KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

2005-2006 Nieuwerkerk B1
Nieuwerkerk B1
Dames:
Hester Groeneveld, Marlies de Beijer, Lisette Knuisting Neven, Miranda Dercks.
Heren: Tim Nome, Ricky van Horik, Matthijs Lansbergen, Erjen Groen.
Coaches: Pieter vd Berg en Ronald Verbeek.

Nieuwerkerk B1 heeft zaterdag 11 maart een prestatie van formaat geleverd. Op het Nederlands Kampioensschap voor B Districts-ploegen werd de ploeg van Pieter en Ronald op overtuigende wijze kampioen. De hele ploeg verkeerde in bloedvorm en liet alle tegenstanders kansloos. Hierbij een mooi verslag van deze schitterende dag in Schiedam.

Het begon allemaal rond een uur of half tien. De kampioen van de B1A klasse en de Districts-kampioen2005-2006 Nieuwerkerk B1 zaal 1 van Zuid West verzamelde zich om te vertrekken naar Schiedam. Daar kwamen de acht beste districts-ploegen van Nederland bijelkaar om het NK te spelen. Schiedam is natuurlijk lekker dichtbij en rond 10 uur kwam de ploeg aan bij de Margriethal. In de hal werd een 'Nieuwerkerk-hoekje' ingericht en daarna konden de spelers gaan inschieten.
Rond half 11 werden de ploegen voorgesteld aan het publiek. Vanuit Nieuwerkerk waren inmiddels een mannetje of 50 die zich al aardig lieten horen. Met dank aan Jason en Max was veld 1 al snel omgetoverd tot een 'Nieuwerkerk-veld'. De hele muur hing vol met spandoeken van Nieuwerkerk.

11.00 Nieuwerkerk B1 - Phoenix B1 9-1
Om 11 uur begon het dan echt. De eerste poulewedstrijd! Deze wedstrijd was tegen Phoenix B1 uit Zoetermeer. Ondersteund door het publiek knalde Nieuwerkerk B1 werkelijk uit de startblokken. De ploeg liet korfbal van een andere planeet zien en overtrof Phoenix op alle fronten. Niks sprake van zenuwen, gewoon een 5-0 voorsprong na tien minuten! De wedstrijden op het NK duurde tweemaal 12,5 minuten. Vlak na de 'rust' wist Phoenix wat terug te doen, 5-1. Daarna zette Nieuwerkerk B1 weer even aan en wist het nog vier keer te scoren! Er waren 25 minuten gespeeld en Nieuwerkerk won met 9-1! De toon was gezet. Geweldig mooi korfbal en zeer effectief spel. De eerste punten waren binnen!

12.00 Nieuwerkerk B1 - Elburg B1 7-3
Na zo'n geweldige eerste wedstrijd is het gevaar altijd dat de gemakzucht erin sluipt. Dit was niet het geval bij Nieuwerkerk. Na een ontspannen half uurtje na de 1e wedstrijd begon de ploeg weer erg scherp aan de wedstrijd. Ook Elburg maakte kennis met de effectiviteit van Nieuwerkerk. Binnen twee minuten stond Nieuwerkerk alweer 2-0 voor. Daarna kwam Elburg even goed terug. Door twee snelle goals werd het 2005-2006 Nieuwerkerk B1 zaal 2zelfs 2-2. Nieuwerkerk begreep dat er even aangezet moest worden. Binnen drie minuten wist de ontketende Nieuwerkerkse ploeg vier keer te scoren. 6-2 en de wedstrijd was al voor de wissel beslist. In de tweede helft kon Nieuwerkerk het zich permitteren om rustig aan te doen. Elburg probeerde met wat fysieke strijd nog wat terug te doen, maar dat lukte niet. In de slotfase kwam Nieuwerkerk op 7-2. In de laatste minuut mocht Elburg nog aanleggen vanaf de stip en werd de einduitslag op 7-3 bepaald.

13.00 Rust Roest B1 - Nieuwerkerk B1 5-10

Na de tweede wedstrijd werd duidelijk dat ook het Eindhovense Rust Roest beide wedstrijden had gewonnen. De derde poulewedstrijd zou dus beslissend worden. Rust Roest B1 is geen onbekende voor Nieuwerkerk. Op het veld zitten beiden ploegen bijelkaar in de Hoofdklasse. Tweemaal wist Nieuwerkerk al te winnen, maar hoe zou het deze keer gaan? De ploeg was nog steeds ontspannen en maakte weer een goede voorbereiding. Onder het genot van de lekkere broodjes van Dolf werd er even uitgerust. De wedstrijd begon weer erg goed voor Nieuwerkerk. De 0-1 lag al snel in de rieten mand. Rust Roest beantwoordde al snel met de 1-1. Daarna was het over met de Eindhovense pret. Nieuwerkerk schakelde een tandje hoger en speelde Rust Roest compleet van de mat. Met vier goals in vier minuten werd een 1-5 voorsprong gepakt! Na de 2-5 van Rust Roest maakte Nieuwerkerk helemaal een einde aan alle onzekerheid. De ploeg wilde naar de finale en liet daar geen onduidelijkheid over bestaan! Drie snelle goals zorgde voor een 2-8 voorsprong! Deze voorsprong gaf de coaches Pieter en Ronald de gelegenheid om de reserves in te brengen. Aram, Jason, Rosanne en Inge kwamen met elkaar in een vak te staan. Jason mocht vanaf 2,5 meter de stand op 2-9 zetten! Een geweldige tussenstand. In de slotminuut liet Nieuwerkerk de teugels iets vieren en liet Rust Roest wat van haar klasse zien. Drie goals achter elkaar bracht de stand op 5-9. Invaller Aram besloot met een rake knal en zo werd het 5-10!2005-2006 Nieuwerkerk B1 zaal 3

Finale: PKC B1 - Nieuwerkerk B1
Door de resultaten in de poule werd Nieuwerkerk B1 overtuigend eerste in poule A. In de andere poule was het PKC B1 dat ongeslagen richting de finale kwam. Ook PKC B1 is geen onbekende voor Nieuwerkerk. Vorige week was PKC B1 de tegenstander in de wedstrijd om het districts-kampioensschap van Zuid West. Toen wist Nieuwerkerk met 9-6 te winnen. PKC begon goed aan de finale en schoot bij de 1e poging direct raak. Nieuwerkerk kwam snel daarna op 1-1. Toch was het daarna weer PKC dat de voorsprong pakte. De bomvolle sporthal werd er stil van. Het Nieuwerkerkse legioen was inmiddels verdubbeld, maar ook deze massa was erg gespannen. Ook de Nieuwerkerkse spelers leken voor het eerst last van de zenuwen te hebben. Er werd met weinig overtuiging gespeeld. Dat is natuurlijk meer dan logisch, je speelt niet zo vaak een finale op een Nederlands Kampioensschap. Na de 2-2 van Nieuwerkerk kwam de ploeg beter in de wedstrijd. Twee snelle goals achterelkaar zorgde voor een 2-4 voorsprong! De wedstrijd bleef lang spannend. Nieuwerkerk was beter dan PKC, maar niet met zo'n groot verschil als het de rest van de dag was geweest. PKC deed er alles aan om de 3-4 te scoren, maar dit liet Nieuwerkerk niet toe. In de 18e minuut was het namelijk Nieuwerkerk dat scoorde, 2-5! In de laatste minuut toonde Nieuwerkerk B1 weer aan van een klasse apart te zijn. Drie goals zorgde voor een enorme ontlading bij de spelers, coaches en het publiek. Uiteindelijk werd het zo 2-8!! NIEUWERKERK B1 WAS NEDERLANDS KAMPIOEN!!


Dit toernooi werd gespeeld op 11 maart in de Magriethal in Schiedam

Uitslagen poule A       Uitslagen poule B
Nieuwerkerk B1 - Phoenix B1 9-1 SCO B1 - ROHDA B1 6-3
Elburg B1 - Rust Roest B1 R.R. wint PKC/Café Bar B1 - Atalante B1 PKC wint
Nieuwerkerk B1 - Elburg B1 7-3 Atalante B1 - SCO B1 4-5
Rust Roest B1 - Phoenix B1 R.R. wint PKC/Café Bar B1 - ROHDA B1 7-2
Phoenix B1 - Elburg B1 Phoenix wint ROHDA B1 - Atalante B1 6-5
Rust Roest B1 - Nieuwerkerk B1 5-10 SCO B1 - PKC/Café Bar B1 4-5


Eindstand poule A     Eindstand poule B  
Nieuwerkerk B1 3-6 26-9 PKC/Café Bar B1 3-6
Rust Roest B1 3-4 SCO B1 3-4 15-12
Phoenix B1 3-2 ROHDA B1 3-2 11-18
Elburg B1 3-0 Atalante B1 3-0


Finale
Nieuwerkerk B1 - PKC/Café Bar B1 8-2
3de/4de plaats
Rust Roest B1 - SCO B1 1-3
5de/6de plaats
Phoenix B1 - ROHDA B1 5-6

2005-2006 ROHDA B1 zaal
ROHDA B1
Dames: Maud Canisius, Thura Schajik, Tessa Nierop, Maaike Appel,
                  Linsey van Wijhe, Toshi Lont, Nicky samuels.
Heren: Jordan Vlek, Errol Opering, Kenny Lauf,
                 Benno Veen, Chifaas Alyan, Orrin Fordjour.
Coaches: Marnix van Keulen en Arie Verburg.
Bron foto: Website AKC ROHDA.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen