KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

AWDTV B1
Dames: Jaleesa Claver, Joy de Groot, Gizem Meijman, Tess ten Pas
Heren: Jitter Havik, Stijn Hoekstra, Jim Snel, Mick Snel, Danny de Vos. 
Coaches: Steffen Pang en Koos Snel.

Mij werd gevraagd, als een van de ouders, een verslagje te schrijven van de eerste wedstrijd tegen PKC. Nou, we zaten in een ijskoude zaal. Als er iets me is bijgebleven van die wedstrijd, is dat het na 25 minuten nog steeds heel koud was. Ondanks de spanning, want die was er 25 minuten lang tot het verlossende fluitsignaal. Het duurde even voordat iemand een bal in het mandje wist te gooien, maar het verlossende doelpunt kwam op naam van Danny. De 2-0 werd gescoord door Mick. Toen een stipje tegen, 2-1, toen een hele tijd niets, en toen weer een stip tegen en het was 2-2. Het begon toch een beetje te kriebelen bij de aanwezigen op de tribune, want dan is een wedstrijd van 25 minuten toch maar heel kort. Gelukkig scoorde Mick een prachtige doorloopbal. Mijn buurvrouw aan rechterzijde − die overigens zelf ook prachtige acties maakt tijdens de wekelijkse trainingen van korfbalfit en dus uit ervaring spreekt − zegt: “Simpel.” Maar ja, het kan nooit spannend genoeg zijn, dus werd het toch nog 3-3. Maar gelukkig was Stijn het toen helemaal zat, en scoorde het2007-2008 AW.DTV B1 1 verlossende doelpunt: 4-3. Dat was tevens de eindstand na een heeeeel lange laatste minuut. Het was een goed begin van wat later bleek een fantastische overwinning. De B1 van AW.DTV kwam, zag en overwon.

Al het door Ellen geschminkte en zeer goed gehumeurde AW.DTV-publiek stroomt met bosjes tegelijk naar hal 2. Nadat al het publiek een plaatsje gevonden heeft, beginnen we onze tweede wedstrijd met de volgende opstelling: eerste aanval: Jitter, Mick, Joy en Jaleesa; eerste verdediging: Jim, Danny Tess en Shanna. Op de bank: Stijn, Frank, Diwa, Gina en Iduna De eerste aanval begint goed. Na een mooie actie van Joy krijgen wij een stip mee. Helaas wordt deze door Mick gemist. De bal wordt wel door onszelf afgevangen, waarna er een mooie en lange aanval ontstaat. Er zijn erg veel schoten, en er wordt goed afgevangen. Het harde werken van de aanval zorgt ervoor dat de bal uiteindelijk toch de korf invliegt. Het is 1-0 door een afstandschot van Mick. Ook de verdediging is alert, Danny onderschept de bal, waardoor we meteen weer kunnen aanvallen. Mick zorgt ook voor de 2-0 op het prehistorische scorebord. Ook de tweede aanval heeft veel kansen, de ene na de andere bal wordt de lucht ingeschoten. Jim zorgt voor de 3-0. Ook deze verdediging let goed op, waardoor Joy de bal kan onderscheppen en onze aanval meteen weer door kan gaan. Mooie doorloopbal van Jim, die hij afspeelt op Danny. Deze wordt helaas net gemist. Eerst is onze ploeg veel beter dan KCC, maar dan worden zij wakker en willen ze wat terug gaan doen. Hun eerste goal komt voort uit een vrije bal tegen Mick. Dan krijgt Shanna een strafworp tegen, die wordt benut 3-2. Jitter krijgt het benauwd van die kleine voorsprong en schiet de 4-2 van een afstandje binnen. Dan zijn de 12,5 min om en moet er gewisseld worden. Jitter is even zijn concentratie kwijt en krijgt een afstandschot tegen: 4-3. Jim krijgt door mooie doorloopbal een vrije bal mee. Hij legt deze bal goed af op Danny, waarna we een stip mee krijgen. Jim benut deze stip en zet de stand daarmee op 5-3. KCC gunt ons geen grote voorsprong en schiet tegen Danny de 5-4 erin. Na de bal te hebben overgegeven, scoort de heer van Danny 5-5. Jim krijgt een vrije bal mee, waarna de coach Danny eruit haalt. Stijn mag de vrije bal nemen en scoort 6-5. Hoe langer de wedstrijd duurt, hoe harder het spel wordt. En hoe meer onze zenuwen en die van de rest van het publiek beginnen op te spelen. Aan beide kanten zijn er nog veel goede kansen die net gemist worden, maar gelukkig fluit de scheids af en hebben wij ook onze tweede wedstrijd gewonnen.

Na twee wedstrijden hadden onze B1 en Dindoa beide van de twee andere teams uit de poule gewonnen. Door een hoger doelsaldo (Dindoa 3, wij 2) stond Dindoa echter hoger in de rangorde. Wij MOESTEN dus in de laatste poulewedstrijd van hen winnen om door te gaan naar de finalewedstrijd. De verliezer zou dan doorgaan naar de strijd om de derde en vierde plaats. Maar dat zouden wij niet zijn! Het werd een bloedstollende wedstrijd. De aanvoerder van Dindoa probeerde nog tot twee keer toe onze B1 uit hun concentratie te halen door met een `blessure` de wedstrijd plat te leggen (zo leek het mij in ieder geval). De scheids leken wij ook al niet mee te hebben, maar gelukkig mocht dit alles niet baten. De B blééf geconcentreerd. Maar niets was zeker tot de laatste seconde toe. Gelukkig duurde de wedstrijd maar 25 minuten, want dit is niet goed voor je hart! Het in groten getale meegekomen AW.DTV-publiek was overduidelijk aanwezig qua kleur, spandoeken, ballonnen en lawaai ter aanmoediging. En toen klonk eindelijk het eindsignaal met een stand van 5-6 voor ons − nog nooit duurden 25 minuten zoooo lang. De B1 ging al uit z´n dak. Op naar de FINALE! Nog even was het spannend wie de tegenstander in deze finale zou zijn. Na de eerste wedstrijd uit de andere poule (Dalto – KVS: 7-3) leek het er even op dat het Dalto zou gaan worden. Maar deze verloor in de laatste ronde van de Meeuwen. Met een gelijk aantal wedstrijdpunten (4) voor de Meeuwen en KVS, ging KVS uiteindelijk door naar de finale, omdat zij van de Meeuwen gewonnen hadden. Het zou een spannende finalewedstrijd worden met een extra stimulans voor de B: de enige wedstrijd die zij namelijk 2007-2008 AW.DTV B1 2op het veld verloren hadden, was tegen KVS… En dat mocht nú dus niet gebeuren.

Zou het Nederlands Kampioenschap B-jeugd voor het eerst in de AW.DTVgeschiedenis naar de onzen gaan? Natuurlijk had ik mij terdege voorbereid. Om goed in de stemming te komen, bezocht ik de avond voor de titelstrijd het concert van de Amerikaanse Black Crowes, die hun nieuwe album Warpaint kwamen promoten. De Heineken Music Hal was bomvol en de sfeer was geweldig, want wat is er leuker dan met een paar knuppels uit de Achterhoek aan je rechterkant en een verdwaasde Armand-kloon met een veel te jonge vriendin – met een hashpijp in hun neusgaten- aan de linkerzijde Hard to handle“ van Otis Redding mee te brullen? Op mijn verzoek hadden de 6 Crowes ook nog 2 achtergrondzangeressen meegenomen, zodat het magische getal van 8 werd bereikt……. De zaal kolkte en het gebouw schudde op zijn grondvesten! Enfin, u bent nu wel achter het thema van vandaag: oorlogskleuren − het rood en zwart van AWDTV overheerste −, AW-drums, 8 spelers en speelsters per opstelling, een enorm aantal fans op de tribune en heel, heel veel oude bekenden. Een wee gevoel van nostalgie overspoelde mij toen ik de zaal betrad: was het echt 2008 of toch 1958? Donkerbruine, houten sporthallen, slecht licht, een volkomen onbegrijpelijk speelschema, kartonnen scoreborden, wc-rollen op de vloer en scheidsrechters die heel veel wuifden- waarom moest ik nu toch weer aan het defilé op Paleis Soestdijk denken? Gelukkig zaten onze selectiespelers al aan het bier ( het was tenslotte al twee tikken na elven) en kon ik nog net een Rennie in nemen. Onze B1’ers haalden de finale overtuigend en ongeslagen; het Scheveningse KVS was de tegenstander. Omdat beide teams rood-zwarte shirts hadden, moesten wij in het geel oplopen, hetgeen mij toch enigszins onrustig maakte. Gelukkig was er toch weer een pluspuntje: de vochtige vloer werd gedweild met een PKC-spandoek − een meer dan terechte keuze, dunkt mij! Na het voorstellen en het volkslied begonnen we met Diwa, Joy, Danny en Mick in de aanval en Jaleesa, Tess, Jim en Stijn als verdediging. Shanna en Jitter, die in de voorwedstrijden uitstekend meedraaiden, zaten op de bank. De scheidsrechtster houdt de fluit de gehele wedstrijd stevig in de mond en mist daardoor aanvankelijk nogal veel. Met de KVS-schouders laag het middenrif van de onzen proberen te doorboren, lijkt mij een aanvallende fout.... Maar wij trekken ons er niets van aan en blijven rustig. De eerste minuut levert onze eerste aanval op via Mick, die fraai doorbreekt en de terechte stip zelf verzilvert: 1-0! We verdedigen prima, met Jim als beste rebounder van het toernooi, en bouwen een overwicht op. Mick peert van ver 2-0 binnen en KVS mist een stip. Als Tess heel mooi een kruipdoor- sluipdoor bal erin gooit (3-0), ontploft onze tribune: we vallen elkaar in de armen, de drums donderen en ik hoor onze oudjes zachtjes nogmaals het Wilhelmus zingen…..
In de negende minuut doet KVS wat terug (3-1), maar Mick heeft ons antwoord − heel fraai onttrekkend − klaar: 4-1. De wedstrijd kent een prima fase: hoog niveau korfbal, fraaie acties en stevige duels. De scheids ziet voor het eerst de laaginvliegende schouder tegen Tess − hoera! Vlak voor rust een wat rommelig gedoe; gelukkig grijpen Diwa en Joy stevig en degelijk in waar nodig, zijn Stijn en Jaleesa de rustbrengers en scoort Mick van de stip zijn vierde: 5-1. De rust komt met 5-2 (KVS speelt onze dames even uit, maar wel voor het laatst) en de bekende AWkampliederen schallen door de hal, onder leiding van natuurlijk: Erwin v.d. P. Na de rust is het stil aan de overkant, maar niet in het veld. We worden toch nerveus, begrijpelijk in zo’n ambiance, met zo’n publiek en een toch wel goede tegenstander. De scheids valt niet meer op − prima dus − en KVS komt. Het wordt van ver 5-3, maar dan scoort Danny van heel ver na een uitstekende combinatie van het hele vak de belangrijke 6-3, goed zo! De KVS-dames zetten nu een doorlopend tandje bij (6-4) en één minuut voor tijd wordt het vanaf de stip 6-5… Maar dan laat ons publiek zich gelden: onder gejuich en2007-2008 AW.DTV B1 3 enorme spreekkoren tillen we onze B1 naar het einde en klinkt het laatste fluitsignaal: we zijn KAMPIOEN! Op de tribune wordt nu overal gehuild, handtassen vliegen door de lucht, het AW! AW! dondert door de zaal, camera’s snorren en klikken en de B1 springt elkaar in de armen als aanvoerster Joy de Beker omhoog tilt, geweldig!
Jongens en meiden, van harte gefeliciteerd met het Nederlands Kampioenschap, jullie zijn de terechte winnaars!
Hulde aan coaches Koos en Steffen, en dank aan alle reserves.
Op de terugweg passeren Netty en ik voorzitter Remco een aantal keren; hij zit geconcentreerd te sturen en ziet ons niet. Zie ik hem al terloops zijn speech voorbereiden?

Het is vast nog heel lang heel onrustig geweest in onze Drieburcht, en zo hoort het!
Bron: Website AW.DTV.Het toernooi werd gespeeld in Vlaardingen

Uitslagen poule A Uitslagen poule B
Sporting Delta B1 - De Meeuwen B1 4 - 6 AW.DTV B1 - PKC/Café Bar B1 4 - 3
Dalto/ DST Comm. B1 - KVS B1 7 - 3 Dindoa B1 - KCC/VanSanten B1 7 - 6
Dalto/ DST Comm. B1 - Sporting Delta B1 3 - 3 Dindoa B1 - PKC/Café Bar B1 7 - 5
De Meeuwen B1 - KVS B1 4 - 6 AW.DTV B1 - KCC/VanSanten B1 6 - 5
De Meeuwen B1 - Dalto/ DST Comm. B1 9 - 4 PKC/Café Bar B1 - KCC/VanSanten B1 6 - 4
KVS B1 - Sporting Delta B1 6 - 4 Dindoa B1 - AW.DTV B1 5 - 6


Eindstand poule A Eindstand poule B
KVS B1 3 - 4 15-15 AW.DTV B1 3 - 6 16-13
De Meeuwen B1 3 - 4 19-14 Dindoa B1 3 - 4 19-17
Dalto/ DST Comm. B1 3 - 3 14-15 PKC/Café Bar B1 3 - 2 14-15
Sporting Delta B1 3 - 1 11-15 KCC/VanSanten B1 3 - 0 15-19


Finale
KVS B1 AW.DTV B1 5 - 6
3de/4de plaats
De Meeuwen B1 - Dindoa B1 8 - 5

VERSLAGEN
Dindoa.
De voorbereidingen waren oké. Het team, Daniël, Henk en Jenny stonden op scherp. Gezonde spanning maar absoluut geen stress. Er was alleen 1 minpuntje, of eigenlijk een groot minpunt. In de laatste training heeft Roel het voor elkaar gekregen om dusdanig geblesseerd te raken dat hij de 12e april op krukken moet meemaken. Errug jammer, vervelend, desastreus zowel voor hem als voor het team. Hij verdiende met deze actie wel een spandoek. Ja ja, een speciaal spandoek voor hem. Diverse kreten werden met het maken van dit karweitje geslaakt: Roel, Roel je verkloot de boel, Roel: rolstoel. Uiteindelijk is gekozen voor de nette versie: Roel, al sta je niet in het veld, je bent onze held! Gelukkig waren er 3 extra reserveheren geregeld, David, Edward en Ruben. Het bleef niet bij 1 spandoek want buiten het team om waren er meerdere mensen actief geweest. De tribune was blauw gekleurd, de 10 x 10 meter Dindoa-vlag was mee en honderden ballonnen blauw/wit gaven duidelijk aan waar de Dindoa aanhang zich bevond. Eigenlijk was dat niet nodig, want er is ongekend veel gesupporterd. Het was echt een feest. Zingen, springen, juichen, we schreeuwden onze kelen schor. Alle Dindoa songs passeerden de revue: ‘Ga staan als je voor Dindoa bent’ enz. enz. Nog nooit zijn de beenspieren van supporters tijdens wedstrijden zo getraind als op deze dag. Zitten, staan, zitten staan. Ook de trommels en sirene waren niet vergeten. Wel de trommelstokjes….die lagen nog even in Ermelo. Maar zoals het een goed voorzitter betaamd werden die in allerijl nagebracht, bedankt Kees en ook Gert! En toen begon het echt. De verenigingen en spelers werden allemaal voorgesteld en dat was niet niks. Grote namen passeerden de revue: PKC, Dalto, KCC, ga er maar aanstaan.
De 1e wedstrijd moesten ‘we’ tegen KCC en er werd gewonnen! Bloedstollend met als eindresultaat 7-6. We gingen ontspannen dit NK in maar in enkele minuten sloeg dit om in grote spanning en hoge verwachtingen. ‘We’ speelden super en lieten ons niet intimideren. Zo idem de 2e wedstrijd. Die was tegen PKC en jawel ook die wedstrijd werd dik verdiend gewonnen met 7-5! Wat een lef wat een sfeer, het Dindoa legioen leek uit honderden supporters te bestaan. Overdreven? Nee echt niet, ’t was super. Alle rekenformules en de stelling van Pythagoras werden er na 2 wedstrijden op losgelaten en het bleek dat we in elk geval al zeker waren van de 4e plaats. Er moest nog 1 wedstrijd worden gespeeld en zelfs de finaleplaats begon in zicht te komen. Nog 1 wedstrijdpunt was hier voor nodig. Op 12007-2008 Dindoa met beker persoon na wist iedereen welke belangen op het spel stonden. Die ene persoon kwam hier ook achter, echter slechts 1 minuut en 20 seconden voor het einde van die wedstrijd. Geeft niet hoor, ook een toekomstig voorzitster mag wel eens een steekje laten vallen. Alles werd gegeven, zoveel dat Jenny al haar in het verleden opgedane kennis in de praktijk kon brengen: Laura raakte na 5 minuten geblesseerd en Bart stortte 1 seconde na zijn gelijkmakende 5-5 ter aarde neer. Hij is gelukkig wel weer overeind gekomen maar heeft jammer genoeg niet meer kunnen spelen. De wedstrijd duurde 1 minuut te lang. Met 1 punt verschil, 5-6, werd er helaas verloren van de uiteindelijk Nederlands Kampioen AW/DTV. Dit betekende dus strijden om de 3e plaats tegen…jawel De Meeuwen. En helaas voor ons, en uiteraard gelukkig voor De Meeuwen, gingen we deze pot met opgeheven hoofd ten onder met 5-8. Onder daverend applaus verdwenen onze sterren van het veld in de wetenschap dat de 4e plaats voor ons was.
En wie nu denkt dat alle energie weg was die heeft het goed mis. Voor het team ging het licht even uit, maar bij de supporters niet. Het feest ging door en de B1’ers werden in de bus onthaald op een groots kampioensfeest. De wedstrijden zaten er op dus het bier kon worden getest. Dit natuurlijk onder toeziend oog van de al net zo idioot feestende ouders. Tenminste, onder toeziend oog van sommige verstandige idioot feestende alerte ouders. Je hebt er natuurlijk ook bij die deze vermoeiende dag met gesloten ogen opnieuw beleven, het korfballand gedag zeggen en zich graag in een ander land bevinden (lees: dromenland). Uiteraard zijn er ook supporters die de dag nog eens serieus evalueren. En je hebt supporters die met geheel andere zaken bezig zijn. De 2 oma’s anno 2018 bijvoorbeeld. Aan het eind van de dag waren ze eruit: de ene oma brengt Balázs in de kerk met dopen en de andere oma Dzsudzsák. En o ja, de doopjurken, dat zijn familie erfstukken en die zijn ook al geregeld. Waar een NK dag al niet toe kan leiden. Na de 1,5 uur durende busrit waar naast 2007-2008 Dindoa B1het feestgedruis ook nog een aantal keren serieus is gespeecht en iedereen is bedankt zat het er op. En ik, ik ga naar huis en hoor nog lang de echo in mijn hoofd: Ga staan, als je voor Dindoa bent, ga staan… Eén ding is zeker, voor Dindoa ben ik en zeker voor de B1, maar nu is het genoeg, ik wil zitten, mijn voetjes vragen sterk om rust. B1, Daan, Henk, Jenny en Marnix bedankt voor deze super dag!
Bron: Clubblad Dindoa "De Blauwwitter".Dindoa B1
Bron foto: Website Dindoa.


Dalto
Teleurstellend NK voor Dalto/DST B1
“Het NK van de kramp” 
Het NK in Vlaardingen werd bereikt door een tweede plaats in de poule achter AW/DTV. Er was heel veel publiek van alle ploegen en ook veel in geel/zwart uitgedoste supporters van Dalto waren luid en duidelijk aanwezig. Kortom, er was een prima sfeer. 
Waarom het NK van de kramp? Het was opvallend hoeveel spelers er al vanaf het begin van het toernooi kramp hadden. Ik heb er zeker 10 gezien met krampverschijnselen. Dat scheen, naast spanning, vooral ook met de houten vloer, die extra veerde, te maken te hebben.

Alle ploegen werden voorgesteld en Dalto had de nieuwe naam Delta of  Sporting Dalto gekregen. Het begon zo goed; tegen favoriet en sterke tegenstander KVS B1 werd goed en geconcentreerd gespeeld. Er waren mooie acties en mooie doelpunten. Dalto liet KVS geen moment in de wedstrijd komen en verdedigde heel geconcentreerd. De overwinning van 7-3 was terecht en verdiend. Hoe belangrijk het is om in de korte wedstrijden goed te presteren bleek in de tweede wedstrijd tegen Sporting Delta. Deze ploeg die de eerste wedstrijd had verloren, schuwde het fysieke contact (haast geweld) niet en de scheidsrechter trad daar onvoldoende tegen op. Dalto had veel moeite om tot scoren te komen, kon het eigen spelletje niet spelen en raakte met name geïrriteerd op de scheidsrechter. Dide viel uit (met kramp) en Anjali speelde de laatste minuten mee. Toch had de wedstrijd nog gewonnen kunnen worden, want er waren genoeg kansen. Helaas bleef de score bij 3-3 steken en moest de 3e wedstrijd gewonnen worden om nog kans te maken op de finale. 

In de derde wedstrijd tegen De Meeuwen ging het definitief mis. De Meeuwen had niets te verliezen en speelde onbevangen. De vele vrije ballen, waar Dalto steeds spelhervattingen kreeg, werden prima benut en Dalto kon hier te weinig tegenover stellen. Wat hierbij het 2007-2008 Dalto B1meeste opviel was dat Dalto niet (meer) als team speelde en daar lag nu juist de kracht van De Meeuwen. Zo won De Meeuwen met maar liefst 9-4 en was de uitschakeling een feit. Een enorme teleurstelling voor iedereen die erbij was, maar vooral natuurlijk voor de ploeg zelf die wel wilde, maar het lukte gewoon vandaag niet. Blijft staan dat Dalto B1 er wel weer was op een NK en dat is toch een prestatie! 

Op het veld staat de ploeg eerste, dus dan is er weer een kans. Wat ik als supporter en ouder jammer vond was dat het grootste gedeelte van de ploeg al voor de finale naar huis ging. Ten eerste was de finale meer dan het kijken waard en ten tweede was er nog een prijsuitreiking waarbij alle ploegen naar voren werden geroepen. Je wint, maar verliest ook met z’n allen, juist dat maakt je als ploeg sterk!
Bron: Website Dalto.

Dalto/DST B1


PKC/Café Bar
Vandaag was het dan zover het NK stond voor de deur. We hadden de plaatsing voor het NK tot op de laatste wedstrijd laten afhangen, wat eigenlijk niet nodig was geweest, maar doordat Swift B1 had verloren van RWA B1 hadden we ons alsnog geplaatst voor het NK.
Na 2 weken lang hard en met veel inzet te hebben getraind waren we er klaar voor om vandaag op het NK is Vlaardingen te gaan vlammen.

Om 9.15 vertrokken we met een hele bus vol supporters richting Vlaardingen, na nog een klein stukje verkeerd te hebben gereden kwamen we dan toch uiteindelijk in de sporthal aan.
Bij aankomst zochten we gelijk met zijn alle een kleedkamer op, om in te richten tot ons eigen hoekje. Daarna zijn we met zijn alle in gaan schieten in de hal totdat het tijd was voor de opening waar alle ploegen aan het publiek werden voorgesteld.

 De 1e wedstrijd moesten we spelen om half 12 tegen AWDTV. Dit werd gelijk een pittige wedstrijd want AWDTV had een sterke ploeg en waren dus niet makkelijk te verslaan. Voor de wedstrijd zag je gespannen kopjes, maar ook ontspannen kopjes. We waren het er met zijn allen over eens dat we er gewoon een leuke dag van moesten gaan maken en gewoon alles te geven, want meer dan je best kan je niet doen.
We begonnen sterk, verdedigend zat het goed dicht en ook aanvallend werd goed gezocht naar de juiste kansen. De stand liep dan ook gelijk op tot in de laatste paar minuten van de wedstrijd. Jammer genoeg wist AWDTV net voor tijd de 4-3 te scoren. Deze wedstrijd werd dus nipt verloren, er had meer in gezeten maar we hadden ons visite kaartje afgegeven en laten zien wat we konden en dat we er als team stonden!

 De 2e poulewedstrijd was voor ons tegen Dindoa B1. Deze wedstrijd werd jammer genoeg ook verloren met een teleurstellende stand van 7-5. We hebben een grote periode achtergestaan met 7-1, aan het einde kwam er nog wel eventjes een inhaalrace, maar het mocht niet baten.
De doelpunten vielen te laat, waardoor we ook de 2e poulewedstrijd verloren. Na deze wedstrijd waren er al heel wat teleurgestelde gezichtjes, er zat geen finaleplaats meer voor ons in, maar het toernooi was nog niet afgelopen, er stond voor ons nog een wedstrijd te wachten tegen KCC B1.

De laatste wedstrijd zijn we er dan ook met zijn alle voor gegaan. Doordat we de 2e poulewedstrijd tegen Dindoa eigenlijk een beetje teleurstellende wedstrijd hebben laten zien waren we met zijn allen vastbesloten om deze wedstrijd wel te winnen.
We spelen op het veld ook tegen KCC en die wedstrijd hadden we toen verloren, dus we hadden tegen deze ploeg nog iets recht te zetten. De doelpunten vielen deze wedstrijd ook best makkelijk, en we liepen steeds verder uit. KCC liet het er na een tijdje eigenlijk een beetje bij zitten en bood eigenlijk nog weinig tegenstand. Het toernooi hebben we dus nog mooi afgesloten met een overwinning van 7-5 op KCC B1.

We hebben met zijn allen toch een mooi resultaat bereikt, we behoren tot de 6 ploegen van Nederland en dat kan niet iedereen zeggen! Op de terugweg in de bus was het woord aan de trainers, we keken met zijn allen nog eens even terug op de mooie momenten die we tot nu toe als team hadden gehad, en dat worden er natuurlijk nog veel meer!
Zoals gebruikelijk verzint Brigitte ieder jaar een bijnaam voor haar ploegje, en zet deze op een medaille neer. Dit jaar is de bijnaam the surivors! Terug in de kantine werd een gezellig feestje gebouwd en werd deze dag mooi afgesloten.

Namens alle spelers van de B1 wil ik de B2 feliciteren met het behalen van het Nederlands kampioenschap, een super prestatie! We willen alle supporters bedanken die ons deze dag zijn komen aanmoedigen, zonder jullie was dit niet mogelijk geweest! Ook willen we graag Rianne Vink en Toine de Vries bedanken voor de verzorging en voor het scouten bij de andere wedstrijden, de reserves (Joost, Maurits, Anouk,Kristien)
Bedankt! De sponser die heeft gezorgd voor geweldige shirtjes! En natuurlijk alle andere mensen die ik misschien vergeet. Maar als allermeeste willen we toch onze SUPER trainers bedanken:
Willem en Brigitte heel erg bedankt zonder jullie was dit nooit gelukt en op het veld vlammen de survivors weer verder!


KCC/Van Santen B1

Na de wedstrijd tegen DVO (7-5 winst) hoorden we dat Fortuna had verloren. We waren dus geplaatst voor het NK. De blijdschap was enorm en we konden ons dus gaan voorbereiden. Er werd hard getraind en tegen Fortuna (10-6) speelden we erg goed. We hebben dus een prima voorbereiding op het NK gehad.
Eindelijk was het dan zover. Het was 12 april, de dag waar we met z’n allen naartoe hadden gewerkt. ’s Ochtends verscheen iedereen uitgeslapen aan het ontbijt. Nadat kilo’s aan broodjes, croissantjes en eierkoeken waren verorberd bleek dat de ouders nog een verrassing voor ons hadden. We kregen inschietshirtjes. Deze waren niet bepaald de kleur die we hadden verwacht (roze!) maar het was een erg leuke verrassing. Nadat er een aantal foto’s van ons was gemaakt vertrokken we rond kwart over negen richting Vlaardingen.
We arriveerden tegelijkertijd met de supporters in Vlaardingen. Onze supporters namen gelijk ¼ deel van de tribune in beslag en begonnen de hal te voorzien van spandoeken en ballonnen.
Ondertussen konden wij ons gaan voorbereiden op de komende wedstrijden. Na een korte uitleg van Robin en Anton over hoe de dag zou verlopen konden we gaan inschieten. Dit allemaal nog voordat de opening begon.
Het was half elf en de opening zou beginnen. Alle teams werden opgenoemd. Wij als KCC B1 moesten natuurlijk iets leuks verzinnen, dus besloten we even een rondje langs de korfbalpaal te lopen en voor PKC te gaan staan. Het was echt geweldig om die koppen van die PKC’ers te zien. Het publiek vond het in elk geval prachtig.
Na de opening begon de wedstrijd tussen KVS en Dalto. KVS werd helemaal overklas door Dalto. Tijdens die wedstrijd begonnen we met de voorbereiding op onze wedstrijd tegen Dindoa. Dit was een wedstrijd die gewonnen moest worden voor een goede eindklassering. Na het gebruikelijke praatje van Anton en Robin konden we gaan warmlopen. Iedereen was erg gespannen. Eindelijk was de wedstrijd tussen Dalto en KVS afgelopen en zou onze wedstrijd beginnen. We begonnen niet sterk aan de wedstrijd en kwamen gelijk achter. Iedereen was erg gespannen en dit was wel terug te zien op het veld. Er werd gehaast gespeeld en er werd geen rustige aanval opgezet. Na de eerste minuten liepen we gelijk al achter de feiten aan.  We speelden heel de wedstrijd niet goed maar uiteindelijk wisten we toch nog gelijk te komen.
Met een stand van 6-6 en met nog 20 seconden te spelen besloot de scheidsrechter om Dindoa een strafworp toe te kennen. Deze ging erin en we stonden één punt achter (6-7). Veel tijd om nog een doelpunt te scoren hadden we niet en we verloren dus de eerste wedstrijd. Dit was een enorme domper. We hadden van tevoren natuurlijk gehoopt dat we van Dindoa zouden winnen. We dachten dat Dindoa de zwakste tegenstander uit de poule zou zijn. We baalden dus enorm na deze nederlaag. Na deze wedstrijd hoorden we ook dat we de volgende wedstrijd tegen AW/DTV zouden spelen, de favoriet voor de eerste plaats.
Na de eerste wedstrijd hadden we niet veel tijd om te rusten want we moesten gelijk weer bespreken voor de volgende wedstrijd (tegen AW/DTV). Bij de bespreking hoorden we dat AW/DTV met 4-3 van PKC had gewonnen. AW/DTV was dus niet in topvorm en we hadden dus zeker een kans. Er werd zoveel mogelijk gegeten en gedronken voor de wedstrijd om weer op krachten te komen. De AA’tjes en de Dextro’s vlogen er doorheen. De bespreking was afgelopen en we konden gaan warmlopen. Iedereen was erg geconcentreerd, maar ook zenuwachtig. In deze wedstrijd moest het gebeuren anders was het gedaan! Ook deze wedstrijd begonnen we weer erg gespannen. Weer werd er erg gehaast gespeeld en er werd snel en veel balverlies geleden. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we steeds beter in ons spel. Er werden goede acties gemaakt en er werd veel meer vanuit de 3-1 gespeeld in plaats van uit de 2-2. We speelden veel minder statisch dan aan het begin van de wedstrijd het geval was en dit betaalde uit in doelpunten. We kwamen gelijk met AW/DTV. Maar in het laatste deel van de wedstrijd kwamen we achter en we wilden té graag een doelpunt forceren. Er werd weer veel te snel een aangeef neergezet waardoor het tempo uit ons spel ging. Ook leden we vaak balverlies door te gehaast spel en door het blind inspelen op een aangeef. Ook deze wedstrijd ging jammer genoeg met één punt verschil verloren, de eindstand was 5-6.
Na deze wedstrijd wisten we dat we niet meer om de prijzen konden spelen. Er stond nog één wedstrijd op het programma, tegen PKC. Deze wedstrijd was zowel voor ons als voor PKC niet meer van belang voor de prijzen, maar we waren het erover eens dat deze wedstrijd toch gewonnen moest worden. Deze wedstrijd konden we zonder druk spelen. Maar in de wedstrijd leek het alsof iedereen er mentaal doorheen zat. Dit was wel te begrijpen na de twee nederlagen. We konden op het NK niet het niveau halen dat we zouden kunnen halen. We hadden veel beter gekund en dat was dus heel jammer. Ook in de wedstrijd tegen PKC hadden we veel beter gekund alleen het kwam er niet uit.
Het mooiste moment van de wedstrijd was de actie van Marcel die inviel en met losse veters het veld betrad. Omdat het lastig lopen is met losse veters besloot Marcel om maar van grote afstand te schieten. DOELPUNT! Iedereen moest erg lachen, zeker toen Marcel met zijn losse veters naar het andere vak waggelde. Robert, die er eigenlijk tegelijk met Marcel in was gekomen was nog steeds zijn trainingsbroek uit aan het doen. Marcel moest dus twee man in zijn eentje verdedigen. Hij wist de bal te onderscheppen en dat was dan ook gelijk het einde van de wedstrijd.
We gingen nog met z’n allen de troostfinale bekijken voor de 3e of 4e plaats tussen De Meeuwen en Dindoa. Deze werd uiteindelijk door De Meeuwen overtuigend gewonnen met 8-5.
Daarna was het tijd voor de finale, deze zou zijn tussen AW/DTV en KVS. Het was een vrij spannende finale. Vooral de duels tussen Mick Snel van AW/DTV en Sjoerd van KVS waren leuk om te zien. Uiteindelijk wist AW/DTV te winnen met 6-5, ze waren dus Nederlands Kampioen.
Wij hebben deze dag beleefd als een leuke, spannende, maar vooral ook leerzame dag. Ik denk dat het een hele ervaring is geweest en dat we vooral moesten genieten van dit NK. Dit hebben we zeker gedaan. Het is jammer dat er niet uit is gekomen wat er in zat, maar we hebben deze dag veel plezier gehad.
We willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft. Melanie was erg belangrijk als fysiotherapeute en we willen haar dan ook erg bedanken. Verder waren de supporters die meegegaan zijn erg belangrijk en we willen hen dan ook erg bedanken voor hun steun.  Iedereen die heeft meegewerkt aan deze hele leuke dag heel erg bedankt!2007-2008 KCC VanSantenMakelaars B1
KCC/VanSantenMakelaars B1
Dames:
Jett Ittmann, Evelien Staneke, Lisette Zaal, Melissa van Zee, Michelle van Vliet.
Heren: Stefan Dekkers, Wouter Schippers, Sven Wierenga, Frank v.d. Wildt, Christian Dekkers, Marcel Reijm, Michel Wamsteeker.
Coaches: Robin Diepenhorst en Anton v.d. Heiden.
Bron foto: Website KCC.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen