DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 13 MAART 1999 IN FRANEKER.

Uitslagen poule A       Uitslagen poule B
De Meeuwen C1 - SCO C1 2-3 Vriendenschaar C1 - KIOS C1 9-1
Atalante C1 - Groen Geel C1 2-9 Fortuna C1 - De Kapellen C1 3-3
Tilburg C1 - SCO C1 3-3 De Kapellen C1 - KIOS C1 6-3
De Meeuwen C1 - Atalante C1 6-5 Fortuna C1 - Vriendenschaar C1 5-4
Groen Geel C1 - Tilburg C1 11-1 KIOS C1 - Fortuna C1 3-10
SCO C1 - Atalante C1 0-4 De Kapellen C1 - Vriendenschaar 0-2
Groen Geel C1 - De Meeuwen C1 7-3

Atalante C1

- Tilburg C1 7-2

SCO C1

- Groen Geel C1 2-13

Tilburg C1

- De Meeuwen C1 3-8

 

Eindstand poule A     Eindstand poule B  
Groen Geel C1 4-8 40-8 Fortuna C1 3-5 18-10
De Meeuwen C1 4-4 19-18 Vriendenschaar C1 3-4 15-6
Atalante C1 4-4 18-17 De Kapellen C1 3-3 9-8
SCO C1 4-3 8-22 KIOS C1 3-0 7-25

Tilburg C1

4-1 9-29
Finale
Groen Geel C1 - Fortuna C1 7-2
3de/4de plaats
De Meeuwen C1 - Vriendenschaar C1 4-6


VERSLAG
De Kapellen

Het Nederlands kampioenschap in de zaal in Franeker
"Als slagroom op de taart mochten we na de overwinning op R.W.A. naar het Nederland Kampioenschap in Franeker. Omdat we geen zin hadden om zaterdagochtend heel vroeg te vertrekken kozen we ervoor om al op vrijdagmiddag met de trein te vertrekken en de nacht door te brengen in een pension op 6 km van sporthal De Trije in Franeker. Na een treinrit van 2,5 uur en een busrit van 3 kwartier kwamen we aan bij pension Poortstra waar we ’s-avonds in Tzummarrum lekker hebben gegeten, vervolgens zijn we vroeg gaan slapen en hebben we ’s-ochtends heerlijk ontbeten, waarna we
buiten nog wat met de bal speelden.Om 09.30 kwamen de mensen van Vitesse ’74 ons ophalen en brachten ze ons naar sporthal de Trije in Franeker, een schitterend complex met vier (!!) sporthallen onder één dak. Toen we daar aan kwamen kregen we als gastvrouw Inge toegewezen (uit Vitesse ’74 B1) die de hele dag goed voor ons zou zorgen.Met de opening van het toernooi ging het wel een beetje fout, bij de teamprestatie werden we gewoon vergeten. Door naar de speaker te rennen en dit te melden werd de fout hersteld en kon onze enige supporter op dat moment (Peter Danse sr) toch nog juichen.
De eerste wedstrijd speelden we tegen Fortuna C1. Op het toernooi bij SKF verloren we hiervan met 7-2 zodat we wisten dat dit een sterke tegenstander was. Het bleek echter anders te lopen; na drie keer een voorsprong te hebben genomen (1-0, 2-1 en 3-2) wist Fortuna uiteindelijk de gelijkmaker in de laatste minuut door het mandje te gooien: 3-3.
Voor de C1 een onverwacht winstpunt, maar twee punten zou ook heel goed mogelijk (en verdiend) zijn geweest.De tweede wedstrijd speelden we tegen KIOS uit Ruinerwold. Deze ploeg had al dik van Vrienden- schaar verloren en leek de minste sterke uit de poule. Toch moesten we knokken om uiteindelijk met 6-3 te winnen. Met drie punten uit twee wedstrijden was voor ons het toernooi al meer dan geslaagd, maar er was nog meer mogelijk.Na een wandeling buiten waardoor onze oren even rust kregen van de honderden toeterende en schreeuwende supporters speelden we de laatste wedstrijd tegen het fysiek sterke Vriendenschaar.Op het veld zaten we hier bij in de poule en we verloren toen met 8-2. Nu waren we er echter op gebrand om een beter resultaat neer te zetten. Hun lengteoverwicht ontregelde onze aanval volledig, maar door zeer sterk verdedigen was het na een kwartier nog maar 1-0. Het was jammer dat Vriendenschaar kort voor tijd de 2-0 er in gooide want de 1-1 had ook gekund en wij hadden aan een gelijkspel genoeg voor de wedstrijd om de 3e/4e plaats. Nu waren we helaas uitgeschakeld. Al met al een schitterend resultaat voor de ploeg!Toen was het grote moment aangebroken, wie zou de trofeeën (twee Friese doorlopers) winnen? Na rijp beraad door de jury werd bepaald dat de trofee voor de beste actie van het NK niet naar een individu, maar naar de hele C1 ging. Er waren wel een aantal topscoorders, maar die konden alleen scoren doordat anderen het vuile werk opknapten. De hele ploeg speelde gewoon goed (vooral verdedigend). De trofee voor beste Friese doorloper ging naar Inge, de manier waarop ze ons de hele dag terzijde stond was perfect. Na een vlotte terugreis hebben we pannenkoeken gegeten in het Schollebos en hebben we bij de familie Vaane nog wat gedronken en Pictionary gespeeld, waarna iedereen moe maar zeer voldaan naar huis vertrok. Kortom een geweldig weekend waarbij de C1 kon terugkijken op een ongelooflijk goed toernooi. We zitten dicht tegen de top van Nederland aan, maar het belangrijkste is dat we allemaal zo veel hebben bijgeleerd sinds het begin van het seizoen.


De Kapellen C1

Bron: Mark van der Waaij

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen