2007-2008 Nic. Alfa-College 2
Nic./Alfa-College 2

Titel bij de reserves voor Nic./Alfa-college
 

2007-2008 Nic. Alfa-College 2 - Dalto DSB Bank 2 1Nic./Alfa-college 2 is erin geslaagd het landskampioenschap voor reserveteams te veroveren ten koste van Dalto/DSB Bank 2. De individuele kwaliteiten bij Dalto kwamen er niet uit en de matig schietende Driebergse ploeg moest de hele wedstrijd in de achtervolging. De tweede helft dreigde het even spannend te worden maar Nic. scoorde op de juiste momenten om Dalto geen kans te geven.
Beide ploegen, gesteund door de eerste teams die zich in de supporterslegioenen hadden begeven, begonnen nerveus, en de eerste goal liet drie minuten op zich wachten. Daarna ontspon zich een strijd van het collectief van Nic. tegen de individuele kwaliteiten van de ploeg van scheidend coach Remco Ontijt. Het opportunistisch spelende Nic. kreeg al snel de overhand en Dalto moest steeds van een achterstand terugkomen.
De individuele kwaliteiten van spelers als Jorrit Bergsma, Ilona van den Berg, Sieske van de Sande kwamen er niet uit. Verkeerde keuzes en matig afronden lagen vaak ten grondslag aan2007-2008 Nic. Alfa-College 2 - Dalto DSB Bank 2 2 onnodig balverlies. De Groningers gingen daar beter mee om en waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Telkens op tijd scorend bleef de voorsprong behouden. Tien minuten voor tijd naderde Dalto tot op een punt, maar Nic. counterde direct en besliste de wedstrijd: 13-19.
Wat volgde was het indrukwekkende ritueel van het clublied van de Groningse club, gevolgd door veel vreugde aan Groningse kant.
Bron: Website korfballeague.
Foto's: Marco Spelten.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen