DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

KVS C1 is zaterdagmiddag in Dordrecht Nederlands kampioen geworden van de 1-ste klasse. Onder toeziend oog van ouders, oma’s, opa’s, familie, vrienden en leden van KVS/Maritiem wonnen de ‘Visjes’ de finale met 11-6 van Hoogkerk. Een terugblik op een hele mooie dag.

De voorbereiding voor het NK in Dordrecht was voor de C1 van KVS verre van hoopgevend. De laatste twee wedstrijden voor de competitie werden namelijk verloren. Of was het meer om de komende tegenstanders ( Tempo, Kinderdijk en MIA ) zand in de ogen te strooien? Het zou zomaar kunnen want op het strand van Scheveningen lag genoeg.

Met een volle bus vertrok de C1-selectie van KVS rond de klok van negenen richting Dordrecht, niet wetende dat deze dag in euforie zou eindigen. Qua supporters was de C1 ook heel goed vertegenwoordigd, zelfs Jimin de Vries uit KVS1 was er de hele dag bij. Het werd een waar feest voor iedereen.

Het eerste duel van de dag was tegen Tempo uit Alphen aan de Rijn. Onder toeziend oog van de trainers Sander Rog, Youri Nadorp en Antoine Boogaard namen de ‘Visjes’ halverwege ( = 12 minuten ) een 5-2 voorsprong. Wedstrijd gespeeld? Zeker niet. Tempo voerde het tempo in het tweede gedeelte van het duel op, maar miste tot opluchting van iedere KVS-supporter twee strafworpen. Met bloed, zweet en tranen werd er uiteindelijk met 6-5 gewonnen. De eerste twee punten waren binnen.

Vervolgens stond de wedstrijd tegen Kinderdijk op het programma. Zij hadden het eerste duel van MIA verloren maar dat zegt bij een NK natuurlijk niets. Of toch wel? Het werd een veegpartij. Na een 4-0 ruststand wonnen de rood-zwarten met 9-0 van toch wel de minste tegenstander in de poule. Omdat Tempo hun tweede wedstrijd tegen MIA wél in winst omzette had KVS in het laatste duel genoeg aan een punt om de finale te bereiken.

De sfeer was gespannen, voorafgaand aan de allesbeslissende wedstrijd tegen MIA. Zou het KVS gaan lukken? De supporters geloofden er in ieder geval heilig in. Zingend en gooiend met confetti en toiletrollen namen zij bezit van de zaal. Of het iets heeft uitgemaakt voor de C1-spelers zal nooit bewezen worden. Feit was wel dat zij ook MIA met 7-2 aan de kant schoven. De finale was bereikt!

Na een thriller in de andere poule, tussen Sporting Trigon en Hoogkerk, bleek de ploeg uit het hoge Noorden over de langste adem te beschikken. Zij werden de tegenstanders van onze ‘Visjes’.

De finale deed denken aan de altijd feestelijke happening in AHOY. Spelers en speelsters die één voor één werden voorgesteld aan het publiek, keiharde muziek en uitzinnige supporters. Beide ploegen voelden zich even wereldsterren. En dan die tweemaal twaalf minuten. Wie zou er Nederlands Kampioen worden van de 1-ste klasse?

Zwetend, onrustig ademend en kijkend naar de klok volgde ondergetekende de allesbeslissende wedstrijd. 1-0 achter, 1-1, 2-1 achter, 2-2, 3-2 achter, 3-3. Mijn hart ging sneller kloppen. Hoe zou dit aflopen? 4-3 achter. Oh gelukkig, 4-4. Dan vlak voor rust een 4-5 voorsprong ( KVS speelde ‘uit’, vandaar.. ). Nog 12 minuten hyperventileren en blazen in een boterhamzakje. We gaan verder. 4-6, 4-7, 4-8. De buit is bijna binnen. Het wordt vervolgens 5-8 en 6-8. Oh nee, KVS zakt in. Het tij lijkt definitief in het voordeel van Hoogkerk te keren als zij ook nog eens een strafworp krijgen. Het zal toch niet? Yes, de strafworp wordt gemist.
Even later ‘toont’ Hoogkerk de witte vlag. Zij ‘geven zich over’ aan de suprematie van KVS C1 dat uiteindelijk met een 6-11 zege de titel definitief veilig stelt. KVS C1 is Nederlands Kampioen!!!

De spelers/speelsters Tommy, Bart, Christiaan, Madjid, Emma, Celeste, Indy en Fleur alsmede de trainers Sander, Antoine en Youri werden door de supporters ‘doodgeknuffeld’. Maar ook de reserves Richard, Roland, Juan , Jesse, Mirjam, Daphne en Fleur Z werden niet vergeten.
Het was feest in Dordrecht en iedereen mocht het weten!


Dames: Celeste Lazerom, Indy Peters, Fleur van de Ende, Emma Kulk.
Heren: Madjid Korodowo, Christiaan Spaans, Bart Parmentier, Tommy de Bruijn.
Reserves: Daphne Janssen, Fleur van der Zijden, Mirjam Buis, Jesse van der Toorn, Roland van Houten, Richard Kluitmans, Juan Verkerk.
Trainers/Coaches: Antoine Boogaard, Sander Rog, Youri Nadorp.
Bron: Website KVS/Maritiem.

UITSLAGEN

POULE A     POULE B  
Hoogkerk C1 - Vriendenschaar(B) C1   9 -   2   KVS/Maritiem C1 - Tempo C1   6 -   5
KVZ C1 - Sporting Trigon C1   6 -   7   MIA C1 - Kinderdijk C1   6 -   4
Hoogkerk C1 - KVZ C1   8 -   5   KVS/Maritiem C1 - Kinderdijk C1   9 -   0
Sporting Trigon C1 - Vriendenschaar(B) C1   9 -   5   MIA C1 - Tempo C1   3 -   9
Vriendenschaar(B) C1 - KVZ C1   2 -   5   Tempo C1 - Kinderdijk C1   6 -   3
Sporting Trigon C1 - Hoogkerk C1   7 -   9   KVS/Maritiem C1 - MIA C1   7 -   2
         


EINDSTANDEN POULE WEDSTRIJDEN

Poule A     Poule B    
Hoogkerk C1 3 - 6 26-14 KVS/Maritiem C1 3 - 6 22-  7
Sporting Trigon C1 3 - 4 23-20 Tempo C1 3 - 4 21-12
KVZ C1 3 - 2 16-17 MIA C1 3 - 2 11-20
Vriendenschaar(B) C1 3 - 0   9-23 Kinderdijk C1 3 - 0   6-22
           
           

 

Finale      
Hoogkerk C1 - KVS/Maritiem C1   6 - 11    
3de/4de plaats      
Sporting Trigon C1 - Tempo C1   4 -   8    
5de/6de plaats      
KVZ C1 - MIA C1   3 -   5    
7de/8ste plaats      
Vriendenschaar(B) C1 - Kinderdijk C1   3 -   5    


Hoogkerk

Zaterdag 14 maart j.l. stond Hoogkerk C1 in Dordrecht op het Nederlands Kampioenschap District in de sporthallen van Oranje Wit. Het werd een ongekend succes. Hoogkerk C1 moest de eerste wedstrijd aantreden tegen Vriendenschaar C1 uit Bodegraven en wist deze wedstrijd met maar liefst 9-2 te winnen. De toon was gezet!
De tweede wedstrijd was tegen KVZ C1 uit Zutphen, na een 3-0 achterstand toonde Hoogkerk C1 een enorme veerkracht en bij rust stond het reeds voor met 4-3, de tweede helft bereikte Hoogkerk C1 weer het niveau van de eerste wedstrijd, de wedstrijd werd gewonnen met 8-5. De derde poule wedstrijd was tegen Sporting Trigon C1 uit Leiden. Dit team had ook beide poulewedstrijden gewonnen, de winnaar zou dus in de finale komen. Hoogkerk C1 had echter aan een gelijkspel genoeg omdat zij een beter doelsaldo hadden. De wedstrijd ging tot 5-5 gelijk op, bij rust was de stand 6-5 in Hoogkerks voordeel. Na rust liep Hoogkerk uit naar 8-5 en wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 9-7. Alle drie poule wedstrijden gewonnen en dat betekende een finale plaats op het Nederlands Kampioenschap. Fantastisch!

De andere finalist was KVS uit Scheveningen, alias de “visjes”. Het werd dus een strijd tussen de IJSBEREN en de VISJES. De eerste helft verliep spectaculair, Hoogkerk wist steeds een puntje voorsprong te pakken (1-0, 2-1, 3-2 en 4-3) daarna nam KVS het initiatief over en bij rust was de stand 4-5. KVS scoorde direct na rust vanuit een openingsbal (4-6) en wist daarna uit te lopen naar 4-8. Hoogkerk toonde echter veerkracht en kwam terug tot 6-8, op deze stand kreeg Hoogkerk een strafworp maar deze werd helaas gemist. Toen KVS de stand op 6-9 bracht was het gedaan, Hoogkerk had niet meer de kracht en het geloof nog eens terug te komen. KVS was uiteindelijk de terechte winnaar maar wat heeft Hoogkerk C1 fantastisch gepresteerd en een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Speelsters, spelers en begeleiding van Hoogkerk C1 wat kunnen jullie trots zijn op dit geweldige resultaat. Alle supporters die de reis naar Dordrecht hebben gemaakt bedankt. Het was een fantastische dag, uitstekend georganiseerd door Oranje Wit! Waarvoor HULDE!


Bron: Website Hoogkerk.


Tempo

Na een fantastisch zaalseizoen waar Tempo C1 kampioen werd in de 1e klasse stond er op 14 maart een NK 1e klasse op het programma. Vanaf de dag dat het zeker was dat de C1 hieraan zou deelnemen kwam het echte clubgevoel bij een groot aantal mensen weer naar boven. Groepapps werden aangemaakt, afhaallijsten bij de Primark werden geregeld, vrijwilligers werden opgetrommeld en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

En toen was het 14 maart……

Op 14 maart was de C1 al vroeg uit de veren om te genieten van een heerlijk ontbijt in onze Tempokantine. Na dit ontbijt volgde een heerlijke wandeling door het Zegeslootgebied om vervolgens in de 2 busjes plaats te nemen die klaar stonden op de parkeerplaats van ARC.

Aangekomen bij de Oranje Wit hal in Dordrecht kon het team zich klaarmaken voor de openingsceremonie waar de ploegen voorgesteld werden. De bus met de supporters bleek geen normale touringcar te zijn maar een complete partybus waar alles op en aan zat. Er was alleen 1 negatief puntje aan de bus…hij ging niet zo hard. Doordat de heenreis wat langer duurde dan gepland waren de supporters net op tijd voor de ceremonie. En dat hebben we geweten! Een complete geel-zwarte zijde in de Oranje- Wit hal!! Tijdens het oplopen ontstond er zichtbaar kippenvel bij een aantal spelers/begeleiders.

Tempo C1 was ingedeeld in een poule met KVS/Maritiem C1, MIA C1 en Kinderdijk C1. De eerste wedstrijd was direct een kraker tegen KVS/Maritiem C1. Na een zeer gespannen eerste 12 minuten stond er een 5-2 achterstand op het scorebord. Opdracht was vrijuit spelen en de spanning volledig uit te schakelen. Dit gebeurde dan ook in de tweede helft en hier was een duidelijk beter Tempo C1 te zien. Helaas ging deze wedstrijd verloren met 7-6.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen MIA C1 uit Amersfoort. Van deze ploeg was bijna niets bekend en al snel was duidelijk dat Tempo C1 een maatje te groot was voor MIA C1. Mooie acties, veel beleving, fantastisch publiek etc. zorgde voor een eindstand van 9-3! Dit was een grote oppepper na de verloren wedstrijd tegen KVS/Maritiem C1.

De laatste poulewedstrijd was een wedstrijd tegen Kinderdijk C1. Deze wedstrijd werd in hal 2 gespeeld waardoor de supporters alle toeters en bellen mee moesten sjouwen naar deze hal. Kinderdijk had de 2 eerdere wedstrijden in de poule verloren en hierdoor was winst in deze wedstrijd noodzakelijk om zo hoog mogelijk in de poule te eindigen. De wedstrijd verliep stroef maar het uiteindelijke resultaat was een prima 6-3 overwinning. In deze wedstrijd vielen Stijn en Noah uit met een blessure. Sven en Emiel hebben deze 2 plaatsen prima opgevuld en hierdoor blijkt maar weer hoe belangrijk de reserves zijn die prima met het niveau van Tempo C1 meekunnen.

Omdat KVS/Maritiem C1 alle poulewedstrijden met winst afgesloten had speelde Tempo C1 tegen Sporting Trigon C1 de finale om de 3e en 4e plaats. De blessure van Stijn was te ernstig waardoor hij deze wedstrijd helaas moest missen. Sam speelde op de plek van Stijn en deed dit uitstekend! In de competitie heeft Tempo C1 al laten zien dat het de betere ploeg heeft door kampioen te worden waardoor Sporting Trigon C1 op een tweede plek eindigde. In deze wedstrijd werd wederom aangetoond dat tempo C1 een talentvolle ploeg heeft die via meerdere schijven kan scoren. Het was een hele mooie wedstrijd wat mede kwam door de fantastische supporters. De wedstrijd eindigde in een 4-8 overwinning waardoor Tempo C1 op een hele mooie derde plaats eindigde.

De terugreis naar Alphen aan den Rijn was 1 groot feest omdat de voltallige selectie met de partybus mee naar Alphen aan den Rijn kon rijden ( bedankt hiervoor!!!). In de Tempokantine was alles al in gereedheid gebracht om hier nog even door te feesten en met 50 man pizza’s te eten.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij deze dag nooit zullen vergeten! Wij willen daarom ook iedereen bedanken die voor deze onvergetelijke dag gezorgd heeft!!!

BEDANKT VOOR ALLES!!!!


Dames: Gigi Willemsen, Anna van Aalst, Eelke Nikkels, Wietske Vorenkamp, Yorna Grootendorst, Lidewij Wolthers.
Heren: Noah Kuiper, Stijn Eilers, Tony Bruggeman, Mats Blessing, Sam Hagen, Emiel Poelmans, Sven Lankester, Thijs Wagemaker
Trainers/coaches: Kevin Baerveldt en Marcel Haagsman.
Teambegeleiding: Trinette Nikkels en Ingrid Poelmans.
Verzorging: Arianne Verweij.
Bron: Website Tempo.

KVZ

Zaterdag 14 maart 2015 was het zover. Met dezelfde bus die vorig jaar onze D1 2 x heeft gereden naar het NK gingen we richting Dordrecht. We hadden de ploeg aangevuld met Nienke en Luuk. Er was veel enthousiasme om onze C1 te steunen in Dordrecht want naast een volle bus kwamen er ook nog een aantal supporters met de auto om ons te steunen.

Mooi op tijd kwamen we aan bij het complex van de organiserende vereniging Oranje Wit. We wisten al welke kleedkamers we hadden waardoor de ploeg als snel klaar was voor de opening van het toernooi. Mooi in het geel (de nieuwe inschiet shirts) werd de ploeg voorgesteld aan het publiek waarna eindelijk het toernooi kon beginnen.

De tegenstanders tijdens dit toernooi waren Sporting Trigon uit Leiden, Vriendenschaar uit Bolnes en Hoogkerk uit de gelijknamige plaats.

De eerste wedstrijd was tegen Sporting Trigon. We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en via een 2-0 kwamen we als snel op een 4-1 voorsprong. Helaas stokte de doelpunten machine op dat moment mede doordat er 3 doelpunten aan onze kant werd afgekeurd door de scheidsrechter. Toch jammer want zeker 2 doelpunten werden ten onrechte afgekeurd. De kopjes begonnen een beetje te hangen waardoor Sporting Trigon steeds meer in de wedstrijd kwam. De stand werd kort voor tijd zelfs 6-6 en we dachten dan maar 1 punt. Helaas dacht Sporting Trigon daar anders over en in de laatste minuut kwamen ze voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 6-7. Helaas floot de scheidsrechter kort daarna voor het einde van de wedstrijd. Jammer genoeg dus verloren maar over het spel mochten we tevreden zijn en dus op naar de 2e wedstrijd. Omdat Hoogkerk de 1e wedstrijd ruim had gewonnen van Vriendenschaar werd Hoogkerk onze tegenstander. Ook deze wedstrijd gingen we weer snel van start en met goed en fel spel kwamen we al snel op een 3-0 voorsprong. Net zoals de 1e wedstrijd stokte de doelpuntenmachine toen weer en Hoogkerk kwam daardoor weer in de wedstrijd en stond het al snel 3-3. Daarna hebben we deze wedstijd achter de feiten aangelopen en lieten we ons aftroeven op slimheid en fysiek spel. Na 24 minuten stond er een eindstand van 5-8 op het scorebord. Het hoogst haalbare was dus nog de 3e plek in de poule en met dat in het achterhoofd begonnen we aan de laatste poulewedstrijd tegen Vriendenschaar. Deze ploeg speelde erg traag korfbal en wij hadden daar de eerste 12 minuten veel moeite mee. Het duurde ook lang voordat de score werd geopend. We gingen mee in hun tempo maar na de rust van 1 minuut ging het de 2e helft beter. Na de hele wedstrijd te hebben voorgestaan werd er een verdiende 5-2 overwinning behaald.

We zijn dus 3e in de poule geworden en konden ons opmaken voor de strijd om de 5e/6e plaats. Tegenstander was MIA uit Amersfoort. Een ploeg die hard werkt en verdedigend sterk is.

Ook deze wedstrijd begonnen we erg goed en we hadden al snel een 3-0 voorsprong. Toen we op dat moment een strafworp meekregen dachten wij aan de kant en ook de supporters op de tribune dat het niet meer mis kon gaan. Helaas werd de strafworp gemist en direct in de daaropvolgende aanval scoorde MIA de 3-1. Op dat moment zagen we aan de kant de twijfel toenemen in de ploeg zeker op het moment dat de 3-2 werd gemaakt. Het zal toch niet weer ?? Wat we ook probeerden we wisten niet meer te scoren . Mia deed dat nog wel 3 x en zo werd er een 3-5 eindstand bereikt. Helaas weer verloren na een ruime voorsprong te hebben gehad.

Wat overbleef was een 6e plaats op het NK. Natuurlijk waren we allemaal een tikkeltje teleurgesteld zeker met in ons hoofd dat we iedere wedstrijd (ruim) hebben voorgestaan maar dat bleek vaak niet genoeg.

De 6e plaats op het NK is echter zeker iets om trots op te zijn. Deelnemen aan een NK is niet voor iedereen weggelegd en het was erg leuk om het enthousiasme te zien bij jullie allemaal. Klasse !

Nadat we de finale hebben gekeken waarin KVS duidelijk te sterk was voor Hoogkerk en daardoor terecht Nederlands kampioen zijn geworden kregen we een herinneringsvaantje uitgereikt door Lara Boonstoppel (international en speelster van PKC). Rosalie mocht de vaantjes ophalen en op de foto bij Lara. Leuk toch Roos !

Om 16.30 uur kwam Piet voorrijden om weer richting Zutphen te gaan. Na een rustige busreis kwamen we kort na 18.00 uur aan op het KVZ veld waar de ploeg en begeleiding nog een hapje kreeg aangeboden door KVZ. Het eten werd klaargemaakt door Sam, Samuel, Calvin en Marijke. Bedankt daarvoor en Marit vanuit de JTC bedankt voor het regelen.

Langzaam kwam er een einde aan deze mooie en vermoeiende dag.


Dames: Mayla Berendsen, Yi Fu Smits, Kim van der Ham, Maaike Langenkamp, Rosalie Scholten, Nienke Leeneman.
Heren: Kelvin Derks, Ian Mollema, Jeroen de Haas, Teun Ponger, Davey Gerritsen, Luuk Montagne.
Trainers/Coaches: Rick de Jong en John Berendsen.
Bron: Website KVZ.Kinderdijk

Na een promotie vorig jaar vanuit de 2e klasse was het een knappe prestatie van dit jonge team dat ze kampioen zijn geworden. Dit kampioenschap gaf recht op deelname aan het NK in Dordrecht. De verwachtingen waren niet heel hoog, gezien de tegenstanders: KVS, Tempo en MIA.
KVS staat op het veld bovenaan in de hoofdklasse, en had het in het zaalseizoen heel gemakkelijk. Tot twee wedstrijden voor het einde was het namelijk ongeslagen met een doelsaldo van 180 (235-47). Tempo staat 2e in de hoofdklasse veld, dus ook die ploeg beloofde wat. MIA was ons onbekend.

De eerste wedstrijd was tegen het onbekende MIA. Na een vrij georganiseerde voorbereiding met het oplopen en voorstellen van alle teams, briefings, overleggen en allerlei officiële formulieren mochten we eindelijk korfballen. Het begon voor ons echter niet zoals gehoopt. Mia was dé ploeg die we konden hebben, dachten we. Dit bleek ook wel uit de wedstrijd: 25 minuten gingen we gelijk op en was het een dubbeltje op z'n kant. Er was alleen één onzekere factor: gemiste doorloopballen, rare plaats  fouten en slechte concentratie was de uitkomst van te veel zenuwen. En de zwartwitte leidsman bood ook geen steuntje in de rug, helaas. Resultaat: 6 – 4 verlies.

Wedstrijd 2 was tegen KVS. Waar 1 meter 90 lang en breed tegenwoordig normaal schijnt te zijn bij 13 jarigen, bleken deze gasten ook nog best aardig te korfballen. Gesteund door het publiek wisten wij de schade te beperken tot 9 – 0. Letterlijk 3 maten te groot...

Dan moesten we maar verrassen in wedstrijd 3, tegen Tempo. Tempo had zijn eerste wedstrijd nipt met 6 -5 verloren van KVS en in de tweede wedstrijd werd ruim gewonnen van MIA. Geen makkelijke pot voor ons dus. En nou lijken ze bij Tempo ook al groeihormonen te gebruiken... Tegen alle verwachtingen is was dit vanuit ons oogpunt nog best een heel aardige wedstrijd met strijd, passie en doelpunten. We konden het tempo goed bijbenen, het leek even zelfs spannend te worden! Bij 6-3 floot alleen de scheidsrechter alweer af. Wat ons restte, was de 'finale'.

Vriendenschaar Bodengraven moest ons van de 7e plek gaan weerhouden. Met de woorden 'Dat Kinderdijk, dat stelt echt niks voor' dacht de coach van Vriendenschaar zijn ploeg op scherp te zetten. Maar er was maar één ploeg die kon korfballen en dus maar één ploeg recht had op de 7e plek: 5-3 winst voor Kinderdijk.

Het was een leerzame dag, dat een tipje van de hoofdklasse-sluier heeft opgelicht. Een unieke ervaring om als speler en trainer hieraan deel te nemen. Vanuit de C1 een speciale dank aan alle ouders, vrienden en Kinderdijk-liefhebbers die de moeite hebben genomen om ons aan te
moedigen!
Bron: Website Kinderdijk.MIA


Dames: Anouk van Barneveld, Elja Kraan, Lotte Spruitenburg, Manon Hermsen, Quinty Stahli.
Heren: Max Botman, Gideon Hummelen, Jarne de Jongh, Bram Botman, Luuk den Hertog.
Trainers/Coaches: Matthijs v/d Brink en Wietse Roest.

Sporting Trigon


Dames: Lynn Meulenbeld, Julia Schuiling, Milou Schuiling, Joëlle Beekman.
Heren: Finn Lambooy , Rolf Kraal , Tim van Eijk, Mees van der Doe.
Trainers/Coaches: Janwillem v.d. Gugten en Jordy Smeele.


Vriendenschaar(B)


Dames: Puck van Keeken, Gwen van den Bos, Manon van Ee, Esmee Leliveld.
Heren: Patrick Verbeij, Selmir Pecjinovic, Justin Kersseboom, Luc Versteeg.
Trainers/Coaches: Anita van Leeuwen en Henny van Egdom.
 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen