DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

Dit toernooi werd gespeeld op 14 juni 2008 in Enschede, georganiseerd door korfbalvereniging Rigtersbleek.

Uitslagen poule A Uitslagen poule B
Tilburg C1 - Tjoba C1 1-2 SCO C1 - RWA C1 3-5
Avanti C1 - Dindoa C1 3-3 HKV/Ons Eibernest C1 - Tweemaal Zes C1 HKV wint
Tjoba C1 - Dindoa C1 5-3 SCO C1 - HKV/Ons Eibernest C1 4-4
Avanti C1 - Tilburg C1 6-4 RWA C1 - Tweemaal Zes C1 RWA wint
Avanti C1 - Tjoba C1 1-7 SCO C1 - Tweemaal Zes C1 9-7
Tilburg C1 - Dindoa C1 5-6 HKV/Ons Eibernest C1 - RWA C1


Eindstand poule A Eindstand poule B
Tjoba C1 3-6 14-5 RWA C1
Dindoa C1 3-3 12-13 HKV/Ons Eibernest C1
Avanti C1 3-3 10-14 SCO C1
Tilburg C1 3-0 10-14 Tweemaal Zes C1


Finale
Tjoba C1 - RWA C1 8-4
3de/4de plaats
Dindoa C1 - HKV/Ons Eibernest C1 4-9
5de/6de plaats
Avanti C1 - SCO C1   5-5 Avanti C1 w.n.s.


VERSLAGEN
KV Tilburg
Zaterdag 14 juni 2008 mocht Tilburg C1 voor de tweede maal dit seizoen naar een afdelingskampioenschap voor aspiranten C. In de zaalcompetitie speelden de Tilburg aspiranten in Goes een goed NK, maar werden ze laatste met 0 punten. Toen was alles nieuw en stonden de speelsters en spelers stijf van de zenuwen. Dit NK, georganiseerd door KV Rigtersbleek te Enschede, zou dus een makkie moeten worden, immers een aantal tegenstanders was gelijk en dus bekend, men weet wat te doen, hoe te spelen etc, etc.
Met een heuse bus voor de spelers/speelsters en supporters werd er om 07.30 uur koers gezet naar Enschede. Onderweg een paar fikse regenbuien maar naarmate Enschede dichterbij kwam, klaarde het weer keurig op. Tilburg was ruim op tijd in Enschede en kon zich in alle rust voorbereiden op de opening en de eerste wedstrijd.
Alle acht de ploegen werden keurig voorgesteld aan het meegereisde publiek en alle deelnemers kregen een mooie bidon als aandenken. Daarnaast werd er van elk team een foto gemaakt, die na het toernooi aan elke deelnemer werd uitgereikt. Onder prima weersomstandigheden werden de wedstrijden gespeeld op de twee kunstgrasvelden. De wedstrijden duurden 2 x 15 minuten, zonder rust maar wel met vakwissel halverwege de wedstrijd.
Onderstaand een kort verslag van de drie wedstrijden die Tilburg C1 speelde.

De eerste wedstrijd van Tilburg C1 was tegen Tjoba C1, de latere kampioen van dit toernooi. Tilburg startte erg zenuwachtig en maakte veel plaatsfouten. Tjoba had daardoor erg veel balbezit en lange aanvallen met wel 5 tot 10 doelpogingen per aanval. De Tilburgverdediging had het zwaar maar hield stand tegen de druk van Tjoba en kreeg zodoende, op het natte en gladde kunstgras, steeds meer grip op de tegenstander. Tjoba had het dan ook, naarmate de wedstrijd vorderde, moeilijk tegen Tilburg, zeker na het toepassen van een wissel aan Tilburgzijde. Toch wist Tjoba in de 13e minuut op 0-1 te komen met een schot van grote afstand. Ondanks het veldoverwicht wist Tjoba daarna wel kansen te creëren, maar je kon merken dat het niet liep zoals ze gehoopt hadden. Zeker toen Rebecca in de 24e minuut, uit een vrijebal, de 1-1 aantekende leek er een sensatie in de lucht te hangen. Tilburg had Tjoba deze laatste minuten van de wedstrijd onder controle en hoopte op meer. Helaas werd een fout in de verdediging in de 28e minuut afgestraft, Tjoba scoorde de 1-2 met een doorloopbal. Tilburg had daarna nog een kans, maar de gelijkmaker in de laatste minuut werd helaas afgekeurd, waardoor Tilburg C1 met lege handen stond na het laatste fluitsignaal. Eerlijk is eerlijk, Tjoba was als team completer en beter, maar Tilburg had hier kunnen stunten als het vanaf het begin van de wedstrijd fel en vol inzet gespeeld had.

De tweede wedstrijd was tegen Avanti C1. Avanti had de eerste wedstrijd gelijkgespeeld tegen Dindoa2007-2008 Tilburg C1 veld C1. Tilburg speelde in deze wedstrijd goed en met de juiste felheid en inzet. Avanti C1 kwam in de tweede minuut op 0-1, maar Nisa scoorde in dezelfde minuut de 1-1 uit een klein kansje achter de korf. Door een grove blunder bij het uitverdedigen van Tilburg kon Avanti in de 9e minuut uit een fraaie doorloopbal de 1-2 scoren. De zwak leidende scheidsrechter kreeg het in deze wedstrijd steeds moeilijker, met name de coach van Avanti had continu commentaar op de leiding, maar ook het publiek van Avanti en Tilburg was het vaak niet eens met zijn beslissingen. In de 14e minuut kreeg Tilburg een omstreden strafworp, waarna de coach van Avanti geel kreeg vanwege commentaar op deze beslissing. Helaas mistte Tilburg de strafworp, maar gelukkig krijgt Tilburg een paar minuten later weer een strafworp en gelukkig is deze wel raak (2-2), maar de vreugde is van korte duur, want Avanti scoort in de 21e minuut de 2-3 met een afstandsschot. Tilburg C1 toont werklust en veerkracht en Nisa maakt er 3-3 van in de 24e minuut. Helaas is er een heer van Avanti op schot en hij scoort binnen 2 minuten van grote afstand tweemaal en dan staat Tilburg op een 3-5 achterstand. Jurgen, inmiddels in het veld gekomen, scoort na een fraaie aanval vanonder de korf de 4-5 en met nog 4 minuten op de klok heeft Tilburg weer zicht op meer. Helaas maakt Avanti  met een droog afstandsschot een einde aan de illusie van Tilburg C1 (4-6). Ondanks het feit dat de scheidsrechter, om onduidelijke redenen ruim 3 minuten langer laat doorspelen, kan Tilburg niets meer terug doen aan de opgelopen achterstand. Tilburg verliest ook zijn tweede wedstrijd, maar ook deze tegenstander was te pakken.


De laatste wedstrijd was tegen Dindoa C1. Tilburg C1 wilde nu eindelijk eens een punten pakken op een NK en zodoende een ronde verder komen in het toernooi, daarvoor moest er gewonnen worden van Dindoa. Amanda en Morris hadden de speelsters en spelers van de C1 op scherp gezet.
Helaas dacht Dindoa daar anders over, binnen 5 minuten stonden zij op een 3-0 voorsprong, voornamelijk voortkomend uit uitverdedigingsblunders aan Tilburgzijde.
Rebecca bracht Tilburg in de 6e minuut door een benutte vrijebal op 3-1 en toen Nisa in de 8e minuut na een mooie actie de 3-2 aantekende, was Tilburg terug in de wedstrijd. Dindoa kwam in de 11e minuut op 4-2, maar Rebecca scoorde een minuut later de 4-3 uit een omdraaibal. Voor de wissel kwam Dindoa, ondanks een sterker wordend Tilburg, toch op 5-3.
Nisa scoorde direct na de wissel uit een strafworp de 5-4 en daardoor was Tilburg weer terug in de wedstrijd. In de 17e minuut liep Dindoa weer uit, door een afstandsschot maakten zij de 6-4. De resterende 13 minuten waren echt voor Tilburg. Met Remco en Esmee, in de ploeg gekomen voor Maud, in de rebound en aangeef, hadden Rebecca en Bas voldoende mogelijkheden om te scoren. Het werd er slechts 1 (een afstandsschot van Rebecca) en dat was er 1 te weinig voor een gelijkspel en 2 te weinig voor een overwinning. Deze derde wedstrijd werd helaas verloren met 6-5.

Helaas heeft Tilburg C1 geen punten gehaald op dit NK. Wederom zijn ze niet weggespeeld, maar komen ze net iets te kort. Is het inzicht, techniek of gewoon domme pech ?
Tilburg C1 kan ondanks de 7e plaats terugkijken op een goed NK.
Ondanks de nul punten kon het met een opgeheven hoofd Enschede verlaten. Daarnaast is er weer een visitekaartje afgegeven van KV Tilburg en zijn de speelsters/spelers weer en ervaring rijker.

Alle meegereisde supporters bedankt voor de aanmoedigingen.
KV Rigtersbleek bedankt voor de vlekkeloze en goede organisatie.
Bron: Website KV Tilburg.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen