DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

Zelf stap ik om een uur of tien in de auto. Bestemming Goes. De bus vertrok om half acht. Dat vond ik zelf wat te ambitieus. Ik wilde nog even bijkomen van een idioot drukke werkweek. De route is simpel. Helmond, Eindhoven, Tilburg. Ongeluk. File. Gelukkig aan de andere kant. Breda, Roosendaal, scherpe bocht, Bergen op Zoom, Goes.


Ik mis de eerste wedstrijd. Verlies tegen ZKV, 4 – 3. Ik krijg van supporters en ouders mee dat het niet nodig was. Kansen gemist. Ik denk: “toernooikorfbal, spanning, druk van de eerste wedstrijd, reistijd.” Ik blijf er gelaten onder. Veel tijd om te treuren is er niet. Later, veel later, maar in de chronologie van het verhaal past het nu beter, begrijp ik dat de technische staf hier een kleine psychologische meesterzet doet. De ploeg wordt twee minuten bij elkaar gezet zonder begeleiding. Alleen de spelers weten wat daar gebeurde. Daarna gaan Tjeerd Kooiman en Guido Brekelmans naar binnen. Veel wordt er niet gezegd. Tjeerd is wel even scherp. Kop vrij maken. Er wacht een volgend karwei. Die Haghe. Ze wonnen hun eerste wedstrijd van DVO.

Op de tribune zit ik ver van de supporters. Ik kan ze echter niet missen. Ze zijn zichtbaar, enthousiast, ze laten zich horen. DSC is scherp. Heel scherp. Ik zie een prachtig potje jeugdkorfbal. Die Haghe krijgt geen schijn van kans. Eindstand 9 – 2. Dit was absolute top. In de andere wedstrijd wint DVO. Alle ploegen hebben een wedstrijd gewonnen. Opmaak voor een spannende slotronde. Je kunt eerste worden…..ook laatste.

De spanning is te snijden. Vooral nerveuze ouders. Ze leven intens mee. De spelers lijken gelaten. De staf trekt zich kort terug. Analist Rick Storms spreekt de coaches in over DVO. Hij heeft nog geen wedstrijd van de C1 gezien. Hij weet wel alles van de tegenstanders. De ploeg wordt geïnformeerd.

DSC – DVO is een spannende en nerveuze wedstrijd. DSC krijgt langzaam speloverwicht. Vooral de verdienste van heel goed en gedisciplineerd verdedigen. DSC slaat een gaatje van twee doelpunten. DVO dringt aan. In deze wedstrijd blijft mij de score van Sam de Kok bij. Dat, blijkt achteraf, was de genadeklap voor DVO. Mitch Bogers blinkt uit als koele kikker in het benutten van strafworpen. Knap.

Dan de spanning. Wat doet ZKV tegen Die Haghe? Tijdens de wedstrijd van DSC zie ik Louis Spoor al enkele malen nerveus naar de andere hal lopen. De wedstrijd is daar later begonnen. Supporters haasten zich om het verloop van die wedstrijd mee te krijgen. Ik ga rustig een kopje koffie drinken. Vanuit de verte volg ik het tafereel. Ik heb een goed gevoel. Arrogantie? Enorm gejuich. Finale! Rood aangelopen gezichten, brede glimlachen, gebalde vuisten, verschijnen vervolgens in het restaurant.

Het wachten op de tegenstander begint. Een half uurtje later weten we dat het DeetosSnel wordt. Een bekende tegenstander. Kampioen in de klasse waarin wij tweede werden. Hoofdklasse D overheerst. DeetosSnellde in de competitie drie punten tegen DSC. Ik hoor allerlei beschouwingen en bespiegelingen. Ik geloof het wel. Ik geniet van de wedstrijden. Ze zijn spannend, gedreven, leuk. Het fanatisme en plezier spat er vandaag vanaf. Ik geniet van de betrokkenheid van de supporters. Met de voorzitter van DeetosSnel spreek ik af dat er bloemen gehaald worden. Ik heb een klein, rustig momentje met Tjeerd Kooiman. High five. Hij geeft zijn gedachten. Ik zeg alleen: “je had vooraf een plan. Houd je daaraan. Ik sta achter elke keuze. Geen gekke dingen. Een finale is een wedstrijd op zich. Laat ze genieten zo meteen.”

Finale. Veel publiek. Geweldige sfeer. Herrie. Confetti. Rollen toiletpapier. Ballonnen. Gezang. Getrommel. Op het veld staan veertien beduusde DSC spelers. Behalve Nemo van der Elzen. Hij jut het DSC publiek bij het voorstellen nog wat extra op. Mooi. Normaal vuren de C’s het eerste aan. Nu mogen zij de kick van toejuichingen ondergaan. Fans creëren fans!

De wedstrijd start nerveus. DeetosSnel zet veel druk. DSC heeft problemen. Verdedigend klopt het echter weer heel goed. Knap die discipline van de ploeg. Het duurt een tijdje. Dan opent Bobbie van Happen van afstand de score. DeetosSnel antwoordt echter snel. Daarna neemt DeetosSnel voorsprong. DSC scoort gelijk. DeetosSnel heeft echter het initiatief en scoort 2 – 3. Rust.

DSC brengt Tycho Brink en Janne van Bussel. De laatste scoort na rust uit een doorbraak, omdraaibal, de gelijkmaker. Vervolgens Coen Spoor die DSC op voorsprong zet. DeetosSnel komt echter weer langszij, 4 – 4. DSC heeft inmiddels de spanning van zich afgegooid. Er is overtuiging dat dit kan lukken. Daan van Montfort is doeltreffend van afstand. DeetosSnel moet weer in de achtervolging. DSC onderschept echter de aanval. Sam de Kok scoort vervolgens van afstand. Weer zo’n geweldig cruciaal (Sam: belangrijk) moment. Ze heeft er vandaag patent op. Twee punten voorsprong. DeetosSnel heeft echter eerder bewezen dat ze snel een achterstand kunnen ombuigen. De verdediging blijft overeind. Vooral Fabio van der Elzen excelleert op dit vlak. Hij houdt zijn tegenstander, een echte spits, op nul. Drieëntwintigste minuut. Strafworp. Coen Spoor neemt verantwoordelijkheid. Hij blijft koel, 7 – 4. Zijn derde in deze wedstrijd. De supporters worden langzaam ‘gek.’ DeetosSnel scoort direct in de tegenaanval. Nog een minuutje. Lange aanvallen volgen. Schoten over de korf. Niet fraai, wel slim in deze fase. Dan volgt een fluitje. Supporters bestormen het veld….het is echter nog geen tijd. Supporters weer van het veld. Tien seconden later, what’s in a game, wel het eindsignaal. Een tsunami van vreugde barst los. DSC kan feestvieren en hoe. Het duurt en het duurt en het duurt. Queen klinkt inmiddels.

In ons eigen paviljoen doen we het later nog een keertje over. De ontlading, de vreugde, de kick net na de wedstrijd is echter uniek. What A Moment! This is a finest hour…

Mitch, Daan, Fabio, Sam, Nikki, Janne, Coen, Abigail, Bobbie, Nemo, Fenne, Tycho, Roy, Kimberley, Tjeerd en Guido. Jullie hebben jezelf en DSC weer een geweldig memorabel moment bezorgd. De clubhistorie is weer een stukje rijker. Formidabel.
En ik, ik ben ongelooflijk trots op wat ik vandaag zag bij spelers en supporters.

Auteur: Rob Aarts.


Dames: Nikki Tamminga, Janne van Bussel, Sam de Kok, Bobbie van Happen, Abigail Slegers.
Heren: Tjeerd Kooiman, Coen Spoor, Mitch Bogers, Daan van Montfort, Fabio van der Elzen, Guido Brekelmans.
Trainers/Coaches: Anne de Kok, Guido Berkelmans, Tjeerd Kooiman.
Bron: Website DSC.


UITSLAGEN

POULE A     POULE B  
Die Haghe C1 - DVO C1   8 -   3   DeetosSnel C1 - KZ/Hiltex C1   6 -   6
ZKV(Za) C1 - DSC C1   4 -   3   ASVD C1 - HKV/Ons Eibernest C1   6 - 10
Die Haghe C1 - DSC C1   2 -   9   HKV/Ons Eibernest C1 - KZ/Hiltex C1   8 -   3
ZKV(Za) C1 - DVO C1   6 -   7   DeetosSnel C1 - ASVD C1 12 -   3
DVO C1 - DSC C1   4 -   7   KZ/Hiltex C1 - ASVD C1   9 -   1
Die Haghe C1 - ZKV(Za) C1   5 -   3   HKV/Ons Eibernest C1 - DeetosSnel C1   5 -   9
         


EINDSTANDEN POULE WEDSTRIJDEN

Poule A     Poule B    
DSC C1 3 - 4 19-10 DeetosSnel C1 3 - 5 27-14
Die Haghe C1 3 - 4 15-15 HKV/Ons Eibernest C1 3 - 4 23-18
DVO C1 3 - 2 14-21 KZ/Hiltex C1 3 - 3 18-15
ZKV(Za) C1 3 - 2 13-15 ASVD C1 3 - 0 10-31
           
           

 

Finale      
DSC C1 - DeetosSnel C1   7 -   5    
3de/4de plaats      
Die Haghe C1 - HKV/Ons Eibernest C1   9 -   2    
5de/6de plaats      
DVO C1 - KZ/Hiltex C1   1 -   9    
7de/8ste plaats      
ZKV(Za) C1 - ASVD C1   9 -   3    


OVERIGE VERSLAGEN EN TEAMFOTO'S

DeetosSnel

DeetosSnel C1 is op het NK in Goes 2e van Nederland geworden. Een geweldige prestatie waar de ploeg en begeleiding trots op mag zijn. Gefeliciteerd!

In de beginwedstrijd was er een benauwd gelijkspel tegen de jonge ploeg van KZ (6-6, nadat de ploeg 3-6 achter stond en met slechts nog 3 minuten op het scorebord). In de tweede wedstrijd een eenvoudige en ruime overwinning op ASVD (12-3). In de laatste poulefase moest de beslissing vallen in het onderlinge duel met HKV/OnsEibernest dat zijn beide poulewedstrijd had gewonnen. Er volgde een glansrijke overwinning: 9-5.

In de finale treft de ploeg van Loek en Manon dan DSC uit Eindhoven. Geen onbekend team. Beide teams kwamen in de competitie namelijk uit in dezelfde poule. Thuis werd er toen ternauwernood een gelijkspel uit gesleept, terwijl er uit een goede overwinning werd geboekt. De nipte voorsprong met de rust (3-2) kon helaas niet worden vastgehouden. Kantelpunt werden de ingebrachte wissels bij DSC. Zij trokken de wedstrijd uiteindelijk met 5-7 naar zich toe.

Toch een prachtig resultaat van deze groep, waar een groot deel voor het eerst (zelf actief) op een NK stond. Een mooi leermoment. Dat werd tijdens de maaltijd in de kantine door voorzitter Kees Post nog maar een keer aangehaald “Jullie zullen balen dat je de finale hebt verloren, dag mag nu ook, maar in werkelijkheid hebben jullie een prachtige 2e plek gewonnen. Alle doelstellingen die jullie bij aanvang van het seizoen met elkaar hebben gesteld (individueel beter worden, als team beter worden en het NK halen) hebben jullie waargemaakt.”

Later op de avond kon de C1-toppers de B1 en A1 onthalen met een erehaag. Het was een fantastische dag voor de jeugd(opleiding) van DeetosSnel.


Dames: Lisa Prent, Simon Post, Cindy Schilders, Annelou van Zanten.
Heren: Sven Golz, Patrick de Wit, Owen Oosting, Lucas Groeneveld, Sydney Schol.
Trainers/Coaches: Loek van der Wal, Manon van Herk.
Bron: Website DeetosSnel.

Die Haghe

Derde van Nederland
Vol enthousiasme vertrok de C1 met een volle bus met supporters richting Goes om daar te gaan strijden om de eerste plek van de C hoofdklasse. In de C1 zitten veel kinderen met veel ervaring in het spelen van een NK. Maar toch is het altijd weer iets bijzonders en zeker een spannende dag. Na het voorstellen ging de ploeg inschieten en gingen zij de eerste ronde spelen tegen DVO. Twee jaar geleden was dit nog een spannende finale. Hoe zou het nu zijn? Die Haghe begon zeer scherp en direct de eerste aanval was een doelpunt. Vrij snel viel ook het tweede doelpunt. Dat is een goed begin van de dag. Na de 2-1 maakte Die Haghe direct 3-1. Voor rust werd nog 2x gescoord. De tweede helft ging Die Haghe goed door en de wedstrijd eindigde in een mooie 8-3 overwinning. De tweede wedstrijd tegen DSC was het helaas andersom. DSC was feller en snel keek Die Haghe tegen een achterstand aan. Bij Die Haghe lag het tempo net te laag en lukte het net niet en de kansen gingen mis. Er werd met 9-2 verloren. Goed is dan dat niet de koppen gingen hangen, maar dat de laatste wedstrijd iedereen weer vol goede moed het veld in ging. Bij winst van Die Haghe en verlies van DSC zou de finale nog mogelijk zijn. Eerst zorgen voor een overwinning. En dat gebeurde. Een spannende wedstrijd werd het wel. Die Haghe stond de hele wedstrijd voor, maar een minuut of 7 voor tijd kwam ZKV weer gelijk. De laatste 7 minuten kwam Die Haghe toch weer op een voorsprong van 2 punten. Bij het eindsignaal bleek dat DSC had gewonnen van DVO dus helaas geen finale. Dan spelen om de derde/vierde plek. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen de buren, namelijk HKV/Ons Eibernest. Je zag dat iedereen voor de derde plek streed. Jullie speelden een prima wedstrijd en wonnen met 9-2.

Romy, Eva, Naomi, Femke, Chinouk, Tess, Erik, Quint, Sander, Luca, Tim en Michel en Rowena heel erg gefeliciteerd met het behalen van deze derde plek. Miranda weer super bedankt voor het verzorgen.

Het was weer een super leuke dag. De C1 heeft een goede prestatie geleverd. De supporters onder aanvoering van Daniël en Bram hebben zich laten horen en ook bij terugkomst was het gezellig en leuk om nog even de toppers van de D1 binnen te halen onder luid applaus. Met behulp van veel mensen is dit weer een leuke dag geweest. Iedereen die hoe dan ook geholpen heeft. Bedankt! En uiteraard bedanken wij ook de organisatie. Togo bedankt!


Dames: Eva Korporaal, Naomi Mars, Femke Streekstra, Chinouk Verreck, Romy van Vianen, Tess van der Heiden.
Heren: Erik van Blitterswijk, Tim Dijkhuizen, Luca Ling, Quint Rompa, Sander Snaphaan, Max Rietbroek.
Trainers/Coaches: Michel Korporaal en Rowena Lazarom.
Verzorging: Miranda Moerkerk.
Bron: Website Die Haghe.


HKV/Ons Eibernest

Zaterdag was het zover, heel ver uit elkaar gingen de B1 en C1 zich mengen in de strijd om de Nederlandse titel. De B1 in Wolvega, waar de strijd der eerste klassers werd gehouden en de C1 in Goes in het Hoofdklasse kampioenschap. De B1 was op vrijdag al afgereisd naar het Hoge Noorden om daar fris en fruitig aan de start te kunnen staan. 's-Avonds werd er een potje gebowled om vervolgens tijdig naar bed te kunnen gaan. Voor de C1 was het echter vroeg dag, want om half acht was het verzamelen geblazen om met de bus naar, het van vorig jaar bekende, Goes af te reizen.

In de eerste wedstrijd kwam de C1 uit tegen ASVD, een ploeg die ook vorig jaar in Goes bestreden werd. Toen kostte dat de nodige moeite. Tot 3-2 voor de Drontenaren kwam de tegenstander telkens op voorsprong. Nadat Blessdy voor de 3-3 had gezorgd, betekende 2 korte kansen van Tycho dat een gaatje geslagen was. Dit gaatje werd langzaam wat vergroot en na een 7-4 ruststand werd de wedstrijd met 10-6 over de streep getrokken.

De tweede tegenstander van de C1 was na loting KZ, want deze ploeg had gelijk gespeeld tegen de favoriet Deetos. Met een strakke eerste helft werd door scores van Blessdy (2x), Jimmy en Tycho met een fraaie 4-0 voorsprong afgesloten. Na rust kwam KZ nog op 4-1, maar een doorloop van Keoni uit een hele fraaie lange aanval betekende de nekslag voor de Koogers. Met name de sterke dames van KZ werden door onze meiden strak verdedigd, zodat de C1 alle gelegenheid kreeg om de wedstrijd professioneel met 8-3 naar zich toe te trekken.

Voor de C1 was de opdracht hetzelfde tegen Deetos. Minimaal gelijk spelen. Al snel bleek dat ook bij de C1 de flow van de eerste wedstrijden wat aan het wegebben was. Kansje die normaal op zeker gemaakt werden gingen er niet in. Toch waren er mogelijkheden. Deetos, de meest scorende ploeg in de C- hoofdklasse, nam in de eerste helft een voorsprong, maar de C1 kwam tot 2-2 terug. Nadat het 4-2 voor de Dordtenaren was het Jimmy die de 4-3 ruststand tekende. Na rust 5-3 voor Deetos en nog alle kansen voor de C1 na de 5-4 van Keoni. Helaas was de koek voor de C1 op. Het tempo was weg en de ballen wilden niet meer goed vallen. Deetos profiteerde en liep uit naar 9-4. Uiteindelijk zorgde Blessdy voor 9-5. Een grote teleurstelling voor de C1, dat zich snel zou moeten herpakken voor de wedstrijd om de derde/vierde plaats.

Voor de trainers van de C1 was de taak om de ploeg weer bij elkaar te rapen, want ze lag behoorlijk aan gruzelementen, een schier onmogelijke. Slechts een minuut of 7 hadden ze hiervoor, want een kwartier na de vorige wedstrijd moest er weer opgesteld worden. De hoop was dat de tegenstander, Die Haghe, zou bijdragen aan de wederopstanding van de C1. Alle pogingen van Wouter en Jolanda ten spijt, het lukte niet om de scherven zo snel weer aan elkaar te plakken. Gelaten werd de wedstrijd aan Die Haghe gegeven. Na een 0-5 ruststand, kwam de C1 nog tot 1-5 en 2-6 terug, maar met 3 stippen, van de 5 die Die Haghe in totaal zou krijgen, moest de C1 genoegen nemen met een vierde plaats.

Over een topprestatie gesproken:
Vrijwel gelijk arriveerden de spelers van de B1 met de C1-bus op de Steenwijklaan. Een mooie gelegenheid om de teams een speciaal HKV/Ons Eibernest onthaal te geven. En daar hebben ze van genoten. De koek was echter nog niet op, want de kantine was door de AC heel fraai gedecoreerd voor een hele gezellige afterparty. En zelfs dat was nog niet genoeg, want voor alle spelers en supporters stond er een lekker buffetje klaar met saté, patat en salade. Toen de buiken weer vol waren kon er na wat gedanst te hebben overgegaan worden tot de huldiging van onze helden. Nadat de teams in de bloemen waren gezet was er ook nog de gelegenheid om een aantal mensen speciaal in het zonnetje te zetten. Zo werd het team van Louise dat voor de aankleding van de kantine heeft gezorgd met een bloemetje geëerd, waarna vervolgens Roy, Bianca en Sylvia werden bedankt voor het buffet. Natuurlijk ook nog de dank aan de sponsoren van de B1, Camelot, en de C1, Aleso. De laatste bloemen waren voor de camera-man van de C1 Bas.
Langzaam maar zeker vertrokken hierna onze vermoeide matadoren richting huis, waar hopelijk de teleurstelling snel plaats gaat maken voor trots.

Rest het om nog een aantal mensen bijzonder te bedanken, waardoor het voor de B1 en C1 een onvergetelijke belevenis is geworden. Dat zijn natuurlijk de mensen die voor de innerlijke mens van de spelers hebben gezorgd. Zoals gezegd heb ik niet veel informatie van de B1 meegekregen, Ik neem aan dat de mensen die in Wolvega voor de ploeg gezorgd hebben daarvoor al bedankt zijn. Bij de C1 een speciaal woord van dank voor Marcel en Claudia voor het heerlijke fruit en Bianca voor het regelen van de broodjes.
Last but not least, Alle Eibersupporters bedankt, het was in beide zalen wee fantastisch langs de lijn.
Kortom een memorabele dag in de geschiedenis van HKV/Ons Eibernest, welke naar meer smaakt. Op naar de veldcompetitie met aan het eind ................


Dames: Yrsa Ravensbergen, Ainhoa Berens, Nikki van der Zee, Tessa Boogaard, Neri Raap, Merel Bongers, Vera van der Kaaij.
Heren: Blessdy Blom, Sander Boogaard, Daan Goedhuis, Jimmy Swikker, Niek Raap, Keoni Fung-Loy, Tycho Ravensbergen.
Trainers/Coaches: Wouter Böhmers en Jolanda de Hart.
Bron: Website HKV/Ons Eibernest.KZ/Hiltex

Na een klinkende overwinning op kampioen ZKV C1 plaatsten wij ons met onze zeer jonge ploeg ( 2 tweede jaars, 5 eerste jaars en 1 D-tje) voor het NK voor C teams. Een bonus in een seizoen wat wij vooraf beschouwd hadden als leerjaar. Wat zou dit NK ons brengen en hadden wij er wel iets te zoeken met ons piepjonge team? Het NK-draaiboek werd weer met veel enthousiasme uit de kast gehaald en iedereen stond weer klaar om zijn steentje bij te dragen. De voorbereidingen liepen gesmeerd en op vrijdagmiddag 13 maart reisden team, staf en ouders al af richting Zeeland waar we een groot vakantiehuis hadden afgehuurd. We zouden er een superweekend van maken en dat is gelukt!
Na een gezonde avondmaaltijd bekeken ploeg en staf de tegenstanders op film en ging iedereen op tijd naar bed. De volgende ochtend samen ontbijten en om 9 uur richting Goes waar de supportersbus inmiddels ook al was gearriveerd. Helaas had de organisatie geen eigen kleedkamer voor ons ter beschikking en moesten we ruimtes delen met andere teams (hoe bedoel je topsportwaardig….) Niet optimaal en al helemaal niet passend in onze voorbereiding. Uiteindelijk heeft Wim ervoor gezorgd dat we een aparte ruimte elders in het complex konden huren en hadden wij onze eigen plek in het grote Omnium waar we ons tussen de wedstrijden door konden terugtrekken. Het begeleidingsteam richtte de ruimte in en de ploeg kon inschieten. Ons supportersteam had inmiddels alle spandoeken en foto’s van de kids opgehangen en om half 11 volgde de toernooiopening in de grote hal. Jammer was het dat de speaker niet te verstaan was.
Onze eerste wedstrijd was pas in de tweede ronde dus de ploeg had nog even de tijd om zich met de coaches voor te bereiden. Tegenstander was Deetos C1, een ploeg die door ons wel als één van de favorieten werd gezien en met veel meer fysiek dan wij. We begonnen wat nerveus en kwamen vrij snel met 0-2 achter door 2 afstandschoten. Quinty en Jari zorgden voor een 2-2 ruststand door beiden een omdraaibal te scoren. Noah maakte direct de 2-3 van afstand en wij gingen wat beter draaien. Na de 3-3 haalde Nikki een stip uit een doorloopactie en het stond 3-4. Meteen daarna Jari die achter zijn schot aanliep en het was 3-5. Sanne schoot met nog 3 minuten op de klok de 3-6 binnen en het publiek was al feest aan het vieren. Het zou toch niet gebeuren? Nee dus. We speelden de wedstrijd niet handig uit en lieten Deetos terugkomen in de wedstrijd. Een vreemde beslissing van de scheidsrechter werkte ook niet in ons voordeel en Deetos bracht vlak voor tijd de 6-6 eindstand op de klok. Teleurstelling alom bij de kids want we waren er zo dichtbij. Van te voren hadden we getekend voor een gelijkspel tegen Deetos maar nu voelde het als verlies. Ons vaste NK-ritueel (eten , drinken, overleg met scout Gert en voorbespreken van de tweede wedstrijd) ging weer van start . We speelden tegen HKV C1, een ploeg met nog veel meer fysiek, vooral aan de herenkant.
Het puntverlies tegen Deetos leek niet helemaal verwerkt en wij speelden een lastige wedstrijd waarin we eigenlijk geen moment aan ons goede aanvalsspel toe kwamen. We kwamen met 3-0 achter toen Noah een strafworp verdiende. Het zat Sanne niet mee, helaas mis. HKV schoot de 4-0 ruststand binnen. In het fluitsignaal vond de scheidsrechter het nog nodig om Jennifer een gele kaart te geven…. De bal rolde via haar voet het veld uit en de scheidsrechter vond dat ze de bal moest halen. Coach Roy wilde zijn spelers in die 1 minuut rust bij zich hebben en verbood haar de bal te halen. Geel voor een dame die naar haar coach luistert. Heel flink. Jennifer liet zich er gelukkig niet door uit het veld slaan. Na rust een strafworp voor Nikki die Jari benutte. HKV maakte 5-1 en Sanne schoot de 5-2 van afstand binnen. Quinty maakte een pass van Jari achter de korf af. Wij konden niet doorzetten en HKV maakte ook nog de 7-3 en 8-3. Een teleurstelling. Geen kans meer op de finale en de kleine finale zou alleen door een wonder nog gehaald kunnen worden. Tijdens de bespreking hamerden de coaches er op de laatste poulewedstrijd alles van ons af te gooien en vooral te laten zien hoe goed wij kunnen korfballen en dat deden we. We lieten geen spaan heel van ASVD en de ene prachtige goal volgde de ander op; Nikki scoorde binnen 10 seconden uit de uitbal op aangeef van Jari en direct daarna een vrije bal van Jari op aangeef van Nikki en het stond 2-0.
Sanne schoot direct van afstand raak en ook de vrije bal daarna viel mooi binnen: 4-0. ASVD maakte 4-1 en had heel veel één schots aanvallen door onze uitstekende verdedigende rebound. Hierdoor hadden we aanvallend veel balbezit. Nikki bepaalde de ruststand van afstand op 5-1. Na rust verdiende Sanne een stip door een doorloopbal op aangeef van Noah: 6-1 en Noah maakt zelf een balletje onder de korf af: 7-1. Nikki verdiende een stip door een snelle doorbraakactie. Helaas was Jari niet trefzeker vanaf de stip. ASVD mistte daarna ook een stip en Jari schoot direct daarna maar een vrije bal raak op aangeef van Quinty. Uiteindelijk wonnen met 9-1 (afstandschot van Jari) en werden wij derde in de poule omdat Deetos dik won van HKV. Een prima wedstrijd van onze kant! De laatste wedstrijd van de dag ging om de 5-de plaats en we zouden spelen tegen DVO C1.
Die 5-de plek wilden we natuurlijk heel graag halen en we startten wederom furieus: Nikki verdiende direct uit de uitbal een stip, maar helaas had Jari vandaag geen geluk met zijn strafworpen. Van afstand ging het beter en hij schoot de 0-1 raak. De vrije bal daarna van Jari zat ook mooi en het was 0-2. DVO maakte de 1-2, maar Sanne schoot van afstand de 1-3 raak. De 1-4 was van Quinty na een pass van Jari. Na rust een mooie one-hander van Jari op aangeef van Nikki. We gingen vrolijk verder met de 1-6 van Sanne (afstand). De 1-7 een mooie goal van Onno uit de uitbal (aangeef van Jennifer). Alle wissels (Robbert, Jelle, Kim en Cheryl) kregen speeltijd en Jelle liet zien dat klein heel fijn, maar snel is en verdiende direct een stip. De eindstand was 1-8 en de C1 werd 5-de van Nederland. Een hele knappe prestatie! Het publiek werd op gepaste wijze bedankt.
Na wat gegeten en gedronken te hebben keken we met zijn allen de finale tussen Deetos en DSC. DSC won na een spannende wedstrijd en werd kampioen van Nederland en de felicitaties gaan dan ook naar Eindhoven. Tijdens de huldiging refereerde de voorzitter van district Zuid West nog even aan onze prestaties op de vorige NK’s bij de D waar hij getuige van was en we kregen de complimenten voor onze prestatie met onze jonge ploeg. Hij was er van overtuigd ons volgend jaar weer terug te zien en daar gaan we ons uiterste best voor doen. Het was een leerzaam toernooi voor ons, waar zelfs nog wat meer had ingezeten.
Na het verzamelen van de spullen en het uitzwaaien van de supportersbus gingen wij terug naar ons vakantiehuis waar de kids heerlijk de sauna ingingen en de ouders onder het genot van een drankje de dag doornamen. Na het eten (heerlijk chinees buffet) keken we met zijn allen naar de wedstrijd van onze grote voorbeelden van KZ/Hiltex 1 en bleef het nog heel lang onrustig. Wij vierden één groot feest. Ook de volgende dag hadden we het nog heel gezellig met elkaar en lieten we zien hoe ontzetten we boffen met zo’n geweldige groep ouders en kinderen. Na ontbijt, taart omdat Quinty jarig was, zwemmen en patat eten vertrokken wij om 18.00 uur richting huis. De meesten van ons gebruikten de lange autorit om even lekker bij te slapen en zo eindigde ons NK avontuur pas op zondagavond. Vanaf deze plaats gaan de felicitaties uit naar: Nikki, Sanne, Jennifer, Quinty, Onno, Chris, Jari, Noah, Roy, Ramon en de trouwe wissels Robbert, Jelle, Kim en Cheryl voor het behalen van deze knappe prestatie en bedanken wij iedereen die op wat voor manier dan ook heeft meegeholpen aan dit super NK-weekend!


Dames: Quinty Willems, Nikki Boerhout, Sanne Maaike Nieuwenhuizen, Jennifer Roos.
Heren: Chris Bergsma, Onno Bakker, Noah van der Let en Jari Luijckx.
Trainers/Coaches: Ramon Roos en Roy Gruijs.
Bron: Erna Boerhout.


DVO

Er was naar uitgekeken. 14 maart 2015, het Nederlands Kampioenschap in Goes. Wat waren we trots. Trots dat we DVO weer mogen vertegenwoordigen op een groot toernooi. Als het toch zover weg is, waarom dan niet een heel weekend ervan maken? En zo werd dit dus geregeld. In Koudekerke werden wat huisjes gehuurd en bij onze betrokken shirtsponsor, Albert Heijn in Bennekom, de boodschappen geregeld. Hartstikke bedankt hiervoor!
Vooraf was niets aan het toeval over gelaten. Zowel facilitair als technisch niet. Helaas, of juist niet helaas (het is maar van welke kant je het bekijkt), konden Hester en Marvyn niet mee tijdens de wedstrijddag. Ze hadden zelf verplichtingen in Sassenheim. Maar in Ed Staal was een prima vervanger gevonden.

Om 16 uur werd er bij de DVO hal verzameld en konden we vertrekken richting Goes. Maar niet voordat Hester iedereen een brief had overhandigd met een persoonlijke boodschap voor iedereen van de thuisblijvende trainer en de coach hierin. Ook werd nog even telefonisch contact gezocht met Marvyn. Ook deze stak de kinderen nog even een hart onder de riem.

Aangekomen in Koudekerke werd een, door Jaap en Ilse bereidde, heerlijke pastamaaltijd en salade geserveerd. Bij sport hoort energie, dus pasta. De volgende dag matchday, dus nog even naar het strand voor een rustige wandeling en daarna het bed in.

Zaterdag iedereen in NK tenue aan het ontbijt en daarna naar de sporthal in Goes. Daar aangekomen was het al een waar kleuren en geluidsfestijn van andere deelnemende verenigingen. Ook Ed voegde zich daar bij de groep, samen met de reservespeler en -speelster.

Het toernooi:
De eerste wedstrijd was tegen Die Haghe. Op voorhand een geduchte tegenstander. En dat bleek al gauw in de wedstrijd. Korte partijtjes, dus snel scoren is belangrijk. Maar er stond bij sommigen nog wel wat spanning op de gezichten. Die Haghe was beter en er werd met 8-3 verloren.
De tweede wedstrijd was tegen ZKV. Deze wedstrijd moest gewonnen worden voor een hoge klassering. En zo gebeurde ook. Niet altijd even goed, maar geknokt als paarden. De 6-7 overwinning was terecht.
De derde wedstrijd werd een bijzondere. Het feit deed zich voor dat alle teams in de poule, even veel punten hadden. Een keer gewonnen en een keer verloren. De volgende tegenstander was DSC uit Eindhoven. Als deze gewonnen zou worden, en Die Haghe verliest was daar een finaleplaats. Helaas kwamen de Bennekommers geen moment echt in de wedstrijd. Terecht werd er met 4-7 verloren van de latere Kampioen. We mochten gaan strijden om plaats 5/6.
Dit moest gebeuren tegen Koog Zaandijk. Maar ook in deze wedstrijd zat het er niet in. Veel, heel veel kansen werden gecreeerd. Maar helaas allemaal gemist. 1-9 eindstand. De zesde plek was een feit.

Natuurlijk was de teleurstelling groot. Analyserend na afloop kan je zeggen dat een DVO C1 in normale doen gaat voor plek 3/4. Een DVO C1 in goede doen voor plek 1/2. Maar helaas een DVO C1 in niet zo goede doen voor plek 5/6. En zo was het dus ook.
Maar het was wel weer een prachtige belevenis, een mooie ervaring rijker waarin weer veel geleerd is. Weerstand en verlies kunnen ook sterker maken.

Daarna bleven we gelukkig nog een nacht in Koudekerke. Daar aangekomen, en genietend van de patat, was de teleurstelling vlot verdwenen. Zeker ook omdat Eline voor iedereen een lief woordje had geschreven met lekker chocola erbij. De livestream werd aangezet op de laptop. En daar gebeurde ook iets prachtigs. DVO versloeg TOP!! Trots waren de C1-ers op Marvyn en Hester. En er werd een dansje ingestudeerd voor als deze later op de avond zouden aansluiten in Koudekerke. Om ca. 12 uur waren we compleet en kon het feest beginnen.
Wat er voor de rest gebeurd in die nacht en de dag erna? Laat ik het maar via een o zo bekende korfbalzin zeggen: What happens in Koudekerke, stays in Koudekerke.
De kernwoorden waren: 2 punten, lachtherapie, verstoppertje, berenspel, pollepelslaan, kussengevecht, (niet) gemengd slapen, zwanus, appel (heel veel appel), Metje Hol, this is my place bitches, bloedneus, blauw oog, zandhappen…………

Het is een mooi stel!!


Dames: Linda vd Wal, Anouk Allaart, Caitlin Keller, Babette Lauber, Annelotte Roozenboom, Naomi Vos.
Heren: Bart Koppejan, Marc vd Breemen, Joris Buitenhuis, Stefan Herikhuisen, Jesse Schootstra, Mees vd Goorbergh.
Trainer: Marvyn Toonen.
Coaches: Hester Heitink en Ed Staal.
Bron: Website DVO.

ASVD

Gewogen en te licht bevonden!!

Zo kun je het noemen.
ASVD/Kwoot ging met een mix van 5 oudere en 5 - 1e jaars C’s en 3 extra reserves uit de D1 naar het NK in Goes. We hadden voor zaterdag niet het idee dat we bovenin mee zouden draaien maar de laatste plaats zonder ook maar 1 wedstrijd goed mee te kunnen doen en zonder punten hadden wij ook niet verwacht.
De meeste clubs hadden meer lengte en body in de ploeg dan ons. Maar het zat ook niet echt mee, de laatste zaalwedstrijden zaten we al te klungelen met blessures en ziekte.
De eerste wedstrijd tegen HKV/Ons-Eibernest en vooral de 1e helft was nog het beste van wat we lieten zien. We stonden steeds voor tot 3-2 en daarna bleven we bij tot 4-5 en van hieruit liep HKV uit naar de beslissende 5-9 stand mede door de tegenstander veels te vrij te laten schieten - eindstand werd 6-10 voor HKV.
Dat dit niet motiverend was voor het team was logisch en dan helpt zo’n 2e wedstrijd tegen Deetos ook niet, wat ook geen wedstrijd was. Joram viel in deze wedstrijd uit met een blessure en kon niet meer verder spelen. Frappant was wel dat onze D1 heer Jesse 2 doelpunten maakte en dat tegen een heer die 2 jaar verder is in ervaring.
De eindstand 3-12 voor Deetos en voor ASVD - gauw vergeten.

De derde wedstrijd was tegen KZ een jong en snel team – we hadden afgesproken om goed te beginnen en er voor te gaan, maar d.m.v. een openings doorloopbal werd binnen de min al de 0-1 op het score bord gezet. Kz met minder lengte dan andere ploegen maar met meer snelheid had een overwicht en bouwde een flinke voorsprong op mede door vrijeballen en een stip. ASVD kon daar weinig tegen overzetten en liet het gelaten over zich heen gaan. Groot gedeelte tweede helft stonden er 3 D1 ers in het veld en ze deden het goed en KZ won zeer verdiend met 9-1.

Dus laatste in de poule en ZKV was laatste in de andere poule maar wel met 2 punten in de 1e wedstrijd tegen de latere Kampioen DSC. Bij ons zaten de spelers met het meest scorend vermogen of ziek of geblesseerd aan de kant en begon Jesse weer in de basis. ZKV heeft een lang team dus veel vang mogelijkheid en kon blijven schieten waar ze ook gebruik van maakten. Op volle oorlog sterkte hadden we een kans gemaakt maar nu kwamen we een stuk tekort. Niet een NK om trots op te zijn maar weer wel weer flinke ervaring op gedaan en ook de nodige speeltijd voor de D1 spelers.
En Togo bedankt voor de goede en vlotte organisatie van het toernooi. (behalve de geluidsinstallatie want die was 1 jaar geleden ook al belabberd maar daar kan Togo niets aan doen)


Dames: Daphne Scholtens, Menke Leendertse, Brit Koster, Sabine de Beer, Shayna van Dorp, Kimberley van der Hoop, Jitte Leendertse.
Heren: Sem Oosterom, , Stephan de Beer, Jesse Postma , Robin van Meerveld, Bas van der Klaauw, Joram Oosterom.
Trainers/Coaches: Vincent van Bussel en Domien ter Woord.
Verzorging: Kimberley Schregardus.
Team begeleider: Joel Koolen.
Bron: Website ASVD.
ZKV(Za)


Dames: Zoë Engel, Pam Meulman, Dyani Pfaltzgraff, Naomi Aarts, Mariah Happe, Tessa Mol, Tamera van der Stelt.
Heren: Jesse Kim, Tom Horak, Jarno de Jong, Koen Ruwaard, Menno Dekker, Hidde Kim.
Trainers/Coaches: Ivan Engel en Monne Jonker.
Teambegeleiding Romy Horak.
Verzorging: Karin Engel.Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen