DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

SCO C1
SCO C1

Demi Sierdsma, Emma Hoekstra, Martha Lanting, Ilse Diever en Chantal Boelen.
Alwin Zwolle, Julian Frieswijk, Kevin Sierdsma, Tjamme-Tim Hoeksma, Damian Hijlkema.
Trainer/coach Jan Tuttel.


SCO C1 2De C1 o.l.v. trainer-coach Jan Tuttel startte in Stiens voortvarend middels twee overwinningen op Swift Middelburg 6-4  en Wageningen 4-3, waardoor de 3e poulewedstrijd tegen het eveneens nog ongeslagen  BEP C1 de beslissing moest brengen.

De in het toernooi groeiende SCO jeugd liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was en plaatste zich middels een 8-3 zege echter simpel voor de finale. Hierin kon KVA uit Amstelveen maar even gelijke tred houden met de blauwhemden, maar toen het eerste gaatje op 4-2 geslagen was werd de titel middels een royale  9-3 zege met overtuiging binnengehaald.


Bekijk hier de eindstanden zaalcompetitie 2011-2012

HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 24 MAART, ORGANISATIE KORFBALVERENIGING CSL

Uitslagen Poule A Uitslagen Poule B
Nic./Alfa College C1 - NIO C1 5 - 6 SCO C1 - Swift(M) C1 6 - 4
KVA C1 - DeetosSnel/Volhuis C2 7 - 7 Wageningen C1 - BEP C1 3 - 6
NIO C1 - DeetosSnel/Volhuis C2 4 - 1 SCO C1 - Wageningen C1 4 - 3
KVA C1 - Nic./Alfa College C1 8 - 5 BEP C1 - Swift(M) C1 6 - 1
NIO C1 - KVA C1 4 - 6 BEP C1 - SCO C1 3 - 8
DeetosSnel/Volhuis C2 - Nic./Alfa College C1 4 - 3 Wageningen C1 - Swift(M) C1 8 - 5


Eindstand Poule A Eindstand Poule B
KVA C1 3 5 21 - 16 SCO C1 3 6 18 - 10
NIO C1 3 4 14 - 12 BEP C1 3 4 15 - 12
DeetosSnel/Volhuis C2 3 2 12 - 14 Wageningen C1 3 2 14 - 15
Nic./Alfa College C1 3 0 13 - 18 Swift(M) C1 3 0 10 - 20

Finale
KVA C1  - SCO C1 3 - 9
3de/4de plaats
NIO C1 - BEP C1 9 - 4
5de/6de plaats
DeetosSnel/Volhuis C2 - Wageningen C1 4 - 4 6 - 6 n.v. Wageningen wint met 6-5 na strafworpen
7de/8ste plaats
Nic./Alfa College C1 - Swift(M) C1 2 - 3

Verslagen
KVA
C1 zet KVA op de kaart
Wow, waar moet je beginnen na zo’n waanzinnig geslaagde dag, zoveel vanuit sportief, als uit sociaal oogpunt. Laat ik beginnen met een berichtje wat mijn zwager op mijn facebook had gezet, nadat hij voor het eerst bij een korfbalwedstrijd was gaan kijken:
In Fryslan hebben ze ook kennis gemaakt met het meest enthousiaste korfbalpubliek van Nederland, die uit Amstelveen, van KVA dus.
Maar terug naar het begin. Het is vroeg verzamelen om met de bus mee te gaan (half 8). Het aantal chagrijnige gezichten valt me enorm mee. Fabian is zelfs al helemaal fris en fruitig. Tom komt gelukkig aan alsof ie net uit z’n bed gevallen is…maar ook absoluut niet humeurig.
Zo is iedereen bijtijds aanwezig en zoekt iedereen in z’n blauw/groene outfit een lekker plaatsje in de bus, waarbij Petra, Anneke, Liesbeth en Kora absoluut een eervolle vermelding verdienen. De ouderen zitten meer voorin, de jeugd achterin. Uiteraard zit ik achterin. Willem wel daar ook graag bijhoren, maar ik stuur ‘m resoluut weer weg. Tom komt op het leuke idee om de chauffeur een cd te laten opzetten om de sfeer wat te verhogen. Het blijkt een erg leuk samengestelde cd te zijn, die de inzittenden duidelijk naar hoger sferen leidt. Vervolgens leest Anneke nog een brief van Karin voor, waarin ze de C1 en de coaches Dennis en stand-in Tom, met wiens aanwezigheid wij zeer blij waren, (Tom, bedankt) veel succes toewenst. Een prachtige brief, waaruit duidelijk blijkt hoe Karin de C1 in haar hart heeft gesloten.

KVA C1 1Helaas zijn we nog geen uur onderweg of Petra Vunderink moet naar de wc. En dan moet natuurlijk iedereen, dus ga ik ook meteen maar even, even de zenuwen lozen zullen we maar zeggen. De rest van de reis verloopt voorspoedig en zo komen we na 2 uur aan in het landelijke en schilderachtige Stiens. Dennis heeft de bus voor een prikkie gehuurd, dus zet de chauffeur ons maar een paar honderd meter voor de sporthal er uit. Waarom helemaal doorrijden als je ook eerder stoppen kunt natuurlijk. Eenmaal in de hal hebben we al snel door dat we bijtijds naar de tribune moeten gaan om ons daar lekker te nestelen en alles van de bekende KVA-kleuren te voorzien. Nadat ons deel van de tribune volledig blauw/groen is gekleurd gaan we ervoor zitten. De acht deelnemende teams gaan in de zaal staan en worden voorgesteld. Er staan er echter maar zeven en u raadt het al: KVA ontbreekt. Door te laat te komen val je meteen op en zet je jezelf meteen goed neer. Daar kunnen ze niet omheen.

De namen van alle spelers worden opgelezen en mogen dan het publiek begroeten. Dani gaat er bij staan alsof hij een bodybuilder is, waardoor zijn gespierde lichaam goed tot uiting komt. Verschillende dames van de vijandige teams kijken verlekkerd naar Dani, want laten we eerlijk zijn: dat is weer even wat anders dan tegen de kont van Fries stamboekvee aan te kijken. Verder wordt KVA luidkeels bezongen door de KVA-aanhang onder leiding van Steven (wie anders). KVA staat opgesteld in leuke witte kampioensshirts, die gesponsord zijn door de Coevertjes, waarvoor dank (een erg leuk idee). De opening is goed geregeld en de teams gaan ingooien. De vele supporters gaan nog even massaal de blaas legen, waarschijnlijk nog nerveuzer dan onze C1. Het is meteen duidelijk dat er veel druk staat op beide ploegen.

KVA mag beginnen, maar kan niet scoren uit de openingsaanval, hetzelfde geldt voor DeetosSnel. Zo golft het spel snel op en neer, maar is het Deetos, die de score opent. Een doorloopbal is KVA te machtig en staat de 0-1 op het bord. Maar dat kan ik ook denkt Martin en uit een doorloopbal, in samenwerking met Loranne, maakt hij gelijk. KVA gaat op zoek naar de voorsprong, maar de treffer valt aan de andere kant. Deetos onderschept de bal en brengt de bal in hoog tempo naar de andere kant. Martin en Tommy staan dezelfde heer te dekken en dat is dus niet de heer waar de bal heen gaat. Die belandt bij de vrijstaande heer en zo kijken we tegen een nieuwe achterstand aan. Ivar heeft wel heel snel een antwoord klaar en gooit onmiddellijk van grote afstand de 2-2 er in. Helaas blijft KVA in de eerste helft achter Deetos aanlopen en wordt het 2-3 uit een vrije worp en snel daarop scoort één van hun dames 2-4. Vervolgens ziet de scheidsrechter als enige een overtreding, waarbij de KVA-dames toch echt met de handen op de rug verdedigen. En zo wordt het 2-5 en weten we dat het moeilijk gaat worden. Maar de supporters gaan er nog eens extra achter staan en onze C1 recht de rug. De scheidsrechter geeft aan de andere kant nu ook een (nu wel terechte) stip. Ivar blijkt koel en maakt er 3-5 van. Vanuit de hoek van het veld gooit Martin op prachtige wijze de 4-5 binnen en meteen is het rust. We’re back in the game. Met dat idee begint KVA ook aan de tweede helft. De scheidsrechter kan niets anders bij de eerste aanval dan weer naar de stip te wijzen. Loranne faalt ook niet en het staat 5-5. Helaas is Deetos niet onder de indruk en maken zij van afstand de 5-6. Maar Deetos krijgt steeds meer moeite om KVA af te stoppen en moet steeds meer overtredingen maken. De dame van Esmee krijgt het voor elkaar om Esmee in de rug te lopen, wat een hele prestatie is, want die wordt normaliter nooit ingehaald. Ivar herhaalt zijn trucje en het is weer gelijk. Het wordt steeds meer voelbaar dat hier meer te halen valt. Martin gooit van afstand de 7-6 binnen, maar een snelle tegentreffer (ook van afstand) maakt het weer gelijk. Beide teams gaan nog voor de overwinning, maar het blijft 7-7, een terechte uitslag voor een wedstrijd waarbij het spel continu op en neer golfde. En zo komt de eerste wedstrijd ten einde, nog drie te gaan. De supporters zijn niet ontevreden. Met een verliespartij beginnen is vervelend. Hier kun je verder mee. KVA C1 2

Iedereen gaat even wat drinken, roken, naar de wc, alles om maar klaar te zijn voor de tweede wedstrijd. We gaan er maar eens goed voor zitten, want eigenlijk moet nu wel gewonnen worden.En nu pas valt me op dat er ook nog mensen heen zijn gegaan met eigen vervoer. Zo zie ik Joke en Frank, Pim en Monique, Arie, mijn schoonzus en zwager, tante Saliha, die ik eindelijk in levende lijve ontmoet, wat me goed is bevallen en ongetwijfeld vergeet ik er nog een paar. Maar één ding is duidelijk: we kunnen met z’n allen enorm veel lawaai maken. KVA mag ook de tweede wedstrijd beginnen en dat levert ons een stip op. Jammer genoeg wordt deze ditmaal niet benut door Loranne. Maar Loranne is mentaal ijzersterk en neemt meteen wraak door bij een volgende aanval wel te scoren uit een doorloopbal. Het lijkt erop dat KVA duidelijk beter is dan hun tegenstander, maar KVA speelt wat mat. Zo belandt een schot, wat van de korf weg kaatst, in de handen van een NIC-speelster, die ongehinderd de 1-1 mag maken. Ivar doet wat hij de eerste wedstrijd ook deed, namelijk meteen zijn eerste aanvallende bal van grote afstand erin te jensen. Dit laatste woord is duidelijk geen officieel woord, maar klinkt wel lekker. NIC komt ook beter in hun spel en kunnen via hun beste dame van afstand de 2-2 aantekenen. Dezelfde dame herhaalt het trucje nog een keer en zo staan we op achterstand. Maar de ellende is nog niet over. Één van de heren van NIC wordt goed overgenomen, maar speelt de bal af naar de andere heer. Omdat de eerste persoon onze heren blokkeert kan hun vrijstaande heer de bal vrij ingooien. KVA wil de aansluitingstreffer nog voor de rust forceren, maar de bal wil er niet in en zo breekt de rust aan.
Wat Dennis heeft gezegd in de rust weet ik niet, maar het werkt blijkbaar wel.
KVA geeft meteen gas en Gianna gooit er meteen de aansluitingstreffer in. Maar Gianna is allround en zo doet ze of ze weer van afstand gaat gooien, haar dame kruipt er op en Gianna gaat er langs. En zo is het al weer snel gelijk. KVA gaat door en Tommy brengt met een slimme pass Loranne in stelling en zij brengt KVA op voorsprong. Helaas is de veel scorende dame van NIC er ook nog niet klaar mee en zet zij NIC weer op 5-5. Maar KVA is ontketend en ruikt bloed. Eerst mist Ivar nog een strafworp, maar in dezelfde aanval duikt Ivar onder de arm van zijn tegenstander door en gooit KVA zo onderhands naar 6-5. Volgens Steven draait het nu beter omdat hij steeds om hoekjes roept. Volgens mij klopt daar niks van, want bij de C1 is het net als bij Steven thuis: er luistert niemand naar hem. Gianna heeft goed door, dat haar tegenstandster haar niet kan volgen als ze erlangs gaat en Dani staat nu in de aangooi. Gianna gooit opnieuw raak en gooit ons naar een veilige 7-5. Het laatste woord is nog aan Martin, die van afstand voor de eindstand 8-5 zorgt. Zo’n 20 seconden voor tijd zet Dennis alle 4 de wisselspelers er in en het moet gezegd. Ze vallen allemaal erg goed in.Een matige eerste helft is goed rechtgezet met een geweldige tweede helft.

We staan er dus goed voor en een klein sommetje leert ons dat we moeten winnen om de finale te halen. Dit moet gebeuren tegen NIO. Het bijzondere van NIO is dat hun hele C-jeugd maar uit 9 spelers bestaat, maar dat ze een zeer knap team op de been hebben gebracht. We moeten met z’n allen naar de andere hal verhuizen, maar dat mag de pret niet drukken. We schoppen wat andere supporters van rivaliserende partijen eraf en nemen zelf plaats. Bij aanvang van de wedstrijd wordt er voluit gezongen en aangemoedigd. De supporters van NIO proberen het soms ook, maar onmiddellijk wordt dat door ons vakkundig gepareerd. Het is om kippenvel van te krijgen. Ik ben me er terdege van bewust dat ik mijn geloofwaardigheid regelmatig te grabbel heb gegooid door bepaalde zaken in voorgaande verslagen enigszins aan te dikken, maar daarvan is hier echt geen enkele sprake. De sfeer op de tribune is waanzinnig goed. Het zingen wordt inmiddels ook vaak door KVA C1 3Willem ingezet, die de hele wedstrijd op de eerste rij blijft staan met een grijns van oor tot oor. Maar eigenlijk geldt dat voor iedereen. Het is en blijft een heel bijzondere dag. Je staat niet zomaar op een NK en we maken er met z’n allen iets van om nooit te vergeten. Inmiddels gaat de wedstrijd beginnen en al snel krijgt KVA een vrije worp. Martin gaat staan, maakt nog even snel een wiskundige berekening en met behulp van de stelling van Pythagoras en Martin’s precisie valt de bal moeiteloos door de mand. KVA geeft NIO niet de kans in de wedstrijd te komen, maar geeft nog gas bij. Loranne krijgt de bal aangegooid en met een korte beweging stuurt zij de bal richting korf. Wat zeg ik: richting korf? Hij valt precies in de korf. Hopelijk gaat het andere vak hiermee door. Zo gezegd, zo gedaan: Ivar doet wat hij vandaag regelmatig heeft laten zien: hij gaat zo ver mogelijk van de korf staan en gooit de bal er in. Bij Gianna weet je het nooit. Gaat ze er langs of gooit ze meteen van afstand? Ze besluit om erlangs te gaan en dat wordt beloond. En zo staan we al snel met 4-0 voor. We schreeuwen, zingen, toeteren en trommelen ons wezenloos. Terwijl wij op zoeken gaan naar ons Bengaalse vuur gooit NIO stiekem de 4-1 er in. Het is inmiddels bijna rust, maar meteen wordt de bal naar de vrijstaande Loranne gegooid en zij bepaalt de ruststand op 5-1. Wat een geweldige eerste helft. We staan werkelijk te genieten.
De tweede helft begint al net zo voortvarend. KVA mag de tweede helft beginnen en Martin legt de openingsbal er meteen in. Helaas maakt NIO er meteen 6-2 van. Nu wordt KVA wat lakser in hun spel en willen ze ook af en toe het spel onnodig gaan vertragen. Hier ontstaan fouten uit en zo haalt KVA zichzelf uit de wedstrijd, maar blijkt ook meteen dat NIO gewoon een heel goede ploeg heeft. Één van hun dames snelt binnendoor en maakt er 6-3 van. De coach van NIO is flink wezen klagen in de rust bij de scheidsrechter en deze geeft opeens alles tegen. Zo wordt ook wel heel makkelijk een vrije worp toegekend aan NIO, die tot de 6-4 leidt. KVA is een beetje ontregeld en kan aanvallend geen echte vuist meer maken. Dennis zet Theo er in voor Tommy en hij komt nog het dichts bij een zevende treffer. Gelukkig komt NIO ook niet meer tot scoren en blijft de stand in ons voordeel (6-4).

De finale is een feit. Helaas moeten we zo’n anderhalf uur wachten voor die begint. En zeker voor onze spelers is dat niet prettig. De finale blijkt tegen SCO te zijn, die na ons nog een wedstrijd heeft afgewerkt en toen al liet zien een erg goede ploeg te hebben. Een zeer evenwichtige ploeg, die eigenlijk geen zwakke plekken heeft. Er wordt omgeroepen dat de finale eerder begint, maar omdat een andere KVA C1 5wedstrijd uitloopt moeten wij daarop wachten. Iedereen wil namelijk KVA zien (en de dames dus vooral Dani). Wij zingen, zingen en zingen nog wat meer. Onze stemmen klinken steeds wat rauwer, maar de smart stilt alle pijn. We zingen voor KVA, voor Tom, voor Dennis en weer voor KVA. Zoals u misschien uit het bovenstaande zult begrijpen: we hebben best wel veel gezongen. Maar eerst mogen alle spelers één voor één het veld oplopen, wanneer hun naam wordt omgeroepen. Die eer is slechts voor weinigen weggelegd. Zover ik me van vroeger kan herinneren werd mijn naam alleen maar omgeroepen als ik gewisseld werd. Ik voetbalde ongeveer even goed als Jan-Pieter van den Hoogenband (voetbalde, niet zwom, denk aan de pindakaasreclame).

Eindelijk gaat de finale dan beginnen en de eer van de openingsbal is weggelegd voor KVA. Martin stelt zich hiervoor op en 1,2 seconde later duikt hij vrij onder de paal op. Helaas gaat de bal er niet in en SCO gaat op zoek naar hun eerste treffer. Er volgt een goede doorloopbal, gevolgd door een overtreding van KVA-zijde en dus een terechte strafworp. Deze wordt er in gegooid en weer kijken we tegen een achterstand aan. KVA zoekt naar een opening in de hechte defensie van SCO, maar die is moeilijk te vinden. Melissa probeert het dus maar van afstand en gooit prachtig raak. Maar waar in onze competitie onze dames veelal scoorden weten de dames van SCO hier ook wel raad mee. Eerst snelt een dame binnendoor om te zorgen voor de 1-2 om vervolgens van afstand de 1-3 op het bord te zetten. Kan KVA het nog opbrengen om aan een laatste inhaalrace te beginnen. Weer is het zoeken geblazen en Tommy probeert het. En hoe!!! Hij zorgt van afstand voor een weer overbrugbare achterstand van één doelpunt. Maar zoals ik al zei: SCO heeft een zeer goede en evenwichtige ploeg. Zij zijn continu dreigend en kort voor rust maken zij uit een doorloopbal 2-4.
De rust breekt aan en we merken dat de spelers op hun tandvlees lopen. En dan nog tegen een achterstand te moeten opboksen tegen zo’n goede tegenstander, dat is zeker niet makkelijk.
In de tweede helft is het beste er duidelijk vanaf en wat je op zulk soort momenten altijd ziet: bij ons ketsen de ballen er steeds net uit en bij SCO vallen ze er dan net in. Zo tilt één van de dames SCO van royale afstand naar 2-5 en wordt er vervolgens terecht een strafworp toegekend aan de Friezen, die nu op 2-6 komen. En wij berusten er op de tribune al in, dit gaat niet meer goed komen. En dat blijkt inderdaad het gevoel. Een heer van SCO gooit, loopt zelf door, vangt de terugkaatsende bal zelf af en scoort alsnog. Vervolgens wordt van afstand de stand nog verder uitgebreid naar 2-8. Ivar doet nog wat terug door, na een prachtige lichaamsbeweging, voor 3-8 te zorgen. Het laatste woord is aan SCO, die nog een keer met scherp schiet. Één minuut voor tijd komen de vier wissels er weer in om de wedstrijd nog te doen kantelen, maar het mag niet meer baten. Het blijft bij 3-9.

KVA C1 4Het mag duidelijk zijn dat de beste ploeg heeft gewonnen. Het mooie is dat onze C1 teleurgesteld van het veld af loopt. Want dat geeft aan dat zij alleen maar genoegen nemen met het hoogst haalbare. Maar er valt gelukkig geen enkel verwijt en de sfeer blijft onverminderd goed. De C1 heeft namelijk niet alleen een heel goede ploeg, het heeft ook een heel hechte ploeg en zo spelen ze ook. Maar ondanks het feit dat zij teleurgesteld zijn: ze hebben juist een reden om trots te zijn.
Ze zijn 2e van Nederland. Wat een waanzinnig mooie prestatie en wat zijn we allemaal trots na afloop.
Na afloop nog even onder de douche (spelers, ik niet) en wij, de supporters, doden allemaal de tijd op onze eigen manier. Ik zet Abe op mijn schoot om eens een praatje met hem te maken. Zo praten we over zijn paprika-chips, de aanbouw van hun nieuwe huis en de leeftijd van zijn moeder (dat had ik niet verwacht). De stemming op de terugreis is dan ook nog steeds heel goed. Wij zijn namelijk de beste van Noord-Holland, Zuid-Holland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Flevoland, alleen niet van Friesland.
En SCO is alleen maar kampioen van Friesland (en Nederland). Dat zijn dus veel minder namen.
We besluiten om naar het clubhuis te gaan om nog wat te gaan drinken en pizza te eten. Terwijl we allemaal nog wat na staan te genieten en staan te luisteren naar de mooie verhalen van Willem (echt waar) zie ik opeens Karin lopen. Ze is nog speciaal gekomen voor haar kinderen. Ze ziet wat spelers buiten lopen van de C1 en rent erheen. Ze knuffelt ze stuk voor stuk en is echt supertrots. Zodra de andere spelers doorhebben dat Karin er is rennen ze allemaal naar buiten om haar massaal te knuffelen. De blijdschap en de intensiviteit maken dit voor mij misschien nog wel het mooiste moment van de dag. Karin had de hele dag ontzettend meegeleefd en moest gewoon de kinderen zien en haar moeder begreep dat en regelde dat. En misschien maakt juist dat ons wel echte kampioenen, de sfeer, de eensgezindheid, de onvoorwaardelijke steun en misschien zelfs wel een beetje het familiegevoel.

Wij zijn KVA, niet de grootste, maar wel de leukste familie van Nederland.
KVA C1
KVA C1

Loranne Davelaar, Gianna Lanzing, Esmee Voogel, Melissa Koster.
Dani van Leeuwen, Tommy van Vulpen, Martin Coevert en Ivar Stol.
Trainers/Coaches: Dennis de Jong en Karin van Brugge.
Bron: Website KVA
Bron foto's finale: Peem Media.


Wageningen
Wageningen C1 1Vrijdagmiddag begon het NK al een beetje voor 5 dames van Wageningen C1. Omdat enkele van hen nogal wagenziek zijn en C1 fris aan de start wilde staan van het NK werd besloten om te overnachten in de buurt van Stiens. De rest van het team verzamelde met een flinke groep supporters (vooral familie) zaterdagochtend op de Hollandseweg om 7.20 uur. Om half 8 stond het vertrek gepland en iedereen was present behalve coach Rocco. Maar na vijf minuten was Rocco ook present en reisden we af naar Stiens. De reis verliep vlot en bij de borden “Ameland, volg Holwerd” waanden we ons even op vakantie. Maar Holwerd hebben we niet gehaald, want 19 km daarvoor gingen we het dorp Stiens in en kregen hier ook de bus van BEP in het vizier. De meiden waren er nog niet maar zij voegden zich later bij de ploeg. Onder leiding van Rocco en Rianne, en teambegeleider van de dag Jos bereidde het team zich voor op de eerste wedstrijd. Joke Hendriks, moeder van Martijn uit VADA 1, was er ook als verzorger van het team. Ze kon na haar aankomst meteen aan de slag met Noa haar hak. De ouders zochten ondertussen de koffie op en legden beslag op een stuk tribune door deze te voorzien van spandoeken en ballonnen. Om 10.20 uur volgde de ploegenpresentatie. Alle teams stonden opgesteld in de hal met op de achtergrond alle Wageningen C1 2clubvlaggen waaronder ook de spliksplinternieuwe van KV Wageningen. Vervolgens werden alle spelers van de 8 ploegen een voor een in de spotlights gezet. Daarna kon het echte werk beginnen. Voor de thuisblijvers was het niet moeilijk om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van Wageningen C1. De man achter de tweets van KV Wageningen was speciaal hiervoor meegereisd naar Stiens.

De eerste twee wedstrijden werden jammer genoeg verloren. De laatste poulewedstrijd niet en zo restte de wedstrijd om de 5e/6e plaats. Die was erg spannend en werd pas beslist in de strafworpenserie. De ontlading na het winnen van het duel om de 5e/6e plaats was groot. De spelers doken onder de douche en de meegereisde supporters keken naar de finale. Daarop volgde de prijsuitreiking. Onze C1 ontving een standaard en vaantjes. We maakten ons klaar voor de reis naar huis. Het grootste deel van de spelers en meegereisde supporters hield een pauze bij de Mac in Heerenveen. Terwijl we zaten te eten draaide de bus van Nederlands kampioen SCO C1 de parkeerplaats van de Mac op, maar ze keerden net zo snel weer terug naar de snelweg. Weekbrief Jeugd KV Wageningen – 26 maart 2012 10 C1 kan terugkijken op een geslaagde dag. We bedanken iedereen die op enige manier zijn steentje heeft bijgedragen in de vorm van begeleiding (Rocco, Rianne, Jos, Joke, Mirijam), foto’s (Remond Meurs), eten en drinken (Cees van Nieuwenhuijsen voor het regelen, Olympiahal), vervoer (ouders), tweets (Jannick) en support (iedereen die was meegereisd). En mocht ik iemand vergeten zijn…. Bedankt!


Wageningen C1
Wageningen C1
Lisanne van den Brink, Suzanne Engelen, Noa Kapteijn, Maaike Rou, Fay-Lynn Ruijsch, Maxime Schoorl.
Jelmer Bastiaans, Corné Daalmeijer, Roy van Harn, Jeffrey van Huenen.
Trainers/Coaches: Rianne van Dee en Rocco Dekens
Bron: Website Wageningen.

Swift(M)
Slagroom op de taart in Stiens(Friesland)
C1 kwalificeerde zich met 23 punten voor het NK in Stiens afgelopen zaterdag. Ongeveer de helft van de ploeg wist na vorig jaar al wat het was om een NK te spelen. Voor de nieuwkomers Eeke, Jager en Tijs was het de eerste keer en dus geweldig om mee te maken. Voor de duidelijkheid Swift C1 moest afreizen naar Stiens in Friesland, dit is vanuit Middelburg 333 km en ligt op ongeveer 10 km van de Waddenzee vandaan, verder weg is bijna onmogelijk. Het was niet handig om op zaterdagmorgen te rijden, daarom werd er besloten om met de hele ploeg vrijdag te vertrekken om in Sneek te overnachten en zaterdagmorgen de reis te vervolgen richting Stiens.
Vrijdagmiddag om 16:45 begon de reis richting Friesland, voor iedereen een hele belevenis. De ontspannen sfeer was van de gezichten af te lezen, want het doel van deze 2 dagen was vooral om er van te gaan genieten. Rond de klok van 20.00 uur kwamen we aan in de herberg waar we een super gezellige avond met elkaar hebben gehad. Het in slaap komen was daarom vrij moeilijk maar in beide kamers ging rond half 12 het licht uit. Het was al vroeg morgen toen de eerste spelers wakker werden. Na een heerlijk ontbijt met de ploeg vervolgde we de reis richting Stiens, waar de geweldige dag op het programma stond.
Het eerste van de dag was de ploegenpresentatie, waar C1 zich presenteerde aan het publiek. De eerste wedstrijd stond gepland om 11.30 in de bespreking voor de wedstrijd werd nog maar eens benadrukt dat dit een bonus op het seizoen was. De ontspannen sfeer in de kleedkamer bleef even uit in de eerste minuten van de eerste wedstrijd tegen SCO uit Friesland(de uiteindelijke kampioen). Swift begon wel sterk aan de wedstrijd, onderschepte veel ballen maar had pech in de afronding. Teleurstellend verloren we de eerste poulewedstrijd met 6-4. De teleurstelling was groot, maar dit moest snel verwerkt worden want een half uur later stond de wedstrijd tegen BEP al weer op het programma. Deze ploeg had de eerste wedstrijd gewonnen. Het was een fysieke goede ploeg met een prima spel. Helaas konden wij hier weinig tegen in brengen ook deze wedstrijd werd helaas verloren met 6-1.
De laatste poulewedstrijd stond op het programma tegen Wageningen C1. Deze ploeg had 2 wedstrijden verloren en daarom was er goede hoop op resultaat. Swift begon de wedstrijd sterk en kwam op een prachtige 4-2 voorsprong. Het prima spel van de laatste competitiewedstrijden was goed terug te zien en het was een super spannende wedstrijd. Helaas moest vlak voor rust Lisanne het veld verlaten door een blessure. In de 2e helft ging Swift goed door met spelen maar kwam fysiek net iets te kort. Wageningen had wat geluk met de doelpunten en trok de wedstrijd naar zich toe. De laatste wedstrijd werd verloren met 5-8, maar C1 had goed gespeeld. Om geen laatste te worden moest de wedstrijd tegen Nic uit Groningen gewonnen worden, de nummer laatst van poule A had ook geen wedstrijd gewonnen. Niet onverdienstelijk speelde C1 een prima wedstrijd en kon deze wedstrijd wel naar zich toe trekken. De wedstrijd werd gewonnen met 3-2.
Swift C1 is 7e van Nederland geworden! Wie had dit ooit gedacht aan het begin van het seizoen? Dit is de verdienste van jullie. Er is goed getraind het hele zaalseizoen en het resultaat mag er wezen. 7e van Nederland dit kan niet iedereen zeggen! Het was geweldig om als coaches te zien hoe de ploeg het afgelopen seizoen beter is geworden. C1 is een team geworden en is vooral mentaal heel sterk geworden. Wees er maar trots op! We gaan er een prachtig 2e veldseizoen van maken.

Namens Swift C1 willen we Carla en Jan-Peter bedanken voor het organiseren van alles rondom het NK. Marion den Boer heeft ons prachtige shirts gesponsord als herinnering van dit geweldige seizoen, helemaal top, dank je wel! Familie Hoogenboom en Ivo Gillissen voor het maken van de foto’s, hartelijk dank. Alle supporters willen we ook bedanken voor het aanmoedigen, geweldig dat jullie ons hebben gesteund tijdens de wedstrijden, maar ook rondom de wedstrijd door het verzorgen van de lunch etc.
Wij als coaches willen ook de wissels bedanken voor het meegaan richting Friesland. De een heeft meer gespeeld dan de ander, maar jullie zijn allemaal net zo belangrijk voor ons omdat we altijd op jullie konden rekenen afgelopen seizoen.
Swift C1 we zijn trots op jullie!

Swift C1
Swift(M) C1

Bron: Carla Pouwer
Overige ploegen

BEP C1
BEP C1
Bodyn de Heer, Chelsey Jansen, Jessie Putter, Kim Dekker, Isabel Heckman, Verena Janssen.
Thomas Pronk, Jordy Paehlig, Boris de Jager, Aris de Heer, Max Waterhout, Jordy de Heer.
Trainers/Coaches: Inge Stam en Karen Radema.
Bron: Website BEP.

DeetosSnel C2
DeetosSnel/Volhuis C2

Nic. C1
Nic./Alfa College C1
Maree Jansen, Ilse Weldring, Nienke van der Windt, Priscilla Arends, Cherise Godfried, Demi Wetsema.
Steye Jansen, Kaeye Kingma, Pieter Groot, Sten Sipma, Arne Römgens.
Trainer/coach: Marian van den Berg.

NIO C1
NIO C1
Anne vd Berg, Oda den Boon, Patty vd Weide, Anne vd Lee en Hanneke Baukema.
Niels Stuurstraat, Jorrit Klein, Björn van Abkoude, Casper Belterman.
Trainers/Coaches: Rob Stuurstraat en John vd Lee.
 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen