KvN Korfbal
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de damestitel tegen Rosolo B1.

De zoveelste ontmoeting tussen DOS’46 A1 en Fortuna A1 heeft wederom tot een overwinning geleid. In het zonnige Dordrecht heeft DOS’46 A1 weten te winnen van de tegenstander uit Delft met 11-15, waarmee de ‘dubbel’ is binnengesleept. Fortuna A1, onder gezag van Ed van der Steen en Niels van der Steuijt,

begon goed aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten stond er een 3-0 voorsprong in het voordeel van Fortuna op het scorebord. Het gat van drie werd al snel gedicht door de ploeg van Jan Wiegers. Door doelpunten van Max Malestein (2 maal) en Lisanne Koster werd het 3-3. Lange aanvallen en weinig doelpunten leidden uiteindelijk tot een ruststand van 6-7, die pas in de laatste seconde tot stand kwam door een doelpunt van Jesse de Jong.

De eerste fase van de tweede helft begon hetzelfde als hoe de eerste helft eindigde: lange aanvallen met weinig scores tot gevolg. Tot 8-9 bleven de Delftenaren in de buurt van de regerend landskampioen uit Nijeveen. Max Malestein (twee maal), Harjan Visscher en Lisanne Koster wisten zichzelf op het scoreformulier te zetten, waardoor er een groot gat ontstond. Op dat moment was de wedstrijd gespeeld en bleef de ploeg van Jan Wiegers en Haralt Lucas ver uit de buurt van Fortuna. Invalster Latisha van Halen wist bij 9-13 het gat nog uit te breiden naar 9-14, wat uiteindelijk leidt tot een 11-15 overwinning voor DOS’46 A1.

Hiermee hebben aftredend coach Jan Wiegers en assistent Haralt Lucas de club DOS’46 twee mooie titels bezorgd. Na het winnen van de zaalfinale in Ahoy is nu ook de veldfinale succesvol afgesloten.

DOS’46 bedankt alle supporters, spelers en staf voor deze succesvolle en gezellige dag in Dordrecht.
 

 

Kruisfinales      
PKC/Hagero A1 - DOS'46 A1 15-20  
Fortuna/MHIR A1 - AWDTV/e-senzaz.com A1 26-16  
       


 

FINALE DOS'46 A1 - Fortuna/MHIR A1  15 - 11  (7-6)
Datum: 14 juni 2014
Plaats: Dordrecht
Toeschouwers:  
Scheidsrechter: Wouter van Vlijmen
Assistent: Pong Hu
   
Opstelling
DOS'46 A1:

 
 
   
Opstelling
Fortuna/MHIR A1:
 
   
Scoreverloop:

0-1, 0-2, 0-3, 1-3 Lisanne Koster, 2-3 Max Malestein, 3-3 Max Malestein, 3-4, 4-4, 5-4 Jesse de Jong, 5-5, 5-6, 6-6 Harjan Visscher, 7-6 Jesse de Jong, 7-7, 8-7 Harjan Visscher, 9-7 Harjan Visscher, 9-8, 10-8 Max Malestein, 11-8 Harjan Visscher, 12-8 Lisanne Koster, 13-8 Max Malestein, 13-9, 14-9 Lisanne Koster, 15-9 Lisanne Koster, 15-10, 15-11.


Verslag Fortuna/MHIR
Nu is het dan echt zover, de laatste wedstrijd van het seizoen, de mogelijkheid om te strijden voor een prijs, om het seizoen extra glans te geven. Tegenstander was, hoe kan het ook anders, weer Dos'46. Voor de 6e keer dit seizoen, het wordt een beetje eentonig, maar wel voor ons een mogelijkheid om revanche te nemen op ze voor de verloren kruisfinale in de zaal. Zonder Daan (spelen bij 1) en met Nina, Nikki, Zané, Bas en Wayne op de bank begon de wedstrijd voortvarend. Binnen 3 minuten stonden we 3-0 voor dankzij Jord, Demi (in der laatste wedstrijd in het Rood-Wit) en Kaj om Dos binnen 3 minuten langszij weer te zien komen. Het was geen beste wedstrijd, waar in ons geval de sleutel lag in het vak van Kaj, Sven. Sylvia en Eline. Het vak van Jord, Jordi, Joy en Demi hield Dos goed in bedwang, maar het andere vak had wat moeite om het gaatje te vinden. Dit gold het zelfde voor de Dos vakken, waardoor er veel slordigheden waren.

Na 17 minuten viel pas de 3-4 voor Dos en was het tot vlak voor rust stuivertje wisselen en dankzij Syl, Joy en Sven kwamen we een minuut voor tijd op 6-5. Dit was echter niet de ruststand, want Dos strafde twee foutjes genadeloos af, waardoor we gingen rusten met 6-7.

De eerste klap na rust was gelijk voor ons met een schot van Jord, maar Dos behield de regie en brachten de score op 7-9. Nina verving Eline en Joy bracht ons nog 1 keer in het spoor. Echter vond Dos de sleutel eerder dan ons en wisten ze uit te lopen naar 8-13 en zelfs 9-15 (doelpunt Jord), daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooiend. Wayne verving Sven, terwijl Jord en Jordi de eindstand bepaalde op 11-15.

Het zat er, op de beginfase na, niet meer in voor ons en dat is toch eeuwig zonde, want jullie hebben dit seizoen echt meer verdiend, dan alleen de twee kampioenschappen in de reguliere competitie. Jullie hebben in veel wedstrijden het publiek echt vermaakt en hoewel in sommige wedstrijden het wat moeilijk liep, bijna altijd wel jullie wil op de tegenstander gelegd.

Het seizoen zit er dus nu op en dat betekend voor sommige het einde van de junioren tijd en zelfs hun Fortunatijd. Degene die doorstromen zullen we volgend jaar wel zien, maar Demi zal ons verlaten en volgend seizoen de kleuren van KCC gaan verdedigen. Demi heel veel succes daar en we hopen je nog vaak bij Fortuna te zien.

Rest bij alleen nog om Dos te feliciteren met het behalen van de dubbel, het 2e met het behalen van hun kampioenschap en de D1 met het behalen van een keurige 3e plaats op hun NK, zonder een wedstrijd te verliezen (1 zal er waarschijnlijk net zoveel de pest in hebben als ons, met de 2e plaats ;)), dus namens de hele A1 gefeliciteerd.

Dan als slot, willen wij als A1, alle A2ers, Maria, Angelo en Merit bedanken voor het reserve zitten, alle ouders en familieleden voor hun steun en hulp dit seizoen, of het nou het bereiden van de lunches is, het vervoer naar de wedstrijden, of gewoon hun support Claudia en Henk voor hun rol als resp. fysio en filmer en alle andere mensen die ons dit jaar een warm hard hebben toe gedragen. Zonder jullie steun, zouden wij dit seizoen niet zover zijn gekomen.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen