DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...
Vriendenschaar C1 veld
Vriendenschaar C1
Dames: Samantha Muilwijk, Caroline Blokland, Ingeborg van der Plas, Eva van Wijngaarden, Celine van Meeteren.
Heren: Han de Keizer, Ivo Nederveen, Christian Brouwer, Arjen van Houwelingen, Aroen Brouwer.
Trainers/coaches: Eelco van den Herik, Annelies Kop en Maurice Verheul.

En daar vertrokken we dan om 08.00 uur op zaterdag 11 juni, naar het Nederlands Kampioenschap Vriendenschaar C1 5Veldkorfbal in Meppel. Met een bus vol supporters, ouders, spelers en coaches richting korfbalvereniging Meko’74 in Meppel. Na bijna 2 uur in de bus te hebben gezeten, kwamen we aan bij Korfbalvereniging Meko’74, waar het die dag allemaal moest gaan gebeuren. 
Onze eerste wedstrijd speelde we om 11.35 tegen De Meervogels uit Zoetermeer. In de eerste 15 minuten van de wedstrijd had Vriendenschaar het lastig om los te komen van de ploeg uit Zoetermeer. In de rust was de stand 2-1 (door doelpunten van Arjen en Christian) in het voordeel van Vriendenschaar. Net na het beginsignaal van de 2de helft wist Han een mooie korte kans te benutten. De Meervogels maakte het zichzelf heel moeilijk door een vrijebal en een strafworp te missen. Vriendenschaar zag de kans om weg telopen en pakte deze kans. Arjen benutte de eerste vrije bal aan de kant van Vriendenschaar (5-2), waar De Meervogels nog een snel antwoord op had. De Meervogels probeerde de wedstrijd nog te redden, door een hele langeheer in te brengen, maar Han had ook deze heer prima onder controle. Aroen schoot van ver de 6-3 binnen, waarna Arjen en ChristianVriendenschaar C1 3 de laatste doelpunten van deze wedstrijd voor hun rekening namen. Eindstand van de eerste wedstrijd 8-5, in het voordeel van Vriendenschaar! Een heel mooi begin van het toernooi dus.

Wedstrijd nummer 2 begon om 12.45: Vriendenschaar C1 tegen Rigtersbleek C1 uit Enschede.
Vriendenschaar begon deze wedstrijd matig, misten veel kansen( vooral korte kansen) waardoor Vriendenschaar na 12 minuten gespeeld te hebben 0-2 achter stond. Christian zorgde net voor rust de eerste goal voor Vriendenschaar, dit op aangeven van Ivo. Na 5 minuten in de 2de helft maakten Caroline en Ingeborg het veld vrij voor Celine en Sandra. Christian scoordeopnieuw een schot na een combinatie met Sandra (2-2). Arjen zorgde voor de eerste voorsprong in deze wedstrijd, na een raak schot (3-2). Rigtersbleek liet Vriendenschaar niet los en scoorde meteen de 3-3. Opnieuw kwam het vak van Ivo, Christian, Celine en Sandra in de aanval en zorgde voor opnieuw een snelle voorsprong. Jammer genoeg wist Rigtersbleek een strafworp te benutten in de laatste minuut (4-4). Iedereen baalde na afloop dat we niet gewonnen hadden, want er waren kansen genoeg. Toch beseften we ook dat we nog steeds in de race waren voor de finale! Op naar die belangrijke volgende wedstrijd!

Vriendenschaar C1 2De laatste poulewedstrijd voor Vriendenschaar was tegen ASKO C1 uit Assen. Het eerste doelpunt viel al in de 2de minuut, door een prachtige doorloopbal van Arjen op aangeven van Celine. Ook deze wedstrijd ging gelijk op. In de 5de minuut wist Caroline opnieuw de voorsprong te pakken voor Vriendenschaar (2-1). Christian vergrootte deze voorsprong door een vrije bal te benutten. ASKO wist voor rust nog eenmaal te scoren, ruststand 3-2. Net na rust wist ASKO weer te scoren (3-3) en scoorde binnen 1 minuut nogmaals. Vriendenschaar gaf de hoop niet op en scoorde via Christiaan meteen de gelijkmaker (4-4). Ingeborg en Caroline waren erg goed aan het verdedigen. 10 minuten voor het eind signaal van de laatste poule wedstrijd maakte ASKO de 4-5. Het volgende doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Arjen op aangeven van Eva. We wisten niet of een gelijkspel genoeg was om 1e in de poule te worden en dus was het een zenuwachtig einde. In de allerlaatste minuut
kreeg ASKO nog een strafworp. Deze werd gelukkig voor ons gemist en dus was de eindstand 5-5. Met deze uitslagen kregen we uiteindelijk te horen dat Vriendenschaar C1 in de finale stond! Rohda C1 was de beste in poule A, dus dat werd onze tegenstander. Trekvogels C1 ging samen met ASKO C1 om plek 3 en 4. Rigtersbleek C1 nam het op tegen Mid Fryslân C1 voor plek 5 en 6. De Meervogels C1 en BEP waren beide als laatste geëindigd en speelde de wedstrijd om plek 7 en 8.
De finalewedstrijd werd iets uitgesteld door het slechte weer wat er dreigde aan te komen, donkere wolken kwamen over het veld van Meko’74. Na een fikse onweersbui en veel regen klaarde de lucht op. Vriendenschaar was klaar voor deze finale.
Vriendenschaar C1 1
Vriendenschaar speelde de finale naast het veld om de 7e en 8e plaats. Vriendenschaar startte deze finale met de opstelling: 1e aanval; Aroen, Arjen, Samantha en Eva. 1e verdediging; Christian, Han, Celine en Caroline. De reserve bank bestond uit; Ivo, Daan, Ingeborg, Sandra en Naomi.Vriendenschaar C1 4 Vriendenschaar kwam in de eerste minuut op 1-0 voorsprong door een uitwerkfout van Rohda, de doorloopbal die daaruit volgde werd door Arjen benut. De gelijkmaker volgde niet lang daarna. Vriendenschaar was scherp en kwam binnen een minuut, via Christian weer de voorspong. Rohda wist voor de laatste keer deze wedstrijd de gelijkmaker te scoren via een korte kans, waarna Arjen net voor rust de 3-2 voorsprong wist te scoren. Na rust bouwde Vriendenschaar de voorsprong uit door opnieuw een raak schot van Arjen, op aangeven van
Samantha (4-2).Ondanksdat de tegenstander zich niet verloren gaf, hield Vriendenschaar het hoofd koel. Na een tegendoelpunt scoorde Vriendenschaar opnieuw (5-3). Na nog een tegendoelpunt, scoorde Arjen een mooi doelpunt na een prachtige combinatie met Aroen. Vriendenschaar bleef scoren op belangrijke momenten en wist Rohda na een 6-5 voorsprong met nog 5 minuten op de klok achter zich te laten. De laatste 2 doelpunten van deze finale werden gescoord door Christian (korte
kans) en Arjen (omdraaibal). Met een eindstand van 8-5, mocht Vriendenschaar C1 zich Kampioen
van Nederland 1ste klasse C-Jeugd Veldkorfbal 2011 noemen!

Het was een super gezellige en sportieve dag! Nogmaals dank aan de supporters en ouders die ons
deze dag hebben gesteund! Bedankt, voor de onwijs goede verzorging van deze dag. Top Rene!

Bron: Website Vriendenschaar.
Bron actiefoto's: Leo de Harder.


EINDSTANDEN C-ASPIRANTEN 1STE KLASSE VELDKORFBAL
C1A

C1B

C1C

C1D
Mid Fryslân C1 *
7-12 Asko C1 * 6-12 Rigterbleek C1 * 6-12 ROHDA C1 * 6-12
Exakwa C1 7-10 DOS'46/Engeldot D1 6-  6 Victum/IGCN C1 6-  6 Groen Geel C2 6-  6
VDW-OLS C1 6-  2 OKO/BIES C1 6-  6 Reehorst '45 C2 6-  4 ASVD C1 6-  4
Heerenveen C1 6-  2 EKC 2000 C1 6-  0 ODIK C1 6-  2 MIA C1 6-  2
C1E

C1F

C1G

C1H
BEP C1 * 7-10 De Meervogels C1 * 6-10 Vriendenschaar C1 * 6-  9 Trek vogels C1 * 7-12
SKF C1 7-  8 KIOS C1 6-  9 Albatros C1 6-  7 Swift C1 7-10
KVA C1 6-  5 Eibernest/Vrolijk C1 6-  4 Korbis C1 6-  6 Sporting Delta C1 6-  4
Dalto C1 6-  3 OVVO/De Kroon C1 6-  1 Achilles C1 6-  2 Sagitta C1 6-  0


HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD IN MEPPEL, ORGANISATIE MEKO'74
Poule A

Poule B

Trekvogels C1 - BEP C1
1 - 2

Vriendenschaar (Ha) C1 - De Meervogels C1
8 - 6

ROHDA C1 - Mid Fryslân C1 5 - 1

Rigtersbleek C1 - Asko C1
2 - 3

ROHDA C1 - Trekvogels C1
4 - 6

Vriendenschaar (Ha) C1 - Rigtersbleek C1
4 - 4

BEP C1 - Mid Fryslân C1 4 - 5

Asko C1 - De Meervogels C1
2 - 3

ROHDA C1 - BEP C1
5 - 4

Vriendenschaar (Ha) C1 - Asko C1
5 - 5

Trekvogels C1 - Mid Fryslân C1 2 - 2

De Meervogels C1 - Rigtersbleek C1
4 - 6Eindstand poule A

Eindstand poule B

ROHDA C1
3 - 4
14-11 Vriendenschaar (Ha) C1
3 - 4
17-15
Trekvogels C1
3 - 3
  9-  8 Asko C1
3 - 3 10-10
Mid Fryslân C1 3 - 3
  8-11
Rigtersbleek C1 3 - 3 12-11
BEP C1
3 - 2
10-11 De Meervogels C1
3 - 2
13-16


Finale
ROHDA C1
- Vriendenschaar (Ha) C1
5 - 8

3de/4de plaats
Trekvogels C1
- Asko C1
10 - 8

5de/6de plaats
Mid Fryslân C1 - Rigtersbleek C1
8 - 5

7de/8ste plaats
BEP C1
- De Meervogels C1
5 - 4


VERSLAGEN
ROHDA
Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Na een gezellig weekendje in Lommel in België, waarvan verderop een kort verslag, was het zaterdag de dag van de waarheid wat dit veldseizoen betreft. Na de zaal zaten we in de kampioenspoule, maar die was niet zo sterk en werd de C1 nooit echt getest. Van de 6 wedstrijden die gespeeld moesten worden, waren er 2 van een hoog niveau, één redelijk en twee erg slecht, maar toch nog gewonnen.
De echte meting zou dus op het NK plaatsvinden. Om 7.30 uur werd er op het veld verzameld en werden er nog wat beach flags en andere zwart-gele attributen verzameld en in de bus gelegd. We hadden toch nog zo’n 20 mensen als supporters, waaronder natuurlijk de ouders en de oma’s, maar ook Errol en Bram van de Beta Crew, helaas in uitgedunde vorm, maar toch! De enige jeugdige support die niet als familielied genoteerd kon worden was Bernade en dat vonden wij natuurlijk super. Het was jammer dat de B1 dezelfde dag moest spelen op het NK in Leiden en Rohda 1 en 2 nog een competitieronde hadden, zodat daar niemand van mee kon.
Via een vreemde binnendoorroute, waarbij we ook nog langs de locatie van het nieuwe zomerkamp reden kwamen we even over 9.00 uur aan bij Meko in Meppel. Om 10.00 uur zouden de ploegen voorgesteld worden, maar dat liep allemaal een beetje uit, maar toch. Om 11.00 uur zouden we de eerste wedstrijd spelen tegen Mid Frysland. In de voorbespreking ging het alleen maar over het feit dat als we zelf scherp zijn en lekker agressief, dat we dan van iedereen konden winnen. En daar ben ik nog steeds van overtuigd. De eerste wedstrijd ging het in ieder geval prima. Er werd met 5-1 gewonnen, maar het had wel 10-1 kunnen zijn, want al in deze wedstrijd werden veel doorloopballen en mooie kansen om zeep geholpen. Maar de kop was eraf en het waren tenslotte 2 punten. Het bleek ook niet om doelsaldo te gaan bij gelijk eindigen, maar om onderling resultaat. De tweede wedstrijd was tegen Trekvogels die allemaal een stukje groter waren dan wij. Zelfs de dames! En het ging er in deze wedstrijd behoorlijk fysiek aan toe en bij ons zijn er toch nog een paar te lief. Het was een spannende pot, maar ook hier werden weer zoveel doorloopballen gemist en dat had een nederlaag tot gevolg: 7-5. Maar de andere wedstrijden liepen allemaal heel onvoorspelbaar en bij winst op Bep zouden we toch gewoon in de finale staan. Weer proberen iedereen scherp te krijgen en we starten goed tegen een matig Bep. We komen op 4-1 voor, dus dan denk je dat de wedstrijd in de pocket is, maar niets is minder waar. Bep komt nog op 4-4 door wat foutjes aan onze kant, maar gelukkig krijgen we in de laatste paar seconden nog een strafworp mee en Enzo bleek een koele kikker, dus 5-4 winst en de finaleplaats was bereikt. Nu hadden we lekker een uurtje om even bij te komen en even te ontspannen, want de wedstrijden volgden elkaar in een razend tempo op.
De tegenstander zou Vriendenschaar zijn die we al hadden zien spelen. Een goede ploeg die in een hoog tempo speelt met 2 uitblinkende heren en steunende vakgenoten. Het zou dus een aardige klus worden. En dat bleek. We kwamen 1-0 voor, maar daarna hebben we de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen. Helaas begrepen de scheidsrechters hier de regel “snijden” niet helemaal en werd wederom een schitterende doorloopbal afgekeurd wat de aansluiting weer had geweest. Nu kwamen we 7-5 achter en werd het voor de statistieken nog 8-5. Eerlijk is eerlijk: Vriendenschaar had een beter team, goed draaiend, allemaal in beweging waar wij toch nog vrij statisch spelen op momenten. Wie weet kunnen we hier een goede les uit trekken en we weten in ieder geval dat we volgend jaar flink aan de bak zullen moeten om op hoofdklasse-niveau mee te kunnen draaien.
Na de prijsuitreiking snel de bus in en richting Amsterdam waar Lenie, Ron, Patrick en onze kelner Hayo op ons stonden te wachten. Judith dook gelijk de keuken in en de patatjes en de snacks stonden binnen no time op tafel en kon de dag gezellig afgesloten worden, waarvoor onze dank naar deze hulpdiensten en het bestuur uitgaat.
Al met al een mooie dag en een mooie 2e plek.
ROHDA C1
ROHDA C1
Dames: Lekeisha Irion, Brenda v/d Ende, Demi Buijsman, Ashley Alyan, Isabella Logman.
Heren: Jeffrey Kruse, Jim Langelaan, Enzo van Beugen, Cédric Pardieck, Luca Buijsman, Jacco v/d Ende.
Trainsters/Coaches: Karin spierings en Karin v/d Hoeven.
Bron: Website ROHDA.

Trekvogels
Trekvogels C1 haalt opnieuw BRONS op Nederlands Kampioenschap
Door de gewonnen beslissingswedstrijd tegen Swift Middelburg met 10-7 werd deelname aan het Nederlands Kampioenschap in Meppel bereikt. Op dit toernooi werden uitstekende wedstrijden helaas afgewisseld met wat mindere. Dit was de mede oorzaak voor het niet bereiken van de Grote Finale. Vooral de eerste wedstrijd met verlies tegen BEP uit Purmerend met 1-2 was zuur. De wederopstanding was direct daarna tegen de latere finalist Rohda uit Amsterdam. Daar werd met 4-6 van gewonnen met doelpunten van Tara van Bruggen en Kenneth de Ronde. In de laatste wedstrijd tegen Mid Fryslan werd na veelvuldig in de aanval te zijn geweest gelijkgespeeld. De straffe wind had duidelijk invloed op het afstandschot.
Ondanks het puntverlies toch finalewedstrijd om 3e en 4e plaats tegen ASKO uit Assen. NU liet Trekvogels duidelijk zien waarom zij terecht op een NK stonden. Met zuivere afstandschoten en prima spel werd met 10-8 gewonnen. Na brons in Wolvega in de zaal op het NK nu opnieuw brons in Meppel. Met 3 kampioenschappen een uitstekend seizoen voor Trekvogels C1.
Trekvogels C1 veld
Trekvogels C1
Dames: Fabienne Hendriks, Tara van Bruggen, Naomie Jerne, Anoeska Starink,
Frederike Meccanici, Manon van Deelen, Estelle Hendriks
Heren: Kenneth de Ronde, Raoul Lavue, Tom Greenhead, Maarten van Driel, Tom Biemans, Mike de Ronde
Coach: Ronald de Ronde
Trainers: Martijn Dijkshoorn, Ronald de Ronde
Verzorger: Ed van Bruggen
Sponsor: Fysiotherapie Van Bruggen
Videoanalyst: Mikael Buijs en Robbie Tazelaar
Bron: Website Trekvogels.

Asko
Asko C1 heeft een uitstekende vierde plaats behaald op het NK voor C-aspiranten in Meppel.
Na een ietwat teleurstellende achtste plaats op het NK in de zaal, liet de ploeg zien dat er een stap vooruit gemaakt is.
De eerste wedstrijd tegen Rigtersbleek uit Enschede werd na een spannende slotfase met een 3-2 overwinning afgesloten. In de wedstrijd daarna tegen De Meervogels uit Zoetermeer werd een beetje onnodig met 3-2 verloren.
Even was de ploeg in mineur maar doordat de overige uitslagen in de poule voor Asko niet ongunstig waren zat een eerste plaats in de poule er nog steeds in. Er moest dan wel in de laatste wedstrijd tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam gewonnen worden.
En wat waren ze dicht bij die finaleplaats. Bij de stand 5-5 mocht Asko in de laatste minuut een strafworp nemen die, helaas voor alles wat Asko was, werd gemist. Zo restte een tweede plaats in de poule en een laatste wedstrijd om de derde-vierde plaats tegen Trekvogels uit Rotterdam.
Deze wedstrijd ging lang gelijk op maar toen de wedstrijd bij een 8-5 achterstand in de tweede helft door onweer en regen werd onderbroken lukte het niet meer om na de hervatting nog weer in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk werd er met 10-8 verloren. Even was dat een teleurstelling maar uiteindelijk is een vierde plaats een prima resultaat waar we met z'n allen trots op mogen zijn.
De kampioen werd Vriendenschaar die in de finale met 8-5 van ROHDA uit Amsterdam wist te winnen.
Asko C1 1
Asko C1
Dames v.l.n.r.: Lysanne Koster, Lieneke Pries, Saro Kanthappu, Marit Smit, Maaike Koster, Laura Sloot.
Heren v.l.n.r: Daniël Zonderman, Tom Hulsebosch, Martijn Klingenberg, Roald schoenmaker, Stefan Broersma, Rob Terpstra.
Trainers/Coaches: Daan Bakker en Jesper Elzenaar.
Teambegeleider: Harm Jan Scheepstra

Mid Fryslân
Zaterdag 11 juni is de C1 op de vijfde plaats geeindigd op het Nederlands Kampioenschap voor C teams in Meppel. Na de poule fase moest er tegen Rigtersbleek om de vijde plaats gestreden worden. Na een onderbreking wegens onweer wist de C1 de wedstrijd naar zich toe te trekken. De dag begon om 11 uur tegen Rohda C1. Onze C1 werd enigszins overrompelt door de speelstijl van de Amsterdammers en na 5 minuten stond er al een 4-0 achterstand op het scorebord. Na zich tactisch te hebben aangepast aan de tegenstander was men gelijkwaardig, maar was men niet bij machte om de achterstand weg te werken. En zo ging de eerste wedstrijd met 5-1 verloren.Mid Fryslan C1 1
Bij de tweede wedstrijd tegen BEP uit purmerend was de grootste spanning bij de spelers en speelsters er af en werd er vrijuit gespeeld. Toch kwamen ze eerst op een achterstand 0-2. Daarna maakte de C1 4 doelpunten op een rij en leek de wedstrijd in handen. Bep kwam echter nog weer terug naar 4-4, maar door een mooie uitstartbal achter de korf in de slotfase wist de C1 deze wedstrijd winnend af te sluiten.
In de poule kon het nog alle kanten op aangezien alle ploegen nu 1x gewonnen hadden en 1x verloren.
De derde en laatste poulewestrijd was tegen Trekvogels uit Rotterdam. Deze wedstrijd ging gelijk op en na 2x 12.5 minuut stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. Op zich een goeie prestatie, maar omdat er met name in de slotfase kansen waren om deze wedstrijd te beslissen, waren de spelers en speelsters toch een tikkeltje teleurgesteld. Het gelijke spel betekende dat men tegen Rigtersbleek om de 5de en zesde plaats moest spelen. De wedstrijd ging gelijk op tot een onweersbui na 15 minuten een onderbreking noodzakelijk maakte. De stand was op dat moment 4-4. Na de onderbreking kwam de ploeg pas echt los (was het de speech of het gebak?) en trok men met prima aanvallen de wedstrijd naar zich toe. Eindstand 8-5 en daarmee was de vijfde plaats binnen.

Ook dit was weer een fantastische ervaring voor zowel de C1 als de vereniging. Er waren vele supporters mee en die hebben allen weer genoten van de ploeg. Niet alleen om het korfbal dat ze spelen, maar ook om hoe spelers, speelsters en niet te vergeten de trainers met elkaar omgaan en elkaar motiveren.

C1 gefeliciteerd met deze prachtige prestatie.
Mid Fryslan C1 veld
Mid Fryslân C1
Dames: Sybrecht Andringa, Janne Heida, Janneke Liemburg, Melissa Paassen, Siety Tjalma.
Heren: Dirjan Bouma, Martijn de Bruin, Robert Hoeksma, Maurice Paassen, Hattum Smit.
Trainers/coaches: Rudmer de Groot en Marvin Smorenburg.
Bron: Website Mid Fryslân

BEP
BEP C1 naar het Nederlandse Kampioenschap 1ste klasse 2011
Vrijdagavond vroeg naar bed want zaterdag gaat de wekker vroeg om met de C1 van BEP naar het Nederlandse Kampioenschap District 2011 te gaan. Voor sommige de tweede keer en sommige gaan voor het eerst. Dit keer gaan we naar Meppel waar Meko ’74 het toernooi organiseert. We moeten om 6.45 uur (ja, ja u leest het goed!) verzamelen wij aan de Flevostraat , dus de wekker om 5.30 uur gezet. Nou dat was niet nodig hoor!!! De luilakkers waren al ruimschoots HERRIE aan het maken om ons wakker te maken! En dat niet alleen, we konden ook nog even de auto afspoelen omdat hij onder de bakmeel zat! Ondanks alle luilakperikelen waren we ruim op tijd bij het clubhuis. Om 6.45 uur is iedereen gearriveerd, alleen de bus is gesignaleerd bij de Beukenkamp. Onze begeleidster en regelnicht, Mirjam hangt direct aan de mob om hem naar Flevostraat te loodsen. Het was niet alleen groen wat er op de stoep stond. Tussen ons liepen Rode Duivels, de Beemstermasters, die jammer genoeg niet met ons mee konden omdat zij meedoen aan de Roparun. Ook onze sportieve coaches Gert Jan en Inge fietsen en lopen mee voor het goede doel. Gert en Inge laten hun ploeg natuurlijk niet zomaar gaan, Gert houd een speech ook namens Inge. Hij vertelt hoe trots ze zijn met het behaalde resultaat en het gezellige seizoen en wenst hun team veel succes en benadrukt dat de C1 vooral ook moet genieten van het NK. Ze overhandigen het team nog een leuk presentje. Dan neemt Loes nog even het woord, vult de speech nog wat aan en deelt de rode shirts uit met de opdruk NK 2011. Jammer hé dames weer geen zwart!

Inmiddels is de bus aangekomen en stappen we in om richting Drenthe te gaan. Het houd niet op zeg, nog meer presentjes! Namens de jeugdcommissie een groene baseballpet , die iedereen natuurlijk graag op heeft! 160 kilometervreter Cor, de chauffeur zet een muziekje op en de tijd gaat snel om, de busreis verloopt voorspoedig en we zijn als eerste team bij Meko’74. We krijgen een plekje aangewezen waar BEP vlag mogen hijsen en waar we wij de partytent mogen neerzetten. Nou daar hebben wij mannen voor, die zijn handiger, sterker, technisch beter (toch dames). Het heeft even geduurd en we hebben erg gelachen maar uiteindelijk stond hij dan (later vonden wij de tekening met nummers). Vlaggen en slingers eraan en we hebben een groen/wit BEPhonk in Meppel! Koffietijd!

Trekvogels C1 – BEP C1
Om 10 uur is de opening en worden de teams voorgesteld. Eerst even inschieten en om 11 uur start de eerste wedstrijd voor onze C1 op veld 1. Trekvogels, twee maal veldkampioen 1ste klasse, zaalkampioen hoofdklasse, 3de op NK zaal hoofdklasse. Een aardige rijtje, waar wij tegen op kunnen kijken. Echter onze C1 liet zich niet makkelijk wegzetten! Het begon allemaal een beetje gespannen, beide ploegen hadden kansen maar waren nog niet scherp. Na 12 min. opende Boris de scoren met een halve afstand 0-1. Een goede sfeer langs de kant met liedjes en leuzen, ingezet door een schorre Youp en doorgezet door enthousiaste Beppers. Na 5 min. maakt Trekvogels echter gelijk door een wegtrekbal achter de korf 1-1. Wissel en rust. Weer een periode van aftasten, zoeken en missen. Tot Jessie van achter de korf raak schiet 1-2, geeft de scheids nu een verdedigd teken? Nee hoor, hij is gewoon goed! BEP C1 gewonnen van 3-voudig kampioen Trekvogels! Uurtje pauze, geen straf als het zonnetje schijnt en het is gezellig.

BEP C1 - Mid Frysland C1
Om even over 12 uur begint de tweede wedstrijd tegen Mid Frysland op veld 2, vlak voor ons BEPhonk. De eerste aanval creëert vlot enkele mooie kansen maar maakt ze niet af. Dan blokt Kai een beetje te enthousiast een dame volgens de scheids en Mid Frysland krijgt een strafworp maar mist. Na 5 min. spelen maakt Boris weer de openingstreffer van halve afstand 1-0. Lynn wordt gehinderd bij een doorloop en BEP krijgt een strafworp, Max neemt hem echter iets te kort. Chelsey heeft een megakans…mis. Dan vind Max uiteindelijk het gat van de korf 2-0, wissel. De dames van Mid Frysland kunnen ook doorlopen en wij hinderen blijkbaar ook (wij Beppers hebben natuurlijk een andere mening),nu gaat hij er wel in 2-1. Beide ploegen krijgen nog wat vrije ballen maar ook die gaan net mis. Na de rust een BEP dipje en een sterke fase van de Mid Frysland dames, zij maken drie afstandschoten netjes af en staan we ineens 2-4 achter. Pascal wordt gewisseld voor Aris, hij heeft er zin in en maakt een doorloop mooi af 3-4. In de 13de min scoort Kai zijn favoriete omdraaiballetje achter de korf, gelijk 4-4! BEP knokt zich sterk terug in de wedstrijd, Mid Frysland is in de aanval aan de bal. Dan volgt er een zeer dubieuze beslissing in de laatste minuut van de wedstrijd die in ons nadeel uitpakt. Een snijbal…. een schot en raak 4-5 voor Mid Frysland. Zelfs de tweede official scheids langs de kant was het niet eens met deze beslissing en uitte dit hardop, maar greep niet in. Wedstrijd verloren. Niet erg als je zelf verliest, wel erg als het door zo’n dubieuze beslissing uit je handen glipt. We het houden echter gezellig.

Rohda C1 - BEP C1
Om 13.20 uur moeten wij aantreden tegen Rohda, ons wel bekend. Altijd pittig. Ook hier komt de scoren pas laat op gang en pas na 11 minuten weet Rohda het gat te vinden met een halve afstandschot 1-0. In dezelfde minuut maakt Boris weer van halve afstand gelijk 1-1. Even rust. Aris vervangt Pascal. Rohda komt sterk uit de startblokken en maakt van achter de korf 2-1 en met een doorloop 3-1. Lynn loopt ook door en krijgt een strafworp mee, Max benut hem echter niet. Weer een doorloop van een heer 4-1. Weer een doorloop van Lynn, weer een strafworp, Max neemt hem weer…hij gaat er weer niet in. Even later maakt Max het goed en scoort hij wel van afstand 4-2. De tweede aanval is lekker fel en erop gebrand om het gelijk te maken. Lynn schiet van afstand, Kai vangt achter de korf en schiet raak 4-3. Dan neemt Kai een slim balletje achter de korf, wordt gehinderd en Sanne mag nu een strafworp nemen… spannend … raak 4-4! Yes gelijk! Maar ook nu weer in de laatste minuut een dubieuze beslissing, een doorloop van Rohda heer, onze Bepper verdedigd keurig denken wij. Wij hebben een andere bril nodig denk ik , want wij zien het anders dan de scheidsrechter. Hij geeft een strafworp en Rohda benut deze 5-4. Weer nipt verloren.

Pauze

Dan hebben we een lange pauze, eerst spelen de teams voor de 3de t/m de 6de plek. De wolken om ons heen verkleuren naar donkergrijs, in de verte zien we de regenstrepen en bliksemschichten, ze komen snel onze kant op. Uiteindelijk wordt er besloten om de wedstrijden te staken vanwege de onweer. Vele supporters en spelers gaan de kantine in om te schuilen , een kleine minderheid blijft bij de spullen onder de partytent. Dat was maar goed ook bleek later, want met man en macht hebben we de tent bij elkaar gehouden, weer in elkaar gezet als hij uit elkaar viel, de zijflappen strak gespannen om de spullen droog te houden! Ik weet zeker dat hij de lucht in was gegaan als wij er niet waren! Elma zij nog begin van de dag, voorspelling is zonnetje, wolkje en 0,4mm neerslag. Ik kan u zeggen dat deze eerste twee juist waren maar de laatste niet! De hagelstenen die uit de lucht vielen hadden al een doorsnede van 0,4 mm. De groen/gele kunstgrasmat was geheel wit en de stoep stond even helemaal blank! Gelukkig duurde het niet lang, klaarde de lucht snel en verscheen iedereen weer op het veld. De wedstrijden werden voorgezet, waarna de C1 van BEP mocht aantreden tegen Meervogels C1, strijden om de 7de of 8ste plek.

Meervogels C1- BEP C1
Onze reserves Gaby, Lisa, Aris en Ramon beginnen de eerste helft aan de wedstrijd. Meervogels opent de score 1-0. Het wordt echter al vrij snel 1-1 door een doorbraak van Lynn die ze doorgooit naar Lisa achter de korf en zij maakt hem keurig af. Dan blokt Lynn haar dame even te hard en Meervogels krijgt een (terechte) strafworp die zij benutten 2-1. Meervogels loopt uit naar 3-1 met een doorloop en vervolgens is het rust. Na de rust staat het basisteam weer in het veld. Max en Chelsey doen de Blauw-Witbal en hij lukt, we komen terug op 3-2. Weer een doorloop tegen 4-2 achter, maar de Beppers blijven zich inzetten en in de 22ste minuut Sanne schiet raak van halve afstand 4-3. Even daarna voeren Sanne en Kai ook de Blauw-Witbal uit en Sanne wordt daarbij gehinderd, strafworp mee en Sanne maakt deze koelbloedig af, 4-4 gelijk! Nog 1 minuut te gaan, Max schiet en …..raak! 4-5 gewonnen! Een 7de plek voor onze Beppers!

Wat een toernooi !

Een mooie start, met veel inzet gewonnen. Dan de tweede wedstrijd, een voorsprong van 2-0 uit handen gegeven, terugkomen tot gelijkspel en dan in de laatste minuut verliezen door een zeer dubieuze beslissing. En ook de laatste in de poule, een achterstand ombuigen naar een gelijkspel en weer een onterechte beslissing van de scheidsrechter. Als je wint en twee gelijk speelt , sta je in de finale, speel je om de 1ste of 2de plek. Nu twee wedstrijden met meerdere andere meningen en twee dubieuze beslissingen in de laatste minuut van de wedstrijd . In dit toernooi het verschil tussen een plek 1 en 2, of plek 7 en 8. Wrang maar waarheid. En toch zijn wij trots op onze kanjers van de C1 want wij hebben echt hele leuke wedstrijden gezien met hele mooie momenten waarin jullie hebben laten zien wat jullie waard zijn. Niet van de mat gespeeld, leuke aanvallen en strakke verdediging. Er zit nog zat groei in dit team! Wees evengoed trots op deze prestatie want jullie hebben ervoor gezorgd dat Bep C1 volgend jaar weer in de hoofdklasse meedoet. En jullie kunnen zeggen dat jullie op het NK hebben gespeeld! Vele korfballers kunnen dat niet. Wij hebben als supporters van jullie genoten van deze dag. Gezellig busreisje, lekkere koffie, leuke wedstrijden, alle weersomstandigheden aanwezig, samenhorigheid bij de opbouw, redding en afbraak van partytent. Kortom een BEPdag om niet te vergeten! Na het toernooi is het tijd om jullie naar jullie feessie te brengen C1 , reserves, coach en jeugdige supporters! Tijd voor een leuke afsluiting van een gezellig jaar met elkaar. We brengen jullie naar Woudenberg voor Pinksterkamp en wij rijden door naar Purmerend!

Bedankt

Dan rest nog iedereen te bedanken . Meko ’74 voor de prima organisatie (minus scheids 2 en 3). Lisa, Aris, Gaby en Ramon voor het reserve staan, Koen en Nils voor het coachen tijden het NK, Mirjam voor de begeleiding, supporters voor de gezelligeheid en natuurlijk Gertjan en Inge voor het hele jaar trainen en coachen van onze kanjers van de C1!
BEP C1
Bron: Website BEP.
Bron foto: Leo de Harder.

Rigtersbleek C1
Rigtersbleek C1
Dames: Celine Zeelen, Nikki Tiekink, Mylene Arends, Lonne Hintzbergen, Kim de Ruig, Bo Schuite.
Heren: Twan de Zeeuw, Roy van de Broek, Jacob Meulenbroek, Jelle Zijlstra.
Trainers/coaches: Patrick Hage, Jordy van Gulijk en Martijn Meulenbroek.
De Meervogels C1
De Meervogels C1
Dames: Bente van Duin, Sabina Wildschut, Rianne de Bruin, Michelle Lots, Lisanne Kerrebijn, Celest Slabbekoorn.
Heren: Jari Gerelings, Jordi van Elburg, Jordy de Bruin, Raymond van Velzen, Jeffrey Blom, Roy Brouwer, Mike Roos.
Trainers/coaches: Peter de Wit, Terry Hereijgers en Esther Tesselaar.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen