KvN Korfbal
Die Haghe D1 wint de zaalfinale met 4-3 van DVO D1
Lees meer ...
KCC/Delta Logistiek D1 verslaat de zaalkampioen, Die Haghe D1 met 9-5 en wordt Nederlands Kampioen.
Lees meer ...


2005-2006 KCC VanSantenMakelaars D1
Dames: Heleen Fetter, Denise Groeneweg, Tessa Noordzij, Milou Wierenga, Sanne Bouwman, Bianca Kalkman.
Heren: Mark Behrens, Emiel Houwerzijl, Wouter Kouwenberg, Edwin Rolloos, Stephan Groeneweg, Nick Mayer, Stephan Vriesde.
Coaches: Michiel Last en Wilrik Wassink.
Fysio: Mélanie vd Velde

Zaterdag 11 maart 2006 speelde KCC/Van Santen Makelaars D1 op het Nederlands kampioenschap. Het resultaat zal u bekend zijn: DE D1 is NEDERLANDS KAMPIOEN. Hieronder een verslag van een aandachtig toeschouwer.
Al vroeg was de KCC-versierploeg vertrokken naar de Sporthallen Zuid in Amsterdam om daar één van de tribunes om te toveren in een zwart-wit bolwerk. Toen de bus arriveerde met 60 uitzinnige KCC-supporters was het vak dus al versierd en kon het feest beginnen. Ook per auto kwamen er nog de nodige supporters aan, zodat bij elkaar zo’n 150 supporters naar de verrichtingen van de D1 kwamen kijken. Onder het nodige kabaal en tromgeroffel van de KCC-supporters, onder leiding van enkele in zwart-wit gestreepte gevangenisoutfits gehulde fans, betrad KCC D1 van Michiel Last en Wilrik Wassink het strijdperk waar het vandaag allemaal zou moeten gebeuren.
De eerste wedstrijd speelde KCC D1 tegen fusieclub DSC (Deto Sportlust Combinatie) uit Eindhoven. De verwachting was dat deze ploeg uit Zuid één van de mindere tegenstanders zou zijn en dat bleek al snel bewaarheid. De D1 schoot werkelijk als een komeet uit de startblokken. Er werd verdedigend en aanvallend sterk gespeeld, waarbij het met name opviel dat de KCC-dames opvallend eenvoudig doorloopkansen kregen EN scoorden. Na 25 minuten bleef de teller uiteindelijk steken op 12-1. Een perfect begin dus voor de jonge KCC-ers al was het de ploeg wel duidelijk dat de volgende wedstrijden een stuk lastiger zouden worden.
De tweede wedstrijd speelde KCC tegen TOP uit Sassenheim. Voor de tegenstander ook maar iets kon doen stond het al 4-0 voor KCC D1 en was de wedstrijd in feite al gespeeld. Een drietal reserves kreeg nog enkele speelminuten en uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 5-3 en was KCC D1 in ieder geval al zeker van de wedstrijd om de derde plaats. Maar de ploeg wilde uiteraard meer.
In de laatste poulewedstrijd was Antilopen D1 uit Leusden de tegenstander. Antilopen had met 2-2 gelijk gespeeld tegen DSC en zou dus ook geen problemen mogen opleveren. Ook in deze wedstrijd nam KCC direct de leiding en gaf die niet meer uit handen. Toen bij 5-3 het eindsignaal klonk was het zeker: DE D1 STOND IN DE FINALE.
De D1 (en de supporters) hadden vervolgens een uurtje rust. Ondertussen werd in de hal de kleine finale gespeeld. Buurman WION won daarin met 7-4 van de Antilopen, en werd uiteindelijk derde.
En dan de finale. Van tevoren stond eigenlijk al vast dat KVS uit Scheveningen de andere poule zou winnen en daarmee de tegenstander in de finale zou zijn. Het zit in Scheveningen wel goed met de jeugd, getuige het feit dat KVS D1 de afgelopen vijf edities van het Nederlands kampioenschap wist te winnen en dit jaar ook de C1, B1 en A1 naar het NK zag gaan.
In een spannende finale was het KCC dat op 1-0 kwam, maar het bleek dat KVS een tegenstander van niveau was. Opeens werden er door de verdedigende druk ook plaatsfouten gemaakt en kreeg de tegenstander goede kansen op een doelpunt. Tot 4-4 ging het helemaal gelijk op, maar met nog drie minuten te spelen nam KCC een 6-4 voorsprong. KVS scoorde nog wel de 6-5, maar de tijd was te kort om nog in gevaar te komen. Toen de scheidsrechter affloot ging de ploeg volledig uit zijn dak. DE D1 WAS NEDERLANDS KAMPIOEN. Een hossende zwart-witte massa nam daarna bezit van het speelveld en het “kampioenen, kampioenen” schalde door de hal en de spelers werden uitgebreid gefeliciteerd  Een geweldige prestatie van de D1. Met overtuiging naar het Nederlands kampioenschap komen en dan ook nog eens de titel in de wacht slepen. Voor de spelers en coaches een prestatie om nooit meer te vergeten. Wat vooral bij mij opviel als toeschouwer was het hechte team dat Michiel en Wilrik gesmeed hebben. Het was indrukwekkend om te zien hoe de ploeg vóór iedere wedstrijd in een langdurige “groepshug” bij elkaar kwam. Een ook in het veld viel geen onvertogen woord. De spelers en speelsters steunden elkaar. Als dit de toekomst van KCC is, ziet het er zonnig uit!

Bron: Website KCC. en Mark van der Waaij

Het Toernooi werd gespeeld in de Apollohallen in Amsterdam.

Uitslagen poule A       poule B
TOP (S) D1 - Antilopen D1 4-5 KVS D1 - BW/Heerenveen D1 11-2
KCC/VanSantenMakelaars D1 - DSC D1 12-1 Wion D1 - Dalto D1 10-5
Antilopen D1 - DSC D1 2-2 BW/ Heerenveen D1 - Wion D1 5-10
TOP (S) D1 - KCC/VanSantenMakelaars D1 3-5 Dalto D1 - KVS D1 1-3
KCC/VanSantenMakelaars D1 - Antilopen 5-3 KVS D1 - Wion D1 9-4
DSC D1 - TOP (S) D1 4-9 BW/ Heerenveen D1 - Dalto D1 4-9


Eindstand poule A     Eindstand poule B  
KCC/VanSantenMakelaars D1 3-6 22-7 KVS D1 3-6 23-7
Antilopen D1 3-3 10-11 Wion D1 3-4 24-19
TOP(S) D1 3-2 16-14 Dalto D1 3-2 15-17
DSC D1 3-1 7-23 BW/Heerenveen D1 3-0 11-30


Finale
KCC/VanSantenMakelaars D1 - KVS D1 6-5
3de/4de plaats
Antilopen D1 - Wion D1 4-7


OVERIGE VERSLAGEN
Antilopen
Afgelopen 11 maart was het eindelijk zover voor Antilopen D1. Het NK voor alle districtskampioenen in de hoofdklasse. Om kwart over negen waren alle strakke gezichtjes van de D1 verzameld. Vlak voor vertrek reikte coach Ron Berends nog aan alle spelers, coaches en begeleiding een speciaal NK-shirt uit, gedoneerd door de supportersvereniging. Met deze mooie gift waren de zinnen gezet op een mooie prestatie op het NK in de sporthallen Zuid in Amsterdam.
Meteen bij binnenkomst werd de D1 meteen opgevangen door de organisatie. De openingsprocedure werd uitgelegd en de kleedkamers werden aangewezen. Om half elf werden de teams aan het publiek voorgesteld. Op het ene veld werden de D-teams voorgesteld en op het andere veld de B-ploegen die gelijktijdig hun NK afwerkten. Antilopen D1 leek op voorhand in een iets gunstigere poule te zijn ingedeeld. Alle deelnemers waren clubs met mooie en aansprekende namen waarvan hun eerste standaardteam op een hoog niveau speelt.

De eerste wedstrijd van Antilopen was tegen de winnaar van de kruisfinale in district Noord-West. Dit was TOP D1 uit Sassenheim. Binnen no-time stond Antilopen al achter met 0-1. Maar gestaag werden de zenuwen overwonnen en het initiatief in de wedstrijd genomen. Via 3-1 en 4-2 nam Antilopen het heft in eigen handen. Met name door discutabele arbitraire beslissingen kwam TOP nog op gelijke hoogte waarna een zeer spannende eindfase aanbrak. De laatste vijf minuten stonden bol van fouten door gehaast spelen bij het uitbrengen naar de aanval. Antilopen wist nog te scoren waarna de wedstrijd slimmer werd uitgespeeld. De eerste wedstrijd was in ieder geval gewonnen met 5-4.
De tweede poulewedstrijd was tegen DSC uit Eindhoven. Op voorhand werd deze vertegenwoordiger van het district Zuid als een mindere broeder gezien. De eerste wedstrijd hadden ze dan ook stevig verloren van KCC/Van Santen. Antilopen bleek in deze wedstrijd de bovenliggende partij zijn, maar zag haar overwicht niet uitbetaald in doelpunten. Veel opgelegde kansen werden door de eerste aanval niet verzilverd. Zodoende kon DSC tot de rust nog makkelijk bij blijven, 1-1. Na rust had het tweede aanvalsvak van Antilopen D1 veel meer moeite met het creëren van kansen. In de opbouw stokte de aanvoer van goede ballen vanuit de voorkant naar de achterkant omdat er niet goed werd vrij gelopen. Ook het balbezit was minder door foute passing en een zeer strenge scheidsrechter. De einduitslag was een teleurstellende 2-2 gelijkspel. Bij deze wedstrijd had er veel meer in het vat gezeten en de gezichten stonden op onweer.
Binnen een half uur moest echter weer worden aangetreden tegen de volgende tegenstander dus de hoofden moesten snel leeg gemaakt worden. KCC had ook van TOP gewonnen dus dat zou een zware dobber kunnen worden. De D1 kwam heel moeilijk op gang. Pas na de inbreng van de gebroeders Hiensch en Ingeborg Erkens kon Antilopen een vuist maken. Er werd met een kleine marge verloren, 5-3, van wat later de kampioen zou blijken. Omdat DSC had verloren van TOP eindigde Antilopen op een zeer verdienstelijke tweede plaats in de poule.2005-2006 Antilopen D1 zaal
De wedstrijd om de derde en vierde plaats was tegen de nummer twee uit de andere poule, Wion uit Rotterdam. De finale was de winnaar uit poule A KVS tegen KCC, de winnaar uit de poule van Antilopen. In een spannende wedstrijd trok Wion uiteindelijk aan het kortste eind met een geflatteerde uitslag van 4-7. Deze uitslag was alsnog zuur omdat Wion een vervelende mentaliteit van schelden en onsportiviteit tentoonspreidde. Na afloop van deze kleine finale bedankte de D1 het publiek en konden ze enigszins teleurgesteld de felicitaties in ontvangst nemen. De prijsuitreiking na de finale tussen KVS en KCC leverde Antilopen nog een mooie beker op. Deze werd dan ook met trots mee terug genomen waarna dit gevierd werd bij de pizzeria op kosten van de sponsor Den Daas (vader van Demi). Inmiddels werden de zinnen al weer gezet op de veldcompetitie om daar ook een plaatsje voor het NK te bemachtigen.
Bron: Website Antilopen.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen