Afgelopen zaterdag 22 maart was het dan eindelijk zover: het Nederlands kampioenschap voor onze D1. De voorbereidingen waren al een paar weken in volle gang en er was niets aan het toeval overgelaten: Onze mooie NK -shirts waren klaar, trainingen geregeld, oefenwedstrijden gespeeld, tegenstanders bekeken en geanalyseerd,

bus gehuurd, supporters haalden hun blauw/gele outfit uit de kast en op de laatste vrijdagmiddag was er nog een rustige schottraining om in NK-sfeer te komen, terwijl een aantal ijverige moeders de broodjes smeerden.

Zaterdagochtend, klokslag half 8 vertrok de bus vanaf de Sprong en onze heenreis verliep zeer voorspoedig. Na de koffie kregen alle kids nog wat te eten en te drinken en om 9.15 uur arriveerden wij in Stiens bij het mooie complex en de sporthal was direct van ons: Binnen een kwartier was alles geregeld en hing de zaal vol met onze mooie spandoeken en konden de kinderen lekker inschieten.

De toernooiopening vond plaats in de andere hal: licht uit, spot aan en daar kwamen onze sterren. Daarna nog een officieel praatje door de burgermeester, waarna het toernooi officieel geopend was.
Daarna lag de focus op de eerste wedstrijd en de tegenstander Die Haghe, en kwamen de kinderen na de wedstrijdbespreking de kleedkamer uit. Toch wel wat gespannen koppies bij de kids. De sfeer op de tribune zat er goed in en de supporters waren vol vertrouwen.

De eerste wedstrijd:
Het begin was wat aftasten en we kwamen 1-0 achter door een doorloopbal van Die Haghe. Gelukkig maakte Sanne een mooie pass van Jari af en het was 1-1. Daarna ons tweede aanvalsvak: Nikki vloog direct langs haar dame en de doorloopbal die Jelle aangaf ging er in: 1-2.
Daarna nogmaals twee doorloopacties van Nikki. Bij beiden werd ze gehinderd door haar dame en mocht Chris vanaf de stip aanleggen. Waarschijnlijk de NK-zenuwen want ze gingen helaas mis. Het aanvalsvak ging stug door terwijl de verdediging het prima dichthield. Nikki schoot toen maar van afstand raak:1-3. Daarna een strafworp van Die Haghe, maar ook zij hadden last van zenuwen en hij ging mis. Daarna een droog afstandsschot van Sanne en de ruststand was 1-4.
Na de zeer korte peptalk van Ramon besloot het aanvalsvak de trukendoos open te gooien en de ingestudeerde uitbal te doen. Dat leverderde Jari en Sanne direct een stip op en we stonden zomaar 1-5 voor. Na de vakwissel direct weer een snelle doorbraak van Nikki uit de uitbal met een mooie aangeef van Chris en de 1-6 stond op het scorebord. De 2-6 van Die Haghe werd direct opgevolgd door een doorloopbal van Sanne, goed aangegeven door Jari en het was 2-7. Die Haghe sloot af met 3-7 door een doorloopbal.

Na het eindsignaal grote vreugde, want de eerste wedstrijd op een NK winnen is altijd erg belangrijk. KZ speelde na een iet wat nerveus begin een uitstekende wedstrijd en gaf Die Haghe geen schijn van kans.

Na de wedstrijd naar de kleedkamer waar wat gegeten en gedronken werd en de coaches gingen direct met onze scout Gert om de tafel om de volgende tegenstander te bespreken. Dat werd PKC dat voor ons verrassend verloor van ASVD. De spanning was er af bij onze kinderen en ze gingen flitsend van start: Onze uitbal lukte weer en leverde Jari en Sanne weer een stip op: 1-0. Daarna een doorloopbal van Sanne op aangeef van Jari en het was 2-0. Na de wissel een doorbraak van Nikki op goed uitstappen van Chris en daar stond 3-0 op het scorebord. PKC deed wat terug en kwam middels twee schoten terug tot 3-2, maar Jari maakt onmiddellijk de 4-2 door een mooi balletje naast de korf.
Na de rust een mooie bal van Jennifer en Nikki die Nikki met een doorloopbal feilloos afrondde: 5-2. KZ speelde mooie aanvallen en verdedigend zat de boel op slot. De 6-2 was een bal van Chris na een lange pass van Nikki. PKC kwam terug tot 6-3, maar Sanne schoot van afstand de 7-3 binnen. De 8-3 was een hele mooie combinatie tussen Jelle, Chris en Nikki die Jelle prachtig afmaakte. Na de 8-4 van PKC kreeg het aanvalsvak nog een strafworp en dat bepaalde eindstand op 9-4.

Onze tweede overwinning was een feit en het ritueel tussen de wedstrijden herhaalde zich: eten, drinken, overleg en focus op de derde wedstrijd tegen ASVD, dat zijn tweede wedstrijd ook gewonnen had. Wij hadden aan een punt genoeg en ASVD moest winnen. Omdat ons doelsaldo beter was.

Of wij er wat te makkelijk over dachten na twee makkelijke overwinningen weet ik niet maar onze derde wedstrijd verliep erg moeizaam. ASVD speelde erg vertragend en probeerde met alle macht onze aangeef eruit te halen waardoor het niet zo lekker liep. We kwamen dan ook met 0-2 achter en je zag de onzekerheid en tamheid erin sluipen. Na de 1-2 van Jelle (mooie doorbraak van Jelle op aangeef van Nikki), scoorde ASVD de 1-3 en dat was ook de ruststand.
Het publiek was er niet gerust op en we hoopten op een ommekeer. Die kwam gelukkig: Sanne maakte een doorloopbal op aangeef van Jari en daarna scoorde ze een kort kansje naast de korf.
Het publiek ging er voor zitten, maar ASVD schoot van ver wederom raak en keken we weer tegen een achterstand aan. Na een aantal moeizame aanvallen ging de opluchting door de zaal toen Nikki een mooie doorloopbal op aangeef van Jelle afmaakte en was daar de zeer belangrijke gelijkmaker. Spannende laatste 2 minuten want een score van ASVD zou geen finale betekenen. Gelukkig schoot Sanne een afstandsbal raak en wonnen wij ook onze derde wedstrijd.

Kinderen en publiek in extase want dit betekende de grote finale en heel veel kans op de titel.
Na deze wedstrijd hadden we een wat langere pauze, werd er goed gegeten en gedronken en hadden de coaches weer overleg. Met zijn allen keken we daarna de beslissende wedstrijd in de andere poule. Iedereen was al gefocust op zijn tegenstander en we zagen KVZ de finale halen. We hadden ons plan al klaar, iedereen wist tegen wie hij moest spelen en wat hij moest doen, en we waren ervan overtuigd dat het zou moeten kunnen als iedereen zich aan zijn opdracht hield.

Eerst moesten we nog verhuizen naar de grote hal en ons supportersteam liet zien hoe goed georganiseerd we vandaag waren: iedereen hielp mee en binnen zeer korte tijd was de grote hal omgetoverd tot KZ- hal. Wat een spandoeken en wat een sfeer!

De tribunes zaten bomvol en zelfs beneden in de hal stond heel veel publiek. Alle kinderen werden 1 voor 1 voorgesteld aan het publiek en daarna begon de wedstrijd. Geen enkel teken van spanning bij onze toppers:

Binnen een paar seconden had Nikki de eerste doorloopbal er al inleggen op aangeef van Jelle en direct daarna schoot Jennifer een afstandsbal in en daar stond 2-0 op het bord. Een super begin van een finale. Na de wissel onmiddellijk een afstandsschot van Sanne en het publiek was al aan het feest vieren. Wij waren veel beter dan onze tegenstander en lieten zien dat er vandaag maar één ploeg recht had op de titel en dat waren wij! KVZ deed door een strafworp iets terug, maar Chris bepaalde de ruststand op 4-1, na een bal achter de korf na een lange pass van Nikki. Ondertussen zagen we hoe de verdediging het uitstekend deed: Jari schakelde zijn boomlange heer helemaal uit en Noah, Cheryl en Sanne gaven hun tegenstander geen enkele kans. Direct na de rust een prachtige goal van Jennifer die de actie van Nikki afmaakte. We gingen vrolijk verder en gooiden er ook nog een strakke vrije bal in (Sanne op aangeef van Jari): 6-2 met nog 6 minuten op de klok. Daarna was het vrouwen-power in de aanval: Binnen 2 minuten hadden zowel Jennifer als Nikki er een snelle doorloopbal inleggen, mooi aangegeven door Jelle en Chris.
Weer wisselen: Jari verdiende heel mooi een strafworp, maar de bal van Sanne rolde net de verkeerde kant op. Direct daarna maakte ze wel de 9-2 door een doorloopbal op aangeef van Noah. De tiende was een mooi afstandschot van Jari en het publiek was al onderweg naar de speelvloer. Nikki vond het nog niet genoeg en maakte in de laatste seconden nog een prachtige one-hander af en toen waren we Nederlands kampioen! Een 11-2 overwinning in de NK finale; heel bijzonder.

Het feestgedruis barste los en de kinderen en supporters waren uitzinnig. De huldiging was erg leuk en mooi was het dat onze kids de medaille en de beker kregen van onze André Kuipers die genoten had van onze sterren. Na alle felicitaties en fotomomenten was het tijd om te douchen en ons klaar te maken voor vertrek terug.

Ook dat verliep allemaal weer heel soepel. Alle ouders en supporters hielpen mee en om 5 uur vertrokken we uit Stiens naar huis om ons klaar te maken voor de huldiging. De busreis naar huis was één en al feest met veel lekkere hapjes en drankjes en voor het wisten kwamen we aan in Koog aan de Zaan.

We werden als helden onthaald door heel veel KZ-ers (de B1 en hun supporters) en liepen door een ere haag naar binnen, waar het feest nog even doorging. Na het eten van patat werden we gehuldigd door de voorzitter en kregen de kinderen bloemen van al hun trotse ouders. Na de toespraak van de coach spoot de kinderchampagne door de kantine en bleef het nog lang onrustig in de sporthal. KZ/Hiltex D1 was vandaag de allerbeste ploeg, speelde het beste korfbal en werd terecht Nederlands Kampioen. Van harte gefeliciteerd een topprestatie!

Kampioen van Nederland word je natuurkijk niet alleen door goed te korfballen. Nikki, Sanne, Jennifer, Cheryl, Jari, Jelle, Noah en Chris hadden deze topprestatie nooit kunnen halen door hulp van heel veel mensen. Er stond een heel groot en goed KZ team met heel veel mensen die hun steentje hebben bijgedragen:

Allereerst onze trouwe wissels: Quinty, Jessica, Anouk, Hidde, Darren en Olivier. Ondanks het feit dat alleen Quinty wat speeltijd kreeg bleven jullie allemaal even enthousiast en aanmoedigen.

Dan de coaching: Ramon en Thijs, bijgestaan door Jelle en Marjolijn stond als een huis. Vera die de medische verzorging op zich nam. Marjan en Erna die de hele dag met eten en drinken rondliepen. Gert die als scout steeds in de andere hal was om tegenstanders te bekijken en van grote waarde was. Edwin en Cees die het hele land hebben doorgereden om tegenstanders te filmen. Mariska, Monica, Marjan en Erna die heel veel broodjes gesmeerd hebben. Cees die de hele dag alles op de foto vastlegde. Mariska die de hele dag met de filmcamera rondliep. Onze mannen van de spandoeken Jan Willem, Michel en Marco. Karin die hand en spandiensten verrichte. En natuurlijk ons publiek: niet alleen gingen wij met een volle bus naar Friesland, maar er waren nog heel veel andere supporters die per auto naar ons toekwamen om ons aan te moedigen.

Iedereen deed zijn ding met volle overtuiging en inzet en dat heeft er heel erg toe bijgedragen dat het een superdag is geworden voor onze D1.

Iedereen ontzettend bedankt en op naar het veld NK!

Bron: Erna Boerhout.
Foto: Cees Bergsma.

EINDSTANDEN

Poule A       Poule B    
KZ/Hiltex D1 3 - 6     KVZ D1 3 - 6  
ASVD D1 3 - 4      Oranje Wit(D)D1 3 - 3  
Die Haghe D1 3 - 2     TOP/Justlease.nl D1 3 - 3  
PKC/Hagero D1 3 - 0     DSC D1D1 3 - 0  
             

UITSLAGEN

Poule A   Poule B  
Die Haghe D1 - KZ/Hiltex D1 3 - 7 KVZ D1 - DSC D1 5 - 2
PKC/Hagero D1 - ASVD D1 3 - 5 Oranje Wit(D) D1 - TOP/Justlease.nl D1 7 - 7
KZ/Hiltex D1 - PKC/Hagero D1 9 - 4 Oranje Wit D1 - DSC D1 5 - 1
ASVD D1 - Die Haghe D1 6 - 5 KVZ D1 - TOP/Justlease.nl D1 6 - 5
ASVD D1 - KZ/Hiltex D1 4 - 5 KVZ D1 - Oranje Wit(D) D1 6 - 5
Die Haghe D1 - PKC/Hagero D1 7 - 6 DSC D1 - TOP/Justlease.nl D1 6 - 8


FINALERONDES

Finale      
KZ/Hiltex D1 - KVZ D1 11 - 2    
       
3de/4de plaats      

ASVD D1 - Oranje Wit(D) D1

1 - 4    
       
5de/6de plaats      
Die Haghe D1 - TOP/Justlease.nl D1 11 - 1    
       
7de/8ste plaats      
PKC/Hagero D1 - DSC D1 4 - 3    
       

 


EINDSTANDEN PUPILLEN HOOFDKLASSE ZAALKORFBAL 2013-2014


Overige verslagen en teamfoto's van het Kampioenschap van Nederland D Pupillen in Stiens.


KVZ D1

Op zaterdagochtend 22 maart vertrok er een bus vol met spelers/begeleiding/ouders/opa’s/oma’s /broertjes/zusjes/vrienden van KVZ D1 richting het hoge noorden van Nederland. De eindbestemming was Stiens (10 km ten noorden van Leeuwarden). Daar werd het Nederlands kampioenschap gehouden voor Hoofdklasse D pupillen. Ondanks het vroege tijdstip zat de stemming er direct al goed in en na een busrit van ongeveer 2 uur kwamen we goedgemutst aan in Stiens. Nadat de bus onder begeleiding van een verkeersregelaar naar een kleine parkeerplaats werd gebracht dichtbij de sporthal moesten we een klein stukje lopen naar de hal. De meegenomen attributen (trommels/mascotte beer/shirtjes) werden direct al verdeeld en onder luid getrommel kwamen we aan bij het sportcomplex met 2 hallen. De supporters legden direct beslag op een gedeelte van de tribune om ervoor te zorgen dat we allemaal bij elkaar konden zitten. Jammer alleen dat 1 voortvarende supporter in de verkeerde hal de tribune ging versieren. Maar nadat hij hierop werd gewezen meldde hij zich ook in de juiste maar erg warme hal. Snel werden de vlaggen van KVZ opgehangen en de mascottebeer in de korf geplaatst waar hij een mooi overzicht had. Ook werden de oude KVZ shirtjes aangetrokken door de supporters waardoor er een mooi groen/wit/zwart legioen ontstond op de tribune. Ook kwamen er KVZ-supporters met eigen vervoer. De D1 had de beschikking over een vaste kleedkamer waar zij zich konden voorbereiden op dit toernooi. Onze D1 werd begeleid door een uitgebreide begeleidingsstaf die naast de coaches Henk Jan en Remco bestond uit teambegeleider Arjan Montagne en conditietrainer Theo Smits. Na het voorstellen van de ploegen die in een spotlicht op kwamen lopen en de opening door de burgemeester kon het toernooi beginnen.

De eerste wedstrijd van KVZ D1 was tegen DCS uit Eindhoven. Deze ploeg had zich geplaatst als 1 van de beste nummers twee uit de reguliere competitie. DCS was een lange ploeg en ons D1 niet dus dat kon alleen daarom alleen al een moeilijke wedstrijd worden. Onder begeleiding van een grote en luidruchtige supportersschare begon het toernooi. Als snel bleek echter dat KVZ D1 een maatje te groot was voor de ploeg uit Eindhoven. Met fel en goed samenspel werd DCS op achterstand gezet en na 2 x 12 minuten stond er een uitslag van 5-2 op het scorebord. De belangrijke eerste wedstrijd dus gewonnen !!!

Omdat de andere 2 ploegen uit de poule (Top/Justlease.nl en Oranje Wit) tegen elkaar gelijkgespeeld hadden moest loting uitwijzen wie de volgende tegenstander zou worden. Dit bleek Top/Justlease.nl te zijn uit Sassenheim. Dit bleek een betere ploeg te zijn dan DCS en al snel keken we tegen een achterstand aan. De eerste helft kwamen we steeds achter maar wisten altijd snel gelijk te maken. Om en om scorend kwam er kort voor tijd een stand van 5-5 op het bord te staan. Kort voor tijd nam Sophie een doorloopbal en met een laatste krachtinspanning gooide ze de bal de lucht in en de bal ging in de korf !! 6-5 voor en kort daarna floot de scheidsrechter af. Weer gewonnen !!

Omdat in de andere wedstrijd Oranje Wit won van DCS stonden we na 2 wedstrijden alleen bovenaan in de poule. Na 2 wedstrijden waren we al verzekerd van de strijd om de 3e of 4e plaats.

De laatste wedstrijd tegen Oranje Wit uit Dordrecht ging dus om de eerste plek in de poule en een plaats in de finale. Aan een gelijkspel zouden we voldoende hebben maar al vanaf het beginsignaal liet onze D1 er geen onduidelijkheid over bestaan wie de beste in de poule was. Oranje Wit werd al snel op achterstand gezet en na een tussenstand van 5-2 werd de eindstand van 6-5 bereikt. Ondanks de krappe overwinning is deze geen moment in gevaar geweest.

We zitten in de finale !!!!!!!!!!

De tegenstander in de finale bleek KZ/Hiltex te zijn uit Koog aan de Zaan. Een gerenommeerde vereniging met een goede D1 ploeg. Vooral 2 dames en 1 heer bleken het spelletje goed te beheersen. Ook deze ploeg had alle wedstrijden in de poule gewonnen waardoor zij zeer terecht in de finale stonden. Omdat de finale in de andere hal werd gespeeld moesten we snel de vlaggen/ shirtjes etc. verplaatsten naar de hal waar het gelukkig een stuk koeler was. Voor de finale werden de spelers uit de ploegen voor een bomvolle tribune voorgesteld aan het publiek. Over de finale kan ik eigenlijk heel kort zijn omdat we al snel op een 3-0 achterstand kwamen en eigenlijk geen moment in ons eigen spel kwamen. KZ/Hiltex was een maatje te groot en na 24 minuten stond er een uitslag van 2-11 op het scorebord. KZ/Hiltex de terechte Nederlands kampioen en KVZ de terechte nr. 2 van Nederland van de Hoofdklasse D pupillen. Wat een fantastische prestatie van de hele ploeg (inclusief wissels en begeleiding).

Via de social media werd er volop meegeleefd door andere KVZ-ers die er niet bij aanwezig waren. Nadat er in de bar volop onder genot van een biertje/wijntje door iedereen over deze mooie dag werd nagepraat werd het tijd om weer richting Zutphen te gaan. Bekend was al dat de ploeg/begeleiding en supporters gezamenlijk zouden gaan afsluiten in de KVZ-kantine met een hapje en een drankje aangeboden door KVZ (voor de spelers en begeleiding). Na een lange busreis waarbij bleek dat de pijp toch een beetje leeg was (bij de supporters vooral) kwamen we weer in Zutphen aan. Daar bleek dat we werden opgewacht door een vrachtwagen met een groot KVZ spandoek die de bus voorreed naar de parkeerplaats (Eddie bedankt!!). Ook de ingang van de kantine was mooi versierd met allemaal ballonnen die een mooie ereboog vormden. Hulde hiervoor ! In de kantine waren een aantal enthousiaste leden (dank daarvoor!!) al bezig met de voorbereiding voor het hapje en drankje die aan de ploeg werd aangeboden. Nadat Gert Sterk de ploeg en begeleiding had toegesproken en gecomplimenteerd met deze mooie prestatie kon er worden begonnen met de patat en snacks. Zowel bij de ploeg als de supporters ging dit er goed in. Na het eten gingen de kinderen al snel buiten spelen en de ouders etc. borrelden nog gezellig na onder het genot van mooie jaren 80 muziek. Ik hoorde dat er al een act is geboren voor de eventuele KVZ playback show (jammer dat deze alleen voor jeugdleden is).

En op deze manier kwam er langzaam een einde aan deze mooie dag waarin onze D1 een fantastische prestatie hebben geleverd om op de 2e plaats te eindigen van het NK Hoofdklasse. Dit is niet voor veel ploegen weggelegd en dit zullen jullie niet snel vergeten.
Laten we hopen dat het D1 ook lukt om zich op het veld te plaatsen voor het NK in juni 2014. De competitie gaat volgende week beginnen en D1 heeft zich geplaatst voor de kampioenspoule. Wanneer het lukt om zich bij de eerste 2 te plaatsen is plaatsing voor dit NK een feit.

Bron: KVZ.
Foto: Remco de Haas


Oranje Wit(D) D1

Oranje Wit D1 is vrijdagmiddag al afgereisd naar Stiens, om zich goed en uitgerust voor te bereiden op de Nederlandse kampioenschappen D pupillen. Direct na aankomst stond er nog een training op te planning om alvast een beetje te wennen en ruiken aan de NK.
Zaterdagmorgen vertrokken 42 mensen na een prima ontbijt richting het Sportcentrum 'It Gryn' te Stiens
Na het oplopen en voorstellen luidde het eerste fluitsignaal.
De eerste wedstrijd tegen TOP werd de rust ingegaan met een 2-4 achterstand, maar met goede vechtlust werd een 7-7 gelijkspel neergezet. De 2e wedstrijd was tegen DSC, via een snelle opening score werd een 2-0 voorsprong genomen. De score werd verder uitgebouwd via 3-0 , 4-1, en werd dus makkelijk gewonnen met 5-1. De 3e en laatste wedstrijd werd met 1 punt verschil verloren, 6-5, waardoor Oranje Wit 2e werd in Poule B. Dit resulteerde in een wedstrijd om de 3e en 4e plaats op de NK tegen ASVD D1. Oranje Wit won deze wedstrijd met 1-4, waardoor een 3e plaats werd behaald. Een mooi resultaat om trots op te zijn, als je bij de 8 beste van Nederland zit en dan 3e wordt. Goed voor Brons, dus een felicitatie waard voor de pupillen van Kees-Jan en Monique Oppe.


Milou Oppe, Mirte Rijsdijk, Nynke Brouwer, Djuna Seevinck.
Niels Bras, Tim Groeneweg, Mees Oppe, Robin Versluis.
Trainers/Coaches: Kees-Jan en Monique Oppe.
Teambegeleiders: Helen Rijsdijk en Angelique Bras.
Bron: Oranje Wit(D)


ASVD D1

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. De dag van het NK voor D-pupillen. Plaats van handeling was in het Friese Stiens. De uitstekende organisatie van dit toernooi was in handen van CSL. Al tijdens het seizoen werd duidelijk dat de kans op deelname aan dit toernooi groot was, en dat met een voor een groot deel nieuwe, en jonge ploeg talenten. Vooraf dus al een prima prestatie! Een zware poule-indeling was het wel tegen grote, en landelijk bekende tegen-standers: PKC uit Papendrecht, Die Haghe uit Den Haag en KZ uit Koog Zaandijk.

De eerste wedstrijd was tegen PKC. Na een 3-1 achterstand keerden de kansen en werd een keurige 3-5 overwinning behaald. Een uitstekende binnenkomer! De tweede wedstrijd was tegen Die Haghe. En waar Die Haghe veel kansen misten, scoorde ASVD/KWOOT wel op de goede momenten en leverde ook deze wedstrijd een overwinning op (6-5). Twee gespeeld, twee gewonnen! En dus kwam het op de laatste poulewedstrijd aan wie er de finale mocht spelen. KZ had hun voorgaande twee wedstrijden ruim gewonnen, het zou dus pittig worden. En dat werd het dan ook. Na een spannende wedstrijd trokken de onzen helaas aan het kortste eind en verloren nipt met 4-5 van (naar later bleek) de Nederlands Kampioen. Dat betekende een 2e plaats in de poule en dus de kleine finale tegen Oranje Wit uit Dordrecht, de nr.2 uit de andere poule. Helaas was de pijp een beetje leeg na de zware poulewedstrijden en werd verloren met 4-1.

Toch een uitstekende 4e stek en zeker een felicitatie waard aan de trainers/coaches Petra Leijten, Wilbert Leendertse en Sjoerd van der Klaauw, verzorgster Marianne van Zandwijk en de spelers die het uiteindelijk moesten doen: Jildou Bernaards, Shayna van Dorp, Brit Koster, Menke Leendertse, Daphne Scholtens, Tessa Lagemaat, Vincent Burgstra, Bas van der Klaauw Robin van Meerveld, Joram Oosterom, Jesse Postma, Mitchell van Kessel en Amber Anema. Als je uit dit toernooi conclusies mag trekken zou dat kunnen zijn: A) Met het kleinst mogelijk verschil verloren van de nummer 1 en B) in de competitie een keer gewonnen van de nummer 2 (KVZ) van Nederland! Genoeg perspectief voor de toekomst dus en we hopen dan ook nog lang plezier te hebben van deze talentvolle groep.
Terug in Dronten stond er het inmiddels traditionele buffet, verzorgd door Emy van der Pluijm en haar mensen, voor C1 en D1 en een grote groep ouders en supporters klaar en dat liet iedereen zich weer goed smaken. Tot slot dank aan allen die deze dag tot een succes hebben gemaakt!

Menke Leendertse, Jildou Bernaards, Tessa Lagemaat, Shayna van Dorp, Daphne Scholtens, Britt Koster.
Vincent Burgstra, Joram Oosterom, Robin van Meerveld, Jesse Postma, Bas van der Klaauw, Mitchell van Kessel.
Trainers/Coaches: Petra Leijten, Wilbert Leendertse, Sjoerd van der Klaauw.
Verzorgsters: Marianne van Zandwijk.
Bron: ASVD en Titia ElemaDie Haghe D1

En daar gingen we weer op zaterdag 22 maart 2014. Voor de 7e achtereenvolgende keer (veld en zaal) plaatste Die Haghe D1 zich voor het toernooi om het Nederlands Kampioenschap (NK)!! Het lijkt elke keer maar logisch dat we ons plaatsen maar dit moet niet worden onderschat. Voor onze relatief kleine club is dit elk jaar echt een uitzonderlijke prestatie. Ook dit jaar weer complimenten voor de gedrevenheid van de trainsters Esli en Jolanda die de kinderen hebben gebracht waar ze nu staan. En complimenten voor de kinderen die grote inzet hebben getoond. Het was weer vroeg vertrekken want ook dit keer was de hal waar we gingen spelen een eind weg: Stiens in Friesland. Om 7.00 uur vertrok de bus en achter de bus aan reisden nog vele supporters met de auto achter de D1 aan. Veel supporters en familieleden dus en bij de jonge supporters waren met name de E1 en C1 (compleet) en de B1 (nagenoeg allemaal) goed vertegenwoordigd. Echt super, dit werd erg gewaardeerd!! Helaas kon filmer Willem Kipp op het laatste moment niet mee (maar hij leefde hartstochtelijk mee via twitter).

We kwamen rond 9.30 uur aan in Stiens en het bleek een prima accomodatie. De ene hal was wat warm maar daar wenden de kinderen gelukkig snel aan. De uitstekende organisatie was in handen van K.V. CSL. Heel erg bedankt hiervoor.

Na het installeren van de kleedkamer gingen de kinderen even lekker inschieten om de busreis uit de benen te krijgen. Om 10.20 uur werden de ploegen en de kinderen apart voorgesteld via een erg leuke openingsceremonie. Hierna was het tijd om ons voor te bereiden op de 1e wedstrijd.

1e poulewedstrijd Die Haghe – KZ/ Hiltex
We openden het NK tegen KZ. KZ was in de competitie ook 1e geeindigd in hun poule. KZ bleek deze wedstrijd een maatje te groot. Ze namen al snel een voorsprong en die was in de rust opgelopen naar 4-1. De 2e helft konden we beter bij blijven maar de terechte nederlaag was niet te voorkomen. Het is altijd balen om een toernooi met een nederlaag te beginnen dus we waren benieuwd hoe de kinderen hiermee om zouden gaan.
In de andere poulewedstrijd won ASVD van PKC met 5-4 en dus betekende dat dat we de 2e wedstrijd tegen ASVD moesten spelen.

2e poulewedstrijd Die Haghe – ASVD
We speelden dus tegen ASVD uit Dronten. Een uitstekende start van de wedstrijd voor onze D1. Vrije doorlopen en mooie schoten volgden elkaar in rap tempo op. Ze gingen er alleen niet in! We namen wel in het begin twee keer een voorsprong maar de gemiste kansen zorgden ervoor dat ASVD in de wedstrijd bleef en via een paar verre schoten zelfs op voorsprong kwam. De D1 bleef aanvallend prima spelen maar het mocht niet lukken. Ik denk dat we gezien de wedstrijd meer hadden verdiend maar veel kansen missen in zo’n korte wedstrijd kan helaas fataal zijn.
Deze nederlaag was wel even balen. Het hoogst haalbare was nu de 5e plek. In de laatste poulewedstrijd bleek dat de kinderen daar vol voor gingen!!

3e poulewedstrijd Die Haghe – PKC
De D1 leek iets meer gedreven in deze wedstrijd. Er werden wat meer duels gewonnen en we waren gewoon wat feller. PKC nam aan het begin 2x een voorsprong maar in de rust stonden we voor met 5-4. Na de rust snel 6-4 en toen bleken de doelpunten duur. Keihard werken zorgde ervoor dat we uiteindelijk na spannende laatste minuten wonnen met 7-6. Yes! Dat was lekker. We gingen spelen om de 5e/ 6e plek.

De andere poule
In de andere poule bleek dat je met fysiek sterke kinderen ook een eind kan komen. Korfballend waren in deze poule Oranje Wit en TOP beter maar KVZ behaalde met grote sterke kinderen 3x een overwinning en dus ging KVZ de finale spelen.

Wedstrijd om 5e/ 6e plek Die Haghe – TOP
Door de overwinning tegen PKC leek de D1 enigzins bevrijd. Ze gingen hard en goed van start en dat resulteerde in een hele snelle 4-0 voorsprong. TOP leek hierdoor enigzins aangeslagen en we konden een heerlijke wedstrijd spelen met maar liefst 11 doelpunten (met hier en daar een aan ons makkelijk gegeven strafworp……). Eindstand 11-1!!
Een toernooi eindigen met een overwinning is altijd heerlijk . De kinderen bedankten de supporters en het Caldonia schalde door de hal.

DIE HAGHE D1 5e VAN NEDERLAND!! Echt iets om trots op te zijn.

Finale
Na onze wedstrijd werd de finale tussen KZ/ Hiltex en KVZ gespeeld. KZ bleek veel te sterk voor KVZ. KZ liet duidelijk te zien de sterkste te zijn en er waren enkele mooie doelpunten te zien. Eindstand: 11-2.
Namens Die Haghe feliciteren wij KZ/ Hiltex D1 met deze mooie prestatie.

Na de finale uiteraard de prijsuitreiking waar onze kinderen een mooie beker en vaantjes ontvingen.

Het toernooi was ten einde en we begonnen aan de busreis terug naar Den Haag. Daar kwamen we rond 18.45 uur aan en de kinderen kregen hier nog lekker wat te eten en te drinken van de club. Ze sloten de dag af met een volle buik en met vooral weer een mooie ervaring rijker! Bedankt voor dit mooie zaalseizoen en gefeliciteerd met deze mooie prestatie Mike, Ryan, Quint, Sander, Femke, Yrsa, Romy, Isabel en grote dank aan de reserves Bram, Bjorn, Zoe en Marleen.

Namens de kinderen en de ouders bedanken we Jolanda en Esli voor hun inzet en gedrevenheid. Miranda voor (weer) de goede zorgen op de NK-dag!! Vincent voor het (weer) maken van de foto’s! Ook dank aan de vaste (shirt)sponsor Autobedrijf Korporaal en de bussponsor Aktieinkt (www.aktieinkt.nl).

Het scoreverloop, foto’s en enkele korte filmpjes zijn terug te lezen/ kijken op de Die Haghe twitter en Die Haghe Facebook. Ook is er informatie (en foto’s) te vinden op www.facebook.com/NKDpupillen2014 en via Twitter NKD_2014

Het was weer een mooie dag en we waren er weer bij!

Yrsa Kooijmans, Isabel van de Schilde, Femke Streekstra, Romy van Vianen.
Mike Abbenhuis, Ryan van der Laan, Quint Rompa, Sander Snaphaan.
Trainsters/Coaches: Esli de Kok en Jolanda Snaphaan.
Bron: Ellen Brouwer.


DSC D1


Fenne Brink, Kimberley Gerstel, Wendy Heijligers, Sam de Kok, Nikki Tamminga.
Lars Boels, Mitch Bogers, Nemo van der Elzen, Kasper Franse, Coen Spoor.
Trainers/Coaches: Hanne-Mieke van Galen, Robin van Balen en Cor-Jan van der Elzen.
Bron: DSC


PKC/Hagero D1

Zaterdag 22 maart, half zes en dan gaat de wekker bij een hoop gezinnen in Papendrecht.
Met veel moeite worden sommige van de kinderen uit bed gehaald, aankleden, ontbijten en dan snel de deur uit en niet zomaar er mag gestreden gaan worden op het NK.
Of het gespannen gezichten waren of niet uitgeslapen gezichten dat weten we niet maar om iets na half zeven vertrekt de bus vol geladen met spelers/speelster, trainers, familie en verdere supporters naar Stiens.
En lange reis hadden we voor de boeg maar met een hoop gezelligheid, koek en zopie was dit prima te doen. Aangekomen in Stiens, spandoeken opgehangen en het oplopen kon beginnen.

Eerste wedstrijd tegen ASVD D1, wat gingen we goed uit de startblokken na een 3-1 met rust trokken we helaas aan het kortste eind...eindstand 4-5. Tijd om even het verlies te verwerken en op naar de volgende wedstrijd, KZ stond op het programma, wat een goed ploeg en later terechte kampioen van Nederland 9-4 verloren...
Hierna wil dan wil je toch echt de volgende wedstrijd winnen om dan te strijden om de 5-6 plaats,
Die Hage was de tegenstander wat een spannende pot en wat had daar meer in gezeten maar helaas ook deze keer trokken we net aan het kortste eind 7-6... Die moest even verwerkt worden maar niet te lang met sippe gezichten al snel kwamen er geluiden en filmpjes vanuit de kleedkamer van
PKC-Hagero D1 er waren polonaises en er werd gefeest, gedanst en gezongen ook een manier om even je verlies te verwerken en je weer op te laden. Wat was dat leuk!! Ja en dan weer terug naar waar je voor gekomen bent korfballen. De strijd voor de 7de/8ste plaats stond op het programma.
Tegenstander DSC D1, ook al twee keer eerder in competitie tegen gespeeld, het was tijd om te laten zien dat wij de betere waren. En jawel hoor de kanjers gingen er voor geen moment in de wedstrijd het idee gehad dat we deze niet gingen winnen en dus sloten we het NK af met een overwinning en de 7de plaats. En dat voelde heeeeeeeeel goed voor de kids en natuurlijk ook vooral al andere PKC aanwezige.
Prijsuitreiking, douche nou ja een poging tot douche want het water was op...
Inpakken en weer op weg naar PKC waar een leuk feestje op het programma stond, maar het feestje begon al onderweg er werd gezongen, gesprongen en vooral gelachen wat was dat leuk om de kids zo te zien genieten. Er werd gedronken en genoten van alle heerlijk hapjes en drankjes. Met een erehaag door ander NK-gangers binnengehaald en op naar een patatje (bedankt PKC voor het regelen van dit eten). Toespraak van Leon Simons en naar voren op het podium om even een feestje te vieren....en dat feestje ging nog lang door....
Wat een dag, wat een herinnering, wat een leuk groep, wat een feest en wat leuk om te zien dat ondanks je verlies er toch zo genoten kan worden.

Tim en Joost jullie zijn toppers! De manier waarop jullie deze dag met de kids gedeeld hebben was super, dit is een herinnering die zij niet meer zullen vergeten en jullie vast ook niet.

Teambegeleiderrrrrr Inge, Fotograve Erika, Filmer Willem-Jan Troost en alle sponsoren bedankt voor alles...
Rest van de meegereisde supporters bedankt dat jullie er waren.
Zo op de day after kunnen we terugkijken op een geslaagde top dag.
Spelers/Speelster, reserves wat zijn jullie een leuke groep met elkaar, wij hebben van jullie genoten!!!

TOP/Justlease.nl D1

Geen teamfoto.

Faye Boeren, Anne Warmerdam, Janneke Moolhuizen, Maaike van der Willik, Jasmijn van der Hoff, Iris Verbaan.
Stan Olsthoorn, Stijn Verbaan, Dave Tetteroo, Ruben Malloy, Martijn Malloy, oost de Vroomen.
Trainers/Coaches: Manon Wiegerink en Hester Lepel.
Teambegeleiders: Ciska van `t Hert en Dewi Willemze.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen