DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

Met de winst in een spannende finale tegen LDODK heeft de C1 naast het Nederlands Kampioenschap zaal ook die titel op het veld binnen gehaald. Deze uitzonderlijke prestatie was de kers op de taart van het seizoen 13-14. Een seizoen waarin de C1 in 34 officiële wedstrijden, waaronder 2 NK's, geen enkel punt heeft verloren.


Voorafgaand aan het NK was er enige onzekerheid. Zou de C1 de prestatie van Goes kunnen herhalen. Na deze zaaltitel had de ploeg van Dennis en Suzanne op het veld nauwelijks tegenstand en ging dus eigenlijk na 6 oefenpotjes naar het NK. De poule van de C1 leek op voorhand de sterkste van de twee, want alle 4 ploegen waren zonder puntverlies naar het NK gekomen, in tegenstelling tot de andere poule, waar alleen Weidevogels dit presteerde.

De eerste tegenstander OVVO/De Kroon was naar mening van de "kenners" misschien wel direct de zwaarste tegenstander met enkele Noord-West spelers binnen de gelederen. De eerste klap was ook voor de Maarsense ploeg, nadat Matthijs hard ten val was gekomen kregen ze de gelegenheid om de bal rustig richting korf te spelen en hem er rustig in te leggen. Na de eerste irritatie hierover herstelde de ploeg zich prima. Het geluk zat nog niet mee, want schoten van Jimmy en Blessdy draaiden uit de korf, totdat een schot van Jimmy wel door de korf ging. Matthijs wist vervolgens zijn boosheid om het eerste doelpunt prima om te zetten in twee zuivere schoten, waarmee de ploegen met 3-1 de rust in gingen. Vlak hiervoor had Merel het veld met een geblesseerde enkel verlaten en was Tessa, die het vorige NK met een vingerblessure moest missen, in het veld gekomen. Na rust kwam OVVO uit een doorloop op 2-3, maar counterde Blessdy via een kort kansje. Toch zouden de blauw-witten terug komen via een doorloop en een strafworp (4-4). Rana had ondertussen last van haar astma gekregen en moest het veld verlaten. Fabiënne kwam haar vervangen voor de laatste minuten. In deze minuten leverde een actie van Jimmy een strafworp op, die door Blessdy tot doelpunt werd verheven. Deze 5-4 betekende gelijk de eindstand van deze belangrijke wedstrijd.

De volgende tegenstander was Antilopen, dat de eerste wedstrijd met 5-4 had verloren van PKC. De C1 begon erg sterk. Een no-look doorloop van Blessdy betekende al snel de 1-0. Vervolgens miste hij eens strafworp, wat op zich geen groot probleem was, de C1 was immers de bovenliggende partij. De herkansing vanaf de stip wist hij wel te benutten. Toen vervolgens een actie van Ismaël weer een strafworp tot gevolg had, welke door Matthijs werd benut, leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Zeker toen Antilopen van de stip een buitenkansje miste. Toch ging het fout. Om de een of andere reden sloeg de vlam in de pan en ging de C1 zich met andere zaken bezig houden dan het korfballen. Over het algemeen betekent dat voordeel voor de tegenstander. Ook nu kon het in het zadel geholpen Antilopen terug komen. Achtereenvolgens een doorloop, strafworp en weer een doorloop betekende 3-3. Toch zouden de Eibers met voorsprong de rust in gaan door een doorloop van ... (helaas vergeten de naam van de doelpuntmaker te noteren). Na rust nog steeds een onrustige C1, waar Tessa voor Neri binnen de lijnen was gekomen. Antilopen profiteerde van de onrust en kwam langszij uit een vrije bal en nam zelfs van afstand een voorsprong. Gelukkig blijft Blessdy aan de bal wel rustig en prikte hij van afstand de 5-5 binnen. Toch kwam de ploeg uit Leusden weer op voorsprong door een afstandschot. Matthijs zorgde uit een, prima door Tycho aangegeven, vrije bal weer voor de gelijkmaker. Met nog enkele minuten spelen kreeg Blessdy de uitgelezen mogelijkheid om vanaf de stip de wedstrijd over de streep te trekken. Helaas miste hij deze mogelijkheid en leek een gelijkspel het hoogst haalbare. Toch zette hij de teleurstelling hierover vrij snel om en prikte van afstand toch de 7-6 binnen, waarmee een zwaar bevochten overwinning werd behaald.

Voor de wedstrijd tegen PKC kostte het de nodige tijd om de hoog opgelopen adrenaline omlaag te brengen en de neuzen van iedereen dezelfde kant uit te krijgen. Met vereende krachten werd de ploeg weer terug op aarde gebracht om de laatste hobbel richting finale te gaan nemen. Tegen PKC stond de C1 er opeens weer. In de twee eerste aanvallen zorgde Jimmy voor 2-0 (strafworp en afstandschot), waarna neef Matthijs als snel, uit een korte kans na een doorbraak van Tycho en een strafworp, voor de 4-0 zorgde. Van afstand deed PKC iets terug, maar zorgde Jimmy van afstand voor een 5-1 ruststand. Na rust ging de groen gele trein door. Matthijs tekende vanaf de stip voor 6-1, waarna hij met krampverschijnselen het veld voor Blessdy verliet. De "invaller" liet direct van zich spreken door uit een doorloop 7-1 op het bord te zetten. De Eibers waren nog hongerig en gingen gewoon sterk door. Uit twee strafworpen, de laatste door Sanne verdiend, bracht Jimmy de stand op 9-1, waarna Blessdy uit een doorloop de tiende binnen schoot. Het slotakkoord was voor PKC dat van afstand de eindstand op 10-2 bepaalde. Met deze wedstrijd in het achterhoofd was de favorietenrol in de finale zeker voor de Eibers weggelegd.

In die finale was LDODK de tegenstander. Een ploeg die het vooral van de veel scorende dames moet hebben. Na het voorstellen van de ploegen, waarbij de speaker in tegenstelling tot die in Zeeland zich wel aan de achternaam van Ismaël waagde, schoot de C1 uit de startblokken. De eerste aanval betekende 0-1 (de C1 speelde uit en kon zodoende tot hun grote vreugde in de uitshirts van de selectie spelen) via een afstandschot van Jimmy. LDODK reageerde uit een doorloop (1-1). Een vrije bal van Matthijs zorgde weer voor de Haagse voorsprong, maar de rust kwam toch met een gelijke stand (2-2) uit een Fries afstandschot. Na rust ging de C1 heel lang richting de titel. Blessdy zorgde uit een doorloop voor 2-3, welke kunstje Jimmy kopieerde (2-4). Na de 3-4 kwamen Tessa, voor Merel, en Tycho, voor Ismaël. Matthijs zorgde vervolgens uit een doorloop voor 3-5, waarna de 3-6 afstandstreffer van Jimmy de wedstrijd leek te beslissen. LDODK wist echter niet van opgeven en via een vrij bal en een korte kans kwamen ze weer tot 5-6 terug. Een afstandstreffer van Matthijs zorgde echter weer voor wat lucht. Na de vakwissel zakte hij echter met hevige kramp naar de grond. Na een langdurige blessurebehandeling hervatte hij de wedstrijd. Om in de aanval wat rebound kracht te krijgen werd Rana vervangen door Fabiënne en leek er verder geen vuiltje meer aan de lucht. Leek, want kort daarop schoot de kramp bij Matthijs in zijn andere been en kon hij echt niet meer verder. Met Daan in het veld gingen we de laatste minuten in . LDODK profiteerde van de omzettingen en met nog een minuut te spelen kwamen ze uit een korte kans op 6-7. Zou het dan toch nog mis gaan? Het leek erop, want niet goed uitspelen van de laatste seconden betekende nog één aanval voor de Friezen en die kregen een bijna niet te missen kans uit een doorloop, maar toch bleek deze gemist te kunnen worden, waarna gelijk het eindsignaal klonk en de Haagse dubbel een feit was.

Een uitstekende prestatie voor een bijzonder ploeg. Bijzonder, want welk team kan een heel seizoen zonder puntverlies blijven. Bijzonder, want welk team wordt twee keer Nederlands Kampioen zonder een enkel damesdoelpunt. Zijn onze dames dan veel minder, nee in tegendeel. Deze dames, en Tycho en Ismaël, stellen de doelpuntenmakers uitstekend in staat om voor de treffers te zorgen. Ondanks dat Blessdy, Jimmy en Matthijs voor de doelpunten zorgen, is deze titel toch voornamelijk het gevolg van een grote teamprestatie. Ook de rol van Max, de enige nog niet vernoemde, speelt daar in mee, want zaterdag bleek maar weer eens dat reserves geen overbodige luxe zijn. Ook bijzonder omdat Dennis en Suzanne de ploeg scherp hebben weten te houden, ondanks het gemak waarmee de wedstrijden werden gewonnen.

Zeker ook weer bijzonder was weer het eiberlegioen, dat weer prominent aanwezig was.

Kortom een TOP C1, waar we verder op kunnen gaan bouwen. Volgend jaar maar naar de NKD???? De supporters hebben er vast zin in.


Rana Boutahri, Merel Bongers, Sanne v.d. Spek, Neri Raap, Tessa Boogaard.
 Matthijs Brouwer, Ismaël Ouaouzar, Blessdy Blom, Jimmy Swikker, Tycho Ravensbergen.
 Trainers/Coaches: Suzanne Böhmers en Dennis Raap.
Bron: HKV/Ons Eibernest.

UITSLAGEN

Poule A       Poule B    
Weidevogels C1 - LDODK/AH Gorredijk C1 5 - 5   OVVO/De Kroon C1 - HKV/Ons Eibernest C1 4 - 5
BEP C1 - Sparta(Zw) C1 6 - 6   PKC/Hagero C2 - Antilopen C1 5 - 4
Sparta(Zw) C1 - Weidevogels C1 3 - 6   HKV/Ons Eibernest C1 - Antilopen C1 7 - 6
BEP C1 - LDODK/AH Gorredijk C1 6 - 7   OVVO/De Kroon C1 - PKC/Hagero C2 7 - 6
Weidevogels C1 - BEP C1 3 - 6   Antilopen C1 - OVVO/De Kroon C1  
Sparta(ZW) C1 - LDODK/AH Gorredijk C1 3 - 7   PKC/Hagero C2 - HKV/Ons Eibernest C1 2 - 10POULE INDELING KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND.

POULE A     POULE B        
LDODK/AH Gorredijk C1 3 - 5 19-14 HKV/Ons Eibernest C1 3 - 6 22-12    
BEP C1 3 - 3 18-16 OVVO/De Kroon C1 3 -      
Weidevogels C1 3 - 3 14-14 PKC/Hagero C2 3 - 2 13-21    
Sparta(Zw) C1 3 - 1 12-19 Antilopen C1 3 - 0      

 

Finale 15:40 uur  
LDODK/AH Gorredijk C1 - HKV/Ons Eibernest C1 6 - 7
     
3de/4de plaats 14:50 uur  
BEP C1 - OVVO/De Kroon C1 OVVO/De Kroon wint
     
5de/6de plaats 14:50 uur  
Weidevogels C1 - PKC/Hagero C2 8 - 3
     
7de/8ste plaats 15:25 uur  
Sparta(Zw) C1 - Antilopen C1 8 - 11
     
EINSTANDEN VELDCOMPETITIE C ASPIRANTEN 1STE KLASSE 2013-2014.


OVERIGE VERSLAGEN EN TEAMFOTO'S VAN HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND IN HOEVELAKEN, ORGANISATIE TELSTAR

LDODK/AH Gorredijk C1

De LDODK C1 aspiranten hebben afgelopen zaterdag een zeer verdienstelijke tweede plek behaald op het Nederlands Kampioenschap voor C-aspiranten in Hoevelaken. Na een gelijkspel en twee overwinningen in de poulefase, bereikte LDODK ongeslagen de finale. Daarin werd in een bloedstollende finale verloren van het Haagse HKV/Ons Eibernest: 6-7. “We moeten er gelijk vanaf het begin vol in kletsen.” Coach Eric Koelma was vooraf vol vertrouwen op een goed resultaat. “Er zit duidelijk veel minder spanning in de groep dan vorige keer.” Daarmee doelde de coach op het NK in de zaal van een paar maanden geleden, toen LDODK vijfde werd. Daar kwam bij dat de eerste tegenstander Weidevogels uit Bleiswijk een oude bekende was, waar op het vorig NK nog van werd gewonnen.

LDODK startte scherp en leidde bij rust met 5-2. Daarna stagneerde de productie en kon Weidevogels in de slotfase zelfs nog gelijk komen. Een tegenvaller. Mede-coach Erwin Zwart was duidelijk niet tevreden. “We werden te nonchalant. Het tempo ging in de tweede helft omlaag en vooral onze heren haalden hun niveau niet. En verdedigend moet het de volgende wedstrijd duidelijk beter.”

De tweede wedstrijd tegen BEP uit Purmerend liet echter weer eenzelfde spelbeeld zien. Ook nu weer een prima start en een identieke ruststand: 5-2. En ook nu weer na de pauze een tegenstander die terug in de wedstrijd kwam tot 5-4. In de slotfase herpakte LDODK zich nu echter wel en trok uiteindelijk toch met 7-6 aan het langste eind.
In de laatste poulewedstrijd wachtte Sparta uit Zwolle. Deze ploeg bleek een maatje te klein voor de ontketende Friezen. Bij rust leidde LDODK met 3-2, maar in de tweede helft werden amper nog kansen weggegeven en kon de ploeg zelf met lange aanvallen en vlot combinatiespel in een hoog baltempo de voorsprong uitbreiden tot 7-3. En dat betekende een plek in de finale.

Daar wachtte HKV/Ons Eibernest uit Den Haag. Vooraf de gedoodverfde favoriet. Deze ploeg werd ook in de zaal al Nederlands kampioen. Daar was het verschil met de andere teams vrij groot. Toch was de spelersgroep van LDODK vol zelfvertrouwen. “We komen hier niet alleen voor een plekje in de finale. Nu we zo ver zijn, willen we ook winnen,” aldus aanvoerder Anton Wever. “We moeten rustig blijven, ons niet gek laten maken door de Haagse bluf.”

Het werd een enerverende wedstrijd met veel spanning en emotie. De Hagenezen slaagden er in de eerste helft niet in om los te komen van LDODK. Alle trucs werden uit de kast gehaald maar LDODK bleef in het spoor: 2-2 bij rust. Na de pauze slaagde HKV er echter in een gaatje te slaan tot 3-6. De wedstrijd leek gespeeld. Maar toen werd duidelijk waar LDODK de afgelopen maanden in is gegroeid. De ploeg bleek onverstoorbaar, liet zich niet intimideren en slaagde er in, ook met steun van vrijwel elke korfbalsupporter die niet uit Den Haag kwam, terug te komen tot 6-7 in de laatste minuut. In de slotseconden werd zelfs nog een levensgrote kans op 7-7 gemist.

Speler Jorn Welling was na afloop zichtbaar teleurgesteld. “Een hele prestatie, maar als je net op één puntje de wedstrijd verliest, komt dat wel hard aan.” Eric Koelma was van mening dat deze ploeg trots op zichzelf moet zijn. “Dit is heel erg netjes. Tweede van Nederland. Een fantastische afsluiting. En we hebben dit als team neergezet. Dat is misschien wel het mooiste.”

En zo kwam er op het sportcomplex van het gastvrije Telstar uit Hoevelaken een fraai einde aan een geweldig seizoen van de LDODK C1 aspiranten.


Leonie Koelma, Manon van der Werf, Rixt Bouma, Anna van Goinga.
 Anton Wever, Ran Faber, Patrick Moleman, Jorn Welling en Menno Berga.
 Trainers/Coaches: Erwin Zwart en Eric Koelma.
 Bron: LDODK/AH Gorredijk
 Foto: Dick de Jong.

Weidevogels C1

Na een geweldig seizoen, waarin 3 kampioenschappen én de titels op de Korfbal Challenge en het eigen Rottetoernooi werden behaald, mocht Weidevogels/SO natural C1 zich afgelopen zaterdag opmaken voor hun tweede NK dit seizoen. Na een geweldige editie aan het einde van het zaalseizoen in Goes (met als resultaat de 6e plaats), mocht de ploeg nu aan de bak in Hoevelaken. Het doel was om minimaal hoger te eindigen dan in de zaal, maar stiekem werd toch wel op meer gehoopt of zelfs gerekend. Belangrijkste was dat het team zou laten zien wat zij in hun mars hebben en dat heel Weidevogels uiteindelijk weer terug zou kunnen kijken op een fantastische dag! De poule-indeling voor het NK was al ruim van tevoren bekend en zo wisten wij dat we in de eerste wedstrijd meteen vol aan de bak mochten tegen LDODK. Een ploeg welke wij op het NK in de zaal ook troffen en waar destijds van verloren werd. Duidelijk was in ieder geval dat een goede start van de dag vaak cruciaal is. Aan het begin van de wedstrijd kwam Weidevogels dan ook op een 1-0 voorsprong, maar al snel nam LDODK het initiatief over. Nog geeneens zo zeer dat zij een veel beter spel op de mat legde, maar geduldig en kalm zette de ploeg, onder leiding van hun dames, de stand om in een 1-3 voorsprong in Fries voordeel. Uiteindelijk stond er halverwege een 2-5 stand op het bord en er moest dus iets recht gezet gaan worden de tweede helft. Nog eenmaal de koppen bij elkaar en het was snel duidelijk dat het nu écht moest gaan gebeuren. Als een team knokte Weidevogels zich terug in de wedstrijd. Er werd weinig ruimte meer weggegeven en er werd nu wel zorgvuldig aangevallen. Kort voor tijd was de stand dan ook weer rechtgetrokken 5-5. Aan het einde van de wedstrijd had er zelfs misschien nog wel iets meer ingezeten, maar een gelijke stand was gezien het wedstrijdbeeld dan ook terecht. Op zich een prima start van de dag. Dankzij deze teamprestatie lag alles nog open en de andere wedstrijd in de poule tussen BEP en Sparta eindigde ook in een gelijkspel.

Na het tossen om te bepalen tegen wie de volgende wedstrijd gespeeld zou worden werd duidelijk dat dit Sparta uit Zwolle zou zijn. Op papier zouden zij de zwakste schakel moeten zijn, maar dat moest eerst maar eens bewezen worden. Weidevogels schoot in deze wedstrijd uit de startblokken met een hoog tempo en de korf werd dan ook al snel gevonden. Sparta daarentegen speelde puur en alleen op de doorloop en wisten dan ook weinig potten te breken. Ruststand: 5-1 in Bleiswijks voordeel. De tweede helft was echter minder sterk van onze kant. Uit het niets gingen wij de moeilijke oplossingen zoeken en daardoor waren wij niet in staat om de score echt uit te bouwen. De voorsprong was echter voldoende en zo werd deze wedstrijd redelijk eenvoudig gewonnen met 6-3. Ondertussen wist LDODK op het andere veld nipt te winnen van BEP met 7-6.

De laatste poulewedstrijden zou het er dus om spannen. Weidevogels en LDODK stonden gedeeld bovenaan in de poule en mocht het gelijk eindigen zou het om doelsaldo draaien. Maar goed, wij waren er zeker van bewust dat wij gewoon naar onszelf moesten kijken en zo goed mogelijk zouden moeten spelen tegen BEP. Helaas begonnen wij de wedstrijd niet goed. Een te traag tempo, weinig variatie en het pakken van verkeerde kansen zorgden niet voor de start welke wij graag wilden. BEP kwam zodoende op 0-1 en dat heeft het een behoorlijke tijd gestaan. Verdedigend hielden wij het in die fase erg goed dicht en uiteindelijk werd dat harde werken dan ook beloond door de 1-1 in ons aanvalsvak. De rest van de wedstrijd moesten wij constateren dat we achter de feiten aanliepen. Aan werklust en inzet lag het zeker niet, maar op de een of andere manier wilde het niet lukken in onze aanvallen. Het schot, waar wij het normaal juist zo van moeten hebben, was denk ik al op 'korfbal-vakantie'. Telkens probeerden wij wel aan te klampen, maar BEP wist ook op de juiste momenten tegen te scoren. Eindstand: 3-6 in Purmerends voordeel.

De teleurstelling na deze wedstrijd was redelijk groot. De ultieme droom zou niet behaald worden vandaag in Hoevelaken. Al snel werd zelfs duidelijk dat wij 3e zouden worden in de poule (op doelsaldo in vergelijking met BEP) en dat er wederom om plaats 5/6 gestreden moest worden. Ditmaal tegen PKC C2. Zaak was om de ploeg nog eenmaal dit seizoen op scherp te zetten. Er werd afgesproken met elkaar om de laatste 30 minuten van dit jaar vol te knallen in het veld. Niet alleen voor het in grote getalen aanwezige Weidevogels publiek, maar ook vooral om het seizoen met een positief gevoel af te sluiten!

En zo namen wij het op tegen PKC. Weidevogels speelde een erg goede wedstrijd, liet een aantal mooie aanvallen zien en er werden hele leuke doelpunten gemaakt. Iedereen hield zich aan zijn woord en zo werd PKC met 8-3 verslagen. De 5e plaats op het NK was een feit en de prestatie uit de zaal was verbeterd. Grote complimenten aan de ploeg hoe zij zich, na toch een grote teleurstelling, nog een keer oprichtte voor het slotstuk van dit seizoen! Klasse!

Daarna werd het publiek bedankt door het team voor alle support en er kon toch al snel weer gelachen worden gelukkig. In de finale zagen wij hoe HKV/OE wederom aan het langste eind trok. De felicitaties gaan dan ook zeer terecht richting Den Haag. Ook complimenten aan LDODK voor hun prestatie dit NK. Ook mag het gezegd worden dat de scheidsrechters deze dag een prima prestatie leverde in Hoevelaken op een NK dat fantastisch georganiseerd werd door kv Telstar op een schitterende accommodatie. Bedankt!

Uiteraard willen wij namens heel Weidevogels C1 het publiek bedanken voor hun komst en steun, de sponsor SO natural voor het gehele seizoen; wat moesten wij zonder jullie! Jelle, Irene en Ruben; bedankt voor jullie inzet, het mee trainen en allle invalbeurten dit seizoen, maar bovenal willen wij als trainers de ploeg bedanken voor een geweldig seizoen! Wij hadden niet beter kunnen wensen!

Na afloop van deze dag werden een hoop ploegen en personen in het zonnetje gezet bij de kantine van Weidevogels. Er werd een lekker hapje gegeten, er werden mooie woorden gezegd en hier en daar werd een traantje weggepinkt. Zo kwam een fantastisch seizoen ten einde na een onbeschrijfelijk mooie dag!

Gemma, Bob, Julia, Bram, Nienke, Dennis, Suze, Paul en Sanne: BEDANKT! Jullie zijn kanjers!Bron: Weidevogels.


PKC/Hagero C2

In het seizoen 3x kampioen worden in je competitie en dan ook nog 2x meedoen met een NK, waar alleen maar C1 ploegen aan meedoen is op zich al een unieke prestatie!
Op het NK –zaal in Goes, werd een mooie 4e plaats gehaald. Zouden ze dit kunnen evenaren of zelfs verbeteren..........

De poule-indeling loog er niet om: Antilopen C1, OVVO/De Kroon C1 en HKV/Ons Eibernest C1.
Een leuke uitdaging, omdat we wisten, dat HKV/Ons Eibernest in de zaal Nederlands kampioen was geworden en een fysiek sterke ploeg had.
Nog vol van de voetbalwedstrijd Nederland-Spanje, vertrokken we met een dubbeldekker rond 9.00 uur richting Hoevelaken. Rond 10.15 uur werden we netjes verwelkomd op het schitterende terrein van Telstar en konden we ons "tentenkamp" opzetten.

De eerste wedstrijd was tegen Antilopen C1 en ging gelijk op, uiteindelijk trok PKC aan het langste eind en won met 5-4. De tweede wedstrijd tegen OVVO/De Kroon liep PKC wat meer achter de feiten aan, maar vocht elke keer terug om de achterstand weg te werken. Helaas werden er toch nog kansjes niet afgerond en werd er verloren met 7-6.

De derde wedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest moest gewonnen worden om in ieder geval voor de 3e/4e plek te gaan. Helaas werd deze wedstrijd met 10-2 verloren. Wat geflatteerd, omdat PKC toch zeker de kansen had, maar niet zuiver in de afronding was.

Uiteindelijk werd er om de 5e/6e plek gestreden tegen Weidevogels. De vermoeidheid zat in de benen en werd er verloren met 8 3.

Kortom 6e geworden op een NK met allemaal C1 ploegen is toch een bijzondere en knappe prestatie.
Wees er trots op, dat jullie dit hebben mogen meemaken. En wie weet komen jullie over een aantal jaren dezelfde ploegen wel weer tegen in jullie verdere korfbalcarrière.

Namens alle ouders wil ik Rinaldo, Laurens en Suzanne, de meegereisde supporters, Kabaal, de Coördinatoren Debbie en Walter, de sponsor Vego, en iedereen, die de C2 een warm hart toedraagt, ontzettend bedanken voor het mooie seizoen 2013-2014.Bron: PKC/HageroAntilopen C1

Afgelopen zaterdag mocht de C1 naar het NK voor 1e klasse. Na een goed ontbijt en nog een laatste training op ons eigen veld werden we door 4 ouders naar Hoevelaken gebracht. Na het voorstellen en alle officiele formaliteiten mochten we om half 12 tegen PKC C2 starten. We opende sterk maar er waren een aantal die toch wel wat last van zenuwen hadden. En na 2x 15 minuten trokken we aan het kortste eind. Helaas verloren we met 5-4. De tweede wedstrijd kwamen we al snel met 0-3 achter maar we herstelde ons snel en gingen de rust met 4-3 voorsprong in. Halverwege de tweede helft ontstond er enorme commotie omdat de coach van HKV commentaar had op de leiding en bleef schelden waardoor hij met een rode kaart het veld moest verlaten. We waren daardoor even uit ons ritme en konden HKV niet van ons afschudden. Ze kwamen terug en uiteindelijk gingen ze met de winst er vandoor. Dit was echt een behoorlijke teleurstelling want we waren deze wedstrijd echt beter. Helaas hebben we de kansen niet benut die we allemaal maakten. Op naar de laatste wedstrijd in de poule en dat was OVVO C1. Deze wedstrijd opende we de score met een vrije bal van Marco en tot de rust hebben we telkens voorgestaan maar ook deze wedstrijd hebben we niet kunnen winnen. Ja en als je dan bij elkaar zit na drie wedstrijd telkens met 1 punt verliezen dan heb je het even helemaal gehad. Wat maakt het dan nog uit 7e of 8e te worden. Natuurlijk maakt het uit en vooral omdat je weet dat we het echt wel kunnen. Na de peptalk van Paul en Bart zijn we dan ook aan de laatste wedstrijd begonnen met de instelling om iedereen nog even te laten zien waarom we hier ook alweer waren. De laatste wedstrijd was tege Sparta Zwolle en die wedstrijd hebben we met 11-8 gewonnen, en gelukkig hebben we met mooie acties en schitterende doelpunten een resultaat neergezet. Want we waren wel de ploeg die de meeste doelpunten in een wedstrijd hebben gescoord. We kopen er niets voor maar dat hebben we toch effe gedaan.

Namens alle spelers van de C1 en alle begeleiders willen we alle mensen die naar Hoevelaken zijn gekomen om ons aan te moedigen hartelijk danken. En we hopen dat jullie toch genoten hebben ondanks dat we dan niet Nederlands kampioen zijn geworden. Fijne vakantie allemaal en volgend jaar gaan we in de Hoofdklasse spelen. We hopen dat jullie dan ook weer komen kijken !!


Bron: Antilopen.BEP C1


Bron: KV BEP

OVVO/De Kroon C1


Nikki de Haas, Lisanne Scholtens, Maxime Schouten, Dominique van Winssen.
David Bosman, Yorick de Haas, Olof Huntjens, Robin Menkveld.
Reserves: Iro Papoutsakis, Kiki ter Hart, Bo van Gool, Daphne Rodenburg, Stijn Augustinus, Thijs ter Hart, Sem van der Meij.
Trainers/Coaches: Reyni Hek en Martijn Roos. 
Bron: Jan Willems Scholtens.

Sparta(Zw) C1


Esmee Edelijn, Marit Strating, Merel van Tent, Femke Terpstra, Minke.
Nick van de Wetering, Hidde Terpstra, Jesper Walinga, Koene van Aalsum, Frank Elgersma.
Trainers/Coaches: Jeroen Hukema en Kylie van der Sluis.
Bron Henri Nijland.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen