KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

2009-2010 Fortis B1
Dames: Kim Baas, Iris van Brummelen, Maaike Izeboud, Rachel Verhagen, Zoe Koelhuis, Charissa Tanis.
Heren: Jasper Dehing, Lars van Iwaarden, Justin Koppejan, Jeroen Meert, Bouke Schrik, Loek v/d Linde.
Trainers/Coaches: Suzan Koole en Sjaak Baas.


Zaterdag 05.30 uur: ik schrik wakker, oh ja vandaag naar het NK, super ik heb er zin in. Eerst even een bakje koffie, vervolgens maar even de loopschoenen aangetrokken voor een kort duurloopje van 35 minuten, een prima manier om even de kop fris te krijgen om vandaag de juiste beslissingen te nemen.

07.30 uur: de twee busjes staan gereed om te vertrekken naar Amsterdam met Henk en Sjaak als chauffeur zit de stemming er al snel goed in.
Met terror house en mooiwark heeft Schoonenberg hoorcomfort er weer een paar goede klanten bij. Om 09.45 uur komen we aan bij Rohda, waar we een begeleider krijgen toegewezen voor deze dag.
Om 10.00 uur gaan we inschieten en dan kan het voorstellen van de ploegen beginnen. Onder luid applaus, rookpotten en trom geroffel lopen de ploegen één voor één op. Ik krijg er kippenvel van zo’n sfeer nu al en het toernooi moet nog beginnen!
Onze eerste wedstrijd was om 12.35 uur tegen EKVA B1. Een goede ploeg die kampioen was geworden in de klas bij Exelsior B1 en KVS B1, geen misselijke prestatie. Als coach had ik er alle vertrouwen in. De laatste weken na het kampioenschap in de competitie hebben we super getraind en ik had net als Marco v. Lomwel, een soort onderbuik gevoel dat het wel eens kon gaan lukken. De wedstrijd begon en na een voorzichtig begin kwam B1 helemaal los, uiteindelijk werd het 5-1 voor de onzen. Zo dat was binnen. Wel moest de ploeg een flinke teleurstelling verwerken, want Iris viel na 20 min. uit met een pittige knieblessure. Gelukkig heeft ze nog wel kunnen scoren, maar het verdriet was groot. Lang tijd om daar over na te denken was er niet, want de voorbereiding voor de 2e wedstrijd tegen NKV B1 moest al weer plaatsvinden. Steeds kregen we van Xander en Henk bruikbare informatie over de sterke punten van onze volgende tegenstanders. Dat was fijn en ook nuttig, want met een vol programma hadden we daar zelf geen tijd voor.
De wedstrijd tegen NKV was niet echt lastig. De enige fout die we maakten, was dat we mee gingen in hun fysieke spel en daardoor de score niet konden uitbouwen, maar een 6-4 overwinning was dik verdiend.
De 3e wedstrijd was tegen DOS B1 uit Kampen. In deze wedstrijd hadden we genoeg aan een gelijkspel,Opening B jeugd district maar dat is altijd lastig op te spelen, dus winnen was de opdracht. Het begin was voor ons, maar na het missen van veel kansen kwamen we 4-3 achter. Maar B1 was vandaag zo gefocust dat we de achterstand met hard werken wisten om te buigen in een 5-4 winst. Zo de finaleplaats was gehaald, nu nog een keer vlammen. VEO B1 was de tegenstander in de finale. Een goede ploeg waar veel van onze spelers in de C hoofdklas tegen hebben gespeeld. In de voorbereiding naar de wedstrijd toe hebben we een aantal moeilijke beslissingen moeten nemen. Wie moest er spelen, wat is de beste opstelling? Maar als je het NK wilt winnen, moet je daar niet voor weglopen. Zo goed als mogelijk hebben we dat aan de teleurgestelde spelers verteld en ik moet zeggen daar gingen ze zeer professioneel mee om!
Voor deze finale partij mochten we oplopen en werden we voorgesteld aan het publiek. Onze eigen supporters kregen steun van de supporters van RWA en het Fortis Fortis werd luid gescandeerd. Onze leus “EH OH LETS GO” had dit seizoen nog nooit zo veel decibels, dus dat beloofde wat. B1 kwam zeer fel en agressief uit de startblokken en binnen mum van tijd stond het 4-0, dat was nog eens een droomstart. Na 15 min. kon Lars van de kramp niet meer verder en Jeroen was zijn vervanger. VEO kwam terug tot 4-2, maar iedere keer als de Voorburgers scoorden, hadden wij een antwoord. Twee minuten voor tijd bij een stand van 8-5 wist ik: “Dit gaat niet meer fout, de Cup is binnen!” Bij het laatste fluitsignaal gingen we helemaal los: alle spelers en supporters hosten als dolle stieren over het veld: Kampioenen Kampioenen OLE’OLE’.
Na de het officiële gedeelte en een mooie speech van onze aanvoerster Kim, kon de reis naar Souburg beginnen. Na een ½ uur was het al zover de eerste pisstop, dat heb je na een paar biertjes en een zware korfbaldag. De reis verliep voorspoedig en met het lied “Tepels liegen niet” kwamen we luid toeterend aan bij het Clubhuis. Dat was daar nog eens een welkom! Onder luid applaus werden we met “We Are The Champions” binnen gehaald. Van iedereen kregen we de felicitaties en hoorden we ook dat iedereen op het Familietoernooi heel erg met ons meeleefde en na elk resultaat van onze B1 steeg er een warm applaus op. Ik weet zeker dat het heeft geholpen om het NK voor Fortis te winnen! Zo, we konden gaan BBQ, de hongerige magen werden gestild en na achtereen volgens een rondje van de club, trainer van het 1e Leonard en onze sponsor Ruud en Coby van Bar de Belt, kon het feest beginnen.
Bij mezelf was de accu leeg en om 23.00 uur had ik het dan ook helemaal gehad (zou het dan toch de leeftijd zijn?). Het feesten heb ik daarom maar overgelaten aan de spelers en speelsters, zij verdienen het om in de Spotlights te staan.
Als laatste wil ik nog een aantal mensen bedanken voor dit super seizoen. Allereerst Suus, mijn steun en toeverlaat, samen hebben we dat toch maar gefikst. Ook de vele supporters een kleine 40 man, zonder jullie steun hadden we het nooit gered. Sigrid en Jacqueline, jullie hadden alles tot in de puntjes verzorgd van ballonnen tot spandoeken: alles zag er super uit. Xander en Henk voor het analyseren van de wedstrijden en het vervoer het was Top. Jean en Eduard van Event Save voor het verzorgen en oplappen van onze spelers. Ik denk dat iedere ploeg binnen Fortis gebruik moet kunnen maken van hun kennis: het was geweldig. En natuurlijk niet in de laatste plaats Fortis B1. Jullie hebben een enorme stap gezet in jullie ontwikkeling, in augustus 2009 was er nog wel wat twijfel bij de buitenwacht. Wij als trainers en jullie als spelers hebben er echter alles aan gedaan om de kritiek te doen verstommen. Met ups en downs hebben we dit seizoen weten af te sluiten met een super prijs: Nederlands kampioen. Dit pakken ze jullie nooit meer af. Ik weet zeker dat Fortis snel gaat profiteren van jullie talent, zodat we de weg omhoog weer in kunnen slaan.
De volgende spelers hebben meegedaan aan deze teamprestatie. Jullie hebben echt als groep gewerkt aan deze titel en historie geschreven voor Fortis: Kim, Juul, Iris, Rachel, Charissa, Zoë, Juul, Justin, Bouke, Jeroen, Lars, Jasper en Loek. Bedankt voor dit mooie seizoen.
Bron: Website Fortis.


EERSTE KLASSE     B-ASPIRANTEN VELDKORFBAL IN CIJFERS

Noord Noord-West
B1A B1B B1A B1B
VDW-OLS B1 6- 9 Quick '21 B1 * 6-12 EKVA/C1000 B1 * 6- 9 VEO B1 * 6-12
Drachten / vd Wiel B1 6-  7 Ritola B1 6-  6 Excelsior B1 6-  7 Phoenix B1 6-  6
SCO B1 6-  7 Joure B1 6-  6 KVS B1 6-  6 Aurora B1 6-  4
EKC 2000 B1 6-  1 Thrianta B1 6-  0 OVVO / De Kroon B1 6-  2 Eibernest / Vrolijk B1 # 6-  0
Oost Zuid-West
B1A B1B B1A B1B
Unitas B1 * 6-12 DOS Kampen/Veltman B1 * 6- 9 Fortis B1 * 6- 9 RWA B1 * 6- 8
KVZ B1 6-  6 Tweemaal Zes B1 6- 8 IJsselvogels B1 6- 7 Nieuwerkerk B1 6- 8
Victum / IGCN B1 6-  6 AKC / Erma Sport B1 6- 4 PKC/LukassenBoer B2 6- 4 Korbis B1 6- 8
Oranje Zwart B1 6-  0 Sparta (N) B1 6- 3 GKV B1 6- 4 HKC B1 6- 0
Zuid
NKV B1 * 12-24
Tilburg B1 12-14
Ready '60 B1 12-14
Rust Roest B2 12-  6
PSV B1 12-  2


HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD IN AMSTERDAM, ORGANISATIE: AKC ROHDA.

Uitslagen poule A Uitslagen poule B
Quick'21 B1 - RWA B1 5-6 NKV B1 - DOS Kampen B1 1-7
Unitas B1 - VEO B1 5-7 Fortis B1 - EKVA B1 5-1
VEO B1 - Quick'21 B1 4-4 DOS Kampen B1 - EKVA B1 3-9
RWA B1 - Unitas B1 13-8 Fortis B1 - NKV B1 6-4
RWA B1 - VEO B1 6-7 DOS Kampen B1 - Fortis B1 4-5
Unitas B1 - Quick'21 B1 8-6 EKVA B1 - NKV B1 12-2
Eindstand poule A Eindstand poule B
VEO B1 3-5 18-15 Fortis B1 3-6 16-9
RWA B1 3-4 25-20 EKVA B1 3-5 22-10
Unitas B1 3-2 21-26 DOS Kampen B1 3-2 14-15
Quick'21 B1 3-1 15-18 NKV B1 3-0 7-25
Finale
VEO B1 - Fortis B1 5-8
3de/4de plaats
RWA B1 - EKVA B1 8-7
5de/6de plaats
Unitas B1 - DOS Kampen B1 8-5

Scheidsrechters: Sonny Biever, Agnes de Boer, Louis Hissink, Oebele Idema, Robin Leltz en Erik van de Spek.

OVERIGE VERSLAGEN
VEO
Na een heel seizoen hard gewerkt te hebben, waarbij in de laatste weken de puntjes op de “i” werden geplaatst, mocht VEO B1 gaan deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap B1 in Amsterdam. Op zich was de plaatsing voor dit evenement al een groot succes, omdat de ploeg vrijwel geheel bestaat uit eerstejaars B-aspiranten.
Doelstelling: plaatsing bij de eerste vijf, omdat een plek in de hoofdklasse daarmee zeker zou zijn.
Het doel werd gehaald en nog meer dan dat!!!!! Gesteund door een flinke schare supporters, die in toom gehouden werden door duidelijk aanwezige stewards, bleek de eerste wedstrijd al een thriller. Unitas uit Harderwijk bleek over zeer getalenteerde spelers te beschikken en maakte het VEO knap lastig. Toch wisten de hard werkende Voorburgers, na een 4-2 achterstand uiteindelijk met 5-7 de punten binnen te halen. Een goed startpunt voor de rest van het toernooi….2009-2010 VEO B1
Na een half uur pauze met massage werd de strijd aangegaan met het taaie Quick 21 uit Oudega. Een wedstrijd in zeer laag tempo, waar VEO veel problemen mee had.  Twee minuten voor tijd leek de wedstrijd gespeeld toen Quick op 4-2 voorsprong kwam. Doch ook hier werd werklust beloond: 4-4. 
Voor de laatste seriewedstrijd vond het grote rekenen plaats: VEO zou minimaal de 3e plaats in de poule behalen. Dus de 4e en laatste plek in de poule kon het in ieder geval niet meer worden. Er was zekerheid omtrent een wedstrijd voor de 5e plek. Maar…… gelijkspel of winst brachten kleine (3e-4e plek) én grote finale (1e-2e plek) in het vizier.
RWA uit Rhoon zou zich niet zomaar gewonnen geven, had tot dan toe 2x gewonnen en werd in Voorburg gevreesd vanwege de reboundkracht. Het bleek inderdaad een zeer goed team, maar VEO bleek deze wedstrijd in haar beste vorm: met snel spel trokken de beweeglijke VEO-heren in de aanval de reboundkracht van RWA uit de paalzone weg. De verdedigende afvang bleek de extra training op rebound goed in de oren geknoopt en grote sprongkracht deed de rest: Op twee derde van de wedstrijd had VEO een gat geslagen van 3 goals (6-3), hetgeen voor RWA niet meer in te lopen bleek, eindstand: 7-6 voor VEO!
Hiermee werd de eerste plek in de poule behaald en dus wachtte de FINALE!!!! 
Om 15.30 u blies de –naar later bleek- veel fluitende de scheidsrechter in voor de wedstrijd tegen Fortis uit Zeeland. Toen de stofwolken opgetrokken waren stond er een eindstand op het bord van 8-5 in het voordeel van de Zeeuwen: slechts 4 van de 13 doelpunten waren niet uit vrije of strafworpen. Jammer voor het spel, maar eerlijk is eerlijk: in die wedstrijd was Fortis overall echt sterker dan VEO.
Alhoewel je natuurlijk ook graag eerste wil worden als je zo ver gekomen bent, overheerst in Voorburg toch tevredenheid en trots! Een 2e plaats –“Vicekampioen”….- op het NK is voor dit jonge team gewoonweg SUPERGOED!
Na afloop werd het succes van deze mooie dag met de apetrotse ouders en spelers / speelsters / verzorging / coaches / fotograaf nog bij de VEO-keet gevierd….
Een groot compliment aan: Melanie, Janneke, Marije, Sylvia, Eline, Esther, Karin, Naomi, Gijs, Sander, Bryan, Pieter, Robin, Thomas, Tim en de coaches: Rian & Roelof. Ga zo door!!
Hoe zal het volgend jaar gaan worden in de hoofdklasse??....
Bron: website van VEO.DOS Kampen Veltman
KAMPEN - De aspiranten B-selectie van KV DOS Kampen / Veltman is er niet in geslaagd een dominante rol te spelen op het Nederlands Kampioenschap. In Amsterdam werd een zesde plaats bereikt.Na het 2009-2010 Dos Kampenbehalen van het kampioenschap van Oost-Nederland mocht het B1-team, spelers tot zestien jaar, afreizen naar Amsterdam. KV DOS heeft een reputatie op deze kampioenschappen, want het was alweer de vierde keer in tien jaar tijd dat de B-selectie van DOS aanwezig mocht zijn op het NK. Een bewijs voor de goede jeugdopleiding van KV DOS.
DOS startte uitstekend door NKV uit Nuenen alle hoeken van het veld te laten zien. DOS, getraind en gecoacht door Wim Visscher en Frank Oranje, won met liefst 7-1. In de tweede wedstrijd was EKVA Almere de tegenstander. De hard spelende polderbewoners waren te sterk voor de Kampenaren. Het werd 3-9. In de derde wedstrijd moest Fortis Scheveningen worden bestreden. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij Fortis in de slotfase net even gelukkiger was: 4-5.
Fortis plaatste zich daarmee voor de finale, die het ook zou winnen. DOS moest spelen om de vijfde plaats. Unitas uit Harderwijk was daarin de tegenstander. DOS was niet meer bij machte om het beste boven te halen en verloor verdiend met 8-5. Daarmee resteerde de zesde plaats. De B-selectie van DOS was daarmee een illusie armer, maar een ervaring rijker.
Bron: Website DOS Kampen Veltman.

NKV
NKV B1 heeft 12 juni deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Districten veld voor B-aspiranten te Amsterdam. Vergezeld met een volle bus groen/wit uitgedoste, uit Nuenen meegereisde supporters, traden zij aan tegen de overige districtskampioenen van Nederland. Eerder dit jaar werd door deze ploeg  bij het NK zaal nog een fraaie vierde plek behaald. Zodoende was de inzet voor de dag om deze prestatie op het NK veld nogmaals te herhalen.
In de eerste wedstrijd werd aangetreden tegen DOS B1 uit Kampen. Hierbij ging de strijd voor rust lange tijd gelijk op. Vlak voor de wissel moest NKV echter een voorsprong toestaan en bleek zelf het vizier nog lang niet op scherp te hebben staan. De korf werd niet meer gevonden en daardoor kon DOS de voorsprong steeds verder uitbouwen naar een 7-1 einduitslag.2009-2010 NKV B1
In de tweede wedstrijd, nu tegen Fortis B1 uit Vlissingen, had NKV deze teleurstellende uitslag duidelijk nog niet verwerkt. Na een rommelige openingsfase keek NKV al gauw tegen een 4-0 achterstand aan. Na rust ging echter de knop om, werd er weer gescoord en ging NKV vol in de achtervolging. Juist bij een gelijke stand, wist Fortis echter ook te scoren uit een vrije worp en werd uiteindelijk nipt verloren.
Ook de derde poulewedstrijd, ditmaal tegen EKVA B1 uit Almere, werd verloren met ruime cijfers. Hierdoor wist NKV zich niet te plaatsen voor de kruisfinales. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Fortis. Zij mogen zich komend seizoen kampioen van Nederland noemen.
Ondanks het ontbreken van een overwinning op dit Nederlandse Kampioenschap, mag de B1 van NKV, met twee behaalde regionale kampioenschappen en een kwalificatie voor de hoofdklasse in de zaalcompetitie van volgend seizoen, zeer tevreden zijn met de sportieve prestaties van dit seizoen.
De complimenten dan ook voor Ralph, Pieter, Tim, Aron, Mike, Lex, Anouk, Charlotte, Irene, Esmee, Nikki, Demi en Diana, en natuurlijk Bob en Koen.
Bron: Website NKV.

Unitas
Unitas B1/ de Jonge heeft op het Nederlands Kampioenschap voor afdelingteams promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen. Om dit doel te bereiken moest de ploeg van Marc en Jelmer bij de beste vijf ploegen eindigen. Onder stralende en warme weersomstandigheden begon de B1 met een 5-7 nederlaag tegen VEO B1. De verschillen tussen beide ploegen waren niet groot, maar de ploeg uit Voorburg was in dit duel net iets gelukkiger. De tweede wedstrijd kon Unitas B1 geen potten breken en 2009-2010 Unitas  B1werd een kansloze 13-8 nederlaag geleden tegen RWA B1. Het slotduel moest gewonnen worden om nog om de 5e/ 6e plaats te strijden. Tegenstander Quick ’21 had door een knap gelijk spel tegen VEO de betere uitgangspositie. Unitas B1 stroopte echter nog eenmaal de mouwen op om niet puntloos uit het toernooi geknikkerd te worden. In een goede wedstrijd werd de ploeg uit Oudega met 8-6 verslagen en kon Unitas zich opmaken voor de allesbeslissende wedstrijd tegen oude bekende DOS Kampen. De ploeg uit Kampen verloor in laatste poulewedstrijd met minimaal (4-5) verschil van de latere toernooiwinnaar Fortis B1. De Unitassers waren dus gewaarschuwd voor de kracht van de Kampenaren. In een spannend duel trok Unitas aan het langste eind en won met 8-5. Door de winst promoveert Unitas B1 rechtstreeks naar de Hoofdklasse. Een knappe prestatie van spelers/ speelsters en technische staf en de kroon op het vele werk en de gedane inspanningen.
Bron: Website Unitas.
Namens alle Unitassers van harte gefeliciteerd.

RWA
Op verzoek van een RWA-kanjers, bezocht ik afgelopen zaterdag 12 juni het Kampioenschap van Nederland voor District B Jeugd, waaraan RWA B1 (als kampioen van de District B 1B klasse) mocht deelnemen. Het NK werd dit jaar georganiseerd bij AKC Rohda te Amsterdam.
’s Morgens vroeg ging er een bus vol met stoere B1 speelsters, spelers en coaches (bestaande uit de dames Lisanne Noordzij, Lisanne de Rooij, Lisa van der Schelde, Tamara Boshoven, Wilma Vogelaar, Janneke Noordzij en Lenie Dijkshoorn en de heren Arnout Geervliet, Daan Prikker, Kaïn Zevenbergen, Quincy Vermeulen, Lars van Heiningen en Remco Gorter, resp. de coaches Mirjam Spanjer en Steven Huizer) vergezeld van vele Rood Witte Supporters en een naar verluid zeer stoere buschauffeur naar Amsterdam, stadsdeel “Nieuw-West”. Buiten deze bus, kwamen uiteraard nog heeeeeel veeeeeel auto’s met stoere RWA supporters naar Rohda op een mooi sportcomplex in een tot dan rustige Amsterdam, stadsdeel “Nieuw-West”.
Na de presentatie moesten onze Rood Witte Kanjers zich opmaken voor de openingswedstrijd op het hoofdveld tegen Quick ’21 B1 uit Oudega. Na de warming-up (wat heet; volgens mij was de adrenalinestoot bij iedereen op en om het veld voel en waarneembaar) begon RWA gespannen, maar nam met een door Kaïn benutte strafworp toch verdiend de leiding. Hierna kwam Quick ’21 beter in hun spel en liep zelfs uit naar een 3-1 voorsprong. Met een mooie doorloop van Kaïn en een goed afstandschot van Lisanne de R werd het weer gelijk; 3-3.2009-2010 RWA B1
Nadat Quick ’21 met 4-3 weer voorkwam, schoten Wilma en Lisanne de R RWA naar een 4-5 voorsprong. Na een 5-5 stand, zorgde Daan er met een knap en koel genomen strafworp in de slotseconden voor dat RWA deze wedstrijd met 5-6 won. Het was voor alles wat RWA betrof een zenuwslopende wedstrijd met (natuurlijk) een verdiende overwinning. De tweede wedstrijd was tegen Unitas B1 uit Harderwijk. Beide
teams begonnen sterk. In de 3e minuut zette Lisanne N RWA op 1-0, maar nog dezelfde minuut was het alweer gelijk. In de 4e en 5e minuut zette Daan RWA op 3-1 voorsprong. Kaïn zette met een strafworp RWA op een 4-2 voorsprong. De weerstand van Unitas was hierna gebroken en RWA liep door treffers van Quincy, Tamara, Kaïn, Daan, Arnout en Wilma uit naar een zeer verdiende 13-8 uitslag. De derde en laatste wedstrijd van “poule A” tegen directe concurrent VEO B1 uit Voorburg moest bepalen welke van de twee teams in de kleine of de grote finale mocht spelen. Omdat VEO de één na laatste wedstrijd in de slotseconden had gelijk gespeeld, had RWA B1 genoeg aan een gelijkspel en moest VEO B1 winnen om een finaleplek te behalen. RWA begon zeer gespannen, maakten foutjes en hiervan maakte VEO gebruik. Toch kwam RWA met een fraai schot van Arnout vanachter de korf voor, maar helaas, al snel hierna keek RWA tegen een 2-1 achterstand. Quincy maakte na enige tijd weer gelijk. Hierna kon RWA niet voorkomen dat VEO naar 6-2 uitliep. Lisanne de Rooij schoot diep in de tweede helft fraai van afstand in en dit betekende tevens een keerpunt in het spel van RWA B1. Met mooi, goed, gevarieerd en snel spel kwam onze RWA B1 equipe met treffers van Kaïn, Daan en Lisanne de R zeer sterk terug. Maar helaas, helaas, helaas, de resterende tijd bleek te kort en zo verloor RWA B1 deze wedstrijd met 7-6 en eindigde als 2e in Poule A. De kleine finale ging tussen EKVA/C1000Verschuren B1 uit Almere en RWA. Het werd een mooie, gelijkopgaande wedstrijd. EKVA opende de score, waarna Kaïn gelijk maakte. Hierna nam EKVA weer de voorsprong, waarna Wilma en Kaïn RWA op voorsprong zette. Na mooi combinatiespel kwam EKVA weer op voorsprong, waarna Quincy fraai gelijk maakte. Weer kwam EKVA voor en nu zette Lisanne de R RWA op gelijke hoogte 5-5. Daan scoorde 6-5, waarna EKVA scoorde 6-6. Kaïn benutte hierna een vrije bal maar kort hierna scoorde EKVA weer de gelijkmaker. In de slotminuten werd door Daan een strafworp benut. Hierna volgden nog een heel lange periode, waarin beide teams kansen kregen maar niet scoorden en zo werd de eindstand 7-8 in het voordeel van RWA.
De finale ging tussen VEO en het welbekende Fortis uit Oost Souburg en deze wedstrijd werd verdiend met 5-8 gewonnen door Fortis B1.
Hierna werden de spandoeken voor een volgend evenement vakkundig verzameld en opgevouwen. Het was een geslaagd en mooi Kampioenschap van Nederland, waarbij tevens de complimenten aan het KNKV en gastvereniging Rohda op zijn plaats hoort voor de goede organisatie en de gastvrijheid. Na de prijsuitreiking gingen we weer huiswaarts.
Bron: Website RWA.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen