KvN Korfbal
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de damestitel tegen Rosolo B1.

Dat Fortuna ook dit resultaat nog behaalde ! We hadden er niet op durven rekenen. Na de prachtige 8-10 overwinning op TOP werd het distriktskampioenschap behaald. Om echter toegang te krijgen tot de Nederlandse mikrokampioenschappen moest vorige week dinsdag tegen het sterke P.K.C. Papendrecht aangetreden worden
Na een uiterst spannende wedstrijd werd ook deze tegenstander met 10-8 teruggewezen. Fortuna mocht zaterdag 12 maart 1977 naarAlkmaar, waar in de sporthal "De Meent" de Nederlandse mikrokampioenschappen voor junioren werden gehouden (met Blauw Wit, Deto, Asko en A.K.C.). Met die deelname waren we al erg blij. We konden er veel leren. Welna Fortuna leerde erg veel, maar greep ook de hoogste titel.
Theo Korporaal: Fortuna was elke wedstrijd net meer dan de tegenstander en men luisterde erg goed naar de aanwijzingen.

Bovendien kwam Fortuna steeds goed voorbereid en gekonsentreerd aan de start voor elke wedstrijd.
Fortuna, zo langzamerhand gewend om onder hoogspanning te spelen opende tegen het Almelose AKC. Het werd een goede-vlotte wedstrijd met zeer gevarieerd spel. Fortuna stond reeds na 2 minuten met 2-0 voor, wat een geweldige ruggesteun was voor een overwinning, die dan ook met 6-4 kwam.
Tegen Blauw Wit (Amstedam) speelde Fortuna niet een mooie, maar zeker wel uiterst spannende wedstrijd. Onze junioren raakten met 3-2 achter, maar een prachtige doorloop van Arno betekende een 3-3 einduitslag. Een sleuteldoelpunt, want als Fortuna kans zag de wedstrijd tegen ASKO (Assen) te winnen, dan kon de titel haast niet meer ontgaan.
Fortuna greep die kans met veel inzet, maar ook met veel fouten. Na een 1-1 tussenstand nam onze ploegeen 4-1 voorsprong, welke niet meer in gevaar kwam, eindstand 4-2.
Inmiddels had ook AKC haar overige wedstrijd gewonnen, zodat Fortuna de laatste wedstrijd van het onderaanstaande DETO (Eindhoven) moest winnen. Weer was de felle inzet van Fortuna. Via 1-1, 1-4 en 2-5 werd een 3-5 overwinning behaald.
Fortuna was microkorfbalkampioen van Nederland en nam daarmee de hoogste titel over van Rohda (Amsterdam). ASKO (Assen) en DOS’46 waren de eerdere kampioenen.

De Fortunaploeg die dit resultaat behaalde:
Marijke Bayards, Jolanda Bos, Patricia Blom, Marja v. Pelt, Corien Reygersberg.
Arno Preuninger, Gerard Slok, Luuk Braun, Hugo Derwort.
Reserves: Linda Pieper, John Bakker, Ron v Maanen,.
Trainer: Leo Geluk
Coaches: Theo Korporaal en H v Renssen

Na de terugreis met de bus feliciteerde Fortunavoorzitter v.Renssen de ploeg nog eens met het behaalde resultaat, waarvan we nooit hebben durven dromen.
Het is voor de spelers en speelsters een bijzondere ervaringen iets om te onthouden, want zoiets maak je maar 1 keer in je leven mee. V Renssen prees het vakmanschap van Theo Korporaal en trainer Leo Geluk, waarbij de voorzitter voorbij ging aan zijn eigen inbreng en verdienste en daar wijst uw redacteur dan maar op.

UITSLAGEN

A.K.C. - ASKO 5 - 3
DETO - Blauw Wit(A) 1 - 3
Fortuna - A.K.C. 6 - 4
ASKO - DETO 4 - 2
Blauw Wit(A) - Fortuna 3 - 3
A.K.C. - DETO 11 - 3
Fortuna - ASKO 4 - 2
Blauw Wit(A) - A.K.C. 4 - 5
DETO - Fortuna 3 - 5
ASKO - Blauw Wit(A) 4 - 5


EINDSTAND

1) Fortuna 4 - 7  (18-12)
2) A.K.C. 4 - 6  (25-17)
3) Blauw Wit(A) 4 - 5  (15-12)
4) ASKO 4 - 2  (13-16)
5) DETO 4 - 0  (  9-23)
   

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen