DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

Zaterdag 14 juni, de Nationale Korfbaldag in Dordrecht. de dag van alle landelijke finales. Van C-jeugd t/m Ereklasse. Met dit jaar ook voor het eerst DVO deelname. DVO C1 heeft zich geplaatst voor de Nationale Finale die wordt gespeeld op het terrein van Deetos Snel.

En daar kan je wel wat laten organiseren. Alles was weer prima geregeld, complimenten aan de organisatie. De tegenstander van onze C1 is DOS'46 C1 uit Nijeveen. Een geduchte, fysieke tegenstander die de finale ook had bereikt na een zenuwslopende strafworpenserie in de kruisfinale.

In alle vroegte verzamelen bij Chris om daar heerlijk te gaan ontbijten en een bodem te leggen voor de inspanningen die nodig zullen zijn in de finale. Daarna ruim op tijd vertrokken naar Dordrecht om ons daar in alle rust te kunnen voorbereiden, in te schieten en te kunnen concentreren op deze belangrijke wedstrijd. Ontvangen door een aangewezen gastvrouw van Deetos werden we het terrein op geleid. Omkleden en de pitch betreden. Het kunstgras voelen, de bal, de korf. Lekker aan de omgeving wennen en het balletje gooien.

De eerste winst voor de Bennekommers was het winnen van de tos. Die was alvast binnen. Balkeuze, vakkeuze en bal uit. Na het voorstellen van alle spelers/speelsters/trainers en scheidsrechters werd de bal uitgenomen. De eerste score was voor DVO maar DOS'46 scoorde gelijk mee. Tot 2-2 gaat de score gelijk op, maar dan wordt er een gaatje van 2 geslagen door DOS. 2-4. Uiteindelijk is er een ruststand van 3-6 in het voordeel van DOS'46. Een zenuwachtige 1e helft van de Bennekommers waar niet altijd de juiste keuzes in de aanval worden gemaakt. Bovendien speelt DOS'46 tot dan toe het fysieke verschil wel goed uit.

De 2e helft begint en gaat eigenlijk op dezelfde voet verder als de 1e helft. DVO scoort wel, maar DOS'46 net iets meer. Met nog maar 6 minuten te spelen staat er een 9-13 stand op het scorebord. Het lijkt moeilijk te gaan worden om dit nog te gaan winnen. Allebei de teams scoren nog een keer. 10-14, nog 5 minuten. DVO had ondertussen de nodige wissels toegepast om te proberen nog het e.e.a. te kunnen forceren. Dit leek in de slotfase nog wat te kunnen brengen. 2 scores op rij aan DVO zijde bracht de stand terug tot 12-14. Nog 3 minuten te gaan. 13-14 wordt gemaakt, nog 1 minuut te gaan. En het ongelooflijke gebeurt, In de werkelijk laatste seconden wordt er nog gescoord. 14-14 dus verlengen! De flow vasthouden en de wedstrijd uit het vuur slepen. Dat is het advies. En zo gebeurde..... Wat een karakterploeg. De eerste helft van de verlenging wordt er niet gescoord, maar de 2e helft denderen de Groen Witten door. Uiteindelijk staat er een 18-14 winst op het scorebord. Ongelooflijk, wat een wedstrijd. Wat een ontknoping. DVO C1 heeft haast een patent op het winnen van wedstrijden die al verloren lijken.

Dan komt de ontlading. Spelers, trainers, leiding en ja ook het vele meegereisde publiek. Werkelijk iedereen valt elkaar spontaan in de armen. Lachende gezichten, gebalde vuisten.

 

DVO C1 IS NEDERLANDS KAMPIOEN!

 

De medailles en bloemen worden uitgereikt. En het grote moment van het tonen van de immense beker. De speaker zegt: "Dames en heren, de Nederlands Kampioen C-jeugd van Nederland, DVO C1 uit Bennekom! De beker gaat omhoog. Bij sommigen spelers en ouders vloeien zelfs tranen van geluk. Ongelooflijk, wat een afsluiting van een mooi seizoen. Wat is er hard getraind. Complimenten aan Marvyn en Chris. Complimenten aan de spelers en speelsters. Het feesten kan beginnen!!

Douchen, nog even de B-finale kijken en dan terug naar Bennekom. Het plan was al om daar het seizoen mooi te gaan afsluiten. Dat werd nu natuurlijk nog mooier. Met de beker uit het dak kwamen de Titanen aan in Bennekom. Daar werden ze onthaald door B1 en A1 van DVO. Natuurlijk waren er ook ouders en vele andere belangstellenden om de kersverse kampioenen te feliciteren. Zaterdag vuurwerk laten zien in het veld in Dordrecht, nu vuurwerk ter ere van de Kampioenen op de Eikelhof. Bennekom zal weten en horen dat er een Nederlands Kampioen is in het dorp.

Daarna werd het seizoen natuurlijk nog in een prima en prettige sfeer afgesloten. Trainers, coaches, wasster, achterhuisverhuurder en leiding werden nog even in het zonnetje gezet. Een mooie afsluiting van een mooie dag......Bron foto: DVO.

 

Play-off wedstrijden        
31 mei 2014        
DeetosSnel C1 - DOS'46 C1 11-11 DOS'46 C1 w.n.s.  
Nieuwerkerk C1 - DVO C1 11-11 DVO C1 w.n.s.  
         


 

FINALE DVO C1   - DOS'46 C1 18 - 14 (6 - 3) (14-14) Verlenging
Datum: 14 juni 2014
Plaats: Dordrecht
Toeschouwers:  
Scheidsrechter: Stefan Slabbekoorn
Assistent: Geen
   
Opstelling
DOS'46 C1:

 
 
   
Opstelling
DVO C1:
 
   
Scoreverloop:

0-1, 1-1 Jesse van der Linde, 2-1 Sterre, 3-1 Jesse van der Linde, 3-2, 4-2 Ramon, 4-3, 5-3 Rianne, 6-3 Ramon.
Rust.
 

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen