DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

PKC C1
PKC/Hagero C1
Mandy van den Beemt, Jilke Donkervoort, Femke Hoogvliet, Amber Kornet, Iris Luijendijk.
Stef Brouws, Mark Klop, Tim Meijerman, Rick Molenaar, Martijn Swets.
Reserves: Noa Stuij van den Herik, Megan Tamerus, Marijn Bakema, Mike Spek.
Trainers/Coaches: Kees Verhoeven en Thomas Vermeij.
Teambegeleiding: Fleur Rijnenberg en Jilles Mol.
Verzorger: Thijs Donkervoort.


Na 3x winst in de poule (tegen Fortuna/MHIR, GKV en Unitas) werd de finale tegen DeetosSnel/Volhuis een ware thriller. De reguliere wedstrijd leverde geen winnaar op (stand 9-9) maar in de verlenging hield PKC de zenuwen iets beter in bedwang en viel de winnende goal vlak voor tijd (13-12) Wat een ontlading !!! Wat een ontvangst in Papendrecht !!! Wat een feest !!! Wat een supporters !! Wat een club !!! Wat ……
Eindelijk is het zover…..24 maart 2012. De dag waar iedereen die PKC C1 een warm hart toedraagt reikhalzend naar heeft uitgekeken is aangebroken. Al weken voor deze grote dag begon de NK-koorts al te stijgen. Niet zozeer de spelers/sters zelf maar de ouders kregen daar last van. De ene vergadering na de andere werd belegd. Mailboxen stroomden vol, telefoons stonden roodgloeiend, snipperdagen werden opgenomen….. niets maar dan ook werkelijk niets mocht aan het toeval worden overgelaten. Na een gezamenlijk ontbijt in de PKC kantine zat de sfeer er al direct goed in. Om half acht vertrokken we met een volle bus richting Roermond. Ook de chauffeur was in een opperbeste stemming. Hij was vandaag ontkomen aan een lange slopende dag winkelen met zijn vrouw en had er duidelijk zin in. Na een plasstop in de omgeving van Eindhoven waarbij een Poolse vrachtwagenchauffeur ruw uit zijn slaap werd gerukt omdat de gastoeters zo nodig getest moesten worden (typisch gevalletje van op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn) reden we door naar Roermond. Hier aangekomen werd het complex verkend, de spandoeken opgehangen en een tribune naast de supporters van DeetosSnelPKC C1 4/Volhuis ingenomen en afgebakend met de vele in de bus opgeblazen ballonnen. Na een goedkeurende blik van opperstalmeester Elbert was het tijd voor koffie. Op naar de kantine. Hier wonnen we de eerste en zo als later zou blijken, niet de enige slag. Of het toeval was of een vooruitziende blik van de kantinebeheerder zullen we nooit weten, maar zelfs groene paaseitjes ontbraken niet. Uiteraard kwamen ook de zelfgemaakte koeken / cake op tafel en straalden ouders/oma’s/opa’s en verdere supporters een ongekende eenheid uit waar door buitenstaanders met een jaloerse blik naar werd gekeken. De tweede slag wonnen we met het mooiste spandoek. Dit veiligheidshalve door Andre in zijn eigen auto vervoerd. Wat een geweldig professioneel doek (6 meter lang) met alle koppies erop. SUPER!! Ondertussen waren de spelers en de complete staf die bestond uit Kees, Thomas, Fleur, Jilles, verzorger Thijs en scout Wilfied zich aan het voorbereiden in de aan hen toegewezen kleedkamer 4.
Na de gebruikelijke openingsceremonie kon het toernooi eindelijk van start.

De eerste wedstrijd ging meteen tussen de favorieten in de poule Fortuna/MHIR en PKC/HagePKC C1 2ro. Na een betere start van Fortuna werden in de 2e helft de gebruikelijke puntjes op de i gezet en de wedstrijd keurig gewonnen (7-3). De eerste klap…… . Iedereen blij.

De tweede wedstrijd tegen GKV ging veel moeizamer. Het onbevangen en vrijuit spelende GKV gaf behoorlijk tegengas maar moest uiteindelijk toch capituleren (7-4). De finale kwam in zicht maar er moest nog 1 lastige hobbel worden genomen; Unitas. Dit werd de beste wedstrijd van PKC. Alles klopte. De ene aanval was nog mooier dan de andere en ook de verdediging stond als een huis. Bij Unitas, dat ook nog kans maakte op de finale, keek men af en toe wanhopig naar het scorebord. Na een 12-4 tussenstand nam PKC gas terug en werd Unitas nog een paar doelpunten gegund, eindstand 12-7. De finale was bereikt.

PKC C1 3In de andere poule had Deetos gedecideerd afgerekend met Oranje Wit en konden we ons gaan opmaken voor de kraker tegen Deetos.En een kraker zou het worden…… Ik ga er niet te veel over schrijven want mijn hartslag begint alweer op te lopen. Wat een finale. Een wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het verschil slechts 1 keer 2 doelpunten (in het voordeel van Deetos) is geweest, de spanning er vol op stond, we 5 sec. voor het einde van de reguliere wedstrijd al feestvierden op de tribune maar Deetos toch nog een discutabele strafworp kreeg en een verlenging afdwong. Een verlenging waarin PKC uiteindelijk het koelst bleek te zijn en met 13-12 won !!!!
De derde slag. Wat er toen gebeurde is met geen pen te beschrijven. Dolle vreugde bij spelers/coaches/begeleiders/supporters. Zelfs de buschauffeur gaat uit zijn dak en belt uitzinnig van vreugde zijn vrouw dat ze een extra jurkje mag kopen.
Wat een verdriet bij Deetos, wat hadden we met ze te doen (toch ?). Ze waren er ook zo dicht bij. Huilende spelers/ouders…... Amber verwoordde het nog even heel diplomatiek in haar toespraak; Er kan er maar 1 winnen en vandaag was dat ……..PKC !!!!!

De busreis naar huis werd een groot feest. Speeches werden afgewisseld door feestmuziek. Jan werd zonder tegenstemmen uitgeroepen tot supporter van de dag. Ik dacht zijn gefluit zojuist nog te horen. Chappau voor PKC-mascotte Walter, de hele dag in zo’n pak moet er wel inhakken. De polonaise werd gelopen en tijdens een pitstop op een parkeerterrein in een bus met nietsvermoedende bejaarden voortgezet. Op je hoogtepunt moet je stoppen dacht de chauffeur en belde zijn baas dat dit zijn laatste rit was.

De ontvangst op het PKC-complex was onvergetelijk. Wat een onthaal. Met kippevel over het hele lijf de kantine in waar een enorm feest losbarstte dat tot laat voortduurde.

Toen kwam het einde van een dag, een zonnige zaterdag die zeker voor PKC/Hagero C1 en iedereen die er op welke manier dan ook bij betrokken is geweest een dag werd om nooit te vergeten.

Bron: Website PKC/Hagero
Bron foto's: Leo van Andel.

Een verslag van het toernooi kunt u mailen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

HET KAMPPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 24 MAART, ORGANISATIE KORFBALVERENIGING READY'60
Uitslagen Poule A Uitslagen Poule B
Dalto C1 - Oranje Wit(D) C1 4 - 7 Unitas/Perpectief C1 - GKV(G) C1 8 - 4
Nieuwerkerk C1 - DeetosSnel/Volhuis C1 5 - 10 Fortuna/MHIR C1 - PKC/Hagero C1 3 - 7
Oranje Wit(D) C1 - Nieuwerkerk C1 6 - 6 Unitas/Perspectief C1 - Fortuna/MHIR C1 3 - 5
DeetosSnel/Volhuis C1 - Dalto C1 12 - 4 PKC/Hagero C1 - GKV(G) C1 7 - 4
DeetosSnel/Volhuis C1 - Oranje Wit(D) C1 10 - 7 PKC/Hagero C1 - Unitas/Perspectief C1 12 - 7
Dalto C1 - Nieuwerkerk C1 6 - 6 GKV(G) C1 - Fortuna/MHIR C1 10 - 4


Eindstand Poule A Eindstand Poule B
DeetosSnel/Volhuis C1 3 6 32 - 16 PKC/Hagero C1 3 6 26 - 14
Oranje Wit(D) C1 3 3 20 - 20 GKV(G) C1 3 2 18 - 19
Nieuwerkerk C1 3 2 17 - 22 Unitas/Perspectief C1 3 2 18 - 21
Dalto C1 3 1 14 - 25 Fortuna/MHIR C1 3 2 12 - 20

Finale
DeetosSnel/Volhuis C1 - PKC/Hagero C1 9 - 9 12-13 n.v.
3de/4de plaats
Oranje Wit(D) C1 - GKV(G) C1 6 - 3
5de/6de plaats
Nieuwerkerk C1 - Unitas/Perspectief C1 5 - 1
7de/8ste plaats
Dalto C1 - Fortuna/MHIR C1 4 - 4 4 - 4 n.v. Dalto wint na strafworpen

OVERIGE VERSLAGEN
DeetosSnel
Daar gaan we dan……….vrijdagmiddag verzamelen bij DeetosSnel, samen met de D1 en C2 naar een NK……wat een unicum!! Eerst de D1 uitzwaaien, die Enschede op zijn kop gaat zetten…daarna de C2 die het altijd mooie Stiens op de kaart gaat zetten en dan zijn wij aan de beurt……Roermond here we comeJ Wat door iedereen zijn/haar hoofd spookt, kunnen we zoals 2 jaar geleden daar weer kampioen worden?!?! Het zit met deze ploeg in de mogelijkheden, maar er zitten ook 2 sterke ploegen in het toernooi die ook een gooi doen naar dit kampioenschap en ons graag een toontje lager willen laten zingen…..

Busje vol geladen met spelers en chauffeur Anita en een lupo vol met jonge mannen en Nanda……met dat warme weer wordt dat toch even afzien…….of toch niet?? Stefan en Natasja vonden dat iets teveel van het goede en wij mochten in een auto met AIRCO ipv arko….dus hoppa spullen overladen en wij waren de koning te rijk en laat het zonnetje maar goed branden. Na 1.5 uur waren we op ons vakantiepark, waar we 3 onwijs mooie huisjes hadden gehuurd….spelers verdeeld, spullen opgeruimd en lekker spelen, zonnen en eten maken. Na het heerlijke 3 gangen diner (stokbrood/kruidenboter, macaroni/saus en ijsje toe) zagen we een jacuzzi, maar helaas daar mochten we (lees de kinderenJ)geen gebruik van maken, balen!!! Later in de avond kwam er wel een verrassing want Linda de Mol in vol ornaat kwam langs om het spelletje ik hou van Holland te spelen. De teams werden verdeeld in de jongens tegen de meiden en dat ging er flink aan toe…liedjes werden geraden, woorden werden (niet)choet chespelt, maar de buikspieren werden goed getraind en het fanatisme zat er goed in…….einduitslag  hoeft niet benoemt te worden, want dat lijkt me duidelijk;) En daar kwam de overige leiding, Nando/Jeroen/Jeroen/Kelly en die konden nog even lekker van de macaroni genieten en de kids van tjips en fris en de tv of hun kamer/huisje……..tegen 10 uur gingen de kinderen zich klaar maken voor een goede nachtrust en tegen de nacht lieten Jeroen/Jeroen en Nando de jacuzzi vollopen en genoten van een biertje en goede gesprekken?!?!!

De volgende ochtend vroeg op en fris en fruitig buiten ontbijten en de succes wensen van de selectie, C2 en Daniela in de vorm van een kaart in ontvangst nemen. Het is begonnen en de zenuwen gieren door de buiken…ook bij de leiding…..Can we!??!?! YES WE CAN!!!  Dus alles inladen en op naar de hal…….daar aangekomen is de hal al mooi rood/wit gekleurd, ouders en supporters staan ons op te wachten en de voorbereiding kan beginnen…….voorstellen van alle ploegen en spelers/coaches……erg hilarisch……en de coaches van DeetosSnel Nanda van Achteren en Nando van Voren…..hoorden we dat nu goed!??! hahaha Na dit spektakel op naar de kleedkamer voor het voorbereiden op onze eerste wedstrijd tegen Nieuwerkerk…vele analyses gemaakt, op de trucballen getraind, dus deze tegenstander moeten we kunnen pakken! Tommy is toch iets gespannener dan de rest want het is zijn eerste NK, maar na de peptalk gaat de ploeg inschieten en fluit de scheids in……en jets gehts los….de ploeg gaat voortvarend van start en we maken mooie doelpunten….na een botsing met een tegenstander voelt Tommy zich niet goed en wordt in de 2de helft gewisseld en de rest van de bank wordt ook nog ingezet……elke minuut rust is er een meer voor de eindstrijd!!! Gewonnen 5-12 en op naar wedstrijd 2….Tommy en Moos blijven aan de kant want beide geblesseerd aan hoofd en been, dus even extra rust om te starten in de 3de wedstrijd tegen Oranje Wit……Maar nog eerst tegen Dalto, die we makkelijk oprollen met 12-4….Alle trainingen en analyses werpen zijn vruchten af, iedereen zit goed in het toernooi……zelfs Jesper op de bank, hij schrijft als een tirelier. Jeroen Soffree bekijkt de andere wedstrijden van onze medeconcurrenten Oranje Wit en PKC….Oranje wit laat een puntje liggen in de 2de wedstrijd, maar dat was niet te zien in de 3de wedstrijd tegen ons……vol fanatisme en strijd en vooral spanning begonnen we aan de wedstrijd, win je…..sta je in de finale en na een moeilijke start, zijn we toch aan het einde van de wedstrijd de terechte winnaar (10-7) en rest ons de finalewedstrijd tegen PKC. In de tussentijd werden we op de hoogte gehouden van de resultaten van de C2 en D1. Na elke wedstrijd mobieltje pakken en horen dat de C2 zich onwijs goed houd in een poule van alleen maar C1ers en de D1 verrassend genoeg de finaleplek ook weet te bereiken, wie had dat ooit gedacht, voor iedereen natuurlijk onwijs te gek en spannend!!! Maar de focus ligt voor ons natuurlijk bij onze finale en na de nodige inspanning van Kelly met masseren, voeding en drinken gaan we even met z’n allen een rondje doen……..rondje van 2 jaar terug…..zal dit weer zo’n goed effect hebben?? Het spookt toch door onze hoofden! Iedereen voelt zich goed en is klaar voor de krachtmeting. In de competitie 1x gelijk gespeeld en 1x verloren van PKC en dat zie je aan de gezichtjes van de kids, maar ze kunnen het en onder luide aanmoediging van de supporters beginnen we aan de laatste spannende minuten!! En dat ging goed, we domineerden het spel en kwamen voor en PKC nam de juiste kansen niet en geloofde niet echt in zichzelf, dus dit was onze kans, dit gaat hem worden…maar een verloren bal van een dame van PKC viel er toch in en daar haalden ze nieuwe energie uit en kwamen we achter…..vlak voor het einde maakten we gelijk en dus weer verlenging!!! Spannende minuten, vele acties, maar met vaak niet het gewenste resultaat en daar was de magische bal van Mark van PKC en de nekslag voor ons 12-13…..verloren!! Tranen van verdriet stroomden aan onze kant rijkelijk! Logisch, het was zo spannend, maar er kan er maar 1 de winnaar zijn en helaas waren wij het dit keer niet!! Als volwassen kinderen feliciteerden ze PKC en werden ze gehuldigd als verliezende finalist. Na een mooie speech van de aanvoerster van PKC togen we met z’n allen naar onze kleedkamer, waar de bloemen dit x door de kleedkamer vlogen van onmacht. Het is zwaar om 2de te worden en moeilijk voor de leiding om hier een positief woord tussen te krijgen, want ondanks dit verlies zijn we trots op ze!!!! Ze hebben dingen laten zien, waar we al een heel seizoen op getraind hebben. Mentaal en fysiek en dat heeft zijn uitwerking gehad….en dat word nu natuurlijk niet gezien, maar later als ze echt groot zijn, zullen ze dit seizoen zich nog herinneren……elke week in blokken trainen, en andere oefeningen en aanwijzingen. Spelers uit de selectie die ze training kwamen geven op hun specialiteit en ze tips en trucs meegaven. Mentale gesprekken met Daniela en Anita…..het heeft ze totaler gemaakt en completer! En tja you win some en you lose some en soms win je meer door eens te verliezen….hoe hard ook, maar de volgende keer slaan we nog harder terug……op naar het NK veld, op naar die eerste plek!!!

DeetoSnel C1
DeetosSnel/Volhuis C1
Veerle Havelaar, Iseline Visser, Demi Blaset, Mohisha Weynschenk, Brett Zuydwegt, Sharon Vink.
Tommy Brand, Wessel van Nes, Brend Dingenouts, Mats van Gemert, Randy Oosting, Jesper Dolderman.
Trainers/Coaches: Nanda van Achteren en Nando van Ooijen.
Trainers: Daniela Riet, Francy Crielaars, Ron van Gemert.
Begeleiding: Anita Veldman.
Verzorging: Kelly v.d. Meij.


Bron: Website DeetosSnel.

GKV(G)
Wat een dag!!!!!
Als 2de eindigen in de Hoofdklasse B achter Oranje wit C1 en dan voor het eerst in de geschiedenis van de club als C1 ploeg naar het NK Hoofdklasse mogen.
Dan ben je aan het begin van de dag al zeer trots en is alles wat je bereikt op zo’n tournooi toch mooi meegenomen.

Om 8.00 uur een heerlijk verzorgd ontbijt voor de gehele ploeg die naar Roermond gaat afreizen.
De C1 met ouders / broers / zussen en de vrienden van de C1 is dus aanwezig.
Als de inwendige mens dan is versterkt vertrekt de C1 om 8.30 uur in 3 auto’s naar Roermond.
De rest ruimt op en de motoren van de volggroep worden om 8.45 gestart.

Roermond here we come.

Na een ritje van 80 TomTom minuten eindelijk de aankomst in de sporthal waar al het nodige werk is verricht door de organisator Ready’60 .  Complimenten voor deze dag!!!!!!
Samen met 7 andere verenigingen worden de beide sporthallen omgetoverd in een waar kleurfestijn.
Maar Oranje overheerst ( GKV / Oranje Wit en Unitas).
Exact volgens schema wordt er om 10.30 gestart met het voorstellen van de ploegen en van dichtbij is goed te zien wat een spanning er op alle gezichtjes staat.
En dan zijn wij aan de beurt;  GKV uit Gorinchem schalt het door de microfoon.
Met Damy voorop dan Jirska / Jikke / Stijn / Annelie / Sanne / Anna Marthe / Tjeu / Thomas en Pepijn stelt de C1 zich voor aan het publiek.
Even naar de bekende zwaaien als je naam wordt omgeroepen en klappen voor Saskia de supertrotse  coach en Eric onze speciaal meegereisde verzorger.

Dan een half uur om voor te bereiden voor de 1ste wedstrijd tegen Unitas C1  waarna om 11.30 de wedstrijddag voor ons begint.
Wat meteen al op valt is de lengte van de tegenstander en de zuiverheid, want de 1 en 2-0 is zo gemaakt. We komen terug maar na de 3-2 is het Unitas dat verder uitloopt.
Via 4-2, 5-2, 5-3 ,6-3, 7-3 , 7-4 wordt het uiteindelijk een 8-4 verlies partij.
Deze wedstrijd hadden we ook wel wat pech, maar won Unitas toch verdiend.

Een half uur rust om daarna tegen PKC, een van de titelkandidaten aan te treden.
We konden goed bijblijven en speelden al een betere wedstrijd.
We komen met 1-0 voor, tenminste dat denken we.
De 1-1 is wel zeker en daarna met leuke aanvallen komen we via een 3-1 achterstand op 3-2.
Via 4-2 / 5-2 / 5-3 / 6-3 / 6-4 wordt het 7-4 voor PKC.
En ook dit was een terechte uitslag tegen de uiteindelijke Nederlandse Kampioen.

Weer een half uur rust en dan tegen Fortuna. Zij hebben van Unitas gewonnen en zo zijn er dus nog kansen voor onze C1 om voor de 2de plek in de poule te gaan.
Er moet met een behoorlijk verschil worden gewonnen en Unitas moet dan”Klop”krijgen van PKC. En het ziet er goed uit want alle schroom is weg en binnen de kortste keren staan we op een 5-0 voorsprong. Luid aangemoedigd door het enthausiaste, door trommels ondersteunde, publiek gaat de C1 er voor.
Ruststand 5-2. In de andere hal staat PKC al aardig voor.
Het zal toch niet gebeuren dat we 2de worden in de poule!!
Nog luider worden de aanmoedigingen, nog harder wordt er op de geleende trommel geslagen en de C1 pikt dit op.
De aanvallen worden soms geweldig uitgespeeld en als dan het eindsignaal klinkt hebben we met 10-4 gewonnen van Fortuna ( op het veld verloren we nog met dezelfde cijfers).
Snel naar de andere hal waar PKC wint met 12-7. En dan rekenen rekenen rekenen.
Met een doelsaldo van -1 is de C1 2de geworden in de poule.
WAT EEN ONGELOOFLIJKE PRESTATIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Saskia gaat helemaal uit haar pannetje en dit werkt best wel aanstekelijk.
Unitas -3 en Fortuna -6 doelsaldo spelen voor de plaatsen 5/6 en 7/8.

Maar wij gaan ons opmaken voor de ¾ plaats tegen een bekende: Oranje Wit C1.

Onze laatste wedstrijd van deze prachtige dag.
De geleende trommel van Deetos moet dit keer ondersteunend werken
We beginnen toch weer wat zenuwachtig en komen met 1-0 achter. Het wordt 1-1, maar OWit drukt door en komt met 3-1 voor.
De C1 wil er nog een keer voor gaan en komt op 3-3.
Helaas moeten Pepijn en Anna Marthe door blessures de strijd staken maar vallen Tjeu en Jikke goed in.  Toch kan dit niet voorkomen dat OWit met 6-3 het potje uithaalt.

Na het laatste fluitsignaal feliciteren we OWit en kunnen we zelf toch ZEEEEEEEEEEEEEER tevreden zijn met het behalen van de 4de plaats op het
NK Hoofdklasse.

Voor de prijsuitreiking is er nog de finale Deetos-PKC.
In een zinderende afsluiting van deze dag spelen zij een wedstrijd op het scherpst van de snede.Alles erop en er aan. Uiteindelijk trekt PKC aan het langste eind en wordt Nederlands Kampioen.  Gefeliciteerd.

Wij gaan na het in ontvangst nemen van de beker en de Limburgs vlaaien met z’n allen naar de kleedkamer.
Daar wordt de C1 alvast in het zonnetje gezet en smullen we allemaal van de heerlijke vlaaien.
GKV C1 Als dan bij thuiskomst in de GKV kantine een grote groep onze C1-ers binnen haalt is het feest compleet. Een toespraak van de trainers van het eerste is een aangename verrassing.
Alsof er nog geen energie genoeg is verbruikt wordt er na het eten “gewoon” nog even 1 ½  uur na gekorfbald.

We willen iedereen bedanken die deze dag tot een onvergetelijke heeft gemaakt.
En met name de C1 met coach.
Jirska / Jikke / Anna Marthe / Annelie / Sanne
Damy / Stijn / Thomas / Tjeu / Pepijn.
Saskia  
B   e    d    a    n    k    t
GKV(G) C1
Sanne Keizer, Annelie Braamskamp, Anna Marthe Blokland, Jikke Gribnau, Jirska van Lomwel.
Thomas de Boon, Tjeu van der Lit, Stijn van der Broek, Damy van der Kaay, Pepijn Kuijntjes
Trainer/Coach: Saskia de Waard.
Bron foto: Karin Keizer.
Bron: Website GKVNieuwerkerk
Nieuwerkerk C1 behaalde het kampioenschap in de landelijke hoofdklasse en mocht dit prachtige zaalseizoen afsluiten op het NK. De dag begon vroeg want om 7.30 uur werd er verzameld en vertrok de bus met spelers, begeleiders, familie en supporters richting Roermond. Daar aangekomen werden prachtige spandoeken opgehangen en werd het blauw-zwart zichtbaar in de hal. De ploeg kon maar even wennen aan de hele entourage want al snel startte het inschieten en het voorbespreken voor de eerste wedstrijd. Na het oplopen en voorstellen van de ploegen moest Nieuwerkerk zich gelijk opmaken voor de zware wedstrijd tegen DeetosSnel C1.

Al snel bleek dat de spelers moeite hadden met alle spanningen die zo'n dag met zich meebrengt en dat kwam het spel niet ten goede. DeetosSnel daarentegen stond op scherp en gaf druk op de aanvallen van Nieuwerkerk. De tegenstander leverde zuivere schoten af met een hoog afrondingspercentage. Nieuwerkerk keek snel tegen een achterstand van 0-3 aan en miste op dat moment een strafworp. Ook de pasing was mede door de druk van DeetosSnel onvoldoende. Zodoende stond Nieuwerkerk bij rust met 2-6 achter. In de tweede helft kon de ploeg betere aanvallen opzetten, waaruit onder andere Tobias een prachtige doorloper scoorde. DeetosSnel bleef echter met scherp schieten en won daarmee verdiend met 5-10.

In de competitie kende Nieuwerkerk een soortgelijke wedstrijd tegen KZ, waarin de ploeg in de beginfase overdonderd werd. Toen toonde het team de wedstrijd erna prima herstel en ook nu liet de C1 zien dit als team op te kunnen pakken. In de wedstrijd tegen Oranje Wit pakte Nieuwerkerk gelijk een 1-0 voorsprong. Onder andere door een prachtige onehand tikbal van Ashwin stond bij rust een 3-1 voorsprong op het bord. Sander vergrootte de voorsprong naar 4-1 met een bizar afstandschot en Nieuwerkerk leek de nederlaag tegen DeetosSnel helemaal weggespoeld te hebben. Toch stokte de productie aan Nieuwerkerkse zijde en na 5-2 en 6-4 wist Oranje Wit nog op gelijke hoogte te komen. De wedstrijd eindigde in een 6-6 gelijkspel. Een prima prestatie tegen het hele seizoen ongeslagen Oranje Wit, maar toch een teleurstelling na de hele wedstrijd op voorsprong te hebben gestaan.

De derde en laatste poulewedstrijd was tegen Dalto C1. Ook in deze wedstrijd was Nieuwerkerk de betere ploeg en ook in deze wedstrijd was de voorsprong 3-1 bij rust. In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 4-2 en 6-3 door heerlijke doelpunten van Koen, Babette en Jorieke. Maar ook wederom deze wedstrijd wist Nieuwerkerk niet meer tot scoren te komen en kroop Dalto dichterbij tot de eindstand van 6-6. Hiermee eindigde Nieuwerkerk als derde in de poule, waar ook zeker een tweede plaats erin had gezeten. DeetosSnel eindige terecht als poulewinnaar, Oranje Wit als tweede en Dalto als vierde.

In de laatste wedstrijd van het NK speelde Nieuwerkerk om de vijfde en zesde plek tegen het onbekende Unitas. Tegen deze kampioen uit de andere C hoofdklasse was Nieuwerkerk weer helemaal terug op niveau. Zo was de oude Mirthe terug met haar belangrijke onderscheppingen. Bij rust stond Nieuwerkerk met 3-0 voor, door onder andere een prachtig afstandschot van Emma. Unitas had niets in te brengen en Nieuwerkerk kon al haar reserves nog laten spelen. Met een winst van 5-1 eindigde Nieuwerkerk als vijfde op dit NK.

Als afsluiting van het toernooi werd met de hele ploeg naar de finale tussen PKC en DeetosSnel gekeken. Deze wedstrijd werd na verlenging met 13-12 gewonnen door PKC, gefeliciteerd. Na de prijsuitreiking volgde een gezellige busrit terug naar Nieuwerkerk. Daar was lekker eten verzorgd en kwam deze onvergetelijke dag tot een einde.

Nieuwerkerk C1De C1 bedankt iedereen die meegewerkt heeft aan deze prachtige dag, in het bijzonder:
de reserves Elianne, Kirsten, Jelmer en Jelmer
de teambegeleider Matthijs
de verzorger Edwin
de familie Voordendag voor de verzorging van al het eten en drinken
de sponsor Iamstore voor het sponsoren van de bus
de supporters voor hun fantastische steun en spandoeken
de keukendienst voor het eten bij terugkomst
de JTC en het Bestuur voor alles wat zij geregeld hebbenNieuwerkerk C1

Babette Blok, Jorieke Bolomey, Emma Collée, Mirthe Kuiper.
Ashwin Bäcker, Koen Collée, Tobias van Sprang, Sander Voordendag.
Trainers/coaches: Marlies de Beijer en José Potuy
Teambegeleiding: Matthijs de Jong.
Verzorging: Edwin Puijmbroeck.
Bron foto: Website Nieuwerkerk.

Unitas
Dat de Orange Army niet alleen actief is bij de wedstrijden van Unitas/Perspectief 1, hebben ze in Roermond geweten. Hoewel er meerdere teams uitkwamen in het Oranje, waren de Harderwijkers nadrukkelijk aanwezig, en zorgden zij voor een prachtige sfeer in het Limburgse. Dat bleek al direct in de eerste poulewedstrijd waarin Unitas/Perspectief moest aantreden tegen GKV C1 uit Gorinchem. Na de eerste minuten die bestemd waren om de zenuwen weg te spelen, boekte Unitas/Perspectief een mooie 8-4 overwinning na een prima wedstrijd. De tweede wedstrijd moest aangetreden worden tegen Fortuna C1. Deze wedstrijd die kwalitatief en stuk minder was, moest met 3-5 aan de Delftenaren worden gelaten. De laatste poulewedstrijd tegen PKC C1, was er een tegen een gedoodverfde kampioenskandidaat. Nadat Unitas/Perspectief even weggespeeld dreigde te worden, werd uiteindelijk toch nog een acceptabele 12-7 nederlaag geleden.
Voor de wedstrijdleiding begon na de poulewedstrijden het nodige rekenwerk. PKC was overduidelijk nummer 1 in de poule met drie winstpartijen. De andere drie ploegen wonnen ieder één wedstrijd, zodat het nodige rekenwerk verricht moest worden. Ik reken het u even voor:
- GKV, Fortuna en Unitas/Perspectief wonnen onderling allemaal één wedstrijd: Fortuna van GKV en Unitas/Perspectief van GKV, zodat een tweede criterium noodzakelijk werd, namelijk het doelsaldo van deze drie ploegen.
- Het doelsaldo van Fortuna in deze onderlinge duels bleef steken op -4, terwijl zowel GKV als Unitas/Perspectief uitkwam op +2;
- de bepalende factor was het aantal doelpunten voor van GKV (14) en Unitas/Perspectief (12).
Zodoende miste Unitas/Perspectief C1 de strijd om de derde plaats op slechts één doelpunt: een goaltje meer voor Fortuna of ééntje minder tegen, zou voldoende zijn geweest. Het mocht echter de pret niet drukken. De wedstrijd om de 6e plek liep uit op een kleine teleurstelling: door de inspanningen eerder op de dag, was de pijp wat leeggeraakt. Met een kansloze 5-1 nederlaag mocht Nieuwerkerk beslag leggen op de 5e plek en moest Unitas/Perspectief genoegen nemen met een 6e plek. Wel werden de toeschouwers getrakteerd op een zinderende finale van een zeer hoogstand niveau, die uiteindelijk in de verlenging werd gewonnen door PKC. Werkelijk een felicitatie waard voor de Papendrechters!
Unitas C1 Na deze traktatie mochten alle deelnemende teams nog een traktatie in ontvangst nemen (herinnering en …… natuurlijk vlaaien), waarna de terugreis werd aanvaard. Zonder iemand te kort te willen doen, gaat de dank vandaag in de eerste plaats uit naar Ready’60 die tekende voor de organisatie van een mooi toernooi en voor zonnige momenten voor het publiek tussen de wedstrijden door. Daarnaast van Unitas/Perspectief zijde aan Harm Lokhorst, Rob Muntingh, Arjen Munnik, Jaco Reijgersberg en Lucy Middelbos die tekenden voor het rijden, het maken van foto- en videomateriaal en de verzorging van de spelers en speelsters van Unitas/Perspectief.
Unitas/Perpectief C1
Ellen Bosma, Lisa Muntingh, Mandy van der Linden, Romy Muntingh.
Bjarne de Jong, Daan Reijgersberg, Friso Bom, Jort Wiegersma, Jouke Engelsman.
Verzorging: Lucy Middelbos.
Bron: Website UnitasDalto
Met een karavaan van vele volgepakte auto´s vertrok de C1 zaterdagochtend vroeg richting Roermond. De vooruitgesnelde D-side had in deDalto C1 1 sporthal een heus geel-zwart supportersvak gemaakt. Er werd zelfs een nieuw spandoek onthuld met de tekst: Dalto C-side legioen GO C1!
Het toernooi startte met de presentatie van de teams. Wat zag Dalto er fantastisch uit in de nieuwe NK-sponsorshirts! Onder begeleding van gezang en tromgeroffel van de D-side werd onze C1 voorgesteld. Met enorm gespannen koppies begon Dalto aan de eerste wedstrijd tegen Oranje Wit. Dalto liet zich in de eerste helft overrompelen, maar herpakte zich uitstekend in de tweede helft. Helaas was de wedstrijd te kort om de goede lijn van de tweede helft om te zetten in een overwinning. Hoewel Dalto in de tweede wedstrijd op 0-1 voorsprong kwam, moest het team in Deetos toch duidelijk de meerdere erkennen. De derde wedstrijd tegen Nieuwerkerk leverde een spannende strijd op, waarbij Dalto in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde.

Dalto C1 Dit resulteerde in een vierde plaats in de poule en vervolgens een wedstrijd om de 7e en 8e plaats tegen Fortuna. Na het laatste fluitsignaal stond er 4-4 op het scorebord. Dat betekende verlenging. Nog even alles uit de kast, maar het lukte beide teams niet meer om te scoren. Er volgde een spannende strafworpenserie die met 5-3 door Dalto werd gewonnen.

Na een hele mooie dag keerden we weer huiswaarts. Op de Woerd stonden patat en kroketten klaar en maakten we ons op voor nog een lange korfbalavond…
Dalto C1
Paula Nooteboom, Bente Rodenburg, Nina Vink, Tessa van de Tuijn, Fabienne Muradin.
Jim Barkema, Mika Anbeek, Jeremie Westerhoff, Jarl Dubbeldam, Bram Broekgaarden.
Reserves: Willeke Ram, Manoek Anbeek, Robin ter Hoeve,
                 Arie Rodenburg, Joran Sadon, Swen Gielissen.
Trainers/Coaches: Patrick Friebel, Tamar Brunt en Natasja Bos.
Verzorging: Inge Jansen.
Bron: Website Dalto.Fortuna/MHIR
Afgelopen zaterdag was het zover, na een spannend verlopen competitie mocht in alle vroegte onze C1 afreizen naar Roermond voor het NK. De afgelopen twee weken had de ploeg zich met trainingen zo goed mogelijk voorbereid. Ouders van de ploeg waren vol overgaaf bezig geweest om alle versierselen, ballonnen, spandoeken, toeters, trommels, foto en video, en etenswaar te organiseren om de dag op te leuten.
Chauffeur Kees zette precies om 7:15 zijn bus richting Roermond, en zonder oponthoud werd om 9:15 de sporthal bereikt. Voordat de organisatie het wist werd een groot deel van de speelhal behangen met spandoeken, slingers, ballonnen, en stickers, om de C1 aan te moedigen. Om 10:30 volgde het voorstellen van alle ploegen. Oplopen in een grote hal, gevuld met 500-600 supporters, en een zelfde hoeveelheid decibel aan toeters en trommels zal de speler wel kippenvel hebben gegeven.
De tweede ronde speelt de C1 zijn eerste wedstrijd. PKC C1 is op papier meteen de zwaarste tegenstander uit de poule. De eerste helft gaat gelijk op, een ruststand van 3-2 si netjes. PKC gaat de tweede helft scherper schieten en het lijkt of Fortuna/MHIR C1 ervan schikt, er wordt rommelig en onrustig gespeeld. Dan zijn de 12 minuten van de tweede helft te kort om de boel weer op de rails te krijgen. PKC wint met 9-3.
De tweede wedstrijd tegen Unitas C1, een duidelijk mindere ploeg maar wel met wat langere spelers in hun vakken. Fortuna/MHIR C1 komt moeizaam op gang, eerst een 2-0 achterstand, maar dan recht trekken naar 2-2 en via 2-4 naar een doelmatige 3-5 overwinning.
De derde wedstrijd is eigenlijk het belangrijkst, bij winst of gelijk spelen voor plek ¾ bij verlies, minder dan 2 punten ook, dankzij de onderlinge resultaten binnen de poule.
Het is of de duvel er mee speelt, daar waar van alle scenario’s die kunnen plaats vinden Fortuna/MHIR C1 in de competitie aan de goede kant van de streep zat, vissen we er nu achter. De derde wedstrijd loopt voor geen meter, en bij GKV wel. Plaatsfoutjes, moeheid, soms wat scheidsrechtelijke dwalingen die irriteren, ach het wilde gewoon niet. GKVC1 krijgt vleugels en weet Fortuna met 10-4 een oorvijgje te geven.
Stand in de poule, Fortuna, Unitas en GKV eindigen allen op de tweede plaats, maar door doelsaldo, bengeld onze C1 onderaan.
De poedelprijs wordt een wedstrijd om des keizersbaard. Dalto C1 is de tegenstander.
Beide ploegen berusten in een “achteraf wedstrijdje”, het is na de reguliere speeltijd 4-4. Er volgt een verlenging, welke doelpuntloos blijft. Strafworpen moeten gaan bepalen wie uiteindelijk de rode lantaarn van dit NK gaat worden. Geheel in de trend van het toernooi wordt onze C1 dat.
Fortuna C1 Conclusie? Zit de ploeg in zak en as? Is er slecht gepresteerd? Was de druk te hoog? Nee, nee en nogmaals nee. Onze C1 begon dit seizoen in een behoorlijk gewijzigde samenstelling, en in een zware zaalcompetitie heeft de ploeg, vaak door hard werken en tegen de betere tegenstanders, metgoed korfbal, een toch wel onverwacht ticket naar het NK weten te verdienen. En natuurlijk, als je dan gaat dan hoop je dat de ploeg juist daar zijn piek van het seizoen heeft.
Het NK was een extra toefje slagroom op een zaalseizoen wat naar meer smaakte. De coaches, spelers en speelsters hebben het NK gehaald, en kunnen trots zijn dat zij acte de préséance hebben mogen geven op een dergelijk toernooi.
Heel veel dank voor de trouwe reserves, Farian, Martin, en Milou.
Fortuna/MHIR C1
Merit Heijink, Marit Karbet, Sanne Karbet, Julia Lebbink, Zané de Roo.
Mees Koole, Niels Steenweg, Lucas Steenweg, Pim Swinkels.
Reserves: Farian de Roo, Martin van der Linden,
Trainers/Coaches: Thomas Reijgersberg en Luuk Jansen.
Bron: Website Fortuna/MHIR.


Overige ploegen
Oranje Wit C1
Oranje Wit C1
Robin Dommisse, Iris Hendriks, Anouk Nelemans, Damaris Scheper.
Roel Brouwer, Jop Brouwer, Bart Driesprong, Bo Oppe.
Trainsters/Coaches: Monique Oppe en Merel van Gurp.
Begeleiding: Michael Schmidt.
Bron foto: Website Oranje Wit.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen