KvN Korfbal
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de damestitel tegen Rosolo B1.

2007-2008 Dalto A1 zaal
Dalto/Verwijs install.techniek A1

Bron foto: Website Dalto.

Dalto/Verwijs install.techniek effectiefste ploeg in juniorenfinale.

De juniorenfinale was de confrontatie tussen beide kampioenen van de Junioren-Hoofdklasses. DeetosSnel/Volhuis en Dalto/Verwijs verloren beide geen enkele competitiewedstrijd. Na een zenuwachtig begin, leek Dalto de beste papieren te hebben, maar DeetosSnel knokte zich in de tweede helft knap terug. De winnende treffer van Otto Fabius, één minuut voor tijd, was gezien het spelbeeld wel verdiend, al zal men daar in Dordrecht wellicht anders over denken: 14-13.


Bij Dalto speelde Janneke Beuckens op de plek van de nog geblesseerde Annelies van2007-2008 Dalto DSB Bank A1 1 Cooten. Van Cooten was lang een vaste waarde in de formatie van Floris Stam, maar moest vanwege haar handblessure toch toekijken. "Ik had liever daar in het veld gestaan, maar het is niet anders. Ik hoop dat we met een goaltje of vijf verschil winnen, misschien dat ik er dan nog even in mag." DeetosSnel plaatste zich voor de finale door in de kruisfinale af te rekenen met Fortuna/Tempus, Dalto deed dat met DSC.
Dalto-coach Floris Stam sprak zich voorafgaand aan de wedstrijd zelfverzekerd uit in het programmaboekje: "Ik denk dat wij in de rebound wat over hebben op DeetosSnel en dat geeft een goed gevoel op weg naar de landstitel." Toch heeft Dalto niet alleen een sterke afvang, maar ook acht spelers die allemaal een doelpunt kunnen maken.

De start van de wedstrijd was van beide ploegen nerveus. De eerste treffer van Dalto kwam pas na vijf minuten uit de handen van Christiaan den Ouden. DeetosSnel was eerder op voorsprong gekomen uit een strafworp. Bij Dalto uitten de zenuwen zich in een aantal plaatsfouten, bij DeetosSnel was vooral de afronding ondermaats. Ondanks dat DeetosSnel het betere van het spel had, was het Dalto dat de voorsprong nam. Na een kwartier stond het 5-2, na een treffer van de watervlugge Beuckens.

DeetosSnel-coach Wim Peetoom nam een time-out, waarop beide ploegen de zenuwen van zich af lieten glijden. Er werden minder onnodige fouten gemaakt en de afronding verbeterde. Drie minuten voor tijd leek Aryan Wezendonk de ruststand op 7-5 te bepalen, maar een onachtzaam moment in de korfzone van Otto Fabius, stelde Patrick Muurling vijf seconden2007-2008 Dalto DSB Bank A1 2 voor tijd in staat om de 7-6 aan te tekenen.

De tweede helft werd de helft van de dames. Na rust greep Dalto gelijk het initiatief: een lange aanval van Dalto werd afgerond door Marlies Dingemans: 8-6. Corné Vliegenhart antwoorde direct: zijn twaalfde schot betekende zijn eerste treffer. Met name de jeugdinternationals Francy Crielaars en Fenna Zwang kropen uit hun schulp op scorend gebied. Bovendien maakten beide dames het hun directe tegenstandsters bijzonder lastig; Paula Bos en Bianca Lieftink zijn toch niet de minsten in de A-hoofdklasse. Francy Crielaars was het toonbeeld van rust binnen de Dordtse formatie: geen onnodige schoten pakken, rustig passen en toch scherp en fel op de momenten dat het moest.

De slotfase was bijzonder spannend, wat het gemis aan doelpunten ruimschoots vergoedde. Floris Stam bracht Rudo Schulting en talent Barbara Brouwer, maar het was Zwang die DeetosSnel terug de wedstrijd inschoot. Eerst een treffer van heel ver, vervolgens een korte score, na eerst Bos tegen de grond gewerkt te hebben. Pas een minuut voor tijd was het aanvoerder Otto Fabius die liet zien dat zijn internationale ervaring in dit soort wedstrijden van pas komt. Onder zware druk schoot hij vanaf de zijlijn de 14-13 binnen, wat de winnende treffer bleek te zijn. Bij Deetos kon niemand zich er meer toe zetten een laatste gelijkmaker te produceren.

2007-2008 Dalto DSB Bank A1 3Na het eindsignaal van arbiter Lenderink bestormden de supporters van Dalto het veld, waar de tranen bij Deetos niet bedwongen konden worden. De enige reactie uit het Dalto-kamp was het luidruchtige gezang uit de kleedkamer: "Kampione!" Dalto kennende zal het bier op dat moment al flink gevloeid hebben.
Bron: Website Korfballeague.
Bron foto: Actiefotografie.


HOOFDKLASSE   A-JUNIOREN ZAALKORFBAL IN CIJFERS

Hoofdklasse A       Hoofdklasse B    
DeetosSnel/Volhuis A1 * 14 - 26   Dalto/Verwijs A1 * 14 - 28
DSC A1 * 14 - 19   Fortuna/Tempus A1 * 14 - 21
PKC / Café Bar A1 14 - 18   DOS '46 A1 14 - 18
SKF A1 14 - 17   OVVO/De Kroon A1 14 - 15
Rust Roest A1 14 - 12   DVO A1 14 - 12
Blauw Wit/HavenFD A1 14 - 12   KVS A1 14 -   7
Sporting Delta A1 14 -   6   VEO A1 14 -   6
IJsselvogels A1 14 -   2   TOP (S) A1 14 -   5


KRUISFINALES      
DSC A1 - Dalto/Verwijs A1   9-14
       
DeetosSnel/Volhuis A1 - Fortuna/Tempus A1   DeetosSnel Wint


FINALE Dalto/Verwijs A1 - DeetosSnel/Volhuis A1   14-13  (7-6)
Datum: 19 april 2010
Plaats: Rotterdam "AHOY"
Toeschouwers: 5000
Scheidsrechter: E. Lenderink
Assistent:  
Juryvoorzitter:  
Scores
Dalto/DSB Bank A1:

Otto Fabius(4), Aryan Wezendonk(3), Bianca Lieftink(2), Maarten Groot-Hulze(2), Marlies Dingemans(1), Christiaan den Ouden(1), Janneke Beuckens(1).
Coach: Floris Stam

Scores
DeetosSnel/Volhuis A1

Dennis Bakker(4), Francy Crielaars(3), Fenna Zwang(2), Corné Vliegenthart(2), Patrick Muurling(1), Manon van Herk(1)
Coach: Wim Peetoom

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen