DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

DeetosSnel C1 1DeetosSnel is tijdens de Nationale Korfbaldag 2012 in Pijnacker Nederlands Kampioen bij de C-aspiranten geworden. In een spannende finale was de ploeg uit Dordrecht na rust net iets sterker dan Groen Geel: 5-4.

De ploeg uit Wormer kon na een goede eerste helft het niveau na rust niet vasthouden en kwam iets tekort.
 
Groen Geel begon de wedstrijd goed en Kevin Dik scoorde in de tweede minuut een strafworp, meegekregen door Elise Al. Deetos speelde een paar lange aanvallen en maakte uit één daarvan gelijk door Demi Blaset door een bovenhandse doorloopbal. Deetos had een duidelijk lengteoverwicht bij de heren, maar kon daar door te weinig schotdreiging aanvankelijk niet van profiteren. Wel zette Mats van Gemert Deetos met een afstandsschot na 11 minuten voor het eerst op voorsprong: 2-1.
Het overwicht van Deetos nam toe, mede door twee onderscheppingen van Wessel van Nes tegen de kleinere Jesse van den Berg.
Groen Geel miste de kans om terug te komen in het duel, doordat Yorne Dik een strafworp miste, die Van den Berg had meegekregen omdat hij gehinderd werd toen hij de doorgebroken Groen Geel-aanvoerster Lisanne de Bruin wilde aanspelen.
Aan de andere kant miste Van Gemert na een goede individuele actie een korte kans.
Nadat de ploeg uit Wormer een paar keer van te grote afstand had geschoten, pakte de ploeg het slimmer aan en zocht de kansen op de doorbraak.
Van den Berg maakte een mooie beweging zijn doorloopbal netjes af: 2-2. Groen Geel ging door en Kevin Dik scoorde strafworp zijn wel: 3-2.
Deetos, dat in deze fase weinig in te brengen had, deed vlak voor rust nog wat terug doordat de goed spelende Demi Blaset met een doorloopbal de gelijkmaker liet aantekenen.
Blaset zette na rust meteen de toon met een onderschepping. Een fel Deetos stoorde de opbouw van Groen Geel voortijdig. Toch kwam de ploeg uit Wormer weer op voorsprong door een afstandstreffer van Jesse van den Berg.
Een foutje van Groen Geel-speelster Thalia Rhijnsburger, die onder de korf verkeerd stond opgesteld, werd afgestraft door Brett Zuydwegt, die daarmee een strafworp meekreeg. Mats van Gemert maakte vanaf de stip de gelijkmaker: 4-4.
Deetos was na rust sterker, maar bleef van afstand schieten en was daarmee door de wind weinig succesvol. De aanvallen van Groen Geel strandden voortijdig. Bij een doorloopbal van Kevin Dik rolde de bal net niet over de rand, terwijl aan de andere kant Wessel van Nes zijn kansen niet afrondde.
De wedstrijd stevende daardoor op een gelijkspel af, maar schuin achter de korf schoot Tommy Brand voor Deetos vijf minuten voor tijd wel raak: 5-4.
Bij Groen Geel werden Maud Koopmans en Mylaine Eggers nog ingebracht, maar dit had geen resultaat.

Bron: Website KNKV.


Kruisfinale Neutraal terrein      
1 Groen Geel C1 - Oranje Wit(D) C1   16-8
2 DeetosSnel/Volhuis C1 - De Meeuwen C1   12-10
FINALE DeetosSnel/Volhuis C1 - Groen Geel C1 5 - 4 (3 - 3)
Datum: 16 juni 2012
Plaats: Pijnacker, Organisatie Avanti
Toeschouwers:  
Scheidsrechter: N. Stijweg
Assistent: A. Arnoldus
   
DeetosSnel/Volhuis C1: Veerle Havelaar, Iseline Visser, Demi Blaset(2), Mohisha Weynschenk, Brett Zuydwegt.
Tommy Brand(1), Wessel van Nes, Brend Dingenouts, Mats van Gemert(2).
Reserve: Manon Brand, Sterre Ton, Jitte Janssen, Randy Oosting, Merijn Sevenhuijsen, Thom Nagtegaal.
Trainers/Coaches: Reiner Riet en Daniela Riet.
Trainers: Ron van Gemert, Francy Crielaars en Nanda Nando.
Verzorgster: Francy Crielaars.
Teambegeleider: Ron van Gemert.
   
Groen Geel C1:
Lisanne de Bruin, Leanne Molenaar, Thalia Rhijnsburger, Eilse Al.
Yorne Dik, Kevin Dik(2), Armel Boes, Jesse van den Berg(2).
Reserve: Maud Koopmans, Mylaine Eggers, Merle Hendriks, Yoelle van Erkelens, Emar Boes, Jasper de Leeuw.
Trainers/Coaches: Dico Dik en Rob Molanus.
   
Scoreverloop: 1e min; Kevin Dik 0-1 (strafworp), 3e min; Demi Blaset 1-1(doorloopbal), 10e min; Mats van Gemert 2-1(afstandsschot), 20e min; Jesse van den Berg 2-2(doorloopbal), 23e min; Kevin Dik 2-3(strafworp), 24e min; Demi Blaset 3-3(doorloopbal).
Rust.
30e min; Jesse van den Berg 3-4(afstansschot), 30e min; Mats van Gemert 4-4(strafworp), 45e min; Tommy Brand 5-4(afstandsdschot).


Verslag Groen Geel
Dico en ik lijken op rupsje ‘Nooit genoeg’…..We willen altijd meer!Groen Geel C1 2
Na een verloren zaalseizoen, beter veld resultaat….gelukt.
Na de verliespartij van KZ samen bovenaan eindigen…..gelukt.
De beslissingswedstrijd tegen KZ winnen…..gelukt.
De kruisfinale tegen Oranje Wit winnen…..gelukt.
De finale winnen van Deetos…..shit….niet gelukt!

We zaten er dus op de terugreis wat zielig bij……Gelukkig sprak Ilonka ons vermanend toe!
Geniet van die 2e plek…….!

Ja, maar…….(pubertaal), het had wel gekund! Ja dat is waar, we hadden de wedstrijd kunnen stelen. Deetos was langer over alle schijven en vooral behoorlijk fysiek, daar hadden we last van. Maar ook Deetos kende zijn zwakke momenten. De start was prima, Kevin stip mee en zo stonden  al snel op 1-0. Niet aangesloten verdedigen betekende al snel 1-1. De wind was lastig, hard en over de as van het veld. Er werd goed verdedigd, zowel door ons als Deetos, uiteindelijk toch een voorsprong voor Deetos 2-1,Yorne miste een stip, maar uiteindelijk een Groen Geel C1 1pracht van doorbraak van Jesse 2-2. Toen waren we al bijna 20 minuten bezig. Kevin stip  2-3 voor, zou het kunnen?
De sterke tegenstandster van Lisanne maakte een mooie krappe doorbraak 3-3 en dat was de rust!
Gelijk is geen slechte stand als je nog voor de wind mag spelen. Jesse bewees dit door vrij snel een mooie afstandbal raak te schieten 4-3 voor! Helaas verkrampte toen ons spel, de overtuiging verdween ook verdedigend. Een onnodige stip (verkeerd opstellen Thalia) betekende 4-4.
Er werd toen door het verdedigingsvak meer dan uitstekend gespeeld, heel scherp. Deetos moest het zoeken achter de korf en dat werd door ons goed vastgezet. Er werden ook voldoende ballen gepakt, zodat de aanval voldoende mogelijkheden kreeg. Armel kon niet op tegen zijn zeer fysieke heer, maar herstelde zich later wel weer. Thalia speelde Kevin netjes af, maar die schoot onder druk net niet Groen Geel C1 3lekker. Elise ving goed, maar raakte vermoeid. De bank liep warm!
Een prachtige actie van Elise zette Kevin 6 minuten voor tijd aan tot een vrije doorbraak, helaas net mis……..Deetos antwoordde direct met een scherp schotje krap over Jesse….5-4 achter. Wissels erin, nog 2 halve kansjes….helaas….
Geen doelpunten meer. Deetos kampioen (en eerlijk, ik vond ze ook even completer).
Verloren en dus 2e…..net als KZ vorig jaar….tranen en dat mag! Maar gelukkig uiteindelijk een vrolijke C-groep op het podium, met toen nog twee sip kijkende coaches!
Prima organisatie van Avanti en laten we het niet vergeten…..een prima scheidsrechter.

Jongens en meisjes bedankt voor een mooi, wisselend seizoen, supporters bedankt, het zag er weer ouderwets Groen geel uit! Ouders bedankt voor de steun en het vervoer en uiteraard voor het prima feestje vorige week. Organisatie GG (Marijke) bedankt.
Meisjes bedankt voor de “kleffe zoenen”, de chocola zit nog in mijn haar. Ik ….ook van jullie……
Groen Geel C1
Groen Geel C1

Bron: Website Groen Geel.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen