DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

DIT KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD IN NEUNEN.

Uitslagen Poule A Uitslagen Poule B
Fortuna C1 - De Kapellen C1 4 - 1 Geen uitslagen
Dalto C1 - SCO C1 ??
Deto C1 - De Kapellen C1 3 - 4
SCO C1 - Fortuna C1 ??
Dalto C1 - Deto C1 ??
De Kapellen C1 - SCO C1 7 - 0
Fortuna C1 - Dalto C1 ??
Deto C1 - SCO C1 ??
De Kapellen C1 - Dalto C1 6 - 4
Eindstand Poule A Eindstand Poule B
Fortuna C1 4 6 ? Vriendenschaar(H) C1
Dalto C1 4 6 ??
De Kapellen C1 4 6 18 - 11 ??
SCO C1 4 2 ??
Deto C1 4 0

 

Finale
Fortuna C1 - Vriendenschaar(H) C1 ? - ?
3de/4de plaats
Dalto C1 - ?? ? - ?


Verslag
De Kapellen

Voor de tweede keer dit jaar speelt de C1 op het Nederlands Kampioenschap, nu op het veld in Nuenen. De vrijdag voor het NK verzamelen we om 17.00 uur in het clubhuis en droppen we onze tassen en spullen. We vertrekken naar MC Donalds waar we wat eten en Michiel bijna op het toilet vergeten. Daar vandaan gaan we met de metro naar de nacompetititiewedstrijd Sparta-Helmond Sport. Nico de Borst - van onze sponsor BosMos - heeft kaartjes geregeld voor de hele ploeg en zo kunnen we een kijkje nemen bij de echte rood-witten op het kasteel.
In de rust worden we als C1 speciaal welkom geheten door de stadionspeaker die ons veel succes wenst tijdens het NK. De wedstrijd is redelijk, we winnen, iets wat de meesten trouwens niet veel kan schelen.
Terug bij het clubhuis hebben enkele ouders inmiddels onze tenten opgezet, een geweldige actie waardoor we na studio sport onze slaapzakken kunnen opzoeken. Het is de bedoeling om direct te gaan slapen, maar het is wat lawaaiig, vooral uit de tent van enkele heren komt om de paar minuten geritsel van een zak snoep of chips.De volgende ochtend staan we al vroeg op. Om 06.30 uur pakken we onze spullen in en genieten we van een ontbijt waar ook de ouders weer hun steentje aan bijdroegen. Met een volle maag en een flink aantal auto's met supporters vertrekken we uiteindelijk naar Nuenen waar de grote dag zal plaatsvinden.Aangekomen in Nuenen merkt Mark dat hij zo stom is geweest om de spelerskaarten te vergeten. Gelukkig komt er nog iemand later die dag, zodat de spelerskaarten toch nog arriveren, al is dat wel pas nadat we al twee wedstrijden hebben gespeeld.Net als in de zaal wordt er gespeeld in twee poules, 1 van vier en 1 van vijf. De winnaars van elke poule spelen de finale en de nummers twee uit elke poule spelen tegen elkaar om de derde plaats. De Kapellen C1 is ingedeeld in de poule van vijf en speelt daarin tegen Dalto, Fortuna, SCO en Deto.De eerste wedstrijd spelen we tegen Fortuna. Aangezien we hen in de zaal ook zijn tegengekomen weten we dat dit een zeer sterke tegenstander is. We openen het toernooi slecht en zijn er niet echt bij met onze hoofd. We spelen juist nu een mindere wedstrijd en verliezen dan ook kansloos met 4-1. We kunnen ons geen slechtere start voorstellen. De teleurstelling bij ons en de ploeg is groot en we hebben maar kort de tijd om alles weer op een rijtje te krijgen.In de tweede wedstrijd tegen Deto zouden we het iets makkelijker moeten hebben, maar de nederlaag tegen Fortuna is nog niet helemaal verwerkt en speelt mee in de hoofden van de spelers. Na zelfs nog achtergestaan te hebben met 2-3 weten we uiteindelijk ons spel te vinden en winnen we de pot met 4-3, een betere wedstrijd dan de eerste, maar we spelen nog lang niet op het niveau dat we gewend zijn. Langzaam groeien we echter in het toernooi en we zien dus nog volop kansen met nog twee wedstrijden voor de boeg.De derde wedstrijd spelen we weer een beetje ons oude spelletje. Het zwakke SCO dat pas 1 keer heeft gewonnen spelen we eigenlijk van het gras en zetten we uiteindelijk met 7-0 opzij. Drie wedstrijden vier punten is geen slecht resultaat, maar we moeten nog tegen Dalto, dat al drie wedstrijden heeft gewonnen. Een zware dobber!De laatste wedstrijd spelen we dus tegen Dalto. We kunnen nog
1e of 2e in de poule worden, maar we moeten dan wel met minimaal vier doelpunten verschil winnen. Een bijna onmogelijke opgave.
De Kapellen C1 laat zich deze wedstrijd echter van zijn beste kant zien en haalt nog één keer alles uit de kast. Na twee keer op een achterstand te zijn gekomen (1-2 en 2-3) trekken we de stand weer gelijk naar 4-4 en dan is het uitblinker Ernst die ons met zijn derde goal deze wedstrijd op een 5-4 voorsprong zet. Als Esther kort voor tijd ook nog de 6-4 scoort is het feest compleet!Alleen, jammer genoeg niet voor ons…………..Fortuna is dolblij! Door onze overwinning worden zij eerste in de poule en mogen de finale spelen. Dalto heeft een beter doelsaldo dan ons en speelt de wedstrijd om de derde plaats.Met drie overwinningen uit vier wedstrijden hebben we super gespeeld, maar door de nederlaag tegen Fortuna en een te lage score tegen Deto worden we 3e en staan we met lege handen. Een zure appel waar we doorheen moeten bijten, maar toch is ook dit toernooi geslaagd.Voor het eerst in de geschiedenis heeft er een aspirantenploeg van De Kapellen op een NK gespeeld, en nog wel twee keer. Iets waar jullie best trots op mogen zijn. Het was jammer dat we geen toetje kregen op het veld, maar wie weet kan dat volgend jaar nog komen.Die avond gaan we na het clubhuis weer naar "ons" pannenkoeken-restaurant in het Schollebos waar we van een lekkere maaltijd genieten. Daarna gaan we nog even "op visite" bij Shiva thuis, waar we lekker wat eten en drinken. Om ongeveer 23.00 uur komt er een einde aan deze spannende en emotionele dag.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen