KvN Korfbal
Die Haghe D1 wint de zaalfinale met 4-3 van DVO D1
Lees meer ...
KCC/Delta Logistiek D1 verslaat de zaalkampioen, Die Haghe D1 met 9-5 en wordt Nederlands Kampioen.
Lees meer ...

TOP D1
TOP/Wereldtickets.nl D1
Dames: Viviane Eijsackers, Fleur van der Zwart, Alon Keijzer, Sascha de Haan, Romée Hoogervorst, Lotte Westerbeek.
Heren: Robert de Mooij, Lennert van Dam, Stan Postma, Daan Brunkreef, Thijs van der Zaag, Frank van der Broek.
Trainers/Coaches: Hester Leepel en Joep Jacobs.
Begeleiding: Nienke Voorn en Ciska van ’t Hert.
 

Na weken van het leven in spanning was het dan eindelijk zover. Het was zaterdag 24 Maart, de dag dat het Nederlands kampioenschap voor de D-jeugd in Enschede op het programma stond. Waar de competitie al 3 weken klaar was, waarin werd geoefend tegen Fiks D1, tegen onze eigen C2 en een lekkere vrije zaterdag was die ene dag dan eindelijk aangebroken. Dat deze dag zo belangrijk was hadden we te danken aan het feit dat het kampioenschap op een zeer knappe wijze werd binnengehaald door TOP/wereldtickets.nl D1. Want kampioen worden betekend natuurlijk taart, bloemen, een medaille en op de kampioensfoto maar kampioen worden betekent natuurlijk ook het spelen om het landskampioenschap. Voor alle kids was dit het eerste Nederlands kampioenschap wat ze zouden meemaken. Het is dus allemaal nieuw, de spanning, de indrukken en wedstrijden spelen op het scherpst van de snede. Omdat het de eerste keer was waren er drie dingen die belangrijk waren vandaag : Ervaring opdoen, proberen die beker naar Sassenheim te brengen maar bovenal natuurlijk genieten van de dag en van de wedstrijden. Elk van deze elementen is perfect uitgevoerd, we mogen dan ook terug kijken op dag waarop alle puzzelstukjes perfect in elkaar vielen.

Wedstrijd 1 Topwereldtickets.nl D1 – ASVD D1
De bus was gearriveerd, de spelers waren omgekleed, voorgesteld en voorzien van een heerlijk broodje en wat fruit. Ook de coaches waren terug van de meeting met de scheidsrechters ondersteuning van het toernooi waarbij de regels van het toernooi werden besproken. Dit leidde tot 8 verontwaardigde gezichten bij alle coaches van de deelnemende teams. Het zijn kinderen, die hebben nou eenmaal wat meer coaching nodig dat bijv. Topwereldtickets.nl 1, maar toch gelden echt dezelfde regels qua coaching. Maar toen stond toch echt de eerste wedstrijd op het programma, de opening van het toernooi tegen ASVD uit Dronten. Het begin was furieus: 1 schot 1 goal en de toon was gezet. Het spel zat er redelijk in bij de eerste aanval en die bracht de stand dan ook zeer verdiend naar 5-2. Hoe makkelijk het de eerste helft ging zo lastig ging het de tweede helft. Het spel was te rommelig, het tempo lag te laat en de goals vielen niet. Wel kwam ASVD steeds dichterbij en kwam zelfs tot 5-4. Gelukkig stond na een zenuwslopende slotfase van de wedstrijd het scorebord nog steeds op 5-4 de eerste overwinning was binnen!

Wedstrijd 2 Topwereldtickets.nl D1 – PKC D1
De eerste overwinning voor TOP was dus binnen, tegelijkertijd verloor PKC haar eerste wedstrijd wat resulteerde in de ontmoeting met de Papendrechtse korfbalclub. We wisten wat er goed ging en wat er niet goed ging de eerste wedstrijd en hadden dus een strijdplan klaar. Ook deze wedstrijd startte we weer furieus. Binnen een paar minuten stonden we snel 2-0 voor. En verdedigend hadden we het niet heel moeilijk. Echter de eerste helft vergaten we het gat te vergroten en werden grote kansen helaas niet verzilverd. Dit resulteerde in een 2-1 voorsprong in de rust. Het tweede aanvalsvak had het wederom moeilijk. Het tempo was nog te laag, was wederom slordig en er werden geen kansen gecreëerd. Verdedigend hadden we het redelijk op orde echter kwamen we toch 2-3 achter door een opmerkelijk voorval waarbij je als 11 jarige geblesseerd raakt je eerst moet gaan zitten voordat de scheids mag fluiten. Hierdoor verzilverde PKC haar 3e schot tegen 3 man. Het zag er niet heel goed uit en het had niet veel gescheeld of we hadden hier punten verspeeld. Echter de laatste 5 minuten had het aanvalsvak het weer helemaal te pakken. Het tempo was hoger dan ooit, er werd voor elkaar gelopen, gewerkt en de kansen waren er opeens in overvloed. We wisten in de 3 minuten nog 3 keer te scoren waardoor we winst alsnog pakten met 5-3. Een hele knappe prestatie door te jezelf zo terug te vechten in de wedstrijd. De tweede overwinning was dus een feit en we waren al zeker van een 4e plek door het onderling resultaat.

3e wedstrijd Topwereldtickets.nl D1 – Vitesse D1
De derde wedstrijd kwam eraan, en een belangrijke ook. Of je speelt bijna gelijk erna de kleine finale, of je hebt anderhalf uur de tijd om je op te laden voor de grote finale waarbij je strijd om het landskampioenschap. Er was dus niet veel voor nodig om de spelers op scherp te zetten. En scherp waren ze… Wederom werd er vanaf het eerste fluitsignaal gestreden om elke bal, waren de eerste paar aanvallen gelijk gevaarlijk en werd Vitesse gelijk op achterstand gezet. Dit gebeurde met mooie aanvallen, mooie goals maar vooral met heel veel passie en energie. Waar het bij sommige ploegen een beetje ontbrak aan spelvreugde en inleving werd bij TOP elk doelpunt gevierd alsof het de winnende was en het vooral een mooi collectief was. Dit alles leidde tot een rustand van 6-3. Gezien het spelbeeld moest het heel raar lopen wilde TOP niet de finale halen. Helemaal toen gelijk de eerste aanval na rust de stand naar 7-3 werd getild. Beide vakken hadden veel over, verdedigend stonden we sterk en er waren kansen in overvloed. Helaas werden deze kansen niet meer benut. Om ook de reserves te belonen voor al hun inzet en beleving de afgelopen weken betraden deze de laatste minuten het veld. Helaas rolden er een paar goede schoten net uit waardoor de eindstand op 7-3 bleef steken. Een finaleplaats was gerealiseerd!!!

4e wedstrijd Topwereldtickets.nl D1 – Deetossnel/volhuis D1
2e van Nederland, daar zou je mee thuis kunnen komen. Aan de andere kant is tweede worden misschien wel de meest frustrerende plaats, wetende dat je zo dichtbi was, en je op dat moment niet weet of je ooit nog een herkansing krijgt. Aangezien er meer dan een uur tussen de laatste poulewedstrijd en de finale zat werd er een blokje om gelopen wat eigenlijk al snel resulteerde in het plaatselijke speeltuintje. Even lekker de spanning loslaten, niet aan de finale denken en gewoon even lol maken. Na even lekker te hebben ontspannen ging de focus volledig op de finale. Tijdens het toernooi leek het erop dat Die Haghe de beste papieren had om de tegenstander te worden in de finale. Echter Deetossnel/volhuis klopten Die Haghe in de derde wedstrijd waardoor Deetos ook in de finale terecht was gekomen.

We hadden deze wedstrijd bekeken waardoor we een goed beeld van Deetos kregen. Hun speerpunten lagen vooral bij de vrouwen in het team. Hierdoor besloten we de vakken om te draaien van functie waardoor de eerste aanval nu eerst mocht verdedigen. Hierdoor hadden Sascha en Viviane de zware taak om de meest scorende dames uit te schakelen, met behulp van de twee mannen natuurlijk. Nadat er was opgelopen en voorgesteld wat bijna helemaal goed ging ( ze dachten dat we met 3 mannen gingen spelen) kon de wedstrijd beginnen. Het omdraaien van de vakken zorgde ervoor dat het iets anders ging dan de voorgaande wedstrijden. We kregen 3 stippen tegen in de eerste paar aanvallen. Gelukkig kwamen we scorend wel steeds mee. Dit resulteerde in een 4-3 achterstand in de rust. Er was nog niks aan de hand, alles was nog mogelijk. En dat alles nog mogelijk was dat werd wel duidelijk! Aanvallend produceerde we de ene na de andere mooie aanval, het tempo was hoog, het spel was verzorgd, er kwamen uitstekende kansen uit en deze werden met een hoog rendement tot goal gepromoveerd. Ook verdedigend stond het als een huis, de eerder zeer trefzekere dames kwamen er niet aan te pas. Door sterk spel van onze dames maar ook door zeer goed meeverdedigen van onze heren. Er werd doorgegaan tot de laatste seconden met mooie goals, snelle acties.
De laatste paar minuten werd gewoon heel erg duidelijk dat TOP vandaag niet te kloppen was, en vooral qua team een TOP-prestatie had neergezet. Het toernooi kende voor ons een perfect verloop, we gingen per wedstrijd beter spelen en hielden deze stijgende lijn vast tot en met de laatste seconde van de finale. De wedstrijd eindigde in een 11-5 winst. In een wedstrijd van 2x 12 minuten is dat een enorme prestatie. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading dan ook groots, zowel bij de spelers, de coaches, de reserves en natuurlijk de emoties bij de ouders op de tribune. Top/wereldtickets.nl D1 had zich zojuist naar de titel gespeeld: Beste D-ploeg van Nederland!!!

Al met al heeft deze ploeg ervaring op kunnen doen, heeft het genoten van de wedstrijden en daarnaast heeft deze ploeg de beker mee naar Sassenheim gebracht! Iets wat ook de B1 op hetzelfde moment presteerde in Goes. Ik ben dan ook super trots op wat deze ploeg heeft gepresteerd. Waar bij de eerste 2 wedstrijden het geluk aan onze zijde aanwezig was (maarja geluk dwing je af) Heeft deze ploeg in de laatste 2 wedstrijden laten zien dat het gewoon heel goed kan korfballen. Het is een team en dat is misschien nog wel het belangrijkste, want je moet het met z’n allen doen. Hierbij wil ik dan ook de reserves bedanken voor hun inzet, de sponsor voor de mooie shirts, Ciska en Nienke voor de hele begeleiding en de broodjes en natuurlijk de supporters die helemaal zijn meegereisd naar Enschede!!
Bron: Bert Wilbrink.Bekijk hier de eindstanden van de zaalcompetitie 2011-2012 bij de hoofdklasse D pupillen.


HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD OP 24 MAART GESPEELD, ORGANISATIE KORFBALVERENIGING DOS-WK

  Uitslagen Poule A       Uitslagen Poule B    
  ASVD D1 - TOP/Wereldtickets.nl D1   4 - 5   De Meeuwen D1 - DeetosSnel/Volhuis D1   2 - 7
  Vitesse(Ba) D1 - PKC/Hagero D1   9 - 8   Nieuwerkerk D1 - Die Haghe D1   3 - 4
  TOP/Wereldtickets D1 - PKC/Hagero D1   5 - 3   DeetosSnel/Volhuis D1 - Nieuwerkerk D1   4 - 4
  Vitesse(Ba) D1 - ASVD D1   4 - 4   Die Haghe D1 - De Meeuwen D1   6 - 3
  Vitesse(Ba) D1 - TOP/Wereldtickets.nl D1   3 - 7   Die Haghe D1 - DeetosSnel/Volhuis D1   3 - 7
  PKC/Hagero D1 - ASVD D1   5 - 6   Nieuwerkerk D1 - De Meeuwen D1   5 - 3


  Eindstand Poule A           Eindstand Poule B        
  TOP/Wereldtickets.nl D1 3 6 17 - 10   DeetosSnel/Volhuis D1 3 5 18 - 9
  ASVD D1 3 3 14 - 14   Die Haghe D1 3 4 13 - 13
  Vitesse(Ba) D1 3 3 16 - 19   Nieuwerkerk D1 3 3 12 - 11
  PKC/Hagero D1 3 0 16 - 20   De Meeuwen D1 3 0 8 - 18
                       

Finale                       
TOP/Wereldtickets.nl D1 - DeetosSnel/Volhuis D1   11 - 5
       
3de/4de plaats      
ASVD D1 - Die Haghe D1   5 - 7
       
5de/6de plaats      
Vitesse(Ba) D1 - Nieuwerkerk D1   7 - 10
       
7de/8ste plaats      
PKC/Hagero D1 - De Meeuwen D1   5 - 3

OVERIGE VERSLAGEN EN TEAMFOTO'S


DeetosSnel/Volhuis D1

Afgelopen zaterdag heeft onze D1 zichzelf overtroffen en wist door te dringen tot de finale van het Nederlands Kampioenschap D-pupillen in Enschede. Hoewel de finale werd verloren van TOP uit Sassenheim was het van onze eigen ploeg wel degelijk een TOP-prestatie.
Het begon natuurlijk allemaal veel eerder. Na het behalen van het NK staken de ouders al snel de koppen bij elkaar om te zien hoe we de ploeg konden gaan steunen. Er werd van alles in elkaar geknutseld en menig goed idee werd ten uitvoer gebracht. Dat dit allemaal zou gaan leiden tot een prachtig versierde hal in Enschede, konden we toen nog niet bedenken. Dankzij de knutsel- en versierploeg zag de sporthal bijna overal rood met wit. Je kon niet kijken of je zag de DeetosSnel kleuren. Klasse! Dat moet de ploeg vast in de juiste sfeer hebben gebracht die zaterdag, toen ze de zaal betraden.
Op vrijdagmiddag vertrokken we met z’n allen alvast naar Enschede: de ploeg, coaches, begeleiders en ouders. Het was een lange rit maar eenmaal aangekomen bij het hotel in Hengelo was het goed toeven op het terras in het zonnetje. De coaches hadden een sportief element ingebouwd voor hun ploeg en zij waren al snel druk bezig op het grasveld voor het hotel. Dit allemaal om lekker te kunnen ontspannen.
’s Avonds werd er genoten van een heerlijke maaltijd en was het een drukte van jewelste aan de ‘kinder tafel’. Ik denk dat menig bezoeker van het restaurant de ogen zal hebben uitgekeken.
Daarna redelijk op tijd naar bed om zo fris mogelijk aan de start te kunnen verschijnen. Dat dit niet iedere ouder lukte dat was wel te zien de volgende ochtend aan het ontbijt. De één had last gehad van snelweggeluiden, een ander had weer last van de warmte of van lawaai op de gang. Er was zelfs iemand die last had van de Wegenwacht! Maar goed, de jongelui hadden wel goed geslapen en zagen er fris uit in hun sport tenue. Het was zelfs indrukwekkend toen de ploeg aan het ontbijt verscheen in hun nieuwe NK-shirt. Ik denk dat op dat moment ze al uitstraalden dat ze er klaar voor waren.

Snel naar Enschede toe en op het gemak inschieten. De koppies zagen er inmiddels toch wel wat strakker uit. Eens kijken hoe de ploeg zich zou houden tijdens de eerste wedstrijd. De eerste tegenstander was De Meeuwen. Achteraf een ideale tegenstander om tegen te beginnen. Hier kon de ploeg zich inspelen in het toernooi. Zenuwen werden voor een deel achtergelaten en er werd prima gewerkt in het veld. Kortom, een mooie overwinning (7-2) en de eerste twee punten in de pocket!

Al snel werd duidelijk dat de tweede wedstrijd gespeeld zou gaan worden tegen Nieuwerkerk. Deze ploeg waren we onlangs tegengekomen in de finale van de Rijnmond Cup en we moesten toen de Cup achterlaten in Nieuwerkerk. Een sterke ploeg dus. Daarom des te knapper dat onze D1 deze tegenstander op een gelijkspel hield (4-4). Dat de jongelui deze ploeg heel goed tegenstand hebben geboden terwijl er een paar weken geleden nog van verloren werd, leverde dus nog wat meer vertrouwen op. Realiteit was op dat moment dus dat we twee gespeeld en drie punten hadden.

Dus in de laatste wedstrijd was de inzet een plek in de finale. Het was Die Haghe of wij in de finale. Zou het kunnen lukken? De supporters zongen de ploeg weer fanatiek toe en wisten ook dat onze ploeg tot een stunt in staat moest zijn. Na een wat aarzelend begin voelde je op de tribune dat onze D1 de wedstrijd naar zich toe kon trekken en dat gebeurde uiteindelijk ook (7-3). Wow, ze staan in de finale!! Iedere DeetosSnel supporter op de tribune keek elkaar eens aan en was trots dat de ploeg het had gepresteerd om al zover te komen in het toernooi.

Zowel supporters als ploeg met begeleiders konden zich klaar gaan maken voor de finale. Deze finale was tegen TOP en we hadden al kunnen zien dat dit een heel goede tegenstander was. Tja, daar kon onze ploeg gewoon niet tegenop. De eerste helft ging nog gelijk op

DeetosSnel D1 maar de tweede helft schoot TOP teveel raak. Hoewel onze jongens en meiden het hoofd niet lieten zakken en door bleven gaan, konden ze niet meer dichterbij komen. Dat het uiteindelijk 11-5 voor TOP werd (terechte kampioen) doet niets af aan het feit dat deze ploeg een geweldig toernooi heeft gespeeld en dat de vereniging trots mag zijn op deze groep kinderen.

Felicitaties en veel dank gaan uit naar alle spelers, speelsters en reserves, trainers/coaches Alice en Rens en de begeleiding (Remonda, Loek en natuurlijk Els). Jullie hebben ervoor gezorgd dat het onze kinderen aan niets heeft ontbroken en dat zij zijn klaar gestoomd om een fantastisch toernooi te spelen.
DeetosSnel/Volhuis D1
Joyce Oudman, Romi Vink, Stephanie van Geffen, Demi Maas,
Ilse van Spanje, Moësha Maas, Lisa Prent.
Julian van Zanten, Owen Oosting, Stefan van der Mel,
Sydney Schol, Lucas Groeneveld, Jasper Tjakkes.
Trainers/Coaches: Alice van Geffen, Rens Peetoom, Loek van der Wal, Iris Dolderman.
Begeleiding: Remonda Algra, Els Moniz
Bron: Website DeetosSnel/Volhuis.
 Die Haghe D1

Die Haghe D1 3e van Nederland
Zaterdag was het dan zover, om 6 uur de wekker en om 7 uur in de kantine. Je moest er wel iets voor over hebben, maar als je dan de D1 ziet, lekker strak, de supporters weer in mooie outfits, dan weet je al snel waar je het voor doet. De reis verliep heel voorspoedig en na 2,5 uur waren in het fraaie complex in Enschede. De ploegen werden voorgesteld en dan bekruipt je het trotse gevoel van 'we zijn er bij'. Eindelijk de 1e wedstrijd, de eerste bal… hopla mooi doelpunt van de onze kanjers, ik ging er maar eens goed voor zitten. Het werd een leuke pot waarbij wij soms een beetje mazzel hadden, maar wel gewoon de wedstrijd eerlijk en verdiend wonnen. Die was dus in de knip. De 2e wedstrijd ging eigenlijk hetzelfde. Die Haghe speelde rustig zoekend naar de goede kansen, maakte weinig fouten en schoot behoorlijk. Ja en dan maak je het dus iedere tegenstander moeilijk. Weer een overwinning en de supporters werden nu ook wel een beetje nerveus, want nog 1 wedstrijd winnen en de finale zou daar zijn. De 3e wedstrijd was tegen ex-kampioen Deetos en alhoewel wij het gewoon prima deden was Deetos net even beter en won terecht. Natuurlijk was er even teleurstelling, maar deze ploeg kan dat aan. Niet in minste plaats door de goede begeleiding van coaches Michel en Andre. Een 3e plaats was het hoogst haalbare.De wedstrijd om plek 3 en 4 was weer genieten hoor van onze kanjers (ik kan het niet vaak genoeg zeggen). Heel simpel eigenlijk werd er gewonnen, maar de doelpunten waren fraai en er werd prima verdedigd. De vreugde na de wedstrijd was dan ook zeer terecht! Als je dit bereikt mag, nee moet je heel blij zijn en nog beter gezegd gewoon trots. Ik was en ben dat zeker! De finale ging tussen Deetos en Top. Top speelde een hele fraaie pot en won dik verdiend dus gaan de felicitaties natuurlijk naar Top D1. Je moet ook eerlijk zijn en constateren dat Die Haghe D1 het hoogst haalbare heeft gehaald en dat is de 3e plek. En dat is geweldig!

Die Haghe D1 Naomi, Tessa, Eva, Zinzi, Blessdy, Eric, Luca en Ayub, de reserves Chinouk, Femke, Ismael en Sander en natuurlijk de coaches Michel en Andre ik wil jullie van harte feliciteren en een groot compliment maken. Jullie hebben dit jaar de naam van de club hoog gehouden. Alle ouders verdienen een compliment want zonder problemen reizen jullie mee door het hele land en doen er ook alles voor om dit te bereiken. Kortom mijn dagje Enschede was ondanks het toch wel vroege tijdstip alle moeite waard. Als laatste natuurlijk ook filmer Gerard nog even bedanken en de supporters. Met jullie maakten we het plaatje compleet en kunnen we terugkijken op een super dag voor Die Haghe, maar met name onze D1, DE 3E PLOEG VAN NEDERLAND.
Die Haghe D1
Eva Korporaal, Naomi Mars, Tess van der Heiden,
Zinzi Slort, Chinouk Verrek, Femke Streekstra.
Ayub Ahmed, Erik van Blitterswijk, Blessdy Blom,
Luca Ling, Ismaël Ouaouzar, Sander Snaphaan.
Trainers/Coaches: Michel Korporaal en André Slort.
Begeleiding: Miranda Moerkerk.
 ASVD D1

ASVD D1 is vierde van Nederland geworden. Afgelopen zaterdag speelden de jonge korfballers uit Dronten een puik toernooi met de beste teams van Nederland.
Een bus met spelers en supporters reisde af naar Enschede om daar om het kampioenschap van Nederland te spelen. De eerste wedstrijd nam ASVD/KWOOT D1 het op tegen TOP/Wereldtickets uit Sassenheim. Men startte wat aarzelend en kwam op 5-2 achter. Er werd een mooie eindsprint ingezet, maar dat bleek net niet voldoende, want TOP (de latere winnaar) wist nipt met 6-5 te winnen.
In de tweede wedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht werd een 4-4 gelijkspel genoteerd. In de laatste wedstrijd moest worden gewonnen om voor de derde plaats te kunnen gaan. PKC uit Papendrecht was de tegenstander. Dit werd een mooie strijd en nu waren het wel de pupillen van de trainsters Petra Leijten en Nienke Koenderman die met 6-5 aan het langste eind trokken.
Inmiddels bleek wel de vermoeidheid wat parten te spelen. In de wedstrijd om de derde plaats bleek Die Haghe uit Den Haag dan ook net iets fitter en verloor ASVD/KWOOT D1 met 7-5.
Met de vierde plaats en de spannende wedstrijden heeft ASVD/KWOOT D1 een prima indruk achtergelaten. Moe, maar voldaan kwamen de kinderen zaterdagavond weer terug bij de kantine. En daar stond voor hen een heerlijke maaltijd klaar.
Bron:
 

ASVD D1 Bij terugkomst werd ASVD/KWOOT D1 ontvangen door hun Sponsor Erik Wiegers van Wiegers Tegelwerken. Hij was trots op zijn team. Staand v.l.n.r.: Sponsor Erik Wiegers, Daan Bergmans, Jacco Boonstra, Joram Oosterom, Reinier Schreuder en trainster Petra Leijten. Zittend: Sabine de Beer, Cynthia Bos, Asmara Meinen, Jitte Leendertse en Kimberly van der Hoop.
ASVD D1
Jitte Leendertse, Kimberley van der Hoop, Asmara Meinen, Sabine de Beer, Cynthia Bos.
Reinier Schreuder, Daan Bergmans, Joram Oosterom, Jacco Boonstra, Sem Oosterom.
Trainers/Coaches: Petra Leijten en Nienke Koenderman.
Begeleiding: Marianne van Zandwijk.
Bron foto: Website ASVD.
 
Nieuwerkerk D1

In de landelijke hoofdklasse behaalde onze D1 niet lang na de C1 het kampioenschap. Pkc D1 werd onder ons gehouden en de ploeg plaatste zich voor het NK in Enschede. De dag begon erg vroeg, om 07:30 werd er verzameld bij de Kleine Vink waar veel supporters meegingen naar Roermond of Enschede. De busreis was hartstikke gezellig en de kinderen kwamen lekker ontspannen over. Na aankomst kon de ploeg direct gaan inschieten, waarna het voorstellen plaatsvond. De trainers en coaches van alle acht de ploegen werden van tevoren bij de leiding van de scheidsrechters gehaald met de regels betreffend het coachen zelf. De assistent coach werd verboden zijn zitplaats te verlaten en de hoofdcoach mocht eigenlijk maar een paar keer kort van de bank afkomen om de kinderen te instrueren. Dit zijn de regels die eigenlijk in de competitie ook gehanteerd zouden moeten worden, maar daar laten scheidsrechters wel toe dat de coach aan de zijlijn staat om de kinderen te begeleiden, hierdoor is onze D1 hier ook hartstikke gewend aan, dit bleek ook wel een groot nadeel voor onze ploeg.


De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Die Haghe D1. De beginbal van de ploeg is bekend maar Die Haghe wist toch vanuit de beginbal de 1-0 te forceren. Een verschrikkelijk begin van de wedstrijd en het toernooi. De kinderen leken onder indruk en helaas werd de slechtste wedstrijd van dit zaalseizoen gespeeld, uitgerekend tijdens de eerste wedstrijd op het NK, een slechtere timing kun je niet hebben en dan baal je als ploeg heel erg. De gehele wedstrijd liep Nieuwerkerk achter de feiten aan en kon Die Haghe geen pijn doen. Ik durf te zeggen dat we een betere ploeg hebben dan de Hagenezen maar dat moet je dan wel kunnen laten zien in de 24 minuten die een NK-wedstrijd duurt. Na de 3-2 van Annick scoorde Die Haghe opnieuw een beginbal, die van tevoren bekend was bij Nieuwerkerk, dat is wel flink balen. Annick wist nog de 4-3 te scoren maar het was al te laat. Het toernooi begon verschrikkelijk, voor de 2e keer dit gehele jaar werd er verloren, maar echt net op het moment dat het niet mocht..

Een half uur later staat de tweede wedstrijd al te wachten. DeetosSnel D1 overklaste aan de andere kant De Meeuwen D1 (7-2) en de druk lag bij beide ploegen. Nieuwerkerk moest deze wedstrijd winnen, waar DeetosSnel voldoende zou hebben met een gelijkspel. Nieuwerkerk was beter dan DeetosSnel, maar kon dit niet echt in doelpunten uitdrukken. Na een 3-1 tussenstand, opgebouwd door Romee en Jelmer, wist het tweede aanvalsvak niet te scoren. Verdedigend werd de afspraak '' eerst een schot doorlaten, dan pas een doorloper '' helaas niet nagekomen, zodoende doelpunten aan DeetosSnel kant en een 3-3 tussenstand. Waar DeetosSnel geen fout maakte vanaf de strafworpstip kreeg Nieuwerkerk de bal net als tegen Die Haghe niet door de korf vanaf 2en halve meter. Na deze gemiste strafworp verdiende Annick er nog éen en deze ging gelukkig wel raak, 4-3. Helaas wist DeetosSnel een vierde doelpunt te scoren. Merel kwam het veld in voor Jose, maar ondanks de reboundkracht van Annick en Merel ging de bal niet meer door de korf. Een 4-4 eindstand en eigenlijk sta je dan alsnog met lege handen. Een verschrikkelijk gevoel, vooral omdat niet lang geleden DeetosSnel nog verslagen werd in de finale van de Rijnmond Cup, maarja, net zoals tegen Die Haghe, je hebt maar 24 minuten de tijd op een NK, en daarin moet het gebeuren, dit lukte de ploeg vandaag helaas niet.

De ploeg had het zwaar.. Er werd meer verwacht door de kinderen en trainers en het was moeilijk om hier doorheen te knokken. We spraken af dat we de derde wedstrijd echt zouden laten zien aan al het publiek dat we veel meer konden dan we tot noch toe hadden laten zien en De Meeuwen zou het slachtoffer moeten worden. Het was eenrichtingsverkeer en Nieuwerkerk speelde een sterke wedstrijd. Ondanks dat de kansen niet eens goed werden afgemaakt (lees: gemiste open doorlopers), zorgde de 3-3 tussenstand bij het wisselen van functie er niet voor dat ik dacht dat we deze wedstrijd niet gingen winnen. Het tweede verdedigingsvak hield de Meeuwen op 0 tegentreffers en aanvallend had Annick flink reboundoverwicht. Bart wist zijn eerste doelpunt van het toernooi te maken en twee van de vier reserves kregen speeltijd van trainers Jelmer en Aram. Eerst kwam Dennis in de ploeg voor Robin, niet veel later betrad Jolien het veld in het andere vak voor Melissa. 'Superdennis' bekroonde zijn invalbeurt met een loepzuiver schot van afstand, reden voor een feestje voor de meegereisde supporters! DeetosSnel won wel 'gewoon' van Die Haghe en mocht zich klaarmaken voor de finale. Die Haghe mocht voor de 3e plaats gaan spelen en Nieuwerkerk moest zich opmaken voor de wedstrijd voor de 5e plaats. Verassend genoeg kwam de ploeg hier Vitesse D1 tegen, die net als Nieuwerkerk ook op meer hadden gehoopt dan de wedstrijd voor de 5e en 6e plaats. De vakken stonden andersom en zodoende begon Annick haar vak in de eerste aanval. Er werd goed gespeeld, lange aanvallen aan Nieuwerkerk kant, maar de afronding ontbrak. Bij een 3-3 tussenstand schoot de blauw-zwarte formatie in éen aanval een keer of 7/8, de bal ging niet door de mand en het eerste schot van de Vitesseheer was wel raak, 3-4. De Nieuwerkerkse aanval hierop bestond weer uit 5 of meer pogingen maar het leek gewoon niet de dag van het vak van Annick, Bart, Jose en Robin. De ploeg werkte er knettertje hard voor en wilde supergraag maar het mocht vandaag niet zo zijn. Met een 3-5 tussenstand werd er gewisseld van functie. Nog éen kwart voor Wouter, Jelmer, Romee en Melissa om te laten zien wat ze konden, en dat zou ook zeker gebeuren. Het vak speelde een verschrikkelijk goed kwart. De ploeg was over allerlei schijven gevaarlijk, speelde met plezier, en wanneer de bal dan eenmaal valt dan lukt het allemaal ook gewoon wel! Wouter speelde al zijn frustraties van zich af en liet zien wat hij kon, waarna zijn gebalde vuistje weer zichtbaar was, wat de coaches van Nieuwerkerk blij maakte! Melissa pikte ook een doelpunt mee (super!) en ook Romee was trefzeker. Verdedigend hield de ploeg het goed dicht en Vitesse kwam 'maar' tot 2 doelpunten waar Nieuwerkerk er 7 maakte in dit kwart. Reserve Rik betrad het veld voor Jelmer met nog een minuut of 6. Samen met Wouter speelde hij goed samen, dezelfde Wouter kreeg een publiekswissel met nog éen minuut. 'Superdennis' betrad het veld en kreeg éen kans. Vanaf ruime afstand kon spits Bojda aanleggen en ja hoor, PANG de bal door de mand en zodoende zorgde hij ervoor dat hij publiekslieveling werd!

Na deze wedstrijd toch opluchting aan Nieuwerkerk-zijde, gelukkig hebben we kunnen laten zien wat we konden.. En vijfde van Nederland, daar mag je ook gewoon hartstikke trots op zijn natuurlijk!! De finale werd gewonnen door Top, dat vandaag helemaal geen last van zenuwen leek te hebben en op deze dag een klasse apart was. Frustrerend detail is dat deze ploeg in een oefenwedstrijd aan de kant werd gezet door Nieuwerkerk, maar de ploeg uit Sassenheim bleek nu wel een stuk gegroeid te zijn!

De busreis terug kende toch een feestelijke stemming en MC-Ronald Verbeek zorgde voor veel vermaak. Na terugkomst werd er samen met de C1 een patatje gegeten en gingen de twee ploegen gezamenlijk de douche in, om daar nog een feestje te vieren!

Nieuwererk D1
Onze dank gaat uit naar:

- de reserves Rik, Dennis, Jolien en Merel
- verzorger T-t-ttttt-t-T-t-t TUITEL!
- teambegeleider Jason, die voor het tweede jaar op rij het erg eenvoudig maakt voor de trainers van de D1, hartstikke fijn!
- Michiel, die intens meeleefde met ook een beetje 'zijn' D1 kinderen.
- Cameraman Andre Hoek
- Fotograaf Dolf Nome
- Bestuur en JTC, met Alfred, Emmo en Ronald in het bijzonder
- Alle supporters bedankt voor alle hulp rondom het NK
- Mirjam en Heleen, voor de voeding op deze dag
- Iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan deze dag!
Nieuwerkerk D1
Melissa van de Velde, Annick van de Kooij, Jose Hoek, Romee van de Jagt, Jolien Baljeu, Merel Nesselaar.
Jelmer Roelofs, Wouter Wilhelm, Bart Huijser, Robin van de Palm, Rik Vogel, Dennis Bojda.
Trainers/Coaches: Aram Brouwers en Jelmer Huijser.
Begeleiding: Jasper Tuitel, Jason vd Assem, Michiel de Jong
Bron: Website Nieuwerkerk.
 
Vitesse(Ba) D1

Het was zaterdag D-Day voor Vitesse D1. Als ongeslagen kampioen van de hoofdklasse reisde D1 af naar Enschede om met 7 andere ploegen uit Nederland te strijden om de landstitel; een uniek ervaring voor dit nog jonge team.
De ambiance was overweldigend; het complex prachtig. Bij het eerste fluitsignaal zat de sfeer er al goed in, want Vitesse had onbetwist de grootste en de sfeervolste supportersschare bij zich. Meer dan 100 (!) Vitesse fans waren per bus of met eigen vervoer het land overgestoken om D1 aan het werk te zien,
En zij werden in de eerste pot verwend met een wedstrijd, die een finale waardig was. De kraker tegen PKC D1 stond als openingsduel gepland en wat een wedstrijd werd het.
Het spel golfde heen en weer en zo ook de doelpunten. Vitesse stond eerst achter, toen werd het stuivertje wisselen en met nog 10 minuten op de klok leek de buit bij 7-5 binnen. Maar PKC schakelde een tandje bij en na drie aanvallen stond het gewoon 7-8 voor de Papendrechters. De Vitesse fans schreeuwden de longen uit hun lijf en kregen waar zij voor kwamen. Het werd 8-8 en in de laatste minuut zelfs nog 9-8, zodat de eerste belangrijke punten binnen waren.
De ontlading was enorm bij spelers en fans die massaal geel riskeerden door hun shirt ut te trekken.
Dat deze kraker zowel lichamelijk als mentaal heel veel van Vitesse D1 had gevergd, bleek in het vervolg van het toernooi.
ASVD uit Dronten was de volgende tegenstander en speelde in een laag tempo. Vitesse maakte de dure fout mee te gaan en was geen schim van de ploeg die PKC uit het toernooi knikkerde. Vitesse keek de hele wedstrijd tegen een achterstand aan en de zaak leek hopeloos verloren. De vorm was weg, de snelheid verdwenen en D1 streed vooral tegen zichzelf. Dat de ploeg dan toch nog een 4-4 gelijkspel uit het vuur sleepte, was op karakter en dat tekende Vitesse D1 dan weer wel: de vechtlust ontbrak geen moment.
De laatste poulewedstrijd was tegen TOP uit Sassenheim. De winnaar van dit duel zou in de finale staan! Kortom, weer een kraker van jewelste. Een kakofonie van geluid daalde neer op de spelers en de sfeer was er een die D1 alleen thuis in De Riederpoort tegen Deetos moet hebben gevoeld.
Maar het moet gezegd, TOP was een maatje te groot en had zich de eerste 2 poulewedstrijden in vorm gespeeld om nu toe te slaan. Vitesse D1 ging er met 3-7 kansloos vanaf, maar dat was geen schande. Jammer was wel dat de Barendrechters nu nipt op doelsaldo derde werden (i.p.v. tweede) en dus niet om brons streden, maar om plaats 5. Dat gebeurde een uurtje later tegen Nieuwerkerk, maar dan aan de andere kant van het land! De Barendrechtse pupillen hadden deze dag veel gegeven en waren moe gestreden. Ze veerden in de eerste helft nog een keer op, maar na rust was het gedaan. Nieuwerkerk was doeltreffender en pakte de winst met 10-7.
Even later pakte TOP de landstitel door Deetos met 11-5 werkelijk van de mat te vegen en prachtige staaltjes korfbal op te voeren.

Vitesse D1 Vitesse D1 werd zesde en maakte een dag mee die niemand ze ooit nog afneemt. Wat een ervaring is er opgedaan en wat liet Vitesse (spelers en fans) zich van hun beste kant zien. Een prachtige dag (en zaalseizoen!) werd in de eigen kantine op De Bongerd in stijl afgesloten. Nu op naar het veld waar Vitesse D1 ook nog goede kans maakt op het NK in juni. Het zou wat zijn.
Een dik compliment voor trainers/coaches Robert en Niels en natuurlijk voor spelers Anne, Esmée, Dewi, Dominique, Lucas, Ruben, Jesse, Sven en vaste reserves Anouk, Iris, Jarno en Stefan.
Vitesse(Ba) D1
Anne Luijendijk, Esmée Golz, Dominique Nab, Dewi den Otter.
Ruben Stegenga, Lucas Dentro, Jesse de Groot, Sven Golz.
Trainers/coaches: Niels Molendijk en Robert Golz.
Bron: Website Vitesse(Ba).
 

 
PKC/Hagero D1

Op 11 februari werd met het gelijkspel tegen Nieuwerkerk D1 duidelijk dat PKC/Hagero D1 tot de beste 8 van Nederland behoort en mee mocht gaan doen op het NK in Enschede. Terwijl de talenten van D1 onder de begeleiding van Peter Spek en Tim van de Berg in de aanloop naar het NK gewoon doorgingen met trainen als altijd, begon voor de trotse ouders een lange periode van voorbereiding op het NK. Niemand van de D1 ouders had ervaring met het NK, maar gelukkig kon er aangehaakt worden bij de ouders van C1 en B1 en andere ervaringsdeskundigen binnen PKC/Hagero. Na veel overleg, vele e-mails, actiepunten en afspraken was afgelopen zaterdag eindelijk de grote dag. Alles was er: spandoeken, pannekoeken, koffiekannen en veel lekkers, de t-shirts en de bekers. Buschauffeur Theo stuurde de bus behendig langs de afsluiting op de A15, Fabrice en Marcel verzorgden de on-board catering, inclusief Duty Free producten. De kinderen hadden achterin de bus hun eigen P-side opgebouwd. Na vele toeristische kilometers waren we net iets te strak op tijd bij de Diekmanhal.

Terwijl wij 2 hallen opsierden met groen-witte spandoeken en ballonnen, deden de kinderen de teampresentatie. PKC D1 was ‘in da house’.

De eerste wedstrijd tegen Vitesse (Ba) D1, de ploeg die in de competitie boven DeetosSnel/Volhuis D1 was geëindigd, was een geweldig spektakel, waarbij de winst op het aller laatst naar de tegenstander ging (8-9). In de loop van de dag werd ook door veel ouders van andere verenigingen vol lof gesproken over het spel van onze toppers. De tweede wedstrijd tegen TOP/Wereldtickets.nl, later op de dag winnend finalist, kende het breekpunt eerder in de wedstrijd. De achterstand van 1-2 bij rust werd in de tweede helft nog rechtgezet, maar de wedstrijd eindigde in 3-5. In de laatste poulewedstrijd tegen ASVD D1 heeft D1 niet meer helemaal kunnen laten zien waartoe zij in staat zijn. De voorsprong van 4-3 bij rust werd in de tweede helft weggegeven: 5-6.

Drie wedstrijden verloren, maar toch heel veel gewonnen, namelijk een unieke ervaring. Vervolgens werd de afsluitende wedstrijd om de 7e/8e plaats tegen De Meeuwen D1 eenvoudig gewonnen: 5-3. Na de prijsuitreiking volgde de feestelijke terugreis naar Papendrecht. De film in de bus werd al snel vervangen door de CD, die weer werd overzongen door de P-side achterin de bus. De kinderen hebben in de bus

PKC D1 alle supporters 1 voor 1 met het noemen van de naam en applaus bedankt op de tune van het oplopen van het eerste. En op deze plek willen de ouders en supporters van de D1 nogmaals de spelers Laura, Joëlle, Celie, Eva, Shantell, Emma, Jordy, Olav, Ticho, Friso, Luca en Julian, de begeleiders Inge, Laura en Edwin en de trainers Peter en Tim bedanken voor de onvergetelijke gebeurtenis die met een erehaag, podium scene en geweldig feest een waanzinnige afsluiting kende.

Als laatste willen we B1 feliciteren met het behalen van de 5e plaats op jullie NK en C1 natuurlijk feliciteren met het zijn van de allerbeste van Nederland!
PKC/Hagero D1
Eva Monnier, Shantell Peea, Laura Koerts, Celie le Pair, Emma Plieger, Joëlle Linden.
Ticho Stuij vd Herik, Julian Voorwinden, Luka vd Waal,
Friso Verdoorn, Olav Spuij, Jordy Coenraads.
Trainers/Coaches: Tim van den Berg en Peter Spek.
Begeleiding: Inge Vonk, Edwin van Drimmelen en Laura van der Waal.
Bron: Website PKC/Hagero.
 
De Meeuwen D1

De Meeuwen D1
De Meeuwen D1

Sterre Kroes, Madzy Korte, Eline Suidman, Laura van Winkoop.
Leroy Meyners, Elbert van Winkoop, Yoran Willemsen, Wilmar Maarseveen, Christian Kik.
Reserve: Marin Kous, Elize van Oostende, Ezra Bijsterbosch, Jesse van Os, Robin v.d. Bor.
Trainers/Coaches: Richard Tibbesma en Janet van Zelderen.
Begeleiding: Anita Malestein en Martin Willemsen.
Bron foto: Website De Meeuwen.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen