KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

GKV  B1 zaal
Sanne Keizer, Jirska van Lomwel, Merel Doornhof, Anna Marthe Blokland, Romee den Besten.
Niels Huisman, Thomas de Boon, Stein van den Broek, Pepijn Kuijntjes, Damy van der Kaaij.
Trainster/Coach: Saskia de Waard.

Zaterdag waren er geen oefenwedstijden vanwege de lage gevoelstemperatuur door de harde Oosten wind.Vergezeld van een flinke groep supporters die er veel zin in hadden, werd B1,  die als kampioen in de eerste klas speelde met het Nederlands Kampioenschap voor districten in de Diekmanhal in Enschede meedeed, GLORIEUS KAMPIOEN !!!!!

GKV B1 1De eerste poulewedstrijd tegen Albatros B1 bleek achteraf het lastigst: 0 – 2 achter, goed herstel;4 – 2 voor.In de tweede helft weinig doelpunten en Albatros kroop dichterbij, maar  met 5 – 4 behaalde onze B1 een krappe maar verdiende zege.De tweede wedstrijd tegen OKO Bies B1 begonnen we sterk, zakte we wat weg, maar wonnen nog ruim met 11 – 7.In de laatste wedstrijd tegen KIOS B1 was GKV B1 de betere ploeg maar bleef voor rust steken op 3 – 2. Na rust drukten de GKVers door en werd het een ruime 9 – 5 overwinning.  Op naar de finale!In de andere poule ontliepen de ploegen Amicitia uit Nijeveen, Eibernest, Wageningen, Korbis elkaar weinig.Amicitia werd de poulewinnaar. Veel toeschouwers bij de finale.Onze B1 speelde haar beste wedstrijd van het seizoen met een ijzersterke start 4 – 0 en verdedigend zo goed gefocust dat Amicitia geen moment haar normale niveau haalde.Ruststand 5 – 1. Na rust bleef GKV B1 oppermachtig en won met 9 – 2. Zelden zal een ploeg een finale op het NK met zo’n ruime overwinning hebben gewonnen.Het Kampioenschap werd uitbundig gevierd in de sporthal voor en bij de prijsuitreiking door onze B1ers, samen met de wissels,de coaches Saskia en Robert en verzorgster Martine en natuurlijk de super enthousiaste supporters.


Bron: GKV(G).
 
Bekijk hier de eindstanden zaalcompetitie B Aspritanten 1ste klasse 2012-2013, inclusief 24 teamfoto's.

HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 23 MAART IN ENSCHEDE, ORGANISTATIE DOS-WK

Uitslagen Poule A       Uitslagen Poule B    
GKV(G) B1 - Albatros B1   5 - 4   Amicitia B1 - Korbis B1   6 - 5
OKO/BIES B1 - KIOS(N) B1   7 - 9   Wageningen B1 - HKV/Ons Eibernest B1   11 - 5
KIOS(N) B1 - Albatros B1   8 - 10   HKV/Ons Eibernest B1 - Amicitia B1   6 - 7
GKV(G) B1 - OKO/BIES B1   11 - 7   Wageningen B1 - Korbis B1   11 - 11
KIOS(N) B1 - GKV(G) B1   5 - 9   Korbis B1 - HKV/Ons Eibernest B1   11 - 10
OKO/BIES B1 - Albatros B1   9 - 8   Amicitia B1 - Wageningen B1   7 - 5
             
Eindstand Poule A           Eindstand Poule B        
GKV(G) B1 3 6 25 - 16   Amicitia B1 3 6 20 - 16
Albatros B1 3 2 22 - 22   Wageningen B1 3 3 27 - 23
KIOS(N) B1 3 2 22 - 26   Korbis B1 3 3 27 - 27
OKO/BIES B1 3 2 23 - 28   HKV/Ons Eibernest B1 3 0 21 - 29
                     
Finale              
GKV(G) B1 - Amicitia B1   9 - 2        
               
3de/4de plaats              
Albatros B1 - Wageningen B1   9 - 7        
               
5de/6de plaats              
KIOS(N) B1 - Korbis B1   9 - 7        
               
7de/8ste plaats              
OKO/BIES B1 - HKV/Ons Eibernest B1   10 - 5        


VERSLAGEN:
Albatros
Albatros B1 zaal
Afgelopen zaterdag mocht Albatros B1 zich zelf bewijzen tijdens de Nederlandse kampioenschappen en met succes wist B1 de 3e plaats te behalen.

De eerste poulewedstrijd tegen GKV bleek bepalend, maar Albatros had nog wat last van spanning hierdoor wilden de ballen er in de slotfase net niet in. De tweede wedstrijd werd overtuigend gewonnen. De laatste poulewedstrijd verloor Albatros B1 met 8-9.

Door een positief doelsaldo mocht Albatros B1 gaan strijden om de 3e plaats. Albatros moest het opnemen tegen KV Wageningen. Er kwamen wat kleine blessures bij de basisspelers waardoor alle reservespelers nog een aantal minuten hebben mogen meespelen. De wedstrijd eindigde met 9 -7 in het voordeel van Albatros. Albatros heeft een geweldige prestatie weten te behalen door op de 3e plaats te eindigen. De in grote getalen meegereisde supporters vierden na afloop het feestje uitgebreid mee. Albatros B1 kan terug kijken op een super geslaagd weekend.

Bron: Albatros.


 


Wageningen
Na het behalen van het kampioenschap in de 1e klasse, en daarmee promotie naar de Hoofdklasse, was er afgelopen zaterdag het toetje voor B1 in Enschede. Op het Nederlands Kampioenschap voor districteams ging Wageningen B1 de sportieve strijd aan met de andere kampioenen in deze klasse.

Met een goede voorbereiding, inclusief teamuitje, was het team klaargestoomd voor een zware dag. Een toernooivorm met om en om wedstrijden van 2x12 minuten is het snel schakelen en proberen te herstellen. Alle teams waren dan ook op aan het einde van deze prachtige maar slopende dag.

Voorafgaand aan het toernooi werd B1 verrast door de ouders die een fraai shirt hadden laten maken die vol trots werd gedragen. In de komende weken zullen deze nog wel tezien zijn op ons complex. De vele Wageningse supporters waren duidelijk aanwezig in kleur en geluid.

In de eerste wedstrijd was het Haagse HKV Ons Eibernest de tegenstander. De spanning was duidelijk aanwezig voor alle betrokkenen. De eerste helft was spannend en ging gelijk op, ruststand 5-5. In de tweede helft was het er op en erover en ging KV Wageningen prachtige doelpunten maken. De tegenstander kwam er bijna niet meer aan te pas, zeker niet toen het gat van twee doelpunten was gemaakt. De eindstand van 11-5 voor B1 was natuurlijk een prima start.

Even genieten in de kleedkamer, wat eten en drinken, en de volgende wedstrijd stond al weer op het programma. Korbis uit Waddinxveen had de eerste wedstrijd met een klein verschil verloren en was er dus extra op gebrand om te winnen. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op tot 4-4, waarna Korbis in een sterke periode vier maal wist te scoren, ruststand 4-8.

Om met name tegen de fysieke kracht van de tegenstander wat tegengas te bieden werd er redelijk snel gewisseld. Toch wist Korbis uit te lopen tot 6-11. Toen was de maat vol voor de Wageningers en werd er een denkbeeldige knop omgezet. Fraaie aanvallen en afrondingen maakten het verloop van de tweede helft erg spannend. In de laatste minuut, waar kennen we dat toch van..? , maakte B1 de 11-11 eindstand.

De wedstrijd had veel kracht gekost. Oplappen en weer door, want de volgende wedstrijd kwam al weer snel. Tegenstander Amicitia uit Vriezenveen had beide wedstrijden gewonnen en dus was er voor de poulestand sprake van een heuse finalewedstrijd. En die moet natuurlijk spannend zijn. Nou en dat werd het ook. Met een prima start en 4-1 voorsprong. Amicitia kwam voor rust nog sterk terug tot 4-3. Na rust was het na de 5-4 voor KV Wageningen een beetje op zoals dat heet. Amicitia bleef wel scoren waar dat bij B1 niet meer lukte, helaas. Eindstand 5-7 en dus de laatste wedstrijd om de 3e en 4e plaats.

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats ging tegen Albatros uit Zwijndrecht. Over het verloop kunnen we kort zijn. Albatros was sterker, bij ons het het op, kapot van zware wedstrijden tegen goede tegenstanders. De ruststand van 3-6 was nog niet eens zo slecht, en de eindstand van 7-9 was redelijk.

Dan ben je dus vierde geworden op een NK en kom je terug in de kleedkamer waar iedereen in eerste instantie terecht teleurgesteld is. Er had best meer KV Wageningen B1ingezeten, maar we hebben een geweldige sportieve dag gehad. Al snel gaat de teleurstelling dan over in lichte trots in een jonge groep korfballers die hun uiterste best hebben gedaan. Een mooie ervaring rijker.
GKV uit Gorichem werd de terechte kampioen door Amicitia in de finale te verslaan.

Voor KV Wageningen was er nog een beker en vaantjes en moest er bij afslag 23 in de buurt van Deventer nog even wat bijgetankt worden. Met ruim veertig gasten werd de grote M voor langere tijd gevuld en werd het een gezellige boel.
Een fraaie afsluiting van deze bijzondere dag voor KV Wageningen, dat er nog maar veel mogen volgen.

Het team bedankt graag alle ouders, reserves en anderen die van alles hebben gedaan om deze dag tot een waar feestje te maken.
Lisanne van den Brink, Iris Ilekhomon, Maaike Rou, Fay-Lynn Ruijsch, Maxime Schoorl.
Jelmer Bastiaans, Corné Daalmeijer, Roy van Harn, Ruben Oudenes, Jordy van de Weerd.
Trainers/Coaches: Henri van Holland en Vasco Meering.
Bron: Wageningen.


 


KIOS(N)
Afgelopen zaterdag deed KIOS B1 een geweldige ervaring op door deel te nemen aan de NK district voor B-jeugd. Dat is in deze leeftijdsklasse het op één na hoogste niveau van Nederland. In Enschede moest in de voorronde gespeeld worden tegen OKO, Albatros en GKV(G). Vooraf was de inschatting dat dit wel eens de zwaarste poule zou kunnen zijn. Na een goede wedstrijd en winst tegen OKO (9 - 7) volgende een mindere wedstrijd tegen Albatros (8-10). Tegen GKV werd tamelijk kansloos verloren (5 - 9). In de poule werd KIOS 3e en moest vervolgens spelen om de 5e plaats. Na een spannende wedstrijd werd Korbis met 9 - 7 verslagen. Opvallend was dat alle eindwedstrijden, dus ook de finale, eenvoudig werden gewonnen door de ploegen uit de poule van KIOS. GKV werd uiteindelijk kampioen. Hiermee werd dus maar weer duidelijk, dat KIOS inderdaad in de zwaarste poule zat.  Het was ver, het was vroeg, het was erg koud en de spelers waren uiteindelijk allemaal erg moe. Maar dat neemt niet weg dat de spelers  en de supporters hebben genoten van deze ervaring.
KIOS(N) B1 zaal
Bron: KIOS(N)


HKV/Ons Eibernest
Afgelopen zaterdag was het NK eerste klas voor de B1 in Enschede. Een lange reis, met een ploeg die vol met spanning zat. Zouden ze het kunnen waarmaken? Twee jaar geleden was het toernooi om het NK in de C-klasse door vrijwel hetzelfde team immers teleurstellend geëindigd met een plekje in de achterhoede. De voorbereiding was prima, de aankleding ook, met prachtige spandoeken van Jordy, mooie inloopshirts en allemaal dezelfde sokken (het oog wil ook wat), een grote groengele bus en een behoorlijk aantal volgauto's vol supporters.

De eerste wedstrijd begon nerveus. Het was meteen duidelijk dat de scheidsrechters de instructie hadden bij twijfel de bal meteen op de vrijeworp- of strafworpstip te leggen. Met name de strafworpen werden in het hele toernooi soms wel heel makkelijk gegeven: een doorloopbal leverde bijna altijd een goal of een strafworp op. Tegen Wageningen ging de B1 tot de rust gelijk op, maar een haperend schot in de tweede helft betekende een ruim verlies. Zichtbaar was dat de ploeg het moeilijk had met de wijze van fluiten, maar ook problemen had met terugknokken bij een achterstand.

HKV Ons Eibernest B1 zaalIn de tweede wedstrijd ook niet het korfbal dat de B1 kán spelen, dat hebben we deze dag ook niet meer gezien. Van Amicitia, de latere poulewinnaar, werd met een doelpunt verschil verloren. Ook de derde wedstrijd tegen Korbis ging met een doelpunt verschil verloren, waar in de laatste seconde een mij volkomen onbegrijpelijke strafworp tegen werd gegeven. De wedstrijd om de laatste plaats restte tegen OKO, de ploeg die in de andere poule laatste was geworden op doelsaldo (en hetzelfde aantal wedstrijdpunten als de nummer 2 in die poule). Patrick speelde niet vanwege een blessure en alle invallers kregen minimaal een helft de eer om ook op een NK te mogen spelen. Jammer genoeg leverde ook deze wedstrijd geen punten op.

Hoewel het toernooi een kater opleverde waren er wel degelijk hoogtepunten. Bo, die 10 minuten inviel en meteen drie keer scoorde (maar omdat ze van een blessure terugkomt niet meer speelminuten maakte); de wat mij betreft mooiste goal van het toernooi, aangegeven door Vincent en afgemaakt door Julian; het enthousiasme van de supporters; en de keuze om alle spelers speelminuten te laten maken. De trots dat we hier mochten spelen zal het hopelijk winnen van de teleurstelling.

Tamar Capel,Judith Jansen,Isabella Brouwer,Joan Scheepers,Bonita Goldman,Amber Ocak.
Julian v/d Plas,Patrick Bonemeijer,Vincent v/d Spek,Marvin Lumoneka.
Trainers/Coaches: Ingrid vermaas en Hans v/d Spek.
Bron: HKV/Ons Eibernest.
 


 OKO BIES B1
Rianne Snip, Caya Muijs, Eva Kolkman, Mirjam Olthuis, Jantsje Veenema.
Ruud van Schuppen, Johan Dijkstra, Wiljan Snip, Jarich Jan Smit, Gert Jan Olthuis.
Trainers/Coaches: Anne Wiersma en Jouke Snip.
Bron foto: Jan Smit.


Amicitia B1 zaal
Anne-Meike Reinerink,Emma Meintema,Renske Potgieter,Sanne Aalderink ,Lisa Jansen,Maaike Vrielink.
Stan Dasselaar,Jeffrey Fokke,Bas Drent,David Sluijer,Quinten Landkroon,
Trainers/Coaches: Tessa Kamphuis en Steve Green.
Bron foto: Amicitia.


Korbis B1
Bron foto: Korbis
 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen