KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

2008-2009 Dalto B1 veld
Vandaag was het dan D-day… de finale tegen KCC; de wedstrijd op het NK zaal zat uiteraard nog op ons netvlies en dat het vandaag anders moest daar was iedereen van overtuigd…
De voorbereiding was gezellig: om 12.00 uur verzamelen bij Dalto waar Olga en Debbie voor een flinke berg pannenkoeken hadden gezorgd. Die flinke stapel was in een mum van tijd weg en was het tijd voor even freewheelen: een balletje schieten, golfen met proppen papier of gewoon even lekker relaxen.
Rond 13.00 uur de spelersbusjes opgezocht (wat een super-de-luxe busjes en wat een ruimte….) en de verdeling over die twee busjes was snel gemaakt: een damesbus met Dirk achter het stuur en een herenbus met Astrid als chauffeur.
Op de heenreis was het nog redelijk stil in de busjes; bij ons was het Otto die weer verder ging waar ie vorige week mee begonnen was: haha hoe lang nog? zijn we er al? hahaha… en ook zijn bekende naamspelletjes vielen goed in de smaak…
Bij PKC aangekomen werden de spelers voor de deur afgezet en de busjes verderop geparkeerd. Met een doos AA en het uitwisselen van gegevens met onze gastvrouw werden even later de kleedkamers opgezocht en was er nog voldoende tijd om even relaxed een balletje te schieten.

Rond half drie de echte voorbespreking door Taz en Otto en we waren klaar voor de strijd.
Het oplopen en namen omroepen van de spelers bracht al de nodige lachsalvo’s bij ons en het publiek: Milo was Milou geworden, Kaylee heette Kelly en de afspraak was dat de hele B1-selectie zou oplopen en dat dus àlle heren voorgesteld werden maar helaas…. Dico zijn ze vergeten… je revanche met die leuke binnenkomer was de enige juiste ….
We verloren de toss en KCC mocht als eerste de bal uit nemen maar hun 1e aanval leverde geen gevaar op. Na een paar minuten spelen was het Milo die de score opende (0-1) maar even later was het KCC die een strafworp benutte (1-1). Het was toch al vrij snel duidelijk dat wij het betere van het spel hadden; onze aanvallen gingen vlotjes en waren lang, ook al duurde het even voordat dat zich in doelpunten uitbetaalde. De doorloopbal die Anouk er in gooide was er een van leuk samenspel tussen Marvyn en Elmer (1-2).  Hierna duurde het even voordat er weer een doelpunt viel maar op de bank hadden we er alle vertrouwen in. Het vak van Marvyn, Elmer, Anouk en Tamara had het best moeilijk met het zoeken naar de vrije man vanwege die lange 2008-2009 Dalto B1-KCC B1KCC-heer. Maar ze wisten genoeg geduld op te brengen en rustig rond te blijven spelen op zoek naar de juiste speler op de goede plek.
De spelers van KCC liepen al vroeg in de wedstrijd op elkaar te mopperen en het liep aan hun kant dan ook niet echt lekker. De eerste strafworp die Elmer zelf mee kreeg wist ie helaas niet te benutten; was ook lastig om die te nemen voor het joelende KCC-vak; maar de strafworp die Tamara twee minuten later mee kreeg, gooide Elmer er wel feilloos in (1-3).
De vrije bal die Remy even later benutte gaf nog meer vertrouwen (1-4) en dat KCC nog in diezelfde minuut hun 2e doelpunt maakte bracht ons niet van de wijs (2-4). Het vak van Kaylee, Dide, Milo en Remy was ijzersterk in de verdediging en wist de bal weer snel te onderscheppen en naar de aanval te brengen. Marvyn zag Elmer heerlijk helemaal alleen vrij onder de korf staan en de lange pass was snel gegooid en door Elmer afgerond (2-5). De concentratie in de verdediging was toch eventjes weg en met een korte kans bleef KCC toch nog een beetje bij (3-5). De ploeg straalde veel vertrouwen uit en het was alleen wachten op een ruimere voorsprong om de wedstrijd te kunnen beslissen.
Vlak voor rust was het Milo die na een actie van Remy de doortikbal er in gooide en zo gingen we met een ruststand van 3-6 de kleedkamer in. Met een2008-2009 Dalto B1-KCC B1 1 AA-tje i.p.v. water (er kwam geen water uit de kraan…) en druivensuikertje nog wat aanscherpingen voor de 2e helft en we waren er weer helemaal klaar voor.
Maar kennelijk kwamen we toch niet scherp genoeg uit de kleedkamer want KCC bracht binnen een minuut de spanning weer terug in de wedstrijd (4-6 en 5-6). In het verslag van de KNKV staat dat Dalto in paniek raakte, maar ik weet echt niet waar die paniek was want wij hebben er niets van gemerkt…. Het gevoel van KCC dat ze misschien weer kans hadden werd snel de kop ingedrukt door Marvyn (5-7). De doorloopbal van Milo (5-8) even later sloeg bij KCC alle hoop helemaal de bodem in en het was wel duidelijk dat wij toch het betere van het spel bleven houden en niet van plan waren KCC weer in de buurt te laten komen. Maar dat gebeurde dus toch wel…..
Via een afstandschot en een dubieuze strafworp kwamen ze op 7-8. Elmer antwoordde direct met een schot en gaf weer wat meer lucht (7-9). De stand doet de wedstrijd spannender lijken dan dat ie echt was. Bij ons op de bank had niemand het gevoel dat we de wedstrijd uit handen zouden geven en de ploeg 2008-2009 Dalto B1-KCC B1 2straalde dan ook genoeg vertrouwen in de overwinning uit. Jullie bleven gewoon goed korfballen met mooie, leuke lange aanvallen. Het afstandschot van Kaylee en het Remyballetje achter de korf gaf ook de supporters wat meer vertrouwen in een goede afloop (7-11). Met nog 10 minuten te spelen ging het steeds beter richting een winnende afsluiting. KCC schoot nog wel de 8-11 binnen maar nog steeds was er geen sprake van onrust of wat dan ook. De laatste 10 minuten kwam ook Dico nog even in het veld en er is geen leukere binnenkomer dan gelijk scoren: 8-12. KCC deed nog een keer wat terug maar daar bleef het dan ook bij (9-12). De laatste vijf minuten van de wedstrijd kwam de doelpuntenmachine een beetje meer op stoom en via Remy (9-13) en een strafworp van Tamara/Anouk die Marvyn benutte en nog een vrije bal van Marvyn werd de eindstand een hele ruime: 9-15 !!!!
Het laatste fluitsignaal van de scheids was daar en de B1 ging aan het feesten…. (het mag uitbundiger hoor….). De champagneflessen werden ontkurkt, de felicitaties van de ouders en supporters waren daar; het bestuur deelde mooie rozen uit en van de JTC zakjes snoep/chocolaatjes. Van Frans en Debbie kregen we allemaal een vrolijk fotohoudertje met een teamfoto en felicitaties. De snoepjes en chocolaatjes zijn op de terugreis allemaal opgegaan en de in ‘mijn’ busje achtergebleven rozen staan nu hier in een vaas mooi bij elkaar….
Op het balkon werd de felbegeerde medaille uitgedeeld door Suzanne Struik en André Kuipers (jammer Jos… verkeerde keuze gemaakt….) en de fotografen hebben geprobeerd een paar leuke foto’s te maken maar dat is niet echt handig als je beneden staat en tegen de reling van het balkon aankijkt… volgend2008-2009 Dalto B1-KCC B1 3 jaar toch maar weer gewoon een podium…

De terugreis in de busjes was een stuk rumoeriger; vooral de herenbus was erg druk; ze denken dat ze kunnen zingen … het was wel supergezellig zo.
Terug in Driebergen was het tijd om de hongerige magen te vullen en met onze vaste reserves gingen we naar Anouk om daar de bbq aan te steken. De 4 kilo saté, 36 hamburgers en worstjes hebben hun weg gevonden en ook de 8 stokbroden waren zo weg. Met nog wat raadseltjes en spelletjes ging de avond snel om en zo is een lang, zwaar maar ook heel gezellig seizoen leuk geëindigd.
Esmée, Eva, Denise en Sacha weer bedankt voor het erbij zijn, het reserve zitten en het vullen van de bidons !!!


De doelpunten vandaag zijn gemaakt door: Anouk, Kaylee, Dico, Elmer (3), Marvyn (3), Milo (3) en Remy (3).
We komen volgende week nog even bij elkaar voor een laatste hapje en een drankje en dan is het ècht tijd voor vakantie.

Bron Website Dalto.


HOOFDKLASSE    B ASPIRANTEN VELDKORFBAL IN CIJFERS
Hoofdklasse A Hoofdklasse B Hoofdklasse C Hoofdklasse D
MIA B1 *

12-22

Dalto/DSB Bank B1 *

14-28

KCC/Van Santen M B1 * 14-28 Avanti B1 * 14-23
ASVD/agroMedia B1

12-16

DVO B1

13-19

Sporting Delta B1 14-18 Koog Zaandijk B1 14-21
Telstar B1

12-15

OA/Hotel Warnsborn B1

14-18

PKC/LukassenBoer B1 14-17 De Meervogels B1 14-18
Rigtersbleek B1

12-10

Rust Roest B1

14-12

DeetosSnel/Volhuis B1 14-15 Groen Geel B1 14-18
LDODK B1

12-  9

SKF B1

14-12

Swift (M) B1 14-12 TOP / Wereldtickets.nl B1 14-14

De Meeuwen B1

12-  7

Dindoa B1

14-11

Sagitta B1 14-10 BEP B1 14-  9
DOS '46 B1

12-  5

DSC B1

13-10

Tjoba B1 14-  7 KVS B1 14-  5

 

NKV B1

14-  3

RWA B1 14-  5 ROHDA B1 14-  4


KRUISFINALES
MIA B1 - Dalto/DSB Bank B1 8-15
KCC/VanSantenMakelaars B1 - Avanti B1 KCC wint


FINALE Dalto/DSB Bank B1 - KCC/VanSantenMakelaars B1   15- 8 (6-3)
Datum: 20 juni 2009
Plaats: Bij PKC/LucassenBoer in Papendrecht.
Toeschouwers: 450
Scheidsrechter: Ronald Wagter
Assistent
Dalto B1:

Elmer Groot Hulze 3, Marvyn Toonen 3, Milo Valk 3, Remy Schulting 3, Kaylee Alblas 1, Anouk Brouwer 1, Dico de Jager 1.

KCC B1:

 Stefan Dekkers 3,Christiaan Dekkers 2, Bianca Kalkman 2, Milou Wierenga 1, Melissa van Zee 1.


KCC B1
KCC/VanSantenMakelaars B1
Dames: Melissa van Zee, Heleen Fetter, Bianca Kalkman, Milou Wierenga, Tessa Noordzij, Lisette Zaal en Sanne Bouman.
Heren: Nik van de Steen, Mark Behrens, Stefan Dekkers, Christian Dekkers, Emiel Houwerzijl en Thomas de Vette.
Trainers/Coaches: Robin Diepenhorst en Anton van de Heiden.
Fysio: Melanie van de Velde.


Bron foto: Website KCC.


Dalto/DSB Bank B1 sterkste in B-finale.
De finale bij de B-aspiranten was voor een groot deel eenrichtingsverkeer. Dalto/DSB Bank was veel te sterk voor de oudste aspiranten van KCC/VanSanten. De prima leidende scheidsrechter Ronald Wagter floot bij 9-15 af.

De wedstrijd tussen Dalto/DSB Bank B1 en KCC/VanSanten B1 kende in de een eenzijdig verloop. De ploeg uit Driebergen trok fel van leer. KCC kon nauwelijks een aanval opbouwen. Verdedigend gaven de Capellenaren teveel ruimte weg waardoor er al heel snel een voorsprong op de borden stond voor Dalto. Zelfs het missen van een strafworp door de geelzwarten leverde geen gevaar op in het eerste bedrijf. Na 1-1 kwam KCC alleen bij 3-5 nog wat dichterbij. Milo Valk bepaalde de ruststand op 3-6.

In de rust hadden Anton van der Heiden en Robin Diepenhorst blijkbaar een doos peper in de kleedkamer beschikbaar voor de spelers. KCC schoot na de hervatting met scherp. Binnen één minuut was de spanning volledig terug door treffers van Milou Wierenga en Bianca Kalkman. Dalto was volledig in paniek en leek van haar voetstuk te vallen. Marvyn Toonen zorgde na vijf minuten voor hernieuwde rust in de ploeg door het verschil weer op twee doelpunten te brengen. Vanaf dat moment speelde KCC definitief een verloren wedstrijd. Men wasgewoon niet sterk genoeg om het dit Dalto moeilijk te maken. In de laatste vijf minuten werd het ook  op papier een afstraffing die uiteindelijk eindigde in 9-15.
Bron: Website KNKV.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen