KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

TOP B1
TOP/Wereldtickets.nl B1


De finale ging tussen TOP/Wereldtickets.nl B1 en SCO B1. In de eerste helft kon SCO B1 nog redelijk bij TOP/Wereldtickets.nl B1 in de buurt blijven. Via 3-1, 3-2, werd een ruststand van 4-2 bereikt. In de tweede helft was de pijp leeg bij SCO B1 en was TOP/Wereldtickets.nl B1 heer en meester en liep naar een makkelijke 8-3 overwinning. De eindstand op dit KvN was:

1) TOP/Wereldtickets.nl B1
2) SCO B1
3) Tempo B1
4) De Meeuwen B1
5) PKC/Hagero B1TOP B1 1
6) KCC/Hijbeko B1
7) Fortuna/MHIR B1
8) Antilopen B1 Een verslag van het toernooi kunt u mailen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 24 MAART, ORGANISATIE KORFBALVERENIGING TOGO

  Uitslagen Poule A       Uitslagen Poule B    
  KCC/Hijbeko B1 - SCO B1   4 - 6   PKC/Hagero B1 - Antilopen B1   6 - 1
  Tempo B1 - Fortuna/MHIR B1   5 - 6   TOP/Wereldtickets.nl B1 - De Meeuwen B1   5 - 4
  Fortuna/MHIR B1 - KCC/Hijbeko B1   6 - 7   PKC/Hagero B1 - De Meeuwen B1   6 - 8
  Tempo B1 - SCO B1   7 - 7   TOP/Wereldtickets.nl B1 - Antilopen B1   4 - 7
  Fortuna/MHIR B1 - SCO B1   7 - 8   PKC/Hagero B1 - TOP/Wereldtickets.nl B1   7 - 10
  Tempo B1 - KCC/Hijbeeko B1   8 - 7   Antilopen B1 - De Meeuwen B1   3 - 6
               


  Eindstand Poule A           Eindstand Poule B        
  SCO B1 3 5 21 - 18   TOP/Wereldtickets.nl B1 3 4 19 - 18
  Tempo B1 3 3 20 - 20   De Meeuwen B1 3 4 18 - 14
  KCC/Hijbeko B1 3 2 18 - 20   PKC/Hagero B1 3 2 19 - 19
  Fortuna/MHIR B1 3 2 19 - 20   Antilopen B1 3 2 11 - 16
                       

Finale      
SCO B1 - TOP/Wereldtickets.nl B1   3 - 8
       
3de/4de plaats      
Tempo B1 - De Meeuwen B1   12 - 6
       
5de/6de plaats      
KCC/Hijbeko B1 - PKC/Hagero B1   3 - 8
       
7de/8ste plaats      
Fortuna/MHIR B1 - Antilopen B1   12 - 6

Bekijk hier de foto's van organisator TOGO.

VERSLAGEN EN TEAMFOTO'S

SCO

In Goes moest SCO als de strijd aan binden met de beste 8 B-Hoofdklasse teams van Nederland. De eerste 6-4 winst op KCC was een flinke opsteker  voor trainer-coach Henk Jan Bakker c.s. Toen deze ook nog eens gevolgd werd door een 7-7 gelijkspel tegen Tempo

SCO B1 gloorde de finale. In de laatste ronde moest het roemruchtige Fortuna uit Delft winnen om de finale te halen. SCO B1 hield het hoofd echter uitermate koel en stond steeds aan de goede kant van de score. Middels een 8-7 zege wachtte hen in de finale TOP uit Sassenheim. Een leeg gespeeld SCO B1 liep echter op haar tandvlees en zag na een 2-4 ruststand een nog grotere stunt al snel uit het gezicht verdwijnen. Ondanks de uiteindelijke 3-8 nederlaag heerste er vooral trots en blijdschap over dit reserve kampioenschap. Later op de avond werden SCO B1 en SCO C1 in kantine De Hoolttuun gehuldigd voor deze uitstekende prestaties.
SCO B1
Kim van Dalen, Deveny Schoo, Karin Delfsma, Dorine Minderhoud en Daniëlle Scholten.
Lars de Jong, Jeffrey Schoo, Leander Zwolle, Melvin Frieswijk, Sander Diever.
Trainers/Coaches: Henk Jan Bakker en Esther Veenstra.
Bron foto: Website SCO.
 

Tempo

Tempo B1 Tempo B1 is zaterdag 24 maart derde geworden op het NK voor B hoofdklasse teams in Goes. In de kleine finale om de derde en vierde plaats won de B1 ruim met 12-6 van De Meeuwen. Daarmee werd Tempo derde van Nederland. Een prestatie om trots op te zijn!

In de eerste twee poulewedstrijden lukte het Tempo helaas niet om de in beide wedstrijden opgebouwde voorsprong vast te houden. De eerste wedstrijd werd door een winnende treffer in de laatste minuut met 5-6 verloren van Fortuna, waarna SCO in de tweede wedstrijd ook in de slotfase langszij wist te komen en 7-7 maakte. Door in de derde wedstrijd met 8-7 van KCC te winnen, werd Tempo alsnog tweede in de poule en mocht het spelen om de derde en vierde plaats.
Tempo B1
Dames: Jamie Grasmeijer, Marjolein Vonk, Elke Otte, Anouk Nikkels ,
            Yara Bruggeman, Lisa Bosma .
Heren:  Duco Karssen, Matthias van Hall, Bram de Graaff , Kevin Baerveldt,
            Simon Vletter , Marc v.d. Tas .
Trainers/Coaches: Axel Bouman, Jelle Steenbeek en Margriet Lemkes.
Verzorger: Ron van Oijen.
Bron: Website Tempo.
 PKC/Hagero

Hoe bereid je je voor op een NK korfbal? Conclusie is dat daar geen recept voor is en dat iedereen dat op zijn eigen manier beleeft. Michel heeft al vele NK’s meegemaakt en kan putten uit eigen ervaring. Marco had dat minder, en zo was dat ook bij de spelers van de B1, een mix van ervaring en nieuwsgierigheid en hoe smeed je als M&M’s dan nu tot een echt team? Lekker ontspannen getraind de afgelopen week met een afsluitende schottraining op vrijdag met muzikale ondersteuning om de spanning er wat van af te halen en de boodschap om vooral uit te gaan van je eigen kwaliteiten! Zaterdagochtend vroeg op om om 7.45 uur lekker met elkaar te ontbijten. De D1 en C1 waren toen al vertrokken naar hun NK’s in Enschede en Roermond. De bus vertrok om 8.30 uur, de sfeer was ontspannen, gesprekken gingen over van alles en nog wat.

PKC B1 1Op naar de 1e wedstrijd. We waren ingedeeld in een zware poule met de Meeuwen B1, ook een nummer 2 uit de reguliere competitie en met Antilopen B1 en Top B1, twee teams die met overmacht kampioen waren geworden. Eén ding was zeker… aan ondersteuning ontbrak het niet, de harde kern van de P-side zat ook in de bus en vanaf het moment dat we in Goes de bus uitkwamen, was het duidelijk dat PKC er was. Natuurlijk waren daar de tweehonderd witte en groene ballonnen die in de bus waren opgeblazen, de originele spandoeken werden op een prominente plek opgehangen, maar vooral de bekende PKC teksten en liederen werden uit volle borst meegezongen. Het was duidelijk, we waren er helemaal klaar voor.

Michel en Marco hebben de spelers rustig voorbereid op de eerste wedstrijd tegen Antilopen, een ploeg die in een oefenwedstrijd aan het begin van het veldseizoen nog duidelijk te sterk was. Maar PKC B1 is het afgelopen seizoen enorm gegroeid, individueel maar vooral als team. PKC vloog uit de startblokken en met de rust stond het al 4-0 waarna de wedstrijd in 6-1 voor PKC eindigde, een geweldige start van het NK. De andere poule wedstrijd werd door Top van de Meeuwen gewonnen. DePKC B1 2 volgende wedstrijd was dus tegen de Meeuwen en dan zie je dat op een NK alles goed moet vallen om een wedstrijd te kunnen winnen en dat zat ‘m er voor PKC deze wedstrijd niet in. Een gelijkopgaande wedstrijd, waarin de irritatie bij spelers en trainers hier en daar wat opliep, had twee minuten voor het einde nog een 6-6 gelijke stand maar werd uiteindelijk toch nog met 6-8 verloren. In de andere wedstrijd won Antilopen van TOP en zo stonden er 4 ploegen met 4 punten gelijk voor het begin van de laatste wedstrijd. Voor PKC B1 was TOP hierin een maatje te groot, in de eerste helft ging het nog aardig gelijk op maar in de tweede helft maakte TOP het verschil 7-10.

Na de ploeg weer scherp gezet te hebben, restte ons de wedstrijd om de 5e en 6e plaats tegen onze aartsrivaal uit de competitie KCC B1. Een ontspannen spelend PKC had geen kind aan KCC en wist de wedstrijd met 8-3 te winnen. Een geweldige prestatie van onze B1: 5e van Nederland en dat werd gevierd met ouders en supporters alsof we kampioen waren geworden!

In de bus hebben we dat met z’n allen lekker doorgezet waarbij we de inwendige mens zeker niet zijn vergeten. Aangezien Goes maar op een uurtje rijden ligt, waren wij als eerste van de NK-gangers terug in Papendrecht. Lekker even met elkaar eten en de ervaringen van de dag nog eens bespreken. Maar toch ook al weer met elkaar de intocht van de D1 en vooral C1 afstemmen. Deze was tenslotte kampioen van Nederland geworden. Bij deze nogmaals gefeliciteerd. We hebben de finale tegen Deetos via Twitter in Goes met spanning zitten volgen. Toen de D1 en C1 bij PKC aankwamen, stond een enorme erehaag van supporters en spelers op ze te wachten, hangend aan het hek, staand op containers en het toegangshok. Een geweldig moment dat niemand zal vergeten. En ja, hoe sluit je zo’n dag dan af. Ja natuurlijk in stijl, eerst de A1 aanmoedigen die in de eerste kruisfinale van Dos won en dan met elkaar een spetterend feest in.

PKC B1 Alle teams op het podium, ouders en supporters op de dansvloer en met elkaar helemaal uit je dak. Geweldig om te zien hoe sport verbroedert !

Nogmaals spelers en trainers van de B1 van harte gefeliciteerd met jullie prestaties, ouders bedankt voor alle voorbereidingen er om heen, supporters voor jullie enthousiaste aanmoedigingen en bestuur voor de bijdrage in deze dag. En natuurlijk bedanken we ook onze sponsor de Mijl Vastgoed voor de prachtige shirts die we hebben gekregen. PKC You’ll never walk alone.

PKC B1 jullie hebben er met elkaar enorm voor geknokt. We zijn enorm trots op jullie!
PKC/Hagero B1
Dames: Celeste Kraaijeveld, Marlous Pegels, Cindy Tilleman, Linda Uittenbogaard,
             Nienke van der Weijden, Marjon van der Jagt, Jiska Rietveld.
Heren: Roel de Goede, Stefan Molenaar, Thom van der Rhee, Remco Verhoeven,
            Jorrit Potuit, Jitse Donk, Mark van der Wiel.
Trainer/Coaches: Michel van den Herik en Marco Hoogvliet.
Bron: Website PKC/Hagero.
 
KCC/Hijbeko

Zaterdag 23 maart speelde KCC/Hijbeko B1 op het Nederlands kampioenschap in Goes. De support vanuit de vereniging was groot; een gewone bus bood niet genoeg plek, dus reisden de supporters met een XXL-bus naar Goes. Daarnaast kwamen ook nog veel supporters op eigen gelegenheid naar Zeeland.

KCC B1 Helaas zagen zij de B1 al hun eerste wedstrijd verliezen. SCO wint met 3-6. Het behalen van de finale werd daardoor direct al heel erg moeilijk. De tweede wedstrijd, tegen Fortuna/MHIR B1, werd wel gewonnen en wel met 7-6. Bij aanvang van de derde wedstrijd, tegen Tempo B1 was duidelijk dat gewonnen moest worden en dan nog waren we afhankelijk van de uitslag van de andere wedstrijd. De B1 vocht zich nog terug uit achterstand maar helaas ging deze wedstrijd verloren met 7-8. De B1 eindigt als derde in de poule.
Het mocht niet zo zijn. In wedstrijd om de 5e en 6e plek zat de B1 er doorheen. PKC/Hagero B1 won die wedstrijd waardoor KCC/Hijbeko B1 uiteindelijk op de zesde plaats eindigde. Niettemin blijft het een goede prestatie. KCC/Hijbeko B1 hoort tot de beste aspirantenploegen van Nederland.
KCC/Hijbeko B1
Dames: Amber Butter, Sophie Dijkxhoorn, Chantal Kalkman, Anouk Wierenga,
             Femke Kneppers, Hannah Weeda.
Heren: Koen Houkes, Niels de Gelder, Stephan Groeneweg, Matthias van Oostrum,
            Niels Kroon, Gerbert Schippers.
Trainers/Coaches: Ed van der Steen en Ingeborg Hofland.
Verzorgster: Chantal Meijer.
Bron: Website KCC/Hijbeko.
 
Fortuna/MHIR

Zaterdag 24 maart was het dan zover… het NK waar onze B1 zo naar toe geleefd had. Een mooie zaalcompetitie, afgerond met het kampioenschap, kreeg een mooi einde door het mogen spelen van het Nederlands Kampioenschap. Er werd rustig naar het NK toegeleefd totdat de ploeg tot ieders grote schrik op de laatste training, donderdag vóór het NK, een flinke domper te verwerken kreeg. Joy blesseerde zich fors aan haar knie en hoorde de ochtend erna dat zij voorlopig enige tijd uit de running zal zijn. Dat sloeg een flinke bres in het vertrouwen van de ploeg, hoewel Maria (al helemaal voorbereid om de ploeg te supporteren) direct bereid werd gevonden een reserveplek in te nemen.

Toch ging de ploeg, vergezeld van een flinke schare supporters, zaterdagochtend met vertrouwen vroeg op weg naar Goes. Het was redelijk rustig in de bus, zo op de vroege ochtend. Er werd een filmpje gekeken en er werd wat gekletst. Na aankomst in Goes gingen de supporters aan de slag met het versieren van de zalen en de ploeg bereidde zich voor door wat te schieten en zo aan de zaal te wennen. Na het voorstellen van de ploegen moest de B1 direct aan de slag in de eerste poulewedstrijd.

Fortuna B1 1De eerste wedstrijd speelde de ploeg tegen Tempo B1. Het werd een lastige wedstrijd waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Claire. Zij maakte, uiteraard geholpen door haar ploeggenoten, maar liefst 5 van de 6 doelpunten. Het was een stugge wedstrijd die in de laatste 30 seconden in ons voordeel beslist werd door een doelpunt van Daan. Een bijzonder spannend begin van de dag. Dat dit een voorteken zou zijn voor de rest van de poulewedstrijden konden we toen nog niet vermoeden…

De tweede wedstrijd moest worden gespeeld tegen een oude bekende… KCC. Ook daar had het blessurespook toegeslagen; iets wat altijd jammer is, natuurlijk in de eerste plaats voor de speler of speelster zelf, maar ook voor de ploeg die in het korfbal toch vaak afhankelijk is van een goed collectief. Ook de wedstrijd tegen KCC verliep moeizaam. Beide ploegen kwamen niet echt los en van flitsend spel was ook al geen sprake. Onze B1 trok in deze wedstrijd helaas aan het kortste eind en verloor de wedstrijd met één punt verschil.

Omdat de onderlinge verschillen in deze poule minimaal waren, kwam alles aan op die laatste poulewedstrijd. Winst betekende in dit geval een plaats in de finale, verlies betekende een plek bij de laatste twee… Die derde poulewedstrijd speelde de B1 tegen SCO. Ook in deze wedstrijd konden beide ploegen geen potten breken. De scores golfden over en weer en er ontstond nooit echt afstand. Een aantal SCO-heren schoot in deze wedstrijd met scherp en kleine gaatjes betekenden dan toch snel een doelpunt. Het grote aantal supporters op de tribune, dat Goes zowel per bus als per auto had weten te vinden, deed hun uiterste best om de ploeg vocaal te ondersteunen. Tot grote teleurstelling van onze B1 zelf lukte het niet deze wedstrijd in winst om te zetten. De wedstrijd ging met één punt verschil verloren. Zoals gezegd was het de wedstrijd van de waarheid… finale of laatste plaatsen… zo dicht zat het bij elkaar… Het werden de laatste plaatsen. Verdriet en vreugde liggen dicht bij elkaar… Een grote teleurstelling natuurlijk voor de ploeg die had gehoopt op een mooi resultaat. Maar wel de realiteit van de dag… Een realiteit die snel geaccepteerd moest worden om in de laatste wedstrijd nog een leuke pot neer te zetten.

De coaches Kelly, Sven en Sijmen hebben blijkbaar goed werk gedaan in de kleedkamer want voor de laatste wedstrijd tegen Antilopen Fortuna B1 2waren de ruggen weer recht en de was de lach weer op de gezichten te vinden. Het werd een hele mooie laatste wedstrijd. Er waren prachtige acties te zien en mooie ballen vlogen door de kort. Binnen korte tijd wist de B1 een flinke voorsprong te nemen kon de ploeg genieten van het gezang dat nog één keer door de supporters werd aangeheven. Dat ze genoten was duidelijk te zien in het veld. Gelukkig kon in deze laatste wedstrijd ook alle reserves nog een aantal speelminuten (inclusief doelpunten!) worden gegund zodat iedereen dit NK heeft gespeeld. Door deze mooie slotwedstrijd werd het NK met een goed gevoel afgesloten.

Veel supporters vertrokken snel na de wedstrijd richting Dalto om daar het tweede en eerste naar de overwinning te schreeuwen. Na het douchen vertrok ook een groot gedeelte van de B1 richting Dalto. De rest van de ploeg en de supporters vertrok voor de terugreis naar Delft; gelardeerd met rosé en lekkere knabbels. Nadat Louise de terugkomers die dat wilden had voorzien van iets lekkers te eten (dank daarvoor!), vertrok alsnog een aantal mensen richting Dalto waar ze bij de wedstrijd van het eerste natuurlijk een schitterende apotheose te zien kregen. De rest ging heerlijk terug naar huis om met de voeten op de bank uit te rusten van een lange dag.

Onze B1 kan terugkijken op een mooi zaalseizoen waarin prachtige wedstrijden werden afgewisseld met wedstrijden van hard werken. Het afsluitende NK bracht niet wat de ploeg had hopen te brengen. De verschillen op zo’n toernooidag echter bleken zo klein dat één of twee doelpunten meer of minder het verschil bleken tussen een finaleplaats of een lage klassering. De ploeg speelde gedreven, degelijk en verzorgd maar was deze dag niet bij machte om collectief boven zichzelf uit te stijgen. Een hoofdrol was vandaag wel weggelegd voor Claire; het merendeel van de B1-productie mag op haar naam worden gezet. Dit blijft echter altijd slechts mogelijk door de inzet van de gehele ploeg. Als dit collectief gezamenlijk de schouders er onder blijft zetten, volgt er vast nog een mooie tweede helft van het veldseizoen.
 

Fortuna B1 Op dit NK leidden de coaches Kelly, Sven en Sijmen de ploeg rustig door de woelige wedstrijden, zorgde Claudia dat de kleine en grotere pijntjes werden verzorgd en zorgden de geweldige supporters voor de aanmoedigingen vanaf de tribune. Allemaal hartstikke bedankt!

Maar natuurlijk waren de hoofdrolspelers van dit NK de spelers en speelsters van de ploeg en hun reserves… zij zorgden ervoor dat het publiek op het puntje van de stoelen zat om hun verrichtingen te volgen. Bart, Bas, Daan, Jordi, Wayne, Bart, Kaj, Celina, Claire, Eline, Joy, Nina, Elles, Maria en Romy, bedankt voor een mooie dag in Goes!
Fortuna/MHIR B1
Dames: Celina Hollestelle, Nina Makaske, Claire van Oosten,
             Joy Schouten (c), Eline Entken.
Heren: Daan Preuninger, Bart Noordermeer, Wayne Stienstra,
            Bastiën van der Linden, Jordi Kouwenhoven.
Trainers/Coaches: Kelly Deelen en Sijmen van den Bergh.
Teambegeleider: Sven Willemse.
Bron: Website Fortuna/MHIR.
 Antilopen

Antilopen B1
Antilopen B1
Dames: Sanne de Ruyter, Anna Huigen, Ruth Koopman, Anouk Dielissen, Elise Brinks, Danique Kooi, Chantal Bokhorst.
Heren: Marten Hiensch, Duco Langenberg, Hans Pauwel, Jan van der Kruit, Gerwen Aikema, Joeri Gerrits, Sjors Witteveen.
Trainers/Coaches: Michel Lerou en Pieter Renkema.
Teambegeleiding: Mirjam Brouwer enHans de Ruyter.
Verzorgster: Joyce Ockerse.De Meeuwen

De Meeuwen B1
De Meeuwen B1
Dames: Margot de Bruyn, Marit Bos, Charlotte Kroon, Rianne van Vredendaal, Renske Arendsen.
Heren: Noah Bijsterbosch, Joel Lozeman, Chris Adriaansz, Lucas Coveen, Robin Hazeleger.
Trainer/Coach: Rob Post

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen