KvN Korfbal
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de damestitel tegen Rosolo B1.


DSC A1 1
Maaike Roubos, Aimee Schuengel, Laudy Smits, Enya Reurling, Anne de Kok.
Martin Foederer, Guido Brekelmans, Thije Antheunisse, Kay Skrypczak,Robbe de Wit, Jelmar Brouwer.
Trainers/Coaches: Rick Storms en Niek Storms.


Landskampioenschap voor DSC A1 is slagroom op de taart van geweldig DSC seizoen.
Afgelopen zaterdag speelde DSC A1 de finale in Dordrecht tegen Fortuna A1 uit Delft. DSC had zich geplaatst door een week eerder regerend zaalkampioen PKC uit Papendrecht op eigen terrein te verslaan. Een overwinning van formaat welke de ploeg veel zelfvertrouwen moet hebben gegeven.

 

Er volgde dus een verlenging van de competitie waarbij de trainersstaf onder leiding van Rick en Niek Storms er voor kozen geen andere dingen te doen dan normaal. Zelfde trainingen en een goede analyse van de tegenstander.

Voor de DSC supporters was de week anders. Zij leefden gespannen toe naar de wedstrijd. Ze troffen allerlei voorbereidingen om de wedstrijd intens te kunnen beleven en de ploeg optimaal te ondersteunen. Daarin slaagde de supportersschare voor de wedstrijd al ruimschoots door bij het voorstellen van de ploegen met veel lawaai, vlaggen en rook blijk te geven van hun aanwezigheid.

DSC A1 3Om 17.00 uur startte de wedstrijd. Er stond veel wind en deze zou gedurende de wedstrijd van redelijke invloed zijn. De eerste 5 minuten viel er geen score. Beide ploegen waren zoekende hoe de aanvallen het beste op te zetten. Veel aanvallen waren al na één schotkans voorbij. DSC had na die vijf minuten het eerste de zaak goed op orde. De aanvallen in het eerste aanvalsvak werden gevaarlijker doordat aanvoerder Guido Brekelmans samen met Anne de Kok er in slaagde de DSC A1 4rebound en steun goed te organiseren. De aanvallers Thije Antheunisse en Maaike Roubos werden daarmee beter in stelling gebracht. Maaike Roubos brak de ban voor DSC en na 15 minuten nam de ploeg een 2 – 0 voorsprong. Pas na 15 minuten wist ook Fortuna te scoren waarop DSC met een score van Laudy Smits 3 –1 op het scorebord bracht. DSC had in deze fase een groot veldoverwicht en nam, wederom door twee treffers van Maaike Roubos, een 5 – 1 voorsprong.

Het tweede aanvalsvak waarin Robbe de Wit samen met vooral Aimee Schuengel uitstekend rebound en steunwerk verrichte lukte het nog niet om onder andere aanvaller Jelmar Brouwer goed in stelling te brengen. Fortuna profiteerde in deze fase van dit manco en wist terug te komen tot 5 – 3.
DSC liet zich echter in de laatste 10 minuten van de eerste helft niet van de wijs brengen. Het spel bleef uiterst gedisciplineerd. Aanvallend werd gekozen voor een lange opbouw, niet forceren, rustig te blijven tot de goede kans. Verdedigend slaagde de ploeg er steeds weer in het tempo uit het aanvalsspel van Fortuna te halen waardoor zij veel investering moesten doen om de goede posities te krijgen. Daarmee ontregelde DSC het ritme van de Fortuna spelers, stuk voor stuk goede atleten en technisch uitstekende korfballers. Deze strategie werd beloond. Via 6 – 4 liep de ploeg uit naar een 10 – 5 ruststand door onder meer doelpunten van Guido Brekelmans, Jelmar Brouwer (2x), Thije Antheunisse en Laudy Smits.

Dat is bemoedigend, zegt echter nog niet veel in een korfbalwedstrijd. Zo’n achterstand kan zo omgedraaid worden. Een week eerder had Fortuna in hun kruisfinale al laten zien hoe zij in staat waren een achterstand van 7 doelpunten om te draaien in een voorsprong. DSC kende dit scenario natuurlijk ook.

DSC A1 5Ook in de tweede helft bleven de doelpunten schaars. DSC had wederom het veldoverwicht maar kon dit niet omzetten in een grotere score. Het eerste doelpunt was na 10 minuten voor Fortuna. Via 10 – 6 en 11 – 7 (doelpunt Thije Antheunisse) bleef Fortuna aansluiting houden en daarmee druk houden op DSC. Langzaam ging de wedstrijd de eindfase in. Een kleine 14 minuten voor tijd lukte het DSC om de voorsprong te consolideren tot 13 – 9 door onder meer doelpunten van Jelmar Brouwer en Thije Antheunisse.

Daarna zette DSC nog een keer aan en met lange goede opgezette aanvallen met een uitstekende rebound werd de voorsprong uitgebouwd naar 15-9 door afstandsschoten van Jelmar Brouwer en Laudy Smits. Gezien het spelbeeld zou dat de beslissing moeten zijn maar Fortuna zette de laatste 7 minuten nog een keer aan. De ploeg wist terug te komen tot 15 -11 en met nog 5 minuten te gaan was het opeens weer een spannende wedstrijd. DSC nam nog een time-out om de zaken goed door te spreken want met nog zo'n korte periode te gaan moest men niet het hoofd verliezen. Fortuna bracht nog een andere heer in het veld en wist 4 minuten voor tijd nog 15-12 te scoren ondanks goed verdedigen.

Een overtreding van Jelmar Brouwer in het eigen aanvalsvak(!) deed de scheidsrechter, die in het algemeen behoorlijk leidde, beslissen een strafworp aan de andere kant toe te kennen. Een meer dan opmerkelijke beslissing, een beslissing die in menig korfbalopleiding, door het ongelooflijke, nog voor de nodige gespreksstof zal zorgen. Het leidde wel tot de 15 – 13 en er volgde nog twee heel spannende minuten waarin het publiek zich luid liet horen en de DSC ploeg vooral heel rustig bleef. Ze deden de deur op slot voor Fortuna.

Het eindsignaal van de scheidsrechter was vervolgens voor de vele supporters aanleiding om, samen met het team, bezit te nemen van het speelveld en eenDSC A1 2 geweldig feest te beginnen. DSC stond voor de derde keer in haar bestaan met een jeugdploeg in een veldfinale om het Nederlands kampioenschap. Het was de eerste keer dat DSC er in slaagde deze veldfinale ook te winnen. Een geweldige prestatie voor DSC maar ook het zuidelijke korfbal. Dordrecht maakte kennis met een uitbundig feestend Eindhovens publiek.

Wat een einde van het seizoen. Na de vele kampioenen, waarbij ook nog eens 3 van de 4 topjeugdteams van DSC doordrongen tot de landelijke top in hun klasse en het eerste team de stap naar de hoofdklasse maakt, nu ook nog een landstitel.

Na de wedstrijd van de A1 begonnen PKC en Blauw Wit aan hun finale. Dit is de absolute top van Nederland. Voor DSC nog een droom en er is nog een hele lange weg te gaan. Zaterdag hebben we echter weer een stapje gemaakt. Laten we ons vooral realiseren dat hoe verder en hoger we komen, hoe moeilijker het wordt een volgende stap te maken. Dat vraagt veel van spelers, trainers, bestuurlijk kader en betrokkenheid van ouders. Gisteren heb ik daar een voorbeeld van gezien om trots op te zijn.

Doelpuntenmakers:
Maaike Roubos 4x, Jelmar Brouwer 4x, Laudy Smits 3x, Thije Antheunisse 3x en Guido Brekelmans.
 

 Bron: DSC

 

Kruisfinales            
15 juni 2013            
DOS'46 A1   - Fortuna/MHIR A1   15-15   18-22 n.v.
PKC/Hagero A1   - DSC A1   13-14    

 

FINALE DSC A1 - Fortuna/MHIR A1  15-13 (10-5)
Datum: 22 juni 2013
Plaats: Dordrecht (bij DeetosSnel/Volhuis)
Toeschouwers:  
Scheidsrechter: Paul Kuyer
Assistent: Rick Nederend
   
Doelpuntenmakers
Fortuna/MHIR A1:
Maria Kalkman(2), Elma Schreuder(1)
Jip Lagerberg(1)(65e min Jord Bezemer), Sven Bezemer(3), Kaj Esser(5), Daan Preuninger(1)
   
Doelpuntenmakers
DSC A1:
Maaike Roubos(4), Laudy Smits(3)
Guido Berkelmans(1), Jelmar Brouwer(4), Thye Antheunisse(3)
   
Scoreverloop: 1-0 Maaike Roubos; 2-0 Maaike Roubos; 2-1 Jip Lagerberg; 3-1 Laudy Smits; 4-1 Maaike Roubos; 5-1 Maaike Roubos; 5-2 Sven Bezemer;
5-3 Maria Kalkman; 6-3 Guido Berkelmans; 6-4 Kaj Esser; 7-4 Jelmar Brouwer; 8-4 Jelmar Brouwer; 9-4 Thye Antheunisse; 9-5 Daan Preuninger;
10-5 Laudy Smits;
Rust
10-6 Sven Bezemer; 11-6 Thye Antheunisse; 11-7 Kaj Esser; 12-7 Jelmar Brouwer; 12-8 Elma Schreuder; 12-9 Kaj Esser; 13-9 Thye Antheunisse;
14-9 Jelmar Brouwer; 15-9 Laudy Smits; 15-10 Kaj Esser; 15-11 Kaj Esser; 15-12 Maria Kalkman; 15-13 Sven Bezemer.

 

OVERIGE VERSLAGEN
Fortuna/MHIR
Afgelopen zaterdag was nu dan echt de laatste wedstrijd van het seizoen. Na de houdini act tegen DOS'46 A1, mocht er nu aangetreden worden tegen DSC A1 voor het kampioenschap van Nederland. Het zou sowieso de "voorlopig" laatste wedstrijd worden van Jip en Elma in het rood en wit. Zij zullen na de zomerstop het groen en geel gaan verdedigen van Eibernest, dus alleen voor hun al, zou het mooi zijn om het seizoen af te sluiten met de titel. Het heeft echter niet zo mogen zijn. Na eerst de lunch te hebben genoten bij de familie Preuninger, kon om 5 uur worden afgegooid aan de Vorrinklaan in Dordrechten hebben we de gehele wedstrijd achter de feiten aangelopen. In de beginfase vergaten we de kansen af te maken en nam DSC een ruime 5-1 voorsprong en werkte de door hun gekozen strijdwijze. Wij kwamen niet in ons spel, maar kwamen wel een paar keer op 2 punten. Maar na een ruststand van 10-5, was de eindstand uiteindelijk 15-13.

Verslagenheid alom, maar ook berusting, het heeft gewoon niet zo mogen zijn. We hadden Jip en Elma een mooi afscheidscadeau kunnen geven met de titel, maar de wetenschap dat je tot de 4 beste ploegen van Nederland behoord een de 2e bent van Nederland op het veld, kunnen niet veel korfballers ons navertellen.

Vanaf hier wensen we Jip en Elma veel succes volgend jaar bij Eibernest, waar we denk ik veel van ze zullen horen. Daarnaast willen we ook Maria en Damien veel succes wensen. Zij zullen hun kunsten volgend jaar gaan vertonen in Fortuna A-selectie.

Rest mij alleen nog alle ouders te bedanken voor hun goede zorgen rondom de wedstrijden, dankzij jullie bijdragen is er een zeer goede sfeer rond de ploeg ontstaan. Claudia en Henk voor de verzorging en het filmen tijdens de wedstrijden en iedereen voor hun support tijdens de wedstrijden.

Als laatste nog Nikki Jay, Eline, Joy, Nina, Zané, Wayne, Quincy, Jordi, Mees en Jimin voor het invallen en reserve zitten tijdens de wedstrijden dit seizoen.

Het is nu tijd voor een verdiende zomervakantie, op naar volgend seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Bron: Fortuna/MHIR


KNKV
Op het kunstgrasveld van DeetosSnel/Volhuis strijden vandaag Fortuna/MHIR A1 en DSC A1 om de titel. Fans maken er al vanaf het warmlopen een feestje van. Gewapend met toeters, trommels, fakkels en luid gezang; zij zijn er klaar voor! Na 6 minuten gespeeld te hebben valt het eerste doelpunt aan de kant van DSC, waarna ook het tweede doelpunt voor DSC is. Bij Fortuna/MHIR wil het doelpunt nog niet vallen. Er zijn genoeg kansen, maar de scherpte bij de afronding ontbreekt. De ploeg uit Delft blijft echter aanvallen en dit wordt beloond met een doelpunt: 2-1. De drie doelpunten daarna zijn echter weer voor DSC, waarbij Maaike Roubos al 4 punten op haar naam heeft staan. Ook Fortuna/MHIR weet de korf weer te vinden, na twee doelpunten van hen staat het 5-3. DSC blijft echter niet achter en bouwt de voorsprong uit naar 9-4. Vlak voor de rust daalt het tempo van beide ploegen. Ze weten nog wel allebei te scoren en gaan de rust in met 10-5.

In de tweede helft moeten de ploegen weer even moeite doen om de korf te vinden; na 8 minuten opent Fortuna/MHIR de score in deze helft. De ploegen blijven scoren maar DSC houdt de voorsprong vast. Met nog een kwartier op de klok is de stand 13-9. DSC weet nogmaals te scoren en dit is het sein voor een aantal shirt loze DSC supporters om aan de zijlijn alvast een feestje te gaan bouwen. De ploeg uit Eindhoven weet de voorsprong vast te houden, hoewel Fortuna/MHIR nog wel dichtbij weet te komen. DSC is door deze overwinning (15-13) vandaag Nederlands Kampioen geworden!
Bron: KNKV.


 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen