KvN Korfbal
Die Haghe D1 wint de zaalfinale met 4-3 van DVO D1
Lees meer ...
KCC/Delta Logistiek D1 verslaat de zaalkampioen, Die Haghe D1 met 9-5 en wordt Nederlands Kampioen.
Lees meer ...
KVS D1
Mirjam v.d. Kooij, Saskia de Jager, Brigitte Pronk, Lindsey Ludovici.
Eric van Toor, Eric Ozinga, Ruben van Arkel, Jelle den Dekker.
Trainers/Coaches: Riko Kruit en Dick van Arkel.

Het toernooi werd op 12 juni gespeeld in Leidschendam
poule A                           Uitslagen Poule B
KVS D1 PKC D1 - SCO D1 3-2
Atalante D1 Klimop D1 - ROHDA D1 0-10
PKC D1 - Klimop D1 14-1
ROHDA D1 - SCO D1 5-2
SCO D1 - Klimop D1
ROHDA D1 - PKC D1 2-2


Eindstand poule A Eindstand poule B
KVS D1 PKC D1 3-5 19-5
Atalante D1 ROHDA D1 3-5 17-4
SCO D1 3-2
Klimop D1 3-0


Finale
KVS D1 - PKC D1 6-3
3de/4de plaats
Atalante D1 - ROHDA D1 3-3 3-5 n.v.


VERSLAGEN
ROHDA
De dag begint met de opening van het toernooi: het hijsen van de vlag van de deelnemende verenigingen, totaal negen, en het voorstellen van de ploegen. Ook wordt van elke ploeg een foto genomen.
ROHDA speelt in de 'kleine poule', wat inhoudt,  dat we drie tegenstanders in onze poule hebben. Te weten: Klimop, SCO en PKC.
We bekijken de wedstrijd PKC-SCO en stellen ons in op onze komende tegenstander. PKC wint deze wedstrijd met 3-2. Daarna zijn we zelf aan de beurt.
De eerste wedstrijd van ons is tegen Klimop. Deze tegenstander kennen we niet, want ze waren niet op het zaalkampioenschap aanwezig. Na een moeizame start staan we toch bij de wissel met 2-0 voor. De tweede aanval heeft dezenuwen geheel in bedwang, want zij scoren er lustig op los en we winnen met 10-0. We zijn heel blij met die makkelijke begin. Achteraf zal blijken dat we er nog twee meer hadden moeten scoren, PKC wint namelijk van Klimop met 14-1.
De twee wedstrijd, tegen SCO gaat gelijk op. Bij de wissel staat het 2-1. Lisette laat ons rustiger ademhalen door de 3-1 te scoren. De einduitslag werd 5-2.
we maken de stand op en komen tot de conclusie, dat PKC aan een gelijkspel tegen ons genoeg heeft om door te gaan naar de finale. Hun doelsaldo blijkt namelijk één punten hoger te zijn. De wedstrijd is zeer spannend. Jonas scoort van afstand 1-0, maar PKC maakt gelijk. Ivar verzilvert een strafworp, maar ondanks heel goed voorverdedigen van Lisette en Maaike weet PKC toch in de laatste minuut een doorloopbal te benutten. We spelen tegen PKC een hele goede wedstrijd, ondanks dat het weer zich op dat moment van zijn slechtste kant laat zien. De regen komt met bakken uit de hemel en de bal wordt glad en het veld lijkt wel een glijbaan. Jammer, we spelen gelijk.
PKC gaat door en wij gaan ons opmaken voor de kleine finale, de derde en vierde plaats. De teleurstelling is van de koppies af te lezen, maar er is weinig tijd om het verlies te verwerken.
We moesten de strijd aanbinden tegen Atalante, die als tweede in poule A waren geeindigd.
De eerste helft is niet om aan te zien, alles wat in de voorgaande wedstrijden goed ging, gaat nu mis. Er is duidelijk een gebrek aan concentratie. Atalante geeft daardoor goed tegenstand, waardoor de strijd gelijk op gaat. Donny scoort uit een doorloopbal, maar Atalante maakt weer gelijk. Ivar maakt 2-1, wederom maakt Atalante gelijk. We komen zelft achter te staan, het is echter Lisette die ons weer hoop geeft, 3-3. Na 20 minuten is de stand nog steeds gelijk en moet er verlengdworden. Twee keer vijf minuten krijgen we de tijd om uit de maken wie er derde of vierde wordt. De eerste aanval komt niet tot scoren, maar de tweede aanval heeft er weer zin in gekregen  en Lisette en Erik lukt het om de wedstrijd in winst om te zetten. ROHDA op een derde plaats.
Paulien, Donny, Kim, Ivar, Maaike, Erik, Lisette en Jonas, gefeliciteerd met jullie derde plaats!
Sylvana, Renee, Stephan en Patrick bedankt voor het reserve staan.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen