KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

2009-2010 KCC Hijbeko B1 zaal
Dames: Heleen Fetter, Bianca Kalkman, Tessa Noordzij, Milou Wierenga, Lilly Weeda.
Heren: Mark Behrens, Emiel Houwerzijl, Nik v.d. Steen, Stephan Vriesde, Christian Dekkers.
Coaches: Anton v/d Heiden en Wilrik Wassink.Het was vroeg opstaan afgelopen zaterdag. Of je ging met de C1 mee naar Goes of met de B1 mee naar Enschede. Ik was erbij in Enschede waar om 11.00 uur werd ingeblazen voor de 1e wedstrijden. Er was een redelijke supportersschare aanwezig. KCC was ingedeeld bij SKF uit Veendaal, BEP uit Purmerend en de Meeuwen uit Putten.

Onze ploeg begon tegen SKF. Deze ploeg werd vooraf beschouwd als een van de te kloppen ploegen. Na een moeizame start pakte KCC voortvarend uit. Via een 3-0 en 4-1 voorsprong was het na 12 minuten rust. De winst leek binnen maar SKF liet het er niet bij zitten. Binnen 5 minuten hadden zij de stand gelijk getrokken en was de wedstrijd weer helemaal open. We kwamen zelfs nog tweemaal op achterstand bij 4-5 en 5-6. Met nog slechts een paar minuten te spelen leek alleen een gelijkspel nog haalbaar. de spanning was te snijden. Zeker toen na de 6-6 een zuivere doorloopbal van Milou werd afgekeurd. Milou nam op ondubbelzinnige wijze wraak door 2 seconden voor het einde de winnende erin te gooien. De eerste winst was binnen. 
Doelpuntenmakers: Nik 3x, Bianca, Tessa, Milou en Cristian 1x.

De tweede wedstrijd was tegen BEP. Voor ons een van de favorieten voor de titel. Zij hadden echter verrassend van de Meeuwen verloren. Achteraf gezien was dit de eenvoudigste overwinning van het tournooi. BEP was geen schim van de ploeg die wij kennen van het veld en KCC speelde een hele sterke wedstrijd. Na tussenstanden van 2-0 en 4-1 was het bij rust 5-3. Dit keer na de rust geen verslapping en via 6-4 werd uiteindelijk de 7-5 eindstand bereikt. De overwinning was geen moment in gevaar geweest. Na 2 overwinningen werd er al aan een van de finaleplaatsen gedacht.
Doelpuntenmakers: Nik 2x, Emiel, Tessa, Milou, Lilly en Bianca 1x.

De derde en laatste poulewedstrijd was tegen de Meeuwen. De rekenmeesters hadden uitgerekend dat een gelijkspel al voldoende zou zijn voor de finale om de 1e en 2e plaats. Maar dat bij verlies zelfs de 3e en 4e plaats nog niet zeker was. Opdracht was dus gewoon winnen. Voor de eerste maal in het tournooi kwamen we op een 0-1 achterstand. Dit werd echter snel weggepoetst. Na 2-2 liepen we uit van een 4-2 tussenstand naar een 5-3 ruststand. Helaas gingen we hierna, net als tegen SKF, weer de fout in. Binnen 2 minuten wist de Meeuwen de stand weer gelijk te trekken. Het spel moest regelmatig stilgelegd worden wegens diverse blessurebehandelingen waaronder die van Emiel. Even later moest Emiel zelfs vervangen worden door Cristian. Deze was slechts een paar minuten in het veld toen hij werd aangewezen om een strafworp te nemen. Tegen SKF had hij al een belangrijke gemaakt en ook deze was belangrijk. Hij scoorde en met nog 7 minuten te gaan moesten we proberen deze stand vast te houden of verder uit te breiden. In ieder geval dat gelijke spel dan maar. De ballen wilden niet vallen en daardoor bleef het ongekend spannend. Een paar seconden voor tijd wist de Meeuwen nog gelijk te maken maar meteen daarna klonk het eindsignaal. De 6-6 eindstand was voldoende voor een een plaats in de grote finale. Om een kans van slagen te hebben zou het spel dan wel aanmerkelijk beter moeten zijn dan in deze wedstrijd.
Doelpuntenmakers: Emiel 2x, Cristian, Nik, Tessa en Milou 1x,

Ja en dan die finale. Er moest aangetreden worden tegen de Antilopen. In hun poule hadden zij alle wedstrijden gewonnen. Met een paar opmerkelijk lange en sterke spelers hadden zij indruk gemaakt. We begonnen in mijn ogen geniaal. Nadat de 8 spelers van Antilopen publiekelijk waren voorgesteld lieten onze coaches de volledige selectie (15 man/vrouw) voorstellen wat meteen een indrukwekkend schouwspel was waar de tegenstanders ongetwijfeld van onder de indruk waren. De toon was gezet en het leek wel of KCC daar de nodige kracht uit had geput ondanks dat we via een stip met 1-0 achter kwamen. Nik scoorde, zoals hij al vaker in het tournooi gedaan had met zijn eerste schot, de gelijkmaker. En KCC ging door. Emiel achter de korf en Stephan met een prachtige doorloper zorgden voor de 3-1. Er waren toen 6 minuten gespeeld. Antilopen kwam op 3-2 maar Mark, die met zijn talrijke rebounds het hele tournooi al indruk maakte, deed met een Mark-bal voor het eerst ook een duit in het zakje. Bianca en Emiel zorgden voor een 6-2 voorsprong. Met nog 2 minuten te spelen kon Antilopen nog tot 6-4 terugkomen voordat weer Emiel de 7-4 liet aantekenen. Vlak voor rust werd het nog 7-5. Ik was een beetje de kluts kwijt. Ik wist dat het binnen de mogelijkheden lag maar zo goed had ik de ploeg eerder nog niet zien spelen. Als ze dit nivo de 2e helft zouden kunnen vasthouden zou er geen vuiltje aan de lucht zijn. Dat was er ook niet echt want KCC was via Mark weer de eerste die aan scoren toekwam. Antilopen kwam al snel weer op 2 punten maar toen volgde een vrij lange doelpuntloze periode. Gelukkig hadden we het verdedigend ook goed op orde maar ook het spel bleef goed verzorgd. en daarom bleef het allemaal heel aantrekkelijk. Twee minuten voor tijd haalde Stephan definitief de trekker over. Met een weergaloze bal onder de korf besliste hij de wedstrijd door 9-6 te maken. Antilopen mocht nog, mede dankzij de scheidsrechter, tot 8-9 terugkomen maar daarna klonk het onverbiddelijke eindsignaal. KCC was NEDERLANDS KAMPIOEN en zondermeer DIK en DIK verdiend. Een ongekende prestatie. Het feest kon losbarsten en de emoties de vrije loop gelaten. Wat was dit een prachtige afsluiting van een enerverend zaalseizoen.

Ik laat ze nog even de revu passeren.
Milou, de alleskunner. Bianca, altijd scorend. Tessa, de koele strafworpspecialist en Lilly die ondanks haar gebrek aan ervaring een superprestatie leverde. 
Mark, de super-rebounder. Nik, de topscoorder. Emiel, de wederopstanding in de finale. Stephan, de onnavolgbare en Cristian, de superinvaller.
En al die reserves, begeleiding en supporters die met hun positieve bijdragen ook een belangrijk aandeel in het succes hadden.
De coaches Anton en Wilrik die nooit in paniek raakten en altijd het vertrouwen hielden en met hun gedegen voorbereiding waarschijnlijk de juiste snaar hebben geraakt.
Dit was het succes van het collectief en pieken op het juiste moment.
Nogmaals en ook mede namens de supporters van harte gefeliciteerd.
Bron: Website KCC. HOOFDKLASSE B-ASPIRANTEN ZAALKORFBAL IN CIJFERS

Hoofdklasse A Hoofdklasse B Hoofdklasse C Hoofdklasse D
Antilopen B1 * 14 - 24 BEP B1 * 14 - 25 KCC/Hijbeko B1 * 14 - 22 DeetosSnel/Volhuis B1 * 14 - 22
De Meeuwen B1 * 14 - 22 Dalto B1 * 14 - 21 PKC/LucassenBoer B1 * 14 - 21 SKF B1 * 14 - 22
LDODK B1 14 - 20 Groen Geel B1 14 - 17 Fortuna/MHIR B1 14 - 17 OA/Hotel Warnsborn B1 14 - 17
Unitas B1 14 - 19 Koog Zaandijk B1 14 - 14 Tjoba B1 14 - 14 DSC B1 14 - 17
Heerenveen  B1 14 -   9 De Meervogels B1 14 - 13 Nieuwerkerk B1 14 - 11 RWA B1 14 - 15
Drachten/vd Wiel B1 14 -   6 TOP/Wereldtick. B1 14 - 11 Sporting Delta B1 14 - 10 Rust Roest B1 14 - 10
DOS'46 B1 14 -   6 KVS B1 14 -   6 Swift (M) B1 14 -   9 DVO B1 14 -   7
ASVD/Kwoot B1 14 -   6 MIA B1 14 -   5 Avanti B1 14 -   8 Sagitta B1 14 -   2HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD IN ENSCHEDE, ORGANISATIE: DOS-WK

Uitslagen poule A       Uitslagen poule B
Antilopen B1 - Dalto B1 11-7 De Meeuwen B1 - BEP B1 9-6
PKC/LukassenBoer B1 - DeetosSnel/Volhuis B1 5-2 KCC/Hijbeko B1 - SKF B1 7-6
Antilopen B1 - DeetosSnel/Volhuis B1 8-5 De Meeuwen B1 - SKF B1 6-8
PKC/LukassenBoer B1 - Dalto B1 9-10 KCC/Hijbeko B1 - BEP B1 7-5
Antilopen B1 - PKC/LukassenBoer B1 7-6 KCC/Hijbeko B1 - De Meeuwen B1 6-6
Dalto B1 - DeetosSnel/Volhuis B1 8-7 SKF B1 - BEP B1 7-6


Eindstand poule A     Eindstand poule B  
Antilopen B1 3-6 26-18 KCC/Hijbeko B1 3-5 20-17
Dalto B1 3-4 25-27 SKF B1 3-4 21-19
PKC/LukassenBoer B1 3-2 20-19 De Meeuwen B1 3-3 21-20
DeetosSnel/Volhuis B1 3-0 14-21 BEP B1 3-0 17-23


Finale
Antilopen B1 - KCC/Hijbeko B1 8-9
3de/4de plaats
Dalto B1 - SKF B1 6-7


VERSLAGEN
SKF
Door een 7-6 overwinning op Dalto B1 in de kleine finale is SKF B1 als derde geëindigd op het NK Zaal, dat vandaag werd gespeeld in Enschede. Een knappe prestatie!
Vanochtend stond om acht uur het ontbijt klaar voor de NK-gangers, die de hele week extra hadden getraind in onze eigen zaal. Door sponsor CIMAR was het team plus de begeleiding in speciale NK-shirts gestoken. Onze B1 was er klaar voor.
Zoals zo vaak bij dit soort kampioenschappen is de eerste wedstrijd van cruciaal belang. Tegen KCC, de latere toernooiwinnaar, stonden we bij rust met 4-1 achter. Een knappe inhaalrace bracht ons op gelijke hoogte en zelf op één punt voor. Kort voor tijd weer gelijk op 6-6, maar helaas in de allerlaatste seconden de winnende score voor KCC, 6-7.
2009-2010 SKF B1 zaalDaarna tegen De Meeuwen. Ook weer een spannende pot, die lang gelijk op ging, Maar onze schutters hadden in het laatste deel van de 2e helft het vizier op scherp. Vanaf een gelijke stand (5-5) kwamen we 3 doelpunten voor. Uiteindelijke werd met 2 doelpunten verschil met 8-6 gewonnen. De laatste wedstrijd tegen BEP hebben we steeds ruim aan de goede kant van de score gestaan. De uiteindelijke winst met 7-6 leverde ons een plaats in de kleine finale.
KCC was met 2 winstpartijen en een gelijk spel helaas niet meer te pakken voor ons en werd eerste in onze poule. In de andere poule werd Antilopen de winnaar, met op de 2e plaats Dalto.
De wedstrijd tegen Dalto was een slijtageslag. Beide teams waren duidelijk vermoeid, waarbij Dalto licht in het voordeel was, omdat zij een langere rustpauze kenden na hun laatste poulewedstrijd. Maar SKF wilde ook de laatste wedstrijd winnen. In de blauwe CIMAR-shirts gingen onze kanjers tot op de bodem. Steeds op voorsprong, tot vlak voor tijd. Dalto kwam bij 5-5 voor het eerst op gelijke hoogte. Met 6-6 op de scoreborden ging de laatste minuut in. Daarin wist Anneroos ons naar de bronzen medaille te schieten.
De winst in de kleine finale werd groots gevierd, niet alleen door de spelersgroep, maar ook door de grote groep meegereisde supporters.
DERDE van NEDERLAND zijn geworden :
Robert Hofland, Karin van den Brink, Jelte de Jong, Vera van Ekris, Jasper Meijers, Anneroos Schoeman, Maurits Methorst, Claudia Schoonderbeek, Wernard Zwanink, Charlotte Zeedijk, Jordi van Ingen, Eisabeth Mul, Mark Zwanink, Marit Wien
En natuurlijk een extra compliment voor de trainers Jaap van den Berg en Bram Grijzenhout. Een belangrijke rol in de begeleiding van dit team speelt Rinske Croes, die het zelfs over 'mijn kanjers' heeft, als ze over de B1 praat. De verzorging tijdens het toernooi was in goede handen van Jannie Heitink.
Bron: Website SKF.


Dalto
Het zaalseizoen kon al niet meer stuk. Nadat de doelstelling van handhaven was bereikt werd de doelstelling bijgesteld naar het Nederlands Kampioenschap halen. Ook die doelstelling werd bereikt en Dalto/Raadgevers Kuijkhoven B1 mocht de mooiste korfbaldag van het seizoen gaan beleven in Enschede. Niets te verliezen, een hele leuke dag van maken en ‘kijken waar het schip strandt’ was het uitgangs-punt.

Dalto B1 – Antilopen B1
De eerste wedstrijd meteen een lastige tegenstander. Antilopen uit Leusden, met veel lengte en fysieke spelers en speelsters, was de tegenstander. Remco van der Tuijn startte in de basis op de plaats van Mark Brouwer die vanwege schoolverplich-tingen de hele week niet had getraind. Na de openingsgoal van Tamara Brunt was de kop eraf. Antilopen antwoordde direct, maar Esmee van der Laar zorgde ervoor dat Dalto wederom op voorsprong kwam kwam. Ook deze voorsprong was van korte duur, want Antilopen kwam wederom op gelijke hoogte. Aanvoerder Dico de Jager zette Dalto voor de derde maal op voorsprong, maar ook deze voorsprong duurde maar enkele seconden. Antilopen kende een goede fase in de wedstrijd en pakte via een korte kans en een doorloopbal een voorsprong van twee punten (6-4). Vlak voor het rust signaal was het Dico de Jager die de marge weer terugbracht naar 1. Een rommelige eerste helft werd afgesloten en de tweede helft moest het allemaal gedul-diger in de opbouw en de poppetjes moesten op de juiste plaats gezet worden. Wie anders dan Dico de Jager bracht Dalto direct op gelijke hoogte, 5-5. Zal er een over-winning in zitten tegen Antilopen?  Antilopen toonde veerkracht en liet zich niet van de wijs brengen door Dalto. Een verdwaald afstandschot van één van de minder sterke heren van Antilopen zorgde voor een Leusdense voorsprong en die behield de ploeg. Dalto probeerde nog terug te knokken door doelpunten van Dico de Jager en Maaike de Ligt, maar uiteindelijk was Antilopen net iets scherper in de afronding en won verdiend met 11-7.
Doelpunten:
Dico de Jager 4, Esmee van der Laar 1, Maaike de Ligt 1, Tamara Brunt 1,

Dalto B1 – PKC B1
Een zure nederlaag, maar Antilopen was beter. Een mooi moment om de tweede wedstrijd een aantal zaken te verbeteren. PKC B1  had de eerste wedstrijd met 5-2 gewonnen van 2009-2010 dalto B1 1DeetosSnel/Volhuis B1 en kon tegen Dalto een goede stap zetten naar een finaleplaats. Dalto wilde daar absoluut niet aan meewerken en alles werd uit de kast gehaald om de wedstrijd te winnen. Mark Brouwer startte op zijn vaste plaats naast Dico de Jager en liet zich meteen gelden door de 0-1 op het scorebord te zetten door uit een overnamesituatie keurig af te ronden. Dico de Jager tekende direct voor 2-0 en de remmen gingen los bij de ploeg uit Driebergen. Via 2-1 en de
3-1 door een benutte strafworp van Marco Brussaard behield Dalto de voorsprong. PKC spartelde nog even tegen en kwam terug tot 3-3. De keihard werkende Denise Nieuwkerk scoorde de 3-4, maar ook hier had PKC een antwoord op (4-4). Uitblinker Dico de Jager zorgde met twee wonderschone treffers voor een 6-4 ruststand voor de ploeg uit Driebergen.
Een zeer goede eerste helft en die scherpte en beleving moest vastgehouden worden was het recept voor deel 2. Marco Brussaard mocht direct na rust vanaf de strafworp-stip voor 7-4 zorgen, waarna PKC nog één keer kon aanhaken door van afstand 7-5 te scoren. Aanvoerder Dico de Jager zorgde ervoor dat Dalto in veilige haven beland-de en tekende voor de 8-5 en 9-5. De scherpte nam af en PKC profiteerde optimaal en kwam helemaal terug in de wedstrijd, 9-7. Individuele klasse van uitblinker Dico de Jager leverde een mooie treffer op. Zal het nu echt gespeeld zijn? Nee, Dalto  ver-speelde een aantal aanvallen slordig de bal en PKC kwam heel erg dichtbij, maar bij 10-9 was het toch echt tijd. Een verdiende overwinning voor Dalto B1.
Doelpunten:
Dico de Jager 6, Marco Brussaard 2, Mark Brouwer 1 , Denise Nieuwkerk 1.

Dalto B1 – DeetosSnel B1
De laatste poulewedstrijd moest er aangetreden worden tegen DeetosSnel B1. Voor-af was duidelijk dat de eerste plaats in de poule niet meer haalbaar was. Mocht Antilopen zijn wedstrijd winnen dan kon Dalto bij een overwinning op de ploeg uit Dordrecht, zich gaan opmaken voor de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Wie had dat verwacht? Maar eerst moest er nog gewonnen worden van DeetosSnel. Dico de Jager opende de score met een éénhandig afgeronde doorloopbal, waarna Deetos Snel direct de gelijkmaker scoorde. Denise Nieuwkerk zette aan, passeerde haar tegenstander en bracht Dalto met een2009-2010 Dalto B1 2 doorloopbal weer op voorsprong, 2-1. De ver-moeidheid begon bij beide ploegen toe te nemen en bij de stand 2-2 verzuimde Dico de Jager Dalto vanaf de strafworpstip wederom op voorsprong te zetten. De herkan-sing was wel direct raak , dus toch die belangrijke voorsprong voor Dalto, 3-2. Na de 3-3 mocht Marco Brussaard weer eens aanleggen op 2,5 meter en met succes. Vervolgens was het de snelle Esmee van der Laar die voor de 5-3 zorgde. In de laatste minuut van de eerste helft kwam DeetosSnel weer een puntje dichterbij, 5-4. Aanvoerder Dico de Jager zorgde met een treffer dat zijn ploeg rustig op ‘halftime’ overleg kon voeren om de wedstrijd definitief binnen te slepen. Direct na de pauze bracht Esmee van der Laar Dalto op een drie punten voorsprong en de wedstrijd leek gespeeld. Inmiddels was Marco Brussaard vervangen door Remco van de Tuijn vanwege krampverschijnselen. Dalto, de veel betere ploeg, verzuimde de wedstrijd te beslissen. DeetosSnel vocht zich terug en maakte er weer een wedstrijd van, 7-6. Het was billenknijpen de laatste vier minuten. Ook Denise Nieuwkerk moest vanwege kramp vervangen worden door Eva van Geel. Maar dan… ja dan… staat die jongen met dat tapeje op zijn shirt weer op…., ongelooflijk knap, zeer vermoeid en met kramp in zijn benen scoorde hij een doorloopbal en met nog 1 minuut leek de wedstrijd beslist. DeetosSnel deed nog iets terug, 8-7, maar de overwinning van Dalto was een feit. Ook al hadden de laatste minuten minder spannend mogen zijn.
Doelpunten:
Dico de Jager 5, Esmee van der Laar 2, Denise Nieuwkerk 1 en Marco Brussaard 1.

Dalto B1 – SKF B1
Een geweldig resultaat, spelen om de derde en vierde plaats tegen SKF. Wie had dat gedacht? Even knuffelen met de papa’s en mama’s en het strijdperk weer betre-den voor de wedstrijd om het brons. Iedereen was kapot, moegestreden en helemaal op. Toch wilde de ploeg er alles aan doen om te winnen, maar de pijp was echt helemaal leeg….
De beginfase kon Dalto nog aardig mee tegen SKF via doelpunten van Dico de Jager en Esmee van der Laar. Tamara Brunt scoorde van afstand 3-3. Na de rust (3-4) zette Dalto nog eenmaal aan en brachten Tamara Brunt en Dico de Jager Dalto op gelijke hoogte, 5-5. SKF nam wederom een voorsprong en Sascha van der Wilt werd vervangen door Mark van der Graag. De laatstgenoemde bracht de spanning helemaal terug in de wedstrijd door in de laatste seconden de gelijkmaker binnen de schieten, 6-6. Met nog enkele seconden te spelen benutte SKF een doorloopbal en kreeg Dalto nog één kans om de gelijkmaker te scoren, maar helaas… Een 6-7 nederlaag en een vierde plaats was het eindresultaat. Een geweldig eindresultaat waar iedereen trots op kan zijn! Proficiat en iedereen ging dan ook met opgeheven hoofd het veld af, wat een prestatie!!
Doelpunten:
Dico de Jager 2, Tamara Brunt 2, Esmee van der laar 1, Mark van der Graag 1

Totaalscore:
Dico de Jager 17
Esmee van der Laar 4
Tamara Brunt 3
Marco Brussaard 3
Denise Nieuwkerk 2
Mark Brouwer 1
Maaike de Ligt 1
Mark van der Graag 1

Een mooie korfbaldag voor Dalto B1 met een geweldig eindresultaat voor een keihard werkende ploeg. De bedankjes gaan uit naar Wietse Oele (analyses), Inge Jansen (fysiotherapie), Olga Brunt (teammanager), Dirk Brunt (foto’s), alle spelers en speelsters van 2009-2010 Dalto B1de B1 en B2 en natuurlijk alle supporters en ouders die de moeite hebben genomen om naar Enschede af te reizen. Michiel bedankt voor de rozen namens het bestuur en je komst naar Enschede!

Over de arbitrage gaan we het maar niet hebben, dat  zal nooit verbeteren op de Nederlandse Kampioenschappen. En over het matige aantal supporters (buiten de ouders om) kunnen we helaas ook niet erg positief zijn. Jammer, deze keihard werkende ploeg had meer verdiend!!! Je bent tenslotte in ander halfuur in Enschede.

Bron: Website Dalto.
Foto's: Dirk Jan Brunt.

Dalto/Raadgevers Kuijkenhoven B1


DeetosSnel
De B-jeugd van DeetosSnel hebben dit jaar niet super gespeeld maar hebben wel een super prestatie geleverd om toch kampioen te worden in hun poule. Dit kampioenschap leverde het ticket op van deelname aan het Nederlands kampioenschap in Enschede. Daar konden de degens gekruist worden met zeven andere teams uit Nederland in deze leeftijdsklasse.

De voorbereiding op dit kampioenschap bestond uit wat extra training en een gezamenlijk diner op vrijdagavond. Vervolgens vroeg op staan om af te reizen naar de Achterhoek. Een kleine 200 kilometer met een tussenstop. 2 busjes en 3 auto’s in colonne op weg. Redelijk weer en ook de stemming was prima. Wel vroeg uit de veren om ruim op tijd aanwezig te zijn en de stramme spieren de gelegenheid te geven op de juiste spanning te komen.

Spanning is bij dit soort toernooien toch altijd weer van bepalende factor. Hoe gaan de sporters hier mee om? Wie heeft ze het beste in de hand? Naast techniek en tactiek zeker een doorslaggevende factor. Wees eerlijk het is niet niks. De beste kunnen worden, luidruchtig publiek, fanatieke ouders, speciale ambiance, keuzes die fataal kunnen zijn. Ga er maar eens aanstaan. Spelers kunnen onder deze druk anders gaan acteren dan we van ze gewend zijn. Maar ook dit hoort bij de, gezonde, ontwikkeling van een (top)sporter. Ook de opbouw van het toernooi is anders dan de reguliere competitie. Korte wedstrijden, snel schakelen en weinig tijd om te herstellen. Voor iedereen dus zaak om klaar te zijn en er voor te gaan. Kortom: spannend vanaf minuut 1 voor zowel deelnemers, begeleiding als publiek.

Leuk was te zien dat familie maar ook enkele enthousiaste DeetosSnel leden de reis naar Enschede hadden gemaakt om de B-jeugd aan te moedigen. Ron had voor voldoende aankleding gezorgd dus het was duidelijk dat we er waren. Na het voorstellen van alle ploegen konden we direct aan de bak. De basis acht van DeetosSnel bestond uit : Jens, Antoine, Joris, Auke, Jolien, Marit, Britte en Keeley. De bank werd bezet door Joel, Calvin, Victor, Ismay en Sanne. De begeleiding bestond uit Reiner (trainer/coach), Chris (assistent coach), Herman (assistent), Jos (verzorging) Jeroen (video) en Ron (teambegeleider).

De poule van DeetosSnel werd compleet gemaakt met PKC, Dalto en De Antilopen. De andere poule bestond uit De Meeuwen, KCC, BEP en SKF. Acht teams die eerste of tweede waren geworden in hun competitie. Enkele hadden in de competitie of in oefenwedstrijden elkaar al ontmoet. Ook komen de spelers elkaar al een paar jaar tegen op dit soort toernooien of in vertegenwoordigende regio of landelijke selecties. Ook de ouders komen elkaar al een tijdje tegen.

De eerste wedstrijd was gelijk knallen tegen PKC. Altijd beladen. DeetosSnel is in staat om PKC volledig van de mat te spelen. Vaak wel in oefenwedstrijden. Op dit soort toernooien heeft PKC vaak net iets meer lef en uitstraling. Dus het was gelijk menens. DeetosSnel speelde rommelig en niet overtuigend. We missen eigen kansen en komen met 0-2 achter. Na een strafworp, gekregen na een afgeslagen doorbraak van Joris, was de ruststand 1-2. snel verder.
Na rust werden eigen kansen niet beter benut. Veel schoten gingen mis. Sanne kwam er voor Britte in. Via een vrije bal, benut door Jens, kwam DeetosSnel op 2-3, kan niet doordrukken en er ontstaat irritatie richting de scheidsrechter. Daar wordt het spel niet beter van. We missen eigen kansen en krijgen kansen tegen door eigen geklungel. PKC speelt de wedstrijd rustig uit en komt op 2-4 en 2-5. Het eerste verlies is daar. Een half uur de tijd om op te krabbelen en klaar te zijn voor de tweede wedstrijd.

De Antilopen had veel lengte en speelde verzorgd. DeetosSnel start scherp en speelt redelijk. Daardoor komen we via een vrije bal van Jens en een schot van Antoine op een 2-0 voorsprong. Na de vakwissel laten we 2 doorloopballen door en staat het weer gelijk. Voor rust krijgen we nog een strafworp tegen en kunnen een kort praatje doen met een 2-3 achterstand.
Na het influiten scoort Marit een doorloopbal om gelijk te komen. Een schot van de Antilopen en een van Joris schot brengt de stand op 4-4. eens schot en een strafworp tegen geeft een achterstand van 4-6. Weer heeft het gezeur tegen de scheidsrechter geen positieve invloed op het spel. Auke schiet nog raak tot 5-6. Twee wissels, Joël voor Auke en Ismay voor Keeley werden gebruikt om de wedstrijd te keren. De Antilopen benutten daarna twee doorloopballen om de eindstand op 5-8 te brengen. De finale was niet meer haalbaar, de strijd om de derde / vierde plaats ver weg maar de eer was nog te redden.

De derde tegenstander was Dalto. Sanne startte voor Marit wegens een blessure. Tot 4-5 werd er om en om gescoord. Antoine benutte een vrije bal, Keeley een doorloopbal en Antoine een strafworp en Ismay, ingevallen voor Britte, een schot. We laten een korte kans, 2 doorloopballen en een vrije bal door en krijgen een strafworp tegen. Voor rust druk Dalto even door via nog een vrije bal en we rusten met 4-6.
Na rust komen Victor, Calvin en Joël er in. Zo heeft iedereen speelminuten gehad. Een doorloopbal brengt de stand op 4-7. De spanning komt terug met een schot door Joël en een schot door Sanne, 6-7. Weer een doorloopbal tegen maar ook een korte kans van Calvin brengt 7-8 op het scorebord. We missen nog een strafworp en dus is 7-8 de eindstand.

Geen extra wedstrijd en na 3 poulewedstrijden zit het toernooi er voor DeetosSnel op. Ook voor PKC is er geen verlenging of podiumplaats. Zij vertrekken direct. Wij blijven tot en met de finale. Het blijft een speciaal iets om hier aanwezig te mogen zijn.

De finale is tussen KCC en De Antilopen. Beide eerste in hun poule. De troostfinale gaat tussen SKF en Dalto. SKF wordt derde. Zij waren in de competitie ook een geduchte tegenstander van DeetosSnel. Dalto grijpt naast het brons.

De finale is spannend en gaat gelijk op. KCC oogt als de betere ploeg maar het spel van De Antilopen is verzorgd. Uiteindelijk wordt het 8-9 voor KCC en kunnen zij zich beste van Nederland noemen. Proficiat.

2009-2010 DeetosSnel Volhuis B1 zaalDe terugreis wordt ingezet en met een tussenstop voor een “Mac NK” komt er een einde van een gezellige dag, een sportieve dag en een bekroning op een mooi en spannend zaalseizoen. Het eindresultaat geeft niet helemaal weer wat de ontwikkeling is. Maar alle concurrenten groeien ook, dus het bleek niet goed genoeg. Werk aan de winkel voor onze B-jeugd. Hard trainen, de juiste motivatie zoeken en hier en daar wat zelfreflectie zullen zeker voor groei en ontwikkeling gaan zorgen.

Als ouder vind ik het een voorrecht om al jaren met deze groep op te mogen trekken.
Bron: Website DeetosSnel.


DeetosSnel/VolhuisB1

Dames: Britte, Jolien, Keeley, Marit en Ismay, Sanne
Heren : Antoine, Auke, Jens, Joris en Calvin, Joël en Victor
Coaches: Reiner Riet en Chris Kramer
2009-2010 BEPB1 hoofdklasse zaal
KV BEP B1

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen