KvN Korfbal
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de damestitel tegen Rosolo B1.

DOS’46 A1 is zaterdag in Ahoy Rotterdam landskampioen geworden! Terwijl in Nijeveen vele vrijwilligers de DOS’46-rommelmarkt in goede banen leidden, zagen de 200 meegereisde supporters hoe DOS’46 een maatje te groot was voor PKC/Hagero A1 en zo revanche nam voor de verloren finale van vorig jaar. Een verslag van de 20-25 overwinning!


DOS’46 A1 startte in de volgende opstelling:
Eerste aanval: Jesse de Jong, Jetze de Jong, Femke van Zwol, Iris Hulzebosch
Max Malestein, Harjan Visscher, Denice de Vries, Lisanne Koster

De goedgevulde supportersvakken van PKC/Hagero en DOS’46 – met in het laatstgenoemde vak onder andere burgemeester Westmaas en wethouder Koos de Vos – zagen hoe de Papendrechters uit een vrije bal de eerste voorsprong van de wedstrijd pakten. De 1-0 van Daphne Roelofs werd gepareerd door Jesse de Jong, die van afstand raak schoot. Via Harjan Visscher kwam DOS’46 voor het eerst op voorsprong, waarna Thom van der Rhee de Papendrechters weer op gelijke hoogte bracht (2-2).

Mede dankzij een enorm reboundoverwicht bij de heren kreeg DOS’46 grip op de wedstrijd en liep het uit naar 2-6. Behoudens twee benutte strafworpen van Iris Hulzebosch kwamen de Nijeveense treffers in de eerste helft allemaal uit handen van de heren. Drie minuten voor rust stond er een 7-12 stand op het scorebord, maar PKC/Hagero bracht in die slotminuten van de eerste helft de marge nog terug tot drie goals: 9-12.

Lucht
Na de hervatting deden de groenwitten met wat ze in de eerste helft geëindigd waren: tweemaal scoren (11-12). DOS’46 A1 was in de eerste helft dan de betere ploeg geweest, maar kreeg het nu de rekening gepresenteerd voor het niet doordrukken? Terwijl in Nijeveen de veiling aan de gang was, was het Denice de Vries die DOS’46 A1 met een afstandsschot weer wat meer lucht gaf. DOS’46 bleef in die eerste fase na rust aan de goede kant van de score en het was opvallend om te zien dat nu juist de Nijeveense dames op het scorebord verschenen. Dankzij goals van alle vier de dames leidde DOS’46 een kwartier voor tijd zelfs met 13-18. Toen Harjan Visscher met een afstandsschot ook nog eens de 13-19 liet aantekenen, was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

Op 16-24 had DOS’46 de grootste voorsprong van de wedstrijd, waarna PKC/Hagero de score nog wat draaglijker maakte. In de slotfase kwam Sven van Erp binnen de lijnen voor Jetze de Jong om zijn welverdiende Ahoy-debuut te maken. Na het laatste fluitsignaal (20-25) van de uitstekend leidende scheidsrechter Rick Keus kleurde Ahoy rood, vielen de spelers en staf van DOS’46 elkaar in de armen en vierden de supporters op de tribune hun feestje.

Bordes
Op het bordes kregen spelers en staf een medaille omgehangen door KNKV-voorzitter Rob Meijer en Kees Vlietstra, bondscoach van Oranje onder 19. Vervolgens was het aan aanvoerster Lisanne Koster om de beker in ontvangst te nemen en deze vol trots aan het Nijeveense publiek te tonen. Na deze huldiging mengde het team zich onder de supporters om zich uitgebreid te laten feliciteren. Wethouder De Vos had nog een mooie verrassing voor de club in petto – in de vorm van een envelop met inhoud – waar de club erg blij mee is.

Na de grote finale tussen PKC/Hagero en TOP/Justlease.nl (20-21) ging de DOS’46-karavaan huiswaarts. Om 23.30 uur arriveerden de twee bussen met spelers en supporters bij sporthal De Eendacht, waar ze werden opgewacht door een grote groep Dossers, waarvan het merendeel de hele dag bij de rommelmarkt had geholpen. Begeleid door gezang en vuurwerk werd de beker meegenomen naar de sporthalkantine, waar interim-voorzitter Bert Baylé het team feliciteerde en hij de fantastische DOS’46-dag nog eens kort samenvatte. Vervolgens was het slotwoord aan Jan Wiegers en aanvoerster Lisanne Koster, waarna de overwinning goed verder werd gevierd.

Doelpunten DOS’46 A1
Harjan Visscher 6, Max Malestein 4, Denice de Vries 3, Femke van Zwol 3, Iris Hulzebosch 3, Jetze de Jong 3, Lisanne Koster 2, Jesse de Jong 1.


Bron: DOS'46
Foto's: Herry Borrink.
 

Play-Off wedstrijden    
15 maart 2014    
DOS'46 A1 - Fortuna/MHIR A1 40-38 !!!
PKC/Hagero A1 - DSC A1 20-17
22 maart 2014    
Fortuna/MHIR A1 - DOS'46 A1 26-23
DSC A1 - PKC/Hagero A1 16-25
29 maart 2014    
Fortuna/MHIR A1 - DOS'46 A1 23-24


 

FINALE DOS'46 A1 - PKC/Hagero A1  25-20 (12-9)
Datum: 05 april 2014
Plaats: Rotterdam (AHOY)
Toeschouwers:  
Scheidsrechter: Rick Keus
Assistent: Gert Jan van Driel
Juryvoorzitter:  
   
Opstelling
DOS'46 A1:
Aanval: Iris Hulzebosch, Femke van Zwol, Jesse de Jong, Jetze de Jong(57e min. Sven van Erp).
Verdediging: Lisanne Koster, Denice de Vries, Max Malestein, Harjan Visscher.
Reserves:
Lotte Steenbergen, Marieke Klaver, Mariska Smeenge, Latisha van Halen.
Sven van Erp, Emiel Katoele, Julian Jobing en Marthijs van Schie.
Trainers/Coaches: Jan Wiegers en Haralt Lucas.
   
Opstelling
PKC/Hagero A1:

 
Aanval: Daphne Roelofs, Hannah Visser, Casper Onnink, Mark Klop.
Verdediging: Nienke van der Weijden, Michelle van Geffen, Thom van der Rhee, Robert van der Brug.
Reserves:
Vera de Heer, Iris Luijendijk, Linda Uittenbogaard, Sanne van der Werf, Marloes Pegels, Sanne Stroomberg
Freek Feenstra, Floris Onnink, Stefan Molenaar, Marnix Kornet, Björn Hoogvliet, Remco Verhoeven.
Trainers/Coaches: Daan Euser en Robert de Jong.
   
Scoreverloop 0-1; Daphne Roelofs, 1-1; Jesse de Jong, 2-1; Harjan Visscher, 2-2; Thom van der Rhee, 3-2; Iris Hulzebosch, 4-2; Jetze de Jong, 5-2; Max Malestein, 6-2; Max Malestein, 6-3; Casper Onnink, 7-3; Jetze de Jong, 8-3; Max Malestein, 8-4; Thom van der Rhee, 8-5; Mark Klop, 9-5; Jetze de Jong, 5-10; Harjan Visscher, 10-6; Nienke van der Weijden, 11-6; Iris Hulzebosch, 11-7; Casper Onnink, 12-7; Harjan Visscher, 12-8; Robert van der Brug, 9-12; Hannah Visser.
RUST.
12-10; Casper Onnink, 12-11; Michelle van Geffen, 13-11; Denice de Vries, 14-11; Iris Hulzebosch, 14-12; Mark Klop, 15-12; Lisanne Koster, 16-12; Denice de Vries, 16-13; Casper Onnink, 17-13; Femke van Zwol, 18-13; Denice de Vries, 19-13; Harjan Visscher, 19-14; Daphne Roelofs, 20-14; Femke van Zwol, 21-14; Harjan Visscher, 21-15;Thom van der Rhee, 22-15;Femke van Zwol, 22-16; Daphne Roelofs, 23-16; Lisanne Koster, 24-16; Harjan Visscher, 24-17; Mark Klop, 24-18; Casper Onnink, 24-19; Freek Feenstra, 25-19; Max Malestein, 25-20; Casper Onnink.
 
Traditiegetrouw ging een groot deel van de supportersgroep al vroeg op pad, richting de Oude Haven in Rotterdam, waar zij weer gastvrij door de horeca eigenaren werd ontvangen. De sfeer op de terrasjes werd steeds gezelliger, indrinken, de kelen smeren, daarna een goede maaltijd tegen gereduceerde prijs en de weg naar AHOY werd ingeslagen, waarbij de strijdliederen door het centrum schalden. Zoals ieder jaar weer, leidde dat tot bijzondere taferelen in en rond de metro, waarbij het groen-witte legioen door diverse passagiers zoals ieder jaar weer met verbaasde ogen werd bekeken, maar door anderen juist met bewondering werd gadegeslagen.
"De Negende Man" was er klaar voor, dat was wel duidelijk. KABAAL was overal.
AHOY kleurde meer en meer groen-wit en opgewacht door de Slobbers kon het feest losbarsten: zoals altijd, een hossende groen-witte massa op de 1e ring... de allerkleinsten in hun groen-witte outfit die voor het eerst meezijn, kijken in het begin wat verbaasd van de zijkant toe, maar worden al snel in het feestgedruis opgenomen....een mooie traditie, voedingsbodem voor een fantastisch saamhorigheidsgevoel !!!!

Langzaam tikte de klok door richting 14.00 uur, de spanning liep langzaam op richting de Juniorenfinale tussen PKC/Hagero A1 en DOS'46 A1.
Het beloofde vooraf een spannende strijd te gaan worden, waarbij de Nijeveners fysiek in het voordeel leken door lengteoverwicht, wat ook in de playoffs tegen Fortuna een sterk wapen was gebleken.
Zou PKC/Hagero A1 daar mee kunnen omgaan?
De score kwam vrij snel op gang, waarbij het tot 2-2 gelijk opging. Daarna kreeg Dos'46 een overwicht, heerste in de rebound, waardoor PKC slechts tot eenschotsaanvallen kon komen. Doordat het vizier daarbij niet op scherp stond, kon Dos'46 profiteren en naar een 2-6 voorsprong uitlopen. Het verschil bleef lang op vier en soms zelfs vijf gehandhaafd, waarbij PKC te onrustig bleef. Pas tegen het einde van de eerste helft ging het iets beter lopen bij de Papendrechters. Van vijf doelpunten achterstand kon er worden teruggekomen naar drie: rust 9-12.

PKC startte sterk in de tweede helft en binnen de twee minuten was er aansluiting: 11-12. Dos'46 bleef rustig en het beeld kenterde weer naar het overwicht van de Nijeveners net als in de eerste helft. Het verschil liep weer op, naar drie, naar vier en naar vijf, doordat PKC niet scherp afrondde en Dos'46 weer de baas in de rebound werd. 14-19 met nog een kwartier te spelen... het leek beslist op dat moment of er moesten wonderen gaan gebeuren.
Maar wonderen bestaan (meestal) niet, zo ook deze middag.... Het lukte PKC niet om het tij te keren, het schot was er niet, de rebound bleef in handen van de ploeg uit Nijeveen. Het zat er gewoon niet in deze middag voor de Papendrechters. Eindstand 20-25

Onze felicitaties gaan naar onze vrienden uit Nijeveen, die deze middag de sterkere bleken:
Dos'46 de terechte nieuwe Nederlands Kampioen Junioren.
PKC/Hagero A1 kan wel trots terugkijken op een mooi zaalseizoen en mag fier zijn op de geleverde prestaties. Kop op dus allemaal !!!
Bron: PKC

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen