KvN Korfbal
Die Haghe D1 wint de zaalfinale met 4-3 van DVO D1
Lees meer ...
KCC/Delta Logistiek D1 verslaat de zaalkampioen, Die Haghe D1 met 9-5 en wordt Nederlands Kampioen.
Lees meer ...

Nieuwererk D1
Nieuwerkerk D1
Melissa van de Velde, Annick van de Kooij, Jose Hoek, Romee van de Jagt, Jolien Baljeu, Merel Nesselaar.
Jelmer Roelofs, Wouter Wilhelm, Bart Huijser, Robin van de Palm, Rik Vogel, Dennis Bojda.
Trainers/Coaches: Aram Brouwers en Jelmer Huijser.
Begeleiding: Jasper Tuitel, Jason vd Assem, Michiel de Jong.

Zaterdag 9 juni 2012 is een datum die in de geschiedenisboeken gaat van CKV Nieuwerkerk. Op die dag werd voor de tweede keer in de historie van de club een jeugdteam kampioen op het hoogste niveau. Nadat eerder Nieuwerkerk D1 dit kunstje flikte in 1997 (Scheema) was het afgelopen zaterdag opnieuw de D1,

dit keer in Bodegraven. Het team van Aram Brouwers en Jelmer Huijser had het voordeel dat dit het tweede NK was van dit seizoen. Van zenuwen was dit keer geen sprake. De poulewedstrijden verliepen grandioos: 7-1 tegen Oranje Wit, 9-1 tegen DVO en 6-1 tegen ASVD. De finale ging moeizamer. Tegenstander Die Haghe was gelijkwaardig. Een 1-3 voorsprong werd weggegeven en vier minuten voor tijd keek Nieuwerkerk tegen een achterstand aan. Na de gelijkmaker kreeg Nieuwerkerk in de laatste seconde een strafworp en in tweede instantie ging die raak! 4-5 en Nieuwerkerk D1 was Nederlands Kampioen!!!

Nieuwerkerk D1 2Nieuwerkerk D1 kent een fantastisch seizoen onder leiding van Aram Brouwers en Jelmer Huijser. De ploeg speelde dit seizoen 24 reguliere competitiewedstrijden. Daarvan gingen er slechts twee verloren en werd er een keer gelijk gespeeld. De eerste helft van het veldseizoen werd afgesloten met een gedeeld kampioenschap met Die Haghe D1. De zaal was fantastisch, ongeslagen kampioen en de winst in het bekertoernooi! Het NK in Enschede op 10 maart verliep enigszins teleurstellend, mede door het verlies in de openingswedstrijd tegen alweer Die Haghe. Uiteindelijk werd Nieuwerkerk in de zaal vijfde van Nederland. Tweede helft weer Hoofdklasse en weer kampioen! En zaterdag 9 juni dus weer deelname aan het NK. Dit keer in Bodegraven. Inmiddels was het niet meer nieuw, deelname aan zo'n toernooi. De D1 nam voor de derde keer in twee seizoenen deel aan het NK. Vorig zaalseizoen deed de ploeg ook al mee, toen werd Nieuwerkerk derde, na winst in de laatste wedstrijd tegen.....Die Haghe D1. Dit keer in Bodegraven had de ploeg weinig last van zenuwen. De ploeg wist dat het kon vandaag, zeker gezien het feit dat poule A een stuk lastiger leek dan poule B. In poule A speelden Vitesse D1(Barendrecht), Wageningen D1, Sporting Delta D1 (Dordrecht) en Die Haghe D1 (Den Haag). Nieuwerkerk zat in de poule bij ASVD D1 (Dronten), DVO D1 (Bennekom) en Oranje Wit D1 (Dordrecht). De eerste wedstrijd was tegen Oranje Wit.

De weeromstandigheden waren niet optimaal. Bijna de gehele dag zou het regenen. Het mocht de pret niet drukken en het had het Nieuwerkerks publiek er ook niet van weerhouden om in grote getalen richting Bodegraven af te reizen. De eerste aanval tegen Oranje Wit was het gelijk raak! Jelmer Roelofs liet zien dat hij in grootse vorm verkeerde en hij tekende voor de 1-0! Daarna gelijk de 1-1 van Oranje Wit, maar dat was gelijk het laatste wapenfeit van de Dordtenaren. De eerste aanval van Nieuwerkerk speelde fantastisch. Met name Jelmer was niet te stoppen, maar het steunende werk van Romee en Melissa was fantastisch! Na een kwartier de vakwissel, de wedstrijd was al gespeeld, want het stond 4-1! In de tweede aanval was aanvoerdster Annick vd Kooij met enkele treffers nog belangrijk en zodoende werd de eindstand 7-1! Een goed begin is het halve werk.

Tweede wedstrijd was tegen DVO D1, dat de eerste wedstrijd met 8-2 van ASVD had verloren. Wederom was de eerste aanval van Nieuwerkerk niet te stoppen! Het score verloop was identiek aan de eerste pot. 1-0 voor Nieuwerkerk en daarna direct de 1-1. Vervolgens werd het de grote Romee v.d. Jagt show! Met maar liefst vijf treffers zorgde zij voor een 7-1 stand bij de wissel! Ongekend goed! Ook Melissa en Jelmer tekenden voor een goal. Het tweede aanvalsvak had meer moeite, maar dat maakte niet uit. Ook deze wedstrijd was in de eerste helft al beslist! Door goals van Bart en Annick werd de eindstand 9-1! Een prachtige score. ASVD won met moeite van Oranje Wit en de laatste wedstrijd zou dus beslissend worden.

Twee ploegen met vier punten, Nieuwerkerk had een beter doelsaldo dan ASVD, dus een gelijkspel was genoeg voor de finale. Een gelijkspel zat er geen moment in, want ook nu weer was Nieuwerkerk niet te houden het eerste kwartier! Wederom de eerste aanval met gevarieerd spel en iedereen die tot scoren kwam! Ruststand na een kwartier, 5-1! Bart scoorde nog een keer in de tweede helft, die Nieuwerkerk volwassen uitspeelde. Eindstand 6-1 en geplaatst voor de finale met een 100% score en een doelsaldo van 22 voor en 3 tegen (+19).Nieuwerkerk D1 1

Tegenstander in de finale werd Die Haghe uit Den Haag, dat ook al haar poulewedstrijden wist te winnen. Het werd een zenuwslopende finale onder toeziend oog van heel veel publiek. Ook uit Nieuwerkerk was inmiddels zo'n honderd man publiek. Coaches Aram en Jelmer besloten om de opstelling te veranderen. De zo succesvolle eerste aanval werd de eerste verdediging, om de beste heer van Die Haghe te kunnen bestrijden met Wouter. Dat lukte aardig, maar toch kon deze heer via een vrije bal de stand op 1-0 voor Die Haghe zetten. Nieuwerkerk had voor het eerst deze dag last van de zenuwen. Het vak van aanvoerdster Annick had de hele dag al niet heel lekker gespeeld en ook nu ging het moeizaam. Bart Huijser kreeg een stafworp mee, maar deze werd gemist door Annick vd Kooij. Ondanks dat ook nu zijn vak weer moeizaam draaide was Bart Huijser in de slotfase van de eerste helft heel belangrijk. Van grote afstand schoot hij de 1-1 binnen! In de slotseconde kreeg hij weer een strafworp mee en die werd dit keer wel gescoord door Annick, 1-2 voor Nieuwerkerk!

De tweede helft, met de sterke aanval in de aanval. Het werd al snel 3-1 door een slimme vrije bal. De goal was van wie anders dan Romee v.d. Jagt, met haar vele goals zeer belangrijk! Die Haghe gaf niet op en beschikte in het andere vak over twee sterke dames. Door die dames werd de stand weer gelijk, 3-3. De laatste vijf minuten waren ontzettend spannend. Die Haghe kwam op voorsprong en de Nieuwerkerkse droom leek in duigen te vallen. Toen was daar opnieuw Romee en het was weer gelijk, 4-4. De wedstrijd leek af te stevenen op een verlenging, totdat Nieuwerkerk in de laatste minuut, na een prima lange aanval, een strafworp kreeg! Een van de coaches van Die Haghe was het er blijkbaar niet mee eens en stormde het veld in. Wouter, die al klaar stond voor de belangrijkste strafworp uit zijn leven, kreeg te maken met een fles in de lucht en de coach tikte de bal uit zijn handen. Belachelijk! Er ontstond wat tumult ook langs de lijn en de coach kreeg terecht de rode kaart. In al dit tumult moest Wouter de strafworp nog wel maken, hij legde aan en miste, maar de beste speler van Die Haghe liep duidelijk te vroeg in. Herkansing! Wouter wilde niet meer, maar coach Aram behield vertrouwen en de opdracht was duidelijk: gewoon nemen! Wouter legde weer aan en.......RAAK! 4-5 voor Nieuwerkerk met nog drie seconden te spelen. Die Haghe nam de bal nog uit en toen was het afgelopen! NIEUWERKERK D1 WAS NEDERLANDS KAMPIOEN!

Een dolenthousiaste menigte bestormde het veld en namen de spelers in de armen! Tranen van vreugde bij de kids en de ouders en supporters! Fantastisch, wat een feest!

Na deze uitbarsting op het veld was het wachten op de prijsuitreiking. Uit handen van Gerda van Buren van het KNKV ontvingen de spelers en begeleiders de medailles. Vervolgens kreeg aanvoerdster Annick v.d. Kooij de beker en onder luid gejuicht ging de beker de lucht in!
Bron: Website Nieuwerkerk.


Uitslagen Poule A       Uitslagen Poule B    
Wageningen D1 - Die Haghe D1   5 - 10 ASVD D1 - DVO D1   8 - 2
Vitesse(BA) D1 - Sporting Delta D1   1 - 2 Nieuwerkerk D1 - Oranje Wit(D) D1   7 - 1
Sporting Delta D1 - Wageningen D1   7 - 7 ASVD D1 - Oranje Wit(D) D1   7 - 5
Die Haghe D1 - Vitesse(Ba) D1   4 - 3 Nieuwerkerk D1 - DVO D1   9 - 1
Vitesse(Ba) D1 - Wageningen D1   6 - 5 Oranje Wit(D) D1 - DVO D1   5 - 8
Die Haghe D1 - Sporting Delta D1   7 - 5 Nieuwerkerk D1 - ASVD D1   6 - 1  Eindstand Poule A           Eindstand Poule B        
  Die Haghe D1 3 6 21 - 13   Nieuwerkerk D1 3 6 22 - 3
  Sporting Delta D1 3 3 14 - 15   ASVD D1 3 4 16 - 13
  Vitesse(Ba) D1 3 2 10 - 11   DVO D1 3 2 11 - 22
  Wageningen D1 3 1 17 - 23   Oranje Wit(D) D1 3 0 11 - 22
                       

 

Finale          
Die Haghe D1 - Nieuwerkerk D1   4 - 5    
           
3de/4de plaats          
Sporting Delta D1 - ASVD D1   5 - 5   6 - 5 n.v.
           
5de/6de plaats          
Vitesse(Ba) D1 - DVO D1   8 - 4    
           
7de/8ste plaats          
Wageningen D1 - Oranje Wit(D) D1   2 - 8    


Overige verslagen:
Die Haghe
Na een fantastische zaalseizoen (derde op het NK) begon het veldseizoen moeizaam. Na 2 nederlagen waren er nog weinig mensen die er in geloofden dat het NK veld nog gehaald ging worden. Maar na 2 super goede wedstrijden tegen TOP, die beiden gewonnen werden kreeg de D1 toch weer hoop. Maar dan moest alles gewonnen worden. En dat gebeurde. Ook met dank aan TOP die won van ZKV werd het NK gehaald. Na een beslissingswedstrijd tegen ZKV werd het kampioensschap gevierd en was Die Haghe D1 klaar om naar het NK te gaan. De eerste wedstrijd (helaas in de regen) was tegen Wageningen. Die Haghe kwam snel op voorsprong en gaf dit niet meer weg. Beide vakken scoorden goed en het werd 10-5. De tweede wedstrijd tegen Vitesse was een spannende. De wedstrijd ging gelijk op. Jullie bleven goed spelen en geduldig zoeken naar kansen. En er werd weer gewonnen. Dit keer 4-3. De laatste poulewedstrijd was tegen Sporting Delta. Dit was een leuke wedstrijd. Er werd weer hard gewerkt en ook deze wedstrijd werd gewonnen. Ik weet niet de uitslag, maar ik dacht met 7-5. En toen was het zo ver. De laatste wedstrijd. De finale tegen Nieuwerkerk. Een lastige tegenstander. En dat bleek ook. De finalewedstrijd ging gelijk op en was echt super spannend. Er werd niet meer zo makkelijk gescoord. Dit ook wel door de vermoeidheid en spanning. Nieuwerkerk kreeg helaas vlak voor de rust een strafworp en kwam zo op een voorsprong van 2-1. De tweede helft ging goed. Eerst kwam Nieuwerkerk nog op een 3-1 voorsprong maar het tweede aanvalsvak scoorde vandaag goed en maakte 3 doelpunten. Zo kwam Die Haghe zelfs met 4-3 voor. Nieuwerkerk gaf niet op en maakte 4-4. Een verlengen zat er in. Helaas liet de scheidsrechter erg lang doorspelen en kreeg Nieuwerkerk nog een strafworp. Dit gaf enig tumult (niet handig, maar was waarschijnlijk de spanning). De strafworp ging eerst mis. Maar mocht overnieuw genomen worden en die was wel raak.  Er was geen tijd meer voor een aanval en de winst ging naar Nieuwerkerk. Zinzi, Eva, Naomi, Tess, Luca, Erik, Ayub, Blessdy, André en Michel onwijs gefeliciteerd met het halen van de 2de plaats. Dat is echt een superprestatie. Ook Femke, Romy, Ismaël en Sander hartstikke bedankt voor het reserve staan. En ook jullie gefeliciteerd. Na de prijsuitreiking met z’n allen naar de kantine om eerst patat te eten en met de C1 en vele anderen naar het Nederlands elftal te kijken. Al met al een leuke dag om niet snel te vergeten.
Bij deze wil ik Nieuwerkerk feliciteren met het winnen van dit NK. En Vriendenschaar bedanken voor de organisatie.Die Haghe D1 veld
Bron: Ellen BrouwerASVD
Net als in de zaal had ASVD D1 zich op het veld geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Deze keer werd dat gehouden in Bodegraven.
's Ochtends om half negen vertrokken we vanaf de Treffer met een lange stoet auto's naar Bodegraven. Tegen 10.00 kwamen we aan en gingen we ons melden. Vervolgens gingen de meegereisde supporters (lees ouders) de meegebrachte partytent opzetten. Na enig gepuzzel lukte dat, de rest van de dag konden we daar schuilen tegen de regen. Minpuntje van deze dag was dat het weer niet echt mee werkte. De hele dag vrij harde wind en tot halverwege de middag regen. Pas de laatste minuten van de finale ging de zon schijnen. Ook de meegebrachte ASVD paraplu's deden goed dienst. Hier en daar liet de kwaliteit van deze paraplu's wel te wensen over.
Om 10.30 werden de ploegen één voor één voorgesteld.
ASVD moest pas in de 2e ronde aantreden en wel tegen DVO. Een aantal spelers daarvan kenden we van de regionale selectie. Het bleef regenen maar ASVD had er veel zin in en wist deze 1e wedstrijd met maar liefst 8-2 te winnen. Dat was een goed begin.
In de 4e ronde moesten we tegen Oranje Wit. Zij hadden in de 2e ronde verloren van Nieuwerkerk met 7-1. Toch kwam ASVD binnen enkele seconden al op achterstand. Door stug doorwerken en alles te geven, werd deze wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 7-5. Mooi werk!
De 6e ronde zou bepalen wie er de finale ging spelen. Het sterke team van Nieuwerkerk ging fanatiek uit de startblokken en stond in no time op 3-0. Daarna ging het iets beter bij ASVD maar we kwamen niet in ons spel. Toen viel ook Sem nog uit met een enkelblessure. We lieten de koppies hangen en verloren van de latere kampioen met 6-1.
Na een pauze van 20 minuten mochten we de wedstrijd om de 3e en 4e plaats spelen tegen Sporting Delta. Een voor ons onbekende ploeg. Deze keer was het begin beter en we kwamen op voorsprong. Dit was dè kans om ons resultaat van de zaal (een 4e plaats) te verbeteren. Lang leek het er op dat we gingen winnen. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het bij ASVD minder en bij Sporting Delta beter. Vlak voor het eindsignaal scoorde Sporting Delta de gelijkmaker; 5-5. Dat werd verlengen. In de verlenging was het alleen Sporting Delta dat nog eenmaal wist te scoren. Hard gewerkt maar verloren met 6-5 na verlenging.
De finale werd gespeeld door Die Haghe en Nieuwerkerk. 2 ploegen die er ook in de zaal bij waren.
Het was een spannende wedstrijd. Jammer dat de coach van Die Haghe zich niet kon beheersen bij een beslissing van de scheidsrechter. Geen voorbeeld van sportief gedrag voor deze kinderen.
Na deze door Nieuwerkerk gewonnen finale was direct de prijsuitreiking (voor diegene die daar op konden wachten, het voetbal begon namelijk om 18.00 uur).
Wederom een beker voor de 4e plaats voor de prijzenkast van ASVD D1.

Bij terugkomst in de Treffer stond de TV al aan en had Emy de soep warm. Na de soep nog een warme maaltijd en een lekker toetje. Van de sponsor, Wiegers Tegelwerken, was er voor alle spelers een beker met teamfoto. Van de vereniging een klein bloemetje en de toevoeging dat we supertrots zijn op deze ploeg die in een jaar tijd 2 x 4e van Nederland werd.
Emy, Eric en alle ouders en supporters die weer hebben geholpen, bedankt!!
ASVD D1 1
ASVD D1
Jitte Leendertse, Kimberley van der Hoop, Asmara Meinen, Sabine de Beer, Cynthia Bos.
Reinier Schreuder, Daan Bergmans, Joram Oosterom, Jacco Boonstra, Sem Oosterom.
Trainers/Coaches: Petra Leijten en Nienke Koenderman.
Begeleiding: Marianne van Zandwijk.
Bron: Website ASVD.Vitesse
Vitesse kwam helaas slecht uit de startblokken. Waar in de zaal nog een legendarische pot tegen PKC als openingsthriller werd beleefd, was het nu mat en zwak wat het Barendrechtse achttal liet zien. Tegenstander Sporting Delta (in de competitie toch al een paar keer aan de kant gezet) was strijdbaar, fel op de bal en liet zien hier om de punten te zijn. Vitesse kwam niet in haar spel en had ook de leidsman nog eens tegen. Maar als je teveel fouten maakt en de kansen laat liggen, win je niet op dit niveau. Toch leek een gelijkspel nog miraculeus mogelijk, maar in de bloedstollende slotseconden werden nog drie kansen om zeep geholpen. Vitesse droop af met een 1-2 nederlaag.

In de tweede wedstrijd wachtte Die Haghe, derde op het NK zaal. Het Haagse achttal had in de openingspot Wageningen met 10-4 verpulverd en voelde zich onoverwinnelijk. Dat moet je tegen Vitesse dan weer net niet doen, want het stond in no time 2-0 en later zelfs 3-1 voor de Barendrechters. Na de vakwissel kwam de andere aanval helaas weer niet uit de verf. Die Haghe sloop terug tot 3-2 en zelfs 3-3. De scheidsrechterlijke dwalingen waren nu nog kwalijker, want twee Vitesse treffers werden afgeblazen, terwijl er voordeel gold. Onbegrijpelijke blunders van de leidsman op dit niveau, maar Vitesse zat er mee. Die Haghe voelde de Barendrechtse irritatie goed aan en drukte door naar 3-4. Vitesse was na 2 wedstrijden al kansloos voor een finaleplaats en likte de vele (mentale) wonden.

Wat restte was een goede wedstrijd neerzetten tegen Wageningen, zodat nog om plaats 5 gestreden kon worden. Dat lukte, want nu draaiden beide aanvalsvakken redelijk en speelde Vitesse fris naar het einde. Het werd nog even spannend, maar na de terechte 6-5 overwinning wachtte het slotduel om plek 5.

Tegenstander DVO uit Bennekom had weinig in te brengen, want Vitesse speelde dit toernooi per pot beter. Het slotduel tegen DVO werd dan ook volkomen terecht met 8-4 gewonnen.

In de zaal dus plek 6, op het veld plek 5. Een prachtig seizoen is ten einde, een welverdiende vakantie wacht!

Uiteindelijk pakte Nieuwerkerk de titel na een bloedstollende finale tegen Die Haghe: 5-4.
Vitesse D1 veld
Vitesse(Ba) D1
Anne Luijendijk, Esmée Golz, Dominique Nab, Dewi den Otter.
Ruben Stegenga, Lucas Dentro, Jesse de Groot, Sven Golz.
Trainers/coaches: Niels Molendijk en Robert Golz.
Bron: Website Vitesse(Ba).


DVO
Inmiddels is het maandagavond 11 juni en terwijl Oekraïne-Zweden op TV aan staat is dit toch een moment om terug te blikken. Terugblikken op een mooi, spannend, gezellig, actief, maar ook lang weekend met DVO D1. Afgelopen zaterdag speelde DVO D1 namelijk op het Nederlands Kampioenschap in Bodegraven. Na een gezellig en leerzaam seizoen ‘het toetje’ om het seizoen goed af te sluiten.

Na de wedstrijd en overwinning tegen AKC en in de voorbereiding op het NK werd er hard getraind door DVO D1. Ondanks de avondvierdaagse, feestjes en overige activiteiten waren de 12 spelers en speelsters, 10 spelers van DVO D1 aangevuld met Fleur (D2) en DVO D1 2Boyd (C1), bereid om ook nog eens hard te trainen. Zelfs Jasper Broenink, speler van DVO 1 en Jong Oranje, was bereid om op zijn vrije avond de D1 training te geven en optimaal voor te bereiden op het Nederlands Kampioenschap. Op een regenachtige zaterdagmorgen was het dan eindelijk zover. In de poule bij Oranje-Wit (Dordrecht), Nieuwerkerk (Nieuwerkerk) en ASVD (Dronten) moest er hard gestreden worden voor een overwinning. Allemaal goede en sterke tegenstanders. Na het voorstellen van alle ploegen, onder luide aanmoedigingen van onze supporters (ja, ook de D2-kids met trainster Loes) was het tijd voor de eerste wedstrijd, tegen ASVD. Een zenuwachtig DVO D1 liet zich makkelijk de ‘kaas van het brood’ eten en verloor de eerste wedstrijd in de stromende regen dik, enigszins geflatteerd, van ASVD. De tweede wedstrijd tegen Nieuwerkerk was wederom een lastige wedstrijd. Nieuwerkerk, met enorm lange meiden en behendige, makkelijk scorende jongens, scoorde makkelijk en was een stukje verder dan onze D1. Na een korte evaluatie met de ploeg werd de teleurstelling van de eerste wedstrijden vergeten en nieuwe, positieve energie gevonden voor de wedstrijd tegen Oranje-Wit. Die nieuwe energie was bij alle spelers duidelijk zichtbaar in het veld. Vol strijd en enthousiasme speelde de D1 deze wedstrijd en de winst die hierop volgde zorgde voor veel blijde gezichten in het veld en aan de kant. Een overwinning is toch altijd fijn.

Door de overwinning tegen Oranje-Wit mochten we strijden tegen Vitesse (Barendrecht) om de vijfde en zesde plaats. Helaas werd deze wedstrijd door de D1 verloren, maar.. Wat zijn we trots op deze zesde plaats!

Aansluitend aan de laatste wedstrijd mochten de spelers en speelster, evenals technische staf, facilitair team en ouders genieten van eenDVO D1 3 heerlijke taart. De moeder van Roos had deze taart meegenomen, waarvoor dank, en er werd door iedereen enorm van genoten. Na een korte douche en het kijken van de finale, waarbij Nieuwerkerk de terechte winnaar werd en de kinderen een voorbeeld zagen van onsportief gedrag van de coach van Die Haghe, was het tijd voor de terugrit naar Veenendaal. Het weekend voor de D1 zat er immers nog niet op.. In het scoutinggebouw in Veenendaal werd er door de D1 samen frietjes gegeten en de wedstrijd Denemarken-Nederland gekeken. Na spelletjes in het bos, heerlijke taart van Stefan, het indelen van de slaapplekken en een boel gezelligheid werd er genoten bij het kampvuur van marshmallows. Als afsluiting van de dag werd er nog een stuk gewandeld, verder dan gepland, door het bos, gezellig gekletst en was het eindelijk tijd om de bedjes op te zoeken. Aan de oogjes op zondagmorgen was duidelijk te zien dat de spelers, speelsters en begeleiding duidelijk wat slaap hadden gemist. Na de gebruikelijke corvee werd er nog heerlijk gezwommen in het zwembad in Veenendaal. Om half 4 werd er door het team en ouders verzameld bij Caroline. Na de bedankjes van Bert en Caroline en de ouders werd er dan afscheid genomen van elkaar.

Via deze weg wil ik alle spelers en speelsters, Chris, Caroline, Bert, ouders en supporters bedanken voor het mooie seizoen. Ik ga nog even de foto’s bekijken van een prachtig weekend…
DVO D1 1
DVO D1
Roos Scherrenburg, Fleur Koolstra, Annelotte Roozenboom, Eline v Veldhuisen, Caitlin Keller, Danielle Boadi.
Niels Teunissen, Stefan Herikhuisen, Joris Buitenhuis, Bart Koppejan, Marijn Soede, Boyd Keller.
Trainers/Coaches: Hester Heitink en Chris v Haren.
Bron: Website DVO.


Wageningen
Wageningen D1 1Afgelopen zaterdag was het dan zover, het langverwachte NK voor Wageningen D1. We gingen vroeg op pad, de vertraging door de wegwerkzaamheden op de A12 viel mee en zo arriveerden we als allereerste deelnemer op de accommodatie van Vriendenschaar in Bodegraven. De kinderen gingen richting kleedkamers en de ouders ontfermden zich over het overdekte terras dat in no time werd omgetoverd in een KV Wageningen terras. Dat overdekt was geen overbodige luxe want een groot deel van de dag werden we getrakteerd op niet voorspelde buien (Radio 1 onderweg: “Buien in het noorden”). De vroege warming-up van het team vond dan ook plaats in de regen. Het voorstellen van de teams volgde. In de eerste wedstrijd speelden we inWageningen D1 3 de regen tegen Die Haghe D1 (Den Haag). Op papier een sterk team omdat ze in de zaal 3e op het NK waren geworden. Het stond al snel 2-0 voor de ploeg uit Den Haag. D1 hield het hoofd koel en ging ook scoren, maar bij rust toch 5-3 achter Na rust liep Die Haghe verder uit naar 3-8. We deden nog wel wat terug maar konden niet voorkomen dat ze wonnen met 10-5. De tweede wedstrijd speelden we tegen Sporting Delta D1 (Dordrecht). Opnieuw kwamen we met 2-0 achter. We gingen rusten bij die stand. Na rust was het een doelpuntenfestijn. Om en om werd er gescoord, en toen D1 een keer twee keer scoorde kwamen we zelfs even voor. Sporting Delta nam het meteen over en kwam toch weer op voorsprong. We kwamen opnieuw gelijk maar meteen had Sporting Delta het tegendoelpunt er alweer in liggen. Net voor het eindsignaal viel gelukkig voor ons nog de gelijkmaker. De laatste wedstrijd moest D1 spelen tegen Vitesse uit Barendrecht, het team dat op dat moment nog geen punten had gehaald. Het werd een spannende wedstrijd waarin we opnieuw eerst achterstonden (1-0). Na twee Wageningse doelpunten stonden we zelfs even voor, maar Vitesse kwam op gang en scoorde vier keer op rij: 5-2 achter. D1 deed gelukkig wat terug en ging er weer in geloven bij 5-4. Een cruciaal moment volgde: een gemiste stip, dus geen 5-5 maar 6-4 achter. D1 kwam in de slotfase terug tot 6-5. Wat restte was een hoop teleurgestelde gezichten. Iedereen voelde dat er meer in had gezeten dan de vierde plaats in de poule. D1 moest gaan spelen in het duel om de 7e/8e plaats. Voor de verandering startten we met een voorsprong, maar daarna was het Oranje Wit dat bleef scoren. De energie was helemaal weg bij Wageningen D1, jammer maar het was niet anders. Het leverde een verlies op van 8-2 en de 8e plaats op het NK. Na de wedstrijd keken we met z’n allen het laatste stuk van de finale. Meteen na de prijsuitreiking terug naar Wageningen om net voor 6 uur aan te komen op de Hollandseweg. Samen werd er voetbal gekeken, haalden de ouders in de rust friet. Na de voetbalwedstrijd waren er nog toespraakjes voor Ferry en Robbert en van Ferry voor alle kinderen van het team en de begeleiders. Daarna volgde er nog een disco en het bleef nog lang onrustig op de Hollandseweg …… ;-)
Wageningen D1 2
Wageningen D1
Julia de Beet, Nienke van Bergen, Chantal van den Brink, Leanne van Bruggen, Ilse Kempenaar
Lennart Bastiaans, Rik Janssen, Léon Veltman, Willem Westerhuis
Trainers/Coaches: Ferry Hakstege en Robbert de Jong
Bron: Website Wageningen.Overige deelnemers:
Sporting Delta D1
Sporting Delta D1
Fleur Bouman, Abony Khadje, Pascalle van der Ploeg, Kayleigh Schoenaker, Lisa Amerling, Alicia Hardenbol.
Jelle 't Lam, Luke van der Linden, Glenn Vink, Jesse de Winter, Wessel van der Laan, Stuart Monster.
Trainers/Coaches: Jurrian Dubbeldam en Corne Vliegenthart.
Teambegeleider: Marcel Sint Nicolaas.Oranje Wit D1
Oranje Wit D1
Ilse Zuijderwijk, Britt Zeevaart, Dionne Broere, Jessica de Morée.
Kevin Collignon, Stijn Klink, Jeffrey van der Wall, Tim van Gent.
Trainers/Coaches: Lennart Mastijn en Irene van Ballegooien.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen