KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

KCC B1 zaal
Dames: Amber Butter, Sophie Dijkxhoorn, Femke Kneppers, Renate v.d. Kooij, Hannah Weeda.
Heren: Niels de Gelder, Koen Houkes, Raoul Lavue, Jelle Molendijk.
Trainers/Coaches: Sven Wierenga en Ed v.d. Steen.

De verwachtingen waren hooggespannen naar het Nederland kampioenschap voor Hoofdklasse B-jeugd in Wolvega. KCC/Delta Logistiek stond bovenaan de favorietenlijst en was bij voorbaat de te kloppen ploeg. Alle spelers waren hiervan doordrongen en het was afwachten of men met deze spanning om zou kunnen gaan. Sportcentrum de Steense herbergt twee sporthallen. Een moderne en een oude met nog een ouderwetse houten vloer. Wij hadden het geluk om het hele toernooi in de oude maar daardoor bijzonder sfeervolle hal te mogen spelen. KCC B1 2Prettige bijkomstigheid was ook het aantal zitplaatsen dat daar aanwezig was.

Na een reis van bijna 2 uur in een comfortabele maar vooral warme auto arriveerden wij bij het sportcentrum. Er was nog precies één parkeerplaats over bij de hal. Dat scheelde ons een frisse tocht door de striemende kou. Eenmaal binnen waren de eerste wedstrijden, uit de andere poule, al begonnen. Wij moesten om 11.30 uur aan de bak.

In de zogenaamde poule des doods (alle ploegen eindigden in de competitie eerste of op een gedeelde eerste plaats) moest als opening aangetreden worden tegen de Meeuwen uit Putten. De eerste helft liep wat stroef. Men was duidelijk wat nerveus en de vloeiende combinaties die wij van de ploeg gewend zijn bleven uit. Na 6 minuten brak Sophie de ban. Uit een prachtige doorbraak scoorde zij de openingstreffer. Na de 1-1 van de Meeuwen zorgde Koen van achter de korf weer voor een voorsprong. Toch gingen we de rust in met een schamele 2-2 score. Na de rust nam KCC/Delta Logistiek direct het initiatief en zette de KCC B1 3Meeuwen binnen 6 minuten op een onoverbrugbare achterstand. Met doelpunten van Niels uit een stip en een magnifieke bal uit de vrije ruimte, een treffer van Koen van korte afstand en eentje van Amber van haar geliefde afstand, stond het ineens 6-2. En Nadat de Puttenaren nog eenmaal tegen scoorden gooiden Sophie met een doorloper en Amber van afstand de wedstrijd in het slot. Een 8-3 overwinning was voorwaar geen slecht begin.

De volgende tegenstander was Groen Geel. Zij hadden verloren van PKC en moesten winnen om nog een kans op een ereplaats te maken. Een ploeg met kleine maar vooral snelle en wendbare mannetjes waar KCC/Delta Logistiek behoorlijk wat moeite mee zou krijgen. Groen Geel opent in de 2e minuut en de kans om dat recht te zetten via een strafworp wordt helaas gemist. Als daarna GG op 0-2 komt lijken de nervositeit en de spanning de overhand te krijgen op de Capellenaren. Het is verbazend om te zien hoe de ploeg loopt te stuntelen. Groen Geel maakt daar dankbaar gebruik van. Ondanks de 1-2 van Koen lopen de groen-gelen uit naar een 1-5 ruststand. Je voelt dan op je klompen aan dat het moeilijk gaat worden. Zeker gezien het vertoonde spel. Toch kan KCC/Delta Logistiek de schade nog enigszins herstellen maar een nederlaag niet voorkomen. Amber, Koen en Niels zorgen er voor dat het doelsaldo toch nog wat gunstiger is. Het eerste verlies sinds lange, lange tijd is echter een feit. 4-6 voor de gasten.

Ja en wat nu. We hadden het niet meer in eigen hand. Gelukkig zorgde de Meeuwen voor een daverende verassing door PKC te verslaan. Dit hield in dat er 4 ploegen met een gelijk aantal punten waren waarbij KCC/Delta Logistiek wel het beste doelsaldo had. Als de vier ploegen tegen elkaar gelijk zouden spelen dan KCC B1 4was KCC/Delta Logistiek de poulewinnaar. Elke andere uitslag zou een ander scenario opleveren. Te ingewikkeld om allemaal te beschrijven. De B1 moest winnen om voor de 1e of voor de 3e plaats in aanmerking te komen. Voor tegenstander PKC en overige ploegen in de poule gold hetzelfde. De tegenstander was dus PKC. De Papendrechters gelden als een van de grootste rivalen in ons district en het zou dan ook niet makkelijk worden. KCC/Delta Logistiek was sterker, speelde goed en creëerde een aantal niet te missen kansen die, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, toch gemist werden. Ook het geluk was niet aan onze zijde. Vele ballen draaiden uit de korf. Men werd er een beetje moedeloos van. Maar ook PKC wist de mand niet te vinden en zo stond het een minuut voor de rust nog 0-0. En omdat KCC/Delta Logistiek het had vertikt om er een stuk of vier in te gooien kwam de dreun van 2 tegentreffers nog voor de rust behoorlijk aan. Het toernooi leek voor de zwartwitten ten einde en het beste spel had men nog niet laten zien. Stevig bikkelen en strijden tot de laatste minuut leek de enige remedie. Steven nam het voortouw op de tribune en wist de supportersschare van PKC stil te krijgen. Nu nog in het veld. Meteen in de 1e minuut scoort Koen uit een vrije bal en iedereen gaat er weer in geloven. De KCC-supporters laten nog feller van zich horen en er ontspint zich een ware thriller. PKC komt op 3-1 maar direct antwoordt Amber 3-2 . Er zijn 5 minuten gespeeld en de kansen vallen over en weer. Vier minuten duurt het voordat Sophie met een slimmigheidje achter de korf de gelijkmaker laat aantekenen. Op het andere veld staat dan de Meeuwen nog op voorsprong. We moeten dus winnen. Een bloedstollend slot volgt waarin Koen met een prachtige afstandstreffer het verschil maakt 3-4 met nog 2 minuten te gaan. PKC doet er nog alles aan maar aan een nederlaag kunnen de groen-witten niet meer ontkomen en KCC/Delta Logistiek B1 trekt met de 3-4 eindstand aan het langste eind. De concurrenten spelen gelijk en daarmee wordt KCC/Delta Logistiek B1 eerste en PKC zelfs laatste in de poule. De finale is een feit.

Het eerste doel was bereikt. Maar we kwamen hier natuurlijk wel om met de titel naar huis te gaan. De andere finalist is het Delftse Fortuna wat vrij eenvoudig eerste werd in hun poule. De supporters waren er klaar voor en de ambiance van volle tribunes moest de ploeg de nodige geldingsdrang opleveren. De beginopstelling was gewijzigd en het feit dat de finale bereikt was leek de ploeg vleugels te geven. Er stond vanaf de 1e minuut een heel ander KCC/DeltaKCC B1 5 Logistiek in het veld. Ondanks dat Fortuna al heel snel een 1-0 voorsprong nam kon je aan het vertoonde spel zien dat ze alle schroom hadden laten vallen en dat Fortuna van goeden huize zou moeten komen om de zwart-witte trein te stoppen. Femke maakte van achter de korf 1-1 en toen meteen daarna Raoul van achter de korf raak prikte viel de meeste spanning bij de spelers weg. Fortuna kwam nog terug tot 2-2 maar daarna was het weer alles KCC/Delta Logistiek wat de klok sloeg. Koen en Hannah scoorden van afstand en daar tussendoor zat weer zo’n heerlijke aanval waarbij Koen onder de korf direct doorspeelde op de wegtrekkende Amber. En die had, zoals al het hele toernooi, geen moeite met het afronden. Ruststand 2-5 en een goed gevoel voor de 2e helft.

Fortuna was niet meer bij machte om de rollen om te draaien en binnen 4 minuten liep KCC/Delta Logistiek soepel uit naar 3-7 door doelpunten van Koen en Jelle. Nadat iedereen nog op de banken ging na een interactie tussen Niels en Raoul waarbij een schitterde doortikbal van Niels op Raoul door laatstgenoemde vakkundig werd afgerond mocht uitblinker Koen de laatste treffer van het toernooi voor zijn rekening nemen en daarmee de eindstand op 4-9 brengen. Graag had ik Renate ook nog haar doelpuntje gegund maar zij stond deze wedstrijd reserve en haar invalbeurt was te kort om nog tot scoren te komen.

Al met al en dik verdiende overwinning en terecht kampioen van Nederland. Ed en Sven waren natuurlijk dik tevreden met het eindresultaat maar toch vooral over het vertoonde spel in de finale. Dit was een waardige afsluiting met mooi en aantrekkelijk korfbal in de stijl die de coaches het hele toernooi voor ogen hadden. Gelukkig kwam het er in die laatste wedstrijd allemaal alsnog uit.
Bron: KCC/Delta Logistiek.
Bron foto's: Sander van Houdt.

Bekijk hier de eindstanden zaalcompetitie B Aspiranten hoofdklasse 2012-2013, inclusief 21 teamfoto's

HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 23 MAART IN WOLVEGA. ORGANISATIE KORFBALVERENIGING SCO.

Uitslagen Poule A       Uitslagen Poule B    
Fortuna/MHIR B1 - Oranje Wit(D) B1   4 - 4   KCC/Delta Logistiek B1 - De Meeuwen B1   8 - 3
SKF B1 - DSC B1   6 - 9   PKC/Hagero B1 - Groen Geel B1   7 - 6
Oranje Wit(D) B1 - SKF B1   4 - 4   KCC/Delta Logistiek B1 - Groen Geel B1   4 - 6
DSC B1 - Fortuna/MHIR B1   3 - 5   PKC/Hagero B1 - De Meeuwen B1   5 - 9
Oranje Wit(D) B1 - DSC B1   4 - 5   De Meeuwen B1 - Groen Geel B1   5 - 5
SKF B1 - Fortuna/MHIR B1   3 - 6   KCC/Delta Logistiek B1 - PKC/Hagero B1   4 - 3
             
Eindstand Poule A           Eindstand Poule B        
Fortuna/MHIR B1 3 5 15 - 10   KCC/Delta Logistiek B1 3 4 16 - 12
DSC B1 3 4 17 - 15   Groen Geel B1 3 3 17 - 16
Oranje Wit(D) B1 3 2 12 - 13   De Meeuwen B1 3 3 17 - 18
SKF B1 3 1 13 - 19   PKC/Hagero B1 3 2 14 - 18
                     
Finale              
Fortuna/MHIR B1 - KCC/Delta Logistiek B1   4 - 9        
               
3de/4de plaats              
DSC B1 - Groen Geel B1   3 - 6        
               
5de/6de plaats              
Oranje Wit(D) B1 - De Meeuwen B1   De Meeuwen B1 wint        
               
7de/8ste plaats              
SKF B1 - PKC/Hagero B1   6 - 10        

Foto's van het toernooi gemaakt door Peem Media zijn hier te vinden.

VERSLAGEN

Fortuna/MHIR

Zaterdag 23 maart was het zover… het NK voor onze B1 in Wolvega!
Voordat de bus om 06.45 uur zou voorrijden werd in de week voor het NK rustig getraind. Twee normale trainingen werden afgewerkt voordat vrijdagavond een speciale NK-training op het programma stond. De coaches hadden geregeld dat van elk teamlid een ouder zijn of haar sportschoenen had ondergebonden om samen met hun kind een heus schotcircuit af te werken. Het was een schot in de roos want zowel het team als de ouders (en de toeschouwers) hebben genoten van deze speciale training. De koppies stonden op vrolijk en de zin in het NK was helemaal aanwezig. Het was jammer dat Zané aan het einde van de training ziek werd en het werd nog veel vervelender toen dit zich de hele nacht voor het NK voort zou zetten.

Op zaterdag meldde de ploeg en de die hard supporters die meegingen naar Wolvega (geweldig!) zich al vroeg present. Zané nog aardig bleek en slap na een doorwaakte nacht en helaas had inmiddels ook Wayne een griepje onder de leden. Beide spelers gingen zoals het echte toppers betaamt gewoon door want ‘the show must go on’.  Om 7.00 uur sharp werd de bus, begeleid door een snijdende wind die zorgde voor een gevoelstemperatuur van -15, vol geladen en vertrokken we voor een voorspoedige reis naar Wolvega.

Daar aangekomen werd het prachtige ‘shirt-spandoek’ als eerste opgehangen. Dat spandoek verdiende echt een ereplaats! Vervolgens werden de andere versierselen aangebracht. De ploeg was ondertussen bezig zich warm te schieten in de hal. Dat was hard nodig want waarschijnlijk waaide de wind in het barre noorden nog harder dan in het westen want zelfs in de sporthal en in de kleedkamers was en bleef de gevoelstemperatuur onder het vriespunt! Om 10.00 uur werden de ploegen in een leuke openingsceremonie aan het publiek voorgesteld. De organisatie had dit strak georganiseerd zodat voor elke ploeg even aandacht was bij het oplopen. Daarna ging het toernooi dan echt van start.

De B1 speelde zijn eerste wedstrijd tegen Oranje-Wit. Na de hele wedstrijd ruim voor gestaan te hebben werd de pot tegen het einde van de wedstrijd toch weggegeven. Een 4-4 gelijkspel stond na de eerste wedstrijd op het bord. Een domper voor de ploeg want men had best aardig gespeeld en dit gelijkspel was zeker niet nodig geweest. Dat is altijd het lastige in een toernooi als het NK; in korte wedstrijden moeten de punten worden gehaald en een kleine verslapping wordt direct afgestraft. De tweede wedstrijd tegen DSC was dan ook cruciaal. Een verloren wedstrijd betekende zeker dat een finaleplaats niet meer behaald kon worden. Dit betekende druk op de wedstrijd want er moest gewonnen worden. De B1 had in de wedstrijd echter geen last van die druk. Vakkundig werd de wedstrijd gewonnen waardoor een finaleplek weer in beeld kwam. Het was dan wel noodzakelijk de derde wedstrijd winnend af te sluiten. De doorwaakte nacht van Zané begon toch echt zijn tol te eisen zodat de coaches besloten beide reserve-dames in te zetten in deze derde wedstrijd. Zowel Merit als Julia hebben het uitstekend gedaan. Ook Bart V. mocht zijn speelminuten in het toernooi maken en ook hij vervulde prima zijn opdracht. Ook de derde wedstrijd tegen SKF werd winnend afgesloten en dat betekende… jawel… die felbegeerde finaleplek! Nu was het nog afwachten welke ploeg in die finale de tegenstander zou worden. Dat was nog best spannend want wie dat zou worden, moest in de laatste poule-ronde worden bepaald; alle vier de ploegen in poule B hadden tot dan toe namelijk 2 wedstrijdpunten behaald. KCC won de laatste wedstrijd tegen PKC en Groen-Geel en De Meeuwen speelden gelijk zodat KCC, de gedoodverfde finale kandidaat, ook daadwerkelijk de finale behaalde.

Iets verlaat door eerder uitgelopen wedstrijden begon de finale tussen Fortuna/MHIR B1 en KCC B1 met het voorstellen van de ploegen waarna de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. Het werd al snel duidelijk dat KCC deze finalewedstrijd de sterkste was. Onze B1 kon nog even aanhaken maar al snel werd een gat geslagen van 3 punten en dat kon niet meer worden overbrugd.  De krachten waren weg, een aantal spelers speelde noodgedwongen op hun tandvlees en konden geen potten meer breken en als de kansen die er waren er dan niet ingaan is er geen houden meer aan. Uiteindelijk won KCC terecht de finale met 4-9 en mocht zich Nederlands Kampioen hoofdklasse B-jeugd noemen en moesten de onzen deze keer genoegen nemen met een tweede plaats. Ook het behalen van deze reserve kampioensplek is een prachtig resultaat van een mooi zaalseizoen. Coaches Sijmen en Victor mogen trots zijn op het resultaat dat zij met hun ploeg hebben bereikt. De kers op de taart is er (nog) niet maar een taart zonder kers is ook heerlijk (en je breekt er in ieder geval je kiezen niet op ;-)). De ploeg keek aan het einde van de finale ook trots terug op dit toernooi. Ieder had het uiterste gegeven en hiermee werd uiteindelijk een tweede plek op het NK bereikt. Na de prijsuitreiking en een lekker douche volgde een vrolijke terugreis. In de Fortunahal werd nog net het einde van de wedstrijd van de A1 (mooie winst!) meegepikt voordat men kon aanvallen op een heerlijke maaltijd bereid door de keukenbrigade. Daarna zag het merendeel van de ploeg nog even hoe het eerste Blauw-Wit aan de zegekar bond en toen ging het lichtje echt uit. Met een voldaan gevoel werden de bedjes opgezocht. Met de ploeg een gezellig en heel succesvol zaalseizoen gedraaid… een prachtig NK gespeeld en tweede van Nederland geworden…. Zzzzzzzzzz… in dromenland!

De hele ploeg verdient waardering en felicitaties voor hun prestatie. Door met elkaar en voor elkaar te werken, door serieus bezig te zijn met je sport, door veel lol met elkaar te hebben in en naast het veld en vooral door plezier te hebben in het met elkaar korfballen hebben deze jongelui dit bereikt. Goed gedaan door deze toppers! En nu… nu nog met gevoelstemperatuur van -15 (!) heerlijk (?) op naar het veld…

De felicitaties gaan naar coaches Sijmen en Victor en hun pupillen Bart, Bastiën, Mees, Wayne, Bart, Elles, Nina, Romy, Zané, Julia en Merit!
Fortuna B1
Elles van Geest, Nina Makaske, Zané de Roo, Romy Treffers.
Mees Koole, Jordi Kouwenhoven, Bastiën van der Linden, Bart Noordermeer, Wayne Stienstra.
Trainer/Coach: Sijmen van den Bergh.
Bron: Fortuna/MHIR.Groen Geel

Groen Geel B1: DERDE van Nederland

In de competitie was de B1 op de eerste plaats geëindigd samen met Fortuna, 14 wedstrijden gespeeld met 23 punten, 196 doelpunten voor en 130 tegen. Dat gaf recht op een plaats voor het Nederlands Kampioenschap. De poule indeling was met PKC, KCC en de Meeuwen. Met een bus vol supporters en veel mensen die nog per auto kwamen werd de hal in Wolvega  al snel voor een deel groengeel gekleurd en er werd ook genoeg lawaai gemaakt.

Geconcentreerd werd begonnen tegen PKC.  Een snelle strafworp tegen 0-1 en na drie minuten een schot vanaf de zijlijn 0-2 achter. Fleur kwam achter de paal door, strafworp en Melanie maakte hem 1-2. Twee minuten daarna Fleur met een omdraaibal 2-2. Lucia benutte slim een bal onder de paal 3-2 voor maar uiteindelijk werd de rust 3-4 achter. Na rust Melanie op halve afstand 4-4. We bleven een beetje achter door uitblijven van het zuivere schot en na een minuut of acht was het Melanie uit een strafworp die ons dichterbij schoot op 5-7 achter. Vlak voor tijd kreeg Kevin nog en strafworp en Thijs scoorde 6-7, maar in de resterende tijd, wedstrijden van slechts  tweemaal 12,50 minuut, konden we niet bijkomen. Eerst maar rustig bijkomen en voorbereiden.

Nu in de andere hal tegen KCC, een soort "angstgegner ", waarvan in de oefenwedstrijd dik verloren was. Er werd rustig gespeeld door ons en klaarblijkelijk vatte de tegenstander het te licht op. Een vrije bal van Kevin na twee minuten, 1-0, een gemiste strafworp, gelukkig ook aan de andere kant, zowel Thijs als Kevin goed doorkomen maar uiteindelijk in de achtste minuut 2-0 door een strafworp van Thijs. Sterk verdedigend door de eerste verdediging. Strafworp tegen 2-1 en Terence in de negende minuut van afstand 3-1.  Kevin van halve afstand zelfs 4-1 en een wegtrekbal van Lucia  5-1 Rust; wat een verbazing, nu nog 12,5 minuten doorkomen. Direct een halve afstandsbal tegen 5-2 en na drie minuten een vrije bal 5-3. Thijs wist een strafworp te benutten 6-3 en eentje tegen kon de pret niet drukken 6-4 en gewonnen, onverwacht wat een vreugde. Uiteindelijk had elke ploeg in de poule nu twee punten en als we de laatste wedstrijd zouden winnen hadden we de finale.

Tegen de Meeuwen bleef het moeilijk. 0-1 achter achter de korf en na enkele minuten Terence door 1-1. Na zeven minuten een strafworp tegen 1-2 en een heer op heer situatie 1-3. Nog voor rust een strafworp voor Terence door Melanie 2-3. Direct na rust 2-4 van halve afstand maar vrij snel een combinatie van Thijs - Kevin 3-4 en een strafworp die Thijs in tweede instantie benutte 4-4. Na vijf minuten 4-5 achter , maar Fleur maakte van afstand 5-5. Spanning alom maar in de laatste zeven minuten werd er niet meer gescoord 5-5 en dus de strijd om de derde en vierde plaats. Tegen DSCl. In de eerste helft kwamen we rustig spelend op 3-0 door twee strafworpen van Thijs en een vrije bal van Terence. Na rust een goede aanvalsopzet met de heren onder de korf, Fleur door 4-0. Het werd 4-2 en Melanie scoorde een strafworp 5-2 na een overtreding bij een vrije bal. 5-3 en tot slot Thijs uit een schot 6-3; DERDE. Uiteindelijk won KCC de finale van Fortuna.  De enige verliespartij die zij leden in het hele jaar was tegen ons. Per saldo een goed toernooi van de B1. Ook liet Groen Geel zich weer van de beste kant zien door een goede organisatie en veel supporters die enthousiast meeleefden.  Dit moeten we de komende jaren vaker doen. De bedankjes gaan naar de organiserende dames o.a. Ria, voor de verzorging Lisa en Margriet , verzorging Thijs, hulpcoach Rob en de coaches  Robert en Arjan. En natuurlijk de B1; de jeugd heeft de toekomst: Melanie, Fleur, Terence, Yannick, Lucia, Lisanne, Thijs, Kevin en de altijd actief aanwezige reserves Nina, Thalia, Jesse en Jip (hopelijk verder niemand vergeten).
Groen Geel B1 zaal
Dames: Fleur Gruijs, Lisanne de Bruin, Lucia Schwering, Melanie Berends, Thalia Rhijnsburger, Nina Floris.
Heren: Terrenc Griemink, Thijs Nieuwenhuizen, Kevin Dik, Yannick Heijne, Jesse van de Berg en Jip Jonker.
Trainers/Coaches: Arjen Rhijnsburger en Robert Berends.
Teambegeleider: Rob Molanus.
Bron foto: Groen Geel.
PKC/Hagero

PKC/Hagero B1 startte goed op het NK in Friesland door de openingswedstrijd tegen Groen Geel B1 met 7-6 te winnen.
In de tweede wedstrijd tegen de Meeuwen B1 wilde het niet lukken. De hele wedstrijd keek PKC/Hagero B1 tegen een achterstand aan en uiteindelijk verloor het met 5-9.
Tegen KCC in de derde poulewedstrijd wilden de ballen niet soepel door de korf en bleef het lang 0-0. Pas tegen het einde van de eerste helft ging het wat beter lopen: 2-0 voor PKC B1 bij rust. Met een 3-2 tussenstand bleef het spannend tot het einde. De volgende tweet: Eindstand 3-4, alsnog een tweede nederlaag dus voor PKC/Hagero B1.
Het eindigde daardoor als laatste in de poule en speelde de laatste wedstrijd om de 7/8e plaats, waar het tegen SKF B1 moest aantreden. PKC/Hagero B1 won deze wedstrijd met 10-6 en eindigde daarmee op de 7e plaats tijdens dit kampioenschap.
De finale in Wolvega ging tussen Fortuna/MHIR B1 en KCC/Delta Logistiek B1.
De nieuwe Nederlands Kampioen B-aspiranten werd KCC/Delta Logistiek door met 9-4 van de ploeg uit Delft te winnen.
PKC B1 zaal
Bron: Website PKC/Hagero
Bron foto: Leo van Andel van korfbalfoto.nlSKF

De aspiranten van SKF B1 zijn in het Friese Wolvega als achtste geëindigd op het Nederlands Kampioenschap voor B-jeugd. De ploeg speelde te wisselvallig om een gooi naar de ereplaatsen te kunnen doen.

Met dank aan SKF-jeugdsponsor CIMAR Electronics BV, reisde de ploeg naar Friesland in een eigen VIP-spelersbus, gevolgd door 2 bussen met SKF-supporters. Onder leiding van SKF's supportersvereniging El Brigato Gialoblu en SKF-mascotte Vespa, zorgden ruim honderd geelblauw uitgedoste Veenendaalse supporters voor een fantastische sfeer.SKF B1

Na het oplopen en het voorstellen van de ploegen was DSC B1 uit Eindhoven de eerste tegenstander. SKF B1 begon sterk, kwam 2-0 voor, maar in het verloop van de wedstrijd kreeg SKF geen vat op de lengte van de tegenstander. Verdedigend kende SKF een mindere periode en dat wordt op een NK genadeloos afgestraft. En de wedstrijden duren te kort om weer echt terug in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk 6-9 verlies.

De tweede tegenstander was Oranje Wit B1 uit Dordrecht. SKF had lange tijd het betere van het spel, maar in de afronding ging het mis. Een mindere verdedigende periode zorgde ook nu voor een 4-1 achterstand. Maar nu lukte het wel om met veel inzet de achterstand nog in te lopen met als resultaat een 4-4 gelijkspel.

Winst in de laatste poulewedstrijd tegen Fortuna/MHIR B1 uit Delft zou SKF een plaats in de wedstrijd om de derde en vierde plaats opleveren. Een wedstrijd met aanvankelijk weinig doelpunten die lang gelijk bleef. Maar een tussensprintje van de ervaren tegenstander leverde een 2-5 achterstand op die SKF niet meer te boven kwam. De doelpunten wilden ook deze wedstrijd niet vallen, met een 3-6 nederlaag tot gevolg. Fortuna/MHIR B1 plaatste zich hiermee voor de finale, voor SKF restte de strijd om de zevende en achtste plaats.

In die wedstrijd wachtte een verrassende tegenstander, PKC/Hagero B1, vooraf tot de favorieten voor de titel gerekend. SKF ging er nog één keer met veel inzet en beleving tegenaan, maar dat was niet voldoende tegen deze goede tegenstander, die de frustraties van het missen van de finale van zich afspeelde. Ondanks de 5-10 nederlaag werd na afloop een uitgebreid feestje gevierd met de supporters en werd de ploeg later enthousiast onthaald in een volle SKF-kantine. Het kampioenschap ging naar KCC/Delta Logistiek B1.

SKF B1 speelde al met al te wisselvallig om hoge ogen te gooien. Bij vlagen werd het niveau bereikt dat de ploeg kan halen, maar niet constant. Desondanks had de ploeg na een fantastisch zaalseizoen een geweldige dag en werd er veel ervaring opgedaan. Een groot deel van de ploeg blijft ook volgend jaar B-aspirant en kan dan opnieuw een gooi naar een hoge klassering doen.
SKF B1
Geke Beckerman, Ilse van Ekris, Marloes van Mil, Sanne van Mil, Carla Schans.
Sytse de Jong, Jorn van Kleij, Jonathan Mul, Alex Thomassen, Niels van Vessem.
Bron: SKF

Organisatie SCO

Het als favoriet gestarte KCC/Delta Logistiek veroverde dankzij een 9-4 zege op Fortuna/MHIR zaterdag op het drukbezochte en sfeervolle NK voor Hoofdklasse B-jeugd in sportcentrum De Steense in Wolvega terecht de Nederlandse titel. Toch dreigde er na een goede start halverwege de poulewedstrijden even een

kink in de kabel te komen toen de uiteindelijke nummer 3 Groen Geel uit De Wormer voor een daverende verrassing zorgde door de jeugd uit Capelle a/d IJssel de eerste nederlaag in dit zaalseizoen toe te brengen. Dit schudde hen op tijd wakker, want via een nipte zege op PKC werd alsnog de finale bereikt, waarin men met name in scorend opzicht echt een maatje te groot was voor Fortuna en zij vervolgens de kampioensmedailles kregen uitgereikt door SCO’s  jeugdinternationals  Leander Zwolle en Marloes Frieswijk. Uiteindelijk werd  DSC verdienstelijk  4e voor De Meeuwen, Oranje Wit, PKC en SKF. De regelingscommissie van kv SCO mocht samen met het scheidsrechterskorps na afloop de nodige complimenten in ontvangsten nemen voor de vlekkeloze organisatie en de uitstekende en  volwassen arbitrage op dit jeugdkorfbalevenement waar het wederzijds respect duidelijk in grote mate aanwezig was.
Bron: SCO


 

Oranje Wit(D)

 

Oranje Wit B1 zaal
Quinty Geerling, Esther Ardon, Inge Barendregt, Iris Hendriks.
Joeri van Dijk, Bob Mans, Marijn Klink, Robin van Kalkeren.
Trainers/Coaches: Roy de Vlaming en Henno Ploeg .
Teambegeleider: Piet Ardon.
Bron foto: Oranje Wit.
 


De Meeuwen

De Meeuwen B1 zaal
Boven v.l.n.r.: Arian Zwaan (trainer), Jeroen Bos (trainer), Gert-Jan Kik (reserve), Lars Pieper, Robert Kuyer, Robert Hazeleger,
                        Laurens Knoppert, Noah Bijsterbosch, Arno Brink (begeleider).
Onder v.l.n.r.: Jochem Veldman (reserve), Debora de Boer (reserve), Charlotte Kroon, Renske Arendsen, Rianne Bos,
                        Romee Willemsen, Leandra van Vredendaal, Dorinda Kleijer (reserve), Lucas Coveen (reserve).
Bron foto: De Meeuwen.DSC

DSC B1 zaal
Kelly Bogers, Jamilla Vervoort, Lotte van Montfort, Brett Lens, Esmée Reurling, Toyah Brandenburg, Ayona Brandenburg en Anne de Kok.
Robbe de Wit, Timo de Wit, Niels van Kemenade, Justin Dekker, Thom Legendal, Liam van de Aa, Stijn van Duijn.
Trainer/Coach: Davy Wind.
Bron foto: DSC.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen