KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

2007-2008 Dalto B1 veld
Dalto/DST B1 Kampioen van Nederland en een snor die er af ging. In onze ogen was de finale vorige week al gespeeld tegen AW/DTV. Van Deetos B1, al verschillende seizoenen de (oefen)tegenstander werd namelijk niet eerder verloren. Maar het spelen van een echte finale is natuurlijk wel andere koek. Dalto heeft daar al ervaring mee en weet hoe raar het dan kan lopen. 

Aan de ambiance zou het zeker niet liggen; alles was top in orde en gelukkig werkte het weer nu wel mee. Na het voorstellen van de ploegen kon de wedstrijd beginnen. Beide ploegen oogden toch wat nerveus en het eerste aanvalsvak van Dalto was de bal tot drie keer toe na 1 schot weer kwijt. Geen sterk begin en het was Deetos dat de 0-1 maakte. Dalto schudde2007-2008 Dalto B1-DeetosSnel B1 1 de zenuwen van zich af, ging beter korfballen en kreeg een vrije bal mee die door Barbara werd benut: 1-1. Deetos maakte gelijk daarna wel de 1-2, maar het eerste schot van Kaylee was ook raak, dus was het weer gelijk. Deetos speelde een vrij eenzijdig spelletje met een lange heer voor de afvang en een schutter in het voorvak. De dames waren er voornamelijk voor de steun. Bij de afvang werd door Dalto een “overtreding” gemaakt die werd bestraft met een strafworp. Deze werd gemist en gelijk daarna scoorde Dalto het mooiste doelpunt van de wedstrijd; Barbara ving de bal met 1 hand, speelde door naar Andrea die onder de korf de bal er met 1 hand intipte; de zgn Braziliaan. Prachtig! Hierna was Dalto los. Elmer liet zich in het voorvak zien en schoot gelijk raak; Kaylee scoorde weer van afstand, heel knap,  zeker omdat het schot daarvoor nog werd geblokt en het was 5-2. Deetos had een keer resultaat met het afstandschot en kwam op 5-3. Barbara zette aan voor de doorbraak, kwam er langs en kreeg de bal keurig mee van Elmer; 6-3. Hierna zakte het spelniveau weer een beetje en het is een ongeschreven regel dat als je zelf niet scoort de tegenstander dit wel doet. Hierdoor kon Deetos terugkomen tot 6-5. Net voor rust schoot Tom, net als vorige week van ver de 7-5 door de mand. Tom had de ondankbare taak om de sterkste schutter van Deetos te verdedigen, maar dat deed hij heel goed. Ik denk dat zijn tegenstander er af en toe niet goed van werd. Zelfs een aantal vrije ballen wist Tom te verdedigen. De ruststand was met de 7-5 bereikt.
2007-2008 Dalto B1-DeetosSnel B1 2
Dalto kwam slecht de kleedkamers uit; want pas na 15 minuten verdween de ruststand van het scorebord en dan wel in het voordeel van Deetos dat met 3 doelpunten op rij weer een keer op voorsprong kwam. Het was dat Deetos bleef volharden in hetzelfde spelletje, anders was het nog moeilijk geworden voor Dalto. Tom bracht weer lucht met een raak schot, maar toch was het weer Deetos dat op 8-9 kwam. Inmiddels waren Marlies en René voor Andrea en Stefan in het veld gekomen. Dat lengte belangrijk was in de laatste fase van de wedstrijd bleek wel, want Elmer kwam daardoor in het ene vak meer in de aanval en kon vaker tot schot komen. Dit had resultaat want hij scoorde de 9-9. René maakte in het andere vak gebruik van zijn specialiteit, de rebound. Zijn eerste schotpoging na de afvang werd nog verdedigd gegeven, maar de tweede was wel2007-2008 Dalto B1-DeetosSnel B1 3 raak; een hele belangrijke, want Dalto kwam hierdoor weer op voorsprong. Kaylee deelde de genadeklap uit; een mooi ver schot ging door de mand en het verzet van Deetos was definitief gebroken. Met nog 2 minuten op de klok werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Het kampioenschap was binnen!Doelpunten: Kaylee (3), Tom (2), Elmer (2), Barbara (2), Andrea en René ieder 1.

Een felicitatie voor de hele ploeg en coaches, maar speciaal ook voor de teambegeleidster Laura, want zij zorgde er iedere week weer voor dat alles geregeld was; zelfs het spelers op tijd wakker bellen hoorde daar bij. Maruli ook bedankt voor de medische verzorging tijdens de laatste twee wedstrijden. Ze zeggen wel eens “wrijven helpt niet”, maar volgens mij hielp het wrijven over de arm van Kaylee wel, want daarna scoorde ze. 

Na de wedstrijd ging de snor van de vader van René er af. Vakkundig met schaar, scheerzeep en scheermes ging Bea aan de slag en het resultaat…… Tja, dat heb je met weddenschappen.
Bron: Website Dalto.DeetosSnel
DeetosSnel/Volhuis B1 is er niet in geslaagd om de veldfinale te winnen. Tijdens de Nationale Korfbal Dag in Papendrecht moest het zijn meerdere erkennen in Dalto B1 (9-11).
In de eerste helft gingen de ploegen eerst gelijk op (2-2), maar daarna wist Dalto een voorsprong te pakken met 3 doelpunten verschil. Dat gat werd echter gedicht in de tweede helft, waarna de B1 zelfs nog op voorsprong kwam. Winst was mogelijk, maar in de slotfase pakte Dalto toch nog weer de beslissend voorsprong en vergrootte in de laatste minuut de marge naar 2 doelpunten.
Verlies derhalve, maar als we beseffen dat we toch maar mooi in de veldfinale stonden en hoe dit seizoen de voorbereiding werd gestart tegen datzelfde Dalto, dan kunnen we dit eigenlijk verlies noemen. Het is pure winst dat de ploeg van Maarten en Reiner zover is gekomen en zich heeft ontwikkeld.

Spelers, speelsters en begeleiding gefeliciteerd met het behalen van deze veldfinale en de 2e plaats.
Bron: Website DeetosSnel.
2007-2008 DeetosSnel B1 veld
DeetosSnel/Volhuis B1

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen