DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...
De verwachting was dat de ploegen dichtbij elkaar zouden liggen, net als in de competitie. Een echte favoriet was moeilijk om aan te wijzen. Met onbekende ploegen in de poulefase, Nieuwerkerk was alleen PKC vroeg in de veldcompetitie een keer tegengekomen, kwam het vooral aan op eigen kracht en spel.De openingswedstrijd was voor Nieuwerkerk tegen PKC en precies op het juiste moment waren de spelers messcherp. De C1 schoot uit de startblokken en bijna elke doelpoging was raak. Hier kon PKC niets tegen beginnen en bij rust stond het al 6-0. De tweede helft werd netjes uitgespeeld en we wonnen met 9-4. Wat een opening van het toernooi voor Nieuwerkerk! De tweede wedstrijd tegen Wageningen verliep moeizamer. Nieuwerkerk had moeite met de grote heren en moest, na de hele wedstrijd op voorsprong te hebben gestaan, toch genoegen nemen met een 6-6 gelijkspel. Belangrijk leermoment uit deze wedstrijd was om te blijven gaan en niet de koppen te laten hangen! De derde en beslissende wedstrijd in de poulefase was tegen DSC. Nieuwerkerk knokte zich na een 1-3 achterstand geweldig terug tot 3-3. Daarna kwam de ploeg op 4-3 voorsprong en een spannende slotfase brak aan. DSC bracht twee B-spelers in het veld, maar de verdediging hield minutenlang stand. Dit bracht ons de overwinning en de finaleplaats in het toernooi!

Finale
Hetzelfde plaatje als vorig jaar: de finale tussen Deetos en Nieuwerkerk C1. Een spannende eerste helft waarin de score gelijk opging. Nieuwerkerk had moeite met de druk naar binnen van Deetos en moest daardoor steeds in de achtervolging. Met schoten, doorlopers en vrije ballen kon de ploeg wel steeds gelijkmaken. Aan het einde van de eerste helft waren de rollen omgedraaid en moest Deetos in de achtervolging. Er werd gerust bij de stand van 6-5 in het voordeel van Nieuwerkerk. De spanning bleef
ook in de tweede helft. Nieuwerkerk maakte 7-5, maar Deetos haakte aan 7-6. Opnieuw een voorsprong van 2 punten bij 8-6, maar Deetos haakte aan 8-7. Wederom een voorsprong van 2 punten bij 9-7 en nu kon Deetos niet meer aanhaken. De wedstrijd was gespeeld en Nieuwerkerk C1 is NEDERLANDS KAMPIOEN!!

Spelers
Melissa: zo en daar stond met toch een Melissa! Je was fel en agressief, korfgericht en had een hele goede timing!
Bart: jij hebt laten zien niet alleen over veel snelheid naar binnen te beschikken, maar ook over een geweldig afstandsschot! Wat een belangrijke doelpunten heb je daarmee gemaakt!
Romee: na alle strijd van de afgelopen weken om op tijd fit te zijn, heb je ook het NK gestreden. In de paalzone was je iedereen de baas. Met pijn doorgegaan, zo belangrijk voor de ploeg!
Wouter: wat ben jij een werker en strijder voor de ploeg! Zelfs toen je ziek was in de finale ben je door blijven gaan en dan ook nog zo’n belangrijke strafworp scoren!
José: wat heb jij goed standgehouden zo in de top van de hoofdklasse, je bent maar door blijven gaan. Een pluim voor de verdedigende slotminuten tegen DSC!
Jelmer: wat heb jij je snelheid optimaal gebruikt! Je was niet te houden naar binnen toe. In de verdediging veel ballen onderschept en stand gehouden tegen goede heren!
Annick: je hebt ontzettend slim en volwassen gespeeld. Je had goed in de gaten waar de kansen lagen en daarmee veel strafworpen verdiend. Verdedigend ook nog eens grote klasse!
Mike: wat heb jij een bizar hoog schotpercentage afgeleverd, echt ongekend! Je was echt super scherp en daarbij in zowel de aanvallende als verdedigende rebound prima werk verricht!

Bron: CKV Nieuwerkerk.
Foto's: FrankUITSLAGEN POULEWEDSTRIJDEN
Poule A   Poule B  
PKC/Hagero C1 - Nieuwerkerk C1 4 - 9 DeetosSNel C1 - DOS'46 C1 9 - 5
Wageningen C1 - DSC C1 5 - 6 KCC/Delta Logistiek C1 - Vitesse(Ba) C1 5 - 4
Nieuwerkerk C1 - Wageningen C1 6 - 6 DeetosSnel C1 - Vitesse(Ba) C1 9 - 8
DSC C1 - PKC/Hagero C1 5 - 5 KCC/Delta Logistiek C1 - DOS'46 C1 10 - 9
Nieuwerkerk C1 - DSC C1 4 - 3 KCC/Delta Logistiek C1 - DeetosSnel C1 3 - 5
Wageningen C1 - PKC/Hagero C1 7 - 7 Vitesse(Ba) C1 - DOS'46 C1 4 - 2


 
EINDSTANDEN POULEFASE
Poule A     Poule B    
Nieuwerkerk C1 3 - 5   DeetosSnel C1 3 - 6  
DSC C1 3 - 3   KCC/Delta Logistiek C1 3 - 4  
Wageningen C1 3 - 2   Vitesse(Ba) C1 3 - 2  
PKC/Hagero C1 3 - 2   DOS'46 C1 3 - 0  
       

 


FINALERONDES

Finale      
Nieuwerkerk C1 - DeetosSnel C1 9 - 7    
       
3de/4de plaats      
DSC C1 - KCC/Delta Logistiek C1 9 - 4    
       
5de/6de plaats      
Wageningen C1 - Vitesse(Ba) C1 8 - 6    
       
7de/8ste plaats      
PKC/Hagero C1 - DOS'46 C1 6 - 6 8 - 10 n.v.  
       


EINSTANDEN C ASPIRANTEN HOOFDKLASSE ZAALCOMPETITIE 2013-2014.

Overige verslagen en teamfoto's van het Kampioenschap van Nederland C Aspiranten Hoofdklasse in Enschede.

DeetosSnel C1

Vrijdagmiddag 21 maart om 14.15 uur verzamelen bij DeetosSnel om met de C groep, begeleiding, ouders, broers en/of zussen te vertrekken richting Hertme.
Ja, waar ligt dat nu? Hertme is een dorp dichtbij Enschede; ons einddoel voor zaterdag.
Voordat we daadwerkelijk op pad gaan krijgt de gehele NK C-groep, in de kantine door 2 van de sponsoren Plus ’t Lam (Pel ‘t Lam) en KPMG (Rene v/d Linden) de inschietshirts uitgedeeld. Korfbaltotaal (Riko Kruit) was niet aanwezig. Alle drie enorm bedankt!
Hele mooie zwarte sportshirts met gouden opdruk, op de achterzijde de achternaam, en heel stoer, ook een rugnummer. Dit moest wat beloven…… Na een lange rit richting Hertme eindelijk aangekomen in ons hotel Jachtlust. Mooie kamers voor iedereen; de één had een mooie douche en de ander een schitterend bad, maar er waren er ook die hadden zelfs een jacuzzi!!! Nadat iedereen zijn spullen op de kamer had gezet werd het even tijd om iets met elkaar te drinken en dan vooral de ouders. Voor de jongelui even tijd om de omgeving te verkennen.

Volgens het schema van Arlo gaan we om 18.00 uur richting zalencentrum Waarbeek om daar met elkaar te eten. Tom was inmiddels ook gearriveerd en at gezellig mee. Het eten was er heerlijk, alles vers uit de eigen steenoven die midden in het restaurant stond. Na de maaltijd voor de ouders nog even snel een kopje koffie en toen weer rap terug richting ons hotel. Daar zaten Joep en Sharon al aan de bar op ons te wachten.

De kids gingen nog even met de begeleiding naar buiten om een luchtje te scheppen, te ontspannen en zich alvast voor te bereiden op de volgende dag. Daarna mochten ze nog heel even op FB en Twitter. Rond 22.00 uur was het over met de pret, alle spelers en reserves van de NK C-ploeg moest naar bed van hun trainers.

‘s Morgens werden we allemaal om 8.30 uur verwacht aan het ontbijt. Terwijl iedereen aan tafel zat met een lekker gevuld ontbijtbordje, ging Manon nog even speechen. Om een lang verhaal kort te maken; het ging over kikkers en samenwerken naar 1 doel. Na haar leuke verhaaltje, ooit zelf van haar trainster gehoord tijdens haar NK avontuur als speelster, deelde ze heel toepasselijk gelukskikkers uit aan alle kids.
De toon was gezet, we wisten in ieder geval dat we samen, met elkaar de strijd aan moesten gaan. Op de weg naar succes is iedereen belangrijk van spelers tot coaches van reserves tot begeleiding en zelfs de supporters.
Dus op naar de Diekmanhal in Enschede!!

In de sporthal aangekomen waren de mannen, die al eerder vertrokken waren vanuit het hotel, de hal al stevig aan het versieren. Aan de balustrade hingen diverse spandoeken. Een aantal van deze spandoeken zijn gemaakt door Jolanda. Heel erg bedankt daarvoor, ’t zag er super goed uit!!!! Ook het speciale spandoek, gemaakt door de B selectie om te laten weten dat er echt aan de C-groep gedacht wordt vanuit Alphen, hing op een goed zichtbare plaats.
Bij gebrek aan een ballonnenpomp, maar even allemaal een ballonnetje opblazen tot we scheel zagen. Maar het resultaat mocht er zijn. Wij waren er klaar voor….nu was het aan de C’s om te laten zien dat zij er ook klaar voor waren.

Eerst het voorstellen van de teams. Alle teams werden 1 voor 1 naar het midden van de zaal geroepen, maar DeetosSnel zou DeetosSnel niet zijn als we niet anders opliepen dan de rest.
De omroeper riep heel hard “DeetosSnel” op dat moment stond het gehele team in een cirkel en riepen, gilden of schreeuwden met zijn allen: WE ARE RED, WE ARE WHITE, WE ARE FUCKING DYNAMITE!!!! (Lala-lala lalala lala)
Even de zenuwen uit de lichamen springen en gillen, en even laten zien WIJ ZIJN ER KLAAR VOOR…….

Tijdens de eerste wedstrijd uit poule A maakten onze toppers zich op voor hun eerste wedstrijd. Tegen Dos’46, voor onze ploeg geen echte bekende tegenstander maar dat we aan de bak zouden moeten, dat was zeker.
Het werd een erg spannende wedstrijd en de scores lagen erg dichtbij elkaar.
Pfff maar de eerste punten waren binnen.

De tweede wedstrijd troffen we Vitesse, zij hadden hun eerste wedstrijd tegen KCC verloren. Vitesse is niet geheel een onbekende tegenstander, hiervan weten we dat we er erg hard voor moeten vechten om de punten mee te nemen.

Tussen de middag kon de groep genieten van een heerlijk lunch. Geregeld door Alice bij Plus ’t Lam. Familie ’t Lam heeft de spullen pas ’s morgens meegenomen vanuit Dordrecht. Verser en lekkerder kan dus niet. Super!

De derde wedstrijd zou een erop-of-eronder wedstrijd worden. We mochten aantreden tegen KCC, die hadden inmiddels ook beide wedstrijden gewonnen. Het was duidelijk wat ons te doen stond, nogmaals GO, GO, GO!!
Ook hier ging het weer gelijk op qua scores.

YES, YES, YES!! We hebben gewonnen, we staan in de finale!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alle pijntjes werden nog even behandeld, iedereen werd weer op scherp gezet, want de finale moesten we spelen tegen Nieuwerkerk.
Vol ertegenaan, dat hebben we zeker ook geprobeerd, de eerste helft hielden we het vol en bleven we dichtbij. Maar helaas scoorde Nieuwerkerk in de tweede helft gemakkelijker dan DeetosSnel.
Zodoende eindigde de wedstrijd in 9-7, in het voordeel van Nieuwerkerk. (Alsnog van Harte gefeliciteerd met deze titel)
Voor onze kids restte slechts een tweede plek. Op dit moment nog heel zuur omdat jullie er zo dichtbij waren, maar als de grootste wrang er vanaf is komt ook bij jullie het besef dat tweede van Nederland ook een hele mooi plek is, een prima prestatie!

Wij,
jullie ouders/broers/zussen/opa’s/oma’s/ooms/tantes/nichtjes/neefjes/supporters zijn in ieder geval hartstikke trots op jullie, want het is ZILVER met een GOUDEN RANDJE!

Stephanie van Geffen, Demi Maas, Cindy Schilders, Romi Vink, Moësha Maas, Joyce Oudman, Ilse van Spanje.
Kevin Collignon, Jelle ‘t Lam, Luke van der Linden, Stefan van der Mel, Owen Oosting, Sydney Schol, Julian van Zanten.
Bron: DeetosSnel.
Foto: Maarten Boot.

DSC C1

Het NK van DSC C1 zit erop, het was een super dag voor het team en de coaches. DSC C1 ging naar het NK met toch wel stiekem misschien in het achterhoofd om een stunt uit te halen en kampioen te worden. De jaren van naar het NK gaan omdat het leuk is en voor de ervaring waren echt voorbij, tuurlijk je ging nog wel om het leuk te vinden maar DSC C1 ging dit keer toch ook echt om te presteren. Eerste wedstrijd: DSC C1 - Wageningen C1
Dit was een wedstrijd die al belangrijk was voor de rest van het toernooi, je gaat natuurlijk met een lekkerder gevoel naar de volgende wedstrijd toe maar ook omdat je dan tegen de verliezer van de anders poule wedstrijd je 2e wedstrijd mag spelen. Het was een ploeg waar DSC op het veld ook al tegen heeft gespeeld, toen wel gewonnen maar geen leuke wedstrijd. Maar ja vandaag was het heel anders, beide ploegen wilde bewijzen wat ze waard waren in de Nederlandse top, DSC deed dat deze keer wederom beter dan Wageningen. De wedstrijd bleef lang spannend maar DSC kwam wel steeds voor en uiteindelijk brak dat Wageningen op en het verloor de wedstrijd met 6-5. Dus DSC C1 won de eerste wedstrijd en verdween daarna zoals na elke wedstrijd vrij snel in de kleedkamer waar een groot gedeelte van de dag is door gebracht. Daar werd onder andere elke keer de opstelling voor de volgende wedstrijd bekend gemaakt door onze coaches die het deze dag super hebben gedaan! In de kleedkamer werd ook fruit gegeten en voorbesproken voor de volgende wedstrijd en werden spelers verholpen van de kleine pijntjes door Nicky.

PKC had van Nieuwerkerk verloren dus de volgende wedstrijd was voor DSC: PKC C1, in negatieve zin de verrassing van NK en het team dat zich uiteindelijk onverwachts als nummer 8 plaatste.

Tweede wedstrijd DSC C1 - PKC C1
Een wedstrijd waar ik persoonlijk heel erg naar uit keek.
De beginfase was voor PKC in de korte wedstrijdjes van in totaal 24 minuten had je als DSC zijnde niet veel tijd om je daar over heen te zetten en het spel over te nemen, de omkeer kwam vrij snel en na dat het achter kwam, kwam het er ook weer 2 voor. Klasse dus, maar terwijl het op de training nog was geoefend werden de laatste minuten niet goed uit gespeeld en kwam PKC nog langszij en DSC had dus het eerste verliespunt van het NK binnen.

Na dat ook Nieuwerkerk gelijk had gespeeld tegen Wageningen kwam het dus op de laatste wedstrijd aan, wie deze zou winnen zou een plekje in de finale veroveren.

DSC C1 - Nieuwerkerk C1
Op deze wedstrijd stond dus toch iets meer druk dan de andere, hoort niet maar het was er toch. De beginfase was voor DSC en we kwamen voor met 2 doelpunten en het ging in de laatste seconde voor rust met 1 doelpunt de rust in. Na rust waren de kansen zeker voor DSC maar we maakten ze niet af, en uiteindelijk als je je kansen niet afmaakt dan win je ook geen wedstrijden. Dus DSC won niet van Nieuwerkerk, zonde dat je als je zoveel beter bent dat je geen finale speelt, maar we speelde wel een mooie kleine finale.

Tussen de laatste poule wedstrijd en de kleine finale zat voor het eerst wat meer tijd om voor te bereiden met een pijntje voor Tycho die in de wedstrijd tegen Nieuwerkerk last had voor kramp en dus nog heel even een twijfel geval. Maar hij speelde gewoon, de kleine finale zou een zware wedstrijd worden voor DSC. Het was KCC waarvan een paar personen vorig jaar in de D1 ook verloren in de kleine finale, en dus wilden deze personen ook wel graag revanche.

DSC C1 - KCC C1
Dit had op papier een spannende wedstrijd moeten worden, maar de coaches van DSC hadden aan het begin van de wedstrijd gezegd dat ze graag een overtuigende overwinning wilde zien. Nou die zou er komen want in de rust van de match stond er al 6-1 op het scorebord, en na rust werd het spelbeeld niet anders en DSC eindigde dus als 3e van Nederland!

Door een super dag met een super team en natuurlijk ook met coaches die ons hebben geholpen om dit te bereiken heeft DSC C1 dus wel de top 3 van Nederlands zaalkorfbal bereikt en is het daar heel trots op!

Nou door naar het veld seizoen om daar zichzelf naar de kruisfinales te vlammen!

Bobbie van Happen, Anne van Kemenade, Atalante Koolen, Abigail Slegers, Joy Visser.
Tycho Brink, Fabio van der Elzen, Jasper van Heumen, Daan van Montfort, Cas Polak.
Trainers/Coaches: Florian Bastiaens, Tjeerd Kooiman en Ronald Brink.
Bron: DSC


KCC/Delta Logistiek C1

Na wat goede trainingen, een gezellige zaterdagochtend en een overheerlijke maaltijd, kon er niets meer fout gaan en waren de spelers optimaal voorbereid om te gaan knallen in Enschede. Spelsituaties werden ingestudeerd, “de kiwi” en “de bidon” werden herhaald en uiteindelijk feilloos uitgevoerd. Zelfs eigen bedachte trucballen werden geprobeerd, met wisselend succes… Om kwart over 6 gingen de wekkertjes, om rond kwart over 7 te verzamelen en half 8 te vertrekken richting Enschede. Het beloofde een mooie dag te worden. ’s Ochtends vlak voor vertrek kregen de kids nog een klavertje 4 mee met een persoonlijke boodschap.

Vooral in de bus van Mighty Dave en de andere mannen was het erg gezellig. Er werd luidkeels gesnurkt en de oogjes vielen lekker dicht, maar de Tour win je dan ook in bed. Bij de meiden was een andere sfeer te bespeuren in de bus. Daar werd hard meegezongen met gouwe ouwen van K3.

Waar de kids, trainers, begeleiders en supporters onderweg waren naar Enschede dook Sven nog even zijn bed in om wat krachten op te doen voor later die dag.

Aangekomen eerst even ontspannen schieten waarna we voor fietsenmaker gingen spelen. Met als doel de KCC/Delta Logistiek C1 fiets hard door het toernooi te laten fietsen. Waar we zouden eindigen maakte niet uit, zolang de fiets maar heerlijk zou blijven fietsen………….. en fietsen deed ie.

We speelden de eerste wedstrijd tegen Vitesse. Een ploeg die de C1 door en door kent van vorige jaren. Aangezien dit omgekeerd ook het geval was, wisten we dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden. Ondanks dat, hebben we heel de wedstrijd niet het gevoel gehad dat we echt in de problemen kwamen. We hebben deze wedstrijd uiteindelijk dan ook gewonnen, door hard te werken en in de laatste minuten als hecht team te blijven spelen. Een mooie en welverdiende 5-4 overwinning. Etappe 1 was behaald, op naar de tweede etappe.

Ondertussen in Capelle: in huize Wierenga werd de laptop aangesloten, twitter geïnstalleerd en de mobiele telefoon opgeladen. Languit op de bank werden de verrichtingen van de C1 via alle mogelijke social media gevolgd. Het is moeilijk rustig te blijven als de wedstrijden gelijk op gaan, verrotte spannend zijn en het enige nieuws wat binnenkomt de gescoorde goals zijn. Gelukkig waren er nog wat die-hard fans die via de whatsapp ‘kleine’ wedstrijdverslagen verstuurden. Dank daarvoor!

Weer terug naar Enschede, waar ondertussen iedereen zich klaar maakte voor de tweede etappe. In deze etappe bleken onverwachts wat bergen de kop op te steken. Het zou een zware rit worden! Na wat spioneerwerk van onze KCC/Delta Logistiek spionnen, wisten we waar de sterke en bovenal zwakke kanten lagen van tegenstander Dos’46. De demarrages waren ingepland, dopingdokter Daan stopte de krachtpatsers wat lekkers toe en na een laatste peptalk, waren we er helemaal klaar voor. Tijdens de wedstrijd bleken de geplande demarrages lastig uitvoerbaar en jammer genoeg ging Dos’46 er in het zicht van de finish nog even vandoor. Maar gelukkig bestaat de KCC/Delta Logistiek C1 fiets uit zeer sterk materiaal en kon er zelfs na een dubbele bandenwissel nog energie vrijgemaakt worden voor een fantastische eindsprint. Via twee goed uitgevoerde aanvallen werd de achterstand ingelopen en kwamen we 10 seconden voor tijd als eerste over de finish, waardoor plek 4 al een zekerheid was. We sloten de 2eetappe af met een 10-9 overwinning. Achteraf zou blijken dat deze etappe, de beste etappe van de dag zou zijn.

Etappe 3, tegen DeetosSnel, was een echte strijd tussen twee grootmachten. Beide ploegen hadden twee wedstrijden gewonnen, dus deze wedstrijd zou beslissen wie zich op mocht gaan maken voor de finale. Het werd een wedstrijd die beide kanten op kon vallen. Helaas zat etappe 2 nog te vers in de benen en trokken we aan het kortste eind. Hierdoor een 5-3 nederlaag. Ondanks de uitslag was het een wedstrijd waar we positief op terug kunnen kijken. De opdrachten werden verdedigend namelijk goed uitgevoerd.

In etappe 4 bleek dat de vorige wedstrijden nog flink in de benen zaten en moesten er dus veel pleisters geplakt worden. Met Jelle als uitstekende vervanger voor Quinten, gingen we moedig de strijd aan. Er werd WEER als team gevochten voor wat we waard waren en de wil was er, helaas was de pit eruit. MAAR…….

DIT BETEKENT DAT WE 4EVAN NEDERLAND ZIJN!!! EEN ZEER GOEDE PRESTATIE WAAR WE TROTS OP MOGEN ZIJN!!!

’s Avonds, na een overheerlijk en gezond drie gangen menu bij de McDonalds, werd er doorgereden naar Papendrecht waar we als groep mee op mochten lopen met het eerste. Timo en Quinten zagen het wel zitten om Nik naar de middenstip te vergezellen, Nik zag echter helemaal niemand meer zitten…

Al met al een fantastische dag waar de doelstelling: een goede teamprestatie neerzetten overduidelijk gehaald is.

Bron: KCC en Marc van Driel.Wageningen C1

Zaterdag 22 maart en eindelijk was het zover, na een voorbereiding vol tegenslagen, ongelukken maar toch ook met ontzettend veel positivisme, mochten we ons gaan opmaken voor het NK. Helaas zonder Willem Westerhuis die bij een ongelukkige val op school zijn arm brak. Een enorme domper voor de C1 maar nog veel belangrijker een domper voor Willem zelf. Om 7:45 uur waren alle spelers en supporters aanwezig op de Dolderstraat om met een bus vol richting de Diekmanhal in Enschede te gaan. Een mooie grote locatie en een prima locatie voor een toernooi van dit formaat! We kwamen rond 9:30 uur aan en waren daarmee mooi op tijd om de juiste voorbereidingen te treffen voor onze eerste wedstrijd om 11:00uur.

Na lekker te hebben losgeschoten en de tactische voorbereiding voor de eerste wedstrijd, werden de teams voorgesteld aan het publiek. Als eerste mocht de selectie van Wageningen zich laten toejuichen door de meegereisde supporters, die met trommels, toeters en vlaggen flink hadden uitgepakt om de C1 te steunen.

11:00 Eerste poule wedstrijd. KV Wageningen C1 – DSC C1
Na een rommelige start waarin beide ploegen moeite hadden om tot goed aanvallend spel te komen, was het DSC wat als eerste de spanning van zich af kon schudden. Na een 2-3 ruststand, kwam ook KV Wageningen beter in haar spel. Beter lopende aanvallen en een sterke rebound zorgde er voor dat het tot aan de laatste minuut een wedstrijd bleef. Vlak voor tijd was het toch DSC wat de wedstrijd in haar voordeel besliste. 5-6 nederlaag maar er kon vertrouwen worden geput uit de 2e helft.

12:00 Tweede poule wedstrijd. KV Wageningen C1 – Nieuwerkerk C1
Vooraf was Nieuwerkerk één van de grote favorieten voor de eindzege. Zeker na de 9-4 overwinning op PKC, was onze C1 gewaarschuwd. Ondanks dat we uitstekende aanvallen speelde, was het toch Nieuwerkerk dat naar een 1-3 voorsprong liep. Aanvallend liep het prima, alleen moest er wel gescoord gaan worden! Na 2 prachtige doelpunten kwamen we terug tot 3-3. Wat zich ontvouwde was een wedstrijd op ontzettend hoog niveau van beide partijen. Nieuwerkerk stond de hele wedstrijd 1 doelpunt voor waar KV Wageningen continue weer direct gelijk maakte. Zo ook op 5-6 achter, door een fantastische aanval maakte KV Wageningen anderhalve minuut voor tijd 6-6. Door als vak geweldig te verdedigen weerhield het Nieuwerkerk van een schotpoging en met nog 40 seconden op de klok kregen wij nog 1 aanval. 10 seconden voor tijd, Nieuwerkerk maakt een overtreding en we krijgen nog één kans door een vrije bal. Door een wonder ketste de bal via achterkant en beide zijkanten toch weer uit de korf en was een 6-6 eindstand al met al een terechte maar hele knappe uitslag.

13:00 Derde en laatste poulewedstrijd. KV Wageningen C1 – PKC C1
Een wedstrijd waarin KV Wageningen in de eerste helft liet zien hoe onwaarschijnlijk hoog niveau deze ploeg kan halen. Doormiddel van werkelijk geweldige aanvallen en perfect rebounden stond er na 10 minuten een 5-1!! Voorsprong op het bord. Daar waar de C1 normaal altijd een betere 2e helft dan de 1e, was het dit keer andersom. PKC rook bloed en ging alles of niets spelen door iedere vrije kans (ook zonder rebound) te schieten. Resultaat, 3 minuten voor tijd stond er een 6-6 stand op het bord. In de laatste minuten scoorden beide ploegen nog 1x en daarmee eindigde ook deze wedstrijd in een gelijk spel 7-7. Resultaat 3e in de poule en daarmee volgde een wedstrijd om plaats 5/6 tegen Vitesse Barendrecht.

14:30 KV Wageningen C1 – Vitesse Barendrecht C1
Ondanks de vermoeidheid liet de C1 zien dat ze alles uit deze wedstrijd wilde halen en zich leeg wilde knokken voor een 5e plek. Na een gelijk opgaande eerste helft, liep de C1 in de 2e helft langzaam weg bij Vitesse. Knappe doelpunten en prima verdedigen zorgde ervoor dat de laatste wedstrijd in een knappe en verdiende 8-6 overwinning opleverde… KV WAGENINGEN C1 5e VAN NEDERLAND!!

Snel douchen en met z’n alle de finale kijken, waarin Nieuwerkerk C1 de titel opeiste door een 9-7 overwinning op Deetos C1. Achteraf bleek dat wij de enige ploeg waren die een punt heeft gepakt tegen de Nederlands kampioen. Waarmee nogmaals duidelijk werd hoe dicht het niveau bij elkaar lag. Tijdens de prijsuitreiking was het pechvogel Willem die alle vaantjes in ontvangst mocht nemen als aandenker aan een geweldig toernooi.

Nog snel een drankje in de kantine en direct door de bus in terug naar huis. Een gezellige avond met alle spelers/begeleiders/ouders en familie volgde. Na een knallende party met DJ Lennart Bastiaans achter de knoppen volgde in de kantine nog een (slaap)feestje. Op zondag volgde nog een wandeling waarin we nogmaals konden terugblikken op een geweldige dag en het weekend konden afsluiten.
Uiteraard wil ik iedereen die heeft meegedeeld in deze geweldige dag, ontzettend bedanken voor hun inzet/steun. Dit had nooit zonder jullie gekund!!!

Leanne van Bruggen, Nienke van Bergen, Noa van Dreven, Anouk Homan, Joyce de Haas, Roos van der laan en Chantal vd Brink.
Lennart Bastiaans, Ryan Hartman, Willem Westerhuis, Jorg van Harn, Jeroen Janssen, Wiebe Westerhuis en Jeffey van Huenen.
Coaches: Ferry Hakstege en Rianne van Dee.
Teambegeleiders: Esra Ruysink en Anke de Haas.
Bron: KV Wageningen.Vitesse(Ba) C1

VITESSE C1 WORDT ZESDE OP NK

Uiteindelijk evenaarde Vitesse C1 wat het 2 jaar geleden als D1 in hetzelfde theater deed: zesde op het NK in de zaal. De wedstrijd om plaats 5 tegen Wageningen begon in een andere basis, want Anne, die in pot 3 geblesseerd was uitgevallen, bleef op de bank en werd vervangen door Iris. Wanneer de podiumplekken vergeven zijn, staat er te weinig spanning op de wedstrijd en dat was te merken. In het eerste bedrijf kabbelde het spel rustig heen en weer en bleven beide teams elkaar in de score volgen. Een mooi schot van Stefan opende het bal, waarna Wageningen de score omboog. Een bekeken balletje van Dewi en een scherp schot van Thomas zorgden voor 3-2. Uiteindelijk lukte Sven van 10 meter wat van een kwart afstand niet lukte: hij scoorde de 4-3 en Vitesse ging de rust in als virtuele nummer 5. Na de pauze bleef Wageningen taai, hoewel Vitesse wel het gevoel had als winnaar uit de wedstrijd te rollen. Ook in Gelderland waren de omdraai videobeelden van Esmée niet aangekomen, want ze flikte het weer. Maar zoals gezegd, Wageningen dacht dat er wat te halen was en drukte door, waar Vitesse verzaakte. Sven maakte nog wel gelijk naar 6-6, maar het zou Vitesse’s laatste doelpunt in Enschede blijken te zijn. Jarno verving hem en Fleur mocht de laatste minuten voor Iris nog meedoen, maar Vitesse kon geen vuist meer maken. Wageningen won met 6-8 en pakte de vijfde plek. Moegestreden en  een goede ervaring rijker bedankte Vitesse C1 het talrijke Barendrechtse publiek.

Zesde van Nederland; het is niet iedereen gegeven en dus een groot compliment aan Vitesse C1 en de coaches Rien en Christian voor een fantastisch zaalseizoen. PKC C1, in de poule nog kampioen, werd uiteindelijk verrassend achtste. Kampioen van Nederland werd Nieuwerkerk dat in een meer spannende dan sprankelende finale met 9-7 afrekende met Deetos C1.


Bron: Vitesse(Ba) en Marieke van der Pol.
DOS'46 C1

DeetosSnel C1 – DOS’46 C1
De eerste wedstrijd! Voor C1 en voor Jesse van der Linde in het bijzonder was het jammer dat Jesse juist op deze dag niet in actie kon komen, nadat hij zich enkele dagen voor het NK geblesseerd had aan zijn knie tijdens de gymles. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal en vol goede moed begon C1 aan de wedstrijd tegen DeetosSnel C1. Onze talentjes konden DeetosSnel in de beginfase nog behoorlijk bijbenen, maar konden daarna niet voorkomen dat de ploeg uit Dordrecht wegliep. De 9-5 uitslag gaf de krachtsverhoudingen in het veld goed weer. KCC C1 – DOS’46 C1
In deze gelijkopgaande wedstrijd had de ploeg van Lammita Bos en Youri Borrink tot de slotminuut kans op de overwinning, maar helaas werd juist in die beslissende fase het spel wat minder. Resultaat: een 10-9 nederlaag.

Vitesse (Ba) C1 – DOS’46 C1
In deze wedstrijd speelde C1 minder goed dan tijdens de eerste twee wedstrijden. Met enkele wissels probeerden Lammita en Youri het tij nog te keren, maar daarmee konden zij niet voorkomen dat hun ploeg een 4-2 nederlaag leed. Na deze drie nederlagen in de poulefase mocht C1 deze mooie dag afsluiten met een wedstrijd om de zevende plaats tegen de C1 van het ons zo welbekende PKC/Hagero.

PKC/Hagero C1 – DOS’46 C1
In deze leuke en spannende wedstrijd stond DOS’46 C1 vlak voor tijd met 6-5 voor, maar de Papendrechters kregen het in de slotseconden nog voor elkaar om te gelijkmaker te produceren. Verlengen dus! In deze extra laatste minuten van het toernooi liep C1 weg bij de groenwitten en dankzij de 10-8 overwinning mag het zich een jaar lang de nummer 7 van Nederland mag noemen. Een mooie opsteker en een fantastische afsluiting van een dag waarin dit team heel wat mooie ervaringen heeft opgedaan. Op het veld staat C1 met met dertien punten uit zeven wedstrijden bovenaan in de Hoofdklasse A en een tweede NK dit seizoen behoort dus zeker tot de mogelijkheden!

Kampioen van Nederland: Nieuwerkerk C1.

Nieske Koopmans, Silke Wolters, Dian Louwrink, Sterre van Schie, Evi Wonink.
Jorrit Meijer, Luc Hulzebosch, Jesse van der Linde, Ramon Karsten, Kaj Raterman.
Trainers/Coaches: Lammita Bos en Youri Borrink.
Bron: DOS'46


PKC/Hagero C1

PKC C1 zag een goed zaalseizoen beloont met een plaats op het NK.
Na 2 weken van voorbereidingen, vertrokken we 22 maart in alle vroegte per bus naar Enschede.
Nadat de meegereisde supporters hun plaatsje op de tribunes hadden gevonden en de Diekmanhal voorzien was van de vele spandoeken, mochten onze kanjers als eerste aantreden tegen Nieuwerkerk. In het begin kwam Nieuwerkerk niet onder de verdedigende druk uit en creëerde PKC C1 enkele kansen. Echter de eerste doelpoging van Nieuwerkerk was direct raak en binnen korte tijd keken we tegen een 0-6 achterstand aan.
De kansen die PKC creëerde wilden er echter niet in. Na de rust zette C1 de
1-6 op het scorebord, maar Nieuwerkerk liep toch weer verder weg en won de wedstrijd uiteindelijk met 4-9.

De volgende opponent was DSC uit Eindhoven. Nadat Ticho de stand op 1-1 bracht, nam DSC weer een voorsprong. Daan maakte al snel weer de gelijkmaker en kwam PKC na de rust via een fraaie doorloopbal van Emma Plieger op een
3-2 voorsprong, waarna Mike de 4-2 aantekende.
Hoewel PKC het overwicht had vocht DSC zich terug en nam een 4-5 voorsprong.
Het inbrengen van Shantell bleek een goede wissel, want zij maakte de gelijkmaker, 5-5, wat ook de einduitslag was.

In de derde wedstrijd was Wageningen de tegenstander. Nadat PKC snel op een 4-0 achterstand kwam leek de wedstrijd gespeeld. Toch vertoonde de ploeg de veerkracht om terug in de wedstrijd te komen. Van een 1-5 achterstand werd met goede aanvallen de stand gelijk getrokken naar 6-6. Door de enkelblessure die Olav opliep, mocht Wesley zijn eerste minuten op dit NK maken. Zijn prima optreden had hij bijna extra glans gegeven met een doelpunt, maar helaas wilde ook deze bal niet door de korf.

Door deze resultaten speelde PKC om de 7e/8e plaats tegen DOS 46. De spanning was er inmiddels af en PKC kon vrijuit spelen. Na 6-6 werd het uiteindelijk verlengen en mochten ook Iris en Jaimy samen Wesley hun speelminuten nog maken. DOS 46 trok met 6-8 de wedstrijd naar zich toe.

Na aankomst van NK gangers D1, C1, C2, B1 en B2 in de PKC kantine benadrukte Leon Simons nogmaals de unieke prestatie van alle selectieteams en daarna kon het feest losbarsten.

Bron: PKC en Tomas Vermeij.Nieuwerkerk C1


Bron: CKV Nieuwerkerk en Ronald Verbeek.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen