KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

Hoogkerk B1
Hoogkerk B1
Dieuwke Kenter, Claudia Klein, Janke-Nieske Mulder, Lianne Bangma, Claudia vd Vorst.
Erik vd Veen, Tim Flokstra, Patrick Hindriks, Raymond Hindriks, Robin Aalders.
Trainers/coaches: Johnny van der Wal en Sjoerd van der Wal.
Teambegeleider: Lisa van der Wal.


De B1 van korfbalvereniging Hoogkerk is afgelopen weekend Nederlands kampioen geworden. De ploeg die onder de bezielende leiding staat van vader en zoon Johnny en Sjoerd van der Wal won in Dordrecht al haar poulewedstrijden alvorens ze de finale overtuigend wisten te winnen.
De talentvolle ploeg van KV Hoogkerk was al meerdere malen op een Nederlands kampioenschap geweest, ze wisten echter nog nooit tot de finale te komen. Nu was er vanaf het begin geen twijfel over mogelijk dat de ploeg met niks ander genoegen nam. De eerste wedstrijd tegen KOAG uit Krimpen aan de IJssel werd met 10-6 gewonnen en de toon werd direct gezet.
Hierna was het Valto uit de Lier die aan de dadendrang van de Hoogkerkse aspiranten moest geloven, 7-4. De organisatie van het toernooi, welke overigens uitstekend was, hanteerde een strakke planning. Hierdoor moesten de coaches steeds na elke wedstrijd weer snel de focus op de volgende wedstrijd krijgen. Teambegeleider Lisa van der Wal verzorgde alle randzaken zodat de coaches hun aandacht volledig aan hun ploeg konden schenken. Ondertussen lapte Tineke Gorter alle spelers weer op.
Hoogkerk B1 1
De laatste poulewedstrijd moest er gespeeld worden tegen Dindoa uit Ermelo. Deze ploeg had eveneens beide voorgaande wedstrijden gewonnen. De winnaar van de wedstrijd zou zich dus plaatsen voor de finale. Na een stroef begin walste Hoogkerk over hun leeftijdsgenoten uit Ermelo heen. Een 8-3 overwinning werd behaald en de finale was bereikt. In de finale moest er worden aangetreden tegen IJsselvogels uit Moordrecht.
Het in grote getale meegereisde publiek van KV Hoogkerk nam alvast een voorschot op een mooi feestje en zorgde voor een sfeervolle entourage in de sporthal. IJsselvogels kwam het beste uit de startblokken en nam een 0-2 voorsprong. Hoogkerk schrok hier niet van en nam halverwege de eerste helft het initiatief over. Hoogkerk schoot met scherp en toonde iedereen dat zij de allerbeste waren op dat NK. Bij een 8-4 stand floot de scheidsrechter af en barstte het feest los.

Hoogkerk B1 Nederlands Kampioen! Een geweldige prestatie van de korfbalvereniging uit Hoogkerk!
Bron: Website Hoogkerk.


Bekijk hier de einstanden zaalcompetitie 2011-2012.

HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 24 MAART, ORGANISATIE DEETOSSNEL
Uitslagen Poule A Uitslagen Poule B
Hoogkerk B1 - KOAG B1 10 - 6 Reehorst'45 B1 - HKC(Ha) B1 6 - 5
Dindoa B1 - Valto B1 8 - 6 IJsselvogels B1 - Apollo(H) B1 8 - 5
Hoogkerk B1 - Valto B1 7 - 4 Reehorst'45 B1 - Apollo(H) B1 5 - 6
Dindoa B1 - KOAG B1 4 - 2 IJsselvogels B1 - HKC(Ha) B1 8 - 6
Dindoa B1 - Hoogkerk B1 3 - 8 IJsselvogels B1 - Reehorst'45 B1 9 - 2
KOAG B1 - Valto B1 6 - 7 HKC(Ha) B1 - Apollo(H) B1 5 - 5


Eindstand Poule A Eindstand Poule B
Hoogkerk B1 3 6 25 - 13 IJsselvogels B1 3 6 25 - 13
Dindoa B1 3 4 15 - 16 Apollo(H) B1 3 3 16 - 18
Valto B1 3 2 17 - 21 Reehorst'45 B1 3 2 12 - 20
KOAG B1 3 0 14 - 21 HKC(Ha) B1 3 1 16 - 19

Finale
Hoogkerk B1 - IJsselvogels B1 8 - 4
3de/4de plaats
Dindoa B1 - Apollo(H) B1 4 - 8
5de/6de plaats
Valto B1 - Reehorst'45 B1 7 - 8
7de/8ste plaats
KOAG B1 - HKC(Ha) B1 6 - 4

VERSLAGEN
IJsselvogels
Op het NK 1e klasse in Dordrecht is IJsselvogels B1 2e geworden. Nadat alle drie de poulewedstrijden werden gewonnen, werd de finale verloren met 8-4 van Hoogkerk B1. Een verslag: Om 10:30 uur was het tijd voor de opening waarbij alle teams werden voorgesteld en onder begeleiding van het Dikkevogelslied B1 werd verwelkomd. Veel supporters waren aanwezig om B1 te ondersteunen op deze dag en ook na oefenwedstrijden in Moordrecht kwamen er nog veel naar Dordrecht voor de nodige support.

De eerste ploeg zag om 11:30 uur in hal 2 de eerste wedstrijd tegen Apollo B1 uit Heerhugowaard. Deze ploeg had in de 1e klasse de minste tegengoals geïncasseerd en bracht veel lengte mee. Een onrustig begin werd gedurende de wedstrijd omgezet in een 8-5 overwinning: een goed begin is het halve werk!

Voor de tweede wedstrijd konden supporters en spelers verplaatsen naar hal 1 waar de wedstrijd tegen HKC B1 ingepland stond. B1 kon in het toernooi groeien qua spel maar nam steeds geen beslissende afstand van HKC. In de slotminuten werd alsnog met 8-6 gewonnen waardoor B1 als koploper naar de laatste poulewedstrijd toe kon werken.

B1 speelde in die wedstrijd tegen Reehorst '45 B1 met als inzet een finaleplaats. Er werd nu voortvarend gestart en snel uitgelopen naar een 4-0 en 6-1 voorsprong, tot groot plezier van spelers en supporters. In het restant van de wedstrijd werd een 9-2 eindstand op het scorebord gezet en konden alle vier de reserves speelminuten maken. Tijd voor de finale!

Als poulewinnaar in poule B speelde B1 tegen de winnaar in poule A, Hoogkerk B1, van tevoren al door mij aangestipt als favoriet (in de veldcompetitie ook bovenaan in de hoofdklasse). Die favorietenrol maakten ze in de poulewedstrijden al waar en dus stond een mooi finale-affiche op het programma. Er werd door B1 furieus gestart en door een strafworp en een doorloopbal van Hannah meteen een 0-2 voorsprong gepakt, voordat Hoogkerk op het scorebord kwam. Het bleek echter wel 'erop en erover' toen het even na rust 6-2 werd. Met een fysiek sterk team met vooral vier lange en complete heren en onder scorende aanvoering van jeugdinternational Tim Flokstra werd Hoogkerk de verdiende winnaar van het toernooi. Ondanks goals van Hannah en Jeanine werd de finale met 8-4 verloren, maar mag B1 trots zijn op de tweede plaats op dit kampioenschap in Dordrecht.

Bij de huldiging kreeg B1 de beker voor de nummer 2 en herinneringsvaantjes en werden ze door het bestuurslid van het district toch de districtskampioen genoemd als beste ploeg van Zuid-West op deze dag.

De doelpuntenmakers van de poulewedstrijden heb ik niet precies onthouden, maar komen hopelijk in een later verslag van het team of supporters.

IJsselvogels bedankt organisator DeetosSnel voor de organisatie van deze dag en feliciteert Hoogkerk B1 als winnaar van het toernooi. Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage aan deze dag!
IJsselvogels B1 1
IJsselvogels B1
Lois Dowden, Hannah Klijn, Jeanine Plooster, Kimberley Verbeek van Mourik.
Schalk Abbekerk, Leon Bleijenberg, Nathan Marck, Yoran Marck.
Trainer/coach: Hans Klijn

Bron: Website IJsselvogels.
Apollo(H)
Verder hebben de organisatoren van de bus ook de catering verzorgd. Bakken vol met broodjes, drinken en fruit gaan er mee voor het team. In de bus zitten verder ( groot) ouders, jeugdspelers van B3-A1-A2. De bus zit helemaal vol! Precies om 8 uur vertrekken we vanaf de Vork. Even over half 10 zijn we op de bestemming. Ruim op tijd dus. Om half 11 is het oplopen en voorstellen aan het publiek. Alle spelers en wissels mogen mee oplopen op de door hen zelf uitgekozen oploopmuziek. De volgorde was alfabetisch, dus Apollo mocht als eerste. Een mooi gezicht zo’n lange sliert Apollo-outfits. De tekst die aangeleverd was door de coach werd omgeroepen. Daarna volgden de overige 7 teams. Om 10.50 uur was deze cermonie afgelopen. De teams die in de 1e ronde moeten spelen mogen gaan inschieten. Apollo speelt in poule B en speelt in de 2e ronde. Het Apollopubliek maakt zich gereed met trommels toeters en Apollopetjes.

Apollo B1 1Vooraf hebben Marcel en Joris alle tegenstanders geanalyseerd. Op het KvN waren Max, René en Rick mee als scouts. Zij gingen ter plaatse alle teams bekijken.

De eerste ronde startte om 11 uur met de 4 teams uit poule A. Daarna om 11.30 uur alle 4 teams uit poule B. Terwijl Apollo aan het spelen was, waren de scouts druk bezig in de andere hal om de komende tegenstanders te bekijken. Onze eerste tegenstander Ijsselvogels kon ter plaatse dus niet bekeken worden vooraf aan de wedstrijd. Van alle kampioenen was dit het team met een enorm scorend vermogen. Ze hebben een heel fors doelsaldo behaald. Een mooie uitdaging voor het sterk verdedigende Apollo om de scoremachine te stoppen.

IJsselvogels B1 - Apollo B1
De score wordt geopend door Mark. Daarna is het de beurt aan Ijsselvogels. Binnen korte tijd scoren ze 4x en staan we met 4-1 achter. Rik en Ruben weten de ruststand te brengen naar 4-3. Kort na rust zorgt Jeffrey voor de gelijkmaker. Dan loopt Ijsselvogels uit naar 7-4. Ruben scoort nog 1x en maakt de 7-5. De eindstand is 8-5.

Reehorst 45 B1 – Apollo B1
Na de analyses van de scouts gingen we vol vertrouwen deze wedstrijd in. Al gauw staan we 2-0 achter. Maar 2 mooie schoten van Ruben zorgen voor gelijkstand. Mark scoort de 2-3. Ruben weet voor de rust nog 2x te scoren en ruststand is 3-5. Na rust scoort Reehorst 2x en is stand 5-5. 6 minuten voor het eindsignaal wordt Moniek gewisseld voor Monique. Ruben scoort de winnende, einduitslag is 5-6.

Apollo B1 – HKC ( Ha) B1
Tegenstander HKC heeft al 2x verloren. We weten dus dat gelijkspel voldoende is om de laatste wedstrijd te spelen om de 3e/4e plaats. HKC opent de score, Rik maakt de gelijkmaker. Daarna zijn het Ruben en Jeffrey die de 3-1 op het scorebord zetten. HKC weet ook 2x te scoren. Ruststand is 3-3. Na rust is het HKC die scoort. Jeffrey maakt de gelijkmaker. Danine wordt gewisseld door Monique. HKC scoort weer en de laatste goal is voor Mark. Einduitslag is 5-5. We gaan de laatste wedstrijd dus spelen om de 3e – 4e plaats tegen Dindoa.

Dindoa B1 – Apollo B1
Er worden 2 finales tegelijk gespeeld. Apollo speelt op veld 1. We komen 1-0 achter. Gelukkig maakt Rianne de gelijkmaker. Ruben maakt de 1-2 en later Mark de 2-3 met een strafworp. Vlak voor rust maakt Ruben de 3-4 . Dindoa maakt de gelijkmaker en de ruststand is 4-4. Na rust maakt Mark 4-5. Moniek wordt gewisseld voor Monique. Scores van Rik en Jeffrey maken de stand 4-7. In de laatste minuut scoort Tamara de 4-8 en dat is de eindstand. Het Kampioenschap van Nederland wordt beëindigd met een prachtige 3e plaats!
Apollo B1
Apollo(H) B1
Rianne van Nieuwkoop, Moniek de Jong, Tamara Blind, Danine Laan.
Mark Lueks, Rik Zonneveld, Ruben Kuipers, Jeffrey Oostenrijk.
Trainers/Coaches: Joris Smit en Marcel Verhage.
Verzorger: Joop Smit.
Reserve dames: Monique Dam, Mariëlle Rep, Amber Koele , Emmy Montijn
Reserve heren: Sven Boots, Brian Oostenrijk, Jasper Groot , Jaymie van Oorschot.
Bron: Website Apollo(H).

Valto
Het was zo ver de dag dat B1 naar het NK gaat. Om 9 uur zou de bus vertrekken met 60 man/vrouw die allemaal voor ons meegingen om ons aan te moedigen. We kwamen aan bij de zaal die was heel mooi. Toen we naar binnen gingen stond er iemand met een bordje, waar VALTO op stond, op ons te wachten. Wij kregen een kleedkamer aangewezen waar wij ons moesten omkleden en wat ook onze vergaderruimte was. De kleedkamer waar wij in zaten was de mooiste van alle kleedkamers. Daarna moesten we met alle teams op de gang gaan staan omdat we bijna moesten oplopen. Wij gingen allemaal liedjes zingen, de stemming zat er goed in. De rest van de teams zaten ons beetje raar aan te kijken. toen moesten we oplopen dat was ook wel gaaf om mee te maken en Otlav vond het ook leuk. Rob zei dat we om half 11 bij hal 2 moesten verzamelen om de eerste wedstrijd te spelen. We konden nog even paar spullen pakken voor de wedstrijd. We hadden een kwartier om warm te lopen en in te schieten.

De wedstrijd begon en we stonden al snel 2-0 voor maar dat veranderde al snel want het ging de hele tijd gelijk op we hadden al snel in de gaten dat het spel hier echt veel anders is dat normaal. Het was veel sneller en je moest veel meer scoren na 12 min hadden we pauze van een minuut en daarna gelijk weer 12 min spelen. In het begin van de tweede helft ging het hetzelfde als de eerste helft; scoort het ene team en dan wij of andersom en de laatste vijf min scoorden wij niet meer echt en het andere team wel; daardoor hebben we de eerste wedstrijd verloren. We hadden na de wedstrijden altijd eerst een praatje en dan 10 min tijd om iets voor je zelf te doen en dan weer een praatje.

De tweede wedstrijd moesten we tegen Hogekerk. We wisten van tevoren dat dat een zware wedstrijd werd , want zij speelden op het veld hoofdklasse. We begonnen die wedstrijd
ook niet heel goed; daarna pakten we het wel op en was onze vechtlust weer terug. Ook het publiek deed fanatiek mee, dat is zo gaaf. De tweede helft ging nog beter; we scoorden er
meer dan in de eerste helft maar Hogekerk scoorde ook, dus we kwamen nog steeds niet voor. Die wedstrijd eindigde met 4-7, dat was al de 2e die we verloren hadden. We moesten er toch wel een winnen om te zorgen om niet bij de laatste twee te horen. Dus de 3e wedstrijd tegen Koag moesten we wel winnen. We speelden die wedstrijd in de 1e helft niet het best van alle wedstrijden, maar toen kwam de 2e helft en we hadden wel in ons hoofd dat we deze wedstrijd echt moesten winnen en dat het zo niet ging. De tweede helft begon eerst maar een beetje beter, dat veranderde al heel snel en het ging daarna echt weer goed ,we scoorden en de tegenstander had nog maar twee minuten om er twee te scoren. Ze hadden er toen toch nog één gescoord, maar de tweede scoren lukte Koag niet. Dus we hadden gewonnen met 7-6. We waren super blij want we waren nu sowieso geen laatste meer en sowieso zesde of vijfde. Na de wedstrijd kregen we weer een praatje en daarna hadden we een keer langer de tijd voor ons zelf; dus gingen we naar buiten om op het gras te gaan liggen uitrusten. We waren allemaal moe door die drie zware wedstrijden. Nadat we buiten hadden uitgerust kregen we weer een praatje voor de laatste wedstrijd, de wedstrijd die zou beslissen of we 6e of 5e werden.

Deze wedstrijd was echt niet de beste wedstrijd van de dag, waar kon het aan liggen? Misschien waren we gewoon kapot door de dag of zat het scoren niet mee. De wedstrijd liep wel gelijk op, maar we maakten zoveel onnodige fouten. We kregen veel strafworpen mee maar ook tegen. Wij hadden er 3 en de tegenstander ook, maar toen we achter stonden kwamen we echt niet meer voor, het viel niet mee. de eindstand was 6-8 geworden. We kregen nog wel een groot applaus van ons geweldige publiek dat ons de hele dag ook geholpen heeft. Daarna moesten we in de kleedkamer zitten en kregen we nog een positieve praatje van Rob en Luuk. We mochten nog even iets voor je zelf doen voordat de bus vertrok. Toen we aan kwamen gingen we nog even met heel het team gourmetten, dit hebben we aangeboden gekregen van de vereniging echt leuk. Toen was de leuke dag al weer voorbij. Luuk en Rob echt ontzettend bedankt, Thomas bedankt voor het meespelen en uiteraard al het publiek. Deze dag vergeten wij nooit meer. Op naar het veld hopelijk worden we weer kampioen want dan kunnen we nog een keer zo’n gave dag meemaken (dan iets hoger eindigen zou wel leuk zijn)
Valto B1
Valto B1
Naomi Grootscholten, Lisa de Rijcke, Mandy Boeters, Mandy Herbert, Tamara Stolk (niet meer actief), Lotte van Geest.
Ruben Kester, Laurens Verbaan, Michael van der Ende, Alex Kok.
Trainers/Coaches: Rob de Ruiter (links) en Luuk Van Staalduine (rechts).
Bron: Website Valto.

HKC(Ha)
HKC B1 1Na een spannende zaalcompetitie werd de B1 kampioen in de sterke 1e klasse H. Een promotie naar de hoofdklasse is hiermee een feit geworden, zodat volgend jaar zowel B1 als C1 in de zaal in de hoofdklasse gaat uitkomen. Op 24 maart mocht de B1 zich meten met de top van de 1ste klasse tijdens het Nederlands Kampioenschap B-jeugd Districtsploegen, dat bij Deetos/Volhuis werd gespeeld. Acht teams streden om de titel Kampioen van Nederland.

Veel HKC-supporters waren naar Dordrecht gereisd om B1 te ondersteunen en wat dat betreft was het voor onze vereniging een geweldige dag. De prestaties waren helaas minder. HKC kon de gehele dag niet op haar normale niveau komen en streed vaak meer tegen zichzelf dan tegen haar tegenstanders. De op een toernooi altijd belangrijke eerste wedstrijd werd tegen Reehorst uit Ede met 6-5 verloren. Ook de wedstrijd tegen IJsselvogels moest met en klein verschil gewonnen worden gegeven, waarna in de laatste poulewedstrijd tegen Apollo uit Heerhugowaard in de laatste fase een voorsprong uit handen werd gegeven en een gelijkspel werd behaald. In de wedstrijd om de 7e en 8e plaats, waarin ook nog de vier reservespelers uit C1 meespeelden, werd verloren van KOAG en dat betekende dat HKC B1 met de achtste en laatste plaats op de ranglijst genoegen moest nemen.

Natuurlijk waren de spelers en technische leiding teleurgesteld, maar zij beseften terdege dat zij zelf onder hun normale kunnen hadden gespeeld. Al vrij snel na afloop kwam het geluid dat op het veld revanche zou worden genomen en dat is de enig juiste instelling.

Vast staat dat B1 dit seizoen al veel leuke en spannende wedstrijden aan het HKC-publiek heeft laten zien en we wensen ze weer succes in het vervolg van de veldcompetitie.
HKC B1
HKC(Ha) B1
Anieke Swets, Pauline de Groot, Ingeborg de Rover, Jessica de Rover, Tamara Eijkelenboom, Manon den Breejen.
Stephan den Breejen, Aron Versteeg, Twan Advocaat, Stan de Groot, Frank de Bruin, Rico Rijnberg.
Trainers/Coaches: Arjan de Haas en Frank Kamstee.
Teamleider:Gerda Eikelenboom.
Verzorging: Inge van Houwelingen.
Bron: Website HKC(Ha)
Dindoa B1
Dindoa B1
Aniek Odding, Julia Prent, Maike vd Berg, Marlon van Diest, Saskia Lieman.
Jelmer Steenkamp, Jeroen Schuurkamp, Lars Kerkhoff, Sam vd Beek, Sten Boehlé.
Trainers/Coaches: Erik van der Weide en Erik Steenkamp.
Bron: Website Dindoa.
KOAG B1
KOAG B1
Ditte Bouwman, Roosmarijn Weerstand, Emma Scherstra, Henriëtte de Jong, Katinka Hoekman.
Luuk van Lier, Tom Louwes, Timon de Leeuw, Tobias Mudde, Nathan Vermeer.
Trainers/Coaches: Kevin Barnhard en Peter Scheek.
Bron foto: Website KOAG.

Reehorst'45 B1
Geen informatie ontvangen.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen