KvN Korfbal
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de damestitel tegen Rosolo B1.

Unitas A1 3

Je bent een rund als je met Unitas Stunt! Dit heeft vorige week Groen Geel A1 ervaren en nu heeft ook Deetos uit Dordrecht deze ervaring.
Als outsider begon Unitas A1 aan de finale in Ahoy. Hoewel de rekenmeester al hadden vastgesteld dat de gemiddelde scores van Unitas beer waren dan die van Deetos. Unitas werd gesteund door een oranje/zwart legioen van ruim 200 man en vrouw. En niet te vergeten de enige echte Unitas band.

Unitas A1 1De sfeer in Ahoy was magnifiek, de sfeer zat er goed in bij het Unitas legioen. en zij lieten luid en duidelijk van zich horen. In een bijzonder sfeervol versierd vak, met dank aan de versierploeg, zat en bleef de stemming er de hele wedstrijd in.

Om 16.45 gaf de scheidsrechter het eerste fluitsignaal. Deetos dacht dat je het meeste bereikt met powerplay, wat binnen een minuut resulteerde in een vrije worp voor Unitas. Heelas kon Jelmer deze vrije worp niet verzilveren. Unitas liet zich niet ontmoedigen hierdoor en ging gewoon aan de slag. Dit werd beloond met 1-0 na 4 minuten spelen. Deetos kwam echter vrijwel direct terug naar 1-1. Dit gaf Unitas de inspiratie om er even flink tegen aan te gaan. In 3 minuten werden evenveel doelpunten gescoord door Sanne, Wouter en Femke. De stand was na 10 minuten spelen 4-1. Deetos schrok zich een hoedje en vroeg direkt een time-out aan. Wat hun coach gezegd heeft weten wij niet, maar Deetos ging duidelijk beter spelen. Binnen 5 minuten hadden zij de stand gelijk getrokken tot 4-4. In de daarop volgende 10 minuten ging de stand steeds gelijk op. 5 minuten voor de rust was de stand 6-6. Unitas wilde de finale winnen want binnen 3 minuten liep de stand uit 9-6, onder andere dankzij een strafworp. Deetos wist in de laatste minuten nog een tegendoelpunt te scoren en met 9-7 ging men de rust in.


Na de rust was Unitas haar concentratie kwijt, want in 10 minuten liep Deetos de achterstand in en bouwde deze uit tot een 9-12 voorsprong. Unitas A1 2Het werd even stil bij het Unitas legioen, maar een overtreding van Deetos en de verzilverde strafworp door Jelmer gaven Unitas nieuwe inspiratie. Maar ook het legioen bleef haar team trouw ondersteunen en aanmoedigen. Een kwartier voor het einde scoorde Sanne de gelijkmaker en was de stand 13-13. Daarna rook Unitas de zege en trok een fikse eindspurt aan. in 10 minuten bouwde zij haar voorsprong uit tot 17-13 , Deetos een beetje verloren achterlatend. Ook het legioen rook de zege en begon al te zingen "we are the champioens". Ook een doelpunt van Deetos in de laatste minuten kon Unitas niet meer aan het wankelen brengen. Bij het fluitsignaal stond het scorebord op 17-14 in het voordeel van Unitas.
Bron: Website Unitas.

 

 

 

Kruisfinales Sportcentrum Utrecht
Unitas A1 - Groen Geel A1 17 - 14
Deetos/Primaire Comfort A1 - Dalto/Human Network A1 10 - 9
FINALE Unitas A1 - Deetos/Primaire Comfort A1   17-14  (9-7)
Datum: 22 maart 2003
Plaats: AHOY, Rotterdam
Toeschouwers:
Scheidsrechter:
Assistent:


 
Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen