KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

Het Nederlands Kampioenschap voor de B1 startte al op vrijdag 13 maart 2015. Vanaf 13.30 uur verzamelden alle spelers, reserve spelers, scouts, verzorging en begeleiding zich bij DeetosSnel. Met twee busjes en een personenauto vertrokken ze om 14.30 uur naar ‘De Langenberg’ in Rijssen, de accommodatie waar zij die nacht zouden verblijven.

Rond 16.00 uur kwamen ze aan in Rijssen en nadat de bedden verdeeld waren, het eten in de koelkast gezet was en iedereen wat gedronken had, begon het middagprogramma. In het bos speelden de meiden tegen de jongens het spel klootschieten. Op een gegeven moment liepen Rinke en Thom achteraan, toen Rinke ineens een scheet liet, die je aan de andere kant van het bos kon horen. Ach zei hij, dat moet ook gebeuren. Na dit spel was het alweer tijd om het avondeten te bereiden. Omdat de ploeg geen kok bij zich had, moesten de masterchefs aan de slag. Ilse, Merijn, Stephanie en Lizanne hebben hun kookkunsten laten zien en een heerlijke pastamaaltijd klaargemaakt. Thom, Tommy en Randy hadden de eer om de tafel leuk te dekken. Of dat is gelukt en het allemaal te eten was? De ouders vragen het zich af. Daarna nam Johannis de leiding over de afwasploeg op zich, zodat iedereen een taak had uitgevoerd. Die avond hebben de spelers nog een succesbericht gemaakt voor DeetosSnel C1, zij speelden op 14 maart het NK in Goes. En werd er op verzoek van enkele meiden nog een stukje ‘goede tijden, slechte tijden’ gekeken.

Daarna hield Maarten een praatje en werden de sponsorshirts, broekjes en polo’s uitgedeeld. Wat zag dat er mooi uit!
Na het algemene praatje van Rinke en André over het NK, was het tijd voor het serieuze werk. Rinke en André hebben ruim drie kwartier met de vakken bespreking gehouden. De sleutelwoorden tijdens die besprekingen waren: TEAM, zelfinitiatief, oplossen, met elkaar, hoe, tactiek, samen!

En dan is het tijd om te gaan slapen, licht uit en stil zijn. De verantwoording om wel of niet op tijd te gaan slapen, lag bij de groep zelf. En natuurlijk zijn er altijd een paar die dat lastig vinden… Randy, Thom, Tommy en Luke! Zij dachten zeker nog wat te kunnen blijven hangen bij de leiding, die nog tot laat in de avond het NK aan het voorbereiden was onder het genot van een hapje en een ‘zelfverzorgd’ drankje.

De dag van de waarheid
Vandaag moet het gebeuren. Om 07.00 uur ging de wekker en tot 08.00 uur had iedereen de tijd om te douchen en zijn of haar spullen in te pakken. Om 08.00 uur was het gezamenlijk ontbijt en raar maar waar de bidons met vocht stonden nu al op tafel. Na een goed ontbijt vertrok de ploeg vanuit Rijssen naar Enschede.

Rond 10.00 uur kwamen ze aan in de Diekmanhal en werd de ploeg een kleedkamer toegewezen waar zij zich tussen de wedstrijden door konden terugtrekken.

Ondertussen hadden de supporters al wat plaatsen weten te bemachtigen in beide hallen en kregen de spandoeken, vlaggen en ballonnen een mooie plekje. En ook al waren we met niet zoveel supporters, DeetosSnel was duidelijk aanwezig in Enschede.

De eerste wedstrijd: DeetosSnel B1 – Unitas B1
De eerste wedstrijd speelden we tegen Unitas. Een tegenstander waarvan we dachten wel te kunnen winnen. Al na een halve minuut stond het 1-0 voor DeetosSnel door een doorloopbal van Randy. Na een afstand schot van Stephanie, een vrije bal van Tommy en een afstand schot van Randy, stond er na 10 minuten een stand van 4-1 op het scorebord. Maar dan komt Unitas toch nog terug door een vrije bal en een strafworp en wordt de ruststand 4-3.
De tweede helft startten we weer met een doelpunt binnen een minuut. Een korte kans van Tommy, stand 5-3. Dan krijgt Unitas een strafworp mee, maar met een benutte strafworp van Merijn en een afstand schot van Stephanie winnen we de eerste wedstrijd met 7-4. Dat is één!

De tweede wedstrijd: DeetosSnel B1 – Achilles (Hg) B1
Deze wedstrijd werd heel makkelijk gewonnen. Achilles gaf geen tegenstand en bij DeetosSnel vielen alle ballen door de mand. Wat speelden ze fantastisch. Het hoogtepunt in deze wedstrijd was het blok van Randy. Denk je als speler van Achilles een vrije doorloopbal te kunnen nemen, word je van achteren toch geblokt! Met doelpunten van Manon, Merijn, Thom, Stephanie, Jitte en Tommy werd deze wedstrijd zeer overtuigend gewonnen met 10-2. En dat is twee!!

Dat onze mascotte het Schaapie aan alle overwinningen heeft bijgedragen, zal niemand zijn ontgaan. Een high five van het Schaapie voor de wedstrijd en daarna… knallen met zijn allen!

De derde wedstrijd: DeetosSnel B1 – CKV Oranje Wit (D) B1
En toen kwam daar weer die wedstrijd tegen onze vrienden van Oranje Wit uit Dordrecht. De beruchte tegenstander. Als we deze wedstrijd winnen, staan we in de finale. Dus dat betekende, dat iedereen geconcentreerd en scherp die wedstrijd moest spelen. En wat deden ze het geweldig. Verdedigend had het TEAM het goed op orde en in de aanval was iedereen scherp in de afronding. 4-1 was de ruststand met doelpunten van Randy, Stephanie en Merijn. Zou het dan toch lukken? Ja hoor! De tweede helft was nog geen twee minuten bezig en er waren al weer twee doelpunten gemaakt door onze spelers. DeetosSnel overheerste ook de tweede helft waarin Manon, Stephanie, Jitte, Thom, Randy en Romi hun doelpunten meepakten. Oranje Wit was goed, maar volgens coach André waren wij excellent! En dat is drie!!! En nog belangrijker, dat betekent de FINALE!

Frisse lucht
De tijd tussen de laatste wedstrijd en de finale werd benut om even naar buiten te gaan. De spelers en begeleiding hebben lekker een half uur rondom het sportcomplex gewandeld ter voorbereiding op de finale.

De finale: DeetosSnel B1 – Dalto/BNApp.nl B1
Dit was de eerste wedstrijd in het toernooi, waarbij we op achterstand kwamen. In de aanval ging het moeizaam en was het zoeken naar de kansen. Na zes minuten een 1-3 achterstand op het scorebord. Gelukkig knalde Randy er twee afstandschoten in, zodat we met een gelijkspel de rust in gingen. Het kon nog alle kanten op. De tweede helft kwamen we weer op achterstand 3-4 en miste Thom een strafworp. Direct daarop schiet Tommy een afstand schot raak en is de stand weer gelijk 4-4. Dan komen we weer achter door een afstand schot van Dalto, maar maakt Jitte een mooie doorloopbal en is het weer gelijk 5-5. Nog maar 5 minuten te gaan voor het eind van de wedstrijd. We moeten nu echt gaan scoren. Tommy scoort een vrije bal en direct daarna een afstand schot, het is 7-5. We staan voor, nog drie minuten. Dit moet toch lukken? Helaas een afstand schot van Dalto, 7-6. Nog 1 minuut… Merijn schiet en die zit, het is 8-6! Er wordt nog van vak gewisseld, Dalto schiet nog een keer en weer raak, 8-7. Maar dan fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. De finale is gewonnen!

De prijsuitreiking
De spelers, reserves, begeleiding, staf en alle supporters gingen uit hun dak. Wat een feest. De beker is binnen en voor iedereen een medaille. Voor een aantal spelers al de zoveelste in hun mooie korfbalcarrière.
Deze overwinning hebben de spelers als TEAM voor elkaar gekregen, wat hebben ze hard gewerkt met zijn allen, voor elkaar gestreden, elkaar aangemoedigd, na elk doelpunt met elkaar gejuicht en altijd maar blijven doorgaan. Dit was vandaag ÉÉN TEAM! Het winnende TEAM!

The day after 15 maart 2015
En wat dacht jij toen je vanmorgen wakker werd en hoe voelde jij je?

Jitte: “Nederlands Kampioen, wat was het een topdag! We stonden er echt als een TEAM en ik denk dat het daarom zo goed ging. Voor sommigen van ons is dit ons laatste NK en ik denk, dat we wel mogen zeggen dat we dat ook hebben laten zien! We hebben alles gegeven en met wat voor een topresultaat! Het leuke was, dat we maar weinig publiek hadden, maar ze toch boven iedereen uit schreeuwden. Met 10 man tegen 100 man van Oranje Wit “het is stil aan de overkant zingen” is natuurlijk altijd super leuk om te horen. En door de mascotte, het Schaapie, zaten we helemaal in onze flow! Vanaf de D’s Nederlands Kampioen geworden, wie kan dat nou zeggen?”
Manon: ”Ik ben trots op het TEAM en dat we zo voor elkaar werkten. Ik vond het fijn dat er na elke wedstrijd werd gevraagd wat je wilde eten en drinken. Maar ik ben moe.”
Stephanie: “Ik ben super trots dat we dit als TEAM hebben bereikt en ondanks de weinige supporters de steun wel super vond.”
Romi: “Ik heb pijn in mijn voeten en kan het niet geloven. Ik pak mijn telefoon en ga alle leuke foto’s en reacties bekijken. Heerlijk nagenieten. Een droom die is uitgekomen.”
Merijn: “Mijn poten doen pijn! En nou is het alweer voorbij!”
Randy: “Ongelooflijk veel pijn in mijn benen! Maar ik voel me goed!”
Thom: (Die moet je ’s morgens niets vragen!)“Ik dacht aan helemaal niets en ik voel me hetzelfde als anders. Wat zijn dat voor stomme vragen?”
Tommy: “Ik heb last van mijn benen en ben moe. Maar zo trots dat we dit als TEAM hebben gedaan.”
Coach Rinke
“Ik dacht ‘Wat is er aan de hand? Waarom gilt mijn kind in de andere kamer zo hard?’ Ik ben mega blij en ben met een tevreden gevoel naar bed gegaan. Ik heb zaterdag met een grote glimlach op mijn gezicht rondgelopen. De manier waarop het is gegaan, we hebben erop gehamerd, dat ze iedere wedstrijd 2 x 12 minuten geconcentreerd moeten zijn. Dat ze er als één TEAM moeten staan en zaterdag viel alles op zijn plek. Het was schitterend.”
Coach André
“O shit, waarom moet ik zo vroeg op… o ja met de kinderen naar het Anne Frank huis.”
“Wat ik van gisteren vond, is heel simpel. De best korfballende ploeg heeft gewonnen. De wedstrijden tegen Achilles en Oranje Wit waren fantastisch. Mijn vrees is gelukkig niet uitgekomen. Ze hebben er op het moment suprême als TEAM gestaan en alles voor elkaar gedaan. Dat is fantastisch. De sleutel om kampioen te worden heeft daar gelegen op vrijdagavond toen we met de vakken bespreking hebben gehouden. Daar is per vak alles doorgenomen en zij hebben aangegeven wat ze gaan doen. En dat is er zaterdag uitgekomen.
Teambegeleider Maarten
“Ik werd wakker met een heel blij gevoel. Ik ben heel trots op het TEAM. Zij hebben boven verwachting gepresteerd. De taak om als TEAM te opereren, heeft de ploeg zaterdag uitstekend gedaan. Zij hebben als TEAM alle wedstrijden gewonnen.”
Verzorgster Lizanne
“K.., het is zes uur ik moet werken, naar ADO Den Haag. Ik wil weer in mijn bed liggen.”
“Ik vond het een leuke gezellige dag en leuk dat ik dit eens van dichtbij heb mogen meemaken en niet vanaf de tribune.”

Bedankt
Een extra bedankje voor Alice en Lizanne voor het verzorgen van het eten en drinken tussen de wedstrijden door. Omdat er zo op gehamerd werd dat er voldoende werd gedronken en genoeg werd gegeten, waren wij de enige ploeg die tijdens het toernooi geen kramp heeft gehad.

En natuurlijk bedankt: sponsoren, coaches, begeleiding, verzorging, scouts, supporters, ouders, reserves, DeetosSnel en iedereen die we vergeten zijn om deze topprestatie van DeetosSnel B1 waar te helpen maken.
 


Dames: Manon Brand, Romi Vink, Stephanie van Geffen, Jitte Janssen
Heren: Thom Nagtegaal, Randy Oosting, Tommy Brand, Merijn Sevenhuysen.
Trainers/Coaches: André Kraaijeveld, Rinke Hoekstra.
Teammanager: Maarten Boot (ontbreekt op de foto; nl. zelf de fotograaf).
Bron: Website DeetosSnel.

Bron teamfoto: Winanda van Zwamen. van Korfbalfoto.nl


UITSLAGEN

POULE A     POULE B  
Achilles(Hg) B1 - Oranje Wit(D) B1   5 -   9   Drachten/vd Wiel B1 - Dalto/BNApp.nl B1   4 -   5
DeetosSnel B1 - Unitas/Perspectief B1   7 -   4   Nieuwerkerk/Trekvogels B1 - Groen Geel B1   5 -   4
Oranje Wit(D) B1 - Unitas/Perspectief B1 10 -   3   Dalto/BNApp.nl B1 - Groen Geel B1   8 -   4
DeetosSnel B1 - Achilles(Hg) B1 10 -   2   Nieuwerkerk/Trekvogels B1 - Drachten/vd Wiel B1   3 -   2
Unitas/Perspectief B1 - Achilles(Hg) B1   6 -   8   Drachten/vd Wiel B1 - Groen Geel B1   2 -   6
Oranje Wit(D) B1 - DeetosSnel B1   5 - 10   Dalto/BNApp.nl B1 - Nieuwerkerk/Trekvogels B1   7 -   6
         


EINDSTANDEN POULE WEDSTRIJDEN

Poule A     Poule B    
DeetosSnel B1 3 - 6 27-11 Dalto/BNApp.nl B1 3 - 6 20-14
Oranje Wit(D) B1 3 - 4 24-18 Nieuwerkerk/Trekvogels B1 3 - 4 14-13
Achilles(Hg) B1 3 - 2 15-25 Groen Geel B1 3 - 2 14-15
Unitas/Perpectief B1 3 - 0 13-25 Drachten/van der Wiel B1 3 - 0   8-13
           
           

 

Finale      
DeetosSnel B1 - Dalto/BNApp.nl B1   8 -   7    
3de/4de plaats      
Oranje Wit(D) B1 - Nieuwerkerk/Trekvogels B1   7 -   5    
5de/6de plaats      
Achilles(Hg) B1 - Groen Geel B1 10 -   7    
7de/8ste plaats      
Unitas/Perspectief B1 - Drachten/van der Wiel B1   3 -   9    


OVERIGE VERSLAGEN EN TEAMFOTO'S

Dalto/BNApp.nl

Na een aantal rommelige weken was het afgelopen zaterdag eindelijk zo ver. Het NK stond voor de deur. Woensdag en vrijdag werd er getraind met de B1 en alle reserves. Woensdag kwam Robin helaas ongelukkig ten val, waardoor zij het gips in moest. Behoorlijk vervelend.. Maar ook Robin hoorde bij de ploeg en zo was zij er vrijdag en zaterdag gelukkig gewoon bij.
Vrijdag werden de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i gezet, maar de training was vooral heel ontspannen. Na de training hadden de trainers nog wat beelden hadden ze verteld. Niet wetende dat Maayke en Daphne die week daarvoor onwijs druk waren geweest met filmpjes maken. Succeswensen van mensen van Dalto en ook van ouders. Och wat was het prachtig om alle reacties van de kinderen te zien. Dit hadden ze natuurlijk nooit verwacht. Hoogtepuntje was toch wel de rap van de ouders van Joost en daarmee begin ik ook ons NK verhaal.

B1, WAT EEN TEAM!!!

Om 08.00 uur werd er verzameld. De één was al wat meer in de stemming dan de ander, maar ook dat hoort erbij. Om 08.15 gingen er een stuk of tien auto's richting Enschede. Wat een pokke end.. En dat zo op de vroege morgen. Aangekomen in Enschede werden de kleedkamers opgezocht en werd alles geïnstalleerd. Er waren genoeg boodschappen meegekomen om de B1 zo te voorzien. Muziekje op, even lekker inschieten, voorstellen en dan de bespreking voor de 1e wedstrijd.

De 1e wedstrijd werd gespeeld tegen Drachten, een bekende ploeg voor de B1 want op het veld speelde de B1 hier tegen gelijk. Rudo waarschuwde ervoor: "jongens Drachten kan gaan stunten, misschien wel de moeilijkste tegenstander". Gespannen koppies. Dus dan is het lastig in te schatten hoe de B1 het zou gaan doen. Opvallend aan deze wedstrijd was dat Mika heerlijk stond te vuren en Joost, zoals de D-Side zong, alles had. Het andere vak had wat meer moeite, maar uiteindelijk werd er met 5-4 gewonnen. Phoe... De spanning was er af en oh wat is dit dan heerlijk beginnen.

Op naar de volgende wedstrijd tegen Groen Geel, zij verloren hun 1e wedstrijd en waren uit op revanche. De B1 speelde achteraf, de beste wedstrijd tegen Groen Geel. Willeke scoorde een doorloopbal, Joost had weer alle rebounds, Mika stond nog steeds lekker te vuren, Joeri schoot zijn eerste bal raak, Fab scoorde van afstand (ja, echt!), Nina schoot raak terwijl het eigenlijk niet mocht, Bente stond als een tijger te verdedigen en Jer was ook weer overal te vinden. Met 8-4 werd er gewonnen!

Er begon wat te groeien, iedereen geloofde erin dat het vandaag zou gaan gebeuren. Iedereen was enthousiast en blij, er hing een fantastische sfeer in de kleedkamer. Wat ik machtig vond was het volgende. We hadden met zijn allen afgesproken om voor de finale te gaan, wij zouden daar als trainers ook naar wisselen. Snel ingrijpen indien nodig.. Toch ben je dan benieuwd hoe spelers hierop reageren, maar wat een volwassen kinderen hebben wij in de B1. Ik neem als voorbeeld even Lies, Lies speelde twee jaar geleden nog in de C2, werd twee keer gewisseld. Maar als er iemand was, die met een glimlach rond liep en zichtbaar genoot, dan was het Lies wel. Zo fantastisch mooi om te zien!

De laatste poule wedstrijd was tegen Nieuwerkerk. Zij hadden ook twee keer gewonnen, maar met minder doelpunten onderling. Dus wij zouden aan een gelijk spel genoeg hebben. Dit was voor ons de mooiste wedstrijd, denk ik.. Want wat een veerkracht heeft de B1 getoond, ook dat kunnen ze al! Jeremie had kramp en hij stond op het punt gewisseld te worden, maar nee: bikkel als dat die is (of aansteller, want ik heb hem zien springen in Maarssen... ;-)) ging hij door. Net voor dat hij kramp had gehad schoot hij de 6-4 binnen, met nog zeven minuten te spelen. Nieuwerkerk begon toen al met onwijs lange aanvallen te draaien. De trainers waren hun stem bijna kwijt om de B1 zo goed mogelijk te coachen. Met nog vier minuten op de klok maakte Joost met een one hander de 6-5. Weer een lange aanval van Nieuwerkerk. Bente en Tessa ondertussen onder de korf gedirigeerd. Mika en Joost in de aanval met opdracht om te gaan stormen. En jawel.. Mika gooit hem er op onverklaarbare wijze in, wat een ontlading! Verdedigend focus houden en aanvallend de laatste minuut uitspelen. Na dat de bal onderschept werd, ging Nieuwerkerk op de rebound spelen. Jeremie speelt hem naast zich, Arie onder de korf, wordt achterverdedigd. Jeremie krijgt de bal van Fab en schiet gewoon. Ik weet nog dat ik dacht 'WAT DOE JIJ NOU!' en ik weet ondertussen dat iedereen dat dacht. Maar Jer zou Jer niet zijn als hij die bal, zonder rebound, van acht meter er gewoon inschiet. Ongelofelijk, wat een ontlading was dat. Ik krijg nog kippenvel als ik er aan denk. Ik hoop dat iedereen die dit leest het filmpje al heeft gezien, want wat is en wat was dat genieten zeg.

Na de wedstrijd tegen Nieuwerkerk maakten we even een klein rondje met zijn allen. Een aantal kinderen werd even behandeld. De finale zouden we spelen tegen Deetos, geen onbekende voor de B1 en een onwijs zware opgave.
Het leek erop dat de B1 fitter was, na twee minuten had een dame van Deetos al een blessurebehandeling nodig. Wij kwamen 3-1 voor! Als we op dat moment de 4-1 hadden gemaakt, hadden we ze gepakt, denk ik. Maar de vermoeidheid sloeg ook toe bij de B1. Jer weer met kramp en Fab die ook in de rij ging zitten. Fantastisch gezicht.
Maar weer terug naar de wedstrijd,. 3-3 was de stand met rust, alles was dus mogelijk. Je merkte wel dat Deetos beter in de wedstrijd kwam. Zij scoorden makkelijker en bij ons was de pijp eigenlijk leeg.
Helaas verloren we met 8-7, onwijs jammer. Maar wij kunnen de spelers helemaal niks verwijten. Ze hebben gedaan wat we van ze vroegen, ze hebben alles gegeven, maar het was helaas net niet genoeg. Hoe graag we die 1e prijs mee hadden willen nemen uit het verre Enschede. Iedereen had er vrede mee, iedereen was trots. Trots, op die 2e plek! Ik kan mezelf ook niet herinneren dat ik blij was om een 2e plek. Natuurlijk had het gekund, natuurlijk hadden dingen anders gekund. Maar die laatste goal viel helaas net niet onze kant op en dat is ook topsport.

Na de wedstrijd hebben we het publiek uit Driebergen, dat toch behoorlijk aanwezig was, bedankt. Deetos hebben we gefeliciteerd met hun verdiende 1e plek. Daarna zijn we nog even bij elkaar gekomen en hebben de coaches uitgesproken hoe trots ze op deze ploeg zijn. Eigenlijk is dat met geen pen te beschrijven. Wie had dit verwacht? Ik denk dat dat er maar weinig zijn. Zo'n volwassen ploeg, elkaar het zo gunnen, dingen van elkaar accepteren, zo'n enorme drive. Waauw, een dag om nooit te vergeten.

Daarna gingen de meesten nog door naar OVVO om het 1e aan te moedigen en ook dat was niet zonder resultaat. Elke speler of reserve die ik daar tegen kwam van de B1, liep daar rond met een grote glimlach. Heerlijk!!

Dan rest mij nog om een aantal mensen te bedanken: Bakker Bart voor het verzorgde ontbijt. De sponsor voor de Inschietshirts en de vesten van de staf, de reserves (super wat jullie allemaal voor de ploeg betekend hebben), Mascha; voor de krampgevallen en Nina die wat moe was, Daphne; gebombardeerd tot teammanager, wat je fantastisch hebt uitgevoerd! En natuurlijk jullie gezelligheid. Ook wil ik het publiek bedanken voor hun steun. Ik weet zeker dat alle toppers nu nog gemotiveerder zijn dan ooit, om over vier jaar in Dalto 1 te spelen en dan wekelijks voor dit fantastische publiek te mogen spelen. Ouders bedankt voor het rijden.
Mijn excuus als ik nu nog iemand vergeten ben, maar jullie zijn allemaal TOPPERS (Dalto-ers)!

Wat ik als laatst nog wil melden... Op NK's is altijd veel te doen over scheidsrechters, ik heb me er zelf in het verleden ook wel aan gestoord, maar.. op dit NK liepen stuk voor stuk fantastische scheidsrechters rond en ik vind dat dat ook wel eens gezegd mag worden.

B1, WAT EEN TEAM!!!


Dames: Fabienne Muradin, Bente Rodenburg, Lies Vink, Nina de Bruin, Willeke Ram, Eva Pluijm, Robin ter Hoeve, Mirte Anbeek, Tessa van de Tuijn.
Heren: Mika Anbeek, Joost Wattel, Jérèmie Westerhoff, Arie Rodenburg, Joeri Zoontjes, Thijs Rodenburg, Thijs van de Griendt, Joren van Dalen.
Trainers/Coaches: Rudo Schulting, Danny Schulting, Barbara Brouwer.
Teammanager: Daphne Tiemersma.
Fysio: Mascha Milot.
Teamfoto: Maayke Brouwer.
Foto's: Laura Mansvelder.
Bron: Website Dalto.


Nieuwerkerk/Trekvogels

In Enschede is Nwk/Tv B1, gesteund door ruim 130 supporters, vierde van Nederland geworden. Ondanks dat het team van Jason en Arjan geen moment haar aanvallende niveau haalde, lag de ploeg lang op finalekoers. De laatste 5 minuten tegen Dalto verliepen echter desastreus. Zo was Nwk/Tv veroordeeld tot de wedstrijd om de 3e plek. Ondanks een goede start werd die pot verloren van OW. DeetosSnel B1 werd de terechte kampioen.

In een poule met Groen Geel, Drachten en Dalto was Nwk/Tv de favoriet. Groen Geel leek op voorhand de grote concurrent. Dat was direct de eerste tegenstander in de poule. Na 12 min was de ruststand 4-3 in ons voordeel. De tweede helft was erg matig. Pas in de slotminuut scoorde Nwk/Tv de verlossende 5-3. Groen Geel scoorde nog 5-4, maar toen einde wedstrijd. Dalto versloeg Drachten met dezelfde cijfers op het andere veld.

De tweede wedstrijd was dus tegen Drachten. Die wedstrijd was van een nog minder niveau. De spanning leek de kids toch te veel te worden. Verdedigend was het heel goed, maar aanvallend niet. Dat terwijl dit in de reguliere competitie de kracht was van Nwk/Tv B1. Na een ruststand van 2-0 kwam Drachten terug tot 2-2. Wederom werd een minimale winst geboekt in de slotfase! 3-2 en een 100% score. Dat is wel de bedoeling op toernooi korbal!

Dalto won met 8-4 van Groen Geel en de laatste wedstrijd zou bepalen wie de finale zou mogen spelen tegen DeetosSnel. Nwk/Tv moest winnen. De 130 supporters van Nwk/Tv maken er kort voor de wedstrijd een groot feest van op de tribune! Een unieke sfeer! De start van Nwk/Tv was weer moeizaam. Dalto kwam op voorsprong en Nwk/Tv mist een stip. Het gaat gelijk op en de ruststand is 3-3. In de tweede helft lijkt Nwk/Tv de schroom van zich af te gooien! Met drie goals op rij pakt de ploeg een 6-3 voorsprong. Dit mag niet meer misgaan! Helaas gaat het wel mis. Dalto scoort snel 6-4 en gaat daarna alles op de doorbraak spelen. Nwk/Tv heeft weer moeite om de korf te vinden. Dalto scoort 6-5 en in de slotminuut gebeurt het onwerkelijke. Weer een doorloper en 6-6. Nwk/Tv is geknakt en Dalto schiet zelfs de 6-7 nog binnen. Als de spelers over 20 jaar nog terugdenken aan dit NK zal deze wedstrijd als een gemiste kans worden gezien. We waren niks minder dan Dalto. We weten als we onze normale niveau hadden gehaald, we waarschijnlijk de finale hadden gehaald. Heel zuur.....

Dalto speelde overigens een meer dan prima toernooi en ook een hele goede finale. Bijna leek Dalto te winnen maar uiteindelijk pakte DeetosSnel terecht de titel (8-7).

Kort na de nederlaag tegen Dalto moest Nwk/Tv al aantreden tegen Oranje Wit om de 3e plek. Ondanks de recente teleurstelling begon onze ploeg goed. Een snelle 4-1 voorsprong was het resultaat. Na de 5-3 stokte het wederom en Oranje Wit won met 5-7.

Nwk/Tv eindigde zodoende als 4e en dat is toch een knappe prestatie. Maar deze spelers en coaches hadden op meer gehoopt. Dan maar op het veld! Daar staat Nwk/Tv bovenaan. Geen Nk met korte wedstrijdjes op het veld maar kruisfinales. Dat wordt het volgende doel voor deze kanjers!


Dames: Annick v.d. Kooij, Mirthe Kuiper, Romee v.d. Jagt, Estelle Hendriks, Emma Collée.
Heren: Koen Collee, Aswhin Bäcker, Tobias van Sprang, Mike de Ronde, Rik Vogel.
Trainers/Coaches: Jason v.d. Assem, Arjan Vuik, Laura de Wit.
Bron: Website Nieuwerkerk.
Foto: Matthijs de Jong.

Achilles(Hg)

Wat was het weer een bijzondere dag voor onze B1.

Onze B1 mocht vandaag weer strijden om het Nederlands kampioenschap. De 1e poulewedstrijd was tegen Oranje Wit. Onze B1 had erg veel moeite om de zenuwen in bedwang te krijgen ... en tja dan is 2x 12 minuten wel heel erg kort .... te kort bleek uiteindelijk.

De 2e poulewedstrijd was tegen Deetos.
Alles wat fout kon gaan ging fout. Volgens Tobias was het beschamend en ging het belabberd. Maar snel vergeten dus deze wedstrijd.

De 3e poulewedstrijd was tegen Unitas.
De B1 had zich inmiddels herpakt en deze wedstrijd werd terecht gewonnen.

Hierna mocht de B1 strijden om de 5e/6e plek tegen een zeer bekende en zeer gewaardeerde tegenstander, onze Groen Gele vrienden uit Wormer met geweldige coach (degene die niet weggestuurd is ). Dit was eindelijk weer een heel leuke wedstrijd, zoals we gewend zijn van wedstrijden tegen Groen Geel. Veel wederzijds respect en vooral veel plezier beleven aan het korfbalspelletje. Altijd leuk! Deze wedstrijd hebben onze kanjers gewonnen. Uiteindelijk 5e geworden dus.

Oranje Wit en Deetos hebben (net als onze B1) hun finale gewonnen. Oranje Wit is 3e geworden en Deetos 1e. Onze B1 zat dus by far in de zwaarste poule.
Wat niet onvermeld mag blijven is de grote schare zwart/witte fans die, hetzij met de bus hetzij met eigen vervoer, helemaal naar Enschede waren afgereisd.
Wat werden we als Achilles weer goed, positief, gezellig en heerlijk luidruchtig vertegenwoordigd.
De interactie met (met name) de Groen Geel aanhangers en zelfs de spelers van Groen Geel was hartverwarmend.
Een absolute steun in de rug van onze B1 die alle aanmoedigingen heeeeeeeel erg hard kon gebruiken.

Ook nu is het weer gebleken: Achilles, meer dan een club!!!

Dames: Daniek Suurd, Benthe van Loon, Sanne Alsem, Esmée de Groot.
Heren: Joël Sanches, Pepijn van Loon, Tobias Welbergen, Joren van Nieuwenhuijzen.
Trainers/Coaches: Frank Baars en Sten Verleg.
Teambegeleidster: Renske Lelieveld.


Drachten/van der Wiel

Om 7.00 stond iedereen klaar om te vertrekken naar Enschede. De bussen waren er mooi op tijd. Toen iedereen goed en wel te plek zat begon de reis. Afslag Wolvega, om nog een paar mensen mee te nemen. En de reis werd voortgezet. Om 9.30 kwamen we aan in Enschede. Volgens schema klopte dit precies. De spelers gingen zich klaar maken voor het toernooi. De supporters deden dit ook. Iedereen op zijn eigen manier. Een aantal mensen settelden zich alvast op de tribune terwijl de rest aan een bak koffie zat in de kantine.

Het voorstellen van de ploegen was begonnen. Hier werd al vrij duidelijk dat de Drachtster aanhang als beste aanwezig was. De eerste wedstrijd werd jammerlijk verloren met 4-5 van Dalto. Deze ploeg zou later op de dag de finale verliezen van Deetos. De tweede wedstrijd tegen Nieuwerkerk werd ook met 1 doelpunt verschil verloren: de uitslag was 2-3. Toen werd ook duidelijk dat de finale niet meer haalbaar was. De laatste wedstrijd in de poule was tegen Groen-Geel uit Wormer. Deze wedstrijd zou bepalen wie er als laatste zou eindigen in de poule. Helaas werd dit de Kijlstra formatie. Met 2-6 werd verloren. We konden ons dus opmaken voor plek 7-8 . Bij een kleine versnappering in de kantine besloten we met z'n allen om voor plek 7 te gaan. Dit resulteerde in een fantastische sfeer van de Drachtster zijde. Waar de stem af en toe oversloeg, schreeuwden we onze helden naar het gewenste resultaat. Deze wedstrijd werd toch maar mooi gewonnen met 9-3 van Unitas uit Harderwijk. Deze ploeg werd in de competitie ook al verslagen.

Na nog eenmaal de spelers en de technische staf toe te juichen gingen we ons klaar maken voor de terugreis. Toen iedereen weer in de bus zat werd de terugreis ingezet. Hier kreeg de fysio van de B's een spoedcursus vingerbreien. Na een aantal kleine stops kwamen we om 19.00 weer aan in Drachten. Hier stond het kantinepersoneel en een DJ klaar om iedereen met open armen te ontvangen. Hes was een zeer enerverende dag.

Ik wil hierbij ook nog even bij vermelden dat de supporters van Drachten/van der Wiel zich fantastisch gedragen hebben ten opzichte van andere clubs die aanwezig waren op dit NK. We kunnen wel concluderen dat wij de beste aanhang hadden op dit toernooi. Als we dit ook realiseerbaar kunnen maken bij wedstrijden van ons vlaggenschip, dan ziet de toekomst er nog mooier uit, want we hebben vandaag gezien dat er veel talent bij onze club is. Hierbij wil ik de spelers en technische staf bedanken voor een mooi toernooi. De ouders bedanken voor een fantastische organisatie. En als laatste de supporters van Het Groene Legioen. Jullie waren net zoals iedereen deze dag geweldig.
 

Dames: Jennie Terpstra, Kira Stienstra, Ilse Kijlstra, Fardau de Boer, Femke Bouma en Caya Payer.
Heren: Simme Travaille, Bonne Bus, Marvin Piepers, Milan Mulder, Wilco Kronemeijer, Henk Jan Hendriks.
Trainer/Coaches: Joke Koldijk, Henk Jan Mulder, Wilfred Oostra (ontbreekt op foto).
Bron: Website Drachten/van der Wiel.

 


Groen Geel


Dames: Merel Gruijs, Yoëlle van Erkelens, Lotte Bakker, Romy Knuppe, Loïs de Groot.
Heren: Emar Boes, Armel Boes, Jasper de Leeuw, Scott de Decker.
Trainers/Coaches: Marcel de Leeuw en Rob Molanus.


Oranje Wit(D)


Dames: Dionne Broere, Robin Dommisse, Jessica de Moree, Merel Schram.
Heren: Jop Brouwer, Bo Oppe, Yannick Schild, Bart Driesprong.
Trainers/Coaches: Roy de Vlaming en Henno Ploeg.

Unitas/Perpectief


Dames: Ellen Bosma, Floor Munnik, Nena Ellermeijer, Paulien Muntingh, Samantha van der Spoel.
Heren: Bjarne de Jong, Daan Reijgersberg, Jouke Engelsman, Matté Lipke, Mike van Boven.
Trainer/Coach: Jan Tonny Visser.
 Scheidsrechters:
Remi Slettenhaar
Willem van Ieperen
Remco Winter
Roelof de Vries
Stephan Zonderman
Kevin Stoit

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen