DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

DeetosSnel C1 zaal
Veerle Havelaar, Brett Zuijdwegt, Jitte Janssen, Manon Brand, Damaris Scheper, Marit de Bruijn.
Merijn Sevenhuysen, Tommy Brand, Thom Nagtegaal, Randy Oosting, Brend Dingenouts, Sydney Schol.
Trainers/Coaches: Jeroen Soffree, Loek van der Wal, Nando van Ooijen en Bart van Lee.
Verzorger en Begeleiders: Kelly van de Meij, Anita Veldman, Martijn van Bommel en Jeroen Klein.

Eindelijk is daar de grote dag, de landelijke finale zaalkorfbal voor C1.

Onze jongens en meiden zijn er klaar voor. Ongeslagen in de competitie, in de voorbereidingen zelfs eenmaal gewonnen van een B1 team en meerdere malen lekker gespard op de training met DeetosSnel B1 moet het vandaag echt gaan gebeuren. Vroeg verzamelen op DeetosSnel voor de laatste bouwsteentjes en lijm

voor de teambuilding en dan op weg. Gelukkig deze keer niet ergens aan de grens bij Duitsland of net onder Denemarken, nee, deze keer gewoon een brug verder en wel bij PKC in Papendrecht.

DeetosSnel C1Daar in die hal is de bekende groene kleur niet meer overheersend. Nee hoor, alle kleuren zijn duidelijk zichtbaar, zoals zwart-wit van Achilles, het oranje van de andere Dordtse club Oranje-Wit, geel van Dalto of het blauw van Nieuwerkerk, maar zeer duidelijk zijn ook aanwezig onze eigen DeetosSnel kleuren Rood-Wit. De ouders, maar ook vrienden en vriendinnen hebben zich flink ingespannen om ook hun bijdrage te leveren voor dit team en daar hangen de vele spandoeken in beide zalen.

En dan, zoals een oude tv-klassieker luidt ”LICHT UIT ,  SPOT AAN” . Daar komen de teams onder luide toejuichingen van hun eigen supporters het veld op. Gelukkig zijn daar de twee PKC-(paas)hazen- die de teams in het donker naar hun plaats op het hoofdveld leiden. Duidelijk is te zien, dat al deze jonge sporters veel zin hebben in deze prachtige sportdag met de ultieme prijs Nederlands kampioen Zaalkorfbal C-jeugd 2012-2013.DeetosSnel C1 1

Onze eerste wedstrijd wordt gespeeld in de kleine hal, verstandig keuze, want niet iedereen behoeft meteen te weten te komen dat wij een echt sterrenteam hebben. Wat behoorlijk opvalt, is dat vele ouders er niet al te fris uit zien. Logisch, want iedereen moest vlak voor deze wedstrijd nog even snel vele ballonnen opblazen voor de laatste versiering, dus al hyperventilerend, zwevend en met pijnlijke wangen zoekt iedereen uiteindelijk een plaatsje in de hoek.

De eerste wedstrijd is tegen ACHILLES. DeetosSnel komt moeilijk uit de startblokken, of veel beter gezegd DeetosSnel komt traag uit de korf gekropen. Voordat we het weten staan we al met 3-0 achter. Het zit niet mee, vele schoten tegen de mand, dan opeens op de punt eruit en zo wordt de druk maar groter en groter om te moeten scoren in deze korte wedstrijdjes. Hoe lang nog, dat is lastig, want het scorebord met de tijd werkt niet. Na ons eerste doelpunt is het nu opeens al rust, 3-1. Veel tijd voor wat peptalk is er niet, want de tweede helft moet al weer heel snel starten. Ook in die tweede helft blijft het spel onrustig, maar de korf wordt nu wel gevonden. Via 3-2, 4-2, 4-3 wordt het 4-4. Spannend. En daar gaat de 5e bal door de korf van ACHILLES, we staan voor! Helaas direct na de spelhervatting gelijk, 5-5. Iedereen wordt nerveus, niet alleen de korfballers, maar zeker ook de supporters aan de kant. Hoe lang nog, iedereen heeft zijn eigen tijd, want die klok doet het nog steeds niet. Op en neer gaand spel, missers, onderscheppingen, laatste minuut volgens de scheidsrechter, spannend, ……..einde. Dit is een tegenvaller, gelijk gespeeld in de eerste wedstrijd. Maar in de andere wedstrijd van onze poule is er ook een gelijkspel, PKC-Meeuwen 4-4. Dus straks een nieuwe start, met nieuwe kansen en nog wel tegen onze buren PKC.

Deze jeugd derby DeetosSnel-PKC wordt ook in de kleine hal gespeeld. Dus dat is wel lekker knus, dichtjes op dichtjes zijn de supporters langs de lange kant tegen elkaar gestapeld en onder luide aanmoedigingen van beide kampen gaat de wedstrijd van start. DeetosSnel start in het aanvalsvak en de allereerste aanval is direct raak, 1-0. Onder luid trommelgeroffel van de DeetosSnel supporters wordt deze voorsprong steeds verder uitgebouwd tot zelfs 4-0. Nu weten onze sterren wel waar de korf precies staat en met fanatiek spel, scherpe bewegingen en nauwkeurigheid in schot en afvang wordt met 5-2 de rust bereikt. De tweede helft vertoont hetzelfde beeld aan alle kanten, PKC supporters wat stil aan de overkant, de DeetosSnel supporters blijven de grote trom roeren en onze korfballers gaan op dezelfde korfbalvoet door. Goed en fanatiek spel, vele onderscheppingen waardoor PKC geheel niet aan de opbouw toekomt en zelf lekker doorgaan met scoren tot zelfs 9-3. Het DeetosSnel publiek wil graag ook nog de 10e zien en vlak voor (de nog steeds niet zichtbare) tijd wordt uit een strafworp de 10 binnengehaald. Met deze 10-3 overwinning geeft DeetosSnel C1 een herkenbaar visitekaartje af voor de rest van het toernooi. De volgende tegenstander uit de poule wordt De Meeuwen, die met 8-6 had verloren van Achilles. Met een beter doelsaldo (+7 tegen +2 voor Achilles) heeft deze DeetosSnel C1 2DeetosSnel jeugd dus alles in eigen hand. Dus er moet gewonnen worden van De Meeuwen, waarbij het doelsaldo misschien nog wel belangrijk zou kunnen worden, dus scoren en onze eigen korf graag op slot houden.

Zo, nu allereerst een broodje en een kop koffie boven in de PKC-kantine. Maar wel snel graag, want voordat je het weet staat de derde wedstrijd al weer op beginnen.

Nou, die tijd schoot zeker op en zeker nu in de grote sporthal van PKC, waar de wedstrijdklok dus gelukkig wel werkt. De start van deze wedstrijd tegen DE MEEUWEN komt traag op gang. Ik denk dat zowel de supporters als de sporters last hebben van de grotere ruimte, want het is hier beduidend kouder, zodat het wel even kan duren voordat iedereen op temperatuur is gekomen, maar daar is toch eindelijk die 1-0 nu ook zelfs al snel de 2-0. Daar komen ook weer de toejuichingen van onze rood-wit supporters. Ook De Meeuwen komt nu enigszins opgang en dus een tegen scoring, 2-1. Het spel gaat wat op en neer, maar DeetosSnel komt niet echt los, niet van de kou en niet van de tegenstander, via 3-1, 4-1, wordt het nu helaas 4-2 en zelfs 4-3. Maar na een ruststand van 5-3 wordt er  na de hervatting lekker uitgebald naar 7-3. Maar helaas door slordig spel aan onze kant komt de spanning toch weer enigszins terug in de wedstrijd, 7-5. Wie weet de tussenstand bij PKC-Achilles ivm het doelsaldo? Geen gezeur, we moeten het zelf doen en…. YES, YES….daar wordt de bevrijdende 8-5 gescoord en ook de 9-5. Na het inwisselen van de drie trouwe reserves wordt (na allereerst nog een tegendoelpunt) door de jongste van die drie 10-6 gescoord. Met deze winst en een doelsaldo van +11 is iedereen natuurlijk stiknieuwsgierig naar de uitslag van die andere wedstrijd. Verrassend! PKC-Achilles 6-5 dus….FINALE !!!!

Gezien het tijdstip van de finale, is er nu wat meer tijd om te ontstressen van de wedstrijdspanning. Dus even weer naar boven naar de kantine, voor een hapje en een drankje en even bijpraten met de ouders.

De strijd om de 3e plaats is beslist na verlenging in het voordeel van Achilles. Terwijl dit onder geleiding van een grote vlag door de zwart-wit supporters van Achilles gevierd wordt, komen onze DeetosSnel-spelers het veld op voor de warming up. De sfeer in de hal is toppie en de temperatuur nu gelukkig ook, dus ik verwacht deze keer zeker geen opstartproblemen. Ook het inschieten gaat prima, dus onze toppers weten nu al voor de wedstrijd exact waar de korf aan de paal hangt, dus straks geen zoektocht meer naar die korf aan het begin van de wedstrijd (hoop ik….)

En daar gaat het weer…………… LICHT UIT……SPOT AAN

Daar betreden de finalisten DeetosSnel en Nieuwerkerk onder luid gejuich van alle supporters de zeer goed gevulde PKC Hal. Na de voorstelling van de finalisten kan de wedstrijd beginnen, maar eerst moet de vloer aangeveegd worden ivm de confetti. Is dit een goed voorteken voor ons C1, gaat DeetosSnel C1 de vloer aanvegen met Nieuwerkerk C1?

Daar is het fluitsignaal, de finale is begonnen. Helaas geen visitekaartje afgegeven uit de eerste aanval van DeetosSnel. Maar ook Nieuwerkerk kan zijn visitekaartje niet afgeven. Beide ploegen zijn  zeer fel (maar sportief) met verdedigen, beiden op zoek naar openingen, beiden maken door de spanning en druk plaatsfouten en maken dat dan weer goed met onderscheppingen. Nog steeds 0-0. Coaches hebben het druk met het aansporen van hun team. Pas na 7 minuten is daar het eerste doelpunt, helaas voor Nieuwerkerk 0-1. Nog 5 minuten resteert de eerste helft, aanvalsdruk van DeetosSnel stijgt en daar is de 1-1. De spanning op de tribune is om te snijden, supporters zingen en de trom slaat. Schot, bal draait om de korf, draait door en door en… valt helaas niet door de mand (waar je in een andere situatie wel blij om kan zijn, maar dat is ter zake). Het spel gaat heen en weer, weer en heen, heen en weer……rustsignaal. Nu al rust, zeggen de intens meelevende supporters vol verbazing, Zo snel is de tijd gegaan in deze spannende finale.

De scheidsrechter houdt de snelheid van de tijd erin, want voordat we het weten blaast hij de tweede helft van start. Geen tijd voor ontlading, voor geklets, nee aanmoedigen moeten we weer en daar is via een afstandsschot  de 2-1 voor DeetosSnel. En daar is een scorende DeetosSnel bal onderweg naar de korf, maar hè….wie heeft die paal aan het zwalken gebracht, wie heeft er geduwd, zo weet de bal de korf niet te vinden……scheids laat doorspelen. Halverwege de tweede helft nog steeds 2-1, spel blijft op en neer gaan, schieten, afvangen, onderscheppingen, aanvalsspel en goed verdedigingsspel, billen knijpen van spanning (morgen zeker weten…spierpijn). Opeens tolletje draaien bij de korfbalpaal door aanval Nieuwerkerk, onoverzichtelijke situatie en opeens, balen 2-2. Hoe lang nog? Paar minuten slechts. DeetosSnel pakt het goed op, gaat opnieuw de aanval in en daar is een afstandstopschot 3-2. Voorsprong. Maar binnen de minuut laat Nieuwerkerk zien dat zij ook van grote afstand kunnen schieten, 3-3. Maar DeetosSnel is sterk nu, gaat verder met aanvallen en al snel is daar het antwoord 4-3. Nu moet Nieuwerkerk weer op zoek naar de aansluiting. Hoe lang nog, het dak van de PKC hal gaat steeds boller staan van de spanning, tijdklok staat stil, dus nog minder dan 1 minuut. Welke minuut, van mij, van die of die supporter, nee die ene minuut van de man vandaag in het geel. Nog een schot van Nieuwerkerk, daar een onderschepping van DeetosSnel, dus balbezit, iedereen staat op de banken en daar is het fluitsignaal……KAMPIOEN !!!!

Iedereen van het team springt bij elkaar in de armen, coaches springen er ook bovenop, onze toeschouwers springen over de balustrade (de een wat makkelijker dan de ander) en rennen naar onze kampioenshelden toe. Een kluwen van rood en witte hossende spelers, speelsters, ouders, vrienden en vriendinnen, supporters. Allen supertrots op onze kampioenen.


Bron teamfoto: DeetosSnel/Volhuis.
Bron kleine foto's: Achilles

Bekijk hier de eindstand zaalcompetitie C Aspiranten hoofdklasse 2012-2013, inclusief 21 teamfoto's

HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 23 MAART IN PAPENDRECHT. ORGANISATIE KORFBALVERENIGING PKC.

Uitslagen Poule A       Uitslagen Poule B    
PKC/Hagero C1 - De Meeuwen C1   4 - 4   Dalto/BNApp.nl C1 - KCC/Delta Logistiek C1   4 - 8
DeetosSnel/Volhuis C1 - Achilles(Hg) C1   5 - 5   Nieuwerkerk C1 - Oranje Wit(D) C1   10 - 1
Achilles(Hg) C1 - De Meeuwen C1   7 - 6   KCC/Delta Logistiek C1 - Oranje Wit(D) C1   5 - 3
PKC/Hagero C1 - DeetosSnel/Volhuis C1   3 - 10   Nieuwerkerk C1 - Dalto/BNApp.nl C1   4 - 3
Achilles(Hg) C1 - PKC/Hagero C1   6 - 5   Dalto/BNApp.nl C1 - Oranje Wit(D) C1   4 - 6
DeetosSnel/Volhuis C1 - De Meeuwen C1   10 - 6   KCC/Delta Logistiek C1 - Nieuwerkerk C1   2 - 6
             
Eindstand Poule A           Eindstand Poule B        
DeetosSnel/Volhuis C1 3 5 25 - 14   Nieuwerkerk C1 3 6 20 - 5
Achilles(Hg) C1 3 5 18 - 16   KCC/Delta Logistiek C1 3 4 15 - 13
De Meeuwen C1 3 1 16 - 21   Oranje Wit(D) C1 3 2 10 - 19
PKC/Hagero C1 3 1 12 - 20   Dalto/BNApp.nl C1 3 0 11 - 18
                     
Finale              
DeetosSnel/Volhuis C1 - Nieuwerkerk C1   4 - 3        
               
3de/4de plaats              
Achilles(Hg) C1 - KCC/Delta Logistiek C1   5 - 5   10 - 8 n.v.    
               
5de/6de plaats              
De Meeuwen C1 - Oranje Wit(D) C1   4 - 3        
               
7de/8ste plaats              
PKC/Hagero C1 - Dalto/BNApp.nl C1   7 - 4        


OVERIGE VERSLAGEN

Nieuwerkerk

Zaterdag 23 maart 2013 speelde Nieuwerkerk/Iamstore C1 om het Nederlands kampioenschap van de Hoofdklasse C. Dit toernooi werd georganiseerd door PKC in Papendrecht. Nieuwerkerk, dat overtuigend kampioen was geworden in de reguliere competitie, ging met de nodige verwachtingen richting het toernooi. Deze verwachtingen werden meer dan waar gemaakt. Met drie overwinningen in de poulefase op Oranje Wit, Dalto en KCC werd Nieuwerkerk C1 1e in de poule. In de finale streed Nieuwerkerk tegen haar grote concurrent, DeetosSnel C1. De finale was meer spannend dan goed en uiteindelijk kwam Nieuwerkerk net te kort. DeetosSnel won met 3-4 en werd Nederlands Kampioen. Na de teleurstelling, die groot was, groeide al snel het besef dat we heel trots mogen zijn op onze kanjers van de C1. Tweede van Nederland is een prachtige prestatie! Na de deelname van Nieuwerkerk C1 en D1 vorig jaar aan het zaal NK, had Nieuwerkerk dit zaalseizoen een troef in handen: de C1. Alle supporters konden met elkaar naar Papendrecht en dat deden veel Nieuwerkerkers dan ook. Dankzij sponsors reed er een gratis supportersbus naar het NK. Een volle bus vertrok om 10u richting het NK en vele anders supporters kwamen op eigen gelegenheid naar Papendrecht. Zoveel support verdiende Nieuwerkerk C1 ook! De ploeg van coaches Aram Brouwers, Jose Potuyt en Kevin Barnhard had de reguliere competitie afgesloten als kampioen, na de 9-2 overwinning op Achilles vorige week. De 10 basisspelers en de twee reserves deden vorig seizoen allemaal mee op het NK van de D1 of de C1, dus de spelers weten hoe ze om moesten gaan met de spanningen op zo’n dag. Om 9u was de ploeg vertrokken vanaf de Kleine Vink. Vlak voor vertrek ontving de ploeg van het bestuur en de JTC allemaal een mooi NK-shirt als aandenken en een mooi groot spandoek met een teamfoto van de C1.

Het begeleidingsteam van de C1 bestond zaterdag uit de drie fantastische coaches van de C1, aangevuld met verzorger Edwin Puijmbroeck, teambegeleider Rosanne Lansbergen, fotograaf Matthijs de Jong en Heleen Huijser en Mirjam Groenendijk voor het eten en drinken. Even voor half 11 werden de ploegen voorgesteld aan het publiek in de grote zaal. Het was enorm druk en toen de lichten uitgingen ontstond er een fantastische sfeer in de zaal. Het is aan PKC ook wel toevertrouwd: de organisatie van zo’n toernooi. Een prachtig programmaboekje, een website waar alles live op was te volgen, alles stipt op tijd en het oplopen zoals men dat doet in de Korfbal League. Een prachtige ervaring voor alle spelers. Ondanks de fantastische organisatie was het wel jammer dat de eerste vier rondes de scoreborden en tijdswaarneming haperden en al snel bleek dat de tweede hal van PKC eigenlijk te klein was voor dit soort NK-wedstrijden.

Nieuwerkerk C1 speelde in poule B met als tegenstanders Oranje Wit C1 (Dordrecht), Dalto C1 (Driebergen) en KCC C1 (Capelle a/d IJssel). Nieuwerkerk was de favoriet in deze poule, waarbij Oranje Wit als gevaarlijke tegenstander werd gezien. Juist de eerste poulewedstrijd was tegen Oranje Wit en het is altijd maar afwachten hoe zo’n eerste wedstrijd verloopt. Het was duidelijk te zien dat alle spelers al NK-ervaring hebben, want van spanning leek geen sprake. Het eerst schot was raak en binnen tien seconden zette Bart Huijser zo de toon! Nieuwerkerk/Iamstore gaf een waanzinnige korfbalshow en overklaste Oranje Wit op alle fronten. Alle spelers haalden een hoog niveau en na 12 minuten was de ruststand 5-0. In de tweede helft ging Nieuwerkerk lekker door en met een hoog baltempo en een goed schotpercentage bleef het fantastisch om te zien. Bij 6-0 deed Oranje Wit wat terug, maar uiteindelijk haalde Nieuwerkerk zelfs de 10 goals. Eindstand 10-1! Er werd vier keer gewisseld en zo kwamen reserves Melissa v.d. Velde en Jelmer Roelofs nu al aan hun NK-minuten. Koen Collee werd met vier goals topscoorder, zijn derde werd met groot gejuich en een special spandoek begroet. Het was zijn 100e goal van dit seizoen. De toon was gezet, Nieuwerkerk was de echte favoriet in de poule.

In de andere hal won KCC C1 enigszins verrassend met 8-4 van Dalto en dus moest Nieuwerkerk in de tweede wedstrijd tegen Dalto C1 aantreden. Vanaf dat moment speelde Nieuwerkerk C1 alleen nog maar in hal 1, en dat was gezien het grote aantal supporters wel zo fijn. De wedstrijd tegen Dalto werd een heel ander verhaal. Misschien was het wel te goed gegaan tegen Oranje Wit. In ieder geval lukte er tegen Dalto veel minder. Ondanks een overvloed aan kansen, kwam Nieuwerkerk maar niet tot scoren. In de 4e en 9e minuut deed Dalto dat wel en zo stond het heel verrassend 0-2. Nieuwerkerk had toen al een strafworp gemist en in de 10e minuut werd er wederom een strafworp gemist. Het leek een wedstrijd te worden waarin niets wilde lukken. Gelukkig maakte Wouter Wilhelm de hele belangrijke 2-1 nog voor de rust met een fraaie doorloper. Uit een vrije bal schoot Koen Collee Nieuwerkerk al snel op 2-2. Het andere aanvalsvak kreeg kans op kans, maar geen bal ging door de korf. Vier minuten voor tijd zakte de moed de Nieuwerkerkse supporters in de schoenen. Dalto scoorde 2-3. Snel na deze goal mocht Babette Blok een strafworp nemen, dit keer wel raak en 3-3! Een minuut voor tijd zorgde Koen Collee voor grote blijdschap bij alles dat Nieuwerkerk was: 4-3 uit een doorloper en afgelopen! Een hele benauwde zege op Dalto, maar wel weer gewonnen!

KCC had zich inmiddels tot de verrassing in deze poule ontpopt. De Capelse formatie won met 5-3 van Oranje Wit en ging dus in een rechtstreeks duel met Nieuwerkerk uitmaken wie zich zou plaatsen voor de finale. Een mooi affiche! Normaal gesproken is Nieuwerkerk C1 sterker dan dit KCC C1, maar op zo’n moment op een NK weet je maar nooit hoe het loopt. KCC zat in een goede flow en dus was Nieuwerkerk gespannen. Deze spanningen waren al snel verdwenen, want Nieuwerkerk liet er geen twijfel over bestaan! De eerste helft was fantastisch! Het niveau van de wedstrijd tegen Oranje Wit werd behaald en daardoor was Nieuwerkerk veel sterker dan KCC. Weer was de ruststand 5-0 en de wedstrijd was al beslist. Vlak na rust werd het zelfs 6-0 en toen geloofde Nieuwerkerk het wel. De ploeg kon zich gaan opmaken voor de finale! KCC scoorde nog twee keer en de wedstrijd eindigde in 6-2. KCC kon terugkijken op een prima poulefase en eindigde uiteindelijk als 4e op het toernooi, nadat in de verlenging van Achilles werd verloren om plaats 3.

Enige minpunt van de mooie laatste poulewedstrijd was dat Bart ‘Bombarda’ Huijser geblesseerd raakte. Hij werd vervangen door Ashwin Backer. Helaas kon Bart de finale niet meer spelen. De finale zou worden gespeeld tegen DeetosSnel. Deze sterke ploeg kroop de eerste poulewedstrijd door het oog van de naald en pakte na een 0-3 achterstand alsnog een punt tegen Achilles (5-5). Daarna twee overtuigende zeges van DeetosSnel op PKC (10-3) en De Meeuwen (10-6). Op doelsaldo plaatste DeetosSnel zich zo voor de finale ten koste van Achilles, dat ook een erg sterk NK speelde.

De finale op het NK werd voor Nieuwerkerk C1 een wedstrijd om nooit te vergeten. De PKC-hal zat stampvol en vanuit Nieuwerkerk was er ruim 150 man publiek. Ook DeetosSnel had een grote supportersschare en daarnaast hadden heel veel mensen de moeite genomen om de finale te bekijken. Onder toeziend oog van bijna 1000 man werden de ploegen in het donker voorgesteld. De spanning was om te snijden en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Nieuwerkerk en DeetosSnel hielden elkaar goed onder controle. In de 7e minuut was daar dan de eerste goal en die was voor Nieuwerkerk! Aswhin Backer scoorde van dichtbij de 1-0! Helaas kwam DeetosSnel gelijk op 1-1 via een afstandschot. Ook de tweede aanval van Nieuwerkerk had het lastig. De ploeg kwam door de goede verdedigende rebound van DeetosSnel niet toe aan lange aanvallen. De ruststand was 1-1. Direct na rust kwam DeetosSnel op 1-2. Pas vijf minuten voor tijd deed Nieuwerkerk wat terug via Koen Collee, met een fraaie doorloper, 2-2! Direct werd het 2-3 voor DeetosSnel, maar aan de andere kant was het ook weer gelijk Tobias van Sprang van afstand! 3-3! De wedstrijd kwam nu goed los en helaas schoot DeetosSnel gelijk weer van afstand raak, 3-4. Die tegentreffer werd niet meer ongedaan gemaakt. Nieuwerkerk C1 kwam niet meer tot scoren en verloor helaas deze spannende finale met 3-4. Grote vreugde bij de Dordtenaren en tranen van verdriet bij Nieuwerkerk C1, dat er zo dichtbij was.

Bij de prijsuitreiking kon er bij sommige spelers al een lach af, maar de meeste waren toch nog zwaar teleurgesteld. Babette Blok toonde zich een groot aanvoerster door met een grote trotse glimlach de beker in ontvangst te nemen en daarna haar teamgenootjes op te beuren.

In Nieuwerkerk kwamen de ploeg en ouders bij elkaar in de kantine in Dorrestein. Daar kregen de spelers lekker wat te eten en te drinken en werd bijgekomen van een lange en spannende dag. Uiteindelijk leek toch wel het besef door te dringen dat tweede van Nederland ook een geweldige prestatie is!

Annick, Ashwin, Babette, Bart, Emma, Koen, Mirthe, Romee, Tobias en Wouter, maar natuurlijk ook coaches Aram, Jose en Kevin en de reserves Jelmer en Melissa: we zijn ontzettend trots op jullie!
Nieuwerkerk C1 zaal
Babette Blok, Emma Collee, Romee v.d. Jagt, Mirthe Kuiper, Annick v.d. Kooi.
Koen Collee, Bart Huijser, Tobias van Sprang, Ashwin Backer, Wouter Wilhelm.
Trainers/Coaches: Jose Potuyt, Kevin Barnhard, Aram Brouwers.
Verzorger: Edwin Puijmbroeck.
Bron: Nieuwerkerk.Achilles(Hg)

Achilles C1 2Achilles C1 naar het NK !
Het begon allemaal vrijdag, we kregen al om 12 uur vrij van school en om 1 uur gingen we gezellig lunchen met z’n allen.
Na het lunchen gingen we op weg naar Dordrecht dat was onze eerste bestemming.
Daar eenmaal aangekomen bij de Stayokay gingen we naar onze kamers alles uitpakken, we namen wat Achilles C1 3huisregeltjes door en om 5 uur gingen we in de PKC hal een uurtje trainen.
Die avond gingen we gezellig met z’n allen eten en nog de film van Deetos – Oranje Wit kijken voor de analyse, daarna kregen we tijd voor ons zelf. Beneden waren ze gezellig spelletjes aan het doen en de tv stond aan voor de voetbal. Om 10.30 gingen we allemaal naar bed en proberen zo snel mogelijk te slapen voor DE dag. De NK dag.
De wekker ging al vroeg om 7.30 want de afspraak was om 8.30 beneden te zijn om met z’n allen te ontbijten en helemaal klaar te zijn voor vertrek naar de PKC hal.
In de hal aangekomen gingen we ons omkleden en waren we helemaal klaar voor ! we werden als eerst voor gesteld met trillende beentjes stonden we te wachten en als je dan hoort Achilles ja dat doet dan wel even wat. De eerste wedstrijd was tegen Deetos we speelde heel goed en hebben uiteindelijk 5-5 gespeeld, wedstrijd 2 was tegen de Meeuwen dat begon goed maar later werd het wat minder maar alsnog gewonnen met 7-6 de laatste wedstrijd was tegen PKC dat was echt spannend maar gelukkig maakte Tobias de winnende goal en werd het 6-5 toen waren we zo blij want we gingen gewoon spelen voor plek 3/4 wat was dat een geweldig gevoel! toen begon het de wedstrijd voor plek 3/4 we begonnen goed we kwamen steeds voor maar ze kwamen ook weer terug uiteindelijk werd het gelijk 5-5 dus verlenging 2 keer 5 minuten dat was zo spannend het hing erom maar uiteindelijk viel het kwartje goed en wonnen we !! We waren zo zo zooo blij echt niet normaal meer, we gaan voor de eerste keer naar het NK en gelijk 3de van NederlandAchilles C1 4 worden wat een gevoel geeft dat ! we waren helemaal door het dollen heen wat een dag ! We moesten ons nog voor een laatste keer verzamelen met de nummer 1 tm 4 en werden nog 1 keer omgeroepen en kregen een mooie beker.
Wat een dag, ik wil de reserves super erg bedanken Jolanda en Audrey ook , maar natuurlijk ook het GEWELDIGE publiek zonder jullie hadden we dit nooit gehaald. En als laatst natuurlijk Brian en Martin wat een top coaches zijn jullie, jullie houden de rust het overzicht en toch ook nog even een grapje erdoorheen.
Echt een super leuk weekend gehad echt om nooit meer te vergeten!

Achilles(Hg) verslag 2Achilles C1 5
Dat was het dan, na weken van voorbereiding zit het Zaalkampioensschap van Nederland voor de C-jeugd erop. En wat een dag was het! Meteen de eerste wedstrijd liet Achilles de gedoodverfde titelkandidaat Deetos behoorlijk schrikken, die misschien nog wel blij mochten zijn dat ze met een punt het veld verlieten. De wedstrijd tegen de Meeuwen die in het begin redelijk makkelijk leek te gaan, maar waar het toch nog even billenknijpen werd, evenals de wedstrijd tegen PKC waar een paar minuten voor het einde nog tegen een 2 puntenachterstand werd aangekeken, maar in de laatste secondes toch de volledige winst werd gepakt en er een feest werd gevierd alsof de titel al binnen was. Op doelsaldo mocht Achilles aantreden in de wedstrijd om plek 3/4 tegen KCC. Ook hier leek in het begin geen vuiltje aan de lucht, toch kwam KCC bij en zelfs op voorsprong, een verlenging van 2x 5 minuten moest eraan te pas komen. Waar de eerste 5 minuten nog spannend waren, ging de C1 de laatste 5 minuten los en kon het feest gevierd worden, 3e VAN NEDERLAND!! Een super prestatie! En een ontzettend goed toernooi gespeeld, alleen gelijkgespeeld tegen de latere Nederlands Kampioen Deetos, en de rest allemaal gewonnen.
Spelers Sanne, Benthe, Esmée, Daniek, Joren, Tobias, Pepijn, Mark, reserves Anne, Selene, Maaike, Rick, Vincent, Noa en natuurlijk de trainers Martin en Brian ontzettend gefeliciteerd!
Geniet van alle foto’s, video’s en verhalen, want dit was een dag om nooit meer te vergeten!
Achilles C1
Sanne Alsem, Daniek Suurd, Esmee de Groot, Benthe van Loon, Anne Baak, Selene van Ee, Maaike Roos.
Joren van Nieuwenhuijzen, Mark de Bruijn, Tobias Welbergen, Pepijn van Loon, Rick Pot, Vincent den Dulk, Noa Brusse.
Trainers/Coaches: Brian Fung-Loy, Martin Vrolijk.
Verzorrging: Gino Pasutto.
Bron: Achilles(Hg).KCC/Delta Logistiek

Nadat PKC/Hagero C1 in eigen hal het NK had geopend met een gelijkspel tegen De Meeuwen, is het om half twaalf de beurt aan onze eigen C1 voor hun NK-debuut tegen Dalto, de kampioen van hoofdklasse A. Een gevaarlijke tegenstander die in de zaalcompetitie slechts 1 x had verloren en de overige wedstrijden gewonnen met vrijwel uitsluitend zeer “grote cijfers”.

Dalto mag beginnen in de aanval tegen het vak van Dominique, Zita, Aaron en Timo, maar komt niet direct tot scoren. Het aanvalsvak van KCC/Delta Logistiek met Anouk, Nina, Dennis en Julian probeert met enkele schoten het initiatief te nemen, maar het is duidelijk dat het voor beide ploegen nog “zoeken” is naar de scherpte en de juiste controle over de zenuwen. Over en weer worden ook de eerste vrije ballen niet doeltreffend benut en ook de tweede gaat er bij Dalto niet in. De verdediging van KCC ziet er solide uit en er wordt keihard gewerkt. Toch is het Dalto dat in de zesde minuut de score opent met een afstandsschot: 0-1.

Nog geen halve minuut later is daar het antwoord van KCC/Delta Logistiek. Met een loepzuiver schot laat Anouk de 1-1 op het scorebord zetten. Helaas komt nog een halve minuut later Dalto weer op voorsprong en scoort met een doorloper de 1-2. Nog binnen dezelfde minuut is het echter Dominique die van achter de korf (Moeder van Do: “dat doet ze anders nooit”) met een fraai schot de stand weer gelijk trekt: 2-2. Tot een minuut voor de rust wordt er gezocht naar de juiste combi’s maar er is nog niet genoeg scherpte bij beide ploegen om nog eens tot scoren te komen. Dalto dreigt dan echter met een voorsprong de rust in te gaan, want zij krijgen een strafworp. Gelukkig voor KCC/Delta Logistiek wordt deze echter gemist en zo gaan de kids rusten met een stand die het spel tot zover recht doet: evenwicht.

Na de rust, waarin ongetwijfeld de peptalk van de onvolprezen C1-staff zijn werk doet, gaat de aanval van KCC/Delta Logistiek furieus uit de startblokken. Al in de eerste minuut volgt een serie van 3 schoten achtereen dankzij sterke rebound-acties, afgerond met de 3-2 van Julian. Deze eerste voorsprong sterkt het vertrouwen van onze KCC-spelers zichtbaar. In de derde minuut laat Julian met een doorloper zien dat KCC/Delta Logistiek controle begint te krijgen: 4-2. Direct daarna is echter weer de beurt aan Dalto en zij houden met een afstandsschot de aansluiting: 4-3.

KCC/Delta Logistiek blijft drukken en krijgt een vrije bal die door Zita doeltreffend wordt afgerond zodat de marge weer op 2 komt: 5-3. Er volgt weer een goede aanvalsserie van KCC/Delta Logistiek die dit keer niet in een doelpunt eindigt. De verdediging van KCC staat echter als een huis en na een onderschepping van Aaron is het weer de beurt aan Anouk om te scoren, 6-3 met nog een kwart wedstrijd te gaan en het publiek begint al te mompelen over een eerste overwinning.

Als in de negende minuut Julian een strafworp krijgt en deze op zijn bekende stoïcijnse wijze zelf benut, lijkt het met 7-3 gedaan met Dalto. Met nog een halve minuut te gaan krijgt KCC wederom een strafworp en dit keer is het Zita die koel als altijd deze benut en 8-3 laat noteren. De laatste stuiptrekkingen van Dalto zijn twee vrije ballen, waarvan de laatste enkele seconden voor het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter in de korf verdwijnt. Zo wint KCC/Delta Logistiek C1 de eerste NK-wedstrijd met 8-4 en zetten zij een sterke basis neer voor een fraai vervolg van het toernooi.
 

De derde poulewedstrijd is een echte finale en bovendien een streekderby. Tegenstander Nieuwerkerk, de kampioen van hoofdklasse B, is een goede bekende van KCC/Delta Logistiek C1 en, zo wordt gefluisterd, een van de topfavorieten voor de NK-titel. In de veldcompetitie zijn de ploegen ook tegenstanders en in de wedstrijden is KCC/Delta Logistiek nogal eens onder de indruk van Nieuwerkerk. De meeste spelers kennen elkaar ook goed van de regiotrainingen. Nieuwerkerk heeft net als KCC/Delta Logistiek de eerste 2 wedstrijden in de NK-poule gewonnen, dus het gaat nu om een plek in de “grote” of in de “kleine” finale.

KCC/Delta Logistiek kan de wedstrijd weer in de vaste opstelling beginnen. De kuitblessure die Aaron opliep in de vorige wedstrijd is effectief behandeld door de “medische staff”, die niet voor niks is meegereisd. KCC/Delta Logistiek mag de aanval openen met het vak van Anouk, Nina, Dennis en Julian. Het eerste afstandsschot gaat maar net mis, zodat een snelle voorsprong voor KCC/Delta Logistiek uitblijft en er nog geen psychologisch voordeel wordt behaald. In de daarop volgende 3 minuten gaat het spel heen en weer en zijn beide ploegen wat aan het zoeken naar de juiste combinaties. Nieuwerkerk weet dan toch het eerste gaatje te vinden en laat de 0-1 op het scorebord zetten. Een minuut later vindt KCC/Delta Logistiek bijna de aansluiting, maar het mooie schot van Anouk rolt net door op de rand van de korf.

Nieuwerkerk blijft aandringen en de verdediging van KCC/Delta Logistiek krijgt de bal niet steeds het vak uit. Eist de inspanning van het toernooi al zijn tol en begint de vermoeidheid toe te slaan of is er toch te veel ontzag voor de tegenstander? De power van Nieuwerkerk resulteert in de zesde minuut in ieder geval in de 0-2. KCC/Delta Logistiek kan er in deze fase van de wedstrijd te weinig tegenover stellen en moet met lede ogen aanzien dat Nieuwerkerk middels een doorloper naar 0-3 en even later via een strafworp zelfs naar 0-4 uitloopt. Hoewel er door onze kids heel hard wordt gewerkt, is er te weinig effekt. De afvang delft vaak het onderspit tegen de, dat moet gezegd, fit-ogende Nieuwerkerkers. Toch vermoeidheid bij KCC/Delta Logistiek of is het ontzag voor deze “angstgegner” te groot? Vlak voor rust wordt het in ieder geval middels een benutte strafworp ook nog 0-5.

De rust wordt gebruikt om wat op adem te komen en de coaches besluiten om twee dames te wisselen zodat zij zich kunnen sparen voor de wedstrijd om de, zo wordt de realiteit inmiddels door het publiek gezien, derde en vierde plaats. Of zijn de wonderen de wereld nog niet uit? Met Aisha voor Dominique en Iris voor Nina wordt de strijd voortgezet en de nieuwe dames doen het van meet af aan uitstekend. Helaas is het weer Nieuwerkerk dat als eerste de korf weet te vinden na een zeer fraaie combinatie in hoog tempo: 0-6.

Het antwoord van KCC/Delta Logistiek volgt hierop snel: binnen 20 seconden weet Aaron op aangeven van Aisha met een schitterende lay-up de hatelijke nul van het scorebord te poetsen: 1-6. Hoewel nu echt zichtbaar is dat de krachten afnemen, blijven alle KCC-ers voluit gaan. Bij Timo resulteert zijn tomeloze inzet in een blessure aan zijn been en hij moet halverwege de tweede helft wisselen met Sven, die in de vorige wedstrijd liet zien er óók te staan toen hij Aaron na een soortgelijke blessure moest vervangen.

Om nog iets in de wedstrijd te forceren wordt er met het passen iets meer risico genomen, maar dit pakt veelal niet goed uit en Nieuwerkerk verovert de bal vaak te makkelijk. In de aanval krijgen zij van de taaie verdediging van KCC/Delta Logistiek echter alleen nog kansen via afstandsschoten, maar die ballen raken slechts de rand van de korf en niet de binnenkant. Twee minuten voor tijd valt er weer een slachtoffer in de gelederen van KCC/Delta Logistiek: Anouk verstapt zich en ook bij haar trekt een soort kramp in de kuit waardoor zij niet verder kan spelen. Joëlle is haar vervangster en werkt, net als alle andere invallende reserves direct keihard om het resultaat van de wedstrijd nog wat op te poetsen.

Het lijkt er dus op dat een NK een echte slijtageslag is en ook Steven en Wessel moeten er rekening mee gaan houden dat zij hun kwaliteiten hier moeten gaan tonen. Zover komt het in deze wedstrijd echter niet, want na een hele mooie combinatie met Aaron en Zita bepaalt Aisha al snel de eindstand op 2-6 en een minuut later klinkt het laatste fluitsignaal. Zo heeft KCC/Delta Logistiek C1 dan toch mooi de tweede helft gewonnen en kunnen de kanjers zich meer dan verdiend gaan opmaken voor de strijd tegen Achilles om plek 3 en 4 !!!
KCC C1 zaal
Anouk Edens, Nina Wierenga, Dominique Brands, Zita Maquelin, Iris Sturm, Joelle van Oostrum, Aliche van Driel.
Timo Brandse, Aron Verhoeven, Dennis van der Waaij, Julian Middelkoop, Steven Buijs, Wessel van Beek, Sven Kwinkelenberg.
Trainers/Coaches: Leroy de Waard, Henk-Jan Schippers, Kim Steehouwer, Thomas de Vette, Daan Veulings.
Bron: KCC/Delta Logistiek.
PKC/Hagero

PKC/Hagero C1 kon in eigen hal niet excelleren. Een gelijkspel in de eerste ronde tegen de Meeuwen C1 werd gevolgd door twee nederlagen: 3-10 tegen DeetosSnel C1 en 5-6 tegen Achilles C1. Daarmee werd PKC/Hagero C1 laatste in de poule en moest er om de 7de/8ste plaats worden gespeeld tegen Dalto C1. PKC/Hagero C1 won deze laatste wedstrijd overtuigend: 7-4 en eindigde daarmee op een zevende plaats.

De finale in Papendrecht ging tussen DeetosSnel C1 en Nieuwerkerk C1 en werd een spannende en nerveuze aangelegenheid. Weinig doelpunten in de eerste helft: ruststand: 1-1. Ook in de tweede helft bleef het gelijk opgaan tot 3-3. De 4-3 door Veerle Havelaar kort voor het slotsignaal, kroonde DeetosSnel C1 tot de nieuwe Nederlands Kampioen C-aspiranten.
PKC C1 zaal
Kim van der Vlies, Anouk Metselaar, Lauren de Vries, Jasmijn van der Burgh, Maaike Matena, Emma Plieger, Celie le Pair.
Mike Spek, Pim Gort, Marijn Bakema, Rick Molenaar, Robin Otterman, Daan Kalis, Olav Spuij.
Trainers/Coaches: Kees Verhoeven, Thomas Vermeij.
Verzorger: Hans van der Weijden.
Bron: Website PKC/Hagero
Bron foto: Leo van Andel van Korfbalfoto.nlDalto/BNApp.nl

Na overtuigend kampioen te zijn geworden in de hoofdklasse A (199 doelpunten voor en 66 tegen) stond de C1 nog een leuke uitsmijter te wachten: het NK Dalto C1 1voor C-jeugd. Na alle voorspoed in het zaalseizoen, kwam vlak voor het NK de tegenslag. Basisspelers Joeri en Jeremie konden niet meespelen. Maar vol goede moed vertrokken we zaterdag naar Papendrecht.  

Van alle kanten kwamen er aanmoedigingen voor spelers en trainers. Vanuit Nijmegen had Joeri laten weten dat ‘hij enorm baalt dat hij het NK mist, maar vindt dat zijn team ook nog grote kans maakt. We hebben nog steeds de beste dames van alle teams, zegt hij. En hij heeft alle vertrouwen in de jongens die nu meegaan’. Een grote beer met het shirt van Joeri aan was de mascotte van de dag. En Jeremie, altijd goed voor de teamspirit, langs de lijn om zijn team op te zwepen. Ook ontzettend gaaf dat zoveel Dalto-supporters waren Dalto C1 2afgereisd naar Papendrecht. Geel-zwart op de tribune, trommels en gezang, echt prachtig! En met een speciaal voicemailbericht werd het team van Tamara en Natasja in de kleedkamer toegezongen door de Dalto-selectie.  

Hing er dan toch iets moois in de lucht? Nee helaas, het bleek een mission impossible. In de poule werd verloren van KCC, Nieuwerkerk en Oranje Wit. Dit betekende dat er tegen PKC om plaats 7 en 8 gespeeld moest worden. Ook deze wedstrijd lukte het niet te winnen. Spelers en trainers hebben gestreden voor wat ze waard zijn, maar met een 8e plaats en teleurstellingen reisden we terug naar Driebergen. Een bittere pil voor het team dat het motto 'winning isn´t everything, it´s the only thing' aanhangt. In de Dalto kantine had Ronald heerlijke troost-patat voor spelers en trainers klaarstaan!  

Tenslotte willen we Inge bedanken voor de medische begeleiding. Top dat je met ons mee was!
Dalto C1 zaal
Nina de Bruin, Bente Rodenburg, Willeke Ram, Tessa van der Tuijn, Fabienne Muradin, Mirte Anbeek, Robin ter Hoeve, Rhodé Brouwer.
Joren v. Dalen, Mika Anbeek, Jérémie Westerhoff, Arie Rodenburg, Joeri Zoontjes, Thijs vd Griendt, Joost Wattel, Mart Noordenburg, Swen Gielisse.
Trainsters/Coaches: Tamara Brunt en Natasja Bos.
Fysio: Inge Jansen
Teambegeleidster: Carla Westerbaan.
Bron foto: Dalto/BNApp.nl


Oranje Wit(D)

Oranje Wit C1 zaal
Dionne Broere, Robin Domisse, Jessica de Morée, Merel Schram, Anouk Nelemans, Anouk van den Berg, Nina Hulsker.
Job Brouwer, Bart Driesprong, Bo Oppe, Olivier Klink, Martijn Bras, Tim van Gent.
Trainers/Coaches: Monique Oppe en Merel van Gurp (ontbreekt op de foto).
Bron foto: Oranje Wit


De Meeuwen

De Meeuwen C1 Zaal 3
Denisah Meyners, Madzy Korte, Laura van Winkoop, Elize van Oostende, Annabel Heinen, Mirjam Arendsen, Sterre Kroes, Eline Suidman.
Rémon Maarseveen, Leroy Meyners, Yoran Willemsen, Ezra Bijsterbosch, Wilmar Maarseveen, Peter Vermaas, Christian Kik, Robin van de Bor.
Trainers/Coaches: Gijsbert van Oosterom en Peter Veldman.
Begeleiders: Rene Maarseveen en Maikel van Hoek.
Bron foto: De Meeuwen

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen