KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

SCO B1 onder leiding van het trainersduo Jan Tuttel/ Frank van der Veen werd zaterdag in Roermond ongeslagen Nederlands kampioen bij de B-jeugd door een 9-4 zege in de finale op Spirit uit Voorthuizen. Nadat men de dag tevoren al was afgereisd richting Roermond trof men na de presentatie Achilles uit Den Haag;

na SCO de meest complete en een fysiek sterke ploeg op dit toernooi. SCO had geluk dat Achilles uit veel meer balbezit slecht met de kansen omging, zodat de blauwhemden na een 0-0 ruststand toch nog de eerste winst met 5-3 konden binnen halen. Vervolgens wachtte PKC B2 dat beter met de kansen omging en lange tijd aan de leiding ging tegen een niet scherp en te gejaagd spelend SCO. Pas in de slotfase stelde SCO via 5-5 orde op zaken en de 7-6 zege veilig. Daarna wachtte hen een aangeslagen Drachten dat daarvoor door Achilles volledig was afgetroefd. Dit had zijn uitwerking niet gemist, want een gedreven spelend SCO trakteerde hun provinciegenoten op een kansloze 9-5 nederlaag. Vervolgens wachtte hen in de finale het ongeslagen Spirit dat op 1-1 nog even mocht hopen op de titel. Vervolgens beroofde de messcherpe en in het toernooi gegroeide SCO jeugd hen in no time van alle mogelijke illusies en veroverde evenals twee jaar geleden in Stiens bij de C-jeugd op overtuigende wijze de Nederlandse titel. Terug in Oldeholtpade werd ’s avonds tijdens een gezellige instuif teruggeblikt op deze prestatie van formaat. In de komende week kan de knop om naar het veld, waar naast Sparta (Zw), Atalante en opnieuw Spirit de tegenstanders zijn op weg naar een mogelijke dubbel.

Demi Sierdsma, Norma Lanting, Martha Lanting, Ilse Diever, Chantal Boelen en Emma Hoekstra.
Damian Hijlkema, Tjamme-Tim Hoeksma, Kevin Sierdsma, Julian Frieswijk, Joris Damhuis, Alwin Zwolle
Trainers/Coaches: Frank van der Veen en Jan Tuttel.
Bron: KNKV
Foto: PEEM Media

UITSLAGEN POULEWEDSTRIJDEN

Poule A   Poule B  
Tweemaal Zes B1 - Avanti(P) B1 6 - 5 SCO B1 - Achilles(Hg) B1 5 - 3
Spirit(Vo) B1 - TOP(A) B1 6 - 5 PKC/Hagero B2 - Drachten/vd Wiel B1 4 - 6
Tweemaal Zes B1 - TOP(A) B1 9 - 8 SCO B1 - PKC/Hagero B2 7 - 6
Spirit(Vo) B1 - Avanti(P) B1 5 - 3 Drachten/vd Wiel B1 - Achiles(Hg) B1 3 - 9
Tweemaal Zes B1 - Spirit(Vo) B1 6 - 8 SCO B1 - Drachten/vd Wiel B1 9 - 5
Avanti(P) B1 - TOP(A) B1 6 - 7 Achilles(Hg) B1 - PKC/Hagero B2 8 - 7
EINDSTANDEN POULEFASE

Poule A     Poule B    
Spirit(Vo) B1 3 - 6   SCO B1 3 - 6  
Tweemaal Zes B1 3 - 4   Achilles(Hg) B1 3 - 4  
TOP(A) B1 3 - 2   Drachten/van der Wiel B1 3 - 2  
Avanti(P) B1 3 - 0   PKC/Hagero B2 3 - 0  
           

 


FINALERONDES

Finale      
Spirit(Vo) B1 - SCO B1 4 - 9    
       
3de/4de plaats      
Tweemaal Zes B1 - Achilles(Hg) B1 5 - 5 8 - 11 n.v.  
       
5de/6de plaats      
TOP(A) B1 - Drachten/vd Wiel B1 8 - 6 n.v.  
       
7de/8ste plaats      
Avanti(P) B1 - PKC/Hagero B2 5 - 5 7 - 5 n.v.  
       EINDSTANDEN B ASPIRANTEN 1STE KLASSE ZAALKORFBAL 2013-2014.

 

Overige verslagen en teamfoto's van het Kampioenschap van Nederland in Roermond.

Achilles(Hg) B1

Wat een heftig aantal weken hebben we achter de rug pfff. Na plaatsing voor het NK in de Jo Gerrishallen in Roermond ging de organisatie op de achtergrond volledig in de hoogste versnelling met initiatiefnemer Nicole de Groot. Tientallen mails werden er over en weer gestuurd over extra zaalhuur i.v.m. trainingen, blessures, verblijf in een hostel, sponsoringen, NK shirts. Alle ouders van de B1 kinderen droegen op een of andere wijze hun steentje bij. Wat zijn we daar blij mee want dat neemt ons zoveel werk uit handen. Achilles B1 had maar een doel en dat was Nederlands kampioen worden. De trainingen werden daar op afgestemd, tegenstanders werden weer geanalyseerd om optimaal voorbereid te zijn hierop.
De B1 zat tijdens dit seizoen op ramkoers richting het NK. De ambities die onderling met de coaches werden uitgesproken, werden in het begin van het seizoen week in week uit waargemaakt. Soms met goede wedstrijden, soms met mindere wedstrijden maar altijd met de meter in het positieve vlak namelijk winst. Na de 3e plek vorig jaar op het NK en het Nederlands kampioenschap waren de verwachtingen van de club torenhoog. En zoals het behoort bij een typisch Hollandse eigenschap moet dat ook nog mooi gebeuren. Sierlijk en technisch perfect en het liefst nog met heel veel doelpunten. Een competitie in de eerste klasse moet een “appeltje eitje” zijn. Soms wordt er weleens aan voorbijgegaan dat deze lichting nog jong is en nog heel veel moet leren. Onze grootste tegenstander zijn wij zelf waarbij vaak bij tegenslagen het koppetje gaat hangen en we het onszelf moeilijk maken. Toch is het kampioenschap een kwestie van tijd en dwingen de kinderen toch maar mooi een plekje af voor deelname aan het NK in Roermond.
Vrijdag 21 maart is het dan zover. Door de organiserende ouders is afgesproken om een hapje te eten bij de club met z’n allen voordat we af reizen naar Valkenswaard waar Nicole een Stayokay verblijf in had gereserveerd voor de ploeg incl. reserves, leiding en wat ouders. Het Haags Hoogtepunt had een prima diner klaargemaakt zodat we met een goed gevulde maag op weg konden. Bedankt Cindy en Cees. Het eigenlijke hoogtepunt was wel de aankomst van de mascotte in Achilles shirt waarbij menigeen moest raden naar de inhoud van het leeuwenpak. We zullen maar voor het gemak Achilles de leeuw noemen. Na een lange reis aangekomen bij het hostel werden de kamers ingedeeld en zochten we al snel ons bed op om de nachtrust te pakken. De kinderen moesten natuurlijk nog een aantal malen gemaand worden tot rust waarbij mevrouw Suurd zodanig hard klopte op de deur dat haar vinger de volgende dag blauw wasJ. De kamerindeling was zodanig verdeeld dat de mannen en vrouwen gescheiden waren en achteraf werd duidelijk waarom. Een zaagfabriek was er niets bij in de mannenkamer. Toch altijd apart dat er na een aantal alcoholische versnaperingen een aantal mannen zo hard kunnen snurken dat de stuclaag van het plafond valt. Ondergetekende had vorig jaar wat last van de spanning zodat ik om 5:00 al wakker was, dit jaar geprobeerd om die tijd te verbeteren maar dat is helaas niet gelukt. 4:00 klaarwakker. Oordopjes ingedaan en wat relaxed naar muziek luisteren hielp ook niet want het gesnurk van de heren de Groot en Marinus die uit z’n Stulp kroop die elkaar probeerden te overtroeven was zo hard dat ik het zelfs door mijn muziek hoorde. Uiteindelijk veel te vroeg wakker en een heeeele lange dag voor de boeg.
Om 8 uur was iedereen incl. alle dames met make-up klaar voor het ontbijt en werd er nog een groepsfoto gemaakt waar achteraf bleek dat diva Daan zich nog rustig aan het klaarmaken was. Verse broodjes en beleg werden uitgebreid genuttigd om rond 9:00 richting Roermond af te reizen. De stemming zat er goed in bij Martin in de auto waarbij de hoge stemmetjes van de dames de boventoon voerden. Aangekomen in de Jo Gerrishallen werden we naar de kleedkamers begeleid en druppelden de eerste supporters van diverse verenigingen ook al binnen. Ook Achilianen werden begroet en het was duidelijk dat we weer een mooi zwart wit feest tegemoet konden zien. Jelmar was inmiddels ook aangesloten bij de groep dus we waren compleet.

SCO- Achilles
De eerste wedstrijd was na analyse van de coaches, de zwaarste van de dag. Tegen SCO, een solide ploeg met een goed positief doelsaldo in de competitie en nauwelijks tegenstand. Een ploeg die heel geduldig kon spelen met lange mensen binnen de ploeg. Flinke “mannen”en “vrouwen” zoals een noordelijke ploeg betaamt. Martin hield de teambespreking en de taken binnen de ploeg waren duidelijk. Iedereen wist wat er moest gebeuren. De wedstrijd begon en het regende kansen over en weer. Met name kansen want de doelpunten wilden maar niet vallen. Waar we normaliter in tien minuten zeker wel 5x kunnen scoren viel er nu niet een bal goed. Ook niet aan de kant van SCO. Het was om moedeloos van te worden. Waar we dan altijd bang voor zijn is dat de ploeg niet blijft geloven in hun eigen kracht en in eilandjes uit elkaar vallen. Na 12 minuten was het nog altijd 0-0. De coaches probeerden de kids moed in te spreken en aan te geven dat de kansen wel komen. Het publiek dat in grote getale was op komen dagen schreeuwden de ploeg naar de overwinning. Opa Ed zwaaide als een malle met de vlag om de boel op te zwepen. SCO had de eerste paar ballen in de korf gekregen waardoor de B1 in de achtervolging moest en een race tegen de klok gaande was. Jammer genoeg door verkeerde keuzes, ongeduldig spel en fouten hielpen we de tegenstander in het zadel en konden we de kampioensaspiraties even in de koelkast stoppen. Boze en balende blikken omdat de eerste plek als sneeuw in de zon was verdwenen. Eindstand 5-3
Terug in de kleedkamer de ploeg weer moed ingesproken om de schade te beperken. Een pittige speech om de kinderen te wijzen op hun fouten en als ploeg op te staan. Kreten als SAMEN en MET ELKAAR, OFFERS BRENGEN en TOT HET GAATJE GAAN zijn meerdere keren herhaald om duidelijk te maken dat als je wil laten zien dat je bij de top hoort, je als ploeg ballen moet tonen. Over het verlies stappen en voor het maximaal haalbare gaan. In ons geval de 3e plaats.

Drachten/ van der Wiel-Achilles
De tweede wedstrijd was duidelijk een wedstrijd waaraan je kan zien dat de B1 alleen maar uit winnaars bestaat. De ploeg stond op overzag en overwon met duidelijke cijfers Drachten. Drachten was het helemaal kwijt toen Achilles met enorm veel machtsvertoon de tegenstander letterlijk totaal uit elkaar speelde. Veerkracht en wilskracht werd duidelijk in het aantal aanvallen waarbij we niet altijd gelukkig waren maar in hoog tempo werd gescoord zodat er na 12 minuten 1-7 op het scorebord stond. De tweede helft was wel wat minder omdat de kinderen met hun krachten hadden gesmeten dus iets gas terug en wedstrijd uitspelen. Drachten deed nog wat terug maar was niet bij machte om het ons nog lastig te maken. Eindstand 3-9

Achilles-PKC B2
De laatste poulewedstrijd was tegen PKC B2 die heel knap met het 2e garnituur het kampioenschap in deze klasse heeft behaald. Een aantal bekenden uit de ploeg van vorig jaar die we in Papendrecht ook hebben ontmoet ook toen een ware thriller waarbij de twee ploegen elkaar geen duimbreed toegaven. Het ging over en weer en Opa Ed zweepte het publiek op in de kleine hal waar we voor het eerst deze dag onze wedstrijd afwerkte. Het publiek ging er nog eens goed voor zitten want in de laatste minuten stonden we op achterstand met 5-7. Op de een of andere manier wil de B1 altijd met een stunt eindigen en lieten ze een waar spektakel zien in de verbeten strijd voor die podiumplek. In de laatste seconden kropen we door het oog van de naald toen Esmee en Sanne een voor ons bekend concept, een block van Sanne en een omtrekkende beweging van Esmee die de winnende doorloop erin gooit. Een herhaling van vorig jaar was een feit en gek genoeg weer tegen PKC waar Tobias toen de held was en Esmee dit jaar die heldenstatus op zich nam. Eindstand 8-7. Een orkaan van vreugde barstte los zowel bij de supporters als bij de spelers en coaches.
Geplaatst voor de 3e/4e plaats betekende ook een herhaling van vorig jaar. Zou het ons ook nu weer lukken?

De kleine finale
De eerste tekenen van vermoeidheid waren al zichtbaar en Jelmar had zijn handen vol aan Sander Suurd die zich als eerste meldde met krampverschijnselen, Joren ging ook even op de bank om de boel los te gooien. We waren er klaar voor en in de teambespreking werden weer wat aandachtpunten benoemd. De wedstrijd begon en het leek er toch op dat er twee ploegen op het veld stonden die elkaar geen duimbreed toegaven. Achilles had het betere van het spel maar leek geen vat te krijgen op de heer van Tweemaal zes die op afstand wel heel makkelijk kon scoren. De pittige wedstrijden in de poule begonnen hun tol te eisen want Joren zij het misschien wel tactisch, ging liggen om zich door Jelmar te laten behandelen. Jelmar moest echt overuren maken om de boel weer op te lappen en de wedstrijd uit te laten spelen. Bij 5-4 en nog 10 seconden te spelen deed Benthe van zich spreken. Heel het toernooi al ongelukkig in de afronding van haar welbekende doorlopen maar nu doodgelukkig dat de bal erin ging. 5-5 na 24 minuten spelen en dus verlengen.
De verlenging
De verlenging is ons schijnbaar op het lijf geschreven want daar maken we meestal af wat we in de reguliere speeltijd niet kunnen afmaken. Tijdens de verlenging worden Benthe en Daniek geveld door kramp en weer moet Jelmar het veld in. Bij Benthe wordt besloten om Jisse in te brengen die heel goed de positie van Benthe inneemt. Benthe in tranen van de pijn en Jisse in de stress vermoed ik zomaar. Toch wordt de wedstrijd in het slot gegooid wanneer Joren, die ook vandaag niet de vorm van de dag had, gedurfd afrond met een afstandschot en het verschil op drie punten brengt. Einde wedstrijd, 8-11 gewonnen!! Kinderen en ouders springen elkaar weer in de armen en het publiek wordt uitgebreid bedankt voor bewezen diensten. Tranen vloeien rijkelijk en de coaches feliciteren elkaar met wederom een mooie prijs voor de club. Een mooi avontuur in de zaal wordt afgesloten met prijzen die bestaan uit een medaille, een vaantje, een Limburgse vlaai en een kortingskaart voor de Korfbalstars. Een geweldige prestatie die Sander, Joren, Daniek, Benthe, Lars, Sanne Esmee en Tobias op hun conto kunnen bijschrijven. We hebben een enorme bewondering voor de veerkracht en wilskracht die jullie hebben getoond in dit toernooi. Het was aan het einde een waar slagveld qua blessures en krampverschijnselen maar als je dan alsnog een overwinning binnensleep ben je een hele grote. Een mooie herinnering die de B1 en deze coaches weer kunnen koesteren. Maar zonder jullie en de enthousiaste ouders hebben we deze mooie gebeurtenissen nooit voor elkaar kunnen krijgen.
Bedankt lieve, behulpzame en enthousiaste ouders. Bedankt Jisse, Teddie met 2 linkervoetenJ, Anne, Pepijn, Mark, Vincent en Daan dat jullie erbij wilden zijn en bereid waren om reserve te staan. Heel veel dank naar de enthousiaste supporters die bereid waren de enorme afstand af te leggen naar Roermond om ons team naar de overwinningen te schreeuwen en er een groot feest van te maken. Wat een mooi gezicht was dat op de tribune van het zwart wit dat met ludieke liedjes en heel veel geluid die de supporters van de tegenstanders overschreeuwden. We hebben genoten van jullie. Jelmar bedankt voor de verzorging van onze spelers, Opa Ed niet als scheidsrechter verdien je een prijs van de vakjury maar ook als supporter, Achilles de Leeuw wat een geweldige verrassing was dat om als teammascotte te voorschijn te komen, geweldig!! Bedankt!!! Sponsors Deloitte en Wijnhandel Alsem zonder jullie financiële en enthousiaste betrokkenheid was deze droom nooit werkelijkheid geworden. Super!! Nicole de Groot als grote initiator met Monique en Margot super bedankt voor de organisatie achter de schermen en de hand- en spandiensten
Rest ons nog Ready’60 te bedanken voor het uitstekend georganiseerde toernooi. Top!!
Dan willen we toch nog even een woord richten aan Wim en Sophia, ouders van Vincent. Wim altijd enthousiast schrijvend over het wel en wee binnen onze club en mooie foto’s schietend langs de lijn. Tijdens het toernooi kreeg Wim een telefoontje dat zijn zwager, de broer van Sopia is overleden en zijn direct naar huis gereden. We wensen jullie nog veel sterkte en kracht toe de komende tijd met dit verschrikkelijke verlies. Een domper op een dag die, ook voor jullie een feest had moeten zijn.

Benthe van Loon, Sanne Alsem, Esmee de Groot en Daniek Suurd.
Tobias Welbergen, Joren van Nieuwenhuizen, Sander Suurd, Lars Alsem
Trainers/Coaches: Martin Vrolijk en Brian Fung-Loy.
Verzorger: Jelmar van Hagen.
Bron: Achilles(Hg)


Tweemaal Zes B1

Onze B1 is vierde geworden op het NK in Roermond. De eerste twee poulewedstrijden eindigden in winst, de finale leek binnen handbereik. In de laatste poulewedstrijd ging het echter mis. Spirit, een bekende tegenstander, trok aan het langste eind. Dat betekende dat brons het hoogst haalbare was. Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd leidde onze B1 nog, maar in de verlenging nam tegenstander Achilles het heft in handen. De Haagse ploeg won met 11-8, waarmee Tweemaal Zes B1 het moest doen met de vierde plaats. In de finale versloeg het Friese SCO opponent Spirit met ruime cijfers: 9-4.

Jammer dat er niet meer in zat in het verre Limburg, maar de prestatie van het kampioenschap en plaatsing voor het NK is er niet minder om.

Sabine Enschede, Renee van Ginkel, Charley Kloosterman, Nienke Lamers, Sterre Thijs.
Emiel van den Berg, Reinier Enschede, Jesse van Ginkel, Max Mosterd.
Trainers/Coaches: Bart Drost en Sam Kuiper.
Bron: Tweemaal Zes.


Avanti(P) B1

Zaterdag 22 maart heeft Avanti B1 mee gedaan aan het Nederlands kampioenschap Zaalkorfbal B jeugd eerste klasse in Roermond. Hoewel het B1 gestreden heeft voor elke punt werden alle poulewedstrijden net niet gewonnen. De eerste wedstrijd tegen Twee Maal Zes werd met 5-6 verloren. Scores: Ruben (3), Stefan (2). De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Spirit (de uiteindelijke nummer twee van Nederland). Deze wedstrijd werd met 3-5 verloren. Scores: Bram, Stefan en Ruben. De derde wedstrijd, en de laatste in de poule moest gespeeld worden tegen TOP uit Arnemuiden. De ploeg kwam snel op een 0-4 achterstand, maar wist uiteindelijk bijna terug te komen. Eindstand 6-7. Scores: Emiel (2), Ruben (2), Linde en Stefan. Wat overbleef was de strijd om plaats 7 en 8. Deze wedstrijd moest gespeeld worden tegen PKC B2. En het werd spannend. Na de reguliere speeltijd was de stand, na weer een achterstand van 0-4, uiteindelijk 5-5. In de verlenging werd invaller Tom Vreugdenhil uiteindelijk de man van de dag. Hij wist de 6-5 en 7-5 te maken, met als resultaat de 7e plaats voor Avanti. SCO B1 wordt kampioen van Nederland. Dankzij het kampioenschap in de poule waardoor het B1 aan dit kampioenschap mee mocht doen is volgend jaar een plek in de Hoofdklasse B jeugd behaald.

Emma van Vliet, Kirsten Tuinder, Larissa Ratoube, Linde Pijper, Merel Lindenburg, Anneleen Kolenbrander .
Bram Bos, Nils van Zuylen, Ruben Post, Stefan van DorpEmiel Nootenboom, Tom Vreugdenhil.
Trainers/Coaches: Maarten-Kees van Breukelen en Mathijs Kranenburg.
Verzorger: Ruud Lindenburg
Bron: Avanti(P) Arjan van der Sar.PKC/Hagero B2

De beste B2 van Nederland op naar het NK in Roermond
Het is zaterdagochtend 22 maart. Om 7.00 uur druppelen de eerste spelers met kleine oogjes binnen. Iedereen kan zo aanschuiven voor een heerlijk ontbijtje. Om 7.30 uur lopen we naar buiten waar we tot onze verbazing plaats mogen nemen in een partybus. Feestend gaan we op weg naar Roermond waar we het toetje na dit fantastische zaalseizoen op ons wacht.
Eenmaal aangekomen kleedt iedereen zich snel om, schiet een balletje en gaat naar hal 1 voor het voorstellen van de teams.

Om 12.30 uur staat de eerste wedstrijd op het programma tegen Drachten. De start is moeizaam (3-0 achter) maar daarna wordt er eindelijk gescoord door PKC. De spanning is hiermee weg en er wordt beter gespeeld door PKC. De eindsprint komt echter net te laat en de eerste wedstrijd wordt met 6-4 verloren. Al met al goed herpakt.
De tweede wedstrijd is spannend tot het eind toe. In de wedstrijd tegen de latere kampioen staan we steeds 1 puntje voor. Helaas is SCO in de eindfase net wat gelukkiger en wint met 8-7. De laatste wedstrijd was tegen de gedoodverfde favoriet: Achilles. Wederom een spannende wedstrijd waarin we in de laatste minuut 8-8 maken. Helaas weet Achilles in hun laatste aanval toch de winnende te produceren. Weer goed gespeeld maar weer met lege handen.

Dan nog maar 1 keer opladen voor plek 7 of 8. Ditmaal tegen Avanti. Helaas is te merken dat de spanning er af is. Zowel aanvallend als verdedigend wordt de scherpte gemist. Uiteindelijk wordt er na een verlenging met 7-5 verloren.

Toch kunnen we als spelers, begeleiders, ouders en overige supporters terugkijken op een fantastische dag.
Steeds waren we er dichtbij maar steeds net niet.
Toch kunnen we met trots zeggen dat we de BESTE B2 van Nederland zijn.
De terugreis was dan ook erg gezellig waarna we bij PKC nog met het team wat aten en te vieren dat we de beste B2 van Nederland zijn.

Noa Stuij van den Herik, Lauren de Vries, Kim van der Vlies, Mandy van den Beemt, Veerle Havelaar.
Rick Molenaar, Corné Verhoeven, Pim Gort, Robin Otterman, Alec Verdoorn.
Trainers/Coaches: Fleur Rijnenberg en Vincent Brand.
Bron: PKC en Vincent Brand.


TOP(A) B1


Jasmijn v. Belzen, Willemijn Bouwens, Tessi vd Gruiter, Suzanne de Jong, Julia Meerman, Sylvana Oreel, Jacintha Oreel, Noëlle Schroevers.
Jelle Bezemer, Jonathan Gaalswijk, Jesse Kamstra, Micha Kamstra, Kevin Kloet, Sander Kloet, Joan Poortvliet, Niels Pouwer.
Trainers/Coaches: Michael Hendrikse en Marko Kamstra.Drachten/vd Wiel B1


Jennie Terpstra, Ilse Kijlstra, Femke Bouma, Fardau de Boer
Bonne Bus, Joran Piepers, Gert Jan Maring, Marvin Piepers, Henk Jan Hendriks.
Trainers/Coaches: Joke Koldijk, Henk Jan Mulder en Wilfred Oostra.
Bron: Drachten en Ineke Kijlstra.Spirit(Vo) B1


Yvette van den Hudding, Rhodé van der Kolk, Anouk Looyé, Connelie Overeem, Rosalie van der Stege.
Rens van Beek, Lejon Bruinekreeft, Ruben van Geresteijn, Jarno van den Hudding, Daan Zevering.
Trainers/Coaches: Eline van Puurveenen Richard van Beek. 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen