KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

De Meervogels B1
De Meervogels B1

DE MEERVOGELS B1 EN DE DAG VAN DE WAARHEID
Met enig risico ben ik toch maar begonnen aan een kleine samenvatting van een memorabele dag in Amsterdam op de 28e maart 2009. Risico omdat wellicht sommigen wel eens zouden kunnen denken “daar heb je hem weer”. Aan de andere kant is het voor de volle 100% gemeend en dat sterkt mij in de gedachten dat de mooie dag ook verteld kan worden vanuit een oogpunt van een supporter.
Hieronder dus niet de voorbereiding, het seizoen, de vele offers die gebracht moesten worden of de gedetailleerde verslagen van de wedstrijden. Nee het is een iets anders verslag dan dat de meesten  gewend zijn, dus ook in dat geval een risico. Wie niet waagt…
Het is 08:15 en ik neem samen met the family plaats in de auto om naar de thuishaven te gaan. Hier verzamelen zich de spelers, de één wat kaler dan de ander J, coaches, een handje vol ouders en wat supporters. Een laatste duidelijk speech van Peter en move. ” Hmmm dat viel een klein beetje tegen qua support “ dacht ik bij mezelf nadat we met een handjevol om 09:00 richting Amsterdam gingen. Eenmaal op de A4 aangekomen had ik het gevoel in een moesson terecht gekomen te zijn en was ik naarstig op zoek naar Indische Olifanten en sawahs om enig richtinggevoel te krijgen. Gelukkig, alhoewel als Feyenoord fan wat gek, was ik toch blij om de afslag in Amsterdam te zien die richting sporthallen zou leiden. Onwetend wat mij te wachten stond werden mijn ogen al snel geopend. Eerst dacht ik nog dat ik waanvoorstellingen kreeg toen ik een wandelende kliko aanwijzingen zag geven aan een buschauffeur. Bleek dit echter een supporter van DVO te zijn, gelukkig want zo vroeg op de dag al dronken is niet goed voor je gestel. Nadat we, althans mijn echtgenote, ons halve huishoudgeld van de maand april er doorheen hadden gejast om toch maar vooral te “mogen” parkeren togen we met Meervogels paraplu en al richting the place to be. Even nog een bakkie ter plekke en vervolgens zagen we het programma dat moest leiden naar het ultieme gevoel. Tuurlijk ga je daar heen met goede bedoelingen maar het moet dan ook allemaal wel goed vallen.
We worstelen ons een weg tussen de uitheemse pruiken, onverstaanbare medemensen uit Eindhoven en omstreken, schaars geklede mannen met O.A op hun borst gekliederd en nog meer van dat soort goed gehumeurde volksfiguren. Ik had werkelijk waar het gevoel in de Efteling te zijn aanbeland waarbij ik als Lange Jan natuurlijk niet zou hebben misstaan. Goed, op de tribune een plekje gezocht rond een uurtje of 10:15 en dan heb je nog iets van “leuk zo een dag maar wat maakt dat dan zo speciaal ? l”..O wat heb ik deze woorden moeten inslikken zeg. Allereerst kijk ik om mij heen en alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, gewoon weer diverse spandoeken van Zoetermeerse makelij. De gehaktdag en de vogelvlag noem maar op het was gewoon weer dik en dik zichtbaar.

Rond een uurtje of 10:45 het voorstellen van de ploegen en daar kwamen de eerste vreugdevuren van de tribunes. Vrouwen met vegers zo groot dat ze bij mij de straat in 1x leeg kunnen schuren op 1 januari en het feest kon beginnen.
Het 1e broodje met ei uit de rugtas en de groene invasie uit Bennekom naast ons. Een van de spandoeken luidde “Green Bull geeft je vleugels”en dat was wel indrukwekkend om te zien. Van insiders begrepen dat DVO één van de belangrijkste concurrenten zou worden in de poule dus een goede start was van onwijs groot belang. Omdat ik dus als supporter De Meervogels B1 1aanwezig was en niet als schrijver van enig stukje van importantie dan ook, weet ik niet hoe het scoreverloop was. Het staat mij wel bij dat de helden en heldinnen constant aan de goede kant van de score zaten. Vervolgens werd er een spurt getrokken en was het voordeel gemaakt en werden de mini Kermits uit de andere kant van Nederland wat stiller. Net op het moment dat je denkt dat we ons niet laten horen, komt er een geluid uit de man naast mij – ik zal de naam niet noemen maar zijn vrouw is Marga Roos J - waarvan ik zowat van mijn stoel donderde ….”HELEMAAL NIETS, HELEMAAL NIETS , HELEMAAL NIET S IN BENNEKOM…..Ja dan moet je wel mee op straffe van een klap in je nek dus zingen maar. De beteuterde gezichten in het vak naast ons zorgde er echter voor…..dat we nog harder gingen zingen J. De wedstrijd naderde zijn einde en na het eindsignaal was daar een vreugde waarbij ik als tribuneklant nog dacht van ‘ho ho dat is de 1e wedstrijd pas”. Maar gelijk je concurrent verslaan, oke dan mag je best je gevoelens even laten gaan. Green Bull geeft je inderdaad vleugels…en ze vlogen dan ook zo de sporthal uit. Als ik overigens geen namen noem heeft dan niets te betekenen want dan zou je bijna iemand tekort doen. Tuurlijk waren de schoten van een paar groot belang. Maar zonder goede ondersteuning is dat niet mogelijk.

Goed de 1e winst is binnen en tijd voor een plaspauze. Nadat ik richting tribune weer wandel kijk ik verwonderd in het gezicht van één van de grootste oranje Barneveldse plukkippen die je je maar kan voorstellen. Met een oranje badjascultuur werd ik uitgenodigd om toch maar een biertje te nemen. Toeval of niet maar ooit heb ik aangegeven in een verslag van MV1 dat een Hertog Jan er altijd wel ingaat en verdomd wat haalt Tymo, inderdaad die kip was het, uit zijn tas….heerlijk. Het is nog voor het middaguur maar zonde om het weg te gooien toch. Eerst was het nog meneer Plugge maar als ik ergens een hekel aan heb is dat het wel . Meneer Plugge is mijn vader en ik ben gewoon Eric. Nadat we dat misverstand uit de wereld hadden geholpen besloot ik maar gewoon lekker aan de bovenkant van de tribunes te blijven hangen. Getooid met een muts van Sjoukje, nee een muts gekregen van Sjoukje, stond ik daar dan tussen het tuig van de A1 , Sven, Tymo en Guido en wat al niet aanhaakte. Van oud trainer Siemer tot aan Terry, Kaya , Ronald S en wie ik nog vergeet sorry.

Tijd voor de 2e pot en DSC dan maar. Alvast een voorproefje voor volgende week maar de start was effe wat minder. Dat moest dus worden aangewakkerd door wat spreekkoren.De Meervogels B1 2 Daar kwam de grote trom tevoorschijn en het geluid was oorverdovend. Zeker als je weet dat geluid omhoog gaat en ik 2.04 ben dus dan weet je het wel. Een moeizame pot maar de kanjers van de B1 weigerden om de handdoek in de ring te gooien. Hangen en wurgen streden ze voor iedere meter en elke bal. Slechts 25 minuten duurt zo een pot en je kan simpelweg niet je kop laten hangen want dan is het voorbij en ben je voor Jan Joker aan het ballen. Dat is niet de stijl van Peter en Esther en ook niet van jullie. De supporters lieten ze meer en meer horen en dan hoop je maar dat dat een beetje effect heeft op de spelers en speelsters. De superboeren waren al aan het lachen maar dat lachen zou ze snel vergaan. Of het anti korfbal was of niet, daar heb ik dan even te weinig kijk of maar bij 6-6 was het einde oefening en ik denk toch wel een pak van je hart. Niet geweldig maar alles in eigen hand. Wat echter erger was, was het feit dat de zak van Tymo of Guido of wie dan ook , ik bedoel de sporttas, geen sporen meer van alcohol vertoonde. Op naar de bar en dan maar koude blikjes. In een heerlijk zonovergoten A’dam stonden we buiten te genieten en waren we al aan het dagdromen….het zou toch niet…. Terug naar binnen en naar O.A. Een stelletje goedgemutste smurfen nam plaats op de tribune naast ons om hun blauw witten naar de overwinning te schreeuwen. Een nederlaag voor MV en alles zou in duigen vallen dus concentratie volop.
De 1e doelpunten waren voor de tegenpartij dus er moesten drastische maatregelen worden genomen. Alsof we heel langzaam  de Grebbeberg wilden heroveren, voor de ouderen onder ons wel herkenbaar, slopen we de tribunes af om bezit te nemen van de rand van het veld. Niet door iedereen in dank afgenomen , want aan de linkerkant konden ze niets zien , maar daar had G.F. wel wat op te zeggen en deze man zagen we niet meer terug.
Trommels, toeters en spreekkoren werden aangeheven en alles wat op de tribune zat moest gewoon meedoen. Toen bleek dat de kloof was geslagen , we stonden 3 punten voor,  werd ik in een vlaag van verstandverbijstering meegezogen en begon zelf keihard FINALE O O  FINALE O O te roepen. Dit moest echt komen door de drank , ik kan het anders niet verklaren. De wedstrijd was over , de finale gehaald, Joep viel in de armen van Peter en de spelers en speelsters in dolle vreugde over elkaar heen vallend en de fanatiekste supporters het veld op. Hier en daar een traantje maar dat zou zeker goed komen in de laatste wedstrijd.
Ik begon al langzaam wat met dubbele tong te praten maar kon de zin “nog zes bier alstublieft nog goed uitspreken” en dat was toch ook belangrijk. Even nog kijken naar Avanti dat 5e werd maar dat was toch allemaal lood om oud ijzer. Het was 15.10 en Dalto, met een De Meervogels B1 3aantal internationals als ik lees in  het verslag van Eddy,  stond aan de andere kant van het veld. The eye of the tiger in de ogen van Meervogels B1, op en top klaargestoomd door Peter en Esther…laat ze maar komen .,we vreten ze op argghhhhhhhhhhhhhhh.
Niet wachten op een achterstand besloten we gelijk maar het veld op te komen. Nog wel
voor de witte lijn maar het scheelde niet veel. De 1e schermutselingen waren er en het was een gelijkopstaande strijd.
Doelpuntje  voor en twee minuten voor tijd een marge van 2 voor. Een greep uit de liederen “STA OP ALS  JE VOGEL BENT”  en dan draai je je om en zie je inderdaad alle ouders en supporters , en dat waren er toch veel geworden hoor in de loop van de dag, fier overeind stonden om de ploeg aan te moedigen. Ook “als je niet kan schieten schiet dan niet “ of “het MV lied of moet ik zeggen lie-hie-hied” was er en weet ik wat nog meer. Mokerslagen en even voor tijd de 7-7. We waren even stil maar de trommels zouden niet zwijgen deze dag. En als door een wind van wil en emotie gedragen was daar even voor tijd vanuit een scherpe hoek een lange blonde staart die in het geheel geen zin meer had in uitstel van executie. Bam klaar over en wegwezen Dalto 8-7. Op mijn stopwatch die meeliep en die niet gelijk liep met de klok, die allang op 1:00 stond, gaf nog 5 seconden aan. Ik zag de fluit naar de man in het zwart gaan en wat de  10 seconden later zou gebeuren staat mij in ieder geval nog vers in het geheugen.
Een volwassen vent van 43 sprint met het supportersgeweld mee het veld op en host vervolgens mee in het feestgedruis. Ja het is gek maar als je de dag meemaakt dan , ja dan doe je dat gewoon even. Noem het bier, noem het sfeer ,noem het gekheid maar op dat moment interesseerde het me even niet meer.  Het duurde even want het is natuurlijk het feestje van de B1 en coaches maar oef dat was wat hoor. KAMPIOEN VAN NEDERLAND.
Een jaar lang keihard werken en dan is de beloning geweldig en verdiend. Inmiddels was mijn promillage naar een hoogte gegaan waardoor ik niet meer achter het stuur mocht, althans misschien achterop bij een hobbelpaard en waren mijn stem en keel ook naar de fillistijnen. Ik zag ouders die wild tekeer gingen en allerlei mooie taferelen die gelukkig zijn vastgelegd door de vaste huisfotograaf Ellen Alberts, hulde voor de schitterende actiefoto’s .
Even later naar de auto en nog wat roepen naar een oranje vogel die op de weg liep en weer terug naar Z’meer. Even knijpen nog…nee het was …
Ik bedank alle spelers en speelsters van de B1 van vandaag voor een geweldige dag. Ook Peter en Esther voor jullie perfect planning met een beetje spanning en uiteraard wisten jullie de uitslag bij voorbaat J maar toch. Last but not least ook de fanatieke supporters bedankt….geweldig luitjes….Ik hoop dat ik volgende week het nog een keer mag overdoen in Almere. Jahaha getooid met muts en al..en als het laatste fluitsignaal heeft geklonken en Ahoy is bereikt ….weer het veld opsprinten??? Ach ik ben dan nog steeds 43 dus..
Bron: De Meervogels.HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD IN AMSTERDAM

Uitslagen poule A       Uitslagen poule B      
DVO B1 - De Meervogels B1   8 - 10 Avanti (P) B1 - Koog Zaandijk B1   7 - 8
DSC B1 - OA/Hotel Warnsborn B1   6 - 6 Dalto/DSB Bank B1 - KCC/VanSanten B1   6 - 10
De Meervogels B1 - DSC B1   5 - 5 KCC/VanSanten B1 - Avanti (P) B1   6 - 9
DVO B1 - OA/Hotel Warnsborn B1   8 - 4 Dalto/DSB Bank B1 - Koog Zaandijk B1   8 - 6
DSC B1 - DVO B1   5 - 5 Koog Zaandijk B1 - KCC/VanSanten B1   8 - 7
OA/Hotel Warnsborn B1 - De Meervogels B1   6 - 10 Avanti (P) B1 - Dalto/DSB Bank B1   5 - 7Eindstand poule A     Eindstand poule B    
De Meervogels B1 3 - 5 25-19 Dalto/DSB Bank B1 3 - 4 21-21
DVO B1 3 - 3 21-19 Koog Zaandijk B1 3 - 4 22-22
DSC B1 3 - 3 16-16 Avanti (P) B1 3 - 2 21-21
OA/Hotel Warnsborn B1 3 - 1 16-24 KCC/VanSanten B1 3 - 2 23-23

 

Finale      
De Meervogels B1 - Dalto/DSB Bank B1   8 - 7
       
3de/4de plaats      
DVO B1 - Koog Zaandijk B1   7 - 6
       
5de/6de plaats      
DSC B1 - Avanti(P) B1   4 - 5VERSLAGEN
Dalto
Afgelopen zaterdag zijn we lekker op tijd met een dubbeldekker vertrokken richting Sporthallen Zuid voor het NK van de A2 en B1.
De sfeer zat er zo ‘s morgens vroeg al goed in en jarige Barbara werd luidkeels toegezongen door de volle bus. Jammer dat de organisatie niet gemeld had dat de sporthal zo beroerd te bereiken was maar met de vele handen extra hulp is het ons toch gelukt om alle spullen in de kleedkamers te krijgen. De dames en heren van Dalto mochten een kleedkamer delen en de ruil was natuurlijk snel gemaakt waardoor de A2 en B1 ieder een eigen kleedkamer hadden. Ook een sleutel was zo geregeld waardoor alles lekker kon blijven liggen waar het lag.
In de kleedkamer alle broodjes, extran, marsen enz enz een plekje gegeven en Taz begon2008-2009 Dalto B1-De Meervogels B1 2 met de voorbereiding voor vandaag. Een paar puntjes voor vandaag op een groot vel geschreven en toen was het tijd voor de grote onthulling van de kleding van Otto, Taz en Astrid: een geweldig mooi shirt met zilverkleurige glitteropdruk van de sponsor… en wat waren die kids jaloers op ons …. maar gelukkig hadden we Renze de Vries bereid gevonden om voor het hele team deze geweldige shirts te laten maken. De kreten vet, cool, kicken, gaaf waren vaak te horen dus de verrassing was goed geslaagd. Nadat iedereen van shirtje gewisseld had hadden we nog even tijd voor een snelle teamfoto in het gave shirt en was het tijd voor de energizer met als thema; lachen is gezond…. maar goed dat er op dat moment niemand de kleedkamer binnenkwam want ik weet niet wat die gedacht zouden hebben… het zag er wel een beetje vreemd uit…
Vlak hierna was het tijd om de zaal in te gaan voor het voorstellen van de ploegen. Dat voorstellen verliep niet zoals het zou moeten; het was gewoon een puinhoop; de speaker was absoluut niet verstaan en zo kwam het dat ploegen maar gewoon gingen lopen en een plekje zochten en vlak voor andere teams gingen staan waardoor het ook lastig was om een foto te maken; jammer…. het zou zoveel leuker kunnen zijn….

Na het voorstellen nog even terug de kleedkamer in voor de laatste paar puntjes om ons in te stellen op de eerste tegenstander: KCC B1. We kennen KCC in ieder geval van de oefenwedstrijd op het veld en die wedstrijd werd in de snikhete zon door ons gewonnen destijds, dus vol vertrouwen de wedstrijd in. We gingen ook super van start want de snelle voorsprong van 2-0 was snel uitgebouwd naar 4-0. Maar daarna was het klaar met de B1, veel plaatsfoutjes en misverstanden en KCC kwam steeds meer in de wedstrijd en wist de achterstand om te zetten naar een gelijke stand. Vanaf dat moment was het KCC die steeds op voorsprong kwam. Het lukte nog wel om aan te haken maar na de 6-6 lukte er niet veel meer bij de B1. Uiteindelijk was het KCC die er met de overwinning van door ging (6-10).

Terug in de kleedkamer was de teleurstelling natuurlijk groot maar dubbeltjes kunnen raar rollen dus alle koppies weer omhoog gepraat en alle aandacht op de volgende tegenstander 2008-2009 Dalto B1-De Meervogels B1 3gericht (Koog Zaandijk). Van KZ wisten we niet veel (behalve dat ze Jet stand-by hadden…) maar we hadden onze spion op pad gestuurd die met wat aanwijzingen teruggekomen was dus die even doorgenomen en een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen. De eerste helft was er een van gelijke opgaande kansen en doelpunten. Pas na de vakwissel lukte het om weg te lopen van KZ en hadden we de eerste twee punten binnen (6-8). Ook nu een wedstrijd met rare scheidsrechtelijke beslissingen die niemand begreep en waarvan er vandaag nog velen zouden volgen…
Niet alleen de scheidsrechters haalden hun niveau niet; dat deed het gros van Dalto B1 ook niet… af en toe herkenden we jullie niet meer… veel misverstanden, onrustig opgezette aanvallen en noem maar op….waar was de B1 gebleven die we kennen en die in de competitie zo makkelijk tot scoren kwam ???

In de kleedkamer een poging ondernomen om de enige echte B1 terug te vinden maar helaas is dat maar gedeeltelijk gelukt vandaag. Wat wel gelukt is vandaag is het harde werken en knokken voor elke punt. Met veel overtuiging en wilskracht wisten jullie dan ook de wedstrijd tegen Avanti B1 in winst om te zetten. Ook deze wedstrijd een voortvarende start; een 0-3 voorsprong. Maar ook nu lieten jullie Avanti akelig dichtbij komen (3-4) maar na een spannende slotfase is toch gelukt om de overwinning binnen te halen (5-7).

Door de winst van KZ op KCC is jullie dus toch gelukt om de finale te halen en konden we ons gaan opmaken voor de wedstrijd tegen De Meervogels (het oude team van Remy). Genoeg tijd om eerst even een broodje te maken en vervolgens met zijn allen even in het zonnetje gelopen. Nog weer een leuke energizer er tegen aan gegooid (de volgende keer toch maar wel op het hekje van het bruggetje…. . Nog even een stukje van de A2 tegen AW-DTV gezien en maar weer de kleedkamer opgezocht voor wederom de voorbereiding. Er werden al flink wat kuitjes gemasseerd en Mascha heeft de pijnlijke knie van Tamara vakkundig ingepakt waardoor ze toch aan de wedstrijd kon beginnen. Milo had aangegeven niet genoeg energie te hebben om de wedstrijd te beginnen dus begonnen we met hem op de bank.

We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Meervogels heeft niet alleen veel2008-2009 Dalto B1-De Meervogels B1 1 lengte in huis, maar is ook korfballend een goede ploeg. Echter een Dalto B1 in vorm, was zeker niet kansloos geweest. Helaas bleek gaande weg de wedstrijd dat ook nu de echte vorm er niet was. En als dan ook nog blijkt, dat de scheidsrechter een fase in de wedstrijd een nogal dubieuze rol speelt ( duidelijk niet in het voordeel van Dalto) weet je dat het tegen zo’ n goede tegenstander, bijna onmogelijk wordt de wedstrijd nog winnend af te sluiten. Het pleit voor jullie dat jullie er toch nog een spannende wedstrijd van hebben kunnen maken, die pas in de allerlaatste minuut werd beslist.

Het is natuurlijk altijd triest om op het nippertje een finale te verliezen, maar ik denk dat jullie trots mogen zijn op de prestatie die geleverd is. Om op een dag als dit Nederlands kampioen te worden, moet je als team in topvorm zijn. Het was duidelijk dat die vorm er niet was, en als je dan toch met hard werken de finale weet te bereiken, heb je een goede mentaliteit getoond.

Jammer dat het net niet is gelukt, maar ik denk dat Meervogels de terechte Nederlands Kampioen is geworden.

Tot slot moeten er natuurlijk wat mensen bedankt worden die het voor ons mogelijk gemaakt hebben om met de dubbeldekker op het NK te komen, dat we er zo gelikt uit zagen en dat we allemaal lekkere broodjes en drinken hadden. Dus Ronald, Tim, Dirk-Jan en Renze jullie zijn SUPER. BEDANKT voor jullie hulp.

Eva en Denise bedankt voor het steeds maar weer vullen van de waterflessen, Esmee voor het invallen en de zorg van de wedstrijdshirtjes, Sascha was opperhoofd ballen mee terugnemen en Martijn (spion) bedankt voor de info. Allemaal bedankt voor jullie hulp en toppie dat jullie er bij waren.

2008-2009 Dalto B1 zaalRond 16.30 met zijn allen weer de bus in richting Blauw Wit. We hadden aan Blauw Wit gemeld dat we met een volle bus zouden komen maar de keuken had zo’n invasie toch niet verwacht… wachttijden van een dik uur voor een patatje of broodje frikadel… maar nadat alle magen gevuld en de kelen gesmeerd waren (in de BW-kantine of in de buurtkroeg) stond er een SUPER D-side voor Dalto waar alle frustraties lekker er uit geschreeuwd werden en er flink op los getrommeld werd (wie neemt het zaterdag van je over Rudo?). D-side: jullie waren geweldig vandaag….

Bron: Dalto.Avanti(P)
Avanti B1 is 5e geworden op het NK in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Meervogels B1 is Nederlands Kampioen geworden nadat zij in de finale Dalto B1 met 8-7 Avanti B1 1hadden verslagen. De Meervogels maakte dit toernooi een erg sterke indruk en werden dan ook terecht kampioen. Voor Avanti B1 een gekke gewaarwording: in de competitie was De Meervogels 2e geworden net achter kampioen Avanti, maar De Meervogels speelde deze dag een beter Avanti B1 2toernooi dan Avanti B1. Avanti B1 had de pech dat ze niet optimaal de eerste wedstrijd speelde. Tegen Koog Zaandijk waren er zeker kansen geweest, maar er werd te slordig en onzorgvuldig gespeeld. Gevolg was dat de wedstrijd net met één punt verschil werd verloren 7-8. Doelpunten van: Vincent van Beek, Sophie Donkervoort, Marc Francooijs, Cherrel Tonkes, Nikki van Trigt, Arie Vingerling en Jordi van Zuidam.

In de tweede wedstrijd moest er aangetreden worden tegen KCC B1 die in de eerste wedstrijd zeer verrassend en knap met 11-6 hadden gewonnen van favoriet Dalto B1. Avanti kwam met 0-3 achter en KCC dacht de wedstrijd al in de tas te hebben. Niets was minder waar, Avanti vocht knap terug en speelde een prima wedstrijd. Van 3-5 achter keerde de ploeg van Wijnand de Graaf en IJsbrand Dijkshoorn de wedstrijd helemaal om naar een 8-5 voorsprong. Vijf doelpunten achter elkaar. De eindstand werd 9-6. Doelpunten: Marc Francooijs (2), Arie Vingerling (2), Jordi van Zuidam (2), Sophie Donkervoort, Maaike Hazenkamp en Cherrel Tonkes.

Avanti B1 4In de laatste poulewedstrijd moest Avanti tegen Dalto spelen. Weer kwamen de blauw-witten met 0-3 achter, maar nu kregen ze de zaak niet meer rechtgebreid. Dalto was sterker en won verdiend met 5-7. Doelpunten van: Marc Francooijs (2), Vincent van Beek, Cherrel Tonkes en Nikki van Trigt.Avanti B1 3

Doordat Avanti van KCC gewonnen had en het onderlinge resultaat bepalend was mocht Avanti nog spelen om de vijfde en zesde plaats en kon KCC al naar huis. Op dit soort toernooien kan 1 mindere wedstrijd of zelfs 1 doelpunt bepalend zijn of je in de finale staat of naar huis moet.

Vervolgens werden de nummers 3 aan elkaar gekoppeld, de nummers 2 en de nummers 1. Avanti moest om de vijfde en zesde plaats spelen tegen DSC uit Eindhoven. Deze ploeg verdedigde achter (het betere afbraakkorfbal) en als je dan niet scoort wordt het een draak van een wedstrijd om naar te kijken. En zo gebeurde het ook. Avanti kreeg kansen zat, maar was niet zuiver genoeg om snel ruim uit te lopen en zo bleef het tot de laatste minuut spannend. De twee punten marge die Avnati bij 4-2 pakte bleek uiteindelijk voldoende om met 5-4 te winnen. Met deze overwinning werd Avanti vijfde en de ploeg heeft weer een pak aan ervaring opgedaan. En met het 's ochtends georganiseerd ontbijt, de busrit naar Amsterdam en het mooie sfeertje in de sporthal was het een mooie afsluiting van een goed zaalseizoen.

DVO werd derde door een 7-6 overwinning op KZ en de finale werd zoals gezegd gewonnen door De Meervogels met 8-7 en onze buren uit Zoetermeer zijn nu Nederlands Kampioen.
Bron: Avanti(P).


 


KCC/Van Santen
Het zaalseizoen van de B1 is verlopen met ups en downs. De problemen in (en om!) de groep na de minder goed verlopen wedstrijden zijn een absolute down geweest tijdens dit seizoen. Door zeer volwassen reacties vanuit de groep op de consequenties zijn we hier echter sterker uitgekomen dan we daarvoor waren, hiervoor onze complimenten aan alle spelers. Hoogtepunt was de uitwedstrijd tegen koploper DeetosSnel B1. Zij werden met dubbele cijfers in ons voordeel achtergelaten in de eigen thuishal. Als je het zo bekijkt is het NK een mini-weergave geweest van het gehele zaalseizoen: ups en downs dus.  
Goed hoor!
De B1 heeft in de eerste wedstrijd op het NK laten zien bij de absolute top van Nederland te horen. In onze ogen de favoriet voor de nationale titel, Dalto B1, is in deze wedstrijd verslagen met 10-6. Het resultaat was een beloning voor het goede spel. De afspraken over aanvallen en verdedigen werden, na de 0-4 achterstand, perfect opgepakt. Iedereen stond vol in het veld met enorme strijdlust en, juist na de achterstand, kwam dit optimaal naar voren. Hier kwam het donderdagse pak rammel dat we van de A1 hadden gekregen goed van pas: niet gaan piepen, terugbrullen!
Jammer, maar…
Na de overwinning op Dalto stond de wedstrijd tegen Avanti op het programma. De start was voortvarend: 0-3 voorsprong. Toen sloop het gemak echter in de groep en knokte Avanti zich terug naar een gelijke stand van 5-5. Op dit moment veranderde het gemak in paniek en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Avanti zat in een positieve flow en maakte optimaal gebruik van de stuurloosheid van onze B1, waardoor we met 9-6 hebben verloren. Er bleek niets aan de hand te zijn, want als we in de laatste wedstrijd van KZ zouden winnen en Dalto van Avanti zou winnen, kwamen we toch nog in de finale.
Helaas
In de kleedkamer is benadrukt dat de wedstrijd tegen Avanti losgelaten moest worden en het vizier op de wedstrijd tegen KZ moest. Daarnaast in ingezoomd op het goede spel tegen Dalto en de eerste minuten tegen Avanti, dat moesten we weer oppakken. Jammer genoeg waren we in de wedstrijd tegen KZ niet in staat om ook maar enigszins in de buurt van ons normale niveau te komen. Koog Zaandijk won de wedstrijd dan ook geheel terecht met 8-7. Hierdoor haalden we de finale niet en werden we op onderling resultaat zelfs laatste in de poule… Een teleurstellend einde van een zo mooi begonnen NK.  
Vooruitkijken
We gaan niet te lang zitten mokken, we kijken vooruit! Vanuit allerlei hoeken van de vereniging worden we gestimuleerd en ondersteund om beter te worden als coach, speler en vooral als ploeg. De derde training heeft de technische discussie aangezwengeld, het trainersplatform heeft ons doen besluiten om meer met videoanalyses te gaan doen en extern aangetrokken coaches laten je nadenken over spelopvattingen. Allen zeer waardevolle aanvullingen voor een vereniging als KCC, die naast gezelligheid (vergeet die niet!) ook graag wil presteren.
Ook de B1 zal zich blijven ontwikkelen, zowel individueel als qua team. Behalve technisch/tactisch zeker ook mentaal. Nog minder dan drie maanden tot de climax van de competitie er is met weer wedstrijden waar je het voor doet in de laatste fase van de beker, de competitie en wellicht kruisfinales en finales voor het NK veld. We zullen er alles aan doen om deze periode met goed resultaat af te sluiten!
Bedankt
Als laatste bedanken wij alle mensen binnen het NK-team en zeker jullie:
- Reserves, jullie rol was en blijft van enorm belang.
- Eric, bedankt voor je hulp in stormachtige tijden.
- Mélanie, bedankt voor de zeer nuttige hulp bij alle pijntjes.
- Wilrik, bedankt voor je nuttige bijdrage tijdens het NK.
- Publiek, het stond in de krant, kcc supporters: de knapste van het land!

KCC/Van Santen B1

Dames: Heleen Fetter, Bianca Kalkman, Milou Wierenga, Melissa van Zee.
Heren: Mark Behrens, Christian Dekkers, Stefan Dekkers, Emiel Houwerzijl.
Coaches: Robin Diepenhorst, Anton v.d. Heiden.
Fysio: Mélanie vd Velde
Bron: KCC/Van Santen.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen