KvN Korfbal
Die Haghe D1 wint de zaalfinale met 4-3 van DVO D1
Lees meer ...
KCC/Delta Logistiek D1 verslaat de zaalkampioen, Die Haghe D1 met 9-5 en wordt Nederlands Kampioen.
Lees meer ...


 Die Haghe D1 zaal
Naomi Mars,Romy van Vianen,Eva Korporaal,Femke Streekstra.
Mike Abbenhuis,Erik van Blitterswijk,Luca Ling,Sander Snaphaan.
Trainers/Coaches: Jolanda Snaphaan en Michel Korporaal.

Wat een seizoen, wat een NK-dag en wat een zinderende finale. Historie werd er geschreven door Die Haghe D1. Allereerst omdat het nu de vijfde opeenvolgende keer (veld en zaal) was dat de D1 van onze club zich plaatste voor het NK. Een ongekende prestatie voor een relatief kleine club. En natuurlijk omdat de D1 zich uiteindelijk aan het einde van de dag KAMPIOEN VAN NEDERLAND mocht noemen.

Die Haghe D1 1
Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen. Er werd een ploeg geformeerd met 4 ‘oudere’ kinderen en 4 ‘jongere’ kinderen. Ging dit wel werken? Die Haghe D1 2Konden de jongere kinderen aanhaken? Konden de oudere kinderen iets extra’s brengen? Het oefentoernooi op het veld ging prima maar een soms moeizame eerste veldhelft bracht nog geen duidelijkheid. De D1 speelde een heel goed zaalseizoen waar KCC in de onderlinge wedstrijden beter was en de andere ploegen wedstrijd na wedstrijd kansloos onderuit gingen tegen onze toppers. De jongere kinderen haakten erg goed aan en de ouderen konden wat extra’s brengen!! De D1 plaatste zich in de voorlaatste ronde als een van de beste nummers 2 voor het NK.
Het NK werd in Goes gespeeld in Sportcentrum Sportpunt Zeeland. Een mooie accommodatie. De prima organisatie was in handen van KV Togo, onze dank hiervoor! Samen met een groep jeugdleden gingen de spelers, coaches, ouders en andere aanhang met de bus op weg en na een kleine twee uur rijden kwamen we mooi op tijd aan in Goes. De Die Haghe D1 4kleedkamer werd ingericht, er werd even ingeschoten, de spandoeken werden opgehangen en de trommels klaargezet en om 10.30 uur werden alle ploegen voorgesteld aan het vele publiek.
1e poulewedstrijd Die Haghe – DSC
De 1e poulewedstrijd werd een hele moeizame. DSC speelde traag en rustig en daardoor had DSC veel balbezit. Het scoreverloop zorgde ook niet voor wat rust want DSC nam vier keer de leiding. Uiteindelijk werd met hangen en wurgen een gelijkspel uit het vuur gesleept. En uiteindelijk bleek dit een heel belangrijk puntje te zijn in de race naar de finale. De 2e wedstrijd moesten de druk en de zenuwen minder zijn want de verwachting was dat het die manier niet nog een keer goed zou gaan.

2e poulewedstrijd Die Haghe – ZKV
Die Haghe speelde ZKV deze wedstrijd erg goed. De 1-0 viel in de eerste aanval en de 2-0 volgde al snel en vervolgens ging de D1 helemaal los. In 24 minuten werd ZKV afgedroogd met 11-3. Geen spanning en geen zenuwen meer. Gewoon vol gas. Na de wedstrijd werd er al meteen gerekend want deze ruime overwinning zorgde voor een goed doelsaldo. Het doelsaldo zou beslissend zijn als er twee ploegen samen bovenaan zouden eindigen.

3e poulewedstrijd Die Haghe – Hoogkerk
De opdracht van tevoren was duidelijk. Winnen, liefst met enkele doelpunten verschil en dan hopen en ervan uitgaan dat DSC niet met heel veel verschil van ZKV zou winnen. We begonnen de wedstrijd uitstekend. Grote vrije doorloopkansen, lang Die Haghe D1 3balbezit, Hoogkerk kon geen normale aanvallen opzetten maar we scoorden niet! De 1-0 voorsprong viel dan op een gegeven moment wel maar het overwicht werd niet uitgedrukt in de score en uiteindelijk werd een ruststand bereikt van 2-2. DSC bleek in de rust met 4-3 voor te staan en dus was winst noodzakelijk en ook voldoende gezien het positieve doelsaldo. Na rust werd het snel 3-2 voor Die Haghe. Daarna volgde een lange periode zonder doelpunten en dus bleef het gevaarlijk. De D1 kon in de eindfase gelukkig nog een keer aanzetten en op het eind stond er toch een mooie 6-2 op het scorebord. DSC won met 7-5 en dus op basis van een beter doelsaldo: FINALE!!

DE FINALE DIE HAGHE – DVO
De finale werd een hele spannende wedstrijd. Zowel Die Haghe als DVO verdedigden erg goed. Door met name twee mooie doorlopen kwam Die Haghe op voorsprong . De ruststand was 3-1. De tweede helft werd er eigenlijk nog beter verdedigd. De ploegen speelden best goed maar er vielen tot de laatste minuten weinig doelpunten. Ruim twee minuten voor tijd leek de beslissing te vallen: een mooi schot zorgde voor een 4-1 voorsprong. De 4-2 viel echter meteen en snel balverlies van Die Haghe gaf DVO meteen weer balbezit en zo’n 40 seconden voor tijd scoorde DVO 4-3. De spanning liep op en DVO kreeg nog een keer balbezit. Een snelle actie zorgde nog voor een levensgrote kans (vrije doorloop) voor DVO. De bal zat er eigenlijk al in maar draaide er door een wonderbaarlijk effect alsnog uit. Meteen na deze kans floot de scheidsrechter af en dus was onze D1 KAMPIOEN VAN NEDERLAND!!
Blijdschap, vreugde, trots, pijn en vermoeidheid zorgde voor mooie taferelen op het veld! De kinderen bedankten het publiek en ze kregen bloemen en een mooie handdoek als aandenken. En natuurlijk haalden ze de vaantjes en DE beker op! De felicitaties gaan naar Eva, Naomi, Romy, Femke, Luca, Sander, Mike, Erik, Jolanda, Michel, Miranda en natuurlijk de reserves Isabel, Chinook, Ismael en Ryan.

Bron: Erik Snaphaan.

Bron foto: Michel Korporaal


HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 23 MAART IN GOES. ORGANISATIE KORFBALVERENIGING TOGO.

Uitslagen Poule A       Uitslagen Poule B    
Hoogkerk D1 - ZKV(Za) D1   7 - 6   DVO D1 - BEP D1   8 - 4
DSC D1 - Die Haghe D1   4 - 4   KCC/Delta Logistiek D1 - ASVD D1   6 - 0
Die Haghe D1 - ZKV(Za) D1   11 - 3   DVO D1 - ASVD D1   6 - 3
Hoogkerk D1 - DSC D1   6 - 8   KCC/Delta Logistiek D1 - BEP D1   9 - 3
ZKV(Za) - DSC D1   5 - 7   BEP D1 - ASVD D1   5 - 9
Die Haghe D1 - Hoogkerk D1   6 - 2   DVO D1 - KCC/Delta Logistiek D1   4 - 3
             
Eindstand Poule A           Eindstand Poule B        
Die Haghe D1 3 5 21 - 9   DVO D1 3 6 18 - 10
DSC D1 3 5 19 - 15   KCC/Delta Logistiek D1 3 4 18 - 7
Hoogkerk D1 3 2 13 - 14   ASVD D1 3 2 12 - 17
ZKV(Za) D1 3 0 9 - 18   BEP D1 2 0 12 - 26
                     
Finale              
Die Haghe D1 - DVO D1   4 - 3        
               
3de/4de plaats              
DSC D1 - KCC/Delta Logistiek D1   3 - 7        
               
5de/6de plaats              
Hoogkerk D1 - ASVD D1   7 - 10        
               
7de/8ste plaats              
ZKV(Za) D1 - BEP D1   1 - 7        


Bekijk hier het fotoalbum gemaakt door de organisatie, korfbalvereniging TOGO.

VERSLAGEN:
DVO
DVO D1 3Afgelopen zaterdag is het 1e team van de D-pupillen van DVO zeer verdienstelijk 2e geworden op het uitstekend georganiseerde Nederlands Kampioenschap in Goes. Al 3 competitieronden voor het einde van het zaalseizoen hadden de Green Heroes zich geplaatst voor dit NK. Dat betekende ruim voldoende tijd om zich te kunnen voorbereiden. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Trainen van Jacko Vermeer, trainen van Jos Roseboom, oefenen tegen DVO C2. Ja ook Dalto D1 droeg zijn steentje bij en wilde belangeloos, doordeweeks, nog een keer naar Bennekom rijden om tegen ons te oefenen. En natuurlijk de voorbereidende extra trainingen van Chris, Hester en Tim.
Omdat Goes niet naast de deur is, werd er besloten om in de buurt van Goes een geschikte overnachtingsplek te vinden. Omdat 1 nacht wel weinig is werden er 2 overnachtingen geboekt op een bungalowpark in Koudekerke. Het moest een topweekend worden, en dat werd het!

Vrijdag om 16 uur verzamelen en gezamenlijk naar Goes rijden. Spelers, trainers en overige staff. Helaas kon Hester niet mee en moest ze dit NK aan haar voorbij laten gaan. Ze moest zich voorbereiden om ’s avonds zelf te vlammen tegen Dalto. Wel had ze voor elke Hero een kaartje geschreven met een persoonlijke boodschap en tactische tips.
Na de heerlijke pasta van Caroline nog even een korte strandwandeling. Voorbeeldig gingen alle spelers en speelsters op tijd naar bed en, veel belangrijker, direct slapen. Er was focus en iedereen wilde de volgende dag wat neerzetten. Hier was naar toe gewerkt en naar toegeleefd.

Om 7.30 uur iedereen er uit en heerlijk aan het ontbijt. Gezond gespannen kopjes, maar ook een ongedwongen sfeertje. Iedereen had er zin in. Alhoewel Eline toch wel slecht geslapen had en dacht aan een beginnend griepje. Paracetamolletje maar dan...
DVO D1 6Vroeg opgestaan dus ook als eerste team aanwezig in het sportcomplex. Lekker balletje inschieten en voor de rest een bakkie koffie.

Ze zaten in de poule bij: KCC, BEP en ASVD.

11.30 uur mochten de helden voor het eerst aantreden. Deze wedstrijd was bekend, hoe de rest van het toernooi zou verlopen was afhankelijk van de 1e ronde. BEP D1 was de tegenstander. Op papier niet de sterkste, maar dat weet je nooit op een toernooi.
Flitsend kwamen de Bennekommers uit de startblokken. In no time stond er 4-0 op het scorebord. Dat ging wel erg makkelijk. Zoals zo vaak zie je dan de inkakmomentjes komen. Ook dat was nu het geval. BEP kwam wat terug maar de zege kwam geen moment in gevaar. 8-4 winst. Doordat KCC gewonnen had van ASVD werd dit de 2e tegenstander. Deze wedstrijd begon erg stroef. ASVD kwam met 2-0 voor en de helden schrokken wakker. Dat mocht dus niet gebeuren. Al snel werd de stand gelijk getrokken en kwam de D1 weer knap op voorsprong. 6-3 winst! Dat betekende in ieder geval bij de beste 4 ploegen van NL!! Maar natuurlijk wilden ze meer.....

De 3e wedstrijd was dus tegen KCC D1. Een geduchte tegenstander. Tijdens het eindejaarstoernooi van SKF waren ze deze ploeg al eens tegengekomen. Toen werd er, weliswaar waren de helden toen niet geheel fit, verloren. Wat ook bekend was, was dat KCC 2 lange sterke heren heeft. Daarom heen nog een makkelijk schietende heer. Eline kreeg nog een extra paracetamolletje, en dat was maar goed ook.Door de trainers werd hier een tactisch plan voor bedacht en dit werd haast tot in de perfectie door de Heroes uitgevoerd. Voorverdedigen door de dames zodat de heren niet in stelling konden worden gebracht. En in de aanval de zwakke schakels uitspelen. In dit bloedstollende, zenuwslopende duel kwamen de Bennekommers uiteindelijk winnend van het veld. 4-3 BAM! Wat er allemaal gebeurde na het laatste fluitsignaal laat zich niet beschrijven. Volwassen mensen die elkaar van geluk in de armen springen. Ja, DVO D1 hoort bij de 2 beste ploegen van NL!DVO D1 7

Toen kwam er een uur rustmoment. Hopenlijk genoeg tijd voor Eline om te herstellen. Eerst moesten alle andere wedstrijden worden gespeeld voor de eindklassering. Tegenstander werd Die Haghe D1. Ook een geduchte tegenstander.
Na keurig te zijn voorgesteld door de speaker begon om 15.10 uur de finale. Of het concentratie was, of nog naslepende euforie, maar al snel werd er tegen een 2-0 achterstand aan gekeken. De DVO helden konden er te weinig tegenover stellen. Eline trok het toch niet en verliet het veld. En van 3-1 werd het nog 4-2 met nog een paar minuten op de klok. 1 minuut voor tijd werd er nog 4-3 gescoord, maar de inhaalrace leek te laat. Toch was er nog een bijzonder moment in de werkelijk laatste seconden van de wedstrijd. Doorbraak DVO, doorloopbal, bal in de korf, iedereen juichen! Maar het onmogelijke gebeurde...... op miraculeuze wijze draaide de bal er weer uit. De verlenging werd net gemist.
Helaas, net geen Nederlands Kampioen. Net na de wedstrijd natuurlijk de teleurstelling, zoals dat gaat bij topsporters. Maar na enige tijd later kwam het besef terug dat DVO D1 gewoon de op een na beste ploeg van Nederland is. Een teamprestatie van formaat.
Vooraf werd er voor getekend, een 2e plek. Maar ja, zo dichtbij....
Bij de spelers en speelsters was er blijdschap en ontlading. Bij de staff overheerste het gevoel van trots! Trots op de trainers en trainster, en trots op deze talentvolle ploeg.
DVO D1 zaal 1
Babette Lauber, Caitlin Keller, Annelotte Roozenboom, Eline v Veldhuisen.
Mees vd Goorbergh, Bart Koppejan, Joris Buitenhuis, Jesse Schootstra.
Trainers/Coaches: Hester Heitink, Tim Engel en Chris v Haren.
Teambegeleiding: Caroline Roozenboom en Bert Buitenhuis .
Bron: DVO.


 

DSC
Onze D1 mocht afgelopen zaterdag gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen 2013.  Na een zware competitie in de poule HKDE, waarin tegenstanders alsDSC D1 1 PKC en Vitesse werden verslagen, waren de verwachtingen voor een goede prestatie op het NK in Goes hoog. De nodige tegenstanders waren geanalyseerd en met een aantal ontspannen trainingen waren de coaches Hanne-Mieke en Tjeerd en hun pupillen goed voorbereid op het NK. De bus was vol en er werd in alle vroegte vertrokken naar het verre Goes. Voor velen een beetje te vroeg. We waren tijdig in Goes er kon al lekker ingeschoten worden. Om 10 uur hadden we de eerste teambespreking en werd kort de tactiek en de eerste tegenstander Die Haghe D1 doorgesproken. Er heerste een gezonde spanning met de overtuiging om een goed resultaat neer te zetten. De kids hadden er zin in! De gezichtjes stonden bij de teampresentaties strak en zeker voor diegenen die het voor het eerst mee maakten was het indrukwekkend. De vele spandoeken kleurden de hallen rood/zwart en naast de passagiers van de bus waren er nog eens heel veel supporters met de auto naar Goes afgereisd. Op het laatste moment gingen de oefenwedstrijden van de selectie niet door en veel spelers van DSC 1&2 grepen de kans om de D1 aan komen te moedigen. Super goed dat jullie er waren!

 Om 11 uur begon de eerste wedstrijd van het toernooi tegen Die Haghe D1. DSC zat het beste in de wedstrijd en na 12 minuten was bij iedereen de spanning DSC D1 2eruit gespeeld.  Ondanks dat onze D1 elke keer een voorsprong wist te pakken lukte het telkens net niet om een afstand te nemen met 2 doelpunten. De eerste spannende wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijke stand. Het was een prachtige wedstrijd waarin DSC de meeste aanspraak maakte op een overwinning. Het zijn dan vaak kleine dingen die bepalen dat je niet wint. Dat zijn de leerpunten van zo’n toernooi.  

 Het lot bepaalde dat DSC tegen Hoogkerk, de winnaar van de andere wedstrijd, mocht spelen (Hoogkerk-ZKV, uitslag 7-6). De opdracht voor de D1 was duidelijk, als je wint hebben we alles in eigen hand en gaan we strijden voor een hele mooi plaats op dit toernooi. Het werd wederom een mooie wedstrijd. Met tussenstanden van 0-2 en 4-6 nam Hoogkerk regelmatig het initiatief met een voorsprong. Maar onze D1 heeft in de competitie afgelopen jaar vaker een achterstand omgezet in een overwinning. Dat vertrouwen zit in de ploeg en stralen de coaches uit. Het resultaat was er en de wedstrijd werd gewonnen met 8-6. Die Haghe won met maar liefst 11-3 van ZKV.

 In de bespreking voorafgaande aan de wedstrijd tegen ZKV legde de coaches uit dat we eerst moesten winnen van de minste tegenstander in de poule, ZKV, en dan het doelsaldo belangrijk zou worden. Het is als teambegeleider heerlijk om aanwezig te zijn bij deze besprekingen met gedreven jonge korfballertjes (9-13 jaar). Een vraag van een van de jongste wil ik jullie niet onthouden: “Als we deze wedstrijd winnen kunnen we dan nog steeds Nederlands Kampioen worden?”  Een duidelijk ja van Tjeerd en Hanne-Mieke was overtuigend voor de hele groep. Gemotiveerd begon het team aan de laatste poule wedstrijd tegen ZKV. De wedstrijd verliep moeizamer dan gehoopt. Bij een 1-2 achterstand werd er flink doorgesprongen op Atalante. Atalante werd behandeld aan een bloedneus en haar lip werd door Nicky Kerkhof losgemaakt van haar plaatjesbeugel. Keihard ging ze door, haar tegenstander raakte ook geblesseerd aan haar enkel en werd vervangen. Na het nodige oponthoud mocht Nikki op de stip gaan staan en koel scoorde ze de gelijkmaker en nam DSC weer het initiatief, slechts steeds met één doelpuntje. Enige tijd was er hoop, Die Haghe stond heel lang op 2-2 tegen Hoogkerk. DSC won de wedstrijd maar met onvoldoende doelsaldo om eerste te worden in de poule!

Ongeslagen in de poule en toch spelen om de 3e en 4e plaats geeft een dubbel gevoel, maar snel overheerste in de nabespreking alweer het goede gevoel en iedereen ging voor het op dat moment mooiste haalbare resultaat: Ongeslagen derde van Nederland willen worden! Het team ging kijken naar de laatste pouleDSC D1 3 wedstrijd in de ander poule; DVO-KCC. De verliezer van deze wedstrijd KCC werd onze tegenstander om plek 3 en 4. De kracht van dit team zat hem in twee jongens of beter gezegd twee heren met een enorme sterke lichaamsbouw voor kinderen van 12 jaar.
 In de wedstrijdbespreking werd opstelling en tactiek doorgenomen hoe KCC aangepakt kon worden. Deze kleine finale begon met twee teams die aan elkaar gewaagd waren én in evenwicht waren. Nadat Fabio in een mooie aanval gelijk maakte werd hij na de vakwisseling misselijk. De vloer moest even gepoetst worden en helaas kon Fabio niet verder spelen. Dat bleek een te grote aderlating voor het team en KCC nam het initiatief wat ze niet meer uit handen gaven en wonnen met 3-7.
 
 DSC D1 is vierde van Nederland geworden! Gefeliciteerd.
   
 Het was een zwaar zaalseizoen met een prestatie die er mag zijn. Als teambegeleider heb ik de kinderen en de coaches dit jaar van dichtbij mee mogen maken. De kinderen zie je letterlijk en figuurlijk groeien. De nieuwe dames hebben in het algemeen leren omgaan met de enorme spanning en hebben leren incasseren. De wat meer ervaren heren brachten de rust en balans en daardoor is er een team ontstaan dat is gaan strijden voor het kampioenschap en deel mocht nemen aan dit NK. De jonge en nog onervaren coaches Hanne-Mieke en Tjeerd hebben een top prestatie geleverd. Waar ik als teambegeleider van heb genoten zijn de tactische aanwijzingen die zij langs de lijn geven aan de kinderen die beslissend zijn in een wedstrijd (dat is van de kant vaak niet te zien of te horen). Wellicht nog veel belangrijker is dat ze de kinderen technisch en mentaal verder hebben ontwikkeld. Niet zonder slag of stoot maar met een mooi resultaat.
 
 Tjeerd, Hanne-Mieke, spelers/speelsters gefeliciteerd met dit resultaat. Daar mogen jullie trots op zijn.
DSC D1 Zaal
Anne van Kemenade, Nikki Tamminga, Ilse Dekker, Sam de Kok, Abigail Slegers, Atalante Koolen.
Daan van Montfort, Mitch Bogers, Lars Boels, Roy Schampers, Nemo van der Elzen, Fabio van der Elzen.
Trainers/Coaches: Hanne-Mieke van Galen en Tjeerd Kooiman.
Bron: DSC


 

ASVD
De pupillen D1 van ASVD/korfbal namen afgelopen zaterdag deel aan het kampioenschap van Nederland in Goes. Dit NK halen was op zich al een bijzondere prestatie, want het team kent ten opzichte van het vorig seizoen nogal wat nieuwe spelers. Geheel onverwachts bereikten de jonge Drontense korfballers de tweede plaats in de hoofdklasse en dat gaf recht op deelname aan het NK.

Op dit NK trof ASVD/KWOOT D1 wel echt sterke teams. De wedstrijd tegen KCC ging kansloos met 6-0 verloren. Tegen het sterke DVO uit Bennekom ging het beter, maar moest men toch nog een 6-3 nederlaag incasseren. Daarna ging het lekker met de D1. Op BEP uit Purmerend werd een prima 9-5 overwinning geboekt.

Toen bleek dat ASVD/KWOOT D1 mocht strijden om de vijfde plaats en dat was tegen Hoogkerk. Nu net het team dat in dezelfde klasse eerste was geworden. Het werd een heuse thriller waarbij dan weer Hoogkerk en dan weer ASVD/KWOOT de leiding nam. Het was echter ASVD/KWOOT D1 dat met 9-7 aan het langste eind trok. Bijzonder was wel dat beide teams na drie zware wedstrijden nog een maal tot het gaatje wisten te gaan voor een goede uitslag.

Al met al een prima toernooi voor de Drontense talentjes. Een toernooi waarin men ook veel geleerd heeft. Na een lange terugreis stond er in het clubhuis de Treffer nog een heerlijke maaltijd voor de spelers en talrijke supporters te wachten. Een mooie dag voor de deelnemers die nog lang in het geheugen gegrift zal blijven.
ASVD D1 zaal
Brit Koster, Menke Leendertse, Shayna van Dorp, Cynthia Bos, Sabine de Beer, Jitte Leendertse.
Jesse Postma, Bas van der Klaauw, Robin van Meerveld, Joram Oosterom, Sem Oosterom, Stephan de Beer.
Trainsters/Coaches: Petra Leijten en Nienke Koenderman.
Bron: ASVD


BEP
Om half 6 ging bij ons thuis de wekker, want voordat je naar de Beukenkamp gaat moeten de thermoskannen gevuld, de groen-witte kleren aan, make-up op en alle groen witte spullen mee voor een spannende, drukke gezellige dag. De bus arriveerde om 7 uur en de laatste mensen stapten even voor half 8 in. Nog 1x controle of echt iedereen er was en dan eindelijk op weg naar het NK in Goes. Wendy en Lonneke waren de begeleiders op deze dag en spraken ons allen toe. Vooral even genieten was het motto, maar toch wel wat moeilijk als de spanning zo groot is. Jolanda en ik kregen een mooi shirt waardoor we de rest van de dag herkend zouden worden als oppassers van al onze supporters en het gedrag in de bus. De D1 spelers kregen allen een mooi bedrukt rood shirt en dat was maar BEP D1 1goed want in Goes bleken er heel wat groen-witte ploegen dus moest en ook in de rode shirts gespeeld worden. Na de nodige koffie en een plaspauze kwamen we om 10 uur in Goes aan. Daar werden we keurig opgewacht door al wat Beppers die met eigen vervoer waren gegaan. Top hoor! De ploeg werd meegenomen om klaar te staan voor het voorstellen waarbij onze erevoorzitster Tiny Eggers ook een ereplaats innam, gewoon met haar kop koffie in de zaal. nog een peptalk en de nodige aanwijzingen van erik en edwin en daar start onze eerste wedstrijd tegen DVo. de zenuwen speelden ons flink parten en dat was ook nog te zien aan het spel. binnen 5 minuten stonden we 2-0 achter en tot onze grote shrik verdraaide maaike lelijk haar knie, terwijl dvo daarvan profiteerde door de stand wat verder op te voeren, zané kwam er in voor maaike en toch weer proberen om in het spel te komen. dvo maakte nog 4-0 waarna lars ons eindelijk van de 0 afhaalde. nienke maake voor de rust nog van afstand 5-2. na de rsut maakte dvo nog 6-2 en 7-2 voor lars 7-3 en mika 7-4 maakten dvo nog 1 en een eindstand van 8-4. jammer, straks hopelijk beter kcc. maar de tweede wedstrijd kwamen we ook niet goed in ons spel. lars maakte nog wel 1-1 en 3-2 en jacky maakte haar eerste doelpunt van dit seizoen 4-3. BEP D1 2ruststand 5-3 mitchel V kwamen de 2e helft maar jammer genoeg was deze wedstrijd kcc echt sterker en verloren we met 9-3. teleurstelling bij de kids groo en na hier en daar een opbeurend gesprekje, wat tranen drogen op naar wedstrijd 3 tegen asvd. nienke werd geplaagd door een kapotte blaar en deze wedstrijd vervangen door lotte. nu in de andere hal waar de supporters niet van bovenaf maar gewoon lekker aan de zijkant van het veld zaten. luca scoorde al heel snel 1-0 wat beantwoord werd door asvd 1-1. mika maakt 2- 1. asvd maakte d.m.v. strafworp 2-2 en 2-3. zané 3-3 dus bleef spannend. vlak voor de Wedstrijdverslagen rus nog strafwerk voor asvd 3-4. na de rust weer strafworp voor asvd 3-5. zané maakte nog 4-5. mika nog 5-6 maar verder waren de doelpunten toch voor asvd. eindstand 5-9. ja en dan afwachten tegen wie de wedstrijd om de 7e en 8e plaats gespeeld moest worden. en jawel tegen z.k.v. waarvan in de cometitie 1x verloren en 1x gelijk gespeeld werd. misschien omdat het een bekende ploeg was, of doordat de druk er wat af was maar nu kwam de ploeg uit de kleedkamer met plezier in het gezicht. ontspannen begonnen ze. het was een wedstrijd waarin alles opeens goed ging, waarin er sneller gespeeld en de korf gevonden werd. en wel door luca 2x, mitchel 2x, puck 2x en mika. ook danny speelde nog een paar minuten mee. 7-1 gewonnen, stralende gezichten, publiek enthousiast. echt de mooiste afsluiting van zo'n dag. beste van noord-holland, gewonnen van zkv dus trots haalden onze kanjers hun 7e prijs. in de bus bleef de sfeer dan ook nog lekker levendig en gezellig. in het clubhuis stond er als afsluiting van deze geweldige ervaring een maaltijd klaar en konden de ouders daar ook wat eten bestellen. onze voorzitter erik sprak de kanjers nog even toe en ook erik+wendy deden nog een woordje. na het eten ging iedereen naar huis, zeer moe van de geweldige ervaring. maaike heeft gelukkig nog de hele dag volgehouden bij ons, hopelijk is het niet te ernstig en speelt ze snel weer mee. sterkte ermee hoor. verder iedereen bedankt die de ploeg begeleidde, zoals trainers, jeugdcomissie, kantinedienst en natuurlijk niet te vergeten alle supporters die afgereisd waren naar Goes om onze kanjers aan te moedigen.
BEP D1 zaal
Nienke Emons, Maaike Tijken, Jacky Berger, Puck de Jager, Zane Vorm, Lotte Reus.
Mitchel Eggers, Mika Mayenburg, Luca van der Kwaak, Lars Hoorn, Danny Paehlig, Mitchell Versluis.
Trainers/Coaches: Eric Hoorn en Edwin Bunschoten.
Bron: BEP


Hoogkerk D1 zaal

Ruth Komdeur, Noa Smit, Wendy Kampijon, Charlotte de Jong, Anouk Terstal.
Bas de Haan, Jorn Hegeman, Vincent Streijl, Roy Gijsenij
Trainers/Coaches: Diana van der Vorst en Niek Duitscher.
Teammanagers: Lisa van der Wal en Johnny van der Wal.
Bron foto: Hoogkerk.


KCC D1 zaal
Floor Dorsman, Noa Kroon, Sabine Postma, Femke Haas, Marleen Taal, Anne Dorsman.
Lucas v.d. Waaij, Marijn Noordsij, Quinten v. Dieren, Timo v.Dieren, Max de Vries, Dave Kalkman, Gerald de Jong.
Trainers/Coaches: Michiel Last en Milou Wieringa.
Bron foto: KCC/Delta Logistiek.


ZKV D1 zaal
Dyani Pfaltzgraff, Mirjam Uittenbogaard, Pam Meulman, Tessa Mol, Zoë Engel.
Tom Horak, Jarno de Jong, Jesse Kim, Koen Ruwaard.
Reserves: Hidde Kim, Guney Kol en Deveny Boonekamp.
Coaches: Erwin Horak, Monne Jonker en Marjolein de Louw.
Verzorgster: Karin Engel-Pfaltzgraff.
Bron: ZKV(Za)

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen