DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

ZKV C1 1
Dames:
Isa Alders, Laini Bonevacia, Demi v.d. Loo, Laura Damm, Conchita Dam.
Heren:
Bram v.d. Water, Tim Croese, Carlo de Vries, Daan Horak, Michael Visser.
Trainers/Coaches:
Suzanne Saarloos en Marco de Vries.

ZKV C1 4Wie had dat gedacht… ZKV C1 werd vooraf getipt als één van de favorieten. Na de ervaring die we meenamen van de NK’s van de afgelopen jaren wisten we ook dat het allemaal een beetje mee moet zitten om Nederlands Kampioen te worden. Om 7.45 uur stonden 60 ZKV’ers klaar

om de reis naar Nuenen te maken. Ballonnen, schmink, trommels, lunchpakketten en spandoeken aan alles was gedacht en ook de spelers ZKV C1 3waren met mooie inloopshirts door de sponsor in het nieuw gestoken. We hadden een pittige poule met Tweemaal Zes, Die Haghe en Woudenberg als tegenstanders. Onze eerste wedstrijd was tegen Tweemaal Zes, een grote ploeg die de zaalkampioen SCO in de competitie achter zich gelaten had. Gespannen koppies aan beide kanten maar gelukkig scoorden wij het eerste doelpunt in de wedstrijd en was de spanning er vanaf. Ondanks dat we veel fouten maakten lieten we Tweemaal Zes niet in het spel komen en wonnen we onze eerste wedstrijd met 5-3. De andere wedstrijd in de poule werd verassend gewonnen door Woudenberg dat Die Haghe met dezelfde cijfers versloeg. Winst in de volgende wedstrijd zou betekenen dat we wel heel dicht in de buurt van de finale zouden komen maar Die Haghe had heel andere plannen. We begonnen onze tweede wedstrijd goed en kwamen in de eerste helft al snel op een 3-1 voorsprong maar toen stokte de score en ZKV C1 2wisten we de rest van de wedstrijd niet meer tot scoren te komen. We hadden de wedstrijd verdedigend nog wel binnen kunnen slepen maar op één of andere manier sloop de paniek in de ploeg en gingen we met 5-3 onderuit. Nu was de finale weer een stuk verder weg en waren we afhankelijk van een goed resultaat in de laatste pouleronde. Wij moesten onze wedstrijd winnen tegen Woudenberg en Tweemaal Zes moest winnen tegen Die Haghe. Het eerste deel hadden we zelf in de hand en ondanks dat we niet goed begonnen waren we toch veel sterken dan Woudenberg en wonnen we deze laatste poulewedstrijd met 8-3. Snel naar het andere veld om het einde van de wedstrijd Tweemaal Zes - Die Haghe te bekijken en we zagen tot onze blijdschap Tweemaal Zes winnen. FINALE!!!!!!
Eerste in de poule door het betere onderlinge resultaat en zaalhoofdklasser Dalto als tegenstander. Vooraf werd deze finale voorspeld door de kenners maar wat hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. Dalto had in de poule al zijn wedstrijden gewonnen en het zou dan ook een spannende strijd worden. Beide ploegen streden voor elke bal en er werd heel goed verdedigd. Veel aanvallen werden vroegtijdig afgebroken en ondanks dat er toch wel schotkansen waren werd er weinig gescoord in de finale. Carlo wist de ban te breken met een mooie doorloopbal en het bleef tot de rust 1-0 in ons voordeel. Na de rust scoorde Dalto 1-1 en gingen de vakken wisselen. Ons spel was beter maar omdat we niet tot scoren kwamen hielden we Dalto in de race. Onze supporters lieten zich horen met gezang en trommels en dat inspireerde ijskonijn Michael tot een mooi afstandschot welke geruisloos door de korf viel. Nog maar een paar minuten op de klok en de spanning was om te snijden. Iedere aanval van Dalto werd vakkundig geëlimineerd en het was nu aan onze aanval de taak om de bal zo lang mogelijk in het aanvalsvak te houden. Dit lukte en voor het eerst in de historie is een team van ZKV Nederlands Kampioen geworden!! Na de prijsuitreiking gingen we snel de bus in om in het clubhuis het Nederlands elftal te kijken en om de patat met kroketten en frikadellen naar binnen te werken. Na de speech van aanvoerster Laini, die de coaches in het zonnetje zette, bleef het nog lang onrustig in het clubhuis.

Uitslagen Poule A       Uitslagen Poule B    
Tweemaal Zes C1 - ZKV(Za) C1   3 - 5 Nic./Alfa College C1 - Swift(M) C1   8 - 4
Woudenberg C1 - Die Haghe C1   4 - 3 ONDO(G) C1 - Dalto C1   1 - 3
ZKV(Za) C1 - Die Haghe C1   3 - 5 Dalto C1 - Swift(M) C1   7 - 3
Woudenberg C1 - Tweemaal Zes C1   3 - 6 Nic./Alfa College C1 - ONDO(G) C1   5 - 4
Die Haghe C1 - Tweemaal Zes C1   2 - 4 Dalto C1 - Nic./Alfa College C1   7 - 5
ZKV(Za) C1 - Woudenberg C1   8 - 3 ONDO C1 - Swift(M) C1   6 - 5

 

  Eindstand Poule A           Eindstand Poule B        
  ZKV(Za) C1 3 4 16 - 11   Dalto C1 3 6 17 - 9
  Tweemaal Zes C1 3 4 13 - 10   Nic./Alfa College C1 3 4 18 - 15
  Woudenberg C1 3 2 10 - 17   ONDO(G) C1 3 2 11 - 13
  Die Haghe C1 3 2 10 - 11   Swift(M) C1 3 0 12 - 21
                       

 

Finale      
ZKV(Za) C1 - Dalto C1   2 - 1
       
3de/4de plaats      
Tweemaal Zes C1 - Nic./Alfa College C1   5 - 6
       
5de/6de plaats      
Woudenberg C1 - ONDO(G) C1   8 - 6
       
7de/8ste plaats      
Die Haghe C1 - Swift(M) C1   4 - 8


Overige verslagen:
Dalto
Afgelopen zaterdag reisde Dalto C1 af naar Nuenen voor het NK C-jeugd 1e klas. Het heeft soms  zo z’n voordelen om een afstand naar het zuiden af te leggen: een lekker zonnetje en weinig wind boden ideale korfbalomstandigheden.  Dalto C1 2

Na het voorstellen van teams was ONDO uit ’s Gravenzande onze eerste tegenstander. Dalto begon de wedstrijd enigszins gespannen. Hoewel goed druk werd gegeven, stond het halverwege 1-1. Gelukkig herpakte Dalto zich goed en won de wedstrijd met 3-1.  

De volgende ploeg waar we het tegen op moesten nemen was Swift uit Middelburg. De zenuwen waren inmiddels verdwenen en het leek een walk-over te worden. In de eerste helft stonden we al 6-1 voor. Vanuit deze luxe postitie werd er iets rustiger aan gedaan waardoor er aan het eind 7-3 op het scorebord stond.  

De laatste poulewedstrijd was tegen Nic uit Groningen. Een gelijkspel zou voldoende zijn om de finale te halen. Maar met de winnaarsmentaliteit van de C1 zit het wel goed; Dalto liet Nic geen kans en won de wedstrijd met 7-5. Hiermee was de eerste plaats in de poule veiliggesteld en een plaats in de finale bemachtigd.

De tegenstander in de finale was ZKV uit Zaandam. Half Zaandam was met trommels uitgerukt om hun plaatsgenoten aan te moedigen.  InDalto C1 4 ZKV trof Dalto voor het eerst een tegenstander die ook goed druk gaf. Het was merkbaar dat de spanning en vemoeidheid toesloegen. Dalto had de beste kansen, maar moest toch de meerdere erkennen in ZKV. De wedstrijd ging met 1-2 verloren.

De teleurstelling bij de Dalto-spelers was enorm. De meegereisde supporters moesten alles uit de kast halen om de spelers te overtuigen dat ze een uitstekende prestatie hadden neergezet en dat ze de supporters hadden laten genieten van hun goede spel. De spelers ontvingen van de JTC een presentje en trainers Patrick en Natasja werden door de spelers nog in het zonnetje gezet.  Met gemengde gevoelens reisden we terug naar Driebergen, waar Tamara de spelers hartelijk ontving met een heuse medaille en snoepjes.

Bram, Jarl, Jeremie, Jim, Mika, Bente, Fabienne, Nina, Paula en Tessa, Natasja, Patrick en Tamara: we zijn trots op jullie!!!!!

Arie, Joran, Lies en Willeke: bedankt dat jullie reserve wilden zitten.
Dalto C1
Dames: Paula Nooteboom, Bente Rodenburg, Nina Vink, Tessa van de Tuijn, Fabienne Muradin.
Heren: Jim Barkema, Mika Anbeek, Jeremie Westerhoff, Jarl Dubbeldam, Bram Broekgaarden.
Reserves: Willeke Ram, Manoek Anbeek, Robin ter Hoeve, Arie Rodenburg, Joran Sadon, Swen Gielissen.
Trainers/Coaches: Patrick Friebel, Tamar Brunt en Natasja Bos.
Verzorging: Inge Jansen.

Bron: Website Dalto.Nic./Alfa College
Gister leverde Nic. C1 een geweldige prestatie door derde te worden tijdens het NK in Nuenen. Ylse klom vanochtend vroeg in de pen om een verslag te schrijven van deze mooie dag! Lees en beleef het NK-avontuur van Nic. C1 mee!

De C1 begon het toernooi tegen Swift uit Middelburg, waartegen ze tijdens de zaaleditie van dit toernooi hun dag afsloten in een nipt verlies, waardoor ze toen 8e werden. Het was duidelijk te zien dat ze gemotiveerd waren om dit toernooi meer te bereiken dan de vorige keer en dat begon met het winnen van Swift: ze gingen met 8-4 van de mat af. En dat na een 0-2 achterstand! Blijkbaar werkte dat voor de C1, de doelpunten vielen daarna een stuk makkelijker. De sfeer was meteen erg goed en de eerste mensen in het publiek begonnen het al te merken aan hun stem.

Hun volgende opponent was ONDO, dat hun wedstrijd daarvoor verloren had van Dalto C1. Dit was een moeizamere wedstrijd dan de vorige. Combinaties lukte niet helemaal en er werden wat meer foutjes gemaakt. Toch bleef er een sterk team staan, dat uiteindelijk een terechte overwinning afdwong met 5-4. Deze wedstrijd was een stuk spannender en zorgde voor menig hartkloppingen bij het publiek. De wedstrijd om de 3e plek werd hiermee wel vastgesteld.

Nog één wedstrijd te gaan, tegen het sterke Dalto, dat in de zaal 'gewoon' hoofdklasse heeft gespeeld. Beide teams hadden beide wedstrijden gewonnen en het ging dus tussen hen wie de afgevaardigde was uit hun poule in de finale. Het was duidelijk dat Dalto wat meer lef toonde dan Nic. in de beginfase. In het begin was er weinig grip op de tegenstander, maar toch bleven ze aanhaken en bleef het verschil vaak steken op twee achter. Aan een gelijkspel zou Nic. helaas niet genoeg hebben, dus er moest gewonnen worden om de finale te halen. De tweede helft had Nic. opeens door hoe ze Dalto van het scoren konden houden en werden ze steeds beter. Jammer dat de wedstrijd niet nog even tien minuten langer duurde, dan was het nog veel spannender geworden! Dalto schoot ook wel erg goed en verdedigend waren ze ook vrij sterk. Toch heeft Nic. zich heel goed staande weten te houden en hebben ze het ondanks de uitslag, 5-7, erg goed gedaan tegen Dalto.

Daarna was er maar heel even de tijd om over de teleurstelling te komen, de kleine finale voor de 3e plek stond al snel te wachten. De tegenstanders hadden een extra ronde gehad om uit te rusten, maar dat deerde Nic. niets. Tweemaal Zes uit Maartensdijk was klaar om gepakt te worden. In een zeer gelijk opgaande wedstrijd waarin het publiek om de beurt "Het is stil aan de overkant" kon zingen, leek het uit te monden op een verlenging.

Bij een 5-5 stand lag Steye opeens op de grond met kramp. Zijn tegenstander was zeer attent en hielp Steye meteen van zijn kramp af. Hoezo zou je ook verzorger meenemen, zo kan het ook! Hulde aan deze Tweemaal Zes heer! Zeer sportief! Het was achteraf alleen niet tactisch, want wie anders dan Steye legt in de laatste minuut de 6-5 erin. De derde plek werd daarmee veiliggesteld! Een geweldige prestatie van het team. Ik kan namens alle supporters zeggen dat we super trots zijn op wat jullie hebben laten zien! Het was een geweldig mooie dag. Toppers, nogmaals GEFELICITEERD!

"Daar boven op die berg.... Daar staat Nic. C1... Die lachen met z'n allen.. Want beter is er geen één!"
Nic C1
Dames: Cherise Godfried, Priscilla Arends, Demi Wetsema, Nienke van der Windt en Ilse Weldring.
Heren: Kaeye Kingma, Pieter Groot, Arne Romgens, Sten Sipma en Steye Jansen.
Trainster/Coach: Marian van den Berg.

Bron: Website Nic.ONDO

9 juni 2012 was het eindelijk zover. ONDO C1 mocht naar het Nederlands Kampioenschap in Nuenen. Dankzij reisorganisatie “Patrick, maar zeg maar Guus, hij brengt je naar Nuenen en daarna ook weer naar huus” stond om 8.00 uur een bus klaar om spelers en supporters naar Nuenen te rijden. Na een ritje van 2 uur kwamen we aan bij korfbalvereniging NKV.
Na de officiële opening en het voorstellen van de ploegen, kon het toernooi beginnen.  

Poule-indeling: Dalto (Driebergen), NIC (Groningen) en Swift (Middelburg)

De eerste wedstrijd was tegen Dalto C1. Dit was een echte openingswedstrijd. Beide ploegen hadden toch wel last van de spanning en zenuwen. Het was een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waarin Dalto het betere van het spel had zonder dit echt in doelpunten uit te drukken (o.a. door het missen van 2 strafworpen). Op een 1-1 stand kon het nog alle kanten op maar uiteindelijk gaf de hoofdklasse-ervaring van Dalto de doorslag, 3-1 voor Dalto.

De tweede wedstrijd was tegen NIC C1. Dit was een leuke en spannende wedstrijd waar de zenuwen al beter onder controle waren. Bij een 3-3 stand werden helaas teveel kansen gemist zodat NIC bij kon blijven tot 4-4. In de slotminuten scoorde NIC ook nog de 5-4 zodat ook de tweede wedstrijd ,wat ongelukkig deze keer, werd verloren.

De derde en laatste poulewedstrijd was tegen Swift C1. Na een bliksemstart van ONDO stond het al snel 4-0. Dit niveau kon (door de vermoeidheid en de warmte) helaas niet worden vastgehouden zodat Swift puntje voor puntje dichterbij kroop. Gelukkig bleek de goede start toch voldoende om te winnen, 6-5.
Met dit resultaat was ONDO 3e geworden in de poule. Zodat er nog een wedstrijd volgde om de 5e en 6e plek.

Deze laatste wedstrijd was tegen Woudenberg C1. Helaas was het deze wedstrijd op. Woudenberg nam al snel een 3-0 voorsprong en dat kon in het verloop van de wedstrijd niet meer goed gemaakt worden. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 8-6 verloren.

ONDO is hierdoor op de 6e plek geëindigd. Wat een prima prestatie is, want er is in een sterke poule (de uiteindelijke nummer 2 (Dalto) en nummer 3 (NIC) van het NK zaten in deze poule) goed gespeeld.

Om 16.00u vertrok de bus weer richting ’s-Gravenzande. Precies op tijd voor het Nederlands elftal. Dankzij “Patrick, die ook wel Guus genoemd wordt, hij regelt niet alleen vervoer maar ook nog patat en ijs op je bord” konden de spelers en trainers lekker met het bord op schoot naar Nederland-Denemarken kijken.

ONDO C1 is op het veld in 2 jaar tijd van de 2e klasse naar de hoofdklasse gepromoveerd, iets waar we als vereniging best trots op mogen zijn.
Inge, Tessa, Romee, Sanne, Djemmie, Maaike, (Mirthe), Daan, Nico, Pepijn, Luuk, Luca en Jelle harstikke goed gedaan! (foto is apart bijgevoegd)

Supporters onwijs bedankt voor het aanmoedigen (ook iedereen die nog met eigen vervoer naar Nuenen is gekomen). Patrick bedankt voor het regelen en het frituren.

ONDO C1

Bron: Website ONDO.Die Haghe
De laatste korfbalwedstrijden van dit seizoen waren de toernooien in Bodegraven en Nuenen. Niet zomaar toernooien, het waren de NK’s voor respectievelijk de D1 en de C1. Ook deze keer mochten de talentvolle ploegen van Die Haghe weer naar een NK, wat op zich al een hele puike prestatie is! Ik moest dus kiezen, hoe luxe wil je het hebben! In de zaalperiode ben ik bij de D1 gaan kijken tijdens het NK dus nu koos ik voor de C1.
Zaterdagochtend 8 uur in het clubhuis met de gespannen spelers en een leuk aantal supporters.
Helaas ging het al snel niet zoals het moest zijn, de bus kwam ruim een half uur te laat waardoor we precies 11 uur arriveerden in Nuenen en de spelers letterlijk vanuit de bus het veld in moesten rennen. Geen goede voorbereiding dus. Toch speelden de onze een goede pot tegen Woudenberg.
Keurig in het nieuw gestoken door sponsor Remax werd de ene na de andere kans gecreeerd, maar het lot bepaalde anders, want geen doelpunt viel en aan de andere kant gingen de minimale kansen er wel in. Verlies dus in de 1e pot. Gezien de slechte voorbereiding wel logisch, maar de mensen die de wedstrijd hebben gezien weten dat het ook lag aan de gemiste kansen. Jammer. De C1 herpakte zich geweldig en in een ware thriller tegen ZKV werd na een 3-1 achterstand een mooie overwinning binnen gesleept. Gelukkig lachende gezichten. Ik weet echt hoe deze ploeg kan korfballen (gewoon goed dus) en ik ging er toch maar eens goed voor zitten, want winst in de volgende partij betekende toch een finaleplek. Nu moest het gebeuren, tegen Twee Maal Zes. Helaas, helaas, speelden onze kanjers niet de beste wedstrijd en we verloren. Dat was heel jammer, want ook nu zag ik dat wij de betere ploeg waren. Dat alle teams die aanwezig waren dicht bij elkaar zaten blijkt wel uit het feit dat door de verloren wedstrijd we ineens om de laatste plekken moesten gaan spelen en bij winst was het finale geweest. De emoties bij de spelers waren logisch en terecht. De verwachtingen bij de spelers zelf en stiekum ook een beetje bij mij waren hoger dan dit resultaat. Maar goed dat is tevens het mooie aan de sport. Winnen en verliezen, vreugde en verdriet liggen zo enorm dicht bij elkaar. De laatste pot werd ook nog verloren en het toernooi eindigde dus een beetje in de mineur. Overeind blijft dat we er gewoon weer hebben gestaan, dat kunnen niet veel ploegen zeggen nl en deze kids hebben toch maar mooi bereikt dat de C1 van komend seizoen in de hoofdklasse mag uitkomen. Ondertussen heel goed nieuws uit Bodegraven, de D1 stond in de finale!!!!! Wij zaten heel snel terug in de bus om een beetje op tijd voor het voetbal te zijn. In de bus hoorden we dat de D1 nipt de finale had verloren, jammer maar een 2e plek, dus 2e van Nederland op hoofdklasse D niveau is natuurlijk een geweldige prestatie van Die Haghe D1. Bij de C1 kwam de berusting in de bus en werd het toch een gezellige busreis.
Die Haghe C1
Bron: Ellen BrouwerTweemaal Zes C1
Tweemaal Zes C1


Woudenberg C1
Woudenberg C1
Dames:
Nienke Klein Wolterink, Cassandra van Waveren, Nikki Weima, Emma van Doorn, Suzanne Klein Wolterink.
Heren:
Thijs Laseur, Thijs den Bleker, Wouter Blokhuis, Mattias van der Belt, Luuk Blok.
Trainers/Coaches: Kees van Dam en Bart Blok (niet op de foto).

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen