KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.
Fortuna B1
Dames: Kelly de Koning, Denise Hom, Nathalie de Vreede, Maaike Preuninger, Didi Scheffer, Fleur Ninette van Heuven, Karin Louwers.
Heren: Bob Scheffer, Chris Out, Marcel Segaar, Bob Schoenmaker, Kari Smiers, Mark van Bommel, Rick van den blink.
Trainers/Coaches: Hans van Bommel en Piet van der Blink.Uitslagen poule A Uitslagen poule B
KCC/Van Santen B1 - Fortuna B1 4 - 10 Groen Geel B1 - Dalto B1 7 - 2
Amicitia B1 - Rust Roest B1 3 - 3 Vriendenschaar B1 - De Hoeve B1 5 - 4
SCO B1 - KCC/Van Santen B1 3 - 9 SDO (V) B1 - Groen Geel B1 3 - 14
Fortuna B1 - Amicitia B1 7 - 5 Dalto B1 - Vriendenschaar B1 4 - 5
Rust Roest B1 - SCO B1 7 - 6 De Hoeve B1 - SDO (V) B1 9 - 4
Amicitia B1 - KCC/Van Santen B1 3 - 8 Vriendenschaar B1 - Groen Geel B1 4 - 8
Rust Roest B1 - Fortuna B1 6 - 7 De Hoeve B1 - Dalto B1 9 - 4
SCO B1 - Amicitia B1 6 - 4 SDO (V) B1 - Vriendenschaar B1 5 - 7
KCC/Van Santen B1 - Rust Roest B1 1 - 1 Groen Geel B1 - De Hoeve B1 6 - 6
Fortuna B1 - SCO B1 9 - 5 Dalto B1 - SDO (V) B1 7 - 4


Eindstand poule A Eindstand poule B
Fortuna B1 4 - 8 33-20 Groen Geel B1 4 - 7 35-15
KCC/Van Santen B1 4 - 5 22-17 Vriendenschaar B1 4 - 6 21-21
Rust Roest B1 4 - 4 17-17 De Hoeve B1 4 - 5 28-19
SCO B1 4 - 2 20-29 Dalto B1 4 - 2 17-25
Amicitia B1 4 - 1 15-24 SDO (V) B1 4 - 0 16-37


Finale
Fortuna B1 - Groen Geel B1 8 - 6
3de/4de plaats
KCC/Van Santen B1 - Vriendenschaar B1 3 - 4

VERSLAG
KCC/Van Santen
KCC/van Santen B1 is afgelopen zaterdag als vierde geeindigd op het Nederlands Kampioenschap in De Lier. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats werd in de laatste seconden met 3-4 verloren van Vriendenschaar B1 uit Hardinxveld Giessendam. Een prima prestatie van de ploeg van Jeroen Legerstee en Robin Diepenhorst.
 
In het prachtige sportcentrum Vreeloo organiseerde Valto een prima NK. In twee poules van vijf ploegen zou worden uitgemaakt wie de beste B1 van Nederland was. De eerste wedstrijd speelde KCC/van Santen B1 tegen Fortuna B1, vooraf ingeschat als de moeilijkste tegenstander in de poule, en naar later zou blijken volkomen terecht. De eerste vijf minuten bleef de B1 uitstekend bij en kon het de achterstand via doelpunten van Michiel en Niels beperkt houden tot 2-3. Daarna leek het of Fortuna vleugels kreeg. Vanuit alle hoeken hoefde de ploeg maar aan te leggen en de bal vloog erin. KCC/van Santen kwam er daardoor gewoon niet meer aan te pas en een ontketend Fortuna won de wedstrijd uiteindelijk met 4-10. Een domper voor KCC/van Santen B1, maar meer zat er tegen een superieur Fortuna op dat moment gewoon niet in. De doelpunten werden gemaakt door: Michiel 2, Niels 2.
 
Tijd om te herstellen was er nauwelijks; in 20 minuten moesten Robin en Jeroen de ploeg de teleurstelling laten verwerken en voorbereiden op de volgende wedstrijd. Als dat maar zou lukken.
 
De tweede wedstrijd speelde de B1 tegen SCO uit Oldeholtpade. Een onbekende ploeg, maar aangezien ploegen uit district Noord doorgaans geen rol van betekenis spelen op het NK was de verwachting dat er gewonnen zou moeten kunnen worden. Dat bleek de eerste helft lastiger gezegd dan gedaan. Na 10 minuten stond er slechts een 2-2 stand op het scorebord door doelpunten van Wendy en Lysanne. De tweede helft speelde de B1 uitstekend verzorgd korfbal. Na de 2-3 van Wendy (die in totaal drie keer zou scoren) was het gedaan met het verzet van SCO en was het uiteindelijk Ernst die met een afstandschot de eindstand op 3-9 bracht. Kort voor tijd kreeg Koen ook nog wat speelminuten voor Niels die met een lichte krampaanval het veld verliet. Een prima overwinning dus, knap hersteld en de ploeg was op de goede weg richting de volgende wedstrijd. De doelpunten werden gemaakt door: Wendy 3, Lysanne 1, Marije 1, Peter 1, Michiel 1, Ernst 1, Niels 1.   
 
De derde poulewedstrijd speelde KCC/van Santen B1 tegen Amicitia uit Vriezenveen. Een ploeg die fysiek erg sterk leek; drie van de heren en een dame waren ongeveer net zo groot als een volwassen seniorenheer; vraag was dus hoe het zou uitpakken met de rebound. KCC/van Santen begon stroef aan de wedstrijd. In de 2e minuut gooide Amicitia gelukkig nog een strafworp mis, maar even later werd het via een vrije bal toch 1-0. Nog voor de wissel draaide de B1 de rollen echter om en nam via Niels en Ernst een 1-2 voorsprong. Na de wissel speelde KCC/van Santen B1 de beste helft van het toernooi. Tegen het boomlange Amicitia weet de ploeg toch rebounds te pakken en walst het over Amicitia heen. Ook Robert kan nog even spelen en Rianne speelt nog even voor Esther die ook last kreeg van kramp, maar dan in haar buik. Resultaat van de prima tweede helft : een 3-8 overwinning en weer een stapje dichter bij de wedstrijd om de derde en vierde plaats. De doelpunten werden gemaakt door: Niels 2, Ernst 2, Peter 2 en Michiel 2.
 
Gezien de stand in de poule moet de B1 de vierde wedstrijd tegen Rust Roest B1 minimaal gelijkspelen om de extra wedstrijd om de derde plaats te mogen spelen. Een lastige opgave tegen een tot dan toe goed spelend Rust Roest. De B1 speelt niet slecht, krijgt zelfs een aantal kansen, maar weet deze niet in doelpunten om te zetten. Na 10 minuten is het nog steeds 0-0, maar vijf minuten na de wissel wordt het dan toch 0-1 voor Rust Roest. De meegereisde supporters houden hun adem in, betekent dit het einde van het toernooi of komt er nog een mooi slot? Met nog 1 minuut te spelen is de spanning tot op het kookpunt gestegen. KCC/van Santen B1 is in de aanval en kan met één doelpunt nog alles beslissen. Met nog 10 seconden staat Marije met de bal op de aangeefpositie en ziet Niels een scherpe uitwijkbeweging maken, waardoor zijn heer struikelt. Even denkt iedereen aan de "gentlemen agreement" dat je niet schiet als je tegenstander valt. Wat vervolgens voor het publiek uren lijkt te duren speelt zich in werkelijkheid in enkele seconden af. Marije twijfelt, maar plaats de bal toch op Niels en die legt met een loepzuiver schot de 1-1 erin. Direct daarna fluit de scheidsrechter af en KCC/van Santen B1 plaatst zich voor de wedstrijd om de derde plaats. De spelers en supporters gaan uit hun dak en ook de trainers zijn tevreden; hun doel - minimaal tweede worden in de poule - is bereikt. Gelukkig namen Marije en Niels de goede beslissing, als op zo'n moment je tegenstander valt door een schijnbeweging die jij maakt, moet je niet twijfelen; eerst de bal erin schieten en dan aan je tegenstander vragen hoe het gaat. Over de hele wedstrijd gezien was KCC/van Santen gewoon beter, maar door de vele gemiste kansen maakte de ploeg het zich moeilijker dan nodig. De plaatsing was - in ieder geval volgens de KCC/van Santen supporters - terecht. Het belangrijke doelpunt werd gemaakt door: NIELS. 
 
De wedstrijd om de derde plaats wordt gespeeld tegen een oude bekende. Vriendenschaar B1 is tweede geworden in poule B (achter Groen Geel) en is dus net als vorige week in de wedstrijd om het districtskampioenschap de tegenstander. In de eerste minuten treft een afstandschot van Niels net niet de korf en verliest Peter in een snelle actie zijn schoen. Het is echter Vriendenschaar dat met 1-0 voorkomt door een wegtrekbal. Als in de 6e minuut een heer van Vriendenschaar voor de tweede keer te vroeg inloopt bij een vrije bal is het voor Michiel (ogenschijnlijk) een koud kunstje om via een strafworp de 1-1 te scoren. Net voor de wissel wordt het echter 2-1 voor Vriendenschaar en na de wissel zelfs 3-1. Met nog 6 minuten te spelen gaat het publiek er nog even achter staan en toont de B1 veerkracht. Krijgt KCC/van Santen in eerste instantie geen strafworp na een overtreding tegen Wendy, even later fluit de scheidsrechter wel en maakt Michiel 3-2 met zijn tweede strafworp. Ook bij Vriendenschaar slaat de vermoeidheid toe en moet er een heer gewisseld worden met krampverschijnselen. Met nog 4 minuten te spelen maakt Michiel zijn derde van de wedstrijd via een prachtige vrije bal en de laatste minuten is het superspannend, met nog enkele seconden lijkt er zelfs een verlenging aan te komen. Door onnodig balverlies komt Vriendenschaar plotseling toch nog aan de bal, er volgt een snelle pass naar het andere vak en een Vriendenschaar heer knalt de 4-3 door de korf. De scheidsrechter fluit af en de B1 verliest de wedstrijd. De supporters treuren slechts even, maar bedanken de spelers voor het prachtige toernooi. Bij de spelers en trainers zal het "baalgevoel" nog wel wat langer duren, maar niettemin kunnen ze er zich toe zetten om de supporters te bedanken. De doelpunten werden gemaakt door: Michiel 3.
 
De finale wordt gespeeld tussen Fortuna B1 en Groen Geel B1, twee ploegen die elkaar in de competitie in Noord-West ook al tegenkwamen. Fortuna is de betere ploeg en lijkt op een grote overwinning af te stevenen als ze een 4-1 voorsprong nemen. Groen Geel geeft zich echter nog niet gewonnen en komt nog voor de wissel terug tot 4-4.  Na de wissel loopt Fortuna niet meer zo makkelijk weg, maar weet toch constant de voordelige marge te houden. Na 20 minuten spelen wordt het uiteindelijk 8-6 voor Fortuna en is een B1-ploeg van Fortuna voor het eerst in 10 jaar Zaalkampioen van Nederland. Als je meeneemt dat ook Fortuna D1 en C1 kampioen van Nederland zijn, kan je met recht spreken van de beste jeugdopleiding van de wereld!
 
KCC/van Santen B1 speelde een geweldig toernooi. Na de dikke nederlaag tegen een Fortuna dat op dat moment door niemand te verslaan was, weet de ploeg het uitstekend op te pakken. Het herstel zet zich door, met een prima vierde plaats als gevolg; een resultaat waar de ploeg mee thuis kan komen. De doelpunten werden dit toernooi gescoord door: Michiel 8, Niels 6, Wendy 3, Ernst 3, Peter 3, Marije 1 en Lysanne 1. Dit zegt natuurlijk niet alles; niet bijgehouden is bijvoorbeeld wie de doelpunten doorlieten, wie de rebounds pakte of heerste op de aangeefpositie. In een teamsport allemaal belangrijke zaken waardoor je anderen laat scoren. Doelpunten maak je dus niet alleen, maar met z'n allen. 

KCC/Van Santen B1
Dames: Wendy de Groot, Lysanne van de Velde, Esther Last, Marije Manschot, Rianne Dekkers.
Heren: Michiel Last, Niels Vaane, Ernst de Bruin, Peter Danse, Koen Ittmann, Robert de Groot.
Trainers: Robin Diepenhorst en Jeroen Legerstee.

Bron: Mark van der Waaij.2000-2001 Dalto B1 zaal
Dalto B1
Bron foto: Website Dalto.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen