KvN Korfbal

Na een zwaar toernooi werd in een zinderende finale KV Tilburg B1 uiteindelijk na verlenging en strafworpen verslagen en daarmee was het Nederlands Kampioenschap een feit!

Tempo B1 begon het toernooi erg goed met een eenvoudige overwinning op NOVA, wat natuurlijk veel vertrouwen gaf voor het vervolg. De tweede wedstrijd ging het echter een stuk moeizamer. Groen Geel en Tempo kenden elkaar nog goed uit de zaalcompetitie en maakten het elkaar erg lastig. Tony leek kort voor tijd de winnende treffer te maken, maar Groen Geel trok de aanval daarop de stand direct weer gelijk. Zo werd de laatste poulewedstrijd tegen het nog ongeslagen ASVD beslissend voor wie de finale zou gaan spelen.

Tegen ASVD leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Tempo stond steeds voor en bij 6-3 leek de wedstrijd beslist. ASVD vocht zich echter terug in de wedstrijd. Verder dan 6-5 kwam het niet en daarmee was de finaleplaats een feit.

In de finale was KV Tilburg de tegenstander. Tilburg had alle poulewedstrijden gewonnen en leek op voorhand licht favoriet. De eerste helft kreeg Tilburg ook de meeste kansen, maar het was Brecht die de score met een prachtige goal opende. Kort voor rust trok Tilburg de stand gelijk. In de tweede helft nam Tempo opnieuw de leiding maar twee goals van Tilburg maakten er 3-2 van. Tempo bleek over veel veerkracht te beschikken en kwam terug naar 3-3 en na de 4-3 van Tilburg ook tot 4-4. Daar bleef het bij en dus werd het verlengen. In de verlenging leken de krachten van Tilburg steeds verder af te nemen en had Tempo de beste kansen de wedstrijd te beslissen. Zeker toen er kort voor tijd een strafworp werd gekregen, maar de tot dan toe van de strafworpstip foutloze Brecht wist deze kans helaas niet te benutten. Strafworpen moeste dus de finale beslissen.

Brecht herpakte zich geweldig door direct de eerste strafworp te maken. Tilburg had hier duidelijk veel meer moeite mee en miste drie strafworpen. De treffers van Anne, Lisa, Tony, Christy en Mark waren zodoende voldoende voor de titel waarna een groot feest uitbrak met alle meegereisde geel zwarte Tempo supporters!

Wat een ongelooflijk goede prestatie van het team van Edo Kuiper die vandaag werd bijgestaan door Marcel Haagsman en Ron van Oijen die het als verzorger erg druk had om iedereen fit te houden. Het waren ook niet alleen de spelers van de B1 maar ook alle reserves en begeleiders die vandaag met elkaar een heel hecht team bleken te zijn en alles voor elkaar over hadden om dit te bereiken!

Het feest dat op het veld was begonnen werd in de partybus naar huis voortgezet waarna de B1 in Alphen door een grote menigte werd ontvangen voor de kampioenenhuldiging. Het bleef nog lang onrustig....
Bron: Website TempoUITSLAGEN

POULE A     POULE B  
KVS/Maritiem B1 - Vriendenschaar(B) B1   4 -   4   ASVD B1 - Groen Geel B2   7 -   3
Ritola B1 - Tilburg B1   6 -   7   Nova B1 - Tempo B1   4 -   8
Tilburg B1 - KVS/Maritiem B1 11 -   5   ASVD B1 - Nova B1   9 -   8
Vriendenschaar(B) B1 - Ritola B1   7 - 10   Tempo B1 - Groen Geel B2   5 -   5
Ritola B1 - KVS/Maritiem B1   6 -   5   Groen Geel B2 - Nova B1   8 -   5
Tilburg B1 - Vriendenschaar(B) B1   6 -   5   Tempo B1 - ASVD B1   6 -   5
         


EINSTANDEN STANDEN

Poule A     Poule B    
Tilburg B1 3 - 6 24-16 Tempo B1 3 - 5 19-14
Ritola B1 3 - 4 22-19 ASVD B1 3 - 4 21-17
Vriendenschaar(B) B1 3 - 1 16-20 Groen Geel B2 3 - 3 17-17
KVS/Maritiem B1 3 - 1 14-21 Nova B1 3 - 0 17-26
           
           

 

Finale      
Tilburg B1 - Tempo B1 4 - 4 4 - 4 n.v. Tempo wint met 3-5 strafballenreeks.
3de/4de plaats      
Ritola B1 - ASVD B1 8 - 2    
5de/6de plaats      
Vriendenschaar(B) B1 - Groen Geel B2 4 - 5    
7de/8ste plaats      
KVS/Maritiem B1 - Nova B1 2 - 4    

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen