DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...
Dit toernooi werd gespeeld in de Jo Gerrishal in Roermond

Uitslagen poule A Uitslagen poule B
PKC/Café Bar C1 - ROHDA C1 5 - 2 Excelsior (D) C1 - KCC C1 7 - 6
Fortuna/Tempus C1 - ASVD C1 6 - 3 TOP(S) C1 - Dalto/Human Network C1 2 - 8
Fortuna/Tempus C1 - ROHDA C1 7 - 6 Dalto/Human Network C1 - KCC C1 7 - 5
ASVD C1 - PKC/Café Bar C1 4 - 3 Excelsior (D) C1 - TOP(S) C1 2 - 2
ROHDA C1 - ASVD C1 6 - 7 Dalto/Human Network C1 - Excelsior (D) C1 8 - 3
PKC/Café Bar C1 - Fortuna/Tempus C1 7 - 4 TOP(S) C1 - KCC C1 5 - 6


Eindstand poule A Eindstand poule B
PKC/LukassenBoer C1 3 - 4 15-10 Dalto/Human Network C1 3 - 6 23-10
Fortuna/Tempus C1 3 - 4 17-16 Excelsior (D) C1 3 - 3 12-16
ASVD C1 3 - 4 14-15 KCC C1 3 - 2 17-19
ROHDA C1 3 - 0 14-19 TOP(S) C1 3 - 1 9-16


Finale
PKC/Café Bar C1 - Dalto/Human Network C1 3-6
3de/4de plaats
Fortuna/Tempus C1 - Excelsior (D) C1 2-3


VERSLAGEN:
Excelsior
Terwijl het reguliere zaalseizoen afliep, de krokusvakantie zich aandiende en de trainingen over het algemeen de koelkast in verdwenen, werden er voor onze toppers nog wat extra trainingsuren geregeld voor de resterende weken tot het NK. In die krokusvakantie, waar enkelen uit onze C1-geleding heerlijk van een wintersportvakantie gingen genieten, overkwam Nienke het doemscenario: zij brak door een ongelukkige val haar pols en dat betekende meteen het onvermijdelijke: niet spelen op het NK wat natuurlijk een grootse teleurstelling is en weer veel van het acceptatievermogen vraagt.

Maar dat we hierdoor weer wel een levende mascotte hadden, maakte weer wat goed!!! En nu maar hopen dat er geen rare blessures meer bij zouden komen want dat was wel het laatste wat we konden gebruiken, hoewel we intussen ook over een prima reserveteam van 3 dames en heren beschikten (Emily, Bo, Hanna, Martijn, Emiel en Ryan).
Al snel naderde de dag van vrijdag 9 maart en verzamelden de spelers, coaches, teambegeleider (Jelle) en ouders op ’t Veld. Van daar werd rond 14.30 vertrokken richting Valkenswaard. Na ruim 2 uur kwamen we daar pas aan, omdat er nogal wat files stonden.
Na het opmaken van de gastenlijst en de bedden trokken de spelers en speelsters zich terug rond Frank’s laptop om de belangrijkste videobeelden van de tegenstanders te bekijken. ASVD C1 uit Dronten was er nog niet. Via het Excelsiorforum hadden we van elkaar vernomen dat we beiden in de Stayokay zouden verblijven. Na de videoanalyses was het tijd voor het avondeten. Dit ging er prima in en ook de Drontenaren (een kleine delegatie bestaande uit alleen de spelers en coaches) kwamen binnendruppelen. Ze waren behoorlijk onder de indruk van de Delftse overmacht.
Na het avondeten werd er lekker ontspannen: snookeren, pokeren (Jesse won alles), tafelvoetbal, spelautomaten, en natuurlijk dansen en JUMPEN. Ook werd de kampioenswedstrijd tegen KZ op het grote videoscherm getoond. Helemaal verbaasd waren de ASVD’ers toen hun wedstrijd tegen SKF (opgenomen tijdens de spionageroute) op het scherm verscheen!
Nadat er ook nog werd gejumpt met een paar Zweedse bezoekers zochten de spelers/speelsters hun slaapkamers op. De ouders en coaches maakten nog een strijdlied en bespraken de kansen van de volgende dag. Hier werd door de insiders Dalto al getipt als belangrijkste kandidaat voor de titel. Gelukkig zouden we starten tegen KCC, waarvan we in de veldcompetitie thuis met 5-6 hadden verloren. Sindsdien is de C1 alleen maar gegroeid, dus we hoopten op een andere uitslag. Met een eerste overwinning zou de kleine finale en misschien wel de finale in beeld kunnen komen. We zouden het gaan meemaken.
’s Morgens was het weer op tijd uit bed, opmaken, afhalen en ontbijten. Er scheen een prachtig winterzonnetje in de bosrijke omgeving. Iedereen was in opperbeste doen, hoewel sommigen toch aanzienlijk minder aten als de avond daarvoor. De reis naar Roermond verliep zeer rustig en ruimschoots op tijd kwamen we bij de Jo Gerrishal aan. Een hal waar 2 jaar geleden de D1 een tweede plek op het NK pakte (door verlies met golden goal tegen KVS). De zwart-witte attributen werden in de grote zaal bevestigd. Daar speelden we onze eerste wedstrijd en hopelijk ook de wedstrijden op weg naar de finale. De spelers kleedden zich om en gingen ontspannen schieten in de kleine zaal. De voorstelling van de ploegen was een hele mooie eerste act van de dag. Alle spelers werden individueel voorgesteld.Daarna was het tijd voor de laatste aanwijzingen in de kleedkamer en maakten het team en de supporters zich op voor een enerverende dag.

Wedstrijd KCC C1 - Excelsior C1 6-7
Aanvangstijd: 11.30 uur

Om 11.00 uur hadden PKC C1 en Fortuna C1 al hun eerste stap gezet richting plaatsing voor de finale door respectievelijk ROHDA C1 en onze Stayokay-Excelsior C1 1vrienden ASVD C1 te verslaan. De andere wedstrijd in onze poule was Dalto C1 tegen TOP C1.
KCC was aangemerkt als thuisspelende ploeg en dat betekende dat Excelsior kon opstellen naar de tegenstander. Op basis van de videobeelden had het coachduo besloten om de opstelling om te draaien: 1e aanvalsvak startte in de verdediging om de kleine aanvoerder en topschutter van KCC uit te schakelen. Op het veld was KCC ook bij onze C1 ingedeeld en wij hadden thuis met 5-6 verloren. KCC had een enorme zwart/witte supportersschare op de been weten te brengen die zich qua vocale en muzikale klanken flink lieten gelden: “We are black, we are white, we are F**ing Dynamite, La (9*). Onze supportersschare viel hierbij volledig in het niet, maar omdat wij natuurlijk ook een zwart/wit-tenue hebben sloot men zich maar bij deze sound aan. Voor deze wedstrijd werd er in de fonkelnieuwe rode “Wasmachinehuis” shirts gespeeld. Gelukkig gaat een NK niet om de hoeveelheid herrie, maar een duidelijk aanwezige 9e man/vrouw is altijd belangrijk. Ook hadden Frank en Maarten duidelijk gemaakt dat het superbelangrijk is om de eerste wedstrijd te winnen, omdat je bij verlies direct met de winnaar van de andere wedstrijd zou worden geconfronteerd, en dan al vrij snel zou zijn uitgeschakeld. Dus gewapend met al deze kennis betrad onze C1 het veld van de hoofdhal (met 2-ringen tribunes!).KCC had 4 vrij grote dames en in ieder vak de helft van een jongenstweeling en een heel lange heer.
Het KCC-aanvoerdertje kon toch in de eerste paar aanvallen een aantal keren tot schot komen, zodat hij het 7/8e schot in een doelpunt kon omzetten (1-0 voor KCC). Het dak vloog er bijna af door het oorverdovende gejuich van hun 9e man! Het was zaak om niet meteen 2-0 achter te komen...... In onze aanval wist Lennart een paar keer langs zijn tegenstander vrij voor de korf te komen, maar werd afgefloten voor snijden.
In de 6e minuut passeerde Roy zonder bal de andere helft van de tweelingbroers, en werd onreglementair afgestopt. Onder een oorverdovend lawaai van de KCC supporters die maar 15 meter van de strafworpstip verwijderd waren, stuiterde de bal van de achterpunt van de korf af en viel aan de verkeerde (voor Excelsior) kant van de mand naar beneden. Met de Excelsior tweeling (ja wij hebben er ook één) in de rebound positie kon de aanval weer verder. Helaas kwam Lennart voorlopig met zijn afstandschoten niet verder dan de punt van de korf,
In de 10e minuut wist Koen’s kleine tegenstander door te breken, maar de bal rolde slechts over de rand. Daarna was het aan Puck om in de 11e minuut met een afstandstreffer voor de korf de stand gelijk trekken (1-1). KCC bracht Roy’s tegenstander in stelling, terwijl Excelsior Shera in stelling bracht. Dat leverde een paar korte aanvallen op waarbij de bal meteen door de tegenpartij werd veroverd.
Excelsior C1 2Na 12.5 minuut was het WISSELEN.
KCC kon nu gaan aanvallen voor de neuzen van de eigen haast ontelbare supporters. Dit bracht dan ook snel de 2-1 op het scorebord, mede door onoplettendheid in de Excelsior verdediging. Om ook het andere KCC schuttertje het schieten van afstand te bemoeilijken ging Lennart hiertegen verdedigen. Ryan kwam voor Roy in het veld om tegen de lange heer meer lengte in de strijd te brengen. Het was ook nu weer zaak om de stand weer snel gelijk te trekken. Met Koen en Annelein in de rebound (hoezo lengtevoordeel......) werd naast Shera nu ook Jesse tegen zijn superlange heer in schotpositie gebracht. Door flink trek en duwwerk tegen Koen in de paalzone leverde dit een vrije bal op die de Excelsior-aanvoerder (“komt-ie dan hé.......) in de 15e minuut wist te verzilveren (2-2). Nog 10 minuten en na later bleek nog driekwart dozijn doelpunten te gaan...... In de 16e minuut kwam het opgezweepte KCC toch weer op voorsprong. Door sterk rebounden van de lange heer tegen Jesse kon de kleine aanvoerder weer een paar keer aanleggen eerst zonder de korf te raken: zijn vizier geblokkeerd door de lange armen van Koen. Zijn vijfde schot trof toch weer doel, nadat de bal 2 keer de mand had rondgetold: 3-2 achter. In het andere vak werd Ryan onder de korf weggezet en Lennart wist uit de vrije bal de bal op de korf te krijgen en weer zelf af te vangen en zo kon de aanval door. In de 17e minuut kon Lennart uit weer een vrije bal rechts voor de korf wel scoren: 3-3. In de aanval van KCC die meteen na de vakwissel volgde nam Lennart’s tegenstander meteen revanche: van precies hetzelfde plekje als zijn broer (ze wisselden toch allebei wel van vak (of gaven ze alleen de aanvoerdersband over????........scheids?) schoot hij de 4-3 erin. Het andere vak kon slechts één korte aanval uitvoeren en was de bal al weer kwijt. In dezelfde minuut nam KCC dan eindelijk wel 2 punten voorsprong: 5-3. Nu was het de lange heer die uit Ryan’s verdediging wegtrok en scoorde. De KCC supporters vierden dit al als de overwinning en boven Excelsior trokken zwart/witte KCC wolken samen.
De Excelsior supporters zagen dat hun ploeg nu wel steun konden gebruiken en schraapten voor de eerste maal de kelen: “Alles of niets, Ole, Ole “. En dat was niet aan dovemansoren gezongen.
Lennart mocht weer van hetzelfde plekje een vrije bal nemen en op aangeven van Puck scoorde hij 5-4, met nog 6 minuten op de klok. Er was nog hoop. Koen gaf zijn tegenstandertje geen ruimte meer voor een schot en dus ging Jesse’s lange tegenstander het in de punt proberen. Zijn schoten waren een makkelijke prooi voor de terugzakkende Koen.
Puck brak door en leek in de rug te worden geduwd, maar de scheids zag er geen strafworp in.
De KCC coach dirigeerde de lange heer nu in de positie van Lennart’s verdediging. Omdat deze heer niet op zijn snelheid vertrouwde liet hij Lennart veel te veel vrij en deze kon eenvoudig zijn plekje opzoeken waar hij al twee keer eerder scoorde en ‘deed het’ voor de derde keer van deze afstand: 5-5. En weerExcelsior C1 3 een vakwissel. De KCC aanval leek stuk te zitten er werd veel te weinig bewogen en men ging het zoeken in lange passes, waarvan er een buiten bereik buiten de lijnen belandde. Misschien kon Excelsior deze fase gebruiken om door te drukken. Met Koen in de rebound en Annelein in de ‘aangeef’ zochten Jesse en Shera de punt weer op. In de 23e minuut kwam Excelsior dan voor de eerste keer op voorsprong door een afstandschot van Jesse: 5-6 ! Dichthouden was nu de opdracht! KCC kon geen vuist meer maken ondanks de steun van hun aanhang. De Excelsior aanval probeerde de tijd nu professioneel vol te spelen. Ook hier werd de plaatsing onzuiver en kon Annelein met een uiterste inspanning een slecht geplaatste bal voor de achterlijn binnenhouden, maar kreeg hierbij last van haar enkelblessure. De tijd werd stilgezet, maar na een kleine minuut kon Annelein toch verder. Nog 1 minuut te gaan. En nog steeds had Excelsior de bal in bezit. De KCC verdediging gaf nu ruimte om te schieten maar Shera en direct daarna Jesse misten de twee kansen achter de korf. Nu had KCC weer de bal en transporteerde die snel naar de aanval voor een laatste noodaanval. Een eerste schot ging ruim over, maar het was weer het tegenstandertje van Lennart dat van verre afstand de gelijkmaker in de korf kon schieten: 6-6 en opluchting bij de KCC aanhang. Koen gaf Lennart nog een flinke schouderklop bij het wisselen om hem nog eens goed aan te sporen en met succes: Met Puck en Mirte in de rebound kon Lennart nog twee keer aanleggen en de tweede keer was raak (weer van dezelfde plek): 6-7 . Enorme ontlading bij Maarten en Frank die de cameraman zowat omsprongen, en van de spelersbank. De spelers van de verdediging renden ook naar het aanvalsvak, maar moesten snel op hun schreden terugkeren, want KCC wilde weer snel op jacht naar nog een goal. Voor het eerst was nu ook het geluid van de Excelsior aanhang de baas over dat van KCC. KCC kon nog een keer schieten en Jesse kreeg de bal mee na een springduel. Frank en Maarten namen deze spelhervatting aan om nog even een wissel in te brengen: Emily voor de halfgeblesseerde Annelein. De verdediging bracht de bal te traag op en kreeg een vrije bal tegen wegens tijdrekken. De vrije bal leidde niet tot een schot, maar toch wist KCC er nog twee afstandschoten uit te persen alvorens Jesse de bal weer bemachtigde. De bal was nog maar net in de Excelsior-aanval toen de scheidsrechter affloot. De wedstrijd voorbij en het gehoopte resultaat voor onze C1 was behaald, maar moeizamer dan gepland! De teleurstelling aan KCC-zijde was enorm. De mannelijke tegenstanders zaten in tranen tegen de muur van de hal en leken ontroostbaar, een droom armer.
Scores Excelsior: Lennart (4), Puck, Koen, Jesse.

Wedstrijd Excelsior C1 – TOP C1 2-2
Aanvangstijd 12.30 uur.
TOP C1 had de eerste wedstrijd met maar liefst 8-2 verloren van Dalto C1. Daarom speelden de C1 in de volgende ronde tegen TOP C1 en troffen Dalto C1 en KCC C1 elkaar. Voor deze 2e wedstrijd weken we uit naar de kleinere sporthal van het sportcentrum. Nu stond weer gewoon de eerste aanval weer voor de korf. Het spel golfde heen en weer met voor beide ploegen korte aanvallen met slechts een paar afstandschoten zonder resultaat. Na 4 minuten was het TOP C1 die als eerste uit een doorbraak de korf wist te vinden: 0-1. TOP verdedigde ook stug en de Excelsior schoten kwamen op momenten dat de afvang Excelsior C1 6niet goed geregeld was. In deze wedstrijd was het vooral Jesse die met gering lengtevoordeel de rebounds voor zijn rekening nam. Annelein speelde tegen Noord-West geselecteerde Manon in de aangeefpositie. Shera en Koen probeerden voor in het vak tot schot te komen. Koen wist meerdere schoten te lossen na goed bewegen tegen zijn lange tegenstander, maar de schoten kwamen niet eens op de mand. Shera brak door en werd door de andere dame overgenomen. Omdat er niet werd weggetrokken bij de paal, strandde deze actie in een vrije bal tegen (lopen). De TOP aanval kwam helemaal niet tot constructief aanvalspel, waardoor de Excelsior-aanval voldoende gelegenheid kreeg om gelijk te maken.
Alle spelers (zoals de Excelsior spelers later zouden verklaren) hadden enorm last van de ongelooflijk gladde en lichte bal, die ook nog eens veel te hard was opgepompt. Dit gaf meermalen aanleiding tot “slapstick-achtige” situaties, zoals het uit de handen glijden tijdens vrije ballen en afstandschoten en het onverwachts hoog opstuiten van de bal. Ook het rebounden van een schot op de korf werd een hachelijke onderneming, omdat deze steeds met flinke snelheid richting achterlijn verdween. Deze situaties leidden aan beide zijden regelmatig tot balverlies. Dit was waarschijnlijk ook de voornaamste reden dat er niet meer werd gescoord in de eerste helft. Zelfs een bovenhands genomen doorloopbal aan TOP-zijde raakte niet eens de korf. Maar ook Koen (wegtrekbal) en Jesse (van zijn favoriet plekje achter de korf) misten de korf volledig. De coaches en het publiek konden hun ogen niet geloven dat de afwerking bij beide ploegen zo faalde, en ook de aanvallers leken het geloof in eigen kunnen steeds verder te verliezen. Net voor rust zeilde weer een afstandschot van Koen over de korf, maar hij sprintte langs zijn tegenstander. De snel aangegeven bal van Jesse trof echter de paal voordat Koen gevaarlijk kon worden. Deze laatste kans op de gelijkmaker voor de wissel was hiermee ook verkeken.
WISSELEN
Na de vakwissel was het eerste afstandschot van Koen toch raak: van achter de paal wist hij vanaf de achterlijn de gladde bal over zijn lange verdediger heen door de korf te krijgen: 1-1. Direct na het uitnemen van de bal probeerde TOP hun sterkste aanvalster Manon uit te spelen, maar door sterk rebounden van Jesse en Koen leidde dit tot korte aanvallen met 1 of 2 schoten. die ook geen korf raakten. In de 16e minuut kwam Excelsior op voorsprong. Het was Roy die na een doorbraak zonder bal, met een mooie bovenhandse doorloopbal Excelsior op voorsprong zette: 2-1. Annelein maakte toen weer plaats voor Emily, omdat de TOP dames vooral in de punt speelden en Annelein door haar enkelblessure minder wendbaar was. Ook Jesse’s heer probeerde het nu vanExcelsior C1 5 afstand, maar Koen kon terugzakkend de ballen eenvoudig boven de TOP dames wegplukken.
In de Excelsior-aanval wisten ook Roy, Puck en Lennart met deze bal geen mand te raken (alle schoten zoefden er ver overheen) en moest hun vizier worden bijgesteld. In deze fase van de wedstrijd maakten beide ploegen in de aanval veel plaatsfouten, mede door strak verdedigen van de tegenpartij. Het spel golfde zo op en neer zonder veel doelkansen. Excelsior verlegde de aanvaltactiek naar de doorbraak. Allereerst kon Puck een doorloop nemen, omdat haar tegenstander volledig de weg kwijt was. Mirte’s dame nam over, maar Puck zag helaas niet dat ook Lennart doorgebroken was en werd teruggefloten voor verdedigd. Daarna passeerde Mirte haar tegenstander en wist in de lucht de bal naar haar wegtrekkende zus te spelen, maar ook haar schot ging ............weer over! Door goed rebounden van Lennart bleef de aanval in balbezit.
Toen nam TOP de aanval weer over, maar schoten vanuit het voorvak en uit een vrije bal raakten de korf niet: het was de ultieme nachtmerrie voor iedere aanvaller........
Aan Excelsior-zijde begon Lennart wat meer aan de bal te wennen en raakte een paar maal de mand. De TOP verdediging gaf - gewaarschuwd - Lennart geen schotruimte meer weg. Roy kon nog wel een keer aanleggen......over de korf.
Met nog 1 minuut op de klok kwam TOP toch nog aan de eigenlijk onverdiende gelijkmaker. Door een foute pass bij het uitverdedigen werd een TOP aanvalster in de Excelsior C1 4paalzone aangespeeld. Jesse probeerde de bal te onderscheppen, maar in kansloze positie trok hij tijdig zijn hand terug. De TOP dame miste ongehinderd deze kans, maar de scheidsrechter wees toch resoluut naar de stip. Een strafworp was zelfs met deze bal geen probleem: 2-2. Na de snelle vakwissel probeerde Koen het nog snel van afstand, maar zonder resultaat. Toen klonk meteen het eindsignaal: . GELIJK.
Onze C1-ers waren behoorlijk ontstemd over deze late gelijkmaker en het gevecht met de wedstrijdbal. Maar ze hadden de plaatsing voor de finale nog in eigen hand: ze moesten zich weer gaan voorbereiden voor de finale in poule B tegen Dalto uit Driebergen.
Scores Excelsior: Koen, Roy

De uitslag in de andere Poule B wedstrijd: Dalto – KCC was 7-5 geworden, waardoor Dalto nu 4 punten had en zich bij een gelijkspel tegen Excelsior zou plaatsen voor de Finale.
KCC stond nu met 0 punten onderaan en was uitgeschakeld voor zowel kleine als grote finale.
Excelsior zou zich alleen door winst in de laatste wedstrijd tegen Dalto voor de grote finale kunnen plaatsen. Bij verlies speelden ze om de 3e en 4e plaats, maar als ze met zeer grote cijfers van Dalto zouden verliezen en TOP zou winnen van KCC waren ze uitgespeeld. In Poule A had Fortuna C1 beide wedstrijden gewonnen en leek op weg naar de grote Finale. ROHDA (onze hoofdklassepoulegenoot) had tweemaal verloren en was uitgeschakeld). ASVD en PKC hadden beide 2 punten en waren beide nog kanshebber voor de finales.Vanuit Goes kwam het bericht dat Excelsior B1 de twee eerste poulewedstrijden had verloren en zij geen kans meer maakten op eremetaal. Dus de C1 wist dat ze alles moesten geven om de naam van Excelsior hoog te houden.

Wedstrijd Excelsior C1 – Dalto C1 3-8
Om 13.30 startte deze ‘finale’van Poule B.
In de ander Poule waren 3 ploegen met 4 punten geëindigd, maar door onderling resultaten had PKC de finale bereikt en zou Fortuna spelen om de 3e en 4e plaats. ASVD (onze Stayokay vrienden) viel zo net buiten de prijzen.
Dalto had voldoende aan een gelijkspel. Excelsior zou zich alleen door winst in deze laatste poulewedstrijd plaatsen voor de grote finale. Bij gelijk spel zouden we spelen om de 3e en 4e plaats. Bij verlies speelden we ook de kleine finale, tenzij we met zeer grote cijfers van Dalto zouden verliezen en TOPExcelsior C1 7 zou winnen van KCC. Na het bestuderen van de video-opnames was Dalto als sterkste tegenstander gekwalificeerd en dat hadden ze tot zover ook bewezen met de resultaten tegen TOP en KCC. Ze hadden onder andere een zeer lange heer en twee zeer sterke dames. Verder hadden ze een aantal ‘truc-ballen’die we in Valkenswaard nog eens hadden doorgenomen. Maar Dalto was ook op de hoogte van Excelsior’s kwaliteiten en spelopvatting: ze waren tijdens de kampioenswedstrijd tegen Koog Zaandijk aanwezig in de Buitenhof. De openingsbal van Excelsior werd vakkundig door Dalto gepareerd en leidde meteen tot balverlies. Na aftasten in de Dalto aanval was het na twee minuten al raak: 0-1. Een minuut later uit een vrije bal werd het al snel 0-2. Daarna pas kon Excelsior gevaarlijk worden, maar een wegtrekbal van Puck schampte de voorkant van de korf. Lennart had de rebound, maar kon door het storen van Puck’s tegenstandster moeilijk oplossen. Toch sleepte hij er twee vrije ballen uit, beiden zonder doel te treffen. De Excelsior verdediging had het knap lastig en werd een paar keer getruc-ed door het Dalto damesduo, maar zonder scores. Jesse speelde tegen de superlange heer die veelvuldig voor in het vak te vinden was en Dalto probeerde de dames in ‘tikbal-positie’ te manoeuvreren. Toch wist deze lange heer door te breken en de 0-3 op het scorebord te brengen. In de Excelsior aanval zette Roy aan voor een doorbraak en wist uit een uitwijkbal bijna de korf te vinden, maar werd voor verdedigd teruggefloten. In de Dalto aanval lukte een tikbal nu wel: 0-4. Op deze manier ging het wel heel snel ....... Na de vakwissel positioneerde Jesse (superlange heer) zich voorin in het vak, met Koen, Annelein en Shera afwisselend in de paalzone. Toch was het Koen die van afstand zijn ploeg weer de juiste weg wees door de eerste treffer voor Excelsior in deze wedstrijd te maken: 1-4. Nu was het zaak om snel terug te komen om geen verloren wedstrijd te spelen. Maar er brak er een periode aan waarbij beide aanvallen snel balverlies leden en er geen doeltreffende acties uit voort kwamen. Dalto’s heer nummer 4 liet zich nog van zijn onsportieve zijde zien door tijdens het uitverdedigen de bal uit Mirte's handen te slaan om zo het snel uitverdedigen te ontregelen.
Excelsior C1 8In de Excelsior aanval wist Jesse zijn heer te passeren, maar diens onreglementair ingrijpen werd niet door de scheidsrechter bestraft. Dalto dat aan een gelijkspel genoeg had, bracht nu meer rust in de aanval en loerde alleen op de beste kansen. In de 10e minuut was het de sterke dame nr. 9 die van afstand de score weer ophoogde naar: 1-5! Een schot van Puck van kleine afstand op de rand was het enige wapenfeit wat Excelsior hier tegenover kon stellen. In de Dalto aanval werd het beproefde recept van de twee heren in de punt verder uitgevoerd. Nu was het de zuivere heer tegen Koen die van afstand scoorde: 1-6 en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. De Dalto dames in de verdediging gaven weinig tot geen ruimte aan de Excelsior aanval.
Met Lennart in de rebound wist Puck net voor de wissel na een afstandschot haar tegenstandster te verschalken en de doorloopbal te benutten: 2-6.
WISSELEN.
Bij deze stand liet Dalto het tempo verder zakken en kreeg ook het vizier niet meer op scherp. Lennart’s tegenstander wist drie kansen op zeer fraaie wijze om zeep te helpen. Maar in de 15e minuut was het toch weer Puck’s dame die van afstand de korf wist te vinden: 2-7.
Inmiddels kwam Bo in het veld voor Mirte, die hierdoor ook binnen de lijnen haarExcelsior C1 9 opwachting maakte op dit NK. Door een goede onderschepactie van Jesse tijdens uitverdedigen van Dalto wist Koen van halve afstand dan toch nog eenmaal te scoren: 3-7.
Door de grote nederlaag die zich begon af te tekenen, begon de uitslag van KCC-TOP belangrijk te worden, want als TOP van KCC zou winnen, dan zou het verschil in doelsaldo van TOP en Excelsior bepalend gaan worden.
Gelukkig wist Excelsior in de resterende 9 minuten het aantal tegentreffers tot 1 te beperken, zonder zelf nog tot scoren te komen. Roy (afstand), Bo (doorloop) en Lennart (afstand) wisten nog wel de korf te raken, maar het leidde niet tot doelpunten, ook niet na het opnieuw inbrengen van Ryan voor Roy. Dalto wist eigenlijk ook alleen nog maar 1-schotsaanvallen te maken, want de Excelsior verdediging had nu goed grip op de zaak en Dalto drong niet echt meer aan. Drie minuten voor tijd wist Shera’s tegenstandster dan toch nog een doorloop te benutten en was de eindstand van 3-8 een feit. Gerald had vanuit de andere hal regelmatig de tussenstand van KCC-TOP naar Frank gesms’t. Aanvankelijk stond KCC ruim voor (zij wilden hun supporters natuurlijk ook toch nog wat reden tot juichen geven), maar TOP wist weer gelijk te komen. Uiteindelijk trok KCC met 6-5 aan het langste eind, dus kon onze C1 zich opmaken voor een treffen in de kleine finale met stadsgenoot Fortuna! Dalto zou PKC treffen in de grote finale. Geen onterechte nederlaag, maar het was jammer dat er door de snelle achterstand de wedstrijd nooit een echte wedstrijd was.
Scores Excelsior: Koen (2), Puck.

Wedstrijd Fortuna C1 - Excelsior C1 2-3
Om 14.30 startte de “Kleine Finale” om de 3e en 4e plaats tussen de twee Delftse ploegen op dit toernooi. In de veldcompetitie van de Hoofdklasse C staat Fortuna fier bovenaan, met 7 punten voorsprong op Excelsior. Toch is het een ploeg die onze C1 goed ligt, getuige het feit dat zij als enige ploeg Fortuna een Excelsior C1 10verliespunt had kunnen toebrengen. Maar zoals eerder vermeld is onze C1 als team in de zaalcompetitie enorm gegroeid, dus misschien zat er op dit podium deze keer toch een overwinning in. Fortuna’s eerste aanval met zoals gewoonlijk NW-geselecteerde Mitch in de punt van
de aanval, wist een paar schoten te lossen, zonder score. Nu was het de beurt aan de 1e aanval van Excelsior en onder een luid “hée, hée” bij ieder pass, ging men op zoek naar de kansen. Het eerste wapenfeit was een afstandschot van Shera, dat maar net te kort was. In het andere vak raakten twee vrije ballen van Fortuna alleen de bovenzijde van de korf. Toen kwam er een periode met slechte passen (of goed onderscheppen...), waardoor de wedstrijd een rommelig karakter kreeg: er stond voor beide ploegen veel op het spel. Wie mocht zich na deze wedstrijd de beste C1 van Delft, ja zelfs van het district Noord-West noemen?
In de 3e minuut sloop Jesse langs zijn tegenstander, maar omdat hij dacht dat hij zou worden overgenomen, kwam er een haperende doorloop uit, die doel miste. En weer ging het verder met Jesse nu in de paalzone. Shera wist haar tegenstander te passeren, maar kon de bal pas bemachtigen toen ze pal onder de paal stond. Een afstandschot, vrije bal en wegtrekbal van Koen raakten de korf niet. Bij de volgende vrije bal werd eerst te vroeg ingelopen en toen de bal uit Jesse’s hand geslagen: STIP. Koen maakte geen fout vanaf 2.5 meter: 0-1. Na 4 minuten was een voorsprong voor Excelsior een feit. Fortuna verloor de bal in de volgende aanval zonder een schot te lossen. Een afstandschot van Jesse draaide maar net uit de korf. Annelein wist de bal in de aanval te houden. En weer was het Annelein die keurig insneed en de aanstormende Jesse keurig bediende. De fraaie doorloop was net iets te hard, jammer! Nu was het Shera die de rebound onder de paal pakte. De aanval leek alle ballast van zich af te hebben geworpen en creëerde de ene na de ander kans. Terwijl Jesse en Koen met aanvallende bewegingen de aandacht trokken, trok Annelein naast Shera weg en wist met een loepzuiver schot Excelsior op 0-2 voorsprong te zetten. Nu mocht het 2e aanvalsvak van Fortuna het gaan proberen. Het 2e schot werd door Jesse gebloktExcelsior C1 11 en door het luide gejoel van de Excelsioraanhang werd het vertrouwen van de spelers van Delft-Zuid verder ondermijnd. Maar ook Excelsior’s 2e aanval wist door goed onderscheppen geen schot te produceren. In de aanval kreeg Fortuna meteen een vrije bal, maar de schutter werd tot op de huid verdedigd en moest de bal afspelen. Een mooie wegtrekbal achter de paal belandde slechts op de punt, en de rebound was weer voor Excelsior. Een identieke situatie in de Excelsior aanval met hetzelfde resultaat: Puck raakte de mand en de rebound was weer voor Fortuna.
Deze vierde wedstrijd ging de spelers en speelsters van beide ploegen niet in de koude kleren zitten. Na 9 minuten was er het eerste blessure-oponthoud aan Fortuna-zijde. Was het een enkelblessure of kramp? In het vervolg van de wedstrijd zouden er nog meer van dit soort onderbrekingen komen. Gelukkig hoefde Fortuna niet te wisselen en ging het spel verder. Net voor rust wist de Fortuna aanval met vrije ballen en afstandschoten de korf nog wel te raken, maar de bal ging er niet in.
WISSELEN
In de 13e minuut kreeg Fortuna een strafworp, maar deze werd niet benut. 3 minuten later een herhaling van zetten, maar nu wist Eva van Fortuna (en NW) de stip wel te benutten: 1-2. Met nog 9 minuten te spelen was de spanning weer terug in de wedstrijd. De Excelsior-aanval verloor direct vanuit de uitbal de bal en Fortuna draaide de duimschroeven verder aan. Het was nu zaak dat het vak van Annelein, Jesse, Koen en Shera de hersens erbij zou houden. Het Delft-Zuidse publiek besefte dat hun steun er nu het meest toe doen zou en deed er een vocaal schepje bovenop. Overmoedig door deze aanmoedigingen werd er bijna vanaf de middellijn een schot gelost door Jesse’s tegenstander en werd de bal een simpele prooi voor Koen.
Excelsior C1 12Het aanvalsvak van Excelsior kreeg de opdracht om de bal langer in de aanval te houden. Met de tweeling weer eens in de paalzone probeerden Roy en Lennart een doorbraak te forceren. Dit lukte niet maar Puck hield de bal goed vast en wachtte op betere mogelijkheden. De tijd tikte zo langzaam weg. De Fortuna verdediging ging zo meer naar de bal kijken en hierdoor wist Roy Mirte achter de paal aan te spelen op een plek waar ze dit seizoen al meerdere keren wist te scoren. Dit keer sprong de bal helaas van de mand af. Puck wist de bal in de loop te vangen en er direct een bovenhandse doorloopbal van te maken. Ook deze ging niet door de mand.
In de 18e minuut kwam Ryan weer voor Roy in het veld, om opnieuw wat extra lengte in te brengen, zodat ook het damesduo wat meer konden aanvallen. De Fortuna-toeters begonnen aan hun laatste adem, want er waren nu nog maar 6 minuten te spelen. Het was nu of nooit. Reinier vd Hoek spoorde zijn aanvallers nog eens aan: “Mark meer gaan doen”. En dat deed Mark: hij loste een afstandschot die geen korf raakte, maar de bal werd direct vanuit de rebound onder de paal ingelegd: 2-2.
Dan moest Excelsior’s 1e aanvalsvak haar faam nu dan maar eens waar maken. Het was eerst even schrikken toen Jesse na een reboundactie naar zijn kuit greep....... Korte inspectie van Nel, even de tenen naar de neus en Jesse kon weer door. Het was te hopen dat het niet op een verlenging zou uitdraaien...... In diezelfde aanval nog kwam Excelsior weer op voorsprong. Jesse die achter de paal langssneed werd aangespeeld voor een schot, maar (waarschijnlijk om niet opnieuw kramp te krijgen) hield hij de bal vast en speelde Koen aan die naar de reboundpositie sprintte. Omdat Koen’s heer ook op een schot van Jesse gefocussed was kon Koen van onder de paal simpel scoren: 2-3 ! Nog 4 minuten en Fortuna kreeg weer een vrije bal door duwen onder de paal. De bal rolde weer van de korf af. De volgende afstandschoten gingen volledig mis en er werd gelopen bij het schot. Allemaal gunstig voor onze zwart-witten.
Drie minuten voor tijd ging Mitch van Fortuna tegen de grond met enkel- of krampproblemen. Het hele Fortuna team en coaches holden achter de verzorger naar de plaats van het onheil. Gelukkig kon het spel na een paar minuten zonder wissels weer verder. Nog een schot op de mand en de bal was weer in de

Excelsior C1 13

Excelsior-aanval. De bal werd goed lang rondgespeeld, terwijl Koen en Shera de paalpositie bezetten. Koen speelde Jesse aan die volledig vrij naar de paal liep, maar Jesse zag de bal niet aankomen: Fortuna weer in balbezit. In hun aanval nog een schot en een pass voor een tikbal, maar Ryan wist met uitgestrekte armen de bal weg te tikken. Na nog een schot was de bal voor Lennart en kon Excelsior weer gaan bouwen. Dit duurde slechts kort, omdat Shera’s tegenstandster met een mooie actie de bal onderschepte, maar zij kreeg door deze actie ook weer kramp. Inmiddels stond de klok al behoorlijk lang stil op 1 minuut en wist alleen de scheidsrechter hoe lang er nog te spelen was. Na een tweetal minuten toog Fortuna weer ten aanval en Maarten wist inmiddels van de scheidsrechter dat er nog anderhalve minuut te spelen was. Emily werd ook nog in de aanval ingebracht voor Shera. Weer eindigde een onfortuinlijk Fortunees afstandschot op de punt en kwam Excelsior weer in balbezit.
In de aanval ging toen Emily door haar enkel, maar kon na een minuutje toch weer door. Zo was de wedstrijd al meer dan 5 minuten uitgelopen. Excelsior mocht weer verder aanvallen en gaf de bal niet meer af. Toen floot de scheidsrechter voor het einde en sprong iedereen van Excelsior elkaar in de armen: 2-3 gewonnen en DERDE VAN NEDERLAND!!
"Scores Excelsior: Koen (2), Annelein"

Prijsuitreiking en huldiging.
Na de toespraak van Johan van den Bosch in de kleedkamer en de finalewedstrijd PKC – Dalto, die door Dalto met 3-6 werd gewonnen vond de prijsuitreiking plaats. Opvallend was dat de collega’s uit Delft-Zuid al waren vertrokken en hun spelerskaarten waren vergeten. Na de prijsuitreiking en het onderling feliciteren van de nummers 1 t/m 3 werd er nog een flink aantal kampioensfoto’s gemaakt. Daarna was het douchen en op naar de tussenstop: de Mac. Rond 20.00 ’s avonds vond de gezamenlijke huldiging van B1 en C1 plaats in het clubhuis. Hoewel de B1 zich van het NK had voorgesteld, kon men zich toch op het feit beroepen dat ze in de reguliere zaalcompetitie kampioen waren geworden, boven de Nederlands kampioen Dalto B1. Na de toespraken van Ard en Leen was het podium voor de Jumpers (tot krampens toe) en was dit wederom een fantastische dag voor spelers, coaches en supporters van CKV EXCELSIOR!
Excelsior C1
Staand: Nelleke de Keyser, Maarten Taffijn, Emiel de Kruijff, Jesse Ekelmans, Martijn Smid, Lennart van Veen,
Koen Swinkels, Ryan Heemskerk, Roy van Leusden, Jelle Swinkels, Frank Damshuijser.
Zittend: Emily Janssen, Nienke Hoogeveen, Bo Verbeek, Hanna Alberts, Shera Desaunois, Mirte de Keyser, Puck de Keyser, Annelein Kuiperbak.

Bron: Pieter SwinkelsKCC/Van Santen

De aanloop naar het NK
Wij hebben in de weken voorafgaand aan het NK 2 supertrainingen gehad met C1. Op woensdag werd er ook nog een onderlinge wedstrijd tegen B1 gespeeld. Bedankt B1!
Op vrijdagavond was het uitje bij Wilrik thuis. Vanaf 17.30 uur tot 21.00 uur werd er gekookt door de kinderen en hebben we de film ‘Hitch’ gekeken. Ook hebben we nog spelletjes gespeeld en werd er gegamed! Het eten was heerlijk:
Voorgerecht (Emiel / Mark): groentesoep, stokbrood met kruidenboter
Hoofdgerecht (Milou, Lisette, Heleen en Bianca): kipkluifjes, lasagne, krieltjes
Nagerecht: (Christian / Stefan): IJs met siroop en veel slagroom
Om 21.00 uur werd iedereen weer opgehaald en hadden we een supergave avond gehad. Als het goed is, is daarna iedereen gelijk in slaap gevallen in hun eigen bedje…

NK op zaterdag 10 maart
Er werd om 07.00 uur verzameld (wel vroeg hoor :-). We werden in de kantine verrast door de ouders. We kregen een mooi NK-shirt met opdruk van namen. Ook kregen Rianne en Wilrik nog een mooie kaart. Na alle spullen in het teambusje gestopt te hebben gingen we rond half 8 op weg richting Roermond. Helaas deed de Cd-speler in het busje het niet, want nu kon de speciaal gemaakt cd niet afgespeeld worden. Maar dit kon de pret en gezelligheid niet drukken. Na ruim een uur rijden hebben we nog even een korte stop gemaakt om vervolgens door te rijden naar Roermond. We kwamen tegelijkertijd met de supportersbus aan en werden daar dus goed ontvangen. De supporters waren deze dag geweldig!! Na het omkleden en het inschieten ging het NK van start. Wij mochten als 2e ploeg oplopen en werden, na een extra rondje om de paal, in volgorde van minder groot naar heel groot, voorgesteld aan het publiek!

Wij speelden de 1e wedstrijd tegen Excelsior. Doordat er heel veel kansen aan onze kant werden gemist stond het bij de wissel pas 1-1. Helaas werd er daarna na een zeer gelijk opgaande wedstrijd (waarin 1 heer van Excelsior wel heel goed schoot) met 6-7 verloren. Toch wel een teleurstelling, want wij hadden gehoopt tegen deze ploeg de beste kans te maken.
Nadat alle emoties weer tot rust waren gekomen werd er in de kleedkamer weer vrolijk gekeken. We gingen vol vertrouwen en met plezier de kleedkamer weer uit.

Wij speelden de 2e wedstrijd tegen Dalto (de latere Nederlands Kampioen)
Werkelijk een schitterende wedstrijd speelden we tegen deze ploeg. Met veel afwisselend spel van een zeer hoog niveau stonden we heel deze wedstrijd voor. Op het einde pas lukte het Dalto om door mooi combinatiespel het verschil te maken (5-7). Complimenten kreeg de C1 na de wedstrijd voor het goede vertoonde spel. We deden deze wedstrijd weinig onder voor de Nederlands Kampioen.

De 3e wedstrijd speelden we tegen TOP (S). Op het veld verloren we dik van deze ploeg. Nu speelden we een goede wedstrijd. Op het eind verslapte de concentratie iets, nadat we heel de wedstrijd voorgestaan hadden. Alle reserves kregen ook nog speeltijd en we wonnen deze wedstrijd terecht met 6-5.
Zelf ben ik zeer tevreden over het niveau wat behaald is op het NK! Een mooie afsluiting van het NK, waar we met iets meer geluk nog iets beter hadden kunnen presteren… Wie weet volgend jaar, waar het grootste gedeelte van de ploeg nog steeds C1 zal spelen.
Nadat er uitgebreid gedoucht werd door de kinderen en de trainers even rustig aan het bijkomen waren en aan het nabespreken waren hoe supergaaf deze dag was verlopen, gingen we weer richting Capelle! Onderweg werd nog een uitgebreide stop gedaan om onze energie-tekorten weer aan te vullen met de gezonde hamburgers van de McDonald’s!

Bedankt
Ik wil nog een aantal mensen bedanken voor dit geweldige resultaat door weer op een NK te staan met deze jonge ploeg.
Allereerst de ouders die het hele seizoen al erbij zijn geweest. Ook voor de shirts en de leuke cadeautjes en de positieve aanwezigheid!
Chantal bedankt dat je als verzorgster mee wilde gaan en voor het medische werk wat je verricht hebt. Ik hoop dat je de dag leuk hebt gevonden…
Verder Wigle, die deze hele dag op band heeft gezet. Super bedankt voor deze leuke herinnering.
Verder de reserves die mee zijn geweest. Nick, Robert, Edwin, Denise en Tessa, ik hoop dat het ook voor jullie een hele ervaring is geweest en dat jullie er van hebben genoten. Sander, bedankt voor het regelen van het hele supportersgebeuren. Ik hoorde dat er dit keer een gezellige buschauffeur was geregeld.. Door o.a. jou is toch weer heel die bus geregeld en vol vertrokken richting Roermond.
Ook Ben en Nel bedankt. Ben voor alle administratie en Nel voor het regelen van de kantine zo vroeg op de morgen.
De supporters waren net als tijdens de kampioenswedstrijd van het 1e werkelijk geweldig! Veruit de gaafste supportersgroep op het NK (weer ruim 100 man)! Ontzettend bedankt dat jullie de verre reis gemaakt hebben! Prima Chiel en Johan dat jullie er waren! Verder alle mensen die ik niet genoemd heb, maar wel hebben mee geholpen aan deze zeer mooie ervaring!
C1 (Milou, Lisette, Heleen, Bianca, Mark, Emiel, Stefan en Christian) bedankt voor de volle inzet en het plezier waar jullie altijd weer komen trainen en spelen! Ik hoop dat jullie zien (vergelijk maar met begin van het seizoen), dat als je allemaal als 1 ploeg speelt er heel veel mogelijk is! En dat je op deze manier ook allemaal veel leuker en beter speelt. Blijf hierin altijd investeren (ook als resultaten wat minder lijken), want dan kunnen jullie fantastisch spelen en ben ik ook heel trots! Het is erg knap om met zo’n jonge ploeg weer op het hoogste podium te hebben gestaan en het allemaal weer meegemaakt te hebben!

2006-2007 KCC VanSantenMakelaars C1
KCC/VanSantenMakelaars C1

Dames: Heleen Fetter, Bianca Kalkman, Milou Wierenga, Lisette Zaal, Denise Groeneweg, Tessa Noordzij.
Heren: Mark Behrens, Emiel Houwerzijl, Christian Dekkers, Stefan Dekkers, Nick Fase, Edwin Rolloos, Robert Wamsteeker.
Coaches: Rianne Dekkers en Wilrik Wassink.
Fysio: Chantal Meyer.
Bron foto: Website KCC.


 


ROHDA
Om 07.00 uur werd er verzameld om naar Roermond te gaan. Met 2 bussen vertrokken Rohda C1 en 100 supporters voor de lange reis van 2 uur. Om 09.30 uur kwamen we aan bij de Jo Gerris sporthal Alle teams moesten zich melden bij de organistatie die in handen was van korfbalvereniging Ready'60. Na het voorstellen van de ploegen was er nog even tijd om in te schieten. PKC was de eerste tegenstander, het begin was hoopgevend maar na een 2-2 tussenstand liep PKC makkelijk weg naar 2-4 wat tevens de stand was in de eeste helft. Na de wissel was onze aanval machteloos maar ook een beetje onfortuinlijk met hun schoten. Ook PKC kon aanvallend weinig doen maar wist nog wel 1 keer te scoren eindstand was 2-5. Het verlies van de eerste wedstrijd betekende dat we tegen de winnaar van de andere poulewedstrijd moesten.Fortuna wist met gemak van ASVD te winnen (6-3) De tweede wedstrijd werd dus tegen Fortuna gespeeld. Een compliment aan de ploeg: er werd duidelijk fanatieker gespeeld.In een gelijk opgaande strijd, waarbij we een achterstand van 4-5 ombogen naar een 6-5 voorsprong. Fortuna trekt de stand gelijk en dan heb je een beetje geluk nodig, waar wij eigenlijk een stip verdienen vlak voor tijd, dame verdedigt een heer(staat mooi op video, gefilmd door Eric Buijsman, nog bedankt! )zijn we de bal kwijt , Fortuna in de eerst volgende aanval, scoort vlak voor tijd het winnende punt 6-7. De laatste poule wedstrijd is tegen ASVD, die hun 2de wedstrijd gewonnen had tegen PKC. Wederom geven we goed partij en wordt er weer gestreden om elke bal. Maar ook deze wedstrijd verliezen we nipt met 6-7.

Conclusie van het Nederlands Kampioenschap, een eervol toernooi waarbij we geen wedstrijd zijn weggespeeld en een beetje geluk ontbeerden!
Voor alle spelers was dit de eerste keer op een kampioenschap dus gebrek aan ervaring zal zeker meegespeeld hebben. Bovendien kunnen andere clubs hun C1 selectie samenstellen uit meerdere teams en heeft Rohda niet veel c-jeugd om uit te putten.2006-2007 ROHDA C1 zaal
Spelers en speelsters wees trots op jullie prestatie en op naar het veld waar ook nog een NK voor districts-teams te behalen is.
De dag werd prima afgesloten in de kantine waar Erica, Carla en Rob ons opwachten met lekker eten en drinken. Onze dank hiervoor!
Het was al met al een zeer geslaagde dag met een goede sfeer. Alle supporters bedankt voor de geweldigde steun, mooie outfits, spandoeken etc.
Bron: Website AKC ROHDA.


ROHDA C1

Dames: Maud Canisius, Kelsey Jansen, Marit Nierop, Nicky Samuels, Mandy Lauf, Toshi Lont, Kayleigh Rudge.
Heren: Melvin Imambaks, Giovanni Massing,Wessel Nierop, Jordi van Wijhe, Roy Kruse, Jonathan Laret.
Coaches: Ron Massing en Ivar Spierings

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen