KvN Korfbal

Met het Nederlandse kampioenschap maakte het unieke combinatieteam Harkema/Invicta (HAVIC) C1 maakte haar eigen droom waar.

Nadat eerder dit seizoen verrassend de titel in de hoofdklasse werd gewonnen – de promovendus HAVIC bleef zelfs alle wedstrijden ongeslagen – mocht de ploeg in Papendrecht deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Door de inzet van ouders, familieleden, sponsoren en kopers van loten konden de spelers een dag eerder naar Zuid-Holland afreizen.

Naast de spelers, waren echter twee volle supportersbussen aanwezig in Papendrecht, om te genieten van korfbal op hoog niveau. Nadat de acht deelnemende ploegen aan het publiek waren voorgesteld, werd er aan de finaleronde begonnen met twee poules van vier ploegen.

HAVIC versloeg eerst Achilles en zette vervolgens Kinderdijk eenvoudig opzij. De laatste groepswedstrijd trof het combinatieteam echter wel een taaie tegenstander in KZ/Hiltex. Na een spannend duel stond er 7-7 op het scorebord, wat voor HAVIC voldoende was voor de finale.

In deze finale toonde HAVIC opnieuw de grote kwaliteiten, waarover de spelers beschikken. Tegenstander ZKV kreeg weinig schotkansen, door het goede defensie werk van de Friese equipe. De 6-3 eindstand betekende, naast een groot feest onder spelers en supporters, dat HAVIC zich mocht kronen tot kampioen van de Nederlandse C-jeugd hoofdklasse zaalkorfbal.

En dat terwijl de club pas twee jaar oud is. Tijdens een gezellig samenzijn van drie fanatieke korfbaltrainers en met ondersteuning van beide verenigingen, werd in 2014 besloten om de dames van KV Harkema te combineren met de heren van KV Invicta. Met groot enthousiasme begon de ploeg twee seizoenen geleden aan het avontuur, maar dat het tot dit resultaat zou leiden, had niemand durven dromen.


Danique van der Meulen, Amber van Doorn, Shana van der Meer, Margriet Kootstra, Elisa Zijlstra, Teske Kroes, Nynke Batema.
Thomas Visser, Thomas de Vries, Rien van der Laan, Maarten Piersma, Jelmer Holwerda, Pieter Christiaan van der Woude.
Trainers/Coaches: Anton van Doorn, Peter Holwerda en Klaas Visser.
Verzorger: Joop Pander.
Team begeleidster: Meriam van der Meulen.
Bron: Harkema/Invicto

 

Uitslagen

Poule A        Poule B    
Oranje Wit(D) C1 - ZKV(Za) C1   1 - 5   KZ/Hiltex C1 - Kinderdijk C1   5 - 4
Die Haghe C1 - KVZ C1   14 - 6   Harkema/Invicta C1 - Achilles(Hg) C1   11 - 6
ZKV(Za) C1 - KVZ C1   6 - 4   Achilles(Hg) C1 - KZ/Hiltex C1   8 - 8
Die Haghe C1 - Oranje Wit(D) C1   6 - 7   Kinderdijk C1 - Harkema/Invicta C1   5 - 11
Oranje Wit(D) C1 - KVZ C1   3 - 5   Achilles(Hg) C1 - Kinderdijk C1   6 - 4
ZKV(Za) C1 - Die Haghe C1   6 - 5   Harkema/Invicto C1 - KZ/Hiltex C1   7 - 7
             
             
Stand Poule A           Stand Poule B        
ZKV(Za) C1 3 6 17 - 10   Harkema/Invicta C1 3 5 29 - 18
Die Haghe C1 3 2 25 - 19   KZ/Hiltex C1 3 4 20 - 19
Oranje Wit(D) C1 3 2 11 - 16   Achilles(Hg) C1 3 3 20 - 23
KVZ C1 3 2 15 - 23   Kinderdijk C1 3 0 13 - 22
                     

 

Finale      
ZKV(Za) C1 - Harkema/Invicta C1 3 - 6    
3de/4de plaats      
Die Haghe C1 - KZ/Hiltex C1 7 - 7 11-12 n.v.  
5de/6de plaats      
Oranje Wit(D) C1 - Achilles(Hg) C1 9 - 5    
7de/8ste plaats      
KVZ C1 - Kinderdijk C1 2 - 8    


ZKV(Za) C1

Zaterdag 19 maart was het zover, ZKV C1 ging strijden om het Nederlands Kampioenschap van de Hoofdklasse C. Om half acht kwamen de eerste spelers, ouders en supporters (geheel in ZKV stijl) in de Kiep en om acht uur vertrok de bus. De stemming zat er al goed in want enkele supporters, inclusief een moeder, roeiden gezellig op het nummer “we hebben een woonboot”. Nadat het team hun kleedkamer aangewezen kreeg, werd de zaal overgenomen door de zwart witte kleuren en was het ook voor de andere teams duidelijk dat wij een fantastisch team aan supporters mee hadden. Na het inschieten was het tijd om de teams voor te stellen. Onder luid applaus, veel gezang en de nodige confetti was dat al een groot feest.

Om 11 uur mocht ZKV C1 aantreden tegen Oranje Wit. Al snel kwamen we op achterstand maar doordat de eerste verdediging zo geweldig bezig was, was dit ook de stand met de rust. Na bemoedigende woorden van Raymond en Ivan, werd de gelijkmaker gemaakt. Daarna ging ZKV los en werd de eindstand 1-5. De eerste wedstrijd was in de pocket.

De tweede wedstrijd mocht ZKV C1 tegen KVZ spelen. Zij hadden hun eerste wedstrijd verloren dus we zouden kans maken. Al snel stonden we 2-0 achter en het publiek begon hem te knijpen. Maar er is gelukkig altijd een tweede helft en de C1 stond op wat uiteindelijk resulteerde in een 6-4 overwinning.

De kraker van onze poule was tegen Die Haghe C1. Omdat zij al een keer verloren en gewonnen hadden, had de C1 aan een gelijkspel genoeg. Dit was een zeer aantrekkelijke maar ook spannende wedstrijd waarin de C1 duidelijk liet zien waarvoor ze gekomen waren, de finale halen. Door goed spel en het uitspelen van de juiste spelers, werd er met 6-5 gewonnen. De finaleplaats was gehaald en dat werd ook even uitbundig gevierd. Na onze wedstrijd ging KZ C1 met Harkema/invicta C1 uitmaken wie de tegenstander zou worden. Dit was ook een mooie en spannende strijd en uiteindelijk won Harkema/invicta en dat zou de finale worden.

Na de nodige pauze gingen de ploegen zich opstellen in de hoek en werden ze allemaal 1 voor 1, inclusief de reserves naar voren geroepen. Wat een kippenvelmoment!

Via livestream was de wedstrijd ook te volgen en we weten dat veel ZKV-ers gekeken hebben.

Beide ploegen begonnen met wat zenuwen en daarom duurde het ruim 5 minuten voordat er voor het eerst gescoord werd. Helaas voor ZKV was dit een slim uitgespeelde bal onder de korf, 0-1 achter. Door een goede aanval, scoort Sverre een prachtige doorloopbal, 1-1. De meest scorende heer van Harkema/invicta maakt van grote afstand 1-2. Door een schot van halve afstand maakt Harkema/invicta ook de 1-3 net voor de rust. In het begin van de tweede helft kreeg de tegenstander een strafworp maar gelukkig voor ons ging deze mis. Zoë maakt echter 2-3 door een schot achter de korf. Door een mooi uitgespeelde vrije bal door Harkema/invicta wordt het 2-4 en 2-5 door een schot achter de paal. Vijf minuten voor tijd wordt Jarno eruit gehaald en komt Hidde in het veld en hij scoort gelijk de 3-5. Er worden nog verschillende kansen gemist onder de paal maar helaas kwam ZKV niet meer tot score. In de laatste minuut scoort Harkema/invicta nog de 3-6 en dat is ook de einduitslag. ZKV C1 heeft het geprobeerd maar helaas was Harkema/invicta vandaag de betere ploeg. Na een kleine verwerking van dit verlies, kwam toch de vreugde dat ZKV C1 twee van Nederland is geworden. Wat een knappe prestatie. En het supporterslegioen liet duidelijk merken dat ook dit een hele knappe prestatie is en dat je dat ook moet vieren, klasse. Na de busreis hebben we gezellig met elkaar nog gegeten.

Zoë, Tamera, Malika, Noor, Anouk, Floortje, Koen, Jarno, Sverre, Jesse, Hidde, Menno, Ivan, Raymond, Karin en Monne, gefeliciteerd met dit geweldige succes!

Floortje Spoelstra, Malika Loukou, Tamera van der Stelt, Zoë Engel, Noor van Duivenbode, Anouk Koopmans.
Sverre Zeegers, Menno Dekker, Koen Ruwaard, Jarno de Jong, Hidde Kim, Jesse Kim.
Trainers/Coaches: Raymond Walter en Ivan Engel.
Verzorgster: Karin Engel-Pfaltzgraff.
Teambegeleider: Monne Jonker.
Bron: ZKV(Za)


Die Haghe C1

Na een spannende competitie werd de C1 kampioen en plaatste zich voor het NK in Papendrecht. Op dit NK werd de C1 uiteindelijk 4e van Nederland!

Het behalen van het kampioenschap en de plaatsing voor het NK ging niet vanzelf. Met name de wedstrijden tegen TOP en Achilles waren erg spannend. De C1 presteerde het om alle uitwedstrijden te winnen. Zelfs toen Tim wegviel door een blessure raakte de C1 niet paniek. De vakken werden veranderd, de kinderen ging nog harder voor elkaar werken en invaller Bram deed het prima en hij ontwikkelde zich snel. En meer kinderen ontwikkelden zich snel want wat speelden ze de meeste wedstrijden sterk, goed om te zien wat vertrouwen met kinderen kan doen. In de competitie verloor de C1 uiteindelijk maar twee wedstrijden. Het bleef wel spannend tot de laatste competitieronde maar door de winst op Eibernest en het verlies van Achilles werd de C1 zelfs eerste in de poule. Echt een hele goede prestatie!

Het NK was al meteen een week later dus veel tijd om ons voor te bereiden was er niet. Twee trainingen die we inclusief de reserves afwerkten, wat beelden kijken die Mathijs van de tegenstanders had gemaakt, wat informatie inwinnen bij korfbalbekenden elders in het land en vooral naar jezelf kijken. De kinderen duidelijk maken dat ze moeten genieten maar wel vol voor de winst moeten gaan. Dat je moet werken voor elkaar en elkaars sterke punten moet benutten. Dat je geconcentreerd en rustig moet verdedigen en dat je een beetje geluk moet hebben met de afronding. Dat je goed uitgerust aan het toernooi moet beginnen en dat we het grootste deel van de dag in het veld en/ of de kleedkamer doorbrengen. Gelukkig hadden alle kinderen al een keer een NK meegemaakt dus het kwam ze allemaal bekend voor.

De dag begon goed want je kon gewoon behoorlijk rustig wakker worden. Geen Goes, Stiens of Enschede! Heerlijk! De bus vertrok om 9.00 uur. Mooi op tijd vertrokken en we kwamen vlak voor 10.00 uur aan in Papendrecht. Meteen merk je dat de organisatie alles op orde heeft: eigen dubbele kleedkamer, goede ontvangst, twee goede hallen, mooie en makkelijk te verkrijgen programmaboekjes en een op internet te volgen livescore. De kinderen kleden zich om en ze verkennen de hallen even want de meesten zijn nog nooit bij PKC geweest. We schieten even 10 minuten in en dan gaan we naar hal 1 waar het voorstellen van de ploegen plaatsvindt. Alle ploegen hebben een eigen muziekje, de lichten gaan uit en de spots aan en alle supporters laten zich horen. Na dit voorstellen even weer rustig worden in de kleedkamer, kort bespreken en op naar de 1e wedstrijd.

De 1e wedstrijd is tegen KVZ. Na 10 seconden ligt de eerste er bij KVZ al in en je ziet ons even schrikken. Gelukkig is het snel 1-1 en vervolgens gaat het tempo omhoog en speelt de C1 een fantastische wedstrijd. Je hoopt van tevoren op zo’n begin. Mooie goals, veel verschillende doelpuntenmakers en aan het eind staat er na 24 minuten 14-6 op het scorebord. Tevredenheid alom dus.

Je hebt tussen de wedstrijden door maar ruim een half uur en dus is het belangrijk dan goed te eten en te drinken. En daar zorgde ook dit jaar Miranda weer voor. Fruit, zoute crackers en knijpmoesjes lagen klaar. Heerlijk was het weer om Miranda erbij te hebben want ze weet precies wat tussendoor nodig is. Daarnaast was ze ook nodig voor de fysieke verzorging, zeker als de dag vordert en er kleine pijntjes komen.

De 2e wedstrijd is tegen Oranje Wit. Van tevoren dachten we al dat dit een spannende gelijk opgaande wedstrijd zou worden. En dat werd het ook. We verdedigden goed en slim en we scoorden een paar mooie doelpunten. Helaas misten we in de laatste vijf minuten goede kansen en in de laatste minuut ging het helaas fout. Eerst scoorde Oranje Wit een mooie gelijkmaker. Vervolgens floot de scheidsrechter bij onze uitworp wat mij betreft onterecht in ons nadeel (de bal is volgens mij nooit in het bezit geweest van een Die Haghe speler die ging aanvallen). De Die Haghe kinderen konden daarna door de onrust niet snel genoeg reageren en vervolgens stond een Oranje Wit dame helemaal vrij en die scoorde de 6-7. Daarna floot de scheidsrechter meteen af en dus een nederlaag. Dat was even slikken omdat we erg lang de wedstrijd in handen hadden en dus al eerder de wedstrijd hadden moeten beslissen. Ook nu weer maar ruim een half uur om dit te verwerken en weer vol vertrouwen de laatste poulewedstrijd te gaan spelen.De 3e wedstrijd was tegen ZKV. Een grote sterke ploeg die al twee keer had gewonnen. Het werd toch ook nu weer een knappe wedstrijd van ons. We hebben wel lang achter gestaan maar ZKV kreeg ons er niet echt onder. Helaas misten we ook nu weer grote kansen op belangrijke momenten waardoor we ZKV niet genoeg onder druk konden zetten. We verloren met 6-5. ZKV ging dus de finale spelen en wij gingen de kleine finale om de 3e/ 4e plek spelen. Toch een mooie prestatie en de kinderen waren blij dat ze dit al bereikt hadden. We hadden nu iets langer rust en dus konden de kinderen nu even naar hun ouders of wat langer naar een andere wedstrijd kijken.

De strijd om de 3e/ 4e plek werd gespeeld tegen KZ. KZ had maar net niet de finale gehaald en dus is het een erg goede ploeg. We speelden eigenlijk weer een goede wedstrijd en KZ ook. Het scoreverloop ging heen en weer en er werden aan beide kanten mooie goals gemaakt. In de eindfase stond KZ voor maar we konden toch nog gelijk maken en zo eindigde de wedstrijd bij 7-7. Omdat er toch een beslissing moest komen werd het dus 2x5 minuten verlengen. In die verlenging vielen er in totaal 9 goals. Spannend dus en ook nu weer een mooi scoreverloop dat beide kanten opging. Na in de verlenging eerst voor te hebben gestaan stonden we aan het eind een goal achter maar vlak voor tijd konden we gelijk maken. KZ kon nog een keer aanvallen en ze maakten helaas voor ons toch nog een treffer, eindstand 11-12 voor KZ. Weer een nederlaag in de laatste seconden…..en dus een 4e plek voor onze ploeg.

Meteen na de wedstrijd bedankten de kinderen de toch vele (helaas miste ik wel flink wat selectiespelers) en luidruchtige supporters. Ik zag ook veel familieleden van de kinderen, erg leuk om dat te zien! Dit wordt door ons en de kinderen erg gewaardeerd. De sfeer in met name de hoofdhal was super en de kinderen konden hier 3 van de 4 wedstrijden spelen. Erg gaaf en ook wat dat betreft een ervaring rijker.

Na onze wedstrijd werd de finale gespeeld (de finale was via een livestream thuis te volgen) en die werd gewonnen door Harkema/ Invicta C1. Van harte gefeliciteerd met de titel.

Na de finale volgde de prijsuitreiking en we kregen een beker en een vaantje als aandenken.

Daarna was het omkleden en klaarmaken voor de terugreis die ook lekker kort en snel was, heerlijk. In de kantine hadden Rob en Rob nog wat te eten voor de ploeg gemaakt en op die manier werd de dag mooi afgesloten. Nogmaals bedankt hiervoor.

Al met al een superdag. Het was genieten en de kinderen hebben denk ik maximaal gepresteerd. Er was saamhorigheid, gezelligheid, er werd keihard gewerkt, tegenslagen werden snel verwerkt en het gas werd nog even verder ingedrukt. Zat er wellicht meer in? Er werd immers twee keer in de slotfase verloren? Ik denk dat we uiteindelijk op de juiste plek zijn geëindigd. De ploegen boven ons waren (net wat) beter.

Alle supporters bedankt, Miranda bedankt, reserves Sanna/ Bjorn/ Yrsa en Bram bedankt, PKC bedankt, ouders bedankt maar vooral: kinderen van de C1 bedankt voor een mooi zaalseizoen. Nu op naar het veld waar we ook nog kansen hebben op een goede klassering.


Zoe van Delden, Isabel van de Schilde, Chinouk Verreck, Romy van Vianen.
Mike Abbenhuis, Zohier Belarbi, Tim Dijkhuizen, Sander Snaphaan.
Reserves: Yrsa Kooijmans, Sanna Kiljan, Bram Korporaal, Bjorn Out.
Trainers/Coaches: Erik Snaphaan en Bram van Vliet.
Verzorging: Miranda Moerkerk.
Bron: Die Haghe

Achilles(Hg) C1

Het NK-C was afgelopen zaterdag weer een groot succes. Niet alleen waren de prestaties van onze toppers bewonderenswaardig, onze hele vereniging zette zichzelf dit weekend weer geweldig op de kaart. Hieronder is nog eens mooi te lezen hoe onze C-jeugd deze dag heeft ervaren. Genieten dus!

Pauline:
Het begon allemaal 5 maart de wedstrijd tegen KCC die we hebben gewonnen. Daarmee was een plekje op het NK verzekerd. Op 18 maart mochten we eerder weg van school en kregen we een speciale lunch en nog een laatste training voor het NK. De teamspirit zat er goed in en ons doel was om plezier te maken en minimaal 1 wedstrijd te winnen. 19 maart de dag van het NK. Wat was dat toch geweldig dat oplopen met onze juichende supporters langs het veld. De wedstrijden waren super leuk om te spelen ondanks ik wel een beetje zenuwachtig was. Onze doelstelling was behaald we hebben 1 wedstrijd gewonnen en dan ook nog een gelijk. Natuurlijk onze belangrijkste doelstelling is ook gehaald, wat heb ik toch genoten. 6e van heel Nederland en daar ben ik heel erg trots op !!! Ik zou deze geweldige ervaring nooit vergeten. Super bedankt iedereen!!!!

Sterre:
Vrijdag mochten we al wat eerder weg van school om daarna te gaan lunchen bij Desiree en te luisteren naar een presentatie van Dennis. Tijdens de presentatie kwam Tanja (de moeder van Maaike) langs om een cadeau te geven dat waren hele mooie sporttassen met onze naam en NK 2016 erop. Na de presentatie van Dennis gingen we met heel de C1 naar Ockenburg om daar te trainen met alle reserves erbij. Na de training gingen met z’n alle naar de Ready kantine om daar avond te eten en jongens tegen de meisjes te spelen (helaas hebben de meisjes verloren) daarna gingen we naar huis om te slapen en de volgende dag fit te zijn. Zaterdag moesten we vroeg opstaan om te gaan ontbijten op het veld. Toen we aangekomen waren in de Pkc hal was het nog erg rustig maar toen we moesten oplopen was het echt super super druk! Bij alle wedstrijden was het echt super leuk om al die liedjes te horen dat vond ik echt het aller leuks daarom super bedankt voor alle support want we zijn gewoon 6de van Nederland (eigenlijk bijna de wereld)zonder jullie was het niet gelukt! Na het toernooi kwamen we aan op het veld waar we opgewacht werden door iedereen met heeeel mooi vuurwerk hahahaha. Toen hebben we nog heerlijk gegeten! En nog een klein feestje gevierd. Het was gewoon een top weekend!!!!

Rosanna:
Als klein meisje begon ik met korfbal bij Ready. Daar ben ik opgegroeid en heb ik super tijden gehad. Ik speelde daar met mijn beste vriend( en/innen ), maar aan die tijd kwam helaas een einde en ik ging bij Achilles spelen. Hier heb ik een hoop leuke mensen leren kennen en raakte ik met de dag gemotiveerder. Na een jaar op Achilles heb ik een hoop leuke dingen meegemaakt en was ik klaar voor het volgende seizoen. Na de zomervakantie mochten we dan beginnen. Als eerst de Alsem League, waar we 1e werden! Het veld seizoen ging ons ook goed af door alles te winnen. Toen begon het zaalseizoen, we hadden het een stuk zwaarder dan op het veld. De eerste wedstrijden gingen goed, maar we verloren helaas van Die Haghe. Dit was toch wel onze concurrent. We speelden nog 2 wedstrijden en toen was het kerstvakantie. Na de kerstvakantie mochten we tegen TOP. Ook TOP is een erg goeie ploeg, een team om niet te onderschatten. We speelden gelijk, dit was voor mij toch wel een teleurstelling. Gelukkig liet TOP onderweg wat punten liggen, maar slaagde ze er wel in de punten tegen Die Haghe te pakken. Dit zorgde ervoor dat wij weer vol in de strijd waren voor het kampioenschap! Toen was het weer zover, wij mochten tegen Die Haghe. We wonnen!! We hoefden nog 2 wedstrijden van de 3 te winnen en het NK was zeker. Dit brengt me tot 2 weken terug, de dag dat we van KCC wonnen. Het NK was zeker gesteld! De week daarop was onze kampioenswedstrijd. Helaas verloren we deze van TOP. Dit was natuurlijk erg balen maar lang om er over in te zitten hadden we niet want het NK kwam nu wel erg dicht bij. Afgelopen dinsdag hadden we een oefenwedstrijd tegen de B1, ze gaven ons handige tips en hielpen ons klaar te maken voor het NK. Toen was het vrijdag, de dag voor het NK. We gingen met het team bij Desiree wat eten en kregen een hoop informatie van Dennis voor de dag erna. Daarna gingen we met zijn allen naar Ockenburg om te trainen, vanaf hier sloten de reserves aan. Na een rustige training gingen we naar de Ready kantine om daar lekker te eten en een leuk spel te spelen. Voor mij persoonlijk heel leuk om voor zo’n bijzondere dag weer even terug te zijn op het oude honk. Na afloop heb ik mijn tas ingepakt, en hop naar bed om de volgende dag 7:30 fit in de kantine te zitten voor een lekker ontbijt. En toen was het zover, in de auto’s. Op naar Papendrecht! De eerst wedstrijd tegen Harkema, deze verloren we helaas. We hadden geen tijd om te balen want KZ stond al klaar. We kenden deze ploeg al van de Alsem League, en wisten dat ze erg goed zijn. We speelden gelijk en dat was iets waar ik toch best trots op ben. De laatste wedstrijd in de poulfase was tegen Kinderdijk, een ploeg waar we op het veld ook tegen spelen. Deze wonnen we en ons doel was bereik, 1 wedstrijd op het NK winnen! We mochten onze laatste wedstrijd spelen voor de 5/6 plek. Onze tegenstander was Oranje-Wit. Bij ons was het kaarsje al uitgegaan en we verloren helaas. Toch waren we 6e van Nederland! Dit is iets wat ik nooit had durven dromen.

Maaike:
6e van heel Nederland ben super trots op me team ,de coaches ,natuurlijk alle sponsoren en iedereen die ons gesupport heeft! Ik vond het echt een hele leuke en gezellige dag die ik nooit meer zal vergeten en het super leuk om het een keer mee te mogen maken. nogmaals wil ik iedereen bedanken voor supporten en vakkie A jullie waren geweldig!

Mick:
Ik vond het geweldig om op een NK te staan.
Het publiek was super en gaf ons steun en zelfvertrouwen echt gaaf!!!
Het waren leuke en spannende wedstrijden en we speelden als een team.
Jammer dat we net niet voor de 3e en 4e plek konden gaan. Ik vond het een onwijs gave dag

Noa:
Vandaag was het dan zover, het NK 2016 C-jeugd in Papendrecht. Gister eerst lekker geluncht bij Desiree en daarna getraind in Ockenburgh om de laatste dingen te bespreken en te oefenen. s' Avonds ook nog lekker gegeten en een leuk spel gedaan.

De 1e wedstrijd was gelijk tegen een lastige tegenstander namelijk Harkema/Invicta, een sterke ploeg waar we helaas met 11-6 van verloren hadden. De 2e wedstrijd moesten we tegen een bekend kz/hiltex. De wedstrijd ging gelijk op en uiteindelijk was scoorde Stef nog gelukkig de 8-8 en dus hadden we 1 punt en dat betekende dat als wij wonnen van Kinderdijk en Harkema/Invicta won van kz met ruim verschil dat we dan nog voor de 3e/4e plaats speelde. Wij wonnen met 6-4 van Kinderdijk, maar helaas werd Harkema/Invicta-KZ/hiltex gelijk. En dus speelde we de laatste wedstrijd tegen oranje wit, die we helaas hadden verloren.

Het was super vet om het mee te maken, vooral het oplopen was leuk en het publiek die altijd achter ons heeft gestaan.
Ook de SPONSOREN bedankt die dit hebben mogelijk gemaakt en natuurlijk VAKKIE A bedankt!

Cino:
Het was een super leuke dag met hier en daar ook wat teleurstelling wat al lang weg is. we begonnen in de kleedkamer waar Jolanda en Martin ons goed aan het helpen waren om te voorkomen dat we kramp kregen. We moesten veel water drinken voor de vocht. Daarna gingen we oplopen dat was een geweldige ervaring met al die supporters en sponsoren die achter ons stonden wij hadden zeker het grootste maar ook het gezelligste publiek. Was echt geweldig dat jullie er waren. Toen begonnen we aan de eerste wedstrijd tegen Harkema. We begonnen met 2-0 achter maar we zijn terug gekomen en stonden in de rust 4-4. Uiteindelijk is het helaas 11-6 geworden voor Harkema. De tweede wedstrijd moesten we tegen niet de minste KZ. Met een goal van Stef in de laatste min hebben we er een gelijkspel uitgetrokken. De laatste wedstrijd van de poel moesten we tegen Kinderdijk daar was het aan het begin moeilijk maar wonnen we aan het eind met 6-4 van. Daarna moesten we meteen nog een wedstrijd voor 5/6. Dat was er meteen na en we waren kapot en op geven moment lukten bij ons niks meer en bij hun alles dus we zijn 6e van Nederland geworden en daaf mogen we trots op zijn en wie weet bereiken we nog wel wat op het veld.

Stef:
Op vrijdag middag kregen we eerst vrij van school, iets wat niemand erg vond. We gingen gezellig bij Dees lunchen en daarna kregen we een presentatie over de dag van morgen. Na deze presentatie hadden we er alleen nog maar meer zin gekregen! Maar eerst nog een training in ockenburgh, niet een hele zware training maar puur voor het gevoel. En daarna hebben we allemaal snel gedoucht en zijn we naar de ready kantine gegaan. Daar hebben we overheerlijk gegeten en hebben we het de jongens tegen de meisjes gedaan, dit werd (uiteraard) gewonnen door de jongens. Daarna naar huis, tas pakken en naar bed toe want die rust konden we goed gebruiken. De wekker ging al om 6:45 want voor dat we naar Papendrecht zouden af reizen, moesten we natuurlijk eerst goed ontbijten, dit deden we weer gezellig met zijn alle in de kantine. Eenmaal aangekomen in Papendrecht konden we eerst lekker schieten. Toen alle supporters aanwezig waren gingen we kijken hoe de sfeer was, nou die was GE-WEL-DIG! Vervolgens werden de ploegen voorgesteld, dat was een schitterend moment, een bom volle zaal vakkie A dat los gaat iets wat ik niet snel meer vergeet. En dan de eerste wedstrijd, tegen harkema. Deze ploeg heeft heel het seizoen alles al met 2 vingers in de neus gewonnen dus dat beloofde een flinke klus te worden. De eerst helft konden we het nog bij benen de rust stand was dan ook 4-4, maar na de rust liepen ze uit naar uiteindelijk 11-6. Even balen mocht maar daarna de knop want een lastige wedstrijd tegen KZ stond op het programma. Op de alsem league wisten we nipt van ze te winnen dus dat gaf wat extra vertrouwen. Het was dan weer een spannende wedstrijd, KZ stond eigenlijk heel de tijd 1 puntje voor en wij kwamen steeds weer langszij. Met nog 1 aanval te gaan was de stand 8-7 in het voordeel van KZ, maar tot enorme vreugde van iedereen van Achilles maakte we in de laatste secondes nog gelijk en dat was zeker verdiend. En dan de laatste poule wedstrijd tegen kinderdijk, hier hadden we al van gewonnen in de competitie. Het was een vrij simpele wedstrijd maar omdat de doelpunten lastig vielen hielden we ze eigenlijk onnodig in de westrijd, maar er werd dik verdiend met 6-4 gewonnen! En dan de wedstrijd om de 5 en 6e plaats, tegen oranje wit. Na een goed toernooi kwam de vermoeidheid en konden we niet echt weerstand bieden, het werd uiteindelijk 9-5. Het was een geweldige dag! Ben hartstikke trots op het team en dit is een dag die ik lang zal heugen.

Desiree:
Wát een weekend! Vanaf vrijdagmiddag gingen we met de toppers van de C1, inclusief reserves en staf op weg naar een grandioos avontuur. Doelstellingen waren minimaal één pot winnen, het beste in jezelf en elkaar naar boven halen, maar ook zeker plezier maken en genieten van de ambiance om je heen. Ondanks de zenuwen en gespannen koppies, denk ik dat we daar héél aardig in geslaagd zijn. Nu op de day after mogen we nog even nagenieten van alle berichtjes, foto's en filmpjes, wat was het eigenlijk te gek. Een ervaring die we met zijn allen in de pocket hebben en niet meer zullen vergeten! Lieve C1'ers, alle vijftien dit weekend, ik ben meer dan trots op jullie, we horen gewoon bij de beste zes van Nederland (en stiekem dus de wereld!! ;-)

Dennis:
Tja, waar te beginnen? The day after. Wat komt er bij mij op?
Dankbaar. Dat is het, ik ben dankbaar. En trots!
Zaterdag na het toernooi kreeg ik veel vragen over hoe ik het vond als coach. Dat vond ik een lastige, want op dat moment overheerste het gevoel dat ik het als supporter stiekem eigenlijk leuker vond. De afgelopen jaren natuurlijk een en ander meegemaakt als supporter met de toenmalige B1 en C1 die ook naar een NK mochten. Dat zag ik ook vooral weer terug afgelopen zaterdag in de PKC hal. Een waanzinnig enthousiast feestvierend Vakkie A (voor het gemak, was iedereen Vakkie A die Achilles ondersteunde) die tot en met het feest in de kantine s`avonds zijn blijven zingen.
Nu een dag later, vond ik het als coach vooral heel bijzonder en mooi om dit met de C1 te mogen beleven. Op de dag zelf is het kleedkamer in en kleedkamer uit. Eten, drinken, blijven motiveren, aanwijzingen geven, verzorgen en eigenlijk dus gewoon je werk doen, terwijl het zwart witte legioen alleen maar aan het zingen is. En wat een humor die gasten, daar wil je bij zijn!
Ik besefte ook heel goed dat er in mijn ploeg een aantal Die Hard Vakkie A leden zitten, die de afgelopen weken gewoon keihard uit hun Whatsapp Vakkie A groep zijn gegooid, zodat de rest alvast liedjes en spandoeken (en ze zijn waanzinnig gaaf!) konden verzinnen. Dus ook voor hun zal dat best wel apart geweest zijn. Aangezien wij de eerste wedstrijd na het opstellen nog niet speelden, hebben Dees en ik de spelers dan ook vooral richting Vakkie A gestuurd om daar met volle teugen te genieten van alle aandacht en gezang. Tijdens het toernooi moet namelijk de knop om en prestatie geleverd worden en is daar dan echt geen tijd voor.
Over de prestaties ben ik als coach tevreden. We wisten vooraf dat we het in de poule heel zwaar zouden krijgen, we zaten echt met 2 topploegen in de poule. Harkema was met zeer grote uitslagen ongeslagen kampioen geworden in hun poule en KZ kenden wij nog van de Alsem league, korfballend het beste team wat ik dit seizoen ben tegengekomen.
Tegen de uiteindelijke kampioen Harkema (samengesteld team uit Friesland) gingen we gelijk op tot 4-4 bij rust, maar daarna won terecht Harkema met 11-6 van ons. Uiteindelijk ook de terechte winnaar.
KZ wist goed gebruik te maken van onze zwakke punten en wij konden niet het verschil maken in de beginfase. We dachten in de slotfase de wedstrijd weer weg te geven, maar knokten ons terug tot een gelijkspel in de laatste 10 seconden. Een prima prestatie, want KZ is al jaren met hetzelfde team en kennen de NK ervaring (D Nederlands kampioen).
De laatste poulewedstrijd ging tegen Kinderdijk, ook een ploeg die wij kennen van de veldcompetitie, groot en sterk, maar dat zegt niet altijd wat. 6-4 wonnen wij die wedstrijd.
Als Harkema met ruime cijfers zou winnen van KZ en wij van Kinderdijk, zouden we nog om de 3e en 4e plek kunnen strijden. Maar Harkema speelde gelijk tegen KZ, dus speelden we de laatste wedstrijd tegen Oranje Wit om de 5e en 6e plek.
Die pot ging verloren, de koek was op, iedereen was leeg want de poulewedstrijden tegen de echte topploegen hadden teveel kracht gekost. Die wedstrijd was dan ook niet echt representatief te noemen voor Achilles C1. 9-5 verloren wij. Uiteindelijk zijn wij dus 6e van Nederland geworden.
Terugkijkend waar we beter kunnen en moeten, is het verdedigend, we gaven te makkelijk de goals weg. En dat weten we. Gelukkig zien we waar wij nog beter kunnen worden, want anders zouden we al aan onze top zitten.
Voor de eerste zaalwedstrijd een aantal maanden geleden hebben we als ploeg wat afgesproken. Ik vroeg wat we wilden bereiken in het zaalseizoen. Het antwoord luidde: Wij willen naar het NK! Ok, maar dan wil ik daar in ieder geval 1 wedstrijd winnen, voegde ik eraan toe. Dat doel is bereikt en hebben wij een hele mooie en unieke ervaring erbij. En wij hebben enorm genoten!
Rest mij nog om alle sponsoren en ouders en iedereen te bedanken die deze dagen voor ons hebben mogelijk gemaakt. En Vakkie A natuurlijk.
Dankbaar en trots ben ik weer op Achilles!
Wij gaan het veld weer op en hoop jullie weer allen te zien bij het NK veld 2016! Wij gaan er voor!

Pauline Erkelens, Rosanna van Kester, Sterre Groen, Maaike van Duyvenbode.
Stef van den Brand, Mick van Nieuwenhuijzen, Noa Brusse, Cino Koene.
Reserves: Quincy Smit, Marlou de Reu, Yara Koene, Nova Lek, Max Bakker, Kaj Labordus, Sabine de Coninck
Trainers/Coaches: Desiree de Bruin en Dennis Brusse.
Verzorging en teambegeleiding: Martin Vrolijk en Jolanda Muller.
Bron: Achilles(Hg)


KVZ C1

Het is een topprestatie dat de C1 zich geplaatst heeft voor het NK voor de C-Jeugd in Papendrecht.
Die plaatsing heeft de ploeg bereikt door vorige week als tweede te eindigen in de hoofdklasse van de zaalcompetitie.

In de eerste poulewedstrijd bleek Die Hage C1 te sterk voor KVZ en de ploeg uit Zutphen verloor die wedstrijd met 6-14. In de tweede poulewedstrijd speelde de C1 van KVZ een sterke eerste helft tegen ZKV. Helaas leidde een mindere tweede helft toch tot verlies met 4-6. Door goed spel en veel inzet won KVZ de derde poulewedstrijd van Oranje-Wit met 5-4. Helaas eindigde de C1 van KVZ op doelsaldo als vierde en laatste in de pule. De ploeg sloot het Nederlands Kampioenschap af met de strijd om de 7e en 8e plaats tegen Kinderdijk. Helaas verloor KVZ die wedstrijd met 2-8.

Al met al was het een pittig toernooi voor de C1 van KVZ en een geweldige ervaring voor de hele ploeg.


Yi Fu Smits, Danique Jeanmaire, Sophie Milius en Mayla Berendsen.
Rick Hesselink, Quinten Derks, Ian Mollema en Jeroen de Haas.
Trainers/Coaches: Paul Dikken, Theo Smits en Rick de Jong.
Bron: KVZ


Kinderdijk C1


Kimberley Schuit, Thirza Boele, Jenthe Vlieg, Brechtje Kneppers, Isa Zwaan, Jette Nuninga
Ruben Groenendijk, Roderique Dorst, Aaron van Geffen, Jorick Bot, Wibe de Gruijter, Stijn Vlieg.
Trainers/Coaches: Thomas en Marloes.
Begeleiding: Michelle.
Bron: Kinderdijk

KZ/Hiltex C1


Jari Luijckx, Jelle Ekkes, Noah v/d let, Onno Bakker.
Voor van links naar rechts: Jennifer Roos, Nikki Boerhout, Jill Aafjes, Sanne Maaike Nieuwenhuizen
Trainers/Coaches: Ramon Roos, Roy Gruijs en Koen Punte.
Bron: KZ/Hiltex

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen