KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.
KCC B1 Veld
Dames: Lysanne van de Velde, Rianne Dekkers, Esther Last en Nathalie van Abshoven.
Heren: Peter Danse, Robert de Groot, Ernst de Bruin en Michiel Last.
Reserves: Claudia Vervuurt, Sylvia Vis, Willem Vis en Leroy de Waard.
Trainers: Robin Diepenhorst en Jeroen Legerstee.
Verzorgster: Chantal van de Velde.

In de poulewedstrijden daarvoor speelde KCC/van Santen met name in de eerste wedstrijd tegen OVVO uit Maarssen een makkelijke en soepele wedstrijd. Ze gaf OVVO, die toch als een van de kanshebbers werd beschouwd, geen schijn van kans en de uitslag had nog hoger kunnen zijn dan de uiteindelijke score van 8 – 5. De tweede wedstrijd tegen Rust Roest liep wat stroever. Bij de rust stond het nog 0 – 0. Rust Roest was een stugge en fysieke ploeg, waardoor KCC/van Santen moeite had om te scoren. Het was ook Rust Roest uit Eindhoven die de score opende en het duurde daarna 7 minuten voordat KCC/van Santen daar antwoord op had. In de laatste 2 minuten gaven de 2 doelpunten van Esther Last de doorslag en ging KCC/van Santen alsnog met de overwinning van het veld. De laatste poulewedstrijd was tegen DVO uit Bennekom. DVO had 3 punten en moest winnen om in de finale te komen. KCC/van Santen had echter aan een gelijkspel genoeg. In de eerste helft liep KCC/van Santen vrij makkelijk uit naar een 4 – 0 voorsprong. DVO liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en vocht zich in de tweede helft knap terug naar een 4 – 4. Met nog één minuut te gaan was de spanning te snijden, maar gelukkig hield de verdediging van KCC/van Santen stand, zodat de finale bereikt was.

In de andere poule ging de strijd om de finaleplaats tussen Fortuna uit Delft en De Meeuwen uit Putten. Na twee wedstrijden hadden beiden ploegen 4 punten en in een onderlinge strijd moesten ze uitmaken wie naar de finale ging. Fortuna was daarbij duidelijk de sterkste en won met 7 – 3.

De finale ging zodoende tussen Fortuna en KCC/van Santen. Nadat de spelers aan het publiek waren voorgesteld kon de strijd beginnen. Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede. Lysanne van de Velde opende in de derde minuut met een fraai doelpunt de score. Pas 8 minuten later had Fortuna een antwoord door een doorloopbal te scoren. Kort voor rust zorgde Esther Last weer voor een voorsprong. In de tweede helft vielen aanzienlijk meer doelpunten, waarbij KCC/van Santen meestal de voorsprong had. Drie minuten voor tijd nam Fortuna voor het eerst door middel van een strafworp de leiding. Dit was echter maar van korte duur want binnen de minuut schoot Ernst de Bruin van afstand raak. Een verlenging werd daardoor noodzakelijk. In deze verlenging was de spanning om te snijden. In het tweede deel van de verlenging kwam KCC/van Santen door een strafworp van Michiel Last op een 6 – 5 voorsprong. Fortuna beantwoordde direct met 6 – 6. Kort voor het einde zorgde Peter Danse met een afstandschot voor eindstand: 7 – 6. Het team, Lysanne van de Velde, Nathalie van Abshoven, Rianne Dekkers, Esther Last, Peter Danse, Ernst de Bruin, Robert de Groot en Michiel Last, gingen samen met de coaches Robin Diepenhorst en Jeroen Legerstee helemaal uit hun dak.Bron: Website KCC.


Poule A   Poule B
KCC/Van Santen B1 - OVVO B1 8 - 5 PKC/Café Bar B1 - De Meeuwen B1 3 - 4
DVO B1 - Rust Roest B1 5 - 3 DFD B1 - Fortuna B1 3 - 8
Rust Roest B1 - KCC/Van Santen B1 1 - 3 Fortuna B1 - PKC/Café Bar B1 5 - 2
OVVO B1 - DVO B1 3 - 3 De Meeuwen B1 - DFD B1 11 - 7
KCC/Van Santen B1 - DVO B1 4 - 4 Fortuna B1 - De Meeuwen B1 7 - 3
Rust Roest B1 - OVVO B1 3 - 4 PKC/Café Bar B1 - DFD B1 6 - 2
Eindstand poule A   Eindstand poule B
KCC/Van Santen B1 3 - 5 15-10 Fortuna/MHIR B1 3 - 6 20-8
DVO B1 3 - 4 12-10 De Meeuwen B1 3 - 4 18-17
OVVO B1 3 - 3 12-14 PKC/Café Bar B1 3 - 2 11-11
Rust Roest B1 3 - 0   7-12 DFD B1 3 - 0 12-25


Finale

KCC/Van Santen B1

- Fortuna B1 5 - 5 7 - 6  n.v.

 

3de/4de plaats

DVO B1

- De Meeuwen B1 7 - 7 8 - 9  n.v.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen