KvN Korfbal
Die Haghe D1 wint de zaalfinale met 4-3 van DVO D1
Lees meer ...
KCC/Delta Logistiek D1 verslaat de zaalkampioen, Die Haghe D1 met 9-5 en wordt Nederlands Kampioen.
Lees meer ...

Nadat we een week eerder in de wedstrijd tegen concurrent KV Heerenveen D1 het kampioenschap in de Hoofdklasse A hadden binnengehaald, mochten we op zaterdag 14 maart 2015 in Stiens aantreden op het Nederlands Kampioenschap Zaalkorfbal voor D-pupillen.

Door de eerste plek in de reguliere competitie wisten we dat we op het NK in de zwaardere poule terecht zouden komen, maar als we serieus mee wilden doen om de prijzen moet je van iedereen kunnen winnen.
Na twee ontspannen trainingen was het zaterdagmorgen dan eindelijk zover. Om 7.00 uur verzamelden we ons bij de kantine om na een kop koffie/thee met een 85-persoonsbus af te reizen naar Stiens. Naast deze grote bus volgden ook nog vele auto’s met NKC supporters. Na vertrek mochten we een grote envelop open maken en aanvoerder Jens las vervolgens de persoonlijke succeswensen van de selectie NKC’51 1/2 voor. Hierna konden spelers en begeleiding zich beneden in de bus rustig op de dag voorbereiden, waarbij sommige spelers nog even een oogje dicht deden. In Stiens aangekomen wist onze ‘local’ Erik de buschauffeur uiteindelijk naar de juiste parkeerplaats te lozen.
Aangekomen in de sporthal konden we onze intrek nemen in een eigen kleedkamer, waar we ons deze dag konden voorbereiden op de wedstrijden. Verzorgster Jolise kon direct aan de slag en hierna was nog even tijd om in te schieten in de NK shirts die we van het bestuur hadden gekregen. Vervolgens namen we de informatie over onze eerste tegenstander TOP/Quoratio D1 nog een keer door en moesten we ons haasten naar de andere zaal voor de officiële opening van het NK. In de spotlights mochten wij als eerste team oplopen voor een bomvolle sporthal. Nadat iedereen persoonlijk was voorgesteld voor het enthousiaste publiek en de officiële handelingen was geweest konden we weer naar de andere hal en ons verder voorbereiden op de eerste wedstrijd.
Rond 11.00 uur klonk het eerste fluitsignaal en begonnen we dan eindelijk echt aan het NK. Ondanks een onrustig begin, waarbij de spanning duidelijk aanwezig was, wisten we een 2-0 voorsprong te pakken. Via 2-1 gingen we rusten met een 3-1 voorsprong. Ook na rust bleven we te statisch spelen en TOP/Quoratio D1 kon dankzij vier scores op rij het initiatief overnemen. Na de 4-5 van ons scoorde TOP/Quoratio D1 ook direct weer de 4-6. Uiteindelijk konden we in de slotminuut nog wel de 5-6 scoren, maar hier bleef het dan ook bij. Helaas een valse start van het toernooi, maar wanneer we in de vervolgwedstrijden meer ons eigen niveau zouden halen was er nog van alles mogelijk. We hadden deze dag niks te verliezen. Na de wedstrijd trokken we ons weer terug in onze kleedkamer om ons weer op te laden met de gesponsorde sportvoeding/drank. Onze wedstrijdscout Michel, die in de andere hal onze tegenstanders had geanalyseerd, kwam al snel naar ons toe met het bericht dat we de volgende wedstrijd tegen GKV/Enomics D1 moesten spelen. De spelers/speelsters konden even hun rust pakken en ondertussen bespraken de coaches met Michel de te volgen tactiek.
In de tweede wedstrijd tegen GKV/Enomics D1 was de spanning bij ons al een stuk minder. We korfbalden meer als team en konden in de eerste helft uitlopen naar een 2-5 voorsprong. In de tweede helft bleven we voor en met elkaar korfballen en hielden de controle in de wedstrijd. GKV/Enomics D1 kon nog terugkomen tot 4-6, maar kwam tekort om ons de winst nog af te pakken. Na het eindsignaal was er dan ook grote vreugde bij spelers, begeleiding en supporters. Ook nu weer volgende hetzelfde ritueel van eten en drinken in de kleedkamer, rust pakken en het doornemen van de volgende tegenstander Fortuna/My Collections D1.
Door onze winst op GKV/Enomics D1 en de winst van Fortuna/My Collections D1 op TOP/Quoratio D1 was er bij het ingaan van de laatste poulewedstrijd nog alles mogelijk. Bij winst op Fortuna/My Collections D1 en winst van GKV/Enomics D1 op TOP/Quoratio D1 konden we zelfs de finale nog halen, maar we richtten ons eerst op onze eigen wedstrijd tegen Fortuna/My Collections D1 en zouden het resultaat van de andere poulewedstrijd wel afwachten.
Onze laatste poulewedstrijd speelden we in de andere hal. Naast het publiek van Fortuna/My Collections D1 lieten ook de NKC supporters zich duidelijk horen. Al na 30 seconden konden wij de score openen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het werd dan ook een gelijkopgaande wedstrijd. Na een ruststand van 3-3 wist Fortuna/My Collections D1 twee keer op voorsprong te komen. Maar een hardwerkend NKC’51 D1 vocht zich terug en kon in de slotfase zelfs een 6-5 voorsprong pakken. Deze voorsprong werd vervolgens vastgehouden tot het eindsignaal zodat we deze wedstrijd ook winnend afsloten. De blijdschap was enorm en werd nog veel groter na het bericht vanaf de tribune dat GKV/Enomics D1 gewonnen had en wij ons daardoor konden opmaken voor de finale om plek 1 en 2!
We hadden nu nog 1,5 uur om ons voor te bereiden op de finale. Omdat in de andere poule ook nog alles mogelijk was, werd naast Michel ook Manfred ingezet als wedstrijdscout. Uiteindelijk kwam het bericht dat Die Haghe D1 onze tegenstander zou worden in de finale. Terwijl de spelers even de hectiek van de sporthal verlieten om een wandeling door het pittoreske Stiens te maken, werd met Michel en Manfred om tafel gezeten om de tegenstander door te nemen. Na terugkomst in de sporthal konden we nog even het laatste deel van de wedstrijd om plek 3 en 4 zien en vervolgens gingen we ons voorbereiden op onze eigen wedstrijd. Nadat Jolise nog wat pijntjes had verholpen en teambegeleider Dick alle randzaken had geregeld, vulden we ons energieniveau nog even bij en volgde de bespreking over Die Haghe D1. Terwijl de tribune voller en voller stroomde begonnen we aan de warming-up in de zaal. Na nog wat persoonlijke aanwijzingen en het voorstellen van beide ploegen voor een bomvolle en enthousiaste tribune begonnen we aan de finale. Hoewel we het betere van het spel hadden bleef het lang 0-0. Uiteindelijk konden wij de score openen dankzij een strafworp en niet veel later viel ook de 2-0. Na de vakwissel schoten we van afstand de 3-0 binnen, wat tevens de ruststand was. In de laatste 12 minuten moesten we ons koppie er bij houden en met elkaar blijven strijden. Die Haghe kon de 3-1 scoren, maar niet veel later viel alweer de 4-1 in Nijverdals voordeel en het Nijverdalse publiek liet zich duidelijk horen. In de slotminuten kon Die Haghe nog de 4-2 te scoren, maar we hielden vervolgens stand. Nadat we vlak voor het eindsignaal van de scheidsrechter een keer mochten oefenen met juichen wist Die Haghe nog de 4-3 scoren, maar hierna klonk ook direct echt het allerlaatste fluitsignaal en waren we NEDERLANDS KAMPIOEN!
De ontlading bij spelers/begeleiding en NKC supporters was groot. Ongeloof, blijdschap en emoties van geluk brachten voor NKC’51 een prachtig eind aan het toernooi. Niet veel later volgde de officiële prijsuitreiking en nadat alle andere ploegen zich op het veld hadden opgesteld mochten wij met de bloemen het ‘podium’ betreden. Iedereen kreeg een persoonlijke medaille en Ramon mocht vervolgens de beker in ontvangst nemen. Een geweldige teamprestatie van NKC’51 D1, want we hebben deze titel als beste team gewonnen.
Na de officiële huldiging en de nodige foto’s en felicitaties konden we even bijkomen in de kantine onder het genot van een drankje, om vervolgens te gaan douchen en weer met de bus te vertrekken richting Nijverdal. Op de terugweg zat de stemming er uiteraard goed in. Vlak voor Nijverdal stond NKC’51 D1 ook nog een verassing te wachten. Het bestuur had een versierde open vrachtwagen met veel geluid en zwaailampen geregeld zodat we nog een mooie rondrit door Nijverdal konden maken. Veel fans stonden langs de weg om onze kampioenen binnen te halen en ook toevallige passanten werd duidelijk gemaakt dat wij kampioen waren geworden. Bij aankomst bij de kantine stond er een grote erehaag met vele NKC-ers ons op te wachten. Met veel confetti, slingers, ballonnen en vuurwerk gingen we richting de kantine, waar we ook binnen groots werden onthaald. Na de toespraak van de voorzitter werden spelers en begeleiding allemaal apart nog even in het zonnetje gezet met mooie woorden, veel applaus en een actiefoto. Hierna opende Jens het fantastisch geregelde buffet en onder het genot van een hapje en drankje werd de titel nog lang gevierd.
Het was een dag om nooit te vergeten!
 Dames: Romy Poelakker, Franca Slettenhaar, Iris Spijkerman, Joy Visser, Myrthe Vledder en Sanne Lentelink.
Heren: Tim Hofstede, Brian Bolink, Ramon Pennings, Timo Schippers en Jens Hoek.
Trainers/coaches: Stefan Wennemers, Gerben Hofstede en Dick Hoek.


UITSLAGEN

POULE A     POULE B  
NKC'51 D1 - TOP/Quoratio D1   5 -   6   Wageningen D1 - Die Haghe D1   3 -   3
GKV/Enomics D1 - Fortuna/My Collections D1   8 -   3   Fiducia D1 - Heerenveen D1   4 -   4
GKV/Enomics D1 - NKC'51 D1   4 -   6   Wageningen D1 - Fiducia D1   6 -   2
TOP/Quoratio D1 - Fortuna/My Collections D1   7 -   8   Die Haghe D1 - Heerenveen D1   7 -   7
Fortuna/My Collections D1 - NKC'51 D1   5 -   6   Heerenveen D1 - Wageningen D1   8 -   6
TOP/Quoratio D1 - GKV/Enomics D1   7 -   8   Die Haghe D1 - Fiducia D1   8 -   2
         


EINDSTANDEN POULE WEDSTRIJDEN

Poule A     Poule B    
NKC'51 D1 3 - 4 17-15 Die Haghe D1 3 - 4 18-12
GKV/Enomics D1 3 - 4 20-16 Heerenveen D1 3 - 4 19-17
Fortuna/My Collections D1 3 - 2 16-21 Wageningen D1 3 - 3 15-13
TOP/Quoratio D1 3 - 2 20-21 Fiducia D1 3 - 1   8-18
           
           

 

Finale      
NKC'51 D1 - Die Haghe D1   4 -   3    
3de/4de plaats      
GKV/Enomics D1 - Heerenveen D1   8 -   5    
5de/6de plaats      
Fortuna/My Collections D1 - Wageningen D1   9 -   6    
7de/8ste plaats      
TOP/Quoratio D1 - Fiducia D1 10 -   8    


Die Haghe

Zaterdag 14 maart 2015 was het NK voor onze D1. De poules waren vooraf bekend en we zaten niet bij Top en Fortuna, gunstige poule dachten we maar wat was het spannend…..

Om 06.00 uur ging de wekker om om 06.30 uur op de fiets te zitten . Op naar het NK, na een reis van 2,5 uur waren we in Stiens. Rond 10-en begon het voorstellen, wat geweldig om daar je kind te zien staan.

De eerste ronde waren we vrij dus kon de D1 zich rustig voorbereiden op hun eerste wedstrijd. Daar was die dan de eerste wedstrijd tegen Wageningen, hoe gingen ze om met de spanning. We hadden toch wel enigszins last van de spanning en het scoren ging dan ook moeizaam. We waren deze wedstrijd beter alleen de kansen gingen er niet in. Gelukkig was dat bij Wageningen ook het geval en werd het 3-3. Wat hebben de andere ploegen uit de poule gedaan? ook gelijk dat is gunstig, iedereen 1 punt.

Tweede wedstrijd was tegen Heereveen. Zij hadden veel publiek, het was voor hen tenslotte ook vlakbij. En wat waren de tegenstanders groot. Weer zo spannend, deze wedstrijd ging het tot het einde toe gelijk op. Eindstand 7-7. Bij de andere wedstrijd uit de poule was er wel een winnaar Wageningen. Het rekenen was begonnen. Wij moesten van Fiducia met veel punten verschil winnen en dan hopen dat Heereveen zou winnen van Wageningen. Niks meer in eigen hand dus.

De derde wedstrijd tegen Fiducia. Eerst maar eens zien hoe onze kids het deden, toch wel weer de spanning. Scoren ging in het begin nog moeizaam, toch waren er nu wel hele mooie aanvallen zoals we die kennen van de D1. Het vertrouwde groeide en de doelpunten kwamen ook. Van 2-1, naar 4-2, 5-2 en zo naar 8-2. Wat een goeie wedstrijd. Omdat het zo belangrijk was wat er bij de andere wedstrijd gebeurde, was Tim tussen de 2 wedstrijden heen en weer aan het lopen en hield hij ons met app op de hoogte. Heereveen voor 6-4 dat is gunstig, gelijk oh is helemaal goed, Heereveen weer voor 8-6 oh maar moeten niet teveel scoren. Eindsignaal, wat nu? Zou het, we durfden het niet te hopen. De omroepster gaf het verlossende woord. Ja finale NKC’51 –Die Haghe. Wat een prestatie!!!

De finale: Leuk ook om te zien dat de spelers van Top en Fortuna onze D1 aan het aanmoedigen was. Ook hier weer het beeld van de eerste wedstrijd, moeilijk scoren. We waren beter maar het lukte gewoon niet. NKC’51 kwam voor en gaf dat niet meer weg. Ook gaven ze veel druk waar we veel moeite mee hadden. Eindstand 4-3 voor NKC’51. Tweede van Nederland!!!

Vooraf teken je ervoor maar op dat moment verlies je een finale, na een paar traantjes en oppeppende praat van de coaches, gingen de koppies gelukkig alweer snel omhoog. Wie kan nou zeggen dat als je 10, 11, 12 jaar bent in een finalen van een Nederlands kampioenschap hebt gestaan en Tweede van Nederland bent.

Wat zijn we trots. Coaches, spelers en reserves gefeliciteerd!!

Toen nog de lange terugreis van 2,5 uur, die op zo’n moment wel 5 uur duurt, waren toch wel moe. Nog patatjes eten in de kantine en dan naar huis.

Maar wat een onthaal daar….. daar stond de C1 met nog wat supporters. Zij waren al terug van hun NK met een superprestatie, derde van Nederland.

We are the Champions ging aan, en allemaal door de erehaag, wat een warm onthaal.

Het werd nog een klein, maar gezellig feestje, de polonaises werden gelopen op muziek van DJ Daniel. Wat een mooie dag, en wat een ervaring voor de D1.

Dames: Zoe van Delden, Isabel van de Schilde, Yrsa Kooijmans, Kirsten van Koert, Zoë Zoutenbier, Sanna Kiljan
Heren: Mike Abbenhuis, Bram Korporaal, Bjorn Out, Zohier Belarbi, Peter Kiljan, Boyd Abbenhuis
Trainers/Coaches: Mandy Loorij en Esli de Kok.

GKV/Enomics

Afgelopen zaterdag hebben de jeugdige korfballers van GKV/ Enomics D1 een prachtige derde plaats veroverd op het NK korfbal voor D-pupillen in het friese Stiens.

In alle vroegte vertrok de spelersbus met begeleiding en supporters richting Friesland om daar de strijd aan te gaan met de andere teams die kampioen zijn geworden in de hoofdklasse. Na een hartelijke ontvangst als ware helden, won GKV de eerste wedstrijd tegen Fortuna met 8-3. Helaas werd de tweede wedstrijd tegen het fysiek spelende NKC uit Nijverdal verloren met 4-6. De derde wedstrijd nam GKV een flinke voorsprong op TOP, maar de tegenstanders uit Sassenheim wisten het tij te keren waardoor de wedstrijd nog heel spannend werd. GKV trok uiteindelijk in de sfeervolle friese hallen aan het langste eind en won met 8-7. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats volgde, die GKV overtuigend won met 8-5 van Heerenveen en de Gorcumse korfballers de mooie derde plaats opleverde. Een geweldige bekroning op een prachtig seizoen tijdens dit indrukwekkende toernooi.


Dames: Iris de Bruyn, Suzanne Romijn, Anouk Leurs en Esmeé Hoogendoorn, Kelsey Hille.
Heren: Maarten Romijn, Jesper Monshouwer, Milan Rietveld, Remco Ouwerkerk.
Trainers/Coaches: Arnold Monshouwer en Jan Ouwerkerk.
Bron: Website GKV/Enomics


Fortuna/My Collections

In alle vroegte vertrokken we met een volle bus spelers en supporters richting Stiens, een dorpje in Friesland. De heenreis verliep heel voorspoedig. De kinderen en ouders werden langzaam wakker. De buschauffeur had besloten om een ‘bijzondere’ tussenstop te doen; daar stonden wij dan allemaal midden op de Afsluitdijk. Onderweg kreeg iedereen ook nog de speciale editie van het Fortuna D1 “weekjournaal” uitgereikt met allemaal leuke feitjes over de D1. Ook werd er een erg grappige dvd gekeken met tips voor een NK.

We kwamen mooi op tijd aan bij het sportcomplex ‘It Gryn’. De spelers en coaches gingen zich langzaam voorbereiden in de kleedkamer. De ouders en supporters versierden beide hallen met mooie spandoeken. Bij het inschieten van de D1 zag je langzaam de spanning op de gezichten komen.

In de kleedkamer werd er het nodige eten en drinken klaargezet. De kinderen en coaches kwamen niets te kort. De coaches spraken nog een kort woordje in de kleedkamer en gaven ook aan de kinderen mee om van dit NK te genieten.

De eerste wedstrijd was tegen GKV D1.

Het was een moeizame wedstrijd. Na 1-1 liep GKV uit. Ze hadden een hoog schotpercentage. In deze wedstrijd vielen onze balletjes niet, maar Fortuna D1 gaf niet op. De eindstand van deze wedstrijd werd 8-3. Helaas niet het resultaat wat we gehoopt hadden. De spelers konden niet bij de pakken neer gaan zitten , want ze moesten snel weer omschakelen voor de volgende wedstrijd die op het programma stond.

De volgende wedstrijd was tegen TOP D1. TOP schoot uit de startblokken. Al snel stonden ze met 3-0 voor. Fortuna gooide de zenuwen van zich af en ging als een team werken om de achterstand kleiner te maken. Noek scoorde de opening van de inhaalrace met een mooie doorloopbal. Lars en Marlies scoorden een tweede kans na het schot van Thomas. De stand was nu 3-3. Dit kon alle kanten op gaan. Amy scoorde koelbloedig een strafworp. Deze had Jasper versierd met een snelle actie naar binnen. De dames van TOP hadden een miscommunicatie, waardoor Noek ineens vrij stond en scoorde. Dit leverde grote vreugde op bij de spelers, reserves, coaches en publiek! We stonden met 5-3 voor, een knappe inhaalrace. De spelers van TOP gaven ook niet op, wat nog een spannend einde betekende . Lars scoorde een prachtig afstandschot van ver en Amy en Thomas scoorden een korte kans. Thomas juichte prachtig naar het publiek tijdens de vakwissel. Deze wedstrijd eindigde met 7-8 voor Fortuna D1.

De laatste poulewedstrijd was tegen NKC ’51 uit Nijverdal. Thomas scoorde een strafworp. Merijn scoorde een mooi afstandschot en Jill scoorde een doorloopbal. Dit leverde een ruststand van 3-3 op. Een korte minuut om het team nog klaar te stomen voor de spannende tweede helft. In de tweede helft kon het alle kanten op gaan. De spanning op de reservebank was niet meer te houden. Merijn scoorde vanuit de afvang van een vrije bal en Lars scoorde vanuit een vrije bal variant die ter plekke bedacht werd door Jill. Het stond 5-5 met twee minuten te gaan, het kon alle kanten op gaan. NKC’51 scoorde de 6-5. Fortuna heeft gevochten tot de laatste seconde, maar helaas was NKC"51 ons net iets slimmer af. NKC'51 won later op de dag de finale en werd hiermee Nederlands kampioen.

Fortuna D1 speelde om de 5e/6e plaats tegen Wageningen D1. Wageningen ging hard van start. Het stond ineens 3-0. Fortuna stak de koppen bij elkaar en begon aan hun strijdplan voor de 5e plaats. Noek scoorde net als tegen TOP de opening van de inhaalrace met een doorloopbal. Jill maakte ook een prachtige doorloopbal en zo kwam de stand op 3-2.

Thomas gooide een mooie dieptebal naar Lars,die hij mooi afrondde met een doorloop. De stand was 3-3. Thomas veroverde de bal in de verdediging. Hij gooide vanuit de verdediging een dieptebal naar Merijn die hij koelbloedig afrondde. De ruststand was 5-3, nog even wat drinken en op de naar de tweede helft. Op dit moment besloten de coaches om de reserves te laten warm lopen. Lucas rende naar het publiek en riep naar zijn moeder ‘Mam, ik mag spelen!’. Thomas scoorde een strafworp, maar Wageningen deed iets terug waardoor de stand op 6-4 kwam. Jasper scoorde een doorloop en Amy een afstandschot, de stand was nu 8-4. De coaches besloten om het hele vak van Jill,Marlies,Lars en Thomas te wisselen en brachten Evelijn, Tara, Martijn en Lucas in. De reserves speelden goed samen in het vak en iedereen hoopte dat ze een doelpunt zouden maken. Dat gebeurde ook door een mooie doorloopbal van Martijn. De wedstrijd eindigde in 9-6.

Fortuna D1 is 5e van Nederland geworden, een resultaat waar ze trots op mogen zijn! Iedereen heeft gescoord in de wedstrijden, wat ook kenmerkend is aan de prestaties van onze D1 dit seizoen.

Bij terugkomst hebben we gezellig gegeten in de kleine kantine en nog lekker nagebabbeld.

Jongens en meiden, super goed gedaan! Ook de ouders en supporters waren belangrijk voor hun hulp, steun bij de wedstrijden en de gezelligheid. Bedankt!!


Dames: Amy Peper, Noek de Vos, Jill Heijink, Marlies van der Lee.
Thomas Rodenburg, Merijn Mensink, Lars van Peij, Jasper Janssen.
Reserves: Evelijn van de Burgt, Tara Mekkelholt, Martijn Rodenburg, Lucas Boes.
Trainers/Coaches: Esther de Leeuw den Bouter, Kelly Deelen, Anouk Brandt.
Bron: Website Fortuna/My Collections.

Wageningen

Wij mochten afgelopen zaterdag (14 maart 2015) naar het NK. We verzamelden vrijdagavond om 17:30 bij de Hollandseweg. Vanuit daar gingen we met de auto naar Sneek om te logeren in een Stayokay. Het was daar heel gezellig. De volgende morgen ontbeten we om 8:00, daarna vertrokken we naar Stiens, want daar werd het NK gehouden.
We zaten bij Die Haghe, Heerenveen en Fiducia in de poule. Onze eerste wedstrijd was tegen Die Haghe. In de rust stonden we 3-1 achter. Maar Wageningen scoorde 2 schoten dus kwamen ze terug naar 3-3. De eerste wedstrijd was dus in gelijk spel geëindigd. Toen hadden we even rust en moesten we ons klaarmaken voor de wedstrijd tegen Fiducia. Op het veld hadden we daarvan verloren, dus we wouden graag winnen. Het begin was goed. Het werd snel 0-2 voor ons. In de rust stonden we 2-4 voor. Het werd ook 2-5, maar daarna scoorde Fiducia weer. Op het laatst ging de bal weer door de mand, dit keer in de goeie. We hadden 3-6 gewonnen! De andere wedstrijd uit onze poule was in 7-7 geëindigd, dus wij stonden 1e in onze poule! We moesten nog maar 1 wedstrijd spelen.
De laatste wedstrijd was tegen Heerenveen. Het begin was goed, we kwamen 3-1 voor. Maar de scheidsrechter maakte de ene na de andere foute beslissing. In de rust stond het 3-3. En Heerenveen ging door met doorloopballen die afgekeurd zouden moeten worden, maar dat gebeurde niet. De wedstrijd eindigde in 6-8 voor Heerenveen. In de kleedkamer was iedereen boos, maar we wisten dat we niks meer konden veranderen. Die Haghe had ook nog eens gewonnen, dus wij waren 3e in de poule geëindigd.
De laatste wedstrijd was tegen Fortuna om de 5e plek. Maar jammer genoeg verloren we. We waren 6e geworden. Iedereen baalde van de wedstrijd tegen Heerenveen, maar waren ook blij dat we hier gekomen waren.


Dames: Sanne ten Brinke, Indy van Dreven, Lily Ilekhomon, Lola Verkade, Eline Wessels, Audrey Westland.
Heren: Deen de Jong, Timon Los, David Mol, Jelle van Terwisga, Hidde Westerhuis, Wiebe Westerhuis.
Trainers/Coaches: Matthijs van Lemmen en Jannick Schets.
Teambegeleiding: Madelon Kempenaar.
Bron: Website Wageningen.

Fiducia D1


Dames: Nynke de Vaal, Stephanie van Drogenbroek, Nienke de Groot, Marjolein Heller.
Heren: Kevin van Heerde, Edwin Taheij, Ivo Donkervoort, Marc de Maa.
Trainers/Coaches: Gert-Jan de Maa en Melanie Brouwer.


Heerenveen D1


Dames: Marrit Draaisma, Demi Bron, Emma Lanser, Sanna Smedinga, Maree Nijland.
Heren: Jasper van de Laan, Lennard Klaren, Evert Meindertsma, Jens Kerkhof.
Reserves: Femke Miedema, Marrit van de Laan, Daniel Feenstra, Sem Feenstra.
Trainers/Coaches: Frans Meindertsma en Jogchum Jan Klaren.
Teambegeleider: Kirsten Welling.

TOP/Quoratio D1


Dames: Fleur Boeren, Marieke Sjardijn, Maaike van de Willik, Sanne Pijpers, Babet Vis, Fenna Loenen.
Heren: Joppe Knoester, Pieter van der Lans, Pim Geurds, Stan Olsthoorn, Job van Baaren, Olaf Heijl, Dave Tetteroo.
Trainers/Coaches: Hester Leepel en Wouter de Koning.
 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen