KvN Korfbal
Die Haghe D1 wint de zaalfinale met 4-3 van DVO D1
Lees meer ...
KCC/Delta Logistiek D1 verslaat de zaalkampioen, Die Haghe D1 met 9-5 en wordt Nederlands Kampioen.
Lees meer ...

KCC D1 1

Daar zit je dan, zondagmiddag 16 juni. Samen de wedstrijden van de dag ervoor te bekijken en opnieuw te genieten van elk doelpunt en elke aanmoediging vanaf de kant. Tussen het laatste fluitsignaal en het moment van schrijven, zijn de bijzondere gebeurtenissen het gehele seizoen al meerdere malen besproken. Steeds meer begint het door te dringen, hoe cliché ook, wat voor bijzondere prestatie KCC D1 dit seizoen heeft geleverd. De nederlagen zijn op minder dan één hand te tellen. In de zaal derde van Nederland worden, om dit vervolgens op het veld te overtreffen. Niet alleen qua klassering, maar ook qua spel heeft de ploeg nog die extra stappen kunnen zetten. Dit heeft wat ons betreft geleid tot een terecht NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP. Hieronder een verslag zoals wij, twee trotse trainers, het NK hebben ervaren:


DE VOORBEREIDING
De voorbereidingen waren al twee weken voor het NK in volle gang. Extra trainingen en een oefenwedstrijd tegen de C2 op de zaterdag voor het NK, zorgden ervoor dat de puntjes op de i werden gezet. Zeker in de oefenwedstrijd tegen de C2 werd duidelijk dat de D1 aardig in vorm was en flinke sprongen had gemaakt ten opzichte van de zaal (toen werd er ook tegen de C2 geoefend). Hoewel een deel van de spelersgroep in de week van het NK nog op kamp zou gaan, straalde de ploeg vertrouwen uit.

KCC D1 2Traditioneel werd het NK ingeleid met een schottraining op de vrijdagavond en een heerlijke pastamaaltijd. De moeder van Femke had goed haar best gedaan om voor iedereen een mooi NK shirt te regelen. Het shirt kleurde zwart met goud, was dit een voorteken…? De ouders van Alicia waren zo vrij geweest om ons uit te nodigen voor het eten. Wij wisten niet dat sommige kids zoveel konden eten. Danielle en Mark, het was erg lekker, bedankt hiervoor!

HET NK
Zaterdagochtend werd er om half 8 bij KCC verzameld en werd er gewacht op Esther en Nolan die met de spelersbusjes zouden aankomen. Met een jongens- en een meisjesbus kon de road to Oldeholtpade beginnen. De rit was gezellig en er werd al flink losgegaan op de muziek. De sfeer zat er dus goed in. Nadat we heel Oldeholtpade hadden gezien (één straat) kwamen we aan bij het complex van SCO. Voordat de wedstrijden begonnen, zagen we de spelers genieten van de massaal meegekomen supporters. Dat genieten zouden ze overigens de hele dag doen.

De eerste wedstrijd was tegen het onbekende Ritola. Deze ploeg was tweede in hun poule geëindigd en het was even afwachten hoe het zou gaan. In de stromende regen werd al snel duidelijk dat we een gewonnen wedstrijd speelden. Met name door de scherpe afronding in de eerste helft werd er een 1-8 ruststand bereikt. Hoewel we dan graag zien dat de tweede helft net zo goed is, leek de D1 het wel te geloven. Het was een mooie gelegenheid voor een aantal reserves om hun invalbeurt te maken. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een 3-11 eindstand. De eerste overwinning was binnen.

Na de wedstrijd werden de spelers direct aangespoord om droge kleding aan te trekken om zo de spieren warm te houden. In de kleedkamer konden de kinderen genieten van de hapjes en drankjes van Nolan & Wim. Daar werd ook duidelijk gemaakt dat we de tweede wedstrijd tegen ZKV zouden spelen. Het was belangrijk om de scherpte van de eerste helft tegen Ritola weer op te pakken. Timo gaf gelijk het goede voorbeeld door twee keer te scoren. Daarna pakte de rest van de ploeg het net zo makkelijk op en gingen we weer met een ruime voorsprong de rust in (6-0). Het is heerlijk wanneer je met zo’n voorsprong de tweede helft ingaat. De spelers moeten dit zelf ook hebben gedacht, want ze namen opnieuw wat gas terug in de tweede helft. Met wederom een invalbeurt voor de reserves en een gelijkspel in deze 15 minuten, eindigde de wedstrijd in een 10-4 overwinning. Deze indrukwekkende uitslagen gaven vertrouwen voor de laatste poulewedstrijd tegen DVO.

Net als KCC had DVO beide poulewedstrijden gewonnen, wat betekende dat de winnaar van deze wedstrijd naar de finale zou gaan. KCC had nog iets recht te zetten tegen DVO, aangezien het tijdens het zaal NK net was misgegaan. We hadden er van te voren alle vertrouwen in dat dit ging gebeuren. Wanneer de D1 een revanche moet nemen, kun je dit wel aan ze overlaten. In het afgelopen seizoen hebben ze meerdere malen laten zien hun beste spel te spelen op dit soort momenten. Zo ook vandaag. De opdracht was om extreem voor te verdedigen en van elkaar over te nemen. Daarnaast moesten de dames in het 1-1 duel hun tegenstander uitschakelen. Onze complimenten voor de ploeg, ze voerden dit uitstekend uit. Als je dan ook nog gebruik kan maken van meevangende heren, wordt het voor een tegenstander erg lastig om nog tot scoren te komen. Hoewel we zelf niet zo makkelijk tot scoren kwamen, hadden we wel de controle over de wedstrijd. Dit bleek ook uit de einduitslag van 5-0. Geweldig, de finale was bereikt!

FINALE
In de kleedkamer merkten we dat veel spelers er al aardig doorheen zaten. Maar gelukkig hadden we extra begeleiding meegenomen, Esther kon de pijntjes wegmasseren en Nolan & Wim zorgden ervoor dat het energieniveau weer werd opgekrikt. Langzaam maakten we ons op voor de finale tegen Die Haghe. Het zou dit seizoen al de vijfde ontmoeting worden. De vier voorgaande wedstrijden waren altijd spannend, maar werden wel gewonnen door onze pupillen. Zou dat vandaag ook zo zijn?
Na het voorstellen van de ploegen kon de wedstrijd beginnen. Beide ploegen begonnen moeizaam, de vermoeidheid en spanning zal hier ongetwijfeld een rol in hebben gespeeld. Voor het eerst dit toernooi kwam onze D1 op achterstand (0-1 en 1-2). Maar zoals de hele dag, bleef de D1 onverstoord verder spelen. Er werd om en om gescoord en we gingen rusten met een 4-3 voorsprong. In de tweede helft trok KCC de wedstrijd naar haar toe. Er was controle in de verdediging en er werden genoeg kansen gecreëerd in de aanval. Die Haghe kon tot 5-4 bijblijven, maar daarna werd het verschil gemaakt. In de eindfase bleek maar weer hoe veelzijdig het team van KCC D1 is. De ploeg liep uit naar 8-4 en de wedstrijd was beslist. Hierna gaf de scheidsrechter aan beide kanten een strafworp, voordat hij de wedstrijd affloot. De finale werd met 9-5 gewonnen, waardoor de D1 zich de BESTE PLOEG VAN NEDERLAND mocht noemen. De kinderen wisten niet wat hen overkwam, terwijl de supporters het veld bestormden. Spelers en supporters omhelsden elkaar en er werd flink feest gevierd. De spelers gingen met een medaille en een mooie beker weer richting Capelle. Onderweg werd bij de MacDonalds gegeten en bij KCC werden we opgewacht door een groep supporters. Na de erehaag en de mooie woorden van Timo, sloten we deze prachtige dag met elkaar af. We kunnen terug kijken op een geweldig seizoen met een schitterend slot.

Femke, Marleen, Noa, Sabine, Dave, Gerald, Quinten en Timo: wij zijn ontzettend trots op jullie! Jullie zijn stuk voor stuk kanjers en jullie hebben deze prijs dik verdiend!

Bron: KCC/Delta Logistiek.


Bron foto: PEEM Media. Bekijk hier alle foto's gemaakt door PEEM Media.
 

KCC D1 zaal
Floor Dorsman, Noa Kroon, Sabine Postma, Femke Haas, Marleen Taal, Anne Dorsman.
Lucas v.d. Waaij, Marijn Noordsij, Quinten v. Dieren, Timo v.Dieren, Max de Vries, Dave Kalkman, Gerald de Jong.
Trainers/Coaches: Michiel Last en Milou Wieringa.
Bron foto: Website KCC.


Uitslagen van wedstrijden tijden het KvN kunt u mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WORDT GESPEELD OP 15 JUNI IN OLDEHOLTPADE, ORGANISATIE: KORFBALVERENIGING SCO.
 

Uitslagen Poule A       Uitslagen Poule B    
Hoogkerk D1 - Groen Geel D1     4-  3   DVO D1 - ZKV(Za) D1     5-  3
DSC D1 - Die Haghe D1     4-  9   KCC/Delta Logistiek D1 - Ritola D1   11-  3
Die Haghe D1 - Groen Geel D1     7-  2   Ritola D1 - DVO D1     3-  9
Hoogkerk D1 - DSC D1     3-  5   ZKV(Za) D1 - KCC/Delta Logistiek D1     4-10
Die Haghe D1 - Hoogkerk D1     8-  1   Ritola D1 - ZKV(Za) D1     5-  9
Groen Geel D1 - DSC D1     4-  7   KCC/Delta Logistiek D1 - DVO D1     5-  0
             
Stand Poule A           Stand Poule B        
Die Haghe D1 3 6 24 - 7   KCC/Delta Logistiek D1 3 6 26 - 7
DSC D1 3 4 16 - 16   DVO D1 3 4 14 - 6
Hoogkerk D1 3 2 8 - 16   ZKV(Za) D1 3 2 16 - 20
Groen Geel D1 3 0 9 - 18   Ritola D1 3 0 11 - 29
                     
Finale 15.40 uur          
Die Haghe D1 - KCC/Delta Logistiek D1     5-  9      
             
3de/4de plaats 14.50 uur          
DSC D1 - DVO D1     3-  3     5-  4 n.v.  
             
5de/6de plaats 14.50 uur          
Hoogkerk D1 - ZKV(Za) D1     5-  6      
             
7de/8ste plaats 15.25 uur          
Groen Geel D1 - Ritola D1     7-  6


VERSLAGEN OVERIGE PLOEGEN
Die Haghe
Na het behalen van de eerste plaats van het zaal NK kon het seizoen van Die Haghe D1 niet meer stuk. In de veldindeling stond Die Haghe weer ingedeeld met KCC en dat is voor Die Haghe een  lastige tegenstander. In de poule werd Die Haghe tweede, maar zij gingen wel als best geplaatste nr. 2 naar het NK. Dit werd georganiseerd door SCO in Oldeholtpade. Vroeg ging de D1 op weg met een bus vol supporters naar het hoge Noorden. In poule A zaten een aantal bekende tegenstanders van de zaal NK. Dat Die Haghe D1 tot aan het eind van jaar vooruit is gegaan bleek wel in de eerste wedstrijd tegen DSC. In de zaal werd er moeizaam gelijk gespeeld. Nu nam Die Haghe vanaf het fluitsignaal het initiatief. In het begin ging het nog even gelijk op, maar snel werd een voorsprong genomen en deze werd niet meer weggegeven. Het werd zelfs 9-4. Een goed begin dus. De tweede wedstrijd was tegen de enige onbekende in de poule Groen Geel. In heb begin werden niet alle kansen gemaakt waardoor het in de eerste helft nog moeizaam ging. In de rust stond het 2-1. Na rust liep het allemaal beter en snel liep Die Haghe uit en eindigde de wedstrijd met een mooie 7-2 overwinning. De laatste poulewedstrijd was tegen Hoogkerk. Ook deze wedstrijd speelde Die Haghe D1 goed. Leuke aanvallen leidde tot veel mooie doelpunten. Alle reserves kregen deze wedstrijd ook speelminuten. De uitslag werd 8-1. Alle drie de poulewedstrijden werden overtuigend gewonnen. En wat een mooi doelgemiddelde. Maar liefst 24 doelpunten gemaakt en slechts 7 doelpunten doorgelaten. Het lijkt zo gewoon, maar het is toch echt een super prestatie. Toen kwam dus de finale. Tegen een inmiddels goede bekende: KCC. Bekend is dus dat Die Haghe hier nog nooit van gewonnen heeft. De laatste veldwedstrijd was Die Haghe heel dichtbij, maar het lukte dus niet. Misschien lukt het vandaag wel. Je weet het maar nooit. De eerste helft ging goed. Die Haghe nam een paar keer een voorsprong, maar iedere keer maakte KCC snel weer de gelijkmaker. Vlak voor rust pakte KCC een 4-3 voorsprong. De tweede helft kreeg Die Haghe het moeilijk. Je zag dat de vermoeidheid ook mee ging spelen en dat KCC over het geheel genomen toch weer de betere ploeg was. Het werd uiteindelijk 9-5 voor KCC. Maar wat een super jaar hebben jullie gehad. Luca, Erik, Mike, Sander, Eva, Naomi, Romy, Femke, Michel en Jolanda namens alle toeschouwers bedankt voor dit mooie seizoen en ga zo door!! Ook Ryan, Quinten, Chinouk en Yrsa erg bedankt voor het meegaan en meetrainen. En Miranda, Willem en Vincent heel erg bedankt voor het verzorgen, filmen en fotografie. Bij deze wil ik KCC feliciteren met de eerste plaats en SCO bedanken voor de goede organisatie!

Die Haghe D1 zaal

Naomi Mars,Romy van Vianen,Eva Korporaal,Femke Streekstra.
Mike Abbenhuis,Erik van Blitterswijk,Luca Ling,Sander Snaphaan.
Trainers/Coaches: Jolanda Snaphaan en Michel Korporaal.
Bron: Ellen Brouwer


DSC
Na de NK in de zaal in Goes werden in de eerste twee wedstrijden op het veld 3 punten verloren tegen PKC en Vitesse. Maar dit jaar is de D1 ook vooral mentaal gegroeid en vervolgens worden alle wedstrijden gewonnen. In de slotwedstrijd wordt naaste concurrent Sporting Delta verslagen en mocht onze D1 voor de tweede keer dit jaar naar een NK. Deze keer bij SCO in Oldeholtpade ruim 212 km enkele reis. Enkele gezinnen vertrokken al een dagje eerder om hun kids vooral uitgeslapen aan het toernooi te laten beginnen of omdat ze gewoon nog verder weg wonen. Bijvoorbeeld voor Lars, hij woont in Roermond, en met steun van zijn ouders, koos hij  dit jaar voor DSC om zich verder te ontwikkelen. Wat een ervaring als je dan meteen twee NK’s mag spelen.
De meest kinderen zitten in groep acht en dat betekende de afgelopen weken veel schoolkampen en musicals waardoor er nauwelijks compleet getraind werd. Daan kwam zelfs vrijdag terug van schoolkamp. Dus heel laat op de middag naar bed op de volgende dag fit te zijn.

Rond half tien arriveerden alle spelers in Oldeholtpade bij korfbalvereniging SCO. De spelers hadden ruim de tijd om lekker in te schieten.

In de poule fase werd er gespeeld tegen Die Haghe, Hoogkerk en Groen Geel. Nagenoeg dezelfde poule als in de zaal, alleen Groen Geel was een nieuwe tegenstander. Buienradar had al aangegeven dat er tussen 11 en 12 uur wat regen zou vallen. En dat viel er, heel veel. Er werd in de regen geopend tegen Die Haghe, al gauw bleek dat we niet de vorm hadden zoals we die hoopten te hebben. Wij hadden te veel kansen nodig en Die Haghe had daarbij een bijzonder hoog schotpercentage. Er werd verloren met 4-9. Een teleurstelling, als je gemotiveerd bent om eerste te worden in de poule.

Deze teleurstelling moest worden omgezet in optimisme voor de volgende wedstrijd. In de kleedkamer werden de puntjes op de i gezet. De tweede wedstrijd tegen Hoogkerk was wederom een moeizame. Als beter team wisten we niet los te komen van Hoogkerk. Daan en Sam wonnen veel verdedigende rebounds daardoor hadden we aanvallend meer balbezit. Fabio leidde uiteindelijk met een ver schot zijn team naar 3-4 voorsprong, de wedstrijd werd gewonnen met 3-5. Toch bleek dat de vorm van de dag bij velen ontbrak en dat veel spelers de spanning niet van hun af konden spelen. Een traan van boosheid omdat het net niet lukt hoort daarbij, en Nicky, dat is ook leren!

De laatste wedstrijd was tegen Groen Geel en bij winst zou de D1 de kleine finale gaan spelen. DSC bleef lang op 2-0 voorsprong staan, het spel was overduidelijk voor ons en was het gewoon wachten op meer doelpunten, het werd 6-2 en voor Tjeerd en Hanne-Mieke reden om een aantal reserves zoals Lynn in te laten vallen. Ook de volgende generatie D spelers mocht ervaring op doen. Kasper uit de E1 mocht voor het eerst invallen in de D, en met succes. Hij liet mooie dingen zien en scoorde zelfs maar de scheidsrechter vond het verdedigd. De wedstrijd werd gewonnen met 7-4.

DSC D1 ging zich opmaken voor de kleine finale met als doel te winnen. Het team ging de wedstrijd van KCC-DVO kijken, de verliezer werd de tegenstander voor de kleine finale. KCC won met 5-0 van DVO.

We konden ons op gaan maken voor de wedstrijd tegen DVO, een tegenstander van formaat en finalist in de zaal.
Vanaf het begin hadden we grip op DVO en met rustige bekeken aanvallen kwamen we op voorsprong. Ilse zette DSC met een mooi doorloopbal op 2-0 voorsprong en voor rust werd het nog 3-0. Maar DVO liet zo maar over zich heen lopen en kwam terug in de tweede helft tot 3-3. Het werd verlengen 2x5 minuten. Een echte finale! De spanning loopt op maar we zaten nu wel in de wedstrijd, we komen achter met 3-4 maar komen ook weer op 4-4. Anne komt in de aanval erin om meer power te brengen. Nemo mag Lars vervangen. Een zuivere doorloopbal waarbij Abigail al haar dame voorbij is als ze langs het blok gaat, wordt afgekeurd. DVO krijgt een strafworp en wordt gemist. Ik denk allemaal in de laatste minuut… De laatste aanval voor DSC met vijftien seconde op de klok. Dan gaat Daan op wilskracht en inzet voorbij zijn tegenstander, wordt overgenomen, gooit de bal op Mitch en hij scoort in de laatste seconde van achter de korf….
De ontlading is groot en we zijn DERDE van Nederland!

Na een prachtige dag met vier overwinningen op rij en met dank aan de organisatie reizen we uitgeput en voldaan terug naar Eindhoven om daar gehuldigd te worden.

Tjeerd en Hanne-Mieke bedankt wat jullie de kinderen allemaal geleerd hebben. Reserves Tycho, Fenne, Nemo, Kasper, Anne en Lynn bedankt voor jullie inzet. Roy had als basisspeler de minste speelminuten maar door zijn positieve houding was hij een stimulans voor iedereen, SUPER!
Ouders en supporters bedankt voor jullie steun zo ver van huis! Ik weet zeker dat de kinderen dit NK nooit meer vergeten.

DSC D1

Anne van Kemenade, Nikki Tamminga, Ilse Dekker, Sam de Kok, Abigail Slegers, Atalante Koolen.
Daan van Montfort, Mitch Bogers, Lars Boels, Roy Schampers, Nemo van der Elzen, Fabio van der Elzen.
Trainers/Coaches: Hanne-Mieke van Galen en Tjeerd Kooiman.
Bron foto: DSC.


DVO
Na de reguliere competitie nog het mooie toetje voor onze D1. Het NK in Oldeholtpade. In de zaal een mooie 2e plek. Zou dit te verbeteren zijn? De poulindeling DVO D1 9leek weer een zware, met titelkandidaat KCC. Maar ook ZKV en Ritola mochten niet onderschat worden.
Om 8 uur al vertrokken om mooi op tijd daar aan te komen en rustig te kunnen inkomen in de toernooimodus. De organisatie, nee de PERFECTE organisatie, van KV SCO had voor elke deelnemende vereniging een eigen partytent neergezet. Dat was het "huis" en de woonkamer van deze dag.

De eerste wedstrijd moest worden aangetreden tegen ZKV uit Zaandam. Er zou in de loop van deDVO D1 8 ochtend een bui kunnen vallen, nou die viel. Uitgerekend op het moment van spelen kwam de regen met bakken uit de lucht. Tot ver in de 2e helft ging de strijd gelijk op, 3-3. Maar gelukkig werden er nog 2 afstandschoten ingegooid door de Bennekommers. 5-3 overwinning. De eerste wedstrijd was binnen.

De 2e wedstrijd moest worden gespeeld tegen Ritola uit Zuid Laren. Op papier de zwakste tegenstander in de poule, maar op een toernooi weet je dat nooit. De wedstrijd kwam ook moeizaam op gang. kansen werden gemist en de echte scherpte was er nog niet. Uiteindelijk werd het toch nog een gemakkelijke overwinning. 9-3. Het werd dus het zelfde scenario als tijdens de zaal NK. KCC en DVO gingen uitmaken wie er naar de finale zou gaan. Toch was het scenario niet het zelfde. KCC was op alle fronten beter en scherper. Misschien als er in de beginfase snel gescoord was, had het anders kunnen lopen. Maar het zat er deze wedstrijd niet in. Kansloos verloren.

Restte nog de wedstrijd om de 3/4 plek. Hier bleek DSC uit Eindhoven de tegenstander. Of het kwam door de terleurstelling van de verloren wedstrijd tegen KCC of iets anders. Na de 1e helft stond DSC ruim voor met 3-0. Toen kwam toch die vechtlust en winnaarswil weer naar boven. Erg knap kwamen de Heroes tijdens de reguliere speeltijd nog terug tot 3-3. Kortom we moesten verlengen. Na 2x 5 minuten verlenging, waarbij DVO nog op voorsprong kwam, maar DSC de stand toch weer gelijk trok, leek het af te stomen op strafworpen. Maar zoals ze zeggen op zijn "Duits" of "Italiaans" scoorde DSC nog in werkelijk de laatste seconde. Verloren, veel kansen niet afgemaakt en dus genoegen nemen met een 4e plek was de conclusie.
Natuurlijk ook een mooi resultaat na een fantastisch mooie dag. Na de teleurstelling kwam natuurlijk ook het besef, 4e van NL.
DVO D1 10
Babette Lauber, Caitlin Keller, Annelotte Roozenboom, Eline v Veldhuisen.
Mees vd Goorbergh, Bart Koppejan, Joris Buitenhuis, Jesse Schootstra.
Trainers/Coaches: Hester Heitink, Tim Engel en Chris v Haren.
Teambegeleiding: Caroline Roozenboom en Bert Buitenhuis .
Bron: DVO.


ZKV(Za)
ZKV D1 vijfde van NederlandVandaag speelde ZKV D1 het Nederlands Kampioenschap Hoofdklasse in Oldeholtpade. Na anderhalf uur rijden kwamen we aan in het Friese plaatsje. Verschillende teams waren al aan het inschieten. De enkels werden ingetapt, de ouders namen hun plek in en bij de partytent en alle versiering werd opgehangen. Om half 11 werden alle ploegen voorgesteld en daarna kon de D1 nog even uitrusten want hun eerste wedstrijd was om half 12 tegen DVO. De weergoden waren ons niet goed gezind en tijdens de wedstrijd kwam de regen dan ook met bakken naar beneden. Onze D1 kon een tijd lang goed bijblijven maar uiteindelijk verloren ze met 5-3. De tweede wedstrijd, met een klein zonnetje, was tegen KCC en die werd met 10-4 verloren. Deze ploeg mocht zich uiteindelijk Nederlands kampioen kronen en als je alleen naar de tweede helft keek dan was het 4-4 geworden, dus prima. De zenuwen leken nu goed onder controle dus bij de laatste poulewedstrijd werd alles op alles gezet om te zorgen dat er voor de 5e plek gestreden kon worden. Hier nam Zoë het voortouw want de wedstrijd werd gewonnen met 9-5 waarvan Zoë er 6! van heeft gemaakt. Een opmerkelijk moment was dat Tom in de aangeef stond, hij de bal naar Zoë gooide met de tekst: nu raak schieten en zij dat gewoon deed. Tom, dit moet je vaker doen. Na een korte pauze moest de D1 strijden voor de 5e plek. In de eerste helft liet de D1 goed zien dat ze voor de winst gingen en kwamen ze 5-1 voor. De tweede helft kwam Hoogkerk nog goed terug maar uiteindelijk trok de D1 aan het langste eind met een winst met 6-5. ZKV D1 is vijfde van Nederland geworden! Klasse spelers en coaches. Na een bloemetje en de teamfoto en de briljante uitspraak van Koen dat ze vijfde van de 364 waren geworden, werden de beker en de vaantjes nog even opgehaald en konden we weer terug naar Zaandam. Daar werd met ouders, spelers en toeschouwers nog gezamenlijk gegeten met dank aan het Zaanse Hoekje. Wij zijn ontzettend trots op jullie en vinden het heel speciaal dat jullie zowel in de zaal als op het veld het NK gehaald hebben.
ZKV D1 zaal
Dyani Pfaltzgraff, Mirjam Uittenbogaard, Pam Meulman, Tessa Mol, Zoë Engel.
Tom Horak, Jarno de Jong, Jesse Kim, Koen Ruwaard.
Reserves: Hidde Kim, Guney Kol en Deveny Boonekamp.
Coaches: Erwin Horak, Monne Jonker en Marjolein de Louw.
Verzorgster: Karin Engel-Pfaltzgraff.
Bron: ZKV(Za)Groen Geel
Zaterdag 15 juni was het zover, onze kanjers van de D1 gingen naar het NK in het Friese Oldeholtpade, waar Korfbalvereniging SCO dit NK organiseerde.Groen Geel D1 2
De voorbereiding was al weken in volle gang. Uitgebreide trainingen, bussen werden geregeld, boodschappen gehaald en het team kreeg van de sponsor de RABOBANK mooie shirtjes ter gelegenheid van dit NK.
We vertrokken om 8 uur met een bus vol supporters. Het team ging al iets eerder heen met auto’s. Om half 11 werden alle teams voorgesteld. GG speelde de eerste wedstrijd tegen Hoogkerk. Van te voren was de inschatting dat we hier misschien wel van zouden kunnen winnen, omdat Hoogkerk 2e was geworden in hun poule, deze wedstrijd hebben we 4-3 verloren. Tijmen heeft alle drie de doelpunten gemaakt. Wik was geblesseerd en Koen kwam erin voor Wik. Het was een spannende wedstrijd en ze waren aan elkaar gewaagd.

De 2e wedstrijd was tegen Die Haghe. Een heel goed team, waar al een beetje angstig naar werd gekeken. Door de spanning van de kinderen liep het niet helemaal goed. Veel plaats- en vangfouten. Deze wedstrijd hadden ze verloren met 7-2. Britt Kwantus maakte een mooi doelpunt en Tessa maakte een strafworp. Koen speelde deze wedstrijd nog voor de geblesseerde Wik.Groen Geel D1 1 Bianca Luttik, de verzorger van het team, had veel te doen. Er waren veel kleine ongelukjes. Ze kreeg Wik weer op de been en hij speelde de 3e wedstrijd tegen DSC weer mee.

Bij deze wedstrijd was het vertrouwen en de spirit van de kinderen weg. We verloren met 7-4. Maaike kwam er in voor Britt Koomen. Er werden strafworpen gemist. We hadden veel kansen, maar de bal wilde er gewoon niet in. Hugo en Kiko hebben gescoord en Soraya heeft er 2 gemaakt.

De laatste wedstrijd ging om de 7e en 8e plaats. Er werd gespeeld tegen Ritola. De spanning was ervan af en de kinderen hebben een leuke en goede wedstrijd laten zien. De reserves, Koen, Patrick, Linda en Maaike werden nog ingezet. Deze wedstrijd hebben we gewonnen met 7-6. Het werd nog even spannend!! Kiko, Tessa, Tijmen (3) Britt Koomen en Linda hebben gescoord. Er werd goed verdedigd en we hadden goede afvang. Een leuk einde van dit toernooi.

We gingen naar huis met een beker na een geslaagd, goed georganiseerd toernooi. Het team ging op de terugweg mee in de bus, wat erg gezellig werd. Bij Groen Geel was het feest, alle supporters stonden klaar voor de erehaag voor onze toppers van de D1. Wat zijn we tros op ze. Ze hebben heel wat neergezet dit seizoen. 3e geworden in de zaal en nu 1e op het veld. Als toetje na deze geweldige dag mocht het hele team bij Hugo logeren.
Het was een mooi seizoen. Alle ouders waren zeer betrokken bij het team en kwamen zoveel mogelijk het team aanmoedigen. Tessa, Wik en Kiko blijven in de D en de rest gaat over naar de C.
Iedereen bedankt, die deze fantastische dag mogelijk heeft gemaakt.
Groen Geel D1 veld
Soraya Rhijnsburger, Tessa Berends, Britt Koomen, Britt Kwantes, Maaike Borst, Linda Verhagen.
Tijmen Molenaar, Hugo Been, Kiko Weenink, Wik Weenink, Koen de Leeuw, Patrick Luttik.
Trainers/Coaches: Walter Weenink en Stephan Heijne.
Bron foto: Groen Geel.Ritola
Ritola D1 kan terugkijken op een prachtige korfbaldag. De Ritola aanhang heeft genoten van korfbal op hoog niveau. Wat een talenten lopen er rond! Zo ook bij Ritola, maar ze bleken uiteindelijke niet opgewassen tegen de andere deelnemende clubs.

Om half 9 vertrok D1 met hun familie en de eerste supporters richting Oldeholtpade voor het hoofdklasse NK voor D. Daar aangekomen kwamen de groen witteRitola D1 1 accessoires tevoorschijn uit de tassen en werden de vlaggetjes en Ritola vlag opgehangen. Ook een mascotte, bel, sjaals, groene nagels, megafoons en toeters mochten niet ontbreken. Dit alles voor onze D1, want wat zijn we trots dat we met jullie mee mochten naar dit NK! Daarom werden de kinderen voorafgaand aan de wedstrijden al in het zonnetje gezet. Ze kregen een heus NK shirt als aandenken, dat ze ook als reserve shirt konden gebruiken die dag. Wauw!!

De nieuwe shirts kwamen van pas, want de eerste wedstrijd begon het te stortregenen. KCC (de uiteindelijke winnaar van het NK) was een maatje te groot voor Ritola (letterlijk en figuurlijk) zij wonnen dan ook overtuigend. De tweede wedstrijd speelden ze in de nieuwe shirts terwijl de groene hingen te drogen. Ook de andere wedstrijden wist D1 helaas niet meer te scoren dan de tegenstanders. Wel hebben we ze het aanwezige Ritola publiek mooi samenspel en prachtige doelpunten laten zien! Ze konden lang bijblijven en hebben zelfs even aan een eventuele overwinning kunnen ruiken.

Dat je deel mag nemen is al een prestatie. Dus op een lichte teleurstelling van een enkeling na, zat de stemming er die hele dag goed in. En die dag was na het NK nog niet ten einde! Bij Cosineros konden we een sportieve dag feestelijk afsluiten met een overheerlijke barbecue op het erachter aangelegde terras voor feestjes en partijen. En feesten kunnen we, want het bleef lang gezellig met de kinderen, coach en ouders!

Supporters bedankt! Marco bedankt voor je inzet als trainer/coach! Melle, William, Daniel, Melvin, Roy, Natascha, Karlijn, Carmen, Kirsten, Britt jullie zijn toppers!

Ritola D1

Vlnr boven: Roy Terpstra, Melvin Spoelder, William Cazemier, Melle Jansma, Daniel v/d Linde.
Vlnr onder: Kirsten Drenth, Natascha Willemse, Karlijn Oosterveld, Carmen Stelwagen, Brit Terpstra.
Trainer coach: Marco Kuiper en Minneke Otto.
Bron: Ritola.OVERIGE DEELNEMENDE PLOEGEN:

Hoogkerk D1 zaal
Ruth Komdeur, Noa Smit, Wendy Kampijon, Charlotte de Jong, Anouk Terstal.
Bas de Haan, Jorn Hegeman, Vincent Streijl, Roy Gijsenij
Trainers/Coaches: Diana van der Vorst en Niek Duitscher.
Teammanagers: Lisa van der Wal en Johnny van der Wal.
Bron: Website Hoogkerk.

 

 

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen