KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.
KVS B1 heeft afgelopen zaterdag “ zijn gelijk gehaald” tegen de andere finalist in de B klasse: Dalto VSB B1. Waar Dalto de wedstrijd om het Nederlands kampioenschap in de zaal in hun voordeel had beslist, zo besliste onze rode tijgers afgelopen zaterdag op het veld de wedstrijd in hun voordeel met 9-6! Na twee weken van serieuze voorbereiding, onder andere door 3 keer per week te trainen en het accent op verdedigen te leggen, uitleg te geven over de balans in het team (en dit met een echte weegschaal te laten zien: agressiviteit aan de ene kant en relaxedheid aan de andere kant), in het woordenboek op te laten zoeken wat “pieken” betekent, was de dag aangekomen waarop aangetreden moest worden tegen “ aartsrivaal” Dalto. In de zaal had KVS het onderspit moeten delven. De ploeg was toen niet compleet geweest, en dankzij het feit dat de videoband van Deetos kon laten zien dat de actie van Hidde tegen Deetos B1 in de kruisfinale absoluut geen rode kaart waard was, kon de ploeg vandaag wel compleet aantreden.
Voor vertrek werden alle spelers en reserves gecontroleerd op de dresscode: rode inloopshirt of trainingsjack. Pas als beloofd werd hieraan te voldoen bij instappen in de auto mocht men wegrijden. (Het is maar goed dat Ruben de sokken niet controleerde, want dan had hij toch enkele spelers thuis moeten laten!)

De dames en heren moesten officieel oplopen alvorens de wedstrijd aan te vangen. Het werd een rustige start, met een paar plaatsfouten aan beide kanten. Sjoerd den Dekker legt vrij snel de bal erin, maar was helaas verdedigd. Na een mooie doorloop van Sjoerd die op dusdanige manier werd tegengehouden krijgt Sjoerd een stip, maar helaas mist hij deze kans.
Mooi samen spel in de aanval, de bal werd goed rond gespeeld totdat de kans er was, en een leuk één tweetje tussen Hidde de Jager en Sjoerd, zorgt ervoor dat Sjoerd een leuke korte kans erin gooit, de score is geopend door KVS, 1-0!
In deze fase van de wedstrijd was Dalto nauwelijks tot écht aanvalsspel gekomen. Na 10 minuten speeltijd schoot Dalto de eerste bal van afstand!
Heel langzaam kwam Dalto meer in de wedstrijd, een geforceerde stip maakte de stand gelijk 1-1. KVS zakte hier in, waarop de coachen gelijk twee reserve heren warm liet lopen. Verdedigingsfouten zorgden ervoor dat Dalto 2x door middel van een doorloop kan scoren.1-3.

Hidde zorgt voor de aansluiting terug, door eerst een doorloop erin te leggen én vervolgens van onder de paal ook nog te scoren! 3-3. Dit waren twee belangrijke punten. Kristy deed er nog een schepje bovenop door van afstand voor 4-3 te zorgen.
En een mooie bal van Sjoerd zorgt voor het voordeel aan de KVS kant bij rust: 5-4.

Na rust hadden KVS én Dalto samen een nieuwe tegenstander: het weer! Er kwam een waanzinnige regenbui aan, die voor een hoop verwarring zorgde. Dalto weet toch snel na rust de stand weer gelijk te zetten op 5-5.
Als na een kwartier “ regen/onweerpauze” het erop lijkt alsof de lucht opklaart, wordt de wedstrijd hervat en kan hij zelfs in 1 stuk verder uitgespeeld worden. Het spel is aan beide kanten niet spectaculair te noemen, iedereen werkte hard, KVS had veel kansen, maar ze gingen er gewoon niet in! Als Dalto dan kans gezien heeft om een voorsprong te nemen van 5-6, vindt Wouter Alblas het welletjes geweest. De eerste de beste kans dit hij krijgt legt hij er beheerst in: 6-6 de aansluiting is weer een feit.
De volgende aanval van KVS heeft de boodschap begrepen en ze krijgen vele kansen. Na een lange aanval waarbij je voelde aankomen dat er gescoord zou gaan worden weet Sjoerd inderdaad een vrije bal goed te benutten en scoort 7-6. Lange ballen die wederom goed rondgespeeld werden gaven Anne de kans om van mooie afstand aan te leggen: 8-6 en het werd DROOG!

Met precies nog 1 minuut speeltijd scoort Wouter en brengt hij de stand definitief op een overwinning voor KVS: 9-6. Zelfs een stip in diezelfde laatste minuut voor Dalto kon de pret niet meer drukken. Vechtend als Tijgers in de verdediging om ballen te onderscheppen, steunend en bouwend in de aanval, vechtend voor elke bal, heeft KVS B1 hier laten zien dat er één team van Rode Tijgers stond, waar niet mee te spotten valt!
De stip werd gemist, KVS krijgt de laatste aanval en aan de gezichten van de jeugdige “toekomstmuziek” van KVS staat het duidelijk te lezen: wraak is genomen, deze pot op de NATIONALE KORFBALDAG met vreselijke bakken vol regen uit de hemel heeft hen niet tegen kunnen houden: ZE ZIJN DE BESTE B1 PLOEG VAN NEDERLAND!!!!!!!!!!!!!! (En tevens de eerste KVS B1 kampioen VELD!)

De huldiging vond aansluitend plaats op het podium, waar vader en zoon, Dick en Ruben van Arkel, beiden coach van deze ploeg, ook de bühne opklommen en glunderend van trots keken naar hun ploegje! De medailles werden ontvangen en foto’s werden gemaakt!
’s Avonds werd dat in de KVS kantine nog een keer “ dunnetjes” overgedaan.

Mij rest nog maar 1 ding: een verslag schrijven van deze wedstrijd, en Ruben, dat kan toch niet anders dan een positief verslag zijn?
Dick, Ruben, KVS B1, van harte gefeliciteerd!!!!

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen