KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

Merwede B1

Wie had dat gedacht. Een prachtig toernooi waar we met de B1 op zo’n manier een visitekaartje af geven. Prachtig korfbal! In Enschede is de Sliedrechtse korfbal club in elk geval wel bekend. We hadden namelijk de beste ploeg. Het beste begeleidingsteam. De beste reserves.

Ook het grootste begeleidings team. De grootste tent. De grootste supporters schare. De grootste Trommel. De Hardtse toeter. De grootste bus. In de eerste wedstrijd tegen misschien wel de sterkste tegenstander werd een belangrijke basis gelegd. Deze wedstrijd moest Merwede direct al een heel hoog niveau korfbal halen om de overwinning binnen te slepen. Groen Geel was de gerenommeerde tegenstander die in de zaalhoofdklasse nog in de top drie was geëindigd. Merwede moest de eerste helft volgen, aanklampen, kwam steeds een doelpunt achter maar maakte telkens weer gelijk. In de tweede helft was het niveau nog hoger en pakten de teams ombeurten de voorsprong. Merwede maakt op het laatste moment het verschil van 2 punten. Bij het laatste fluit signaal gaan de handen de lucht in, de eerste punten zijn binnen 9-10 winst.

Het begeleidingsteam moet dan echt aan de slag, Coach Bikker en Steven Bakker maken de analyse. Verbeterpunten worden benoemd de kleedkamer in voor bespreking en binnen een half uur staat de ploeg klaar voor de volgende wedstrijd.

KVZ uit Zutphen is de volgende ploeg. Een fysieke ploeg blijkt al snel in de wedstrijd. Merwede lijkt de beter korfballende ploeg maar laat zich meetrekken in het fysieke spel. KVZ probeert Merwede te ontregelen met alle mogelijke middelen. Daar moet de ploeg niet in meegaan, maar de verleiding is dan zo groot om zelf ook te gaan praten tegen de tegenstanders. Deze wedstrijd wil Andreas de beslissing forceren door toch Rosa in te brengen. Moedig gaat ze de strijd aan maar met de knie blessure blijkt het toch niet te gaan. Kayleigh maakt een minuut later haar debuut ipv Rosa in deze lastige wedstrijd. Daar waar je bang bent dat de tegenslag fataal zal zijn blijkt Merwede er toch als team te staan. De inval beurt van Kayleigh is sterk en dus niks aan de hand 3-6 winst. Geen mooie wedstrijd maar wel nuttige overwinning.

Merwede B1 1Dan volgt weer een korte pauze. Paula en Iris zorgen goed voor spelers en speelsters, eten drinken want een half uur later staat de volgende wedstrijd op het programma. Na een korte verzorging de kleedkamer in en bespreking voor de volgende wedstrijd.

In de laatste poulewedstrijd moet afgerekend worden met Trekvogels. Zij moeten winnen om van het toernooi nog iets te maken, Merwede heeft aan gelijkspelen voldoende voor de finale. Binnen een minuut volgt een nieuwe tegenslag voor de ploeg, Jeffrey loopt een kuit blessure op en verzorgster Paula van Eijl kan niets anders dan hem naar de kant halen en proberen hem voor de laatste wedstrijd nog op de been te krijgen. Dennis van Eijl moet uit het trainingspak en moet de positie van de aanvalsleider overnemen. Na twee schoten valt de derde door de mand en is de score geopend. Dan staat er geen rem meer op het Merwede team en overklassen ze de tegenstander met een 9-0 overwinning. Ook Kayleigh mag weer NK minuten maken en Robin mag in de laatste twee minuten nog meedoen, met een doelpunt uit zijn handen. Een prachtige finale plaats is binnen.

De FINALE
Het in Oranje spelende DOS uit Westbroek was al gespot als de titel kandidaat. Zij wisten allen wedstrijden eenvoudig in winst om te zetten een sterke ploeg dus.

Jeffrey kon niet meer spelen dus de coaches hadden een uur de tijd om een tactisch plan te bedenken. DOS had steeds in dezelfde begin opstelling gespeeld en zo wist Merwede de gewenste spelers aan de tegenstanders te koppelen. De spanning stijgt naar record hoogte. De druk is voor beide teams hoog en Merwede staat met 2-1 voor in de rust, de doelpunten zijn kostbaar. DOS is ietsje sterker in de eerste helft. Dan de tweede helft, Merwede komt op toeren in de tweede helft. Bij een 4-3 voorsprong blijft Merwede lang beheerst aanvallen Daniel zet Nina op de juiste plek voor de korf. Posities zijn bezet, Brenda houdt de tegenstander bezig en dan maakt Mark beheerst een prima beweging om van afstand het verschil op 2 doelpunten te brengen. Gelijk is er weer de focus, niet te lang juichen maar zorgen dat je in de verdediging de tegenstander opwacht, zoals dat het hele toernooi door de ploeg werd gedaan. Daarna volgt prima verdedigend werk en is het aan Vincent om zijn vak in stelling te brengen. Evelien en Vincent vullen de korfposities in, Sharon houd de tegenstander voldoende bezig en voert Dennis met bruikbare ballen, Evelien stuurt Dennis de goede kant op die helmaal los komt in de punt van de aanval en met nog 6 minuten te gaan het verschil op 3 punten brengt. Daarna volgt een prachtige diagonaal bal die Vincent feilloos afrond.

In de laatste 5 minuten blijft de twijfel bestaan de zenuwen is dit echt waar, 7-3 voorsprong, kan niet fout meer fout gaan. De reserve spelers kunnen niet meer blijven zitten, coaches staan klaar om het feest te gaan vieren. Het is echt waar, de scheidrechter fluit voor de laatste keer, wat een feest, de emotie mag er nu zijn, tranen van geluk, hier is keihard en gedisciplineerd aan gewerkt met een heel team.
Bron: Website Merwede.

KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 9 JUNI IN ENSCHEDE, ORGANISATIE KORFBALVERENIGING DOS-WK.

Uitslagen Poule A       Uitslagen Poule B    
DOS(W) B1 - KOAG B1   8 - 3 KVZ B1 - Trekvogels B1   4 - 7
Stadskanaal'74 B1 - KCR B1   9 - 8 Groen Geel B1 - Merwede B1   9 - 10
DOS(W) B1 - KCR B1   8 - 1 Merwede B1 - KVZ B1   6 - 3
Stadskanaal'74 B1 - KOAG B1   9 - 4 Trekvogels B1 - Groen Geel B1   4 - 10
DOS(W) B1 - Stadskanaal'74 B1   6 - 5 Merwede B1 - Trekvogels B1   9 - 0
KOAG B1 - KCR B1   7 - 4 Groen Geel B1 - KVZ B1   6 - 4  Eindstand Poule A           Eindstand Poule B        
  DOS(W) B1 3 6 22 - 9   Merwede B1 3 6 25 - 12
  Stadskanaal'74 B1 3 4 23 - 18   Groen Geel B1 3 4 25 - 18
  KOAG B1 3 2 14 - 21   Trekvogels B1 3 2 11 - 23
  KCR B1 3 0 13 - 24   KVZ B1 3 0 11 - 19
                       

 

Finale      
DOS(W) B1 - Merwede B1   3 - 7
       
3de/4de plaats      
Stadskanaal'74 B1 - Groen Geel B1   4 - 6
       
5de/6de plaats      
KOAG B1 - Trekvogels B1   8 - 4
       
7de/8ste plaats      
KCR B1 - KVZ B1   KCR wint


Overige verslagen:
DOS(W)
Zaterdagmorgen gaat om 6.45 uur de wekker als eerste signaal van de dag. Een dag waarop de B1 gaat strijden om het Kampioenschap van Nederland. De afgelopen week hadden we erg goed getraind met zelfs een partijtje tegen een gelegenheidsteam van DOS 1 en 2, dat goedDOS B1 2 ging. Jannie, Rik en ik hadden nog uitballen geoefend en ook nog extra aandacht besteed om de ruimte achter de korf meer te benutten, voornamelijk voor het tweede aanvalsvak. Ik had dan ook vertrouwen in een goed resultaat en verwachte dat we zeker bij de eerste vier zouden moeten kunnen eindigen.

Voordat de bus vertrok om 8.15 uur, reikte Cornel namens het bestuur nog mooie shirts uit aan het team met een speciale opdruk van het NK. Nu nog een busreis van 1½ uur richting Enschede. Gelukkig had de buschauffeur een DVD opgezet en de reis verliep voorspoedig. In Enschede hadden de coaches een “briefing” met de scheidsrechterscommissie, waaruit bleek dat het er allemaal erg officieel aan toe ging. Er mocht maar één coach op de bank zitten, die slechts af en toe mocht opstaan, de wedstrijdformulieren moesten vooraf worden ingediend en gecontroleerd etc. Wij hielden de spelers voor vooral te genieten van deze dag en te kijken hoever we konden komen. Wel gaven we aan dat we scherp moesten starten, want de wedstrijden waren korter dan normaal.
De eerste wedstrijd tegen KOAG begonnen we goed. We waren veel beter dan onze tegenstander en ook veel scherper in de afronding. Mathijs scoorde op aangeven van Linda enkele slimme balletjes in de korfzone en we wonnen makkelijk met 8-3.

DOS B1 1De tweede wedstrijd moesten we tegen KCR die de eerste wedstrijd met 8-9 hadden verloren. We verwachten meer tegenstand, maar wij speelden deze wedstrijd zo geweldig goed. We haalden een niveau dat wij dit seizoen nog amper hadden meegemaakt. Met name onze dames waren deze wedstrijd erg goed in vorm. Cindy, Linda en Annemarie scoorden doorloopballen, afstandschoten, kansen onder de korf en ook de nog getrainde wegtrekballen werden vakkundig afgerond. Binnen tien minuten stonden we al met 7-1 voor. Na de pauze zakten we iets in, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar. Ik kreeg na afloop van de met 10-4 gewonnen wedstrijd ook de complimenten van de verliezende coach over de kwaliteit van ons team. Dat voelt toch best goed, hoor!

De derde wedstrijd was tegen Stadskanaal. Een ploeg die al vaker aan dergelijke toernooien had deelgenomen (als C1) en in de zaal als derde was geëindigd in de Hoofdklasse. Een geduchte tegenstander dachten wij. Het eerste doelpunt viel al snel voor Stadskanaal, maar wij herstelden ons snel. Na de 1-1 pakten wij het heft in handen en konden een voorsprong nemen. Een gelijkspel was voor ons voldoende, want Stadskanaal had ook de eerste twee wedstrijden gewonnen, maar ons doelsaldo was veel beter. Een paar minuten voor tijd stonden we met 6-4 voor en dacht ik dat de overwinning binnen was. Toch scoorde Stadskanaal nog de 6-5 en was er nog een spannende laatste minuut, maar gelukkig werd er niet meer gescoord. We waren als eerste in onze poule geëindigd en stonden hierdoor in de finale!

Na een lange pauze van 1½ uur was er om 15.40 uur de finale tegen Merwede uit Sliedrecht. Een ploeg met veel lengte en enkele goede schutters. Ook een team dat zich bediende van achterverdedigen, een taktiek die gelukkig in het jeugdkorfbal nog weinig wordt gebruikt. DOS B1 3Voor onze spelers was dit ook een nieuw fenomeen.
Helaas hadden wij deze wedstrijd niet meer de scherpte in de afronding van de eerdere wedstrijden. Schoten draaiden uit de korf of raakten de korf wel, maar gingen er niet in. In het tweede deel van de wedstrijd maakte Merwede het verschil. We sloten best goed in de verdediging, maar toch net even onvoldoende en Merwede schoot in dit deel van de wedstrijd wel erg zuiver en kon na 2-2 snel uitlopen. Wij probeerden het nog wel, maar deden dit iets te gehaast. Merwede won uiteindelijk verdiend met 7-3.
Natuurlijk was er in eerste instantie de teleurstelling van de verloren finale; dat hoort ook zo te zijn als (top)sporter. Gelukkig kwam kort hierna ook het besef dat wij als DOS een geweldige prestatie hebben neergezet door als kleine vereniging tweede van Nederland te worden.
Het was in één woord één grote promotie voor DOS Westbroek. Een unieke belevenis voor de spelers en coaches.

In Westbroek hadden de ouders nog een lekkere barbecue geregeld voor ons en draaide Peter nog wat muziek. Niet tot de late uurtjes, want rond elven taaiden de meeste spelers, moe maar voldaan, af.

Wij willen de ouders en andere supporters hartstikke bedanken voor jullie steun en de moeite die jullie hebben genomen om helemaal naar Enschede te komen.

Ik weet zeker dat ik ook namens mijn mede trainers/coaches praat, als ik zeg dat wij geweldig trots op jullie zijn. Ik heb dat ook in de bus terug naar Westbroek al kort gezegd in het diepte interview met Peter en ook later nog tegen enkele spelers. We hebben er met zijn allen hard aan gewerkt dit seizoen en dan is het leuk als dit ook zo’n geweldig resultaat oplevert. Ik hoop dat jullie je volgend seizoen verder gaan ontwikkelen in de A1.
Jullie mogen ook zelf trots zijn op dit resultaat. Wij zijn dat in ieder geval zeker!
DOS B1
Bron: Website DOS(W).Groen Geel
De B1 derde van Nederland van de B1 aspirantenklasse: een prestatie van formaat! Gisteren reisde de B1 selectie af inclusief staf naar Enschede, waar op het complex van DOS-WK de kampioenschappen van Nederland in de klasse B1 aspiranten afgewerkt zouden worden. Om 7.15 weder er verzameld en na een reis van krap 2 uur kwamen wij daar om 9.30 aan. Ondanks een paar buien onderweg was het droog in Enschede maar er stond wel een aardig windje over de lengte-as van het veld. De doelstelling was duidelijk: het moest een leuk afscheid worden van een goed seizoen waarbij beide belangrijke doelstellingen (handhaving in de zaalhoofdklasse en kampioen worden op het veld in de B1 klasse) waren behaald door een jonge en enthousiaste groep spelers. Voorwaarden voor deze dag waren echter wel dat iedereen het maximale uit zichzelf zou gaan halen en dat er gestreden zou worden tot het allerlaatste fluitsignaal. Het was immers een uitgelezen kans om jezelf te meten met de landelijke top in de B1 klasse: het kampioenenbal. Korfbal tactisch waren er ook de nodige afspraken gemaakt: gezien de korte wedstrijdduur moest er met meer opportunisme gespeeld gaan worden waarbij de ruimte in en om de paalzone sterk benut zou moeten worden als afrondingsruimte. Verre schoten met veel wind was immers zinloos.

De eerste wedstrijd werd afgewerkt tegen Merwede, een sterke tegenstander met veel body en scorend vermogen over bepaalde heren. Onze scouts hadden nog geen info over deze ploeg gezien het feit dat het voor Merwede ook haar eerste wedstrijd was. Annabel verloor jammergenoeg de toss (altijd kop kiezen helpt dus niet altijd, leve de statistiek). Al snel ontpopte zich een kat en muis spel, waarbij Merwede zich bediende van enige truuk ballen (Apollo ballen!) wat resulteerde in korte kansen onder de korf , en waarbij GG prima de afgesproken tactiek uitvoerde. In de rust even kort de puntjes op de i (verdedigend) en in de tweede helft een evenbeeld van de eerste helft. GG domineerde maar deze wedstrijden worden door details beslist en twee verdedigende missers (waarbij de scheidsrechter bij 1 bal niet vrijuit ging!) bracht Merwede aan de leiding. Daarna volgde een spannende fase waarbij een aansluitingstreffer van ons, een gemiste stip van hun en het missen van een paar grote kansen van ons tot de eindstand van 9-10 verlies GG leidde. Jammer maar helaas. Goed gespeeld, verdedigend misschien wat te veel steekjes laten vallen, aanvallend niet effectief genoeg in de afronding maar wel 9 goals in 30 minuten, hetgeen wij in de competitie met zwakkere tegenstanders nog niet hadden gehaald! Merwede werd overigens later de terechte kampioen van Nederland door sterk in het toernooi te groeien.

De tweede wedstrijd moesten wij aantreden tegen Trekvogels uit Rotterdam, welke haar eerste wedstrijd had gewonnen. Onze scouts Robert en Arjen konden mooi de sterke punten van deze ploeg in de voorbespreking vertellen en met toch wel een goed gevoel overgehouden uit de eerste wedstrijd gingen wij voortvarend van start. Deze wedstrijd was een kopie van de eerste wedstrijd met het verschil dat het nu verdedigend wel goed stond! Een royale overwinning van 10-4 viel ons, geheel terecht, te deel. Wederom behoorlijk gescoord en mooie doelpunten. Twee gespeeld twee punten en de belangrijke derde wedstrijd tegen KVZ uit Zutphen kondigde zich aan. Wat waren de kansen: bij winst van ons tegen KVZ en verlies van Merwede tegen trekvogels kwamen er drie ploegen met 4 punten aan kop en hadden wij waarschijnlijk het beste doelsaldo, dus finale. Bij een verlies echter zouden wij nog op de vierde plaats in de poule kunnen belanden, welke recht geeft op de wedstrijd om de 7e en 8e plaats. Allereerst nog de laatste tips van de scouts. Tegen KVZ, ook een fysiek sterke tegenstander, ging het weliswaar iets minder maar werd er toch relatief eenvoudig gewonnen met 7-4. Ondertussen maakte Merwede gehakt (9-0 !) van Trekvogels en plaatste zich derhalve voor de finale. Onze troost was dus de ‘troost finale’ om de derde en vierde plaats. Over gehakt gesproken, de berichten bereikten ons kamp dat de C1 met een daverende overwinning Oranje Wit naar huis had gestuurd (16-8) dus dat werd met veel gejuich ontvangen. Nu wij nog de derde plaats binnen harken!

Tegen Stadskanaal (een club van 95 leden, waarvan acte!) moest er worden aangetreden in de strijd om de derde en vierde plaats. De wedstrijd werd gekenmerkt door enige vermoeidheid maar werd terecht gewonnen met 6-4. De wissels kregen nog wat spaarzame minuten en een volledig B2 vak wist er nog mooi een stip uit te slepen, die jammer genoeg werd gemist (maar toch mooi werd veroorzaakt). Eindstand 6-4 en de derde plaats was een feit. Een prima resultaat na een mooie dag. Had er meer ingezeten? Jawel, we hadden de finale kunnen halen maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat Merwede een individueel iets sterker team had met wat volwassener korfbal. Niet getreurd, het was een prima resultaat waar wij met trots op terug kunnen kijken!

Met een meer dan genoegzaam gevoel vertrokken wij dus weer snel terug naar Wormer om ons te voegen bij de C1 toppers. Lekker patat gegeten, een drankje en een hapje voor de ouders en mooie toespraken aangehoord van Marijke de Graaf, onze voorzitter Rick de Wit en supercoach Wouter Nootebos. Dat het Nederlands elftal niet kon winnen, was meer dan vervelend maar kon onze korfbalpret niet drukken.

Tijd om wat mensen te bedanken. De staf. Robert en Arjen, hartelijk dank voor het team-managent en de scouting gedurende deze dag. De reserves, weinig speelminuten gegund maar toch heel belangrijk. Hartelijk dank toppers. De ”smeermoeders” Maaike en Stef, hartelijk dank voor de broodjes en de drankjes. Raymond, bedankt voor de stand-in fysio en de foto’s, wij zijn zeer benieuwd naar het resultaat. Regina, Ria en Annemiek, veel gewerkt achter de schermen, hartelijk dank voor jullie inspanningen om deze dag te doen slagen. Jullie opgebouwde routine v.w.b. NK’s is inmiddels van onschatbare waarde geworden. Verder willen wij iedereen bedanken voor de catering en de kantinedienst bij de terugkomst in Wormer. Klasse mensen! We hopen dat we niemand vergeten hebben maar bij deze, ook deze mensen bedankt.

En dan als laatste het allerbelangrijkste: de spelers van de B1. Annabel aanvoerdster, in potentie een top 5 dame bij Groen Geel. Technisch zeer begaafd, zeer prettige dame in de omgang. Mag iets anti-socialer worden om echt door te breken! Lucia, koningin van de paalzone. Zeer sterk in de rebound en springt menig man eruit. Schaduwaanvaller naast Annabel en dodelijk in de afronding in en om de korf. Heeft zich goed ontwikkeld dit jaar. Fleur, Fleurtje flegmatiek, koningin van de gestolen goals. Mooie doorbraken, wegtrekballetjes, omdraaiballetjes. Een topper die veel op instinct speelt. Denk aan je techniek Fleur! Melanie, koele kikker, stippenkoningin, klevertje. Als geen ander kan jij een dame uitschakelen. Je bent langzamerhand uit jouw cocon gekomen en hebt je ontpopt als een goede dame. Technisch prima, meer voor de eigen kans gegaan en verbaal actiever in het vak. Ook jij hebt een goede ontwikkeling doorgemaakt. Terrenc, all rounder, scherp in de paalzone maar ook bij vlagen dodelijk van grotere afstand. Is dit jaar belangrijk geweest voor het team. Verdedigend moet er nog gewerkt worden aan handelingssnelheid. Arvid, ook een prima all rounder. Stabiele factor in het team. Heeft snelheid en power, kan goed verdedigen. Kan soms nog meer uit zichzelf halen dan hij zelf denkt. Gerben, de powerhitter, heeft eindelijk de schroom van zich afgegooid en blijkt dan beresterk te zijn. De korf is jouw territorium maar jij kan ook als geen ander afronden (Apollo uit!). Heeft zich de laatste maanden zeer sterk ontwikkeld. En dan Thijs, de puntspeler. Onvoorwaardelijke inzet en passie! Scherpe actie naar binnen toe, dat wisten we. Dit jaar veel aandacht aan het schot gekregen, met wisselend succes (vind je zelf ook). Als het schot gaat lopen, ben jij niet meer te houden. Denk wel dat privé oorlogjes met je tegenstander vaak averechts werken. Kan belangrijk worden voor Groen Geel.

Tot slot, B1 toppers, dank voor een leuk, gezellig en zeer leerzaam jaar. Jullie aanwezigheid en inzet op de training waren prima. Met een relatief jong team (5 eerstejaars!) hebben wij het verloren gegane terrein teruggewonnen en prima resultaten geboekt! Veel succes met Arjen en Robert volgend jaar en Gerben, Annabel en Arvid, veel succes in de junioren.
Groen Geel B1
Bron: Website Groen GeelStadskanaal'74
Na het kampioenschap mocht de B1 afgelopen zaterdag deelnemen aan het voor het grootste deel van de ploeg alweer 4e NK. Voorwaar al een prestatie van formaat.
De voorbereiding was goed geweest en achter de schermen was er veel gedaan om de ploeg zo goed mogelijk te steunen. Avonden werden gepland om spandoeken te maken, de bus was snel volgeboekt, familie in Enschede e.o. werd opgeroepen en taken werden verdeeld zoals trommelaar, toeteraars, confetti gooier en vaandelzwaaiers. Eindelijk was het zover. De Duitse bus stond mooi op tijd klaar en inpakken maar.
Na een kleine anderhalf uur arriveerden we op het mooie complex van DOS-WK.
(Daar heeft de gemeente een mooi centraal sportcomplex aangelegd met voor ELKE club een eigen onderkomen en dat alles NAAST een school voor V.O. Zo kan het dus ook !)

De eerste wedstrijd was de mooiste van het toernooi. Een ware thriller.
We kwamen na 7 minuten op een 0-2 achterstand. We hadden veel moeite met de straffe wind die over het veld blies. Het schot (ons grote wapen) wilde niet lukken. Toch wisten we de achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong middels 2 terechte strafworpen en een schot van halve afstand. Vlak voor rust echter kwam KCR uit Ridderkerk op 3-3.

Na de rust was het weer de tegenstander die het heft in handen nam. Ze kwamen met een kleine kans en een doorbaak op 3-5.
Eindelijk ging het een beetje lopen. Met afstandschoten trokken we de stand weer gelijk naar 5-5 en het publiek steunde ons geweldig. Weer kwamen we op voorsprong waarna KCR ook de gelijkmaker er meteen ingooide. Beide supportersscharen maakten er een waar spektakel van langs de kant en de spelers van beide teams vochten voor wat ze waard waren. Uit een doorloopbal namen we een voorsprong van 7-6, maar aan de andere kant direct weer 7-7. Met nog 2 minuten op de klok kon het nog alle kanten op. Beide teams wilden met de volle winst naar de tweede wedstrijd toe. In de voorlaatste minuut weer een voorsprong van halve afstand 8-7. De laatste minuut werd aangegeven. KCR perste er alles uit en kwam met nog zo’n 30 seconden weer op 8-8. Middenuit nemen was het enige wat nog restte. De bal kwam in de aanval en met nog 10 seconden te gaan schoot Debbie Molema van onwaarschijnlijke afstand 9-8 binnen. De scheidsrechter floot direct af en we hadden de eerste wedstrijd gewonnen op miraculeuze wijze.

De tweede wedstrijd was tegen een oude bekende. KOAG uit Krimpen hadden we op het NK in de C1 met 10-4 verslagen. Ook die ploeg was vrijwel ongewijzigd dus…………
KOAG had echter andere plannen. Ook zij kwamen 0-2 voor. Een knappe vrije bal en een afstandschot waar we geen antwoord op hadden. Toch trokken we de zaak vrij snel recht. De doelpunten waren schaars in de eerste helft en we kwamen eigenlijk niet lekker in ons spel.
Na 2-2 wisten we vlak voor rust een 3-2 voorsprong te pakken. Mager, maar we staan voor.

Na rust trok KOAG de zaak weer recht (3-3), maar daarna liepen we vrij snel uit.
Het spel begon te draaien en we liepen gevarieerd scorend uit naar een 7-3 voorsprong.
KOAG deed nog eenmaal iets terug, waarna wij de eindstand op 9-4 bepaalden.

De laatste wedstrijd was tegen het ook ongeslagen DOS-W. Zij hadden van KOAG gewonnen met 8-3, dus het zou een spannende wedstrijd worden.
Na 13 seconden kwamen we op een 1-0 voorsprong van afstand.
We waren een stuk sterker. De verdediging stond als een huis. Veel eerste rebounds en onderscheppingen. DOS-W kwam er niet aan te pas. 7 minuten lang echter wist de aanval niet te scoren uit de vele kansen. Uiteindelijk duurt dat te lang en wist DOS-W op 1-1 te komen. Er knapte iets en DOS-W pakte dit goed aan en zorgde voor een 1-4 ruststand.
Na rust scoorden beide teams vrij snel en stond het 2-5. Hierna kamen we langzaam terug in de wedstrijd. Via schoten van halve afstand kwamen we terug tot 5-4, waarna de eerste blessure behandeling plaats moest vinden. Van afstand werd het 4-6. We creëerden een aantal goede kansen maar wisten niet makkelijk de korf te vinden. Een tweede blessure behandeling ook aan onze kant gaf even wat rust. Iedereen kon weer opgelapt worden en de eindfase brak aan. Van heel ver kwamen we op 5-6 en even leken we nog terug te komen.
De tijd was tekort en DOS-W plaatste zich voor de grote finale en wij gingen spelen om plek 3 en 4.

Groen Geel uit Wormer was onze tegenstander. We pakten een 1-0 voorsprong die Groen Geel direct beantwoordde met een doelpunt uit een strafworp. 1-1.
Twee schoten zorgden voor 2-2, waarna Groen Geel uit een tweede strafworp de ruststand op 2-3 bepaalde.
Na rust werd het direct 2-4 voordat wij iets terug konden doen. Met en doorbraak en een afstandschot werd het 4-4 en alles was nog mogelijk. Na 4-5 kregen we nog kanen, maar het wilde niet lukken. Groen Geel werd derde door uiteindelijk met 4-6 te winnen.

We zijn tevreden met de deelname aan ons 4e NK. Maar er had meer in gezeten. Met iets minder wind hadden we wellicht makkelijker gescoord, maar daar hadden alle teams last van. De laatste 2 wedstrijden hebben we gewoon te weinig doelpunten gemaakt en dat breekt op. We kunnen tevreden terugijken op een geweldige B periode en gaan het volgend jaar met en wild-card in de A junioren proberen.
Een erehaag met vlaggen werd gevormd toen we onder luid applaus van onze geweldige supporters de bus ingingen. Bij thuiskomst wachtte ons een heerlijke BBQ en hebben we samen gezien dat er meer goede teams zijn die niet altijd winnen.

Speciale dank gaat uit naar: Wim Scholte (video), Bert Molema (verzorging) en ons GEWELDIGE publiek. We rekenen weer op jullie in de A junioren !
Stadskanaal74 B1
Bron: Website Stadskanaal'74.Trekvogels
Na 2 kampioenschappen op het veld, een prima 2e plek achter KOAG in de 1ste klasse in de zaal, brak nu de kers op de appelmoes, het sterretje (niet dié op het ijs); HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP aan. Het was niet de eerste keer dat wij de ultieme korfbal wens van elke korfballer/ster (buiten het spelen in AHOJ maar dat hebben wij al gedaan middels een training) konden verwezelijken. Na twee 3e plekken verleden jaar op het NK werd nu het NK veld in Enschede voor districtsteams gespeeld.

Met onze onafscheidelijke Arthur van Ringelberg Touringcars gingen de 45 Trekvogels op weg. Een vroegertje want om 07.00 uur reden wij al weg. De supporters vereniging "met een Sjor een een Trek" had een leuk programmaboek voorbereid. Wij werden kundig gemaakt over de ins en outs van alom bekende Robbie Tazelaar, het Trekvogelslied was aangepast aan de nieuwe vogels Tristen en Giovanni en er werd inzicht gegeven in het wel en wee van de supporters en taalproblemen die wij tegen zouden komen.

Wonderlijk nieuws werd al gauw door Kevin van de Graaf verteld dat Elly uit het ziekenhuis was ontslagen en dat er na de longen en organen nu ook in de botten geen kwade cellen waren te zien. Dat is nog eens goed nieuws.

Iets te vroeg kwamen wij op het sportcomplex van DOS WK aan, maar het weer werkte dermate mee, dat er ruimschoots tijd was voor inschieten, bakkie pleur en opnieuw een plak Drentse Krentenwegge van Dries. Als je als 1ste op het complex aanwezig bent dan is het leuk te zien hoe alle ploegen en supporters groepen aankomen. HET MOGE DUIDELIJK ZIJN DAT ONZE VERENIGING HET MEEST ZICHTBAAR EN HOORBAAR aanwezig was. Op maandagochtend hoorde ik via de organisatie dat zij tot zondagavond de papiertjes van de VUURWERKCRACKS tussen het kunstgras hebben liggen peuteren……Hahaha goed werk supporters!!!!

Na het oplopen en voorstellen van de ploegen gaat alles als begeleiding en spelers/speelsters in een razend tempo. Het is wedstrijd spelen, even 10 minuten bijkomen, dan gelijk weer bespreking in voor de volgende wedstrijd en hup het veld in. Tussendoor doe je de wedstrijdformulieren, teamopstelling met de scheidsrechter doornemen (aanval en verdediging) zodat je aan weinig andere zaken toekomt.

Wat wel altijd opvalt is de super harmonische en leuke sfeer die er rond een NK hangt. Supporters van rivaliserende ploegen staan naast elkaar, natuurlijk zijn niet alle aanmoedigingen opbeurend maar bij het korfbal kan dat wel en het blijft bij spreekkoortjes.

De eerste wedstrijd is van enorm belang, die moet je eigenlijk altijd winnen om hoog te eindigen. Nu dat deed onze B1 op uitstekende wijze. KVZ (uit Zutphen) was een fysiek, sterke ploeg. Tara stond tegen een dame die groter was dan Karin Breukhoven, Tom tegen de Surinaamse Jerommeke. De heer die als wissel werd ingebracht had de broer van Martijn kunnen zijn. Kortom wij speelden tegen een senioren ploeg ipv een B ploeg. Maar zoals gezegd die wedstrijd werd prima gewonnen met 7-4. Waarbij Kenneth er 4, Tom 3 en Manon 1 keer scoorde.

Helaas was de pijp leeg tegen Groen Geel. In het begin werden belangrijke kansen gemist, veel te gemakkelijk doelpunten doorgelaten en haalde maar weinig spelers/speelsters hun normale niveau. De 3e wedstrijd tegen uiteindelijke winnaar en NL kampioen Merwede B1 was een enorme teleurstelling. Na een 6-0 achterstand kreeg Giovanni het aan zijn kuit en kon niet verder spelen. Mike was zijn vervanger. Dat deed hij prima maar is toch wel zeer lastig tegen zulke grote tegenstanders. Niettemin blij dat wij Mike hadden want anders hadden wij incompleet op een NK gestaan, dat kan natuurlijk niet.

In de finale wedstrijden speelden wij om de 5 en 6e plek. Natuurlijk tegen een ploeg waar wij al 17 keer tegen hadden gespeeld dit seizoen; in casu KOAG. Zelfs afgelopen donderdag nog in een oefenpartij. Het werd uiteindelijk 6-8 waarbij Estelle ook nog haar opwachting kon en mocht maken. Altijd leuk om die kleinere rakkers op het veld te zien hobbelen. Bovenal zat Mike met zijn schoten redelijk dichtbij, daarover maakte ik mij als coach nog de minste zorgen, en wist hij toch maar als D speler op een B NK te scoren!!!!

Al met al was het even slikken met de 2 ruime nederlagen, die hebben wij met de eigen ploeg verloren, toen de blessure van Gio kwam was ook de wedstrijd tegen Merwede al gespeeld. Dat is jammer, stiekem hoop je na een leuke en goede eerste wedstrijd toch op een mooi vervolg en als het even kan een evenaring van de twee 3e plekken van afgelopen jaar. De supporters natuurlijk teleurgesteld maar die lieten dat niet merken en de aanmoedigingen waren dan ook gemeend in de laatste finalewedstrijd.

Maar ook overheerst een blij gevoel, als super kleine vereniging, staan wij toch maar weer mooi op een NK. En achteraf is een 6e plek ook niet gek. KCR met 600 leden staat daar toch nog onder.

Wij hebben netjes afscheid kunnen nemen van Giovanni die slechts één jaar bij ons heeft gespeeld. Manon, Frederike en Raoul gaan het na vele jaren ook elders proberen. Het ga ze goed.

REST MIJ DE SUPPORTERSVERENIGING TE BEDANKEN VOOR HUN GROEN-WITTE INZET. Dries voor de krentenwegge, alle supporters uiteraard veel dank en speciaal SERGE, KEVIN, MICKAEL, REMON, INGRID, MICHELLE+ouders en BERNARDO.

Last but not least dank aan GERBEN DANGERMAN die toch maar weer een hele vrije dag onderweg is geweest en het eten 's avonds prima geregeld heeft. Ook Sonja van MGI travel dank voor de sponsoring van opnieuw een stuk busgeld zodat het voor iedereen betaalbaar bleef.

Wij gaan gestaag door volgend jaar. Zowel veld als zaal hoofdklasse. Met een nieuw team die enorm veel zin en honger heeft om te leren en zich wil inzetten. Als de motivatie en inzet goed zijn dan volgt de rest vanzelf.

Fijne vakantie allemaal en tot ergens eind juli waar wij langzaam de draad weer gaan oppakken met de looptrainingen in het kader van explosie zoals vorig jaar.
Trekvogels B1
Bron: Website Trekvogels.KCR
In de schaduw van het vlaggenschip dat in Bergen op Zoom de kampioenswedstrijd won, reisde KCR B1 op 9 juni af naar Enschede. De korfbalaspiranten mochten daar deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap voor districtsteams. Het organiserende DOS-WK zag deze dag acht ploegen strijden om de eer.
Voorheen was dit toernooi bedoeld om promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. Door een andere competitieopzet was deze promotie voor alle acht aanwezige teams al binnen, dus was winst van het toernooi de enige inzet.KCR B1 1
Door sponsor H2RIO waren de spelers voorzien van speciale NK-shirts waarmee men fraai voor de dag kwam. Dat in een toernooi de openingswedstrijd bepalend is, is inmiddels heel Nederland wel bekend. Tegen Stadskanaal B1 werd jammerlijk met 9-8 verloren. Deze tik werkte door in het toernooi. DOS B1 had vervolgens geen moeite met KCR en tegen KOAG B1 kon een voorsprong helaas niet vastgehouden worden. Toch werd het toernooi positief afgesloten. Coach Martijn Klootwijk, die het langs de kant zonder de hoogzwangere Marit Leertouwer moest stellen, zag in de strijd om de zevende plaats zijn ploeg winnen van KVZ. Na terugkomst in Ridderkerk werd men met de andere kampioenen verdiend gehuldigd.
Volgend seizoen mag KCR B1 zowel op het veld als in de zaal uitkomen op het hoogste niveau, de hoofdklasse.

De oudere junioren van KCR A1 promoveerden dit seizoen op beide niveaus naar de overgangsklasse en herbergt genoeg kwaliteit om hier bovenin mee te gaan draaien. Jeugdtrainer Chris Tempelman begint aan zijn tweede jaar en zag dit jaar ook A2 naar het niveau van de eerste klasse promoveren.
In de hoogste leeftijdsklassen zit het dus wel goed, maar ook bij de kleintjes heeft men geen klagen. Na het schoolkorfbaltoernooi is het aantal kinderen explosief gegroeid. De ledenadministratie mocht sinds april al ruim 20 nieuwe leden begroeten. Al deze kinderen ontvangen als welkomstgeschenk een KCR-rugzak voor hun sportkleren. Op donderdagavond 21 juni vindt het bedrijvenkorfbaltoernooi plaats, waarna op zaterdag 30 juni wordt afgesloten met een mixtoernooi. Daarna geniet de fusievereniging na een inspannend en succesvol eerste jaar van een welverdiende vakantie.
KCR B1

Bron: Website KCR.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen