DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

IJsselvogels

IJsselvogels C1 1IJsselvogels C1 werd kampioen in één van de vier landelijke hoofdklasses, door in een beslissingswedstrijd na verlenging af te rekenen met zaallandskampioen Fortuna/MHIR C1. De vier kampioenen streden daarna in twee halve finales om een plekje in de finale. IJsselvogels versloeg Reehorst '45 C1 en kreeg als tegenstander Koog Zaandijk C1, dat de leeftijdsgenoten van DSC C1 de baas was.

Koog Zaandijk C1 had een week eerder bewezen een gevaarlijke ploeg te zijn met slim spel rondom de korf en meerdere schijven waarover gescoord kon worden. De eerste slag in de finale was dan ook voor Koog Zaandijk, dat binnen twintig seconden met 1-0 voor stond. Binnen vijf minuten werd de wedstrijd gekanteld en stond een 2-1 voorsprong op het bord na treffers van Hannah en Jeanine. In een wedstrijd waarin het spel bemoeilijkt werd door de harde wind, werd na rust langzaam maar zeker een grotere voorsprong opgebouwd. In de korfzone was C1 (fysiek) oppermachtig en vooral dankzij uitstekend verdedigen kwam Koog Zaandijk niet meer aan scoren toe. IJsselvogels kon hierdoor uitlopen naar een veilige voorsprong en door goals van Jeanine, Stan, Yoran, nogmaals Jeanine en Daan werd met 7-1 gewonnen.

De vele meegereisde supporters konden hun feestje gaan vieren en de C1 ontving de medailles en de kampioensbeker van international André Kuipers. Na een speech van voorzitter Henk Jan Bos kon het feestje losbarsten.

De speelsters en spelers van C1 zijn Esther Haasbroek, Hannah Klijn, Jeanine Plooster, Fleur van Rij, Anne van Bergen (res.), Else Pijpers (res.), Daan de Looff, Nathan Marck, Yoran Marck, Stan Sinot, Christiaan Verwoerd, Mike Admiraal (res.). Het team wordt getraind en gecoacht door Victor Blanken en Jasper Marck.

's Avonds werd in de kantine stilgestaan bij deze heugelijke dag en werd de C1 vereerd met een bezoek van wethouder Jan Verbeek, wethouder van Sport en Onderwijs van de gemeente Zuidplas. Met muziek en feest werd dit geweldige seizoen (2e van Nederland in de zaal en Nederlands kampioen op het veld) afgesloten. Allemaal van harte gefeliciteerd!
Bron: Website IJsselvogels.

Bron foto: Marco Spelten.

EINDSTANDEN C-ASPIRANTEN HOOFDKLASSE VELDKORFBAL
Hoofdklasse A

Hoofdklasse B

Hoofdklasse C

Hoofdklasse D
Reehorst'45 C1 *
14-27

Koog Zaandijk C1 *
14-25
IJsselvogels C1 *
14-24

DSC C1 *
14-25
De Meeuwen C1
14-22
Tempo C1
14-20

Fortuna/MHIR C1
14-24

KCC/Hijbeko C1
14-22
KVZ C1
14-16
Groen Geel C1
14-19

DeetosSnel/Volhuis C1
14-18

PKC/LucassenBoer C1
14-21
Unitas/Perspectief C1
14-13
Roda C1
14-17

TOP/Wereldtickets.nl C1
14-13

Oranje Wit C1
14-13
OA/Hotel Warnsborn C1
14-12
Dindoa B1 #
14-14

Nieuwerkerk C1
14-13

HKC C1
14-12
Wit-Blauw C1
14-  9

Fortissimo C1
14-  8

KVS C1
14-12

GKV C1
14-  9
Sparta C1
14-  8

DVO C1
14-  7

KOAG C1
14-  8

Vitesse C1
14-  8
Hoogkerk C1
14-  5

Antilopen C1
14-  0

Excelsior C1
14-  0

Rust Roest C1
14-  2


KRUISFINALES 11 JUNI OP NEUTRAAL TERREIN
Reehorst'45 C1
- IJsselvogels C1

8-13
Koog Zaandijk C1 - DSC C1 13-10


FINALE IJsselvogels C1 - Koog Zaandijk C1  7-1 (2-1)
Datum: 18 juni 2011
Plaats: Pijnacker, Organisatie Avanti
Toeschouwers:
Scheidsrechter: Tim Korndörffer


IJsselvogels C1: Dames: Esther Haasbroek, Hannah Klijn(1), Jeanine Plooster(3), Fleur van Rij.
Heren: Daan de Looff(1), Nathan Marck, Yoran Marck(1), Stan Sinot(1), Christiaan Verwoerd.
Trainer Coaches: Victor Blanken en Jasper Marck.
Reserves: Else Pijpers, Anne van Bergen, Mike Admiraal.
 

Koog Zaandijk C1 Dames: Noëlle Sprangers, Sanne Pasma, Sascha Lanser, Luna Boerhout(1).
Heren: Alwin Out, Ian Gruijs, Tom Ekkes, Hugo Hendriks.
Trainer/coach: Richard Pasma en Daan Bakker
Reserves: Mandy Kraamwinkel, Annette Molenaar, Gaby Juffermans, Koen Punte, Jeroen Briefjes.
Verzorger: Edwin Boerhout.


Scoreverloop 1e min; Luna Berghout 0-1, 5e min; Hannah Klein 1-1, 6e min; Jeanine Plooster 2-1, 27e min; Jeanine Plooster 3-1, 29e min; Stan Sinot 4-1, 33e min; Yoran Marck 5-1, 42e min; Jeanine Plooster 6-1, 50e min; Daan de Looff 7-1.


VERSLAG KOOG ZAANDIJK
Zaterdag 18 juni was het dan zover, de nationale korfbaldag in Pijnacker, waar wij zouden proberen Nederlands kampioen te worden. We hadden vorige week goed gespeeld, deze week goed getraind, dus we waren er klaar voor. We vertrokken om half 10 vanaf ’t Stekkie en het regende hard, maar buienradar voorspelde droog weer in Pijnacker. Kwart voor 11 kwamen we aan bij Avanti en het zag er allemaal prachtig uit. We werden opgewacht door iemand van de organisatie en daar kregen we onze accreditatiekaart uitgereikt en zij leidde ons naar de kleedkamer. Onderweg naar de kleedkamer zagen we de tribune, het veld en de rest van het complex. Toen de kleedkamers; de jongens en meiden beiden een eigen kleedkamer en iemand van Avanti heeft verder de hele dag goed voor ons gezorgd. Na ’t omkleden en tapen gingen we even sfeer proeven op ’t veld. We kregen het programmaboekje te zien en daar stonden onze mooie pasfoto’s in. Half 12 bespreken en vervolgens kwart voor 12 het veld op voor de warming-up en het inschieten. Inmiddels waren de spandoeken opgehangen en moesten we de hoek in om omgeroepen te worden. Iedereen werd voorgesteld en de wedstrijd kon beginnen.

We kwamen snel 1-0 voor door Luna naast de korf na een pass van Sanne. IJsselvogels maakte gelijk door een goaltje onder de korf en kwam vervolgens snel op voorsprong via een doorloopbal. We verdedigden heel goed de 1ste helft maar het lukt de aanval niet om te scoren door de harde wind, ook IJsselvogels had hier last van want het bleef 1-2 met rust.

In de rust werd een nieuw strijdplan bedacht en dan moesten we op die manier de wedstrijd maar gaan winnen….

Helaas draaide het 2e aanvalsvak niet goed vandaag en kon onze verdediging het niet langer dichthouden en werd het 1-3. We hadden geen geluk met de schoten en IJsselvogels wel. We probeerden van alles; er kwamen 2 wissels; Mandy en Koen kwamen er in voor Sascha en Ian en het vak ging wat beter draaien. Helaas konden we niet meer scoren en IJsselvogels breidde langzaam uit tot 1-7. Zo verloren we de finale om het Kampioenschap van Nederland.

Na de wedstrijd veel verdriet maar we moesten toch naar de huldiging. We kregen allemaal een medaille van Andre Kuipers en de schaal die hoorde bij de 2e plek. Na de foto’s gingen we naar de kleedkamer voor een toespraak van Richard die trots op ons was en hij gaf ons allemaal een mooie teamfoto als aandenken aan dit seizoen. Na Richard ging Alfred nog een toespraak houden en zei dat KZ ook heel trots op ons was en dat je alleen maar beter wordt van dit soort wedstrijden. Hij deelde namens de ouders bloemen uit. Na de tranen en toespraken gingen we taart eten en champagne drinken.

Alle ouders en kinderen gingen terug naar ’t Stekkie voor de vrijwilligers borrel om lekker te eten, drinken en na te praten.

Uiteindelijk een mooie dag en een super seizoen gehad: 2x kampioen in de Hoofdklasse, 2x op een NK gestaan en uiteindelijk 2e van Nederland geworden. Wie had dat aan het begin van het seizoen gedacht met onze jonge ploeg!

Van Luna.
Koog Zaandijk_C1_Finale
Koog Zaandijk C1
Bron: Luna Boerhout en Erna Boerhout.


Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen